- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
mexel
veterán
válasz
djnice #33675 üzenetére
Azt hiszem hogy nagyrészt igazad lett. Arra jutottam miután egy videóval megszívattam magam, hogy nincs értelme sokat szórakozni az egész rendszerrel, android alatt főleg. Azért csak nagyrészt mert sajnos nem csak 905W alatt vannak gondok.
Kicsit olyan érzésem van, ha megpróbálok befoltozni egy lyukat és azt hiszem sikerül, másik kettőt találok helyette
Eléggé szélmalomharc érzés. Azt hittem végre jó lesz a sok beállítás és script, de találtam egy videót amit hibásan játszott a box LE alatt. Először azt hittem a módosítgatások mellékhatása, majd hogy a 905W "gyengesége" okozza. Sajnos kiderült hogy 905X és 905D-n is hibás és leginkább LE alatt. Androidos kodi alatt viszont jó, ami a mediacodecet használja, az amcodecet használó LE és SPMC alatt viszont nem tökéletes.
Ez nagy csalódás volt a LE irányába, eddig valamiért azt hittem egy 905X-en egy stabil Kszaq verzió nem hibázik igazán. ( ugyanaz a hibajelenség 64bites és leia alatt is)
Ez az egész amit próbáltam rájöttem hogy csak csak toldozás-foldozás, nincs tökéletes megoldás úgy tűnik. Lehet javítgatni és javítani rajta, de így hogy a LE sem jó azt hiszem nem szórakozok vele tovább, elfogadom hogy ilyen. A tuner miatt kénytelen leszek használni a K1 pro-t, de nem rakom el a régi lejátszót sem
Droidból csak SPMC-vel lehet valamit kihozni ( az használja az amcodecet), a többi lejátszó semelyik soc-al nem működik hibátlanul, és nem csak a 905W rossz. Hol ez jó, hol az.
Röviden: reménytelen ügynek tűnik amíg a gyártók meg nem oldják a codec kérdést normálisan. Úgyis elfogyott az időm erre, majd jövő télen megnézem hol tart a LE és a boxok kapcsolata ( remélem jobb lesz, bár vannak kétségeim), nekiállok valami hasznosabbnakha meg jön a jó idő úgyis építkezés folyt.köv. akkor nem fogok ilyesmivel foglalkozni.
Gyakorlatilag minden fórumot elolvastam, mindent kipróbáltam-megpróbáltam, szétszedtem-összeraktam de nem túl sok nagy eredmény lett belőle.Tommee: sajnos ahogy fentebb írom, valamiért nem lesz tökéletes, ha jónak tűnik egy ideig utána sokszor elkezd hibázni, vagy ha éppen nem az akkor más. Ennyiből jobb a 905X ott nem volt ilyen gondom iptv-vel LE alatt. Azért próbáld ki ezt is bypass mellé:
echo 1 > /sys/module/amvdec_h264/parameters/error_recovery_modeÉn mindenlejátszóhoz berakom, gondot nem okozott, sokan ajánlják ilyen hibához is. Ha nem segít legalább megtudjuk azt is. Van még sok ilyen állítgatási lehetőség, kísérletezni kell ha van kedved.
Én is arra gondoltam hogy a hibák amik kb fél óra-óra múlva jelentkeznek melegedési gondok, de azt írják a 80-85 fok sem sok ezeknek. ( nekem a K1 pro kb 70-80 között mocorog sajnos, sokallom) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #33718 üzenetére
Köszönöm, hogy feltételezed rólam azt, hogy ezt meg tudom csinálni.
Igazság szerint fogalmam nincs, mit, hol és hogyan kellene, így inkább nem próbálkozok, mert a végén téglát gyártanék a boxból.
De, kétség kívül jó lenne, mert a panel 10 bites és tudná is kezelni, ha kapna hozzá megfelelő jelet. -
mexel
veterán
válasz
djnice #33675 üzenetére
Egyrészt igen, de sajnos az még nem old meg mindent, főleg droid alatt. Ott igazi codec káosz van.
( LE alatt segít pár videón, de van ami viszont hibás lesz - ezzel küzdök még hogy mi az oka ezért még nem írtam hogy mi lehet a jó megoldás csak ha sikerül teljesen. Sajnos éppen a beírásom után találtam még egy videót ami nem jó)
Csak azért küzdök mert egyszerűen meg akarom csinálni mert érdekel, és igen sok ember vesz ilyet ha ajánlott ha nem. Ők biztos örülnek majd ha használható lesz a boxuk. Nem magamnak csinálom, én nem használok 905W-t, sőt egyelőre semmilyet,ha fogok boxot használni az a K1pro lesz.
Kár volt beírnom azt hiszem, biztos voltam benne hogy lesz aki nem érti mi a célom. Majd ha lesz végleges eredmény akkor inkább kirakom blogba és akit érdekel használja, végül is nekem teljesen mindegy lesz.Blakey: a röcenéseket én a tanix dualjaban látom, sima LE-vel nem vettem észre. A tanixosban azért van mert valami teljesen toldozottfoldozott LE-ket használnak. Azt csak cserélni kell és elvileg működik majd.
Neked minden LE akad, sd-ről is? Ha nem csak a tanixos rendszer akad akkor viszont nincs értelme molyolnom vele sokat, nem hiszem hogy olyat is tudnék csinálni amire még nem jöttek rá azok akik értenek is hozzá.
Mindenesetre az x96 mini, alfawise, és W95-ökön segítene ez a rom mert klasszisokkal jobb lesz mint az eredetiek, azok semmire sem jók, főleg hogy a libreelec is ott figyel a boxon majd. -
sugarforce
addikt
válasz
djnice #33304 üzenetére
Az a furcsa, hogy a gyari tav megy rendesen es annak a kodjat sem irja ki, mikozben a tv-n meg megy. Raadasul probaltam tobb le-vel is, pl szuz 7essel.
Ezert nem ertem, hogy miert nem listazza ki a kernelhez erkezett remote parancsokat, mikozben meg mozog a "kurzor" a tvn. -
kmarci25
veterán
válasz
djnice #33101 üzenetére
Beleolvastam én is a tegnapi Dune-s beszélgetésbe. Volt ott egy kulcsmondat, pontosan nem tudom idézni, de a lényege az volt, hogy aki jobb anyagi helyzetben van, az megengedheti, hogy többet költsön egy eszközre, ha azzal megspórolja, hogy a beállításokban kelljen keresgélnie, vagy utána kéne olvasnia fél órát, vagy egy gombot kétszer kelljen megnyomnia.
Attól eltekintve, hogy marhaság (pont a kodi testreszabhatósága miatt) szerintem itt van a lényeg. Magyarul, ha Dune lejátszód van, ami nem 12-15 ezer forint, akkor Te kiváltságos vagy, jó anyagi helyzetben vagy, megengedheted magadnak. Ez kb ugyanaz, mint amikor a racerboy megveszi a lefingott 3-as bömbit, aminek a torka is véres, de BMW. Igaz, hogy jó lenne neki bármi más, kisebb, egyszerűbben fenntartható autó, de neki a BMW kell, mert az menő. Szóval ezt érzetem tegnap, amikor olvastam. -
sugarforce
addikt
válasz
djnice #33079 üzenetére
végigkövettem én is, le kell tojni, használják, amit szeretnének, költsenek rá pénzt, aztán annyi. Senkinek nem lesz rosszabb attól, mert ők ragaszkodnak a saját rendszerükhöz, max nekik, amikor majd megy a bosszankodás ezen-azon, akor max majd jót lehet rajta nevetni. Persze könnyebb a kákán is csomót keresni, meg még az élő fába is belekötni, mint esetlegesen kicsit nyitottabbnak lenni. Az persze amúgy tényleg bosszantó, hogy tapasztalat nélkül olyan tárgyi tévedéseket löktek oda, hogy azon még én is felhúztam magam. Csakúgy, mint a med topikban pár hónapja, ahol azóta is ott van a kérdéses komment is...
-
junkpod
veterán
válasz
djnice #33061 üzenetére
Amúgy szerintem semmi értelme annak amit ott csináltatok. Közbe törlés volt ott is...
A válaszokon is látszik, hogy fölösleges volt az egész, hiszen amikor ilyet kérnek "számon" a Kodin:
-windows buhera htpc-n eldobja a driver a hangbeallitast
- kepkockankenti léptetése (omg, az mpeg kulcskocka felépítésű, így sok értelme nincs a képkocka elemzésnek)
-van-e ilyen olyan egy gombbal elérhető funkció (ha tudnák szegény tudatlanok, hogy itt bármit, akár rendszer fuggvenyeket, vagy addonokat is rá lehet rakni bármilyen gombra...)
-tud-e százalékra ugrani a filmben? Nem, de szamgombbal időpontra igen. Az nem jó én olyat sose hasznalnek! (Ez volt a csúcs)
Szerintem ha nincs komoly küldetés tudatotok akkor nyugodtan hanyagolja tok ezt... -
Technoman
őstag
válasz
djnice #33061 üzenetére
Ezért szeretem a La Fontaine meséket:
La Fontaine: A róka és a szőlő
Róka koma a szőlőhegyre tartott.
A farkas megkérdezte: „Mit akarsz ott?”
Felelt a róka: „A tyúkpecsenye
Után jólesnék egy kis csemege.”
És ment. A szőlőben a lugasok
Léceiről dúsan lógott a sok
Finom fürt. Rókánk lábujjhegyre állva
Ágaskodott utánunk, de hiába:
nem érte el, s búsan elkullogott.Az első, akivel találkozott,
a farkas volt; így hunyorgott feléje:
„Nos, ízlett?”
– „Mi?” – „A csemege!”
– „Miféle csemege?”
– „ Hát a szőlő!”
– „Ja vagy úgy?
Nem kellett. Utáloma savanyút.” az LE-t -
ERPY
őstag
válasz
djnice #33061 üzenetére
Mert nem ismerik. A buta és tájékozatlan ember azt hiszi okos, és ennek hangot is ad. Az okos, tájékozott ember ismertet, tudása alapján logikus és érthető magyarázattal szolgál. Mikor ezek ütköznek, háború van. Ennyi. Ezt el kell fogadni, minden téren ez a helyzet, akár miről is legyen szó egy ember élete során.
-
kacsa7
őstag
válasz
djnice #32914 üzenetére
Milyen boxba dugva? Boxon bármilyen beállítás az előtöltéssel kapcsolatban lett módosítva a gyári beállításhoz képest?
Úgylátszik ez a féloldalasság mindenhol megvan a lan hálón. Nálam is ugyanennyit mér az ugreen adapterrel, viszont nálam 120Mbps Jellyfish felett tölt ezerrel. Pedig nasról játszok le, amiről pc-re 110MB/s-el tudok másolni, szóval az biztos nem szűk keresztmetszet. A vicc, ha SMB helyett NFS-t használok, akkor még rosszabb a helyzet. Persze ez egy 4k filmnél sem okoz problémát, mert 90mbps a teteje ezeknek, na de akkor is ott a kisördög, hogy lehetne jobb -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #32765 üzenetére
Overscan > User error volt. Megfejtés: LG-n a levágás nélküli képmód a helyes, amit nem tudtam
Korlátozott színtér > Nem tudom állítani... nincs ilyen almenü sehol. Win10 alatt van, de a boxon nem találok ilyen lehetőséget.
59.94 > a Kodi érdekesen jelzi, mert nem a 29.97-et ír, hanem 59.94-et, amit szintén nem értek. De már tudom, hogy ez is ilyen.SD továbbra sem tetszik túlzottan, ezt jelezem pár hsz-el ezelőtt, ami nekem fontos lett volna, de a Dune Lite sem jeleskedett ebben, ergo az SD lassan tényleg felejtős lesz, mert senki nem fektet már energiát abba, hogy tisztességesen megoldják a felskálázást.
Az Androidos boxok most is idegesítenek a dualboot-al és a számomra tök felesleges Androiddal..... az Eminent ezzel szemben úgy bootol, mint egy dedikált médialejátszó, nyilván, hiszen csak LE van rajta. Ez nekem nagyon bejön... Egyben ez a magyarázat arra is, hogy miért vittem vissza pl. a Minixet.De azért nem teljesen százas ez sem, viszont kompromisszumot kell kötöm, mert tök mindegy mit veszek, egyik sem lesz 100%-os valamiért. Kb itt tartunk...(#32767) blakey: Köszönöm.
Valamiért csak az SMBv1-et nem próbáltam eddig, minden mást igen.
-
blakey
titán
válasz
djnice #32732 üzenetére
Azért a Neo U1 magasan a legjobb minőségű az Amlogic boxok között, soha nem állítottam, hogy baj lenne egyes olcsóbb boxokkal, az M8S Pro+ sem a legolcsóbb box és nagyon sok 8e Ft-os box számomra továbbra is a gagyi kategória. Mecoolokat azért szeretem, mert azok legalább Widevine L1-esek.
(#32733) hunaqua
Korábban írtam, hogy szerintem külön img kéne az S905W-hez, lehet, hogy az lesz a vége, ezért is tettem félre, hogy később megnézhessem, S912-es ProL-em is azért van még meg. Neo U1 és Pro+ van főgépnek kinevezve, most az M8s Pro+-t nyúzom aztán meglátom, hogy az Apple TV mellett melyik lesz, bármelyiket tartom meg jó lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #32717 üzenetére
Tudod mi volt az előzmény... és mindig le lettem oltva, hogy a hálózatom miatt fagy minden.. érdekes módon ez nem fagy, pedig nem cseréltem semmit és csak 100-as a lan. Viszont nem plug & play, mert 3 napja szívok, hogy összeálljon valahogy a rendszer. Most talán már elmondhatom, hogy a cec-es újraindulásokon kívül teljesen használható eszköz lett. A Dune pl. egyből látott mindent. Csak engedélyeztem a sambát, onnan kezdve ment (ha ment). Ennél még most sem tudtam elérni, hogy lássa a "Workgroup" csoportot, ami az én tudatlanságomból fakad, nem tagadom, de azért ez nem annyira egyszerű, mint egy dedikált lejátszót hadrendbe állítani. Szerintem...
Viszont képileg ( HD - FHD ) egyértelműen jobb a Med600-nál, ezt nem tagadtam soha. SD most sem tetszik túlzottan, de el lehet viselni ha muszáj.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #32694 üzenetére
Nézd, utánaolvastam és rengeteg cec hiba van az "összes" médialejátszónál, legyen az Zidoo, Himedia, S905X, meg még fene tudja még hány féle-fajta. Ugyanolyan vagy hasonló a hibákat olvasok mint nálam. Vagy kikapcsolhatatlan, vagy be sem kapcsol, vagy bizonyos részei nem működnek jól, vagy állandóan bekapcsol. Erre a "nyomozásra" rászántam pár órát tegnap. Szóval, arra jutottam, nem hiszem, hogy az Emientnél rontottak volna el valamit. Ez ilyen. Valamint a legkülönbözőbb tv gyártóknál jelentkeznek cec hibák, nem kizárólag az LG-nél.
A hőmérséklet értékekkel nem tudok mit kezdeni, mert nem laggol, vagy fagyogat és a háza sem forró, épp csak kéz meleg. Alulról tapogatva sem érzem melegebbnek.
Filmnézés közben 70 fok körüli hőmérsékletet mutatott, tehát 10 fokkal lett alacsonyabb, miután elindítottam a lejátszást.Ez valami szoftveres baki lehet, mert pl. a Win10-en futó Kodi 17.6-on "ismeretlen"-t ír ki cpu hőmérsékletre a hardver infó alatt.
5 év gariba belefér ha esetleg megfőne, de "állítólag" 0.0% a hibastatisztikájuk.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #32607 üzenetére
Az... 17.6-os Kodi van rajta.
Rendelek ilyen adaptert.
Megnézem a routert közelebbről, hátha. Ha adok másik IP-t akkor jó lehet nem? Csak azt nem értem, hogy a tévém miért látja mindig stabilan a DLNA-t, a többi eszköz meg nem. Pedig csak egy LG...
Fél éve megvan, de eddig 1 mp-re sem akadt meg, vagy lett volna bármi baja a routerrel. Ezt soha nem fogom megérteni..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #32602 üzenetére
Szerintem tudod milyen box lehet nálam.. S905X, ez a lényeg.
Ez az adapter nem ront a képminőségen? Mert akkor veszek egyet.
Ha kihúzom a HDMI kábelt, a tévé távjával nem tudom bekapcsolni. Végignyomtam az összes gombot, de nem reagált semmire. Ahogy visszakerül a HDMI kábel, egyből bekapcsol. Próbáltam egyébként bekapcsolni a CEC-et úgy, hogy kikapcsoltam szinte az összes opciót, beleértve a ki-be kapcsolást is. Ennek ellenére bekapcsol. Szóval ezen nem segít semmi, úgy látom.
Újdonság viszont, hogy a DLNA-t sem látja már. Az LG tévém viszont igen, a box nem. Laptopon is Kodi fut. Elvileg semmihez nem nyúltam, mégis "elvesztette a fonalat". Lehet a routerben "akadt el" a dolog? IP cím, vagy egyéb okok miatt? Vagy hülyeséget kérdezek?
-
divan
őstag
válasz
djnice #32371 üzenetére
Kipróbáltam én is a w-s dobozomon. Hááát, tényleg. Érdekes módon még az Androidos Kodi alatt használhatóbb, ott nem kockásodik, és esik szét, de vannak benne döccenések. Libreelecen gyakorlatilag nézhetetlen. Mondjuk én nem tudom mikor futottam volna bele ilyesmi kódolásba, de sosem lehet tudni.
-
dugesz77
őstag
válasz
djnice #32303 üzenetére
A KI pro tényleg jó kis box én azt mondanám az egyik legjobb választás akinek minden kell.
Az enyém nagyon melegedett még újrapasztázva is (netflix alatt 82 fokos volt megint ott szoftveres kódolás úgyhogy dolgozik alatta rendesen) szerintem eltervezték egy kicsit. A felső részen nincs szellőzőnyílás rajta. Megfurkáltam a borda felett a tetőt 5 fokkal lejjebb ment de nem éreztem biztosnak a box alja is meleg volt már.
Most kivágtam a tetejét egy 6 cm-es ventilátor tolja rá a levegőt egy usb aljzatról táplálva. 44 fok fölé nem ment és szinte hangtalan. Csak így meg ott az érzés,hogy nem vagyok fanless pont ezért hagytam abba anno a HTPC
Lehet én rugóztam túl a hőmérséklet kérdés de 80 fok fölött mintha darabosabb lett volna a lejátszás illetve mintha a hang is csúszott volna netflixet nézve ..Nem tudom mennyit szórhat a gyártás,mert más meg azt írja nála 65 fölé nem ment. -
blakey
titán
válasz
djnice #32134 üzenetére
Igen, nekem is vannak fenntartásaim, hogy teljes mértékben megegyezik-e a hardver az S905X-el csak butított, mert most kipróbáltam 1-2 anyagot csak úgy kiváncsiságból és van ahol megakadt, lefagyott, pedig 1080i 29,97fps anyag volt, de majd valamikor tesztelgetem. Lehet, hogy S905W-re is speckó LE kéne ahogy S912-re.
-
blakey
titán
válasz
djnice #32128 üzenetére
Csak a 8.90.3-nál van a LE/Szolgáltatások alatt, FD628-cal kezdődik. Most én is betettem a 8.90.3-as kártyát a boxba de ugyanaz volt a szitu, akadozott minden, így most abbahagytam, de a másikat lehet, hogy kipróbálom. Nem tudom, hogy 8.2.3.1 alatt milyen még nem nagyon teszteltem. Neked jó?
-
Márton
nagyúr
válasz
djnice #32005 üzenetére
Nem 10 bit.
Az viszont furcsa, hogy a nagyobb dekódolási feladatot jelentő h265-öt tudja 50-60p-n míg a h264-en max 30-ig. Hát mit csinál közben, malmozik?
Akkor maradok a h265-nél, csak jó lett volna, ha bármikor vissza is tudom rántani a szerkesztőbe a fájlt, márpedig a Vegas11 nem importál hevc-t. Akkor ott kell lépnem..köszi
-
blakey
titán
válasz
djnice #31741 üzenetére
Igen, 8.2-höz itt a TX3 Mini dtb
-
Skillet
addikt
válasz
djnice #31181 üzenetére
És mi baj van a tv-vel? Htpc-t rákötve minden oké.
Akkor a kodi alatt és a tv-n is lehet színteret állítani.
LE alatt nem lehet (értem amit mondasz és elfogadom), és LE-t futtatva a tv-n sem lehet.
De a kép sötét. Nem zöld, sötét.
Amúgy állítottam a tv fényerején és most tűrhető. -
blakey
titán
válasz
djnice #31064 üzenetére
Minixhez képest gagyi, anyaghasználatban mindenképp és lényegesen jobban melegszik, a csatlakozók nem mérnöki pontossággal vannak elhelyezve, nekem pl. szorosabb a HDMI és a LAN csatlakozás, nem lehet olyan finoman be- illetve kihúzni egyébként az árát megéri és tényleg jól működnek de a Minixet eszem ágában sincs ilyenekre cserélni, mellette megvagyok velük.
-
Csicsóka
őstag
válasz
djnice #30892 üzenetére
Ránéztem, inkább ezzel foglalkozok, mint a Tanix üggyel.
Nincs X96 boxom, csak 3 db. S905 van. Ki sem próbáltam, elindulna e a telepítő 905-ön, mert valszeg módosítás nélkül nem. Az SD-ben lévő kernel.img valójában maga a telepítő, ami recovery.img formátumban van megcsinálva, ezért tud az elindulni. Ezt kibontva, a kernel.img-ramdisk.gz van, ami egy gzip-elt CPIO archivum. Ezt is kibontva, előkerül maga a telepítő, ami egy minimal Linux rendszer busybox-al. A Linux kernel induláskor legelőször az init-et keresi, nem is rejtették nagyon el a telepítő gyökerébe tették, ami "csak" egy shell szkript, ez elvégzi a kölönféle framebuffer módok beállítását, ha van rádugva USB stick, akkor arra átmásolja az /dev/sda-t majd felszólít hogy "Please remove USB stick and unplug the Apple TV. Wait 10 seconds and plug the Apple TV back in" Ez után elindítja telepítőt.
Most itt tatok, következik a telepítő vallatása, aminek a feladata lesz a filesystem. tar.xz kibontása, és az egész bootlható SD/USB elkészítése.
Ebből majd kiderül, lehet e úgy megcsinálni egy ilyen rendszert, hogy az elfusson akármelyik S9XX boxon. -
mexel
veterán
válasz
djnice #30909 üzenetére
Kínaiakról beszélünk
Ehhez képest egy tv box nem hiszem hogy izgatná őket.DoItYourself: ki ajánlgatta vajon nekik szerinted? Simán megtalálhatják maguktól is.
-
hunaqua
addikt
válasz
djnice #30909 üzenetére
Ezt már hidd el a megjelenés pillanatában ellopták a Tanix.tól is.Most ezt farigcsálja tovább a Beelink meg a Vontar meg a Wechip meg stb. meg stb.Szerintem csak idő kérdése mikor jön majd ki a ''sajátjával'' a többi konkurencia.
mexel
''Az egész világ az ilyen üzletekről szól sajnos.''
Az egész nem,csak a kínai
-
mexel
veterán
válasz
djnice #30773 üzenetére
Rosszul tud esni az ilyesmi... Ismerős érzés amikor valami topikban mondasz valamit és az ott lévő törzstagok nem értenek veled egyet, sőt úgy állítanak be hogy te vagy a rossz mert mersz mást mondani mint az ott elfogadott. Itt a PH-n az utóbbi időben főként ezt tapasztalom sajnos.
Kezdek átszokni külföldi fórumokra ha kell valami, ott még nem divat ez, csak sajnos az angol nem az erősségem így nehezebb ott szót érteni, de sajnos már muszáj. Olvasni eddig is olvastam a külföldieket de keveset kommunikáltam ott, azt hittem magyarként magyar fórumban érdemesebb és jobb tanácsot kérni és adni.
De hát ilyen ez a popszakma -
Pelican
őstag
válasz
djnice #30666 üzenetére
Hát a legegyszerűbb esetre gondoltam, most olvastam, hogy a 8k-sokban már mesterséges intelligencia (!) csinálja a felkonvertálást a képtartalom alapján. De az alapvetés az volt, hogy 4k-n rosszabb a fulhd, arra reagáltam.
Junkpod:
Lehet kisebb lépésekben is haladni, HDR 4k-s LCD van kisebben és olcsóbban is.
5 év múlva gondolom az OLED is bele fog férni már a keretbe. -
Patice
nagyúr
válasz
djnice #30644 üzenetére
Téli szünetben kipróbáltam az x96-on, hogy milyen a 4K fullHD-ra konvertálva, egy HDready plazmán. A Gru3-at szereztem be UHD HDR-ben és tizengigás blu-ray enkódban. Ezt a kettőt próbáltam ki egymás után, ugyan azzal a jelenettel.
A HDR--> SDR konverzió ellenére az UHD rilíz világosabb és színesebb volt. Csak arra tudtam gondolni, hogy a TV Deep colour képes, azaz 10 vagy akár 12 bites képet is tud fogadni.
Lehet a tapasztalásomban valami? Tényleg képesek a HDR-ből a plazmák valamennyit megmutatni, annak ellenére, hogy nem HDR-esek? Lenne még ennyi a panelban? -
envagyok
veterán
válasz
djnice #30644 üzenetére
[link]
A blu-ray fhd elvileg 4:2:0 anyagból készül. Elég sok információ hiányzik ott, amit a szomszéd pixelekből maszatol össze lejátszáskor a hardver.
Nem tudom mit csinál lejátszáskor egy 4k anyag játszásakor egy s905 cucc fhd-s megjelenítőn, de vagy felezi a pixeleket (azaz minden 2. Sort, sotonként minden 2. Pixelt jelenít meg) vagy minden 4-es blokkból átlagol egyet?
A 4:4:4 így is úgy is marad az uhd bd-ből, nem?
A 0-1024 10 bites hdr-t szerintem pedig úgy a legegyszerübb 0-255 re kovertálni, hogy osztjuk 4-el, vagy levágjuk a 2 legkisebb bitet, ez kell mrnjen on the fly...
Szerintem.
De ebbe nem mélyedtem még bele. -
Skillet
addikt
válasz
djnice #30619 üzenetére
Olvastam most. Amúgy az hülyeség (írta valaki a med topikban), hogy abból kell kiindulni, hogy ha az embernek kell valami, máshol is utánajár. Nekem pl eszembe sem jutott volna... htpc gondom volt, és oda is te írtad be a témát, hogy van egy ilyen lehetőség, ha nem akarok nyüglődni... Vettem is egyet. De amúgy fura, hogy a htpc topikban ebből nem volt semmilyen sértődés, ha jól emlékszem. Sőt, páran azóta már itt is jelen vannak, mert vásároltak valamilyen kütyüt.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
djnice #30540 üzenetére
Jól látom, hogy a screenshoton a Csicsóka által készített Advanced Power Menu virít?
-
a2d2
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #30451 üzenetére
Mi olyan őrdöngősség ezen a 1080p-n a 720p-hez képest én nem értem... Az MPEG-dash-al van valami azt látom, de akkor a 720p és alatta miért működik? Lehet, hogy ilyenkor codec-et is vált pl. a 720p stream más kodek-ben van mint az 1080p-sek általában és ez nem menne a KODI-nak on-the-fly?
Az miért nem csinálják meg, hogy pl. fix 1080p-n "force"-olja minden esetben és akkor nincs stream váltás?Na jó, csak hangosan gondolkodom, mert érdekel, hogy lesz e rajta rendes FHD YT (legalább) valaha is. De ezek szerint ha Google gondol egyet, máris elszállhat megint az egész, hiába fogják pl. ezt is "kijavítani" KODI szinten.
-
Pelican
őstag
válasz
djnice #30357 üzenetére
Épp akartam linkelni én is, mert hetente elhangzik itt, hogy ext4-re kell formázni a boxra dugott hdd-t, pedig ez a legkevésbé ajánlott az LE fejlesztők szerint.
-szabi-
Mint bármelyik androidon, a beállítások, infóknál tudod megnézni a verziót.
Androiddal szerintem felesleges kínlódni, mikor LE alatt kifogástalanul működik. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #30386 üzenetére
Próbálok osztani/szorozni, hogy akkor most a színtér upgrade miatt megéri e mégis a 4K verziót nézni a FHD TV-men, vagy sem...
Ugye akkor nemcsak 4K->FHD, HDR->SDR, hanem 10bit->8bit downscale-ről is beszélünk. Vagy ez utóbbi máshogy működik?
És ha igen, akkor az eleve 8bit-re és SDR-re konvertált 4K verziót érdemes nézni, vagy a lejátszóra bízni a konvertálást és inkább az eredeti HDR/10bit-est?
Amúgy ezek szerint van SDR-es 4K BD is, csak akkor elég ritka.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #29753 üzenetére
Akkor bizonyára arra is emlékszel, hogy 2+16GB-osat akarok, mert kell az Android is. Hol lehet most ilyen X96-ot kapni 8K-ért (ami biztos forrás, nem pedig hasra ütés)? És akkor még csak arról nem is beszéltem, hogy mi van ha megakad a vámon... Amúgy azért vagyok ennyire árérzékeny, mert nem magamnak lesz és szeretném a legjobb Box/ár kombót kikapni, valamint, ha mégsem jó mindenre amire a vevő gondolná, akkor minél kisebb legyen a "veszteség"... De ezt is leírtam már vagy 100x.
-
tobias40
veterán
válasz
djnice #29028 üzenetére
Pedig én is emiatt rendeltem egy ilyen pléjert mert a Spílert nem tudom másképp fogni és itt ajánlották többek között erre is ilyen gépeket!
Remélem hogy nem fog vele szaggatni a foci meccs mert akkor semmivel nem leszek beljebb mintha a telefonomról tükrözöm a tv-re a mytv adását.
Az is szaggat és szétesik pedig a telón szép folyamatos a kép...djnice: nekem telón tökéletes a kép !! Redmi 4x
-
headhunter
addikt
válasz
djnice #28333 üzenetére
"Szintén zenész", nálam is automata frissítés volt beállítva, újraindításkor vettem észre, valamit telepít! (1.0.9)
(HBO GO már nem is megy)
Most letiltottam, átállítottam manualra. (El is tűnt az 1.0.9 [link], [link] )
Visszamásoltam ezt a kettő fájlt az "update" könyvtárba és "pöpec" minden.
(X9 4K S905X 2G/8G)LibreELEC-S905.arm-adamg-1.0.8.tar
gxl_p212_2g.dtb -
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #28245 üzenetére
És megvan még? Akkor te szerinted mégsem jó az Android-ja?
Megírtam a vevőnek, hogy az U1 a "legtutibb" alternatíva, ha nem akar az Android-al lutrizni, de ha az X96 is jó lenne az igényei szerint, akkor nem drágítanám feleslegesen a dolgokat, attól függ, hogy neki mire kell még.
(#28238) Necronom + (#28239) blakey: köszi, akkor ezek bevettem a "tuti" listába.
Ha valakinek még lenne mellette/ellene véleménye, hogy milyen az X96-on és a Mecool M8S PRO L-n az Android (vagy más kapható típus kapcsán), akkor írhattok még...
-
mexel
veterán
válasz
djnice #28241 üzenetére
Ne haragudj, de mi bajom lenne? Semmi baj, csak válaszoltam a felvetésedre.
A kérdésben az illető androidra is kereste a boxot ezért írtam neki. Egy szót sem szólt 4K-ról. Egyébként Android alatt meg nem számít hog 30 vagy 60 fps mert általában ott AFR nélkül nézik, és maga a készülék lejátsza a 4K-s videót akadozás nélkül( tapasztalat, mert 6db 905W-teszteltem idáig)
Jobb vételnek tartok egy 905W-t 2gb-al mint egy 1/8-as 905X-et, kivéve ha fontos szempont a 4K 60fps. Ezen kívül semmi más ellenérv nem létezhet szerintem. ( tudom hogy 1,5 helyett 1,2-n megy a proci, ezt is le lehetne írni, de szerintem nem adatlapot szoktunk mellékelni a boxokhoz)
Tehát ha valakinek a 4K 60 FPS nem fontos bátran ajánlható a készülék.
Egyébként mind a 6 db-ot eladtam, beállított androiddal és a vevők valóban annyira sírtak, hogy azóta hívogatnak hogy kellene még, lesz-e belőle mert ismerős -rokon is venni akar. ( ezek átlag felhasználók, nem itteni vérprofik), akik a jófogáson keresztül vették meg a dobozokat.
Én ezekből a tapasztalatokból merítve ajánlok csak. Általában csak olyanra szoktam biztosat mondani amit tapasztaltam és azért kérdezek inkább ha valamit még nem próbáltam.Blakey: én sem 4K-son teszteltem és mennek szépen a videók a 905W-vel.
Igaz amikor leírtam ezt egyszer akkor azért okított ki valaki hogy ne mondjak hülyeséget, mert a nem 4K-s tv-n úgysem 4K lesz.Pedig elmondtam hogyan értem, de hát nem számított, akkor sem.
Teszteltetek már 905W-ket egyébként? Nektek mik voltak a tapasztalatok?
-
mexel
veterán
válasz
djnice #28234 üzenetére
Már vártam...
De vajon mi lesz azokkal akiknek még nincs 4K-s tv-jük? Azok hogyan játszák le a 4K-s videókat 60fps-el?Akinek 4k 60FPS kell annak azért 20$-os lejátszót sem kellene ajánlani. Ismét hibát követtem el
el mert nem írtam oda ami egyébként az adatlapon szerepel a 905W-nél:
A 4ks videók lejátszása max 30fps-el lehetséges.
Feltételezem aki vásárolni akar elolvassa mi van oda írva.
Én meg 1gb-os lejátszót nem ajánlanék senkinek pár $ különbség miatt, főleg ha androidra is kereste a készüléket. Főleg olyat nem aminek még talán gyártója sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Mac mini (2023 with M2)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest