Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domel

    tag

    Helló! Írtam egy programot androidban, ez az első programom, azt csinálja hogy figyel egy text fájlot egy FTP szerveren, és ha változik a tartalma, akkor lejátszik a telefon egy pár másodperces hangot. (a text fájlot egy PHP hozza létre, amit a riasztó mozgásérzékelője hív meg)

    Szóval én soha nem írtam még programot androidban, az android kódot Delphi hozza létre, ugyebár a Delphi-hez meg nem kell sok ész, csak beállítottam hogy a kimenet android legyen, és ha azt állítom be hogy IOS, akkor meg ugyanez, függetlenül attól hogy gőzöm nincs az IOS-ról.

    A program működik is szépen amíg meg nem unja. Hiába állítottam be a telefonon a védett alkalmazásokban, egy ideig működik, aztán nem. Ha töltőn van a telefon akkor 8-10 órákat elmegy simán, de ha nincs akkor 10 perctől fél órán belül leáll a program működése, és ha bekapcsolom a telefont, akkor újra működik. Van olyan hogy bekapcsolom a telefont, a program sehol, majd mikor elindítom, akkorteljesen újraindul, de olyan is, hogy visszatér a megnyitott program.

    Kérdésem: Akkor most meddig fut egy applikáció? Mi történik vele ha kikapcsolom a telefont (alvó módba)?

    Csináltam olyant is, hogy deaktivításkor lejátszon egy hangot, de úgy tűnik sose deaktiválódik a program. Lejátszik egy másik hangot ha kilépek, de ez csak akkor fut le, ha a visszanyíllal kilépek a programból, ha az app választóból lövöm ki a programot, akkor még ez sem fut le.

    Feltettem az Android Studiót is, de Delphi után túl bonyolult, lehet hogy mégis csak ezzel kéne kezdeni valamit? Olyan oldalt tudnátok ajánlani (de majd vissza is olvasok) ahol komplett programok vannak, ezek Android Studióba betölthetők, és tudnám belezgetni őket??

    Köszi a segítséget!
    Domel

Új hozzászólás Aktív témák