- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Korábban már említettem.
(#53671) -szabi-
Mint írtam, felirat letöltése és felirat keresése/tallozása is működik, nem figyeltél a válaszomra.Egyébként nem kötekedésként, de észrvetted, hogy a legtöbb ilyen hiba user error? Kipróbálom mielőtt válaszolok, működik. Legközelebb nem válaszolok, küzdj a hibáiddal.
Tessék, itt a keresés képe: -
blakey
titán
CE alatt nekem sem megy a HDR.
(#52892) hunaqua
Nem tudom, mert ilyen hibával nem találkoztam viszont most kiváncsiságból töröltem egy kiegészítőt és telepíteni szerettem volna a CE repoból és nem sikerült, szóval valami nem jó a repó körül. Tudnál küldeni egy képet a hibáról, jó lenne ha angolul lenne. -
Piotrus
tag
A Cetusplay-t próbálgattam, nem rossz , de pl. az HBO Go-nál szerettem volna regisztrálni a fiókomat , viszont a legördülő menüben nem reagált a kattintásra, így képtelen voltam aktiválni. A mobilomon letöltéssel együtt 1 perc volt az egész
Sajnos , hogy az android szinte kezelhetetlen és a régi egyszerű , szinte maguktól beálló dolgok nem működnek , így egyelőre kicsit csalódott vagyok...
Valójában az első aggályom, hogy remélem nem hibás készüléket kaptam... ezért is érdeklődök , hogy akinek ue. a készüléke vam, szintén ezek a "hibák" vannak , vagy másnál minden klappol..
-
Piotrus
tag
Szia!
Ezt az ikont hiányolom a telefon youtube-ról: [link] , eddig ezen keresztül , az éppen aktuális dolgokat,akár listába szedve simán kirakhattam , ill. az erősítőn keresztül akár kép nélkül maga csak a zene is ment. Ill. ez az ikon ( [link] ) jelölte bármelyik kép/videó felett a megosztási lehetőséget, amivel pillanatok alatt a tv-n volt a kép/video.
Sajnos ez nekem nagyon hiányzik. Az HBO Go alkalmazást hiába telepítem, nem lehet a távirányítóval kezelni, sajnos használhatatlan.A Kore csak a Kodit irányítja ,nem ? Vagy az androidos rendszerét is a Minixnek ?
-
ORCA58
addikt
Minix U9-H A Kodi alatt zökkenőmentes a Youtube lejátszás, míg androidon nem biztos még Smart Youtube-al sem, mert az nem megy kadencia helyesen. Nálam a beállított 60 fps-al megy.
Konkrétan a Furmula e-t néztem ha jól rémlik 50 fps volt.
Mindegyik Androidos Youtube lejátszónál akadozott a gyors kameramozgásoknál. A legtöbb Youtube videó viszont jó androidon. Gondolom 60 fps, vagy nincs gyors kamera mozgás. -
dugesz77
őstag
Droid alá Smart Youtube 4k felbontásig,(apk-t kell telepíteni) CE alatt meg InputStream Adaptive FullHD-ig(youtube addon-ban engedélyezni az MPEG-DASH majd inputstream-ben a minimum bandwidth-t 10000000-ra állítani)
-
-
Ez ujdonság!
a 4K TV.n mióta lehet kizárólag 4K tartalmat nézni? a FullHD nem indul el rajta vagy mi? akkor hogy nézel rajta 480p TV adásokat he???
ha nincs valakinek süksége 4K ra minek vegyen olyan eszközt?
Amúgy pedig a leg gyengébb(905W) box is viszi vajsimán 100.as lanon a 4K 24.fps filmeket, amik ilyen 30-40-50.Giga méretűek!
felesleges 20-30-40.e ft ér venni boxot(amit ki sem használ) bőven elég egy 10.e ft.os 905w is.
-
mexel
veterán
Ne fáradj
Priviben 50 üzenetet váltottunk mert segítettem volna boxot választani de gyakorlatilag mindegy volt mit mondok semmit sem hallgatott meg hanem csak újra kérdezte akár ugyanazt többször is, itt is kapott már több ajánlatot azt hiszem és most feltételezem újból kezdődik hogy mégsem veszek de azért jó lenne egy.
Felajánlottam he eljön megmutatok pár dobozt sőt ha vesz valahol egyet fel is telepítem neki és beállítom mert ettől tart, de ennek ellenére nem sikerült dűlőre jutni, mindig visszakanyarodtunk oda ahonnan indultunk szóval kár a gőzért -
blakey
titán
Ha jó a felirat akkor semmilyen csúszás nincs, nem tudom mit és hogyan szedtél le de ha rossz egy időzítés akkor másik feliratot használok, eddig talán 1-2 alkalommal kellett a feliratot csúsztatnom de csak azért, mert nem volt normális felirat, a kommerszebb anyagoknál azért vannak jól időzített feliratok.
Hogyan tudnám helyretenni? - amikor megy a film akkor a feliratopk berállításainál alapra állítod és kiválasztod, hogy érvényes legyen az összes feliratra és akkor talán helyreáll.
-
-
ORCA58
addikt
Most nem tudom kipróbálni, mert be lett csomagolva, mivel karácsonyi ajándék a csalásnak.
Viszont már vásárlás előtt tudtam, hogy valamilyen billentyű lesz hozzá.
A Smart tv-ken is szenvedés a távirányítóval bármit megkeresni a neten, ettől még úgy vélem, nem használhatatlanok. -
ORCA58
addikt
"Ha nem tudok, akkor gyárilag használhatatlan a Minix Neo U9-H"
Ez így nem teljesen igaz. Azért lehet légegérrel kapni, de akinek az nem kell, mint nekem az nélküle is megveheti. Azon ne csodálkozz, hogy nálunk az olcsóbb (légegér nélküli) kiszerelést favorizálják.Eszembe sem jutna ilyen vagy hasonló távval böngészni. Sőt sok egyéb vezérlésre sem alkalmasak. A főmenüvel, kodival videó lejátszóval elboldogul.
Az első volt egy vezeték nélküli billentyű + egér beizzítása. -
Beni2360
félisten
Hát sajna ahogyan SunMount3r is írta ez nem jó böngészésre, YT kezelésre stb.
E mellé kell egy + légegér vagy egy sima rádiós egér minimum. nekem is van vagy 3 db. 1 mini bill touch paddal azt szeretem a legjobban. De találni olcsóbban is világítás nélkül is. Nekem beépített aksis van csak töltőre kell dugni amikor jelez, hogy gyenge az aksi már. Egy kisméretű mobil aksi van benne. -
SunMount3r
nagyúr
-
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
Ha a Minix is tudja, akkor miért kellene nekem másolgatni a tar file-t, amikor nem is értek a Linuxhoz? - nem kell másolgatnod semmit, de ugye mint mindig, előfordulhat, hogy egy frissítés nem sikerül valami jól. Én minden eszközön kikapcsolom és akkor frissítek amikor én akarom. Tehát ha neked ez így oké akkor nem kell semmit sem csinálnod.
(#48031) mexel
Vagy Etcher, mindkettő jó és egyszerű. -
blakey
titán
A Minix Neo U9-H, CE+Kodival is tudja a 4K HDR-t, csak én nem állítottam be jól? - Erősítőm nem HDR-képes így nem tudom kipróbálni, de tudtommal minden további nélkül megy a HDR, a legutolsó nightly-val szinte biztos hiszen színmélység-váltás is van, simán átvált 10bitre ha olyan jelet kap.
Zenét a Kodiban indítottam és rosszabbul szólt, mint amikor a Denon DLNA-n keresztül lejátssza. - rosszabb vagy másképp? Esetleg a Denon-on olyan beállítást használsz ami "loudness-esé" teszi a hangzást amit te jobbnak találsz holott pont az a rosszabb. Nálam jól szól a zene, igaz csak egy X3100-ason szól de akkor legalább jól. Az erősítő meg DLNA-n tud zenálni így akár abból is eredhet az eltrés, nem tudom meghallgatás nélkül mi lehet a gondod.
-
blakey
titán
Ha valaki nem szeretne CE telepítéssel foglalkozni hanem csak kicsomagolja és használja akkor igen, van előnye hiszen egyből megy minden csak be kell állítani tetszés szerint. Játszani, böngészni, levelezni, Airplay, Képernyőtükrözés és app-ok használata mind az Android előnyére vállnak viszont ha valaki csak és kizárólag médialejátszónak venné akkor CE telepítése után okafogyott az Android, tehát nem feltétlenül érheti meg. Most nem tudom, hogy U9-H esetében milyen a droidon a lejátszás, de ha olyan vagy már jobb, mint Neo U1-en akkor már nem biztos, hogy szüség van CE-re.
-
Imi1981
veterán
A 60-as pontól néztem ott nem tér ki külön a coreelec telepítésre de az összefoglaló elején írja amit most láttam csak. De amit te írsz nem találom vagy vak vagyok. De mindegy is mert a coreelec-en a távirányítóval mókolni kell ahhoz meg nincs kedvem így inkább s905x-et veszek és libreelec-el használom majd (azt ismerem és bevált és a távirányítót is egyszerűbb megoldani).
-
rooney8
aktív tag
2,4ghz alapból le van tiltva, itt panelben használhatatlan, annyi wifi van.
fix ip szintén be van állítva, mind gépre, mind box-ra.
szolgáltatóváltást csak azért mondtam, mert az előző router az a szolgáltatóé volt, most már saját.
a képet pedig azért mutattam, hogy amúgy hasít a wifi, szóval nem azzal van a baj, hogy gyenge a jel/lassú a sebesség (belső hálózaton is kb. ez a sebesség a maximum wifin, mert amúgy net még jöhetne gyorsabban.)egyébként néztem win-en feladatkezelőben a hálózat használatot lejátszás alatt és nagyon hektikus volt a forgalom. volt, hogy felment 55MB/s-re, de volt, hogy csak ~10MB/s. mikor így lecsökken, akkor áll meg gondolom bufferelni. 4K filmek olyan 70-90 mb/s bitrátával bírnak, ennek pedig elvileg már 15MB/s-en bőven át kellene mennie bufferelés nélkül. akkor ehhez képest egy FHD film mennyi lehet? olyan 30-50mb/s? az meg már bőven 10MB/s alatt átmegy.
-
SunMount3r
nagyúr
-
blakey
titán
Ki fogom törölni az egyik usert - nem kell
A YT add-onsba sign in, kér kódot, a laptopon ott ültem előtte és beírtam, erre kiírt másik kódot.
Lehet, hogy kétszer kér? - 2 kódot kér, tehát 2x kell beírni két eltérő kódot.Ha jól értem, akkor jelenleg a Minix CE-vel max. HD-t tud a Youtube-on? - igen
-
blakey
titán
nem tudom olyan gyorsan beírni, hogy ne írjon ki másikat, mire végzek.
Azért eltart 1-2 percig 1 kód kérése, 5 másodperc alatt beírom, nálad miért tart olyan sokáig a beírás?
Esetéeg másmilyen kódra gondolsz?Ha YT videót indítok a Minixen, át kellene-e jönni a tévére a 4K felbontásnak? - csak akkor ha a YT 4K-t is tud, a gyári szerintem maximum FHD, Smarttube tud 4K-t, CE alatt maximum FHD van, egyelőre, sokat variál a Google, szóval most ez érhető el, korábban volt 4K.
Ha tévéből játszom le, akkor minden rendben 4K HDR, de akkor a tv szól, az erősítő kimarad. - kell egy optikai kábel az erősítő és a TV közé és máris lesz hang is.
Ott az ARC is.
-
blakey
titán
két fél képernyő) jelent meg, az mkv-ban lévő felirat villogott (amikor a John Wick 2-ben oroszul beszéltek) - ezt nem értem, valamit elállítottála Kodiban?
A display beállításokban kísérleteztem, hogy férjen ki a menü, mi a jó érték 4K tv esetén? - semmit nem kell állítani a Kodiban, a TV-den kell kikapcsolni a túlpásztázást, Overscan, Levágás nélküli, Eredeti stb. néven lesz a TV-d beállítási között.
Az AVR passtrough módban legyen, pontosabban ne skálázzon fel semmit, ne myúljon bele a képbe. -
stigma
addikt
Hello, remélem tudok segíteni.
Nekem Beeling GT1 Ultimate van (Fake 3GB-os változat), melyből 2GB-ost ismer fel a Coreelec
Corelec Microsd-ről fut tökéletesen, ha jól tudom mostani legújabb melyet a napokban linkeltek a fórumban.Összekötésben a HDMI-ket jól írtad össze, tökéletesen menni fog.
SD kártyából valami jobb Class10-es Sandisk vagy U1-es minősítésűt vennék (elég 16GB-os is)
UTP -él Cat5e és Cat6 mindegyik Gigabites, szóval célnak megfelel.HDMI kábel esetében lehet jobb lenne Kácsa Audió-s kábel, az talán valamivel olcsóbb és jobb is.
Én ebay-ről rendelt 1-2 méterest használok(természetesen a leírásban megnéztem hogy 4k+HDR-t vigye)
ami a célnak megfelel. A lejátszó eredeti kábele és az ebay-es kábel között különbséget nem láttam, igaz ez egy 20ezres box volt.Arra figyelj, hogy 3méternél azért ne vegyél hosszabb kábelt mert ott lehetnek színbeli különbségek.
Más topicban olvastam olyan eseteket ahol projektorral kötötték össze és jóval hosszabb HDMI-t használtak ott a 4K+HDR nem nagyon ment át sajnos (igaz ez az eset egy 10 méteres HDI kábel váráslásakor volt)
Én annó boltban egy 2 méterest akartam venni, helyette adtak egy 5méteres-t, melynél úgy voltam hát egye fene max összetekerem. Mikor kicseréltem egy rövidebbre akkor a fekete színekben vettem észre , hogy sokkal szebbek és jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest