-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey #38194 üzenetére
Immar kiderult, hogy nem kompatibilis a beelink es a mecool tapja, nem is ugyanolyan az atmeroje a csatlakozoknak.
A GT1 egyelore mukodik jol filmlejatszasilag gyorsabb a halozati adaptere stb, de a mecoolal nagyon megszivtam a haloszobaban szornyu lassu vele a wifi.
Mas eszkozokkel 50mbit/sec korul merek ott speedtestet 2.4 ghz-n a mecoolal viszont inkabb csak 5 megabit vagy esetleg max 10 a sebesseg. Nem is gondoltam, hogy ilyen szar benne a wifi.
Mivel ez igy nem palya igy azon gondolkodom, hogy vagy kellene bele egy 5ghz usb wifi stick, vagy veszek inkabb egy masik s912 boxot is.
Egyebkent mi a kulonbseg a MECOOL M8S PRO L es a MECOOL M8S PRO kozott?Tud valaki olyan 5GHZ-s USB wifi sticket ami egyarant mukodik android es libreelec alatt is?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blakey #38181 üzenetére
Ezt már írni is akartam, hogy első blikkre az M8S Pro+ képminőségétől nem voltam elájulva. Se színek, se élesség. Korrekt úgy lennék ha visszaellenőrizném a korábbi pc-vel, hogy valóban így van-e, majd lehet sort kerítek rá. Azon is LE-et használtam. 50"-os plazmatévét viszonylag messziről nézve nem tűnt fel minőségi visszalépés, viszont 100"-t vetítve, közelebbről nézve már "gyanús".
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
blakey #38170 üzenetére
De most nézem, nekem repoból telepítve ez van: Build: 4.2.5 ~ LibreELEC Tvh-addon v8.2.113
A te általad felrakott is ugyanerre a TVH buildre épül, csak az addon újabb verzió: 9.0.114.Gondolom, ez előbb utóbb repoban is kint lesz, bár félek az én problémámra továbbra sem ad megoldást. - Mindenesetre köszi!
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey #38145 üzenetére
Akkor hamarosan elorebb lephet jelenleg a haloszobaban hasznalatos S912 melyen immar coreelec van?
Szerinted lecsereljem mar jelenleg tobbet hasznalt S905X MECOOL M8S PRO Plust vagy jobb meg varni ezzel mindennapos hasznalatra?
A Mecoolon a vegleges libreelec megy a Beelink GT1en coreelec.
Amugy most , hogy a mecoolt atdugtam az erosito masik portjaba dugott masik hdmi kabelre vegre meg tudtam nezni egy filmet hang kimaradas nelkul. (vagy csak nem figyeltem elegge)
Bar igaz, hogy a hang resznel bekapcsoltam a halk zaj tovabbitast is... -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #38156 üzenetére
Ha minden összejön neki, akkor simán elindul, persze alap beállításokkal (semmit nem jegyez meg), ha nem, akkor hibával leáll, kiírja, hogy sérült fájlrendszer, vagy nem tudja csatolni a "storage" partíciót.
A box-ban is biztos, hogy jó a kártya olvasó, mert az LE tökéletesen működik (ahogy az Android is olvassa, írja).
Még amire gondoltam, hogy a "devices_tree" mappában van egy másik dtb (gxm_q201_3g.dtb) fájl is, lehet ezt még megnézem holnap (egyedül a q200 - q201 eltérés van a nevében, ha jól emlékszem). Az is igaz, hogy a gyári táv kivételével minden működik a q200-zal.
Számomra is rejtély, hogy mi okozhatja. Még az is lehet, hogy dd-vel lementem a mostani kártyát, és azt is ki fogom próbálni (az csak 16GB-os, lehet nem tetszik neki a 32GB-os). Inkább a 32-esre teszem fel a mostani LE-t, hogy az mit kezd vele.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38086 üzenetére
Coreelec elindul szépen, de távra ismét nem reagál. Még semmilyen dtb-t nem választottam ki, mert fogalmam nincs nekem melyik lenne jó. Lehet hogy a táv is működne, ha a dtb-t felülírnám?
(#38128) Tamoo : Nézted, hogy van-e 10 bit lehetőség menüben? HDMI kimenetre küldhető 10 bitre gondolok.
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #38115 üzenetére
Feltettem s912-re
Nálam első a DVB -> egyelőre sax. Van két TvH szerver is, de egyik sem ismeri fel csak a földi sugárzást. Lsmodra be vannak töltve a szükséges modulok de sömmi.-Ezen túl érdekesen működik a táv, sokszok nem reagál, majd ezerrel behozza a nyomkodást, de ezt még ráírtam az esetleges háttér tevékenységeknek.
-Szinte mindig kiírja, hogy a libreelec site nem elérhető.Mást nem próbáltam. Meg úgy a megjelenése tetszik. Wifit egyből felismerte, meg úgy gördülékeny, szóval jó ez, csak még keveset teszteltem...
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #38115 üzenetére
Jó dtb-vel próbálod?
Elméletileg igen, ugyan az a fájl neve, mint amit az LE alatt használok (természetesen átnevezve), gxm_q200_3g.dtb.Milyen eszközön?
Rikomagic MK22 Plus, S912, 3/32.Ja, hogy csak a tesztelés alatt fix az SSH, ez így már érthető. Majd teszek még egy próbát, a második partícióról törlöm az összes rejtett mappát, majd így indítom, kíváncsi leszek, hogy mi marad meg a beállításokból.
Azt még elfelejtettem az előbb írni, hogy az Android tökéletesen olvassa, írja mind a két partíciót.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #38084 üzenetére
Teszteltem, de nálam nem jól működik. Első indítás, második partíció átméretezés tökéletes. Első CoreELEC indításnál a varázsló nem fut végig rendesen (mintha a háttérben 100%-on pörögne a CPU), akad, majd kilép.
Ezután a beállításokban többször megakadt (30mp - 1p, nem válaszolt), kiegészítők telepítése nagyon lassú.
Médiatár beolvasása alatt szinte lehetetlen használni a rendszert, nagyon belassul, ezután néztem rendszer információt, a CPU2 100%-on pörgött (össz terhelés 38% volt), a memória fogyasztás 528MB, a hőmérséklet 65 fok volt, ennyi még soha nem volt LE alatt. Valami nagyon fogta a háttérben (tudom, nézhettem volna top-ot, de akkor nem volt eszemben).Gondoltam, csinálok egy újraindítást, ez is sokkal lassabb, mint LE alatt. Ekkor jött a fekete leves, jött a varázsló megint, most sikeresen végig ment. Ekkor döbbentem rá, hogy az eddigi beállítások elvesztek, ahogy a médiatár is (teljesen üres CE fogadott).
Itt fel is adtam, kivettem a box-ból a microSD-t, majd a laptopon szembesültem vele, hogy a .kodi mappa üres, a .config mappában üres fájlok, könyvtárak vannak, kivéve a hosts.conf fájlt, ez tele van értelmetlen karakterekkel (284B méret). Még az újraindításnál törlődött adatokat is kizárnám, mivel a CE alatt létrehozott két könyvtár még meg van.
Nem hiszem, hogy a microSD rossz lenne, mivel az első partíción az összes szöveges fájl olvasható, meg a rendszer is elindul (ebay-es 32GB-os microSD).
Majd teszek még vele egy próbát, hátha sikerül működésre bírni.
Egy dolog, ami nem tetszik, hogy az SSH-t nem lehet kikapcsolni (tudom, csináljak kulcsot hozzá, de jobban szeretem ha nincs még több támadható felület).
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey #38084 üzenetére
Kosz a tajekoztatast, este kiprobalom a beelink gt1-en , ha azon jol szuperal akkor a mecoolt is updatelem erre hatha megszunik a hang kimaradas.
Mar arra is gondoltam, hogy valami hardveres oka van ennek. Elment az esze az erositonek? De mas forrasnal nem csinalja. Vagy a hdmi kabel rossz vagy maga a box defektes...?
Erdekes , hogy meg nem jelent meg a vegleges Kodi 18, a 17 anno mult februarban mar megvolt marciusban mar 17.1nel jartunk. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #38008 üzenetére
Szia! Feltettem a 912 boxra. A keymap editor nem működik nem memorizálja a gombokat.
Egyelőre ez az első gyors teszt. Amúgy a szokásos dolgok megvannak, mást még nem találtam.
Na beolvastattam a NAS-t délelött és most a zidoo x10-ben levő vinyó tartalmát a végin lefagyott és kb 2 perc után vissza jött de a beolvasott média tár eltűnt.Még a könyvtár struktúra filmek-sorozatok is eltűntek amit kiválasztottam.
Újra indítás nem indul.
Áramtalanítom. Most visszajött minden a média tár is.
A filmcodec infónál 1080px ír ki. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #38014 üzenetére
Köszi, telefonnal sikerült.
Szóval leszedtem egy 8.2.3.1-et, fogpiszkálóval simán el is indult Eminenten, de nem látta a távot. Innen kezdődött a kálváriám. Hiába na, valamit mindig elrontok. Bár leginkább az a verzió érdekelne, amin lesz alapból 10 bitre állítható felület.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #37998 üzenetére
Lesz Debian vonalra átállás? Mert ezek még mind a régi OE alapon építkező verziók. Nincs lényegbeli különbség. Ugyan úgy csak read only fájlrendszer, ami nagyrészt a GNU.org ról származik, és mint eddig, a build környezetben fordul forráskódból.
OSMC hírek.
A napokban felvetődött reboot to nand probléma kapcsán sikerült megoldani, hogy lesz ilyen lehetőség az OSMC-ben is. Eddig ez nem működött megfelelően, ezért nem került bele az 1.0-ba.
A teljes initrd rendszer átalakítás alatt áll, az eddigi Linux indítási metódus helyett, az LE-nél és az eredeti Vero 4K-nál is alkalmazott android boot image megoldás lesz. A módosítás fő oka az, hogy így egyszerűbben lehet majd a folyamatosan frissülő CE kernelt használni, mivel Kszaq, és egyéb LE vonal halott, nekem sem kell így kernelt forgatni.
Jelenleg már megy is, az utolsó kszaq LE kernel vele, SD átméretezés, eMMC-re telepítő még nincs benne.
A Nexbox A5 (S905X) bizonytalankodás, fagyás is teljesen megszűnt, hasít, mint kés a vajban. -
Pelican
őstag
válasz
blakey #37991 üzenetére
Közben Raybuntu (Radostan) is kiadott egy CE buildet Odroidra
-
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #37945 üzenetére
A GUI szerintem lassú, nagyon nehezen tölti be a dolgokat, várni kell míg a rendszer "magához tér". Nem tudom, hogy valaha is lesz-e jobb egy S912-es box LE esetében, de reménykedjünk.
Nem tudom mit próbáltál (LE18?), nálam már most is elég jó a GUI, nem tapasztaltam ilyeneket, amit te sem a LibreELEC-S912.arm-8.2.4-Subtitles-ff.img-vel, sem a mai CoreELEC-S912.arm-9.0-devel-1523625352.img-vel.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
blakey #37858 üzenetére
Igen ez egy szimpatikus megoldás persze ez nem egykategóriás árban( minőséget meg kell fizetni
) az x96-al és a gyári x96 hűtés is tette a dolgát nem tapasztaltam vele kikapcsolást és thermal throttling-ot.
Csakis azért csináltam meg a hűtést mert kedvet kaptam hozzá ahogy a belső wifi antenna is tökéletes volt amire kellet mégis kapott egy külső antennát. -
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #37781 üzenetére
Érdekes infók. Ezek szerint ami most kinn van devel CoreElec build az nem az új GitHub repónak megfelelő kód?
Ami a repo-ban van a rebrand branch-ben [link] az egyértelműen az eddigi community Amlogic LE átbrandelve. Persze ettől függetlenül lehet, hogy a jövőben nem így lesz. -
Pelican
őstag
-
blakey
titán
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #37690 üzenetére
Ezt találtam a Git repojuk "rebrand" branch-ében a readme-ben:
CoreELEC is a 'Just enough OS' Linux distribution for running a Media Entertainment Center on popular hardware. CoreELEC is a fork of LibreELECv(https://libreelec.tv) project with a stronger focus on community and liberty. CoreELEC website (http://coreelec.org).
Érdekes...
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #37690 üzenetére
Volt szabad SD kártyám kipróbáltam. Leia alapú kodi. KI pro-ra egyből felment megy a wifi+ távirányító is. Viszi a filmeket szépen viszont menüben lépkedéskor egy-egy másodpercre bedob még néhol egy fekete képernyőt töltés jellel , tehát nem folyamatos a menüben való lépkedés.
Coreelec menüpontba rakták át az amlogic finomhangolást:errorcode06
vigyázz a Mecool BB2 az S912-es papíron nagyon jó viszont ha LE-vel akarod használni akkor arra tudtommal még mindig nem tökéletes. Hd hangokkal Le alatt nincsen semmilyen probléma, nyugodt lehetsz:TM= Transmission torrent kliens.
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey #37646 üzenetére
Egyebkent immar megy a tvdb a boxon, pedig semmit nem valtoztattam...
Ez utobbi pedig mindenkihez szol.
Erdemes a libreelecet a NAND-ra telepiteni?
Ilyet meg soha nem probaltam.
Van valami hatulutoje, vagy okoz valami bonyodalmat, erezhetoen gyorsabb lesz tole a rendszer, van ertelme? -
ttt
senior tag
válasz
blakey #37551 üzenetére
Értve olvasás megy-e?
Azt írtam : nekem sem kell a fogpiszka, ellenben gyakran csak 3-4. hard resetre indul el az OSMC. De mivel nem nagyon kapcsolgatom, így hidegen hagy. (A dvb-s próbálgatásnál volt zavaró, amikor oda- vissza bootoltam OSMC-t <-> LE- t, de ez a én problémám volt
)
-
dave0825
őstag
válasz
blakey #37551 üzenetére
és (#37544) dugesz77: köszi, de az Online Stream-ben sincs RTL Klub, TV2, bár néztem, hogy az a saját addon-jukban sincs, szóval gondolom online azok nem nézhetők. Marad az Online Stream, és a MindigTV, a Telenorosban túl sok minden nincs.
Más kérdés: ki, milyen skin-t használ? Megnéztem az Xperience1080-at, de a beállításokban kevesebb menüpont van, pl. a Libreelec beállításait sem találtam meg, meg annyira nem tetszik a háttér színe. Egyelőre maradt az eredeti. Kíváncsi lennék másokra.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37537 üzenetére
pedig tudod jól meddig halogattam, hogy telepítem és addig LE ment rajta.
Penre felírtam a szokásos módon. SD kivesz -pen bedug - táp bedug indul magától és megállt a bejelentkező polc képnél. Percekig semmi. Újból indít megint semmi. 3x-ra beiktattam a gémkapcsot és akkor már bejelentkezett az OSMC de végig csak 3x indításra sikerült mennie. De ez egy majd 2 éves rendszer a kezdetekből. Ennél öregebb csak a K1 Plus van, de majd ott is kipróbálom, hogy hogyan fog települni.
De előbb a laptopomat kell szétkapni és ventit cserélni benne mert már idegbajt kapok tőle. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37535 üzenetére
Ezt sajnos cáfolnom kell, mert nálam is csak fogpiszkával idult el az is csak 3.-ra. Úgy látszik box függő lehet. Nálam van egy előkép vagy minek nevezzem, egy polc amin elől egy kerek hsz van, azután tölti be az éppen aktuális rendszert. 2016-s Mini MX-G S905.
2. hsz: Ezek már régi dolgok tudom. Mp, perc ugrálások beállítása, stb. De ő kimondottan a dupla nyíl tekerést és nem a csúszkálást írta.
Na : a számokra beírt %-os ugrás ezt nem tudom a LE-be. Az egyik távomon nincsenek gombok (Mini) a másiknál meg társítottam. -
snpetit
aktív tag
válasz
blakey #37526 üzenetére
Azért raktam be a képet, hogy lássátok nem a levegőbe beszélek. A debian simán feltelepül ami az OSMC alapja. Gyári fw. van a gépen azt sem piszkáltam. Mit lehet elrontani, ha minden más elindul ez meg nem?
- kiírtam Win32Disk Imager-rel, LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32-vel, HDD raw copy tool-lal
- dtb.img-et kicseréltem a gxl_p212_2g-re és át is neveztem. Próbáltam más dtb-ket amikkel az LE vagy a linux-ok elindultak
- OSMC 1.0-át RC 4.1-et próbáltam
- SD kártyát és USB pent is próbáltam
- fogpiszka és Backup&Update módszert is próbáltam.
Linux-ok és LE felmennek. OSMC nem. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #37511 üzenetére
Nem tudom ez a frissítés miben különbözik az előzőtől (kivéve a beállításokban szereplő extra opciókat), de az itt leírt hiba ebben is jelen van, még annyi, hogy Youtube alatt ha módosítom lejátszás közben a hang továbbítást, akkor kilép, újra el kell indítani a lejátszást.
A túlhúzással meg vigyázni kell (nem megfelelő hűtés esetén még hardver hiba is lehet belőle, tapasztalat), igaz, mindenki saját felelősségére használja.
Nekem nem hozott annyit (egyet javít, kettő előjött), hogy megérje, így vissza tettem a 8.2.2.3-at.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #37447 üzenetére
Úgy sajnos nem látja az x96 mini. Már mindent próbáltam de nem látja. Így, hogy az x96 minire van kötve a vinyó még saját magát is látja zerconf böngészőn keresztül (meg a Beelink mini is úgy látja) de beelink-re kötve sehogy nem sikerül. Úgy sikerült, hogy androidon es file explorer-el helyi hálózaton megtaláltam de az android kinyiffant az x96 minin meg amúgy is szar volt a lejátszás androidon.
-
hunaqua
addikt
válasz
blakey #37439 üzenetére
Nem is erről van szó.Ezek a hibák többször le is lettek írva.Nekem nem evvel van problémám.Nagyon sokan úgy nyilvánítanak véleményt (...nem csak erről,bármiről),hogy nem is találkoztak ilyen géppel.Lehet ,amennyiben néznének ilyet ,nem is venné mindenki észre a hibákat.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37437 üzenetére
Jó, rendben akkor már csak egy láma kérdésem marad: Lehet box függő ezen hibák?
Mivel amit én vettem -MECOOL BB2 PRO- nem sokan vették meg mert elég drágán adják és inkább az olcsóbb s912 felé hajlanak. Este azon néztük a filmet és semmi röccenés nem volt az info gombnál többször is próbáltam. Kilépésnél meg a 2-s gomb van a stop funkcióhoz rendelve. De a sima ok gomb 2x megnyomásánál sem tapasztaltam semmi hibát.
Na majd 1x én is rájövök, hogy mi a hátránya vagy mégsem.
Ui: Sajnos a guglin sem találok magyarázatot a : rainbow-ra, tudod szakszavakban ..
LCD TV felhősödése - az megvan látom én is. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37412 üzenetére
Előtte volt (van) másik kártyán a 8.2-s és ajánlották a 8.90-t és nem figyeltem e szerint erre.
De a lényeg, hogy flottul megy minden. Egyike vagyok aki elégedett a 912-sel.
A fura, hogy rendszer infonál nem mutat semmi proci terhelést. 0 vannak. És a sorozat léptetés nem megy a filmek oszlopában csak egyenként kell nyomogatni a gombot. majd vissza rakom az elelőző dtb-t -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #37407 üzenetére
Hát akkor két malomba őröltünk.
Én arra indítottam és 8.2.4 lett belőle.
De most már mind 1, egyedül az elérések maradtak meg a média tárban de ezeket újra olvastatni kellett, úgy hogy nem volt vészes. Eddig tökéletesen megy minden.
Itt már van infó piktogram alul, de semmi akadás amikor előhívom az infót.
Ui: Lehet, hogy itt raktam át a belső tárolóra a média tárt és ezért maradt meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Netfone
- Ford topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Mac mini (2023 with M2)
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged