- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Nálam is hasonló módosított hűtéssel. Igaz, az nyáron volt...
-
fer
őstag
Na végeztem az alsó hűtéssel is, még van rajta mit csiszolni, pl. a feleslegeket még le kellene vágni, de addig is bevontam hőszigetelő anyaggal, de már hova tovább 4K hdr-nél 52 fok a plafon 56 fokra akkor megy fel kínkeservesen, ha kikapcsolom a hw. gyorsítást, de úgy nézhetetlen, csak a terhelés miatt csináltam. FHD-nél 44 fok. Most kb 5 perce állítottam meg a 4k hdr-t, és már 39 fokra lement. Kiváncsi vagyok mennyi lesz a legalja.
.
Alig hogy befejeztem a hsz-t már lement 38 fokra. -
fer
őstag
Még egy kis módosítás, -4 fok 4k film+ másolás a hhd-re (60->56 fok), úgy sikerült nagy nehezen 60 fokra tornásznom, hogy kikapcsoltam a hw gyorsítást, akadozott is a 4K film, de legalább mind a 4 mag 100%-on pörgött, meg persze közben másoltam is a winyóra. Alapjáraton is esett a hőfok már lemegy 40 fokig.
A lényeg: bevontam belülről az alulemezt hőszigetelő anyaggal.
-
fer
őstag
Még -2 fok aszem így fogom hagyni, 60 fokot szinte el sem ér csak néha néha bevillan, összességében ez -10 fokot sikerült kicsikarnom és nem is látszik az átalakítás. Csináltam egy papír sablont minden négyzet mm-t kihasználva, ha a kezem ügyébe kerül egy megfelelő alu, vagy netalán réz lemez már rajzolom is rá a mintát, és már vágom is méretre. Mivel kevés hőpasztám van itthon ezért jobb fajta két oldalú ragasztóval rögzítettem a lemezt a burkolathoz, ez is jobb mint a semmi.
-
blakey
titán
Pedig működik a dolog, legalábbis nálam jól teszi a dolgát és 0 akadás van. Mondjuk az sem mellékes, hogy 100%-ban támogatott boxokon próbálgatom, kb. 3 hete leváltottam a Matrixot, mert a Nexus teljes mértékben kiváltotta és hibátlanul működik, ráadásul nálam gördülékenyebb az egész rendszer.
-
blakey
titán
A Kodi Nexus áttervezésre került, így nem árt tüzetesen átnézni a menüpontokat, a nyelvet érintően meg kifejezetten ajánlott, mert azt "szétszedték", egyes elemek már menüpont alá kerültek. Légegérrel használom, a billentyűzet felismerése hibátlan, jól működik. A virtuális billentyűzet is rendben működik.
-
fer
őstag
Húú győzelem, még szerencse, hogy nem töröltem le azt az sd-t amiről csináltam a dual boot-ot, próbából beraktam elindítottam, majd kikapcs kivettem a kártyát, és elindult a belső tárhelyen lévő CE. Estig sem végeztem volna vele ha most újra kellett volna raknom, nagyon be volt már lakva a rendszer, csinálok is egy mentést még nem késő!
-
krealon
veterán
"Ha átkonvertálom 24-23,976-ra a feliratot, akkor jó a boxon, viszont a gépen csúszik, hidd el az van amit írtam."
Alapvetően 2 kódolású felirat formátum létezik
- képkockaszámhoz illesztett (.sub MicroDVD Sub)
- időhöz (miliszekundum) illesztett (.srt SubRip format).
Csak az utóbbi esetben számít a lejátszási framerate. -
cof
veterán
akinek viszont nem működik a bekapcsolás, annak működhet, hisz ezért találták ki
Igen ezért írtam a remote.conf-ot. Értem, hogy az BL szinten van beleprogramozva, de akkor is köze van a remote.conf-nak a bekapcsoláshoz. Mert ha pl. friss CE alá én sem teszek remote.conf-ot, nem történik semmi, persze nem mindegy, hogy milyen az a remote.conf.
De már Droidmester is leírta számtalanszor, hogy nem kell a GT-Mini-hez injekció, megy az remote.conf-al is... kisebb vita is alakult már ki miatta a topikban. A GTMini-s remote.conf-ban meg pont csak a power gomb van benne, nem véletlen, a többi gomb rádiós.
-
darvinya
titán
-
cof
veterán
...meg lehet különböztetni a kettőt szétszedés, és bekapcsolás nélkül...
A kettőt? Van 100 féle, P1, P2, P3, P4, V1, V2...
Doboz is árulkodó, oldalán 4K felirat egyiknek másiknak 8K felirat.
Aztán van a Vontar féle, amiben 4/32G 4/64G verzióban is csak 100 Mbit a LAN. Szóval ha csak kettő fajta lenne.
Pontosan 100%-ra nem hinném, hogy lehetne tudni előre, hogy mit kapsz. Mert mi van ha éppen a rendelt kifogy.... A kínai nem nagyon nézi a verziókat, X96 Air aztán jól van az.
Amúgy meg X96 Air-ból a 2/16-ot semmiképp nem ajánlom (CE alatt nincs kijelző, és nincs stock FW sem a neten), X96 MAX+-ból igen ha elég a 100 Mbit LAN, és rettentően olcsó mondjuk kuponnal és van otthon egy jóféle USBGBITLAN HUB-od. Amúgy a 4/32 verziókat.
-
syler123
veterán
Külső usb 3.0 ház, az usb 3.0 porthoz kötve. De közben kiderült, hogy az asztali gép hdd-je volt lassú, már eléggé tele van és ott már nem tudok rá olyan gyorsan írni. Tehát a raspberry pi4-ről 105mb/sec környékén megy az olvasás, írás pedig 78-80mb / sec. Ez így végülis rendben van.
-
Speederer
senior tag
Zabbix-szal.
Oké, ez így egy kicsit ágyúval verébre kategória, de ha már van, akkor ezt is naplózza.
Lényegében ezt kérdezgeti le percenként:cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
Ezt pedig te is meg tudod nézni lejátszás közben. Vagy akár a menüből is a Rendszerinfó menüpont alatt.
Érdekesség, hogy itt van thermal_zone1 is, nem csak zone0, míg egy S912-es boxot megnézve csak a 0-ás van. Mondjuk nagy eltérés nincs közöttük, kb 1 fok szokott lenni csak, ezért nem mentem utána, hogy melyik pontosan mit mutathat.DroiDMester által ajánlott kijelzőre kiírás is jól hangzik, de ilyenekkel nem játszottam még.
-
-
SunMount3r
nagyúr
Bár lehet ez TV típus függő és azon kellene beállítani (bár nem hiszem van benne ilyen ez egy régebbi FHD Sony), hogy ne csinálja ezt, de CE alatt ha elindult egy videó, vagy kiléptem belőle, akkor a TV mindig kiírta pár mp.-re felül a HDMI bemenetet. Az én TV-m meg nem csinál ilyet freki váltáskor. Gondolom ezen akkor nem lehet segíteni? A Sony-n a Mozi képmód van beállítva a bemenetre, de van még valami True Cinema (vagy hasonló) plusz mód is, aminek külön aktiváló gombja is van a távon (azt nem próbáltam még bekapcsolni). Oké ez lehet csak TV-s kérdés, de olyan, mintha a CE pár pillanatra eldobná valamiért a HDMI jelet freki váltáskor, ez nem lehet, másnál nem csinál ilyet?
-
miért kéne fizetni?
innen miért nem jó ha letöltöd? => X96Air_4GB_P2_20191017-1917.img
-
Ha olvasnád a fórumot tudnád(én már többször leírtam!) NEM szabad a bl301 faszságot meg csinálni mert szét b@ssza a bootloader-t és droid alatt kikapcsolva csak táp kihúzással tudod bekapcsolni a BOX.ot és a config.ini -be ha nem írod be a power gombod kódját akkor CE alatt se fog menni a bekapcsolás!
De leírtam azt is hogy a X96MAX remote.conf ja 100% ban jó az AIR hoz is és nem kell semmiféle bl301-el szarakodni!
-
cof
veterán
Másold a fájlt a configfiles mappába SMB-n vagy a Kodi fájlkezelővel vfd.conf néven. Aztán kell az OpenVFD kiegészítőt telepíteni tárolóból. Simán csak kiegészítő keresésnél írd be, hogy VFD, meg fogod találni., ON állásban legyen az OpenVFD beállításokban, és egy újraindítás után már mennie kell a kijelzőnek.
-
blakey
titán
Ha megnézed akkor én is onnan rendeltem EU raktárból, 2 nap alatt itt volt és gigás LAN-nal kaptam.
CoreELEC:~ # iperf3 -c 192.168.2.3
Connecting to host 192.168.2.3, port 5201
[ 5] local 192.168.2.247 port 51728 connected to 192.168.2.3 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd
[ 5] 0.00-1.00 sec 114 MBytes 959 Mbits/sec 0 847 KBytes
[ 5] 1.00-2.00 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec 0 847 KBytes
[ 5] 2.00-3.00 sec 110 MBytes 923 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 3.00-4.00 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 4.00-5.01 sec 111 MBytes 926 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 5.01-6.00 sec 111 MBytes 941 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 6.00-7.00 sec 111 MBytes 933 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 7.00-8.00 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec 0 926 KBytes
[ 5] 8.00-9.00 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec 0 1005 KBytes
[ 5] 9.00-10.00 sec 111 MBytes 933 Mbits/sec 0 1005 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr
[ 5] 0.00-10.00 sec 1.09 GBytes 936 Mbits/sec 0 sender
[ 5] 0.00-10.00 sec 1.09 GBytes 933 Mbits/sec receiver
iperf Done.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest