-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kmarci25 #31681 üzenetére
Ahogy látom, inkább 25k felett.
blakey azért a 27 eszköz már nem átlagos felhasználás.
Egyébként nekem az MM-ben azt mondták, hogy sok routert kipróbáltak, de pont a "névtelen" olcsó TP-Link vált be a legjobban. Mondjuk a boxoknál is látjuk, hogy azért mert valami olcsó, még lehet jó is.
-
GZoli7
senior tag
-
divan
őstag
válasz
kmarci25 #31248 üzenetére
Nekem is volt hasonló , csak 8.2.2.2-ről nem volt hajlandó frissíteni, 8.2.2.3-ra. Letöltötte magától a frissítési fájlt, jelezte is, hogy van frissítés, de újraindításra nem frissített. Letöltöttem újra manuálisan, kicseréltem, próbáltam másik fajta frissítést is betenni, azzal sem működött. Sajnos azóta sem oldódott meg.
-
brie
csendes tag
válasz
kmarci25 #14969 üzenetére
Nekem a csatolt videóban látott gyári távkapcsom van és a látottak alapján sikerült beállítani a TV CONTROL részt. Az on/off a hangerő fel/le és a set és a tv in gombokat is sikerült a tv-re hangolni a videó alapján. TV box: Alfawise pro 96+, TV: LG LV630
-
Csicsóka
őstag
válasz
kmarci25 #28145 üzenetére
Működik ez itt is, csak azóta már volt változás SMB ügyben.
Configfiles megosztásban megnyitod szerkesztésre a samba.conf.sample fájlt.
Megkersed benne ezt a részt:# Using the following configurations as a template allows you to add
# writable shares of disks and paths under /storageAmi ez alatt van, mindent törölsz, majd beleírod ezt:
[Storage]
path = /storage
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yesÍgy néz ki az egész módosított fájl:
################################################################################
# This file is part of LibreELEC - https://libreelec.tv
# Copyright (C) 2017-present Team LibreELEC
#
# LibreELEC is free software: you can redistribute it and/or modify
# it under the terms of the GNU General Public License as published by
# the Free Software Foundation, either version 2 of the License, or
# (at your option) any later version.
#
# LibreELEC is distributed in the hope that it will be useful,
# but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
# MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
# GNU General Public License for more details.
#
# You should have received a copy of the GNU General Public License
# along with LibreELEC. If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.
################################################################################
# samba.conf v4 (do not remove)
# This configuration file allows you to customize the samba shares
# available from your machine
[global]
server string = LibreELEC
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
deadtime = 30
mangled names = no
name resolve order = host bcast
printcap name = /dev/null
load printers = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
# samba share options
map to guest = Bad User
guest account = root
security = user
# samba tuning options
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
min receivefile size = 16384
aio read size = 16384
aio write size = 16384
use sendfile = yes
# The following are default values for the master selection process
# local master = yes
# preferred master = auto
# domain master = auto
# os level = 20
# "strict allocate = yes" breaks large network transfers to external hdd
# Force this to "no" in case "yes" becomes the default in future
strict allocate = no
allocation roundup size = 0
# Using the following configurations as a template allows you to add
# writable shares of disks and paths under /storage
[Storage]
path = /storage
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yesHa ez megvan, mentés másként, a fájl neve samba.conf legyen
Reboot!
-
kmarci25
veterán
-
mexel
veterán
válasz
kmarci25 #26994 üzenetére
Nem én kezdtem... kicsit sem volt kedvem ilyen faszságokkal teletölteni a topikot de kénytelen voltam eddig lemenni hogy megértsék akiknek szól. Látom neked is átjött szépen.
De igazad van, valóban hülye vagyok hogy szerettem volna segíteni. Az persze nem baj hogy napi szinten írják hogy nem működik a frissen vásárolt boxuk. Tálcán kínáltam volna a megoldást de még én vagyok hülye meg a dedós na de tényleg sziasztok.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kmarci25 #25577 üzenetére
Persze, nem is érdemes ezzel ennyit foglalkozni.
Pelican neked is megköszöntem.
djnice jó lesz, pár ezer forintért lehet nem érdemes 1 hónapot várni.
junkpod kitömörítve nem látja, mondjuk én el sem jutottam idáig, mert már a készüléknél elakadtam.
TCr Köszi! Nekem a Win32 Disk Imager tökéletesen bevált.
-
Slukkica
őstag
válasz
kmarci25 #24842 üzenetére
Én beállítást nem találtam erre, de LG web os esetén úgy működik a cec hogy TV - t kapcsolom. Akkor a box (Mini M8S II) nem csinál addig semmit amíg a "source" nincsen rá kapcsolva. Ha másik hdmi - n van a tévé akkor úgy marad. Viszont ha kiválasztom akkor eléd rögtön.
A másik szobában Samsung smart csoda nem éleszti sehogy! Természetesen a kikapcsolás megy de ugye nem ez volt a kérdés.
Zárójelben hozzá teszem hogy az android box és az atv4 is ugyan így működik. Mindkét tv esetében.
A TV - box vagy a box - TV cec nagyon sok tényezős játék, sajnos.
Szerk :a következőt hozzá szólás alapján.
Kikapcsoltam állapot esetén nekem az android box nem csinál semmit. Aludni kell neki csak hogy működjön.
Atv4 esetén működik. Mondjuk zárójelbe teszem ezt ki sem lehet kapcsolnicsak ha kihúzom!
-
Technoman
őstag
válasz
kmarci25 #24839 üzenetére
Én, erre a "fordított" CEC üzemmódra, még nem leltem rá (nálam a Box bekapcsol, ami a TV-t is bekapcsolja mód van)
Egyébként, én nagyon imádom a CEC-et, mert nálam tökéletesen teszi a dolgát. A TV-t bekapcsolja . ill átváltja HDMI 1-ről, HDMI 2-re (Minix vs. Pana LCD TV) Régebben -talán a 7.xx LE-k idejében- még volt egy olyan üzemmódom is, hogy ha pause-ba volt a film és megnyomtam egy előrelépést a "külső" távon, akkor bemenetet váltott és folytatta filmet.
A te általad keresett igényt én egy infrás, külső távval oldottam meg. -
-
kicsi007
tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kmarci25 #23892 üzenetére
Ahova veszem ott nincs számítógép, így mini PC-nek is lesz használva, lehet idővel jól jön majd a 32GB. Benne van a listában, miért nincs ajánlva? Ez a képernyő sötétedés nem csak az első indításig van? Mondjuk mindegy mert LE is lesz rajta. Elődjével MiniMXIII-al, 1 éve nincs semmi gond. Illetve egy probléma van, a külső házba lévő merevlemez nem áll le a box kikapcsolása után sem. A "gyári"-val nincs gond.
Arra kérném a MiniMXIII II tulajokat, írják be, hogy milyen külső lemezzel működik gond nélkül. -
hunaqua
addikt
válasz
kmarci25 #23420 üzenetére
Nem nagyon hiszek benne.Egy bizonyos összeg alá nem tud menni,hiszen minden más ua.-ba kerül (táp,ház,stb). Gyári profit,nagyker,kisker,Ez szerintem egy 30usd.- s postázott,leszállított terméknél nem lesz számottevő. Azt el tudom képzelni,hogy ami szint alatti cucc,az bekerül a vérkeringésbe kicsit olcsóbban,más néven.
..szerintem .
-
hunaqua
addikt
válasz
kmarci25 #23416 üzenetére
Szerintem meg nem nagyon van értelme Amikor egy S905 (x) 30usd,akkor ez mennyi? Lehet,hogy 20usd vagy 25USD.-? Teljesen értelmetlen,ráadásul minél többet gyártanak valamiből annál olcsóbb. Akkor már inkább az S905 cuccokat kéne erőltetni.
....vagy, el akarják adni a selejtet S805X néven.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kmarci25 #23114 üzenetére
Aktuális samba tudnivalók.
-
TCr
veterán
válasz
kmarci25 #23076 üzenetére
Sima S905-öm van (Beelink MiniMXIII, 2 GB), igaz csak 100-as hálón, de a 4K sem okoz neki gondot NAS-ról játszva.
Viszont van egy demó letöltve, amin kiakadt, ezzel az S905X vajon megbirkózik?
2160 / 59.94p(#23078) Pelican: mi az, ami miatt jobban tetszik az S905X?
-
Beni2360
félisten
válasz
kmarci25 #22813 üzenetére
Az még hagyján, hogy silány minőségű, de kifogtam egy olyan 2.5" egybeépített WD házat aminek az elektrónikája egybe volt építve a vinyóval ( még az eladó sem tudta ) és amikor a micró USB-je elszállt ment vele minden. Nem nagyon akadt aki megjavítaná. A gyártó is azt mondta, hogy az alap lap cserélhető de nem tudni melyik gyárban csinálták. Azóta kerülöm az egybe épített ilyen cuccokat.
-
sepsi0
őstag
válasz
kmarci25 #22813 üzenetére
Nekem most egy Hitachi szerver hdd van egy Orico külső házban (3,5") a routerre dugva, kikapcsol rendesen és fel is ébred, sőt még halkabb, mint a pcben (7200-as).
Nekem sem kéne már pl gyári drágán greenel.... Bár nálam sokáig bírták és eladtam őket (Elements WD 1-2TB). -
paolinho
őstag
válasz
kmarci25 #21936 üzenetére
KÖszi szépen, így teljesen rendben át tudtam költözni mind egy nagyobb kártyára, mind az újabb rendszerre! Én is a NAS-ra mentettem végül, a pendrive valahogy nem akaródzott társ lenni a problémában. Úgy nézett ki, mint ha a Backup ráment volna, aztán egy tartalom nélküli pendrive lett a végére, amit a Windows azonnal formázni akart.
(#21938) Indiant Neked is köszi a tippet! -
Csicsóka
őstag
válasz
kmarci25 #21283 üzenetére
De a legegyszerűbb, futó LE alól, SSH-n belépve megoldani a dolgot. Így nem kell ki sem szedni az SD-t, sem droid alól pendrive-ra másolgatni, vagy hálózaton ügyködni. A remote.conf lehet a /storage/.config könyvtárban is, nem csak az SD gyökerében, úgy is működik.
Itt írtam le korábban. -
mihione
őstag
válasz
kmarci25 #20098 üzenetére
Lehet a fájlok neve bár nem hiszem hogy az lenne a gond,mivel gépen simán betudtam rakni mindent gond nélkül kodiba.SMB kapcsolat teljesen random működik vagy nem,hol csatlakozási hibát,hol invalig argument-et.De 2 hibaüzenet közt meg félig meddig megtalálja a fájlokat.Valszeg a win 10 lesz a hiba.PC-s kodival megy az upnp,másik alternatív megoldás a plex esetleg,de az meg a végtelenségig töltött a gyári repos addonból...
-
Csicsóka
őstag
válasz
kmarci25 #20069 üzenetére
Vagy az egész /storage-t kell megosztani, és akkor elérhető, szerkeszthető minden, SMB-n. Így nem kell szenvedni a kodi fájlkezelővel, távoli gépről lehet dolgozni.
Megoldás egyszerű, a Configfiles megosztott könyvtárban kell létrehozni egy samba.conf fájt, az alábbi tartalommal:
[global]
server string = LibreELEC
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
security = share
guest account = root
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
deadtime = 30
mangled names = no
syslog only = yes
syslog = 2
name resolve order = host bcast wins
printcap name = /dev/null
load printers = no
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
use sendfile = yes
strict allocate = no
allocation roundup size = 0
[Storage]
path = /storage
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yesReboot után már az egész /storage hálózaton keresztül elérhető lesz.
-
junkpod
veterán
válasz
kmarci25 #19865 üzenetére
és woodworm: tudom mitől csúszik, köszi
De nekem nincs otthon PC már 10 éve, van ugyan egy laptop, de filmekkel kapcsolatban nem akarom elővenni nyitogatni, jó ha havonta egyszer felnyitom.
Ha nem megyek fel warez weboldalakra akkor a virusokat is konyebben elkerülhetem, tehát bőven elég nekem a KODI+NAS+mobilAPP, így ha leülök filmet nézni akkor csak távirányítot veszek a kezembe, egy kis tallózás a médiatárban, mihez van kedvem/mire van időm és play...
De ha máshogy szeretitek akkor hajrá -
Pelican
őstag
válasz
kmarci25 #19840 üzenetére
Az a videó még szemléltetésnek is nagyon gagyi.
Más:
Visszatérve a 8.0.1l-mm-hez, akartam csinálni egy videót, hogy milyen galádságokat csinál lejátszás helyett, erre megjavult.
Közben ugyan volt egy leállítás/újraindítás, de nem változott semmi és most meg jó.
SD-ről fut (az emmc-n jarvis van) és nem bírom most kiakasztani.
Pár napig erről nézek majd filmet aztán kiderül, hogy hosszútávon jó-e. -
Pelican
őstag
válasz
kmarci25 #19828 üzenetére
"ezek szerint mostantól már érdemesebb meg is nyitni és belenézni, hogy nincs-e benne link."
Ez nagyon nagy blődségnek hangzik.
Egy linkkel hogy veszik át az irányítást a feliratból? Ami egy szöveg file.
(Egyébként szokott benne lenni pl. a feliratos oldal linkje...)Amit el tudok képzelni az, hogy a zipbe tesznek még valamit a felirat mellé, de azt még valahogy futtatni is kellene, és nem mindegy milyen platformon, stb.
Vagy eleve módosított rendszer file-okat kellene a zipbe tenni, de akkor meg tudni kellene a pontos útvonalat, hogy hova bontsa ki, ami rendszerről rendszerre, platformról platformra változik.
De persze mindez csak akkor ha elég bénán van megírva az unzip a lejátszóban, hogy engedjen szana-széjjel írkálni a rendszerben.
Szóval kicsit szenzációhajhász ez a 170 millió veszélyeztetett... -
Technoman
őstag
válasz
kmarci25 #19828 üzenetére
Pontosan ilyenek miatt (is) csinálom így.
Ennyire már n elegyünk kényelmesek, meddig is tart egy sorozat epizód letöltése, majd átküldése a vinyóra, 20 mp?blakey: a "gyorsított" felirat letöltéstől való idegenkedésem, még a régi korból származik, amikor még a Mede8ert használtam. Ott sosem vagy csak korlátozottan müködött
-
blakey
titán
válasz
kmarci25 #19825 üzenetére
Szerintem igen, de ezt az infót pl. az iOS-szes Kodi Remote írja ki, semmi más, az induló képernyőnél 17.1 van kiírva. Amúgy már megjelent a 17.2 szóval a következő verzióban már valószínűleg 17.2 stable lesz.
(#19827) Technoman
Pedig jól működik a letöltő, 1 éve használom és eddig nem volt gond. -
Shokkolo
addikt
válasz
kmarci25 #19388 üzenetére
A wifi kérdés annyira nem is aggasztó, a rotuer egy Archer C7 (v1), a távolság a kettő között ~7m.
ha nem lesz jó, akkor én is repeaterezek...
Viszont akkor is kellene egy kellemes árú lejátszó.
Tényleg nincs extra igény, csak a max FHD felbontás.
(a nappaliban van egy Q5 pro kábelezve a házimozihoz, de azért a hálóba az kicsit overkill lenne,
plusz nem is szeretnék ennyit költeni rá)
Bár ahogy elnézem, lehet elég lenne egy ilyen repeater is.
Maga a TV smart, régen ez volt a nappaliban és gond nélkül néztem róla a nas tartalmát.
Így meg simán kábelre tudnám tenni és problem solved.
Hm...
Elgondolkodtam -
janisjoplin1
tag
válasz
kmarci25 #19314 üzenetére
Köszi a tippet.Megnéztem,de sajnos eu-s raktárról,és hogy ajánlott készülék is legyen alig van valami.
Marad a német amazon 35 eur ingyen postával.Azt meg tudnád mondani,hogy az online film nézés./ms.e+.
Quasar/annak is elég az 1 giga ram ?vagy csak a médialejátszáshoz ?Ja libreelec rendszerhez..
janisjoplin1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest