- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #70004 üzenetére
Még mindig nem értem miért számít android alatt a lejátszás minősége, ha dual boot-ban ott lehet a CoreELEC.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69991 üzenetére
Ja értem. Elvileg ugyanazon a napon, gyorsan jött a javítás és nem kapott új verzió számot sem, szóval nem lehet megállapítani Kodi alól.
Nem tudom ez a 89 honnan jön, de 0-60 dB között állítható csak a csúszka, CE és Windows alatt is.
-
helianthus
csendes tag
válasz
SunMount3r #69965 üzenetére
Egy marantz házimozi avr-em van. A doksija szerint ami a HDMI bemeneten van, azt teszi tovább a HDMI kimenetre is. Gyakorlatilag a sokat emlegetett Gemini Man c. filmnél kiakadt, és nem volt kép. A TV tökéletesen megjelenítette, ha direkt arra tettem a boxot.
Ezért kellene egy olyan HDMI elosztó, aminek az egyik kimenetét a TV-re, a másikat meg az AVR-re kötném. A marantz csak a hangot adná, a TV meg csak a képet. -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69987 üzenetére
Nem. 0 dB az alapértelmezett.
Hát ez nem frissített semmire, 2020 január 3-i nightly, nem stabil verzió.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69984 üzenetére
Alap kodiban is így van. Hát ha 9.2.1-ről van szó, akkor nem csodálkozom. Némely készülékeken egy bughalmaz, nem véletlenül használok én sem 9.2.0-t.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69982 üzenetére
Akkor ott valami bugos. 9.2.0 CE megy most nálam, meg régebbi verziókon is, de már LE korszakban sem kellett, hogy legyen valami a médiatárban.
Előerősítést már régóta használom, elsők között van nálam a beállítási listán, még a médiatár beolvasása előtt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #69911 üzenetére
Egyik sem igazán jó, de ha csak ritkán kell mind1.
Sokat reszelgetem a kernelt, és egyebeket, ezért számtalanszor előfordult, hagy nem indult el, vagy egyéb miatt csak így lehetett újra éltre lehelni. Ezért hogy ne maceráljam állandóan a dugókat, az egyik tápom kábelébe beépítettem egy lengő billenő kapcsolót. Így gyors és egyszerű a le vagy vissza kapcsolás. -
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #69890 üzenetére
Én úgy olvastam hogy megy a Netflix is 1080p-ben.
-
válasz
SunMount3r #69870 üzenetére
Valamilyen VNC kapcsolattal nem lett volna gyorsabb?
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69870 üzenetére
Akkor jó. Nem piskóta egy rendszer, az biztos. Kezdőknek, türelmetleneknek, minimális számtech. vérrel rendelkezőknek nem ajánlott...vagyis én nem ajánlanám. Persze lehet mondani, hogy HA már fent van a CE, akkor alig kell állítani valamit és alapból minden menni fog...hát jó, de hány eszköz jön alapból CE-vel...legtöbben még mindig maguk "hegesztik" fel vhogy, ahhoz meg azért kell valamennyi technikai érzék. Én nagyon megkedveltem, mondjuk bele is ment soktíz munkaóra, fórumozás, állítgatás, keresgélés, utánajárás, stb. És ezt úgy, hogy készen toltátok elém a
*.conf
fájlokat.Most újra belakni ezt a boxot már nem lenne egy óra sem, de azért inkább van mentésem...és az update nálam is off (9.2.2). Aztán ki tudja meddig.
Lehet a Csicsóka disabled_update-jét is inkább felteszem.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69868 üzenetére
Mi lett a hanggal? Ha már felcsigáztál bennünket?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69859 üzenetére
Nem
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69817 üzenetére
Ha már kezd pikírtebb lenni a csevej...és az 'olvasás' szóba került...nem nagyon reagáltál arra, hogy azt a kb hat beállítást abban a menüpontban miért nem néztétek végig egyesével? Úgyis ott lesz a megoldás -ha csak ennyi a hiba-, mivel az alapbeállítást is ebben a menüpontban módosították.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #69814 üzenetére
Az biztos hogy vmi alapból rosszul volt beállítva, mert ettől a frissítéstől nem ment el másnak a hang. Eleve nem is kell a hangbeállításokhoz nyúlni ha nincs AVR vagy Soundbar.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69795 üzenetére
Ahhoz, hogy csak a TV-n szólaljon meg nem kell semmilyen passtrough, elég a PCM és a 2 csatorna.
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #69792 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy a box vagy a TV dekódolja az AC3-mat, nagy változás nem lesz (kivéve, ha minőségi hangrendszer van a TV-ben, régen voltak ilyen típusok). Így a passthrough is felesleges, a TV mindent 2 csatornás PCM-ben kap.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69792 üzenetére
Miért kellene csak az ac3 miatt továbbküldeni a tv fele a hangot? Vagy miért csak az ac3-at akarjátok továbbküldeni? Jobb minőségű nem lesz a hangja.
Írtam, hogy most mi a default: legalábbis ng-n, de úgy emlékszem neked nem az van.
[link]
Van kb hat lehetőség, öt perc alatt végig lehet menni az összesen és kipróbálni. -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69790 üzenetére
Alsa aml augesound hdmi
A passthrough off, mivel nem akarjuk továbbküldeni.
2.0 hangcsatorna gondolom.
Esetleg még 48khz-ben lehet maximalizálni a hangot, ekkor a kimenetet 'rögzített're kell tenni.Szerintem amúgy a frissítés nem okozhatta, mert egy dolog változott csak ott: multi ch pcm-re változtatták sztereóról. Emiatt nem mehetett el a hangja...aztán ki tudja.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #69692 üzenetére
A mecoolra tettem fel. A MiBoxot csak megemlítettem.
-
huberpe
aktív tag
válasz
SunMount3r #69622 üzenetére
én egy s912-es gépen használom, uh sajna nem tudom neked melyik lenne jó, de a fórumukon biztos találsz rá választ.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69398 üzenetére
A hangkimenet alapértelmezett HDMI Multi CH-ra változott, ez biztos megváltozik ha eddig az alapértelemezett volt beállítva. Megjelentek új beállítási funkciók, pl. Ondemand/Performance. Akkor frissítsetek ha ott vagytok és átnézitek. Vaktában semmit nem szabad frissíteni, főleg ha sokminden javításra/változtatásra kerül.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #69376 üzenetére
csak félve írom, de ezek nem tegnap kerültek bele...bár nem tudom mikori a rokon fw-e
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #69376 üzenetére
Miért kellene azért bármit is állítgatni mert lehet???
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69300 üzenetére
3m, a 3M mást jelent.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69288 üzenetére
A Netflix és általában a szolgáltatók szép lassan AV1-ben biztosítják az anyagot ami nagyon jó minőségű, tehát a két bitrátát nem érdemes összehasonlítani. Élvezeti szempontból szerintem nem vészes a Netflix és bőven az a kategória ami kellemes kikapcsolódást biztosít. HD hangokra sem feltétlenül van szükség, az EAC3+Atmos bőven elég.
-
darvinya
titán
válasz
SunMount3r #69288 üzenetére
Hát nem tudom.
4K anyag letöltve vagy NetFlix-en nézve, ugyanazt a képet kapom.
Igaz, ennél NetFlix külön ESN kulcs van.
Működik nélküle is, de akkor csak alap minőség érhető el. -
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #69104 üzenetére
-
sztomi1981
tag
válasz
SunMount3r #69092 üzenetére
Igen, énis így érzem, köszönöm a segítséget
-
sztomi1981
tag
válasz
SunMount3r #69083 üzenetére
Köszönöm szépen.
HBO Got próbáltam eddig csak a droiddal, nem tudpom a pontos felbontást mi lehetett (tényleg ezt hol lehet megnézni?), de szerintem 720p volt mert jól nézett ki, de persze lehet h tévedek.
a TV-m régi LCD (Philips TV LG panellal úgy tudom), csak full HD és most a helyzet miatt, meg mivel elmarad a foci EB is nem veszek újat sem inkább, kell a pénz lisztre, élesztőre meg WC papírra...
Viszont ha majd lesz egy normális samsung vagy LG TV-m, gondolom azzal gond nélkül tudok majd bármilyen Netflixes tartalmat nézni 4k-ban?
Illetve Már alternatívák még gondolom a drágább lejátszók lehetnek csak, vagy tévedek? -
sztomi1981
tag
válasz
SunMount3r #69074 üzenetére
Azt hittem ponthogy droid alatt megy jobb minőségben az HBO meg Netflix, nem CE alatt?
Muszáj SD kártya, nem lehet a saját ROM.ba tenni a CE-t? úgy csak gyorsabb is? -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #69018 üzenetére
Nem ismerem annak a boxnak a lelki-világát, GT-Kingnél frissíteni kellett a droidot, a CE és a Beelink egymást segítették, hasonló volt a Khadas-al is, szóval a gyártók általában hamarabb frissítik a bootloader-t és emiatt probléma adódhat a CE-vel, de ezeket elég gyorsan rendbe teszik, de elképzelhető, hogy az X96 Max+-nál más a helyzet. Akinek van olyan boxa majd segít.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #68927 üzenetére
Konkrét sérülést, vagy adat vesztést nem olvastam ott, mert nem is fordult elő ilyen. De ezen fórum indulása óta, itt sem írt senki ilyesmit. Ha lett volna, már régen kerestük volna rá a megoldást, itt a többi Linuxos szakival.
Annál inkább volt olyan, hogy nem állt le a HDD motor. Erre való főleg ez a megoldás. De még ezzel sem lehetett minden fajta USB to SATA vezérlőre kötött lemez forgását leállítani. Vannak olyan chipek, amik a hdparm utasítást nem úgy kezelik le a lemez felé ahogy azt kellene.
A JMS 578 (Jmicron) vezérlőhöz a Hardkernel adott ki egy javított FW-t, amiben ez (is) javítva lett.
Jól érted, a reboot, és poweroff alatt rendesen leválasztódik a lemez, de ha parázol, akkor lehet használni egy ilyen shutdown.sh-t.
Igaz nem fog használni, de ártani se.Andoidot nem vizsgáltam ebből a szempontból, de mivel az is egy Linux kotladék, egészen biztos hogy leválasztja az is, különben tömeges fájl rendszer sérülés lenne, és az kiverte volna már a biztosítékot sokaknál.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #68867 üzenetére
Mert ez egy analóg jack-es hangfal? A CEC itt nem sok vizet zavar.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #68809 üzenetére
Nem kell minden marhaságot elhinni, amit a CE fórumon olvasol.
Olyan nem fordulhat elő egy systemd-s rendszerben, hogy fájlrendszer leválasztás nélkül fusson le a reboot, vagy poweroff.
Ha nem tudná valamilyen hiba miatt leválasztani a fájl rendszereket, akkor végtelenségig várakoztatna a manuális beavatkozásra.
Úgy van kitalálva a systemd, hogy szorosan meghatározott rendben hajtsa végre a folyamatokat, és ha valamelyik nem sikerül akkor kivár, míg lefut.Pld. a systemd-reboot.service csak ezek lefutása után indul el, ami egyben követelmény is neki.
Requires=shutdown.target umount.target final.target
After=shutdown.target umount.target final.target
SuccessAction=reboot-forceItt a shutdown leállítja a futó processzeket, a umount pedig leválasztja a csatolt fájlrendszereket.
Vagy is nem kell aggódni attól hogy valami felcsatolva marad, mert nem maradhat, le sem tudna úgy állni a rendszer, fekete képernyővel várna a végtelenségig. Ha ilyen hibás újra indulás, vagy leállás lett volna, azóta már tömegével keletkezett volna adatvesztés fájl rendszer sérülés, de ezekről nem hallani szerencsére, mert rendesen működött ahogy kell. Ezért sem kell reboot a szkriptbe.
A halt pedig egy ősi Unix parancs, még az AT-s (nem ATX) időkből, amikor a szerver tápok és alaplapok nem tudták elvenni a tápot a rendszertől, de a Linux maga akkor is leállt. Ez öröklődött tovább a modern rendszerekbe.Amit a CE fórumon tárgyaltak, és ami itt is problémát jelentett az LE alatt, hogy a HDD motor forgása nem állt le. Erre készült ez a megoldás. CE alatt is működik.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #68800 üzenetére
Ezt már régen kitaláltuk, még az LE idejében, csak 1xerűbben.
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68782 üzenetére
Hát nem lehet, hogy az volt a baj, hogy FLAC hangsáv miatt akadt csak a film, ezért gondoltam azon a boxon kis kipróbálom ahol nekem engedélyezve van a passthought.
Erre gondoltam, de lehet hülyeség -
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68779 üzenetére
Oh igen, a lényeget nem írtam, igen akár mindkettőre.
Beelink + X96 Air van a Sony TV-re kötve, ott a lejátszsát tudom tesztelni.
Samsung QLED Q6+ Khadas+erősítővel tudom neked a Passthought-t tesztelni Hi10p-re illetve a Flac lejátszást. -
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68777 üzenetére
A napokban ha gondolod még tudom tesztelni egy Khadas Vim3L-el (S905D3) amin 20200102-es nightly van, meg tudom tesztelni egy X96 Air P2-es(S905x3) amin 202002XX verziós nightly van.
Khadas VIM3L eseténa passthought is tudom nézni neked.
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68750 üzenetére
Hi, megnéztem neked, és az alábbiakat tapasztaltam:
1. Indításkor 1080p/24p-ben vagy 720p/24p-ben indult a lejátszás, hang és kép rendben volt.
- [Underwater] Another - sample H264 Hi10P 1080p.avi
- [Underwater] Another - sample H264 Hi10P 720p.avi
- Clannad After Story OPA - sample HEVC main10 1080p.mkv2. Indítás követően 3mp után a felbontás függvényében 720p/24p avgy 1080p/24-re váltott a kép. Kép és hang rendben volt.
[720p][09_REF_L4.1]AKB0048 TV EP3 Insert Song.mkv
[720p][08_REF_L4.1]Shinsekai Yori BD Ending.mkv
[720p][08_REF_L4.0]Girls Und Panzer TV EP1 Cut.mkv
[1080p][16_REF_L5.1][mp3_2.0]Suzumiya Haruhi no Shoushitsu BD OP.mkv
[720p][07_REF_L4.0]Sword Art Online BD Opening.mkv3. Ez felejtős, kép és ahng is akadt, de szerintem FLAC miatt volt gond.
[1080p][16_REF_L5.1][FLAC_5.1]Suzumiya Haruhi no Shoushitsu BD OP.mkv
Sony 4k TV-n (KD-49XG8396), Beelink GT1-mini (S905X2-vel tesztelve), CE stabil 9.2.1-el.
Kábel egy Ugreen 2m-es 4k+HDR-t támogató kábel volt.
Én kb 3-4 hónapig használtam ezt a lejátszót első számú lejátszónak, és nagyon imádtam, csak vettem egy Khadas VIM3L-et és most ő a fő lejátszóm a nappaliban.
De az is lehet hogy nemsokára kicserélem, igaz nightly-val is jól muzsikál a VIM3L. -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #68755 üzenetére
Most mit fikáztok?
Teljesítettem a kérést, vagy nem?
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68748 üzenetére
Nincsmit.
Whitelistben plusz elemet kell betennem, mármint amiket adtál 1080/720p vagy i elemekre gondolok?
Ha jól emlèkszem nekem ez most üres de 1 órán bellül lecsekkolom. -
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #68746 üzenetére
Hi, rárukkantok délután fele, egy Beelink S905X2-m van (GT-mini). CE 9.2.1-es stabil van rajta.
Lényegében dolgolom csak az érdekelne, hogy folyamatos a lejátszás, ha elviszi, vagy ha hiba van , melyiknél van hiba. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #68744 üzenetére
Nincs S905X2-m. NG boxot kérdeztél, S905X3-n, S922X-en, A311D-n megy.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #68740 üzenetére
Volt tesztelve, mindegyik ment csont nélkül.
-
hunaqua
addikt
válasz
Te esetleg?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Itt is vannak még: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #68726 üzenetére
Vissza a kérdésemhez: Ahogy nézem a keresőben NG Box-on még nem is nagyon volt a Hi10p tesztelve. ? Valaki megnézne pár sample-t?: [link]
-
darvinya
titán
válasz
SunMount3r #68702 üzenetére
DB-ben több nyelv/hanggal együtt annyi.
Maga a kép anyag mpeg 2-ben sem megy fel 5Mbps fölé.
A többi sallang adat.korcsi
Már miért?
Jön a ki mano és kicsomagolja pörgeti a lapokat, vagy mi.
GPU biztosan hozzá sem szagol tömörített képállományhoz, őt csak kész adat érdekli. -
Gino20
őstag
válasz
SunMount3r #68678 üzenetére
Valóban. Soundbar Samsung hw-n850 ami elv 4K HDR képes. Ez alapján tudsz esetleg olyat linkelni ami jó lehet?
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #68577 üzenetére
Androidos rendszeren a Lazy IPTV APK - ot szeretném kipróbálni, és beüzemelni.
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #68532 üzenetére
Mitől lenne a h264 jobb kodek mint a HEVC?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #68529 üzenetére
De az SDR, aki meg 4K-ban akarja nézni az inkább HDR-ben nézi az meg HEVC. SDR-hez meg jó a 1080p is.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #68529 üzenetére
Mondjuk az NF 4K anyagok nem is mennek ezeken a boxokon.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #68515 üzenetére
X99 max plus (aláírásomban is). Beállítom akkor a 30hz-et, mert az való igaz, hogy én kivettem ezt a lehetőséget.
Nálam így van, hogy miből válogathat.
1920x1080p: 23.98, 24, 50, 59,94; 60
Köszi. blakey-nek is, megnézem így is. -
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #68463 üzenetére
"Amúgy az NTFS vs CE probléma kapcsán: [link] Úgy látszik korán sem olyan vészes a helyzet, mint itt páran írták."
..és mi a Te személyes tapasztalatod evvel kapcsolatban? Te melyik dobozzal teszteled? Te milyet vettél?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #68463 üzenetére
Az új kernel óta van így, nem használok stabilt. GT-Kingen és VIM3 Pron továbbra is sz@r a h264-es 4K. X96 Air-en ugyanazzal az SD-vel tökéletes. "Régi" kernellel, azaz pl. a stabil jól működik a Kingen és a Vim3-on. Nem könnyű összehangolni, hogy minden SoC-on ugyanolyan legyen. Úgy látszik, hogy az új kernel fejlesztései jobban működnek az Air-en, kérdés, hogy meddig.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #68393 üzenetére
Kedvedért megnéztem pár BD-t, mert amúgy sincs sok, de ezek menüsek. Igazából van amit megjelenít, lehet használni is, de pl. az egyiknél olyan szinten csontra fagyott az egész kóceráj, hogy csuhajja. Pingelni tudtam, SSH nem lépett be. Csak az áramtalanítás segített. Amúgy elindult a menü itt is, szólt a zene is, majd a zene véget ért, és se kép, se hang...alul ott volt hogy audio selection, meg még valami, de ennyi. Egy másiknál szintén ment mútkor a menü, azt most inkább meg sem néztem, hátha berágott a cucc. Aztán az egyiknél lassabban lépett ki, ott is azt hittem, hogy fagyi, de aztán észhez tért. Eddig se voltam menüfetisiszta, de ez ki fog maradni ezután is.
-
korcsi
veterán
válasz
SunMount3r #68414 üzenetére
s905x3-on majdnem elmegy 1080p-be a netflix, szódával elmegy.
Ha melegedés miatt nem veszi vissza az órajelet, akkor szerintem jó lehet. Úgy teszteltem, hogy nem néztem közben, az órajelet nem dobálta (nagy borda volt rajta) de volt eldobott képkocka (~100, ez adódhatott az internet miatt is...) Amikor ránéztem mindig patentül ment "Six underground" akció (mozgalmas) filmmel tesztelve.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #68420 üzenetére
A 80 eurós N2 CE edition sztem nem vészes árban, még mindig olcsóbb mint egy Minix. Amúgy sok előnye nincs egy S905X3-mal szemben, így ahhoz képest persze drága
-
tcsaba007
tag
válasz
Inkább s922, erőseb vas, azokon tuti megy FullHD-ban a netflix....
-
helltp
aktív tag
válasz
Hát nem is hivatalos Netflix supporton járt a fejem elsődlegesen.
Köszönöm a segítségeteket, lehet csak rendelek egyet aztán hátha jutok vele valamire (vagy a közösség ) ebben az esetben az újabb 905x3 közül van ajánlott? Én az X96 4/32 eseket néztem alin.
-
helltp
aktív tag
válasz
SunMount3r #68412 üzenetére
Igen jól érelmezted, tehetetlen vagyok
. Viccet félretéve nekem eddig úgy jött le hogy az usb3 gigabit lan meg stabil nem TVs Android esetleg spdif megvan ezekben így az egyetlen dolog ami hiányzik a listáról az a hd netflix. Tökéletes sem kell legyen elég ha hozza a RPi3 szintjét (max fHD nem kell se hdr se 4k se 3d se semmi) ahogy néztem stabilan ez is megvan. Kell az usb3 + gbe mert másodlagos naskent funkcionál a média fájlokat erről osztom).
Szóval egyetlen dolog ami maradt az a Netflix hd és nem akartam elhinni hogy azt nem lehet megoldani -
helltp
aktív tag
válasz
SunMount3r #68408 üzenetére
Köszi a tippet, de ugyanaz a bajom vele mint az Mi Box S-el. Igazából azért írtam ebbe a topikba mert ezek az újabb amlogic cuccokra épülő boxok pont jók lennének hardveresen és árban is, csak adódtak a fentebb írt kérdéseim. Az usb2-re rakott Ethernet adapter usbs hddvel nagyon rossz kombó sajnos, feleződik az amúgy sem acélos usb2 sebesség és tepedelem lassú lesz írni olvasni hálózaton keresztül..
-
ztsoft
őstag
válasz
A teljes menü használhatatlan, de az egyszerűsített menü használható (igaz, név nélkül vannak a fejezetek, így egy kicsit körülményes a használata).
Más.
Engem is utolért a Youtube "átok". Tegnap el sem indult a kiegészítő, hibával elszált. Az access_manager.json fájl hibásan szerepelt a könyvtárban. Azt nem tudom, hogy kezdődő hardver hiba lesz-e, vagy a kiegészítő tréfált-e meg.
{ "access_manager": { "current_user": "0", "developers": {}, "last_origin": "plugin.video.youtube", "users": { "0": { "access_token":
Ez így érvénytelen json kód. Töröltem a fájlt, majd újra be kellett jelentkezni (persze a Google nem akarta engedni, de sikerült meggyőznöm).
-
Valkűr
addikt
válasz
Sehogy, nalam rendszerint lefagy a menűtől vagy belássuk, vagy épp semmit se csinál
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #67199 üzenetére
Hogy örüljél: [link]
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #67209 üzenetére
Hú ez aztán tényleg egy nagyon nagy hiba és ettől aztán használhatatlan az egész ng széria
Áruld már el nekem, melyik még ezen kívűl az a lejátszó amivel ilyen ütemben foglalkoznak a fejlesztők?
És igen, védem és mindig is védeni fogom, mert az apró hibái ellenére még mindig best buy kategória. Ha napi szinten használnád te is és nem pár napos használat után alkotnál véleményt, akkor rájönnél hogy igazam van. -
hunaqua
addikt
válasz
Mi itt évek óta használjuk,általában a többedik dobozunkat fogyasztjuk.Ahogy Neked is ajánlottuk már évek óta,hogy nyugodtan ruházz be egy ilyen nagyon "drága" cuccba,(legalább 7ezer huf.-) kb. mintha a család egyszer elmenne moziba.Tökéletesen lehet más dolgokra is használni. OMV,OsCam,stb.
...De Te hősiesen ellenálsz !
-
djnice
veterán
válasz
Vicc kategória amit te csinálsz. Azért nem ajánlanál egy boxot mert bizonyos GUI beállítás + film felbontás páros mellett néha előfordul hogy pause után kicsit később indul el a hang, aminek ráadásul már folyamatban van a javítása? A Himedia-t meg ajánlod ami egy bughalmaz?
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #67136 üzenetére
"Gyanítom, hogy ha csak a biztosan "támogatott" Box-okat ajánlgatná itt mindenki, akkor az áruk miatt, negyed ennyi hsz. sem lenne a Topic-ban már, vagy már be is lehetne zárni."
Ez egy lehetőség,még pénzbe sem kerül.Aki nem tud ezekkel a hibákkal élni az használja a gyárilag (arra fejlesztet) android rendszert.Evvel Te jelenleg tuningolod a suzukidat,és igen ott is el kell fogadni,hogy megy mint az ördög ,viszont cserébe időnként ingadozik az alapjárat.
-
nfsu17
veterán
válasz
Akkor most már S905x3-as gépet se vegyek?
Kezdhetem előről a keresést?Beni2360
Köszi. -
djnice
veterán
válasz
Nincs ilyen hiba és ha lenne is, akkor sem a box típusától függne ha ugyanaz a SoC.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #67130 üzenetére
Igen,senki nem garantál rá semmit.Amennyiben az adott dobozon működik akkor örülünk.Amennyiben meg nem,akkor elfogadjuk azt,hogy senki nem mondta vagy garantálta ,hogy működni fog. Ez a Te által használt dobozodra jelenlegi formájában is ajándék!
..csak a GT1 mini saját szoftverét lehet minősíteni,hiszen azt kifizetted,minden más a jelenlegi formában "csemege".
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #67128 üzenetére
Az a box amin tapasztaltad a hibát,az a hivatalosan fejlesztett dobozok között van?
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #66991 üzenetére
Erre a TV-re nem vagyok hajlandó költeni ATV-t. Azért ragaszkodom a droidhoz, mert azon van az az okosság YouTube reklámok ellen. S mivel a kislányom azon néz mesét, így erre kell az eszköz. No, meg az asszony nézi a Netflixet és az HBO GO-t a TV-n, ugyanis a Samsung TV appjait nem frissítik már és lassú az egész.
Nem, nem vagyok hajlandó már előfizetni YouTube Premiumra, de undorítónak tartom, hogy 5 percenként reklám van.....
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #66983 üzenetére
720p. Az úgy fos. Akkor mi lehetne a megoldás? Vagy miben érdemes gondolkozni?
Nem kell CE ide.
-
tthom
senior tag
válasz
SunMount3r #66963 üzenetére
Szomorú, azért köszönöm!
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #66952 üzenetére
Itt nem desktop megoldásra kell gondolni. Egyszerű minimal Debian telepítést, az SSD 3. partíciójára másolva, lehet azt futtatni chroot környezetben, (ez egy virtuális géphez hasonló dolog, leegyszerűsítve) Leginkább arra jó, hogy ami nincs meg az entware-ben, a Debianban biztos hogy van, ezért lehet onnan futtatni.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
SunMount3r #66893 üzenetére
Hát nálam az Android mostohagyerek, minimális nézegetés után még mindig nagyon utálatos.
Gyári Android tartalmazza VIM3-on az Amlogic drivereket, AFR nélkül próbálva a Kodi stabilan 60fps-en játszik.Kipróbáltam a Superceleron's Android TV OS-t is rajta
( [https://docs.khadas.com/vim3/FirmwareThirdparty.html] )
ez telepítés után az AFR-t is tartalmazza, de nekem nem tetszik. Látom, hogy nem folyamatos a lejátszás olykor, kihagy általában, mintha frame-et dobálna el, pedig frekit vált, ez biztos.A linuxos Kodi CE logós, 8.3-as. Ez folyamatos és egyenletes lejátszás biztosít, szemre, érzetre és a debug szerint is( nincs frame drop vagy skip), de ez meg az ISO-kat nem kezeli jól.
Persze lehet, hogy a virágboltból beszerzett és manipulált ISO-k nem tökéletesek, azonban amivel ugyanezen a boxon indított CE boldogul, azzal az Ubuntu linux alól indított Kodi nem. -
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #66652 üzenetére
A kérdések és válaszok között ott van hogy DTS - > yes
Egyébként meg egy orosz fórumban olvastam róla ...
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #66645 üzenetére
Természetesen nem ajánlottam volna ha nálam nem működne jól....
Ez nem konvertáló semmit hanem a hdmi-n érkező hangot egy az egyben továbbítja optikai kimeneten. Az meg már sokszor elhangzott itt hogy mi az optikai továbbítás maximális minősége. Ezeken szerűen ha annál jobb hang jön akkor nem lesz hang.
-
edk-
őstag
válasz
SunMount3r #66627 üzenetére
Pirossal bekereteztem, mitől. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy megérne 30-40-szer annyit, mint egy box.
-
válasz
SunMount3r #66621 üzenetére
Mi ebbe olyan hihetetlen?
Dune HD Ultra 4K ~540.e
Egreat A13 4K ~280.e
Zidoo UHD2000 4K ~290.e
Zappiti Pro 4K ~250.e
OPPO UDP-203 ~400.e
És még van millió egyéb! De ezek 1ik se neked valók...
-
edk-
őstag
válasz
SunMount3r #66621 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #66598 üzenetére
Meg amúgy is eredeti hangon az igazi az élmény... max felirat hozzá...
-
kenand
veterán
válasz
SunMount3r #66598 üzenetére
Értem, én, de lényeg, hogy nincs... egyébként is, alap erősítőkön/szetteken amúgy sem szól jobban a HD sem.
Ahhoz elég drága szett kell, hogy kijöjjön a különbség .... DD 5.1 bőven elég és jó. Sokkal jobb, mint egy TV-s 2.0.... DD 5.1 egyébként már egy 10 éves erősítőn is szépen szól...(Pl Marantz SR 4400 nagyon szépen teszi a dolgát nálam, használtan vett hangfalakkal)Van néhány BD filmem, de 90%-a angol import, mivel a magyar olyan drága, hogy nem éri meg (így marad az angol hang+angol felirat
)
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #66566 üzenetére
3.at már nem fogok rendelni ;)
de ez is jó hangzik -
Directors
senior tag
válasz
SunMount3r #66445 üzenetére
A gépen amúgy CoreELEC van fent.
A telepített kiegészítőknél azt írja hogy " Youtube , anxdpanic, bromix- 6.5.2" Most frissítettem, de a helyzet változatlan.Ezt az APK mirrort hol találom a leöltéseknél ? Hol keressem ? A videó kiegészítőknél ?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #66445 üzenetére
9
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #66441 üzenetére
Kodi 18.5 és 20191017_P2
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #66439 üzenetére
Kodi és van afrd.
-
divan
őstag
válasz
SunMount3r #66417 üzenetére
Csak akkor fog jelezni, ha újabb stabil verzió jön ki.
-
kenand
veterán
válasz
SunMount3r #66140 üzenetére
HP T610 / AMD T56N Thin client, erre -hiába AMD-s, felmegy az Xplenology 6.x is.
1 2.5 " SATA bele megy a házba, a 2. elehet csak kivezetve a házon kívül fér el. De az is már 2db SATA...
Xpelology topikban nekem is linkeltek egy belső képet -
edk-
őstag
válasz
SunMount3r #66140 üzenetére
Ahhoz az uniós vámkódexet is módosítani kell, mert az elrendeli a 10 euró alatti közterhek elengedését.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #66087 üzenetére
" Egy 7 portos USB 3.0-ás aktív HUB-ot kötnék rá és kitudja majd hány több TB-os winyót. Ez utóbbi megoldás okozhat bármi gondot? "
Az USB3 to SATA konverzió egy kényszer megoldás csak. Komoly NAS nem használ ilyet. Pláne nem ha RAID tömb van. Elvetemültek, a Pine64 fórumon görcsöltek vele, de mindenkinek széthullott, instabil fo* volt, és siralmas sebességet tudott csak, USB3-on.
A mostani egyik legjobb SBC erre, amin van PCI-E a RockPro64
[link] Ebbe bele egy PCI-E to SATA kártya, és mehet akár 4 db. HDD is. Ebben [link] a videóban megmutatja mit tud. A rátett SSD-n, direct (nem bufferelt) olvasási sebesség 260MB/s körüli. ARM vastól ez nem rossz, bár egy Ryzen ettől többet tud, (450MB/s) itt már nincs CPU limit. -
kenand
veterán
válasz
SunMount3r #66087 üzenetére
USB 3.0 nincs 912-vel.
905x2-re meg nincs jó Linux.
922x a barátod, de az meg nem olcsó, esetleg Rock 64DE egy PC alapúval jobban jársz. hw pron szokott lenni AMD-s HP Thin client 2 SATA porttal USB 3,0-val, Xpenology-t is lehet rátenni és olcsó...
-
Digitalis
senior tag
válasz
SunMount3r #65963 üzenetére
exFAT. Tökéletes egyensúly a Linux (CE) guruk és a Win-hez értők között is.
Oda-vissza rendben, néha elrángatom wines gépekhez is, no problem.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
SunMount3r #65939 üzenetére
Ne haragudj, ez még mindig az a problémád, hogy mire formázzad az ismerősöd boxra kötött hdd-jét? Kaptál már rá 48 választ, kellőképpen körül lett járva a téma. Vagy nagyon unatkozol, és floodolod vele a topikot, mint anno a youtube-os kérdéseiddel?
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #65939 üzenetére
Én exFAT-al használtam egy darabig. Ezt ugye mind kettő rendszer ismeri. Aztán nem variáltam, mert Windows alól meg elérem SMB-n ha akartam rá másolni, így tértem át EXT3-ra (EXT4-et nem tudta a partícionáló prgram). De jobb egy külön HDD-t venni, ha másra kell.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #65902 üzenetére
Erre valaki valami konkrétat? (Az a gyanúm, hogy itt az a baj, hogy vagy Linux (CE) guruk vannak, vagy akink inkább a Win-hez értenének, de a kettő együtt valahogy kizáró tényező...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged