-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104442 üzenetére
Bocs hogy ennyit kérdezek de abszolút nem követtem a DV szálat mert nem érintett, de most nem karok félrevezetni vaélakit mert kérdezett. Én úgy emlékeztem van már DV a sima mezei boxokra is.
Közben találtam dovi.ko -t amit be kell másolni storage-ba sima NG verzióba akár 905x4-hez is- Kérdés ez vajon működik-e, mert én nem tudom kipróbálni
( azt sem tudom mi az a fel -le stb) -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104424 üzenetére
Szerintem a CE folytatja az NG-t a kodi 22 vel is. -
szemfülesek már olvashatták, amit írtam, lesz CE22-NG.
A VS10 implementálása is tervben van, viszont ez a sok információt tartalmazó felszín nem. Vannak érvek pro és kontra, de túl kicsi a csapat, hogy mindent tudjon felügyelni. ezért lett volna jó, ha cpm beszáll a "buliba". -
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #104304 üzenetére
"nem értem, de szerintem te sem"
Ezek szerint én sem"Miért nem az NE-t használod az utolsó stable verziót.."
Azért használom az NG nightly-t, hogy a legjobb rendszerem legyen. Legalábbis azt gondoltam idáig, hogy ez az és a cpm csak a vs10-et, adja hozzá. Mivel a cpm mindig le van kicsit maradva az aktuális NG nightly-hez képest, így gondoltam legyen napra kész a rendszerem.Őszintén, én nem szoktam nézni, hogy milyen kodekkel van egy adott film. Hanem azt szoktam, hogy legyen az elérhető "legjobb" minőségben (DV és HD hang). Emiatt szeretném naprakészen tartani a HW-n az FW-t is. Mert nincs annál rosszabb, hogy leülnék filmezni, aztán 20-30 perc telik el azzal, hogy olyan verzióm legyen a filmből, amit megfelelően lejátszik a rendszer.
Tehát én nagyon örülnék egy kulcsrakész mindenes rendszernek.... -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104293 üzenetére
Valahogy vedd rá őket, hogy legalább azokat a diagnosztikai változtatásokat vegyék át valahogy a cpmből az összes CE típusba . 🙂
- ha végre végleges lesz a VS10, akkor azon leszek. Már említettem nekik, hogy az nem rossz dolog, és ha működik, akkor legyen a CE része. Azt már látják, hogy a P7 FEL előny. -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104290 üzenetére
Szerettem volna megérteni, hogy egyiknél miért jó, másiknál miért nem. Szerencsére lehetőségem volt többet is kipróbálni, így már tudjuk, hogy bár hardveresen nincs túl nagy különbség, kernel támogatottságban viszont van. Sokan írták, hogy az IPTV-vel is gondjuk van, ez is ebből adódik. Jó, hogy van P7 FEL, de a kernel miatt érdemes elgondolkodni, hogy mi, mennyire fontos. Az, hogy valaminek dobták a kodekjét, még nem jelenti azt, hogy ne lenne rá szükség. Android és Amlogic sok mindent dobott, mint tudjuk, ahogy a P7 FEL hiányát is megmagyarázzák. Jó, ha van egy olyan eszköz, ami sok kodekkel elbír, Homatics rev.b nagyon jó a 4.9-es kernellel és P7 FEL támogatottsággal.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #104264 üzenetére
Ha A/V kimenetes és rev.d, akkor egyelőre nálad van ilyen hibrid a 25-ből. Eddig mindegyik A/V kimenetes rev.b volt, nálam is, az egyik Dune is az, másikon nincs A/V és rev.d. Egyelőre az a biztos, hogy rev.b-n jó, rev.d-n sz@r.
Mielőtt ide írtam volna a CE fórumon már leírtam, hogy mire jutottam.Köszönöm, hogy teszteltétek.
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104264 üzenetére
Nagyon kedves vagy, de szerintem nagyon jó lett ez a skin.estuary.modv2cpm-A5, szóval ennél maradnék.
Viszont egy érdekesség: A kikapcsolás vagy az újraindítás nem működik, lefagy a box, ha fut a médiatár indexelése/frissítése. Ha leállítom kikapcsolás vagy újraindítás előtt a menüben, akkor nincs ezzel probléma.
Nem is értettem, hogy mit állíthattam el, és elég nehéz volt megtalálni, hogy mi okozhatja. De nem a skin-nel van a probléma. Nem tudom, hogy mit kéne beállítani a médiatár frissítésénél, nekem csak a videótár van beállítva frissítésre. -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104261 üzenetére
Oké, reméltem, hogy Nokia, Rocktek tulaj is tesztel, mert a Homaticsokkal mind teszteltem, Dune-kkel is. Ezek rev.b vagy rev.d és az eredmény látszik, minden rev.d esetében a VC-1, mp2 és interlaced anyagok esetében, hardveres gyorsítással hibás lesz a lejátszás, szoftveres gyorsítással 1-2 anyag javítható, de nem a legjobb, egyelőre nem nagyon van remény a javulásra, rev.b esetében minden hibátlan. Külsőleg 1 dologban különböznek, a rev.b esetében van A/V kimenet, rev.d-nél ez már nincs.
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104230 üzenetére
"Jah a távirányítón nincs.
Kit zavar?"
Engem! :-)
"De én a fogalmazásodad kifogásoltam"
Hát az nem mindig "megfelelő"...
"Nincs jobb Lejátszó mint a kodi."
Tudod, ez szubjektív, nem fogok vitába szállni veled emiatt. #104229-ben leírtam mit gondolok.
"Az egyik legjobb boxot vetted meg"
Ennek módfelett örülök! :-)
"türelem kell hozzá."
Még van! -
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104223 üzenetére
Te látsz ezen stop gombot???
Mivel az előző Dune lejátszónál már megszoktam ezt a távirányítót, minden kényelmével, ezért nehéz elfogadnom, hogy egy újabb lejátszó szó szerint fapados távirányítójához alkalmazkodjam.
Köszi az ajánlást, keymap editor használatát még meg kell tanulni.#104224 blakey: Igen, olvastam, hogy CE alatt újraindításnál ledobálja a BT párosítást a B25-ös távval, de nekem az infra meg lassú, és nem tetszik, hogy konkrétan rá kell a távirányítót irányítani a boxra. Remélem lesz ez javítva.
Ha működne az alvás funkció, akkor talán nem dobná le a BT távot, de sajnos nálam lefagy... -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #104192 üzenetére
Élőben azért szebb, max nem szép.
Plusz teljesen néma a gombok lenyomása.
Ez még az elején (az X96 gyári távjával) nem is volt annyira feltűnő, hogy mennyire kattog.
Aztán mikor kiszóltak a nappaliból (3 szobával arrébb), hogy mi ez a kattogás...akkor váltani kellett.
Akkor jött a G20s Pro.
Ami szintén kattog, csak kevésbé. De azzal meg vételi bajaim vannak/voltak (nemrég írtam erről), és random nem vette a jelet.
Szóval fogtam a szekrény aljából a Dune távját, felprogramoztam és szuperül megy, ahogy szeretném, néma csendben. És vakon eltalálom a gombokat a sötétben is...bár amúgy fluoreszkál.Hogy minek ennyi gomb? Há' soroljam?
-nyelvváltás
-feliratváltás
-feliratkereső
-felirat delay +
-felirat delay -
-felirat pozíció fel
-felirat pozíció le
-screenshot
-box automata kikapcs. megakadályozása gomb
-play
-pause
-előre / vissza
-stop
-audio delay
-felirat ON/OFF
-page down / UP
-codec info
-player debug info
-hangerő
-MUTE
-"jobb egér gomb" (aka beállítások menü)Én VHS-en, DVD-n, és DUNE-n nevelkedtem.
Nekem az a táv, amin van 5 gomb, az max a kutya szájába való, de nem a kezembe, használni. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104084 üzenetére
Igen, használtam, és írtam is hogy akár jó lenne ha nem okozna hibákat. Ha használom, igen sok esetben pause után beakad és visszaugrik a fájl elejére úgy hogy nem is jegyzi meg hol tartottam. Így macerás nagyon. Többször kísérleteztem vele, mindenféle beállítással de nem jött össze, ez a hiba mindig fennált. Ezért nem jó megoldás sajnos.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #104067 üzenetére
Akinek régi filmjei, sorozatai, koncertfelvételei vannak és nincs meg más verzióban, valamint nem áll szándékában konvertálni, annak ez probléma, ráadásul pont a régi dolgoknak kéne működniük még akkor is, ha jön valami új, tehát ami működött, az továbbra is működjön. Még véletlenül sem azt írtam, hogy mindenki VC-1-et, vagy mpeg2-t használ, hanem hogy azok hibásak. Szoftveres gyorsítással van, ami jó.
Igen, NG (Homatics dtb) probléma és próbálom erőltetni, hogy foglalkozzanak vele, hiába nyilvánítják "halottnak", azért még sok mindenre jó és működőképes. Hátha a Piers is elérhető lesz NG alatt, ehhez az kell, hogy minél több DV, VC-1, IPTV felhasználó, aki szeretné a P7 FEL-t használni, jelzi feléjük, hogy legyen jövője ennek is.#104068 joydrv
Tegnap este pont 1080-as sorikat néztem 25 Hz-es frekivel, ami általában problémás szokott lenni. (Citadel Diana, Bloodlands) - nem az szokott problémás lenni, nem azt írtam, az interlaced anyagokra írtam, azaz pl. 1080i-re, hogy problémás és ezáltal az IPTV is. Én nem vagyok elégedett a Homatics CE21-NG-vel és próbálom elérni, hogy foglalkozzanak vele, mert a legjobb lejátszó lehetne. Nyilván, ha az Android része jól működik, akkor a problémás lejátszást meg lehet oldani ott is, de az a bosszantó, hogy ilyenekkel korábban nem volt probléma. AV1 Homaticson nem problémás, GT KingII-n az NO alatt. -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104064 üzenetére
Egy termék, ebben az esetben egy OS, akkor tökéletes, ha mindent hibátlanul visz, nem csak Dolby Visionből áll a világ. Amikor tesztelek, akkor ráküldöm mint a kb. 100 tesztfájlt és aszerint állapítom meg, hogy mennyire jó vagy rossz, CE21-NG Homatics esetében 65-70%-os, NE esetében 90%, elég nagy a különbség, utóbbi esetében P7 FEL és egy-két anyag hibázik, a másiknál meg nagyon sok, de egyelőre elég makacsak a fejlesztők NG szempontjából, ellenálnak a további javításnak, pedig nagyon jó is lehetne.
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104045 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, így már működik a távirányító.
USB3-as pendrive-on van a CoreElec, sajnos a gépbe dugva csak az USB2-es port-ról indul a rendszer, lehet ezen valahogy gyorsítani, hogy az USB3-as port is működjön?
Sajnos akadozik a menüben való lépegetés, sőt le is fagy a Kodi, épp felszíneket telepítek, de sajnos lefagy a rendszer...
Ha van olcsó nagyon ajánlott pendrive ajánlásod, akkor az szívesen venném, majd valahogy átköltöznék rá. Ennél [link] van jobb, olcsóbban?
Távirányítóval kapcsolatban a Dune HD Real Vision 4K-nál megszoktam, és nagyon kedvelem a DuneHD alkalmazásnál használható dedikált gombokat( felirat, audió, nemrég megnézett), amik most nagyon hiányoznak. Mivel egy OneForAll URC 7955 multi távirányítót használok, anno kellett rendelnem egy ilyet [link], ami tudja az infrát is, csak azért, hogy be tudjam a multit programozni. Most rendeltem egy ilyet [link] , remélem ezzel ugyanúgy sikerül a programozás. Ha nem, akkor majd ebben is kérnék segítséget. -
Formaster
addikt
válasz
gyűrű #104006 üzenetére
Dune R 4k-ra felraktam a CorElec + Emby kombót. TrueHD hangot továbbra sem tudok kicsikarni. Minden passthrough-van, hang nem jön. MultiCH PCM-be-ben van 7.1 hangom, de hogy az Atmos Metaadatok átmennek-e fogalmam sincs így.
Az lenne a logikus, hogy Passtrough-n átenged mindent és az AVR-em dekódolja a TrueHD, Atmos etc-t.
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #103973 üzenetére
Lehet, én nem tudom, és ahogy írtam nem is vitát akartam generálni vagy azt mondani hogy így van amit olvastam, csak leírtam érdekességképpen. Engem nem érint sem a frekiváltás, sem a truehd hangok droidos boxokon mert nem használom a droidot semmire ilyen eszközökön. Ismétlem csak leírtam ezt, hogy azt olvastam valahol hogy ilyenek miatt nem gyártanak nagy szórakoztató elektronikát gyártó cégek ( ismétlem egy leírás szerint! amit akár brit tudósok is írhattak)
Az infókat köszönöm ezekről az eszközökről mert f@ngom sem volt erről, ebből is tanultam.
De ettől függetlenül nem nagyon láttam még out of box lejátszót ami droidos és mindenre jó -
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #103883 üzenetére
Feltettem a cpm A2-es kiegészítőt az NG-re. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki eltűnt az a villogás a jelenetek váltásakor. Belenéztem pár filmbe, amiben korábban jelentkezett az a hiba, de most egyiken sem láttam.
Ajánlott kicsit emelni az alapra állított puffer méretén, 128 MB, ami nekem bevált/adaptív olvasás/ adatcsomag 512 KB.
blakey
Telepítettem a homatics led kiegészítőt. Köszi, hogy szóltál, teljesen kiment a fejemből. Ezzel most már tetszés szerint konfigolható a ledcsík.Hirtelen nem tudok rosszat mondani az NG-ről. Pár nap teszt után, ha nem változik semmi, akkor előléptetem elsődleges CE-rendszerré a Dune Homaticson
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #103877 üzenetére
Kipróbáltam, ahogy mondtad.
Ébredő erő - DV - TrueHD 7.1-es hangra állítva néztem kb. 30 percet. Utána lépkedve a menüben, illetve belehallgattam pár zenébe, nem volt semmi gond. Jónak tűnik.
Egyébként ez a film maga is tökéletesen ment. Nem láttam benne semmi hibát.Jó lesz ez az NG verzió szerintem is. Kicsit még reszelgetik a fiúk és nem is kell a stabil omega.
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #103871 üzenetére
Közben belenéztem a zenékbe. Elindítva néhány lemezről pár számot, általában flac-ben, nem vettem észre semmi hibát.
Igazából az NG rendszerrel más bajom nem is lenne. Elég gyors, az alap skinnel használom. Kattintásra gyorsan lépked, több száz film 8 kategóriába rendezve, 40-50 sorozat, de a PKC-n belül nincs semmi fennakadás. Zenék, koncertek külön vannak, csak könyvtár-szinten natur hozzáadva a kodihoz.
Ha azok a villanások megszűnnének a jelenetek váltásakor, akkor azt mondanám napi szinten is rendben van.
Régebben valamelyik CE verziónál volt ilyen hiba, nekem úgy rémlik. Akkor azt sikerült is kiküszöbölni.
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #103804 üzenetére
Nekem sajnos olyan kell, ami szimulálja, hogy a hang az ARC vagy E-ARC, mert a HDMI WH-L600 füles csak akkor kapcsol be, vagyis lesz aktív a HDMI bemenet ha CEC-en érzékel a vezérlést.
Valószínűleg ez a típus már tudja: EZCOO HDMI Splitter 4K 60Hz ARC/eARC for Soundbar
Ezért van rajta a kapcsoló, amivel a splitter és a soundbar mód között tudsz váltani. Legalábbis bízom benne... -
zazenke
őstag
válasz
gyűrű #103547 üzenetére
eddig az összes leírásban vagy tesztben ezt írták . A minix oldalán is ez van . És a felsorolásban nincs ott a netflix . Annak külön licensz fájlja van és ez hiányzik : Widevine DRM Integration
Secure premium content access with Widevine DRM, Google's trusted content protection system. Join global giants like Google Play, YouTube, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max, Hulu, Peacock, Discovery+, and Paramount+ in enjoying a worry-free viewing experience, ensuring only the highest quality media is delivered securely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged