Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• racskobalazs

senior tag

Sziasztok,

Egy kis élménybeszámoló S6 Lite tabról.

Mr topikgazda (Dr.NX) ajánlotta még BF alkalmából, (amit ezúton, utólag is mégegyszer köszönök neki) be is rendeltem. Egy olyan tabletet kerestem, ami egyetemre, és a mindennapokra használható, kiváltja a füzeteket és akár a laptopot is bizonyos helyzetekben.

Nos azt kell mondjam, hogy nagyon bejön, tökéletes mindenre is amire kell. Remek eszköz, az áráért, megbízhatónak, minőséginek tűnik, akkuidőben teljesen jó ( kb egy nap intenzív használatot kibír, tölthetne kicsit gyorsabban de annyi baj legyen), a toll érzékeny, nekem nem volt semmi bajom a palm rejection-el sem. Kicsit érdekes volt átszokni papírról, de mióta megszoktam simán megy minden. Külön tetszenek a tollhoz csinált funkciók (pl smart select és hasonlók), valamint a sok extra amit csak a tollal lehet használni.

Én leginkább OneNote-ban használom, egyetemi tanulmányaimhoz, és szerintem így bő 1 hónap használat után nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt évek egyik (ha nem a) legjobb beruházása volt ez a szerkezet. Ha ezt tudtam volna, hogy ennyire jók a tabletek mikor kezdtem a sulit rengeteg fejfájástól megkímélt volna :D

Extra vélemények pedig egyik ismerős családtól, akikhez egyszer elvittem matekozni, annyira megtetszett a szülőknek, hogy ők és mindkét gyerek is kapott egyet. Amennyire tudom ők is teljesen meg vannak vele elégedve, annyi negatívumot kaptam visszajelzésnek, hogy rajzoláshoz használva elvileg viszonylag gyorsan kopik a toll hegye, viszont ez se olyan nagy gond, hisz kb bármelyik Samsung store-ban tudnak adni (ha nem is azonnal, de rendelni) póthegyet, ami kb 700 forintra jön ki darabja. (2000ft három darab).

Összegezve, nagyon erős 8/10, amire levonnék az értékelésből az a töltési sebesség (bár nem túl objektív, mert lehet el vagyok kényeztetve a 120W-os telefontöltéssel...), esetleg teljesítményben lehetne kicsit combosabb, így néha vannak azért akadások, szaggatások, de zavarónak nem mondható, valamint a külső visszajelzésből a tollhegy kopás problémája.

Ezen kívül jövőállóság szempontjából amit már nem számítanék a pontszámba, a 4GB ram amivel jött, kicsit félő, hogy nem lesz olyan sokáig elég. De ha még 1-2 évig kibírja normálisan már egész jónak mondható szerintem. S ha az ember nem vár egy csúcskészüléket vagy csodát tőle, akkor nem nagyon lesz vele semmi gondja.

A beszámoló egyáltalán nem specifikus, lehet ugrál is kicsit, de nem nagyon szoktam ilyeneket írni, nézzétek el nekem :)

Új hozzászólás Aktív témák