Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Tabletet szeretnek vasarolni hosszu tavra, otthoni felhasznalasra.
    - 8", vagy felette
    - legalabb fHD felbontas
    - minel jobb hardver, minel erosebb akksi
    - 120k a felso hatar.

A felhasznalas:
    - jatek
    - webbongeszes sok tabbal, es neha ket bongeszo is fut egyszerre
    - email: 3db fiok 10 percenkenti frissitessel, mindegyik kulon kliensben van setupolva
    - chat: messenger, viber, slack, whatsapp, telegram - mindegyik fut mindig
    - terkep: google maps, bringas es kirandulos terkep, gyakran futnak egyszerre
    - egyeb altalanos progik: youtube, shazam, videolejatszo, stb.

Eddig mindezt egy asztali gep vegezte gond nelkul, de hely szukeben vagyok, igy csokkentenem kell a kutyuim meretet.
    Feltettem minden nekem kello appot egy Nexus 7 2013-ra, es hat elegge docogos, pedig kiprobaltam a gyari 6.01-es szoftverrel is, es a legujebb 7.1-es LineageOS-sel is. Utobbi piciket gyorsabb, de igy is keves a hardver; amikor epp nem limital a 2GB Ram, akkor az akksi merul hamar es a tablet forrosodik a terhelestol - es nem csak jatek eseten.
    Szoval ennel sokkal izmosabb SOC-ra van szuksegem.

Eddig ezek merultek fel sorrendben:
    - Samsung Galaxy Tab S4 -> megfelelo lenne, de marha draga. Ha SD 850 lenne benne, akkor talan adnek erte 170 ezer FT-ot. Ebben az tetszik, hogy a Qualcomm procinak hala, eselyes ra kesobb a hivatalos LineageOS.
    - Mediapad M5 -> Eddig ez a leginkabb elfogadhato, de felek tole, hogy nem sokaig lenne eleg a SOC ereje, es akkor meg nem keves erte a 105-115K.
    - Teclast T20 -> tudom, hogy meg gyengebb, de legalabb fel aron van. Itt az zavar, hogy a gyari 7-es droid utan nem sok eselyet latom ujabb verzionak, es tudtommal a MediaTek procis gepekhez nem surun vannak karcsusitott fozott romok sem.
    (Ez valamennyire igaz a Huawei tabletre is).

Szoval eddig itt tartok, nemi tipp, vagy info jol jonne a valasztashoz.
    Legszivesebben valami SD850-os izom tabletet vennek ChromeOS-sel, ha lenne ilyen.
    Vegso esetben egy laptop lesz, de azt nagyon nem csipnem.

Új hozzászólás Aktív témák