- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #84430 üzenetére
blakey
Szoktál beszélni a CE fejlesztőkkel?
Úgy néz ki mátrix alatt sem tökéletes nálam ez.
Röviden: ha beállítok smb jelszót, akkor néha nem jelenik meg a külső tárhely. Restart és lehet jó lesz. Lehet ötször kell restart. Ugyan az, mint leia alatt.
[link]
Miután kivettem a jelszót, utána mindig jó volt.
Most matrix alatt talán kevesebbszer rossz, de pl ma reggel sem volt elérhető a Samsung sd, tegnap sem, pedig amúgy CE használja, csak a hálózatról nem érhető el.Senki nem használja ezt a jelszavas funkciót, vagy mindenkinek jó?
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84128 üzenetére
Köszi. Az első box többszöri update.zip és fogpiszkáló próba után elindult. A második nem akar.
Az update.zip után a képen látható feliratok jelennek meg.
Fogpiszkáló módszernél alul csak a Support API: 3 sor látható és megáll.
Most merre tovább?
update.zip módszernél egy pillanatra úgy néz ki, felvillan a CE kör kép közepén, utána ugrik ide. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #84072 üzenetére
Videóból, hogy is kell kivágni részt pl.00:26:33,00:26:46, MKVToolnix-al vagy mással? Nekem így 3 részre vágva lett jó. 1-et nem lehet beállítani, 2-vel felezi, 3-al lett meg a kivágott rész is.
Itt a fájl, ha valaki tudja nézze meg. Nekem így néz ki. Bal oldalt a keskeny fekete sávos, torzított X96Max, jobbra a jó Mecool.Köszi nfsu17! Nézd meg te is ha tudod.
-
castiels
addikt
válasz
blakey #83993 üzenetére
Tehát, a box akármilyen 2.4 ghz-es wifi hálózatra csatlakozva egyből vagy kis idő után kifagy és újraindul.
Csak 5 ghz-es wifi hálózaton képes működni.
A légegér wifin keresztül kommunikál vagy Bluetooth-on? Ha wifin es 2.4 en akkor a boxot kifagyasztja.
A telefonról osztom rá 5 ghz-en igy működik, így kellene a telefonról is hogy működjön a yatse app, ez volt a kérdés rá lehet e valahogy így tenni.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83925 üzenetére
Nem tudok mit vissza állítani mert friss ce matrix telepítés! Szóval elsőre telepítettem a cmd-t és ilyenkor ugye nincs mentés korábbi verzióról. Inkább megnézem azt a rejtett fájlokat dolgot.
Ha nem sikerül akkor a másik sd kártyán működő ce matrix nightly - ről csinálok biztonsági mentést és vissza állítom a gyorsabb sd kártyán (ugye itt működik a widevine) és frissítem stabil rc4 - re. Így az új sd kártyán is működni fog elvileg a hbo go. -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #83912 üzenetére
Igen, nem kell a legújabb, működik már régebbivel is.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83912 üzenetére
Ha felajánlja ne frissítsd mert hbo go nem működik rendesen (csak a lejátszás nem). RTL most nem használok úgyhogy azt nem tudom. Az a baj pont a teszt ce matrix sd kártyán jó a widevine és amit tegnap csináltam friss ce matrix sd kártyát (ami gyorsabb kártya mint a másik) azon nem jó. Este azért majd szórakozok vele, hogy törlöm és újra telepítem és hátha egyszer mást rak fel de van egy olyan érzésem, hogy mindig a legfrisebbet fogja felrakni.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83905 üzenetére
Most csináltam a direkt nightly matrixos sd kártyán (amin működik a hbo go) vdm újratelepítést és ugyan úgy megy a hbo go. Most vajon frissítette vagy a meglévőt telepítette újra? Mert persze már nem ajánlotta fel újra, hogy frissítsem.
Na mégsem jó a vdm frissítés után!! Csak egy újraindítás után jött elő a hiba! Most megpróbálom visszaállítani előző verzióra és akkor kiderül ami egyre valószínűbb, hogy ez a probléma.
Visszaállítottam az előző verziót és működik! Akkor a videlvine legújabb verzió a probléma! Friss ce telepítésnél hogyan lehet régebbi verziót felrakni (ha lehet)?
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83903 üzenetére
Frissítettem de úgy sem jó! Na de van egy másik sd kártyán ce matrix nightly és azon megy! Igaz felajánlotta, hogy frissítem a videlvine - t de elutasítottam és lehet ezért megy. A másik sd kártyán friss ce matrix telepítés volt így a legfrisebb videlvine - t telepítette és lehet ez a baj. Be lehet abból szerezni régebbi verziót valahonnan és telepíteni? Kipróbálom, hogy frissítem ezen az sd kártyán is a videlvine - t és ha utána nem megy a hbo go akkor az lesz a probléma.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83895 üzenetére
Csináltam egy alapra állítást és először csak a HBO GO EU - t telepítettem. Megnyitáskor telepíti a wdm-et és simán bejelentkezek és látom a saját listámat meg mindent de a lejátszás nem indul el! Leia - n jó volt tuti. Rá frissítést nightly mátrixra hátha. Nem tudom mi lehet a gond.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #83879 üzenetére
Tudom hogy nálam nem jó, nem forrás függő mert sehol sem mutat semmit. A debug infonál is 0 mb van foward cachenek . Attól még 100% ot mutatja csak nem tudom minek a 100 %-át olyan mintha a player cache infót mb ban nem jelentené meg, de használná, valamelyest. Mennyit mutat a debug infó-d a 300 mbos advanvdednél fotward cacheként ?
-
-
granini
őstag
válasz
blakey #83827 üzenetére
Próbálkozom blakey nagyúr, mert ezen kívül nem volt gondom matrixxal, szóval adnék még neki esélyt.
Jól értem tehát hogy a régi, legacy CE ment ilyen 9.2.7 -ig és után váltás történt a matrix-ra..? szívesebben lennék a legújabb stable verzión, de ha csak úgy tudom megoldani hogy 9.2.7 és azon maradok két évig akkor nekem az is jó. szinte kizárólag filmeket játszom le rajta, erre vettem.. -
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #83761 üzenetére
Köszi a tippeket,X96 Max Harmony conf. ez bevált!
Már csak annyi hiányzik hogy az info gombra a film info-ját tegye ki mert most "alapértelmezett videoplayert" hoz rá.Meg ha az "extend infot" is kitudnám tenni egy gombra az lenne a kánaán!Meg az lenne jó ha az audio sávokat tudnám mgnézni/váltani mert ezt sem tudja egyik gombra sem.
Meg azt hogy lehet beállítani hogy pl. a simple tv addonban ha nézem a tv csatornákat akkor ott másik funkció legyen uanarra a gombra mint a filmnézés közben? -
zetecR
addikt
válasz
blakey #83587 üzenetére
Este csinálok.
Biztos vagyok benne, hogy a TV csinálja (AVR nincs közte), mert a TV HDMI bemenet kezelésének 2 módja van: PC és Video.
A PC módban gyakorlatilag 0 beállítási lehetőség van, itt nincs a fehér keret; Video módban viszont szénné lehet kalibrálni - persze ezen a a legjobb a képminőség - a fehér keretet leszámítva.Leginkább az érdekelne, hogy mit csinál a HW-es gyorsítás a videojellel, ami zavart okoz a TV-ben; vagy fogalmazhatok úgy is, hogy mit nem csinál a SW-es dekódolás, amit a HW-es igen.
-
zetecR
addikt
válasz
blakey #81883 üzenetére
Továbbra sem hagy nyogodni ez a fehér-keret-a-videó-körül probléma.
Tehát az S905-ös Beelink MiniMXIII-mal nincs keret.
X96MAX+ CE 9.x alatt és 19.1 alatt és Android alatt is van.AZONBAN.
Matrix alatt ha kikapcsolom a HW-es gyorsítást, akkor a H264-es filmek alatt nincs ez a bizonyos halvány keret
Kipróbáltam már az összes variációját a 8-10-12bit, 422,444,RGB kombinációnak, de nem találom a megfejtést.Mit csinálhat a videójellel a HW gyorsítás, amit félreért a TV-m?
-
válasz
blakey #83551 üzenetére
Szerintem elkerülte a figyelmem a válaszod
Ugye ki volt kapcsolva hogy ne nyuljon a képbe az avr, így arra nem is gondoltam. Főleg hogy a másik tv-én avr nélkül sem ment a lejátszás. De itt ugye már igen,így keresgélve,talán ez volt a hiba. Nem veszem figyelmen kivül senki válaszát sem,örülök hogy segítetek nekem
Köszönöm
-
esicyhun
tag
válasz
blakey #83498 üzenetére
Linkeltem már az előző hozzászólásban is, de itt van leírva a Reboot to Libreelec Google Play oldalán. Kattints rá a továbbiakra, és ott lesz, hogy az egész progi annyit csinál, hogy a "reboot update" parancsot rootként végrehajtja. Ha begépeled egy terminal ablakban ugyanez lesz, csak nálam kiírja, hogy "requires root". Amúgy fura, nekem az összes eddigi boxom rootolt volt, szerintem inkább ez a jellemző.
-
esicyhun
tag
válasz
blakey #83491 üzenetére
Még próbálgatom, lassan a végére érek a meglepetéseknek (legalábbis remélem), szerintem tudunk együtt élni.
Marad rajta a pendrive (vettem egy nano méretűt), így a memóriakártya hibát megkerültem.
HDR jól működik, miután Androidon kilövöm az "always ON"-t. Ez a beállítás úgy néz ki, stabilan megmarad.
Melegedést meglátjuk.
A CoreElec miután elindult tökéletesen működik, szóval valószínűleg marad a box, de ez nem az a fajta, amit berakok a tévé mögé és sosem kell piszkálni.
Most nem szívesen költenék dupla ennyit egy márkás boxra.A Reboot to LibreElec-et viszont rosszul tudod, kell hozzá a root a Google Play leírás szerint, és én is ezt tapasztalom:
"What the app does is very simple. it runs the "reboot update" command as root."
-
esicyhun
tag
válasz
blakey #83484 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy két különböző boxról beszélünk, hiába írod le, hogy nálad ez meg az jó, ha az én boxomon nem.
A HDR hiba nagyon szembeötlő: a legelső bootoláskor feltűnt, hogy iszonyat nagy a fényerő, már maga a boot képernyő HDR-ben megy. Persze ez lehet attól, hogy az én adott típusú tévémmel (LG C8) valamit rosszul kommunikál le. Kábel nem okozhatja, mert próbáltam többel is, ráadásul rövidekkel, hogy még ezt a hibát is kizárjam. Egy csomó idő volt, mire rájöttem, hogy android alatt van bekapcsolva a "HDR always ON". Hogy ez miért befolyásolja a CE beállításait, szintén nem értem. De tegyük hozzá, nem vagyok szakértő.
A memóriakártya kezelési hiba szintén fennáll nálam, ezt is vagy 4 fajtával próbáltam. Nagyon megörültem, miután egyáltalán találtam olyat, amiról hajlandó volt bootolni. És ugyanúgy írtam ki, mint a régi boxok memóriakártyáit, illetve a pendrájvot is. Utána jött, hogy áramtalanítás után elfelejti, hogy memóriakártyáról kellene bootolnia. Az előző boxaimnál nem tapasztaltam ilyet sem (két db S912, és pár régebbi).
Írogathatunk egymásnak, de valószínűleg az van, hogy a kettőnk doboza a nevét tekintve ugyanaz, de valamiben biztosan eltér, szerintem hardver és szoftver tekintetében is. A kínaiak abból gyártanak, ami éppen van.
A reboot to libreelec nálam szintén nem működik, úgy tudom ahhoz rootolt rendszer kell. Így kénytelen vagyok fogpiszkálózni. De pendrive esetén csak egyszer kell, ezért maradok annál.
Szóval, amit leírtam az én boxomra biztosan igaz, és elhiszem, hogy a tiédre nem. De az megint vicces, hogy ugyanúgy hívják őket. Az enyém 4/32-es. A tiéd lehet 64-es, és az más alkatrészeket használ. Nem értem.
UI: a HDMI CEC működik nálam is, csak én nem szeretem, ezért próba után kikapcsoltam.
(Ui2: A lényeg, hogy ezzel a boxszal folyamatosan szívok, míg a korábiakkal nem volt ilyesmi.) -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #83426 üzenetére
Nem írtam, hogy a méret miatt van! Nem tudom miért van a méretet csak úgy leírtam. A 86 GB-os filmet is simán viszi 9.2.7 - en és matrixon is! Azzal a két filmmel van baja mátrixon (legalábbis amit észrevettem) és ami 9.2.7 - en gond nélkül megy. Igazából csak leírtam érdekességként.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #83397 üzenetére
Igen, azt hinné az ember, hogy a korlátozott meg a teljes közül az utóbbi a jobb. Nekem is a WD TV Live-on RGB High-on tetszett jobban a kép. Nem próbáltam ki, de gondolom ilyenkor nem látszódott a 17-es sáv. Azt hiszem úgy is írták ezt a problémát, hogy feketébb a feketénél.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #83195 üzenetére
Nálam a rendszer így áll fel.
2 db médiabox +1 db IPTV box amik mennek az AVR-be majd onnan a TV-be.
Bekapcsolás: TV + IPTV box amit az AVR kikapcsolt állapotban engedi át az adást.
Aztán amikor kell bekapcs X96 média box és az a HDMI még nincs az élő láncban ami az AVR-be megy és mindig jó amikor átkapcsolom. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #83186 üzenetére
Köszi! Én először a 4.4 pont szerint 4GB-hoz, 4x akkorát, 557 842 432-őt állítottam be, de akkor is akadt. Idáig nem volt gond, 4K-s filmeknél is ha beletekerek, azonnal folytatja. Wifin, Asus 65P-n keresztül. Csak ezzel a Jelly Fish-el volt gond. Mondjuk lehet nincs is 400Mbps-os film, csak tesztben. Egyébként lehet, hogy a box nem bírja, mert wifin 66MB/s-el tudok másolni laptopra.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #83086 üzenetére
Köszi! Panasonic 55HZ980E-t veszek, lehet ennek a gyári lejátszója is tudja a DV-t? Érdekes, amit korábban írtak, hogy 12 bit alatt HDR lesz, hiába jelzi DV-nek.
HDR-hez mi a megfelelő beállítás? Letöltöttem egy sample-t, írták ha nincs DV akkor HDR lesz. A kép tűrhető a Sony 50WF665 TV-n, de az info sáv fakó, mondjuk annak mindegy, csak fura. -
-
kokosmith
tag
válasz
blakey #83018 üzenetére
Igen, eddig 2 problémát próbáltam megoldani. Miért van hang HDMI-n akkor is, ha optikát választok, ez akkor pipa, megválaszoltad, nagyon köszönöm!
A másik hiba az lesz, hogy miért nincs tesóm erősítőjén hang, de akkor már tényleg tudom, merre kell tovább menjek, és valóban nincs baja a lejátszónak. Megnyugodtam. Köszönöm mégegyszer!
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82999 üzenetére
Hát a Keymap editorhoz biztos nem értek. Viszont kíváncsiságból megnéztem a DANIU LCR-TC1 kütyümmel, mert azon van infra kód olvasó is. Mondom itt az ideje kipróbálni.
A start / stop -ra ezt írja:User Code: 01FE
Data code: 5AA5A remote.conf -ba meg ez van: 0x5a 119 #PLAY_PAUSE
Végig nyomkodtam néhány gombot a teszterrel. És megfigyeltem, hogy ami a remote.comf -ban szerepe az x után, az megegyezik a teszter által kiírt Data code első két karakterével.
Tehát ez alapján működni kéne neki, csak mégse akar. Bár én nem igazán értem a remote.conf fájl nyelvezetét.nfsu17 : Köszi kipróbálom. Csak még most nem tudom leszedni. Azt mondja az oldal még vírus irtózni kell előtte.
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82997 üzenetére
Igazad volt.
Az a meson-ir -es téma tényleg fos. Ezt a remote.conf -ot szedtem le. És most nem hibázik, reagál minden egyes lenyomásra. Termesztésen a meson-ir -hez tartozó 3 fájlt töröltem előtte. Egyedül a start/stop és a track </> gombok nem működnek, amik meson-ir -el viszont igen, azok jól jöttek volna. De már az előző boxom távirányítóján se voltak ilyen gombok, így nem vagyok telhetetlen. Köszi a tippet, és a linket.
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82995 üzenetére
De mindek kell elcseszni, ami egyszer jó volt? Komolyan nem értem a kínaiakat. Legszívesebben a kukába vágnám.
A nyákon címke is q2 -re enged következtetni.
Amúgy néztem a neten, sehol nem találtam ezt a régifajta remote.conf dolgot hozzá, csak azt az újfajta meson-ir -es vackokat. -
Truman
senior tag
válasz
blakey #82991 üzenetére
Az már nem opció. Az Android rendszerrel történt ugyanis egy kis "baleset". Innentől írtam róla. A lényeg: Csak CE van a belső tárolón. Nincs Android recovery menü, hogy visszaállítsam a Androidot. Az USB burning tool meg nem működik.
De még fen volt a droid, felraktam az AIDA64 -et, ott valami P2 -re emlékszem, de nem mernék rá megesküdni. Sajnos nem fotóztam le, riportot se csináltam. -
kokokka
addikt
válasz
blakey #82909 üzenetére
Ok, de eddig is minden így működött. Erősítőn keresztül (nem nyúl bele, csak átengedi), CEC-vel, ha akartam egyszerre volt kép a TV-n és a vásznon is. 1080p-nel most is így van, de 4K-nal nem. Szóval csak ezért nem értem. Ezek szerint valami nagyon máshogy működik a boxban mint a Dune-ben. Szóval kell csinálnom a profilokban egy másikat, és ott kell beállítanom külön a projektorra? Engedélyezési listával mi a helyzet pontosan? Mert egyenlőre azt se tudom hol és mit kéne beállítanom ott
-
kokosmith
tag
válasz
blakey #82880 üzenetére
Ha a hangtovábbítást kikapcsolom, akkor HDMI-n kiadja a hangot a TV-re, de SPDIF-en nem szólal meg. Optikai csati világít, dtb-ből ezt választottam: sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
aldebaran, Androidhoz nincs köze, mert Coreelec fut microSD-ről. Android-ot még sosem indítottam el rajta.
-
melan
senior tag
válasz
blakey #82751 üzenetére
Még egy régebbi oi3as telepítésnél állítgattam ezt, és az egyik mesénél (Rango, jó hangzása volt) jártam úgy, hogy multichanel kimenet volt hdmi-n és a beszédhang nem szólt , csak az oldalsó hangszórók csatornái. Most pedig mindkét beállítás esetén szólt rendesen a tv.
Szóval vágom, hogy az alap kimenet a hdmi, a továbbengedett pedig optikai, így tökéletes. De ez az aac valahogy megtréfált...
A gui hangra eddig nem figyeltem fel... mármint a hiányára -
melan
senior tag
válasz
blakey #82741 üzenetére
Valamilyen belső indíttatásból újraindítottam a boxot, és a mute bekapcsolt állapotát jelző ikon fogadott... yatseval levettem, és van hang. Érthetetlen... mivel a tv távirányítóját használom, és az nem tudja mute-olni a kodit
Multichanel és sima hdmi között nem látok különbséget egyébként, pedig kellene nem? (Többcsatornás hangfájl esetén nem minden hangsávot kellene halllanom a stereo tv-n... )Annyit vettem észre, hogy filmből kilépve nincsenek felületi hangok....
-
castiels
addikt
válasz
blakey #82714 üzenetére
Csak wifin tapasztaltam eddig, HDMI-n direktben TV-n nem volt gond eddig de ott is lanon volt.
Monitoron az említett átalakítókkal lanon sem volt gond, csak ha wifire tettem fagyogatott, sőt ha már a wifire rácsatlakoztattam már egyből fagyott az a dvi-os monitor volt , aztán a vga-s monitoron már sikerült rácsatlakoztatni de ott is fagyogatott időnként de ott ráment a wifire, lanon meg ment fagyás nélkül, eddig ez a tapasztalat.
A DVI-HDMI csatlakozó az egyik mert azon csak DVI van a másik monitoron meg csak VGA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- SQL kérdések
- Milyen autót vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest