- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
Indiant #34599 üzenetére
Én váltottam egy Tronsmart 95 Pro boxon ( 905 ) 8.90.3-ra, működik (8.2-es dtb kell).
8.90.3 alatt megy a HBO go, mindigTV stb. Van Youtube Music addonOSMC alatt komplett Linux van abban különbözik a LibreElectől (a lejátszó ott is a Kodi).
Több Linux alkalmazás elérhető pl. másik UPNP szerver, stb. -
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #28162 üzenetére
Valóban! A kevesebb sokszor egyértelműbb. Mert ugye nem csak boxos fejjel kell gondolkodni, van aki most lát először ilyen masinát. A yes/no dialog nem tud logót megjeleníteni csak szöveget, viszont a gomb szövege bármilyen string lehet. Ezért inkább arra tettem mit lehet választani. Az ablak szöveg pedig egyértelmű, minimális lett.
Szerintetek maradjon így?
-
kenand
veterán
válasz
Indiant #27802 üzenetére
Saját tapasztalt rockchippel még csak a PMP/media lejátszó időkből van. (egyik firmware-t le is fordítottam, hogy magyar legyen a menü) Rockchipes gépek között is van erős, márkásabb is (Zidoo) de ott csak Android van, LE nem fut Rockchipen. Még Openwrt tud futtatni NAS/Torrent funkciókra.
(#27803) pinnacle
lehet rosszul gondolom de szerintem HW codec nélkül nem játszana le fullHD-t.... izomból szoftver codec-kel nem boldogulna. -
zenwalk
senior tag
válasz
Indiant #27453 üzenetére
Közben találtam egy Bluetooth képes boxot: MXQ PRO+ Bluetooth: Support BT4.0
Ha jól látom egy ilyen kábellel megoldható az spdifElvileg még az 5GHz-es wifit is tudja,
Most rendeltem, ha gondolod beszámolok a BT/wifi/spdifről kb. egy hónap múlvaSzerk. Ahogy visszaolvastam a forumon, korábban volt probléma az spdif csatlakozójával.
-
Beni2360
félisten
válasz
Indiant #27457 üzenetére
Hát kijelző nélkül csak a "Re-Cyan 3D" Anaglyph ősrégi megoldás jöhet szóba a TV esetén, és ezt egy mezei akármi is tudja. Ja meg olyan 3D gyártmányú film is kell hozzá.
Évekkel ezelőtt volt kísérlet 3D szemüveg nélküli nézésére de 10" sikerült aztán abba hagyták.
Vagy mint már írták a 3D-s projektorok de azok ha jól tudom csak aktív 3D tudnak. -
Pelican
őstag
válasz
Indiant #27457 üzenetére
Ez a "mozikban népszerű a 3D" kicsit kérdőjeles...
Ha egy filmet csak 3D-ben adnak, akkor nehéz nem népszerűnek lennie...
Akkor lehetne megítélni, ha ugyanannyi helyen játszanák 2D-ben és 3D-ben és lenne statisztika, hogy melyikre hányan vettek jegyet.
Szerintem csak azért nyomják, mert így több pénzt lehet elkérni a mozijegyért.
Múltkor írtam ide, hogy a Mammut új mozijában milyen felháborítóan tré volt a 3D adás.
Én biztos, hogy soha nem megyek többet 3D mozira.
Ja, és aktív 3D tévénk van, de még egy filmet sem néztünk végig rajta 3D-ben, mert semmi pluszt nem ad nekünk a moziélményhez, viszont plusz macera a szemüveg.
Nem véletlen veszik ki a gyártók a kínálatukból a 3D tévéket, nincs rá akkora kereslet, hogy megérje beletenni.Egy nem 3D képes tévét meg hogy akarsz 3D-re alakítani?
-
dugesz77
őstag
válasz
Indiant #27457 üzenetére
Hát igen. Ennél a boxnál meg pont kell LE alá egy Wifi adapter is tehát el is fogy az a 2 darab
.
Viszont a H1 elég kényelmes az egész hátsó rész egy nagy tapipad vagy átváltva billentyűzet. Elég érzékeny a billentyűzet is azzal sincs gond. Megfordítva a távot automatán légegér funkcióra vált nem rossz. Szabályozható a háttérvilágítás erőssége is pár hete használom,még nem kellett töltenem. -
Ra3
őstag
válasz
Indiant #26733 üzenetére
Az nem gáz, dobtam mellé kettő ledes fali lámpát, ami még tetszik is, meg a fentebb linkelt tökös fényfüzért és lement nullára a shipping.
Így is csak 5800ft az egész pakk. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Indiant #25475 üzenetére
Valószínű, hogy mag a transmission a boxon fut ( gondolom emlékeznél ha win alá telepítetted volna, meg az ip is egyértelműen mutatja).
A kérdés, hogy a letöltési könyvtár mi. Értelemszerűen nem jó, ha boxon futó TR a PC-re tölt le. Más okot nem látok, hogy a PC kikapcsolása leállítaná a letöltést.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #24914 üzenetére
Pontosan az ilyen anomáliák miatt nincs engedélyezve, sajnos nincs rá garancia, hogy minden boxon hibátlna, van amelyiken az és van amelyiken nem.
(#24911) M_AND_Ms
S905X, viszont veszel egy gigabites S905-t, netán egy Minix Neo U1-et és a Popcorn a múlté lesz, mindent visz hálózaton keresztül, Dune-m, Popcornom volt, tudom mire képesek. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Indiant #24849 üzenetére
És a box alvó módban van? Kikapcsolás esetén persze, hogy nem működik, hiszen semmi nem figyel a CEC-re...
(#24850) Slukkica: én édesanyámnak éppen tegnap módosítottam a CEC beállításokat LE alatt, mert őt zavarta, hogy az LG 32LB5700 bekapcsolása esetén át is kapcsolt arra a HDMI bemenetre, amire a box van kötve, bármi is volt előtte kiválasztva.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #24727 üzenetére
Nagyon szívesen!
Örülök, hogy nem volt hiábavaló foglalkoznom ezzel a témával.
eMMC-k között van jócskán különbség, korábban futtatunk itt pár tesztet Flash bench progival, az én MXQ Pro+ boxom egészen jól szerepelt, a T95m gyengébben. Nálam egyébként mindkettő gyorsabb a cl 10-es Samu kártyánál. -
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #24620 üzenetére
A /storage alól mindent.
Akkor tuti ugyan úgy fog működni minden mint az eMMC-ről.Erre a legegyszerűbb, a Linux rsync. Ráadásul ez csak azt másolja, ami a cél területen nincs meg, vagy az adott fájl tatalma megváltozott.
Csinálsz egy teljesen új SD telepítést, persze azt a verziót ami az eMMC-n van. Különben eltérő verziók esetén nem 100% hogy minden pont úgy fog működni. Nem árt a remote.conf-t valahová biztonságba helyezni, mert nem tuti, hogy az új SD telepítés ki tudja majd azt másolni, mivel droid alatt keresné, az meg nincs. Legjobb a Configfiles-be tenni, akkor az rsync is átviszi magával, és működni fog a táv.
SD-ről indulsz, SSH-n belépsz, majd:
mkdir /tmp/mnt
mount /dev/data /tmp/mnt/
rsync -av /tmp/mnt/ /storage/Egy darabig molyol, ha kész:
reboot
-
kmarci25
veterán
válasz
Indiant #24424 üzenetére
Pontosabban: ha a 3D filmet 3D megjelenítőn, sztereoszkopikusan megjelenítve nézed szemüveg nélkül, akkor lesz homályos. Ha 2D-re átalakítva jelenik meg, akkor nincs gond. Ezt mindegyik 3D tv lejátszója tudja (ahogy a 2D-ről 3D-re történő felkonvertálást is - ami egyébként teljesen haszontalan), és a kodi is. És hogy miért így néztem? Csak azért mert figyelmetlenségből a 3D verzióját szereztem be egy filmnek, nem pedig a 2D-t, viszont nem ad akkora élményt a 3D, hogy abban nézzek bármit is, főként otthon. (Az IMAX azért más, de az sajnos nincs otthon...
)
-
junkpod
veterán
válasz
Indiant #22121 üzenetére
Dmesg-el nézd meg a kék gombod kodjat, keresd ki a Linux billentyűzet táblákból a blue gomb kódját. A kettőt rendelés egymáshoz a remete.conf fájlban. A remete.conf végzi el az ir kódok billentyű kodokka fordítását és így lesz távirányító nyomkodasbol billentyűzet esemény.
A Kodi felé xml-ekben pedig a billentyukhoz lehet Kodi eseményt rendelni. Amúgy inkabb keymaps.xml lesz az szvsz.
http://kodi.wiki/view/Keymap -
azbest
félisten
válasz
Indiant #22094 üzenetére
arra kell figyelni, hogy blokkméret legyen megadva pár megásnak, mert ha valaki nem adja meg és bájtonként próbálja teleírni, akkor ahány bájtos egy blokk, annyiszor írja újra az egészet. Na az marha lassú és az tényleg rengeteget nyírja a flasht. Normál, egyszeri kiírás 1 ciklust visz a cellákba.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Indiant #22089 üzenetére
A zero fill pont annyira teszi tönkre a nand-ot, mint bármilyen más adattal teleírni.
Én csak azért javasoltam, mert ha tegyük fel tele volt valamikor a data partíció viszonylag rosszul tömöríthető adattal, ami azóta törlésre került, akkor a gzip nem tud sokat tömöríteni rajta. Viszont, ha előtte kitöltöd a helyet 0-kkal, akkor igen. -
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #22073 üzenetére
Ez jó megoldás, mer a dd mindent ment, az üres helyet is. A gzip pedig kiválóan tömöríti ezt.
Egyébként ha van bőséges tároló kapacitás, akkor ez szerintem felesleges procedúra, mert időben nem kevesebb, és a végén úgy is ugyan azt a méretű img-t kell vissza írni az eMMC-re. -
kicsi007
tag
válasz
Indiant #21385 üzenetére
Nem érzem magam szakértőnek a témában!
Viszont sok időt s bosszúságot meg tudsz spórolni, ha van egy rendszer + kodi mentésed. S miután újratelepíted az SD kártyád vagy a pendrive-od, csinálsz egy rendszer visszaállítást a Libreelec menüben. S nem kell mindent újból beállitgatni az alapoktól!
Amikor a Beelink-re tettem fel az LE-t, a Minix biztonsági mentését használtam a szűz rendszeren, s működött! -
blakey
titán
válasz
Indiant #21371 üzenetére
LE fórum, ott van az csak figyelmesen kell elolvasni a topikcímeket.
(#21372) werszomjas
Ami nem alfa az mind stabilnak számít, bátran tedd fell, én "Nougat kernel" párti vagyok és szerintem ez (is) nagyon jó, igaz, alig használtam, de nincs vele gond, már egy ideje tesztelés alatt van és nemrég került vissza kszaq verzióiba. -
blakey
titán
válasz
Indiant #20341 üzenetére
Apró dolgokat írtam, de az Android alapból használható, értelmetlen összehasonlítani őket, egyik olcsó, semmit nem tudó androiddal szerelt, másik többe kerül és jobb az android alatta és kicsomagolás után minden kadenciahelyes android alatt. Golf vs. A4 effektus, felesleges.
A másolási sebesség nem csak WIFIre vonatkozik, kimagasló a vezetékes kapcsolat sebessége is. -
dugesz77
őstag
válasz
Indiant #20341 üzenetére
Talán még Minix mellé tehető a saját Androidos Kodi ami tényleg nagyon rendben van LE nélkül is használható mint média lejátszó. Talán ez a legjobb teszt ,mert itt elég sok boxal össze van hasonlítva (M18 pont nincs
). Usb sebességben, Wifiben a legjobbak között.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #20339 üzenetére
A valódi különbséget csak akkor fogod látni, érzékelni ha ki is próbálod, WIFI a Minixben lényegesen erősebb, sőt, kiemelkedő, a hálózati másolás, azaz az írás/olvasás sebessége is jobb. Nincs értelme belemenni, hogy melyik jobb, mert van aki látja és van aki nem, de senki nem indított azzal, hogy miért jobb a Neo U1 valamelyik másik eszköznél, de ha már itt tartunk és 25e Ft-ról beszélünk akkor bizony igen, a legjobb választás, nincs ellenfele enyi pénzért.
-
dugesz77
őstag
válasz
Indiant #20324 üzenetére
Ha nem volt akcióban kint is 130-140 dollár körül volt vagy amazon is 120 euróért árulta. Itthon 38-40 ezer környékén volt mindig. EU raktáron kívül nem is érte meg kintről megvenni ha az áfát+ postai költséget is hozzászámolta az ember.. Ez pont nem volt itthon sem drágább.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #20322 üzenetére
Mielőtt ennyire negatívan állnál a dologhoz, elárulom neked, hogy ugyanannyiba került itthon is, mint bárhol máshol EU-ban a legolcsóbb helyeken, de most gondolom már erősen kifutó modell és kezdik leakciózni, eddig nem ennyi volt az ára. Amikor vettem EU-ból drágább lett volna a beszerzése ráadásul 1 hetet még várnom is kellett volna.
-
blakey
titán
-
hevizms
addikt
válasz
Indiant #20192 üzenetére
Köszönöm a segítséget.Az a helyzet hogy a routert ujrainditottam,nem segít . Alkalmazást töröltem már és ujratelepitem,nem segít,adatokat is töröltem már,az sem.Cserelhetnek kábelt,de ha rossz lenne akkor semmi sem menne nem? Mert ezenkívül minden működik amihez net kell.Most a wifin keresztül megy,ha más nem lesz majd mindig váltogatok,mert azért a kábel meg csak biztosabb nem?
-
blakey
titán
válasz
Indiant #19989 üzenetére
Sajnos az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján ilyet már nem lehet kijelenteni, van amelyik boxon jól működik és van amelyiken nem. Semmilyen anomáliát nem tapasztaltam, sőt 2 film és néhány sorozatrész megnézése után nem láttam semmilyen "frame skip"-et sőt az infósávba is drop0, skip0 fogadott.
(#19999) hpeti2
Az a jópár az inkább néhány a rengetegből, 480p-ben biztos menni fog minden boxon. Esetleg körül kéne nézni, hogy van-e valamilyen app ami a Netflixet HD-ban játsza le. -
Technoman
őstag
válasz
Indiant #19989 üzenetére
8.0.2a Nem tudom, nekem a megjelenés óta van fent és jól müxik, semmi röcögés (Minix Neo U1), sőt a Pana TV-m speckó "hibáját" sem csinálja, jól tud vele együtt élni.
Eddig nálam nagyon stabilnak tűnik.
Dev-ről váltottam, ahol nekem viszont olyan problémám volt, hogy epizód/film leállításnál 10-20 mp-re sötétre kifagyott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- GTA V
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged