- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
blakey #70491 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, bár ezzel eddig is tökéletesen tisztában voltam.
A kérdésem arra irányult, hogy lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy lássa ezeket a csatornákat is. (A lakásban van vagy 20 különböző wifi-s kütyü, mind látja és hardveresen ez is képes rá - ráadásul régebbi, de azért AC-s boxok android 5-el, 6-al is vígan látták).
Most valahogy a Pie ilyen fura ami ezeken a boxokon van.
Ha nem tudtok semmi trükköt, akkor írok a gyártónak, hogy hegessze már bele - feltételezem, hogy másnak is fájhat ez) -
ztsoft
őstag
-
Vindex
tag
válasz
blakey #70352 üzenetére
Ismerem a kiírás folyamatát, mert használtam/használom. Lehet, hogy szerencsém volt a készülékkel, de néztem már rajta 4K filmet, de nem hasalt el és nem szaggatott. A Tv 3840x2160/24Hz/HDR(PQ) ír ki olyankor. A hangot 5.1-ben használom, amikor lehet. Most megnéztem a rendszermemória 46%, hőmérséklet 62C, játékidő most 18 perc, volt amikor leállítottam az írás miatt. Amit néztem az Ultron kora volt és 25 GB a mérete. Ismétlem, nem bántam meg.
-
Vtmk
tag
válasz
blakey #70325 üzenetére
De ne haragudj akkor miért adják ki a source-ot? Ha le akarják védeni? Nem értem.
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC
Nincs kint az oldalukon sem,hogy jog védett vagy mi. Mivel ők is egy mások által készített programokat raknak és variálnak át.
2.0: Én nem nyiltra hanem saját magamnak készítek hobbiból.
3.0: az hogy észreveszek egy dolgot miért baj? Mások is jó nem a kódot de tudják hol kell a képet kicserélni. Nem értem mit kéne titkolózni. Bárki letölti a source-ot a githubról és megtalálja.
Illetve nekem is sok dolgot megosztottak és gondoltam ha valaki hasonlóan keresgél talán segítek vele. Én legalábbis nem rossz szándékból osztotam meg amit észrevettem. Az Useragent-et keresgéltem és rábukkantam., de látom vanak személyek akiknek ez csípi a szemét akkor nem írok le semmit és kész. -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #70249 üzenetére
Megnéztem a Blu-ray menüs CE-t (azért a verziószámot meghagyhatta volna, CoreELEC (vpeter): vpeter (9.2)). Vegyesek az eredmények S912-n.
A múmia és a A múmia visszatér a nyelv választás után kilép (nem támogatott menü, lehet, köze van a módosított menünek hozzá, BD50 -> BD25).
A John Wick 1 és a 2 tökéletesen működik (pedig itt is módosítva van a menü), jól működik még az AVCHD-2d.iso is.
Ami el sem indul (szintén, nem támogatott menü), Dolby atmos demo disc 2016, 2015 (ezek kicsomagolt könyvtárak). A DTS Blu-ray demo disc 2015 csak pörög a foglaltság jelző.
-
FerNandor
őstag
válasz
blakey #70198 üzenetére
Köszönöm.
Felraktam az inputstream adaptive-ot.
Max resoultion general decoder és secure decoder "max" - on van. Ennek ellenére a YouTube videónál (beállítottam, hogy mindig kérdezze a video előtt a méretet, mert nem találtam, hogy éppen milyen minőségben megy, sem azt, hogy hol tudnám futó videó alatt állítani) 720p a max, amit felajánl. Mit kell még beállítani? -
rsf
senior tag
válasz
blakey #70017 üzenetére
A TV Philips és ha kikapcsolom a TV-n az Easylinket vagy hogy is hivják akkor minden ok.
De nem szeretném így hagyni, mert a beltérivel nagyon jól működik a CEC.
A távon nem elérhető gombok feljönnek egy menüben és onnan tudok indítani mindent.
Hát ja az enigma2 kicsit jobban össze van rakva mint ez a CoreElec.
Enigma2 alatt Pl: A flashből 4féle rendszer indítható + 1 SD-ről is .
(7-8 féle rendszer létezik párhuzamosan 2,3 naponta frissítések) .. -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #69893 üzenetére
Akkor ha jól értelek, akkor kár rágörcsölni a hibára.
Ami működik, működik, ami meg nem, az nem.nfsu17
Valóban tud érdekességeket!Csináltam egy teljes cache törlést. Most azokat a lejátszási listákat amikbe be tudtam lépni, nem enged, amibe nem tudtam, abba meg igen!
A fene sem érti!
-
Manimaci
tag
válasz
blakey #69896 üzenetére
Ez megnyugtató, azt hittem hogy vészesebb a helyzet. Mondjuk én csak filmnézésre (Fhd, Uhd) fogom használni, arra se folyamatosan. Gondolom, ha ne adj isten túlmelegszik, akkor lekapcsol biztonságosan, nem!?
Tápot honnan érdemes beszerezni? Illetve milyen paraméteres a táp, amit venni kellene!?Fjc: ez jól hangzik.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #69656 üzenetére
Sziasztok.
Hi. bocs, hogy kb 1 hét telt el a válasz óta,de sajnos sok időm nem volt foglalkozni a box-al.
Most teszteltem X96 Air 4/32-es Gbit lanos boxot, milyen hőfokokat mutat - de sajnos nem tetszik, szóval lassan meghírdetem eladásra:
- Boot után: 51-55 fok
- 1080p esetén 55-65 max
- 4k esetén 70-80+ fok környékeGyári hütés le van cserélve, minőségibb gappad-ra + 1 hütőborda van, viszont az általatok javasolt bordákat nem vettem meg, mivel akinek szánom a rokonságban, inkább egy jobban hütött VIM3L vagy S905X2-es box-al fogom helyettesiteni.(vagy egy x96 Max amit löttkte 15k környékére)
Időnyomásom nincs szóval még meglátom mi legyen : kiforrott S905X2 vagyforrofejű X3.Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek és bocs hogy nem sorolom fel őket,de aki esetleg olcsón jó box-ot szeretne, és hajlik arra hogy a box fedlapi/hátlapi részét szétfurkálja keressen priviben
-
djnice
veterán
válasz
blakey #69849 üzenetére
Akkor még Samsung TV-re pályáztam, de mióta megvan a 65B8, gyűjtöm a DV release-eket.
Amúgy kibarkobáztam, neked is LG OLED van, remélem nem ATV nézed a HDR anyagokatJó lenne egy olcsó DV képes cucc (A Fire TV Stick-en kívűl), ezért várom hogy legyen ilyen.
A Beelink is megoldotta a GT-King Pro-nál, szóval csak nem lehet olyan drága.(#69848) SunMount3r:
Lehet az Amlogic-tól már eleve úgy kell rendelni a SoC-et, mint az S922X-J vagy S922X-H esetében. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #69809 üzenetére
+ (#69808) ztsoft: Na jó, de akkor melyik konkrétan az a beállítás (én a net-en sehol sem találok róla listát, sem tutorial-t, sem WiKi-t, ez meg a másik) az Audio Device-ra a sok közül?
Amúgy egy régebbi "buta" Sony FHD TV, még média lejátszó sincs benne, de design-os fehér vastag kerete van és elég jó képe, ami miatt nem hiszem, hogy a legolcsóbbak közül lenne. És gondoltam, ha már tudja az AC3-at (lehet még a DTS-t is?!), akkor miért ne legyen az passthrough?! Van valami különösebb oka, amiért ennyire le akartok beszélni róla? "Összeakadnak" a beállítások, vagy miért?
Köszi!
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #69781 üzenetére
Elnézést az off-ért. De hátha végre kapok egy használható megoldást.
Ha már ez így itt feljött nekem is telekomos routerem van, cisco epc3925. Szívok is vele mert időnként most a home office és otthon tanulás miatt legalább kétnaponta egyszer, behal és csak az újraindítás segít. Összeomlik a hálózat és nincs internet, igazából az IP cím kezelése, kiosztása omlik össze.
Utálom hogy ilyenkor csak restartolni lehet. Viszont nekem van a halózaton IP kamera rendszer NVR-rel. Így nekem nem sikerül összehozni a működését úgy hogy a telekomos router alá raktam egy saját routert és arra bíztam a hálózatot. Egyszerűen az IP kamera rendszer csak akkor működik ha az NVR közvetlenül a router portjába van dugva. Még az sem jó neki ha a switchbe dugom pedig ugye az is kell mert sok a hálózati elem. Van erre valami működő jól és stabilan működő megoldás? -
cof
veterán
válasz
blakey #69688 üzenetére
Bocs, stigma-nak akartam címezni.
Nem mondtam, hogy nem jó a te megoldásod, de az a jó ha minél kevesebb érintkezési pontunk van. Itt ugye van az adapterből, és be az átalakítóba, és itt ez a gyenge láncszem, fene tudja milyen ócska anyagból van a fémfelület ennyi pénzért.
Nagyon jó minőségű ez a kábel is amit linkeltem, nem a 200 Ft-os hajszálvékony.
-
válasz
blakey #69668 üzenetére
Ez a P1.es X96Air?
A9BF a device ID, az pedig Broadcom BCM43455 chip, ami AMPAK AP6255 Wifi/BT modulban szokott lenni.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #69656 üzenetére
Hi, hát sajnos igen, gyári hütőporda és thermalpad ehlyet egy jobbat tettem rá, de így is 55.60 fok alapjáraton.
UHD esetén 70-75+-os amit lejebb szeretnék vinni, igaz az sem egetverő.
Napokban még szórakozom vele, igaz ezeket utoljára a nightly-val mértem, most már ugye van rá 9.2.2 mely fenn is van. -
-
-
-
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #69564 üzenetére
Köszi! Feliratkozásokat, előzményeket, hogy tudnám megjeleníteni? Könyvtárakban bejelöltem mindent, de csak ez látszódik.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #69507 üzenetére
Kíváncsiságból én is feltettem a Gt-Kingre a 9.2.2-t minden működik nálam is. Most még marad egy ideig, egyelőre nem látom hogy jobb lenne mint a februári nightly.
Akinek gondja volt ezzel, írja már le légyszi hogy mi?
Megnézem hogy nálam is előjön-e.
Egyelőre minden teszt kb. ugyanolyan működést eredményez mint az eddigi volt.. -
alázógyík
addikt
válasz
blakey #69497 üzenetére
Ha minden igaz, a Ph!-n is ajánlott, olvasott Dual Bootot tettem fel.
Mikor kész lettem vele, még működött mind a 2 op.rendszer.
Megpróbáltam még 1x, és ugyanúgy a CE tölt be.
Tehát tényleg lett valami gond a Tanixal, csak nem tudom hogy mikor és mi.
Resettel a gyári Android jönne be és a CE törlőden? Vagy hazavágnám vele a mediaplayert? -
alázógyík
addikt
válasz
blakey #69494 üzenetére
Ha táp gyenge lenne, akkor filmek alatt is kilépne.
De csak a sorozatoknál, ott is legvégén.A gyári felszínnél nincs rá mód, csak újra indítás vagy reboot on emmc . Viszont mindig a CE jön be.
Na mindegy, nem fárasztok vele senkit, viszont ha meg lesz a megoldás, beírom. -
eastsider
nagyúr
válasz
blakey #69470 üzenetére
akkor nem az igazi. azt nolvastam, hogy a PKC az Emby for kodi forkja.
akkor marad ezek szerint a plex, ott van str2utf-8 agent, ami megoldja a karakterkódolást.
most próbából fut egymás mellett a a két konténer (amíg meg nem jön a boxom, embynél simán megy webOS-en a direct play).
fura, hogy erre nincs megoldás erre. C# alapú a cucc, lehetne rá több plugin.. plexen szinte mindenre van -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #69425 üzenetére
A youtube addonban lehet 4k 60 hdr videót nézni hdr tv-n?
Az alkalmazás fel van rá készítve, mert a beállításban láttam.
Mondom miért kérdezem...
Nekem csak egy fullhd tv-m van...nuku hdr.Letöltöttem a peru 8k videót yt-ról 4k 60 hdr minőségben. Hogy hogyan, honnan látom hogy hdr...most ne részletezzük. Ha jól láttam vp9.2-es kodekkel fut.
Az x3-as boxomon be van állítva, hogy: hdr to sdr: auto.
Ennek ellenére a kép fakó, alig van színe. Gondolom a metaadatokat vagy nem töltötte le, vagy nincs benne. Nem is ez a lényeg most.
De a videó ugyan azt csinálta, mint 4k AVC esetén...x időnként dobálta a frame-eket...majd egy ideig meg szépen futott.
Letöltöttem ennek a videónak az sdr verzióját is. Az csak sima vp9. 4k60. Vajsimán fut. Színek ok.
A redbull sample, ami hevc, 4k60 hdr, ott vannak színek...és mint már korábban beszéltük, vajsimán fut az is.
Igazából a kérdéseim:
- megint nálam van vmi gikszer, vagy ez a vp9.2 sem fut vajsimán bizonyos x3 boxon? Like AVC 4k?
- lehet, hogy csak a letöltés miatt nem volt oké, de addonban nézve szépen menne? Furcsállanám, de ez lenne a jobb eset.
Oké, hogy nem youtube miatt vesz az ember hdr tv-t, de akkor nem is erőltetem még egy ideig. -
ztsoft
őstag
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #69421 üzenetére
Nos, ezt a részét már egyszer eljátszottuk, mind a CE fórumot, mind a hiba jelentést. Még egyszer nem veszek benne részt. Ha innen valaki jelenti, akkor jelentve lesz, ha nem, akkor úgy marad.
Én szívesen teszteltem a Nightly-t, de sokat nem értem el vele. Innen nem jutott tovább a hiba jelentése.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #69396 üzenetére
Köszi!
Feltettem a TX9S-re a CE frissítést. Úgy néz ki szépen működik, kivéve a felirat keresése. Ha rámegyek a felirat letöltésre, akkor a "nem található felirat" szöveg fogad. Le kell lépni az Opensubtitles.org sorról, majd vissza után OK akkor már keres és talál is.
A másik hogy nem működik a HW monitor. Most a CE a 192.168.0.103 IP címet adja vissza. Ha beírom a böngészőbe a http://192.168.0.103:19999 címet, a "Access to file is not permitted: /opt/share/netdata/web//index.html" szöveget kapom vissza.
Valamit állítani kell, vagy ezzel a verzióval már nem megy? -
-
stigma
addikt
válasz
blakey #69387 üzenetére
(#69387) blakey : Töröltem az Emby-t helyette Embycon-t kipróbábáltam + skin-t de sajnos nem jelenik meg automatikusan.
Kb 10 percet szórakoztam vele, egyenlőre a főmenübe nem sikerült betenni, de alól az utolso hozzáadott elemeknél látom.
No para ez részemről user error vagyis még nem ismerem annyira az Emby-t mert nálam még több dolgot is finoman kell hangolnom benne. pl.: Újonan megjelenő mozifilmeket is dobja, ami nekem nem kell, sample fájlokat bekeresi, stb...De köszi a gyors segítséget és nagylelkűséget.
(#69398) SunMount3r
Hali. Nekem Belink dobta hogy update van, restart és fel is tette automatikusan. Menüben lehet ki van kapcsolva az értesítéed ha nem jelenik meg de az update mappás emgoldás is működik, melyet nemrágiben írt blakey.Én Update mappába beleszórtam a letöltött fájlt S905X3 esetén (X96Air) és tökéletesen feltelepült.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #69401 üzenetére
Na, csak jól gondoltam, fejből már nem tudom mire, de a hangkimeneten állítottam az biztos (valami PCM 2.0 szerűség, mert csak a TV-re megy) és az audio device-ot is át kellett rakni, mert default-on csak valami zaj jött belőle . De akkor megírom neki, hogy ne engedje frissíteni.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #69387 üzenetére
Köszi az infót.
Első körben kipróbálom a kevésbé használt X96Air box, utána a többi fő lejátszókon.Habár mint olvasom ma délelött a topic-ot, 9.2.2 stabil támogatja az összes lejátszót mely itthon van (VIM3L, Beelink GT1-mini, X96 Air), szóval lehet frissíteni őket.
Ha már itt vagyunk akkor inkább megkérdezem:
1.Beelink GT1-mini (S905X2): stabil 9.2.1 van rajta, itt csak az update mappába teszem az új rendszert és restart
2. X96Air: 20200406-os nightly-n vagyok, viszont mivel a rendszer sd-n van a szokásos CE telepítős moddal kiírom.
3. Khadas VIM3L: 20200102-es nightly-n vagyok, viszont itt az emmc-re USM burning tool-al írjam ki? Ha jól emlékszem neked sima VIM3-ad van.Válaszodat előre is köszi.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #69346 üzenetére
Hi, kipróbáltam tegnap az Embuary (Leia) ski-nt alapból sajnos a maradék egyéb videok nem jelentek meg. kb 30 percig szórakoztam vele, valószínű valami beállítás gond lesz, mert másnál láttam (youtube videoban)
Egyenlőre visszaraktam a standard CE skint, a maradék 2 mappát mivel annyira nem fontos smb-n betallóztam.Köszi az instrukciókat, a napokban még utánanézek, hogy oldhatom meg a dolgot.
-
válasz
blakey #69379 üzenetére
Ez jó hír - köszönöm.
Az téveszthetett meg, hogy sok helyen olvastam, hogy a hibát hardveresen is tudták javítani (némely példányon) - egy 22ohm-os ellenállást kellet rövidre zárni és sokaknál ez hozta a megoldást mert a 25Mhz-es LAN (10/100)órajel nem akart 125MHz-re (1000Mbps) váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged