- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
likeaRAINBOW #28921 üzenetére
En hasznalom a pkc-t. Volt vele 1-2 bajom, de soha nem crashelt be. Amikor azbelejen beallitod, ott mindenre nemet valaszoltam, ne alakitson at semmilyen eleresi utvonalat, egyedul a music libraryre valaszoltam igennel, ezen kivul csak a szkennelesi intervallumot valtoztattam meg, azota semmi baja nincs.
De egyebkent a sima plex plugin is boven jo kodi ala, sot... Alapvetoen mostanaban csak azt hasznalom es semmi kinja nincsen, egyedul a sajat kepernyokimelojet hianyolom belole, ami a tvs kliensen rajta van, de lehet majd beleheggesztem. -
MCs88
aktív tag
válasz
Használd a síma Plex plugint a repoból. Tökéletesen működik nálam jó pár hónapja.
-
junkpod
veterán
válasz
"illetve azt is jó lenne látni, hogy vajon a TV átvált-e 24p-s film esetén 24 Hz-re, vagy marad 60-on, mert attől agyérgörcsöm lenne."
Ha most nem látsz különbséget vagy apró megtorpanasokat lejátszás közben akkor az azt jelenti, hogy így vagy úgy (24Hz vagy 60Hz pulldown+interpolacioval) de jól kezeli a TV a problémát.
Agyergorcsot akkor fogsz kapni ha elkezded ezt tesztvideokkal próbálgatni, véletlen még se tökéletes és onnantól már filmeken is látni fogod
Nem az a cél, hogy tökéletes legyen, elég ha annak látod"Egy másik kérdés, hogy vajon natív felbontáson az 1080p film jobban néz-e ki, mint 1080p felbontáson az 1080p."
Arra gondolsz, hogy 4k tv-n nézve mi a jobb:
- lejátszó kimenet 1080p és a tv felskakazza
- lejátszó felskakazza 4k-ra és tv csak megjelenít
Próbáld ki. Függ a tv-d szoftveretol-hardveretol, ha tv nagyítást választod akkor kb nincs beleszólásod, ha Kodi nagyítást akkor a skalazas-feldolgozas minőségét tudod picit befolyásolni a beállításokban.As Pelican said...
-
Pelican
őstag
válasz
likeaRAINBOW #28923 üzenetére
Ja, értem. Hát remélem az ünnepek alatt lesz időd játszani vele.
-
Pelican
őstag
válasz
"illetve azt is jó lenne látni, hogy vajon a TV átvált-e 24p-s film esetén 24 Hz-re, vagy marad 60-on, mert attől agyérgörcsöm lenne."
Ha azt látod, hogy jó a kép, akkor mindegy, nem? Így legalább nem fenyeget az agyérgörcs..."Egy másik kérdés, hogy vajon natív felbontáson az 1080p film jobban néz-e ki, mint 1080p felbontáson az 1080p. Erről valakinek tapasztalata?"
Miért nem próbálod ki? Valszeg más tévéjén, boxán nem ugyanaz az eredmény (mármint hogy a box vagy a tv skáláz-e fel szebben). Gondolom, nem lesz eget rengető különbség.
Amúgy ragaszkodsz a plexhez? Simán nem tudod megosztani a néznivaló tartalmat?
-
blakey
titán
válasz
likeaRAINBOW #28776 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
likeaRAINBOW #28738 üzenetére
Csak úgy mellékesen, ezt a nick-et engedélyezték az adminok?
-
dugesz77
őstag
válasz
Ebben a hozzászólásban mindent megtalálsz.(köszönöm utólag is
)
Boxnál Llibreelec beállításoknál a Szolgáltatások alatt még az SSH-t kell hozzá bekapcsolni. -
blakey
titán
válasz
Letöltőd a flash banch kiegészítőt majd ssh-n beírod:
mkdir /tmp/mnt
mount /dev/data /tmp/mnt
cd /tmp/mnt
flash-bench -
hunaqua
addikt
válasz
likeaRAINBOW #28587 üzenetére
Nekem a HDMI és az Optikai kábelem is Ugreen, én elégedett vagyok vele. (Ali)
-
Patice
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28591 üzenetére
Pesten tudom ajánlani a Kácsa Audio-t, vagy a Stream Audio-t, vagy a Home Movie-t. De vannak még többen is (Octogon Audio, Audiophile Szalon, stb.)
AudioQest HDMI kábelek a saját honlapjuk szerint MIND 4K képesek. De rövid távolságon (1-2m) szerintem mindegyik jobb nevű gyártó HDMI kábele jó lesz 4K-ra.
Szerk.:
(#28595) m_kovacs:
-
Patice
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28587 üzenetére
HDMI kábelek esetén nem értelmezhető a HDMI csatlakozó verziószáma.
HDMI kábelekből eddig van/volt Standard, meg High Speed, és most már van Premium, Ultra, meg Ultra# minősítésű.
4K HDR-hez én egy Premium minősítésűt vadásznék.
-
Márton
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28581 üzenetére
milyen hosszú? van toldva?
aktív elosztóval (splitter) is jó lehetsz, (ami másra is jó), ez nálam is megoldotta
de persze ha nem kell, a kábel olcsóbb -
Patice
nagyúr
válasz
Egyértelműen kábel. Kevés az átviteli sávszélessége a 4K anyaghoz.
-
dugesz77
őstag
válasz
Szinte biztos,hogy kábel. Pont így lehet kiszúrni a gyenge kábelt. Mintha pixelhibás lenne a panel úgy néz ki, fehér pixelek jelennek meg.
-
Celtis
veterán
válasz
Kábel és csatlakozások.
-
mexel
veterán
válasz
likeaRAINBOW #28508 üzenetére
Itt írtam a kedenciahelyes lejátszásról és a pixelesedésről. Sajnos azt hozzá kell tenni, hogy droid alatt a frekiváltáskor látszik ahogy a képernyő villan párat, nem olyan simán oldja meg mint a LE. Viszont a Tanix már beépítette pár beta romjába a menüből kapcsolható AFR kapcsolót, ott nem volt ilyen gond, sőt most jönnek ki egy új box-al, igaz az is 905W SOC ahol megemelik az órajelet a 950X szintjére ( ez vagy igaz vagy nem), de a 4K lejátszás max 30Fps-el megy a 60 helyet a 905W-nél, akinek ez fontos annak nem ajánlott nyilván.
Plusz előbb érdemes kipróbálni az új Amlogic TV Box tool-t is, már beletették az AFR-t ami nem csak kodi alatt működik, de nálam nem jegyezte meg a beállítást, viszont valakinél igen, egy tesztet megér mert egyszerűbb mint a másik megoldás amit leírtam. Sajna amikor írtam ez még nem volt benne a Tool-ban, nem kellett volna annyit körmölnöm.
Az új TX3 Max -nál egyúj droidos felület lesz, ami eléggé hasonlít az Android TV OS-re, úgy tűnik jól fog kinézni. Még nem kapható azt hiszem, kérdés mennyibe fog kerülni és Bluetooth is lesz benne. A TX3 mini-ben viszont már elérhető az AFR kapcsoló a menüben ( beta rom frissítéssel) és mintha itt írta volna valaki hogy kszaq megoldotta a kijelző problémát is LE alatt, nem tudom az a dolog hol tart. Sajnos most nincs itt már tanixom hogy kipróbáljam.
A képernyő villogásra volt olyan felvetés hogy az androidot nem 60 hanem 50Hz-re kell állítani akkor nem annyira látványos a váltás, de ez nekem mnem minden boxnál jött be. Fájlok cseréjével lehet javítani a dolgon, de az nem általánosan alkalmazható minden boxra így arról kár még beszélni, időm meg nincs most foglalkozni ezzel, januárig biztosan. -
junkpod
veterán
válasz
likeaRAINBOW #26260 üzenetére
de hát ki nem állhatja a KODI-t.
(Amúgy igen abban még volt amlogic HW gyorsítás támogatás, 17-estől ez kuka lett)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest