- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
PeTeR_33 #38404 üzenetére
Igen. Az AMD most azt csinálja, hogy az eredetileg tervezett részletesség fölé rendel egy még nagyobb részletességet. Ezért kapott például a Far Cry 5 is egy textúracsomagot a megjelenés után, csak mostanában már a megjelenésre, vagy kicsivel utána hozzák a textúracsomagot a partnereik. Nagyon egyszerű az oka annak, amiért ezt csinálják. Az NV-nek nincs HBCC-je. Valójában az a részletesség, amit adnak az extra textúracsomag leginkább 4K-ban számítanak. Full HD-ben elég az egyel kisebb beállítás, amivel eleve érkezett volna a játék, ha az AMD nem rendelné a nagyobb részletességet.
-
HSM
félisten
válasz
PeTeR_33 #38363 üzenetére
A 2060 mellett szól viszont, hogy ha egy év múlva eladnád, szerintem jobb pénzt kapnál érte, mintha ugyanennyiért 1070-est veszel most.
Én nem foglaltam állást, egyiket sem tartom tökéletes választásnak. [link] Nincs tuti tippem, lehet választani, miben akarod seggberúgni magad. A Pascal ugye előző gen, annak kisebb hiányosságaival, a 2060-ról hiányzik 2GB ram, a 2070 meg arányaiban cefet drága.
Én azért írtam nem refet, mert szerintem kicsit túl-olcsósított a referencia kártya. Kívülről csili-vili, de közben ahol kéne (belül) ott meg inkább kevesebb anyag van, mint több. Ha megnézed pl. a Gaming Z-hez képest, jóval hangosabb is miközben melegebb pedig még a fogyasztása is kisebb, mert visszafogják a szigorúbb TDP limitek: [link].
A 2060-ra elég, az teljesen egyezik [link], a 2070-hez szerintem már kicsit kevés ez.(#38372) b.: Ebben az az érdekes, hogy pl. GDDR5-el nekem nagyon jók a Micron ramokkal a tapasztalataim. Micron-os volt az Rx560-am, és most az Rx580 Nitro-m is, az 1500MHz-es Rx560 memory error nélkül szaladt 2Ghz-es ramórajelen, és a Nitro-n is szépen megy, 2,1Ghz-en még biztosan teljesen stabil.
(#38378) Abu85: Rossz kombináció...
Jobbulást!
-
válasz
PeTeR_33 #38363 üzenetére
A hiba a Micron első szériás ramoduljaival van. sajnos még mindig van kiskereskedelmi forgalomban olyan kártya amit ezzel szereltek, de november közepe óta elméletileg gyártói szinten nem kerül ki a gyártótól ilyen ramos kártya. 2060 már nem azzal készült, ott esetleg normál elhalálozások lehetnek de nem ilyen kiemelkedő, mint volt itt az RTX széria elején. ha új kártyában gondolkodsz akkor szerintem butaság venni azonos áron 1070 kártyát egy darab AMD szponzorált címből kifolyólag,ezzel kb azt csinálod amit AMD el akart érni ezzel a hülyeséggel.Ráadásul neked FHD ra kell amire a 6 GB elég lesz , max az AMD-s címekben valamit egy kicsit lejjebb veszel.
ha viszont használt 1070 ben gondolkodsz akkor nem rossz döntés figyelembe véve az árakat de Újan a lehető legrosszabb döntés 120 K vagy fölötte mennek az 1070 kártyák a 2060 nal szemben, akkor inkább egy 1070 TI vagy Vega 56 . -
-
HSM
félisten
válasz
PeTeR_33 #38345 üzenetére
Ha a 2070 hullik, akkor sanszosan a 2060 is fog, hiszen ugyanaz a referencia NYÁK, ugyanaz a hűtő, ugyanaz a GPU, ugyanaz a memória (csak kevesebb)...
Én egy jobb hűtős, nem referencia 2070-re céloznék, majd ha kedvezőbbé vált az ára, szépen mennek [link].
Én addig is (míg lesz sok RT játék és normálisan árazott RTX2070-ek) elvagyok a hónapokkal ezelőtt 65K-ért vett Rx580 Nitro+ 8GB-ommal.
Addig meg szerintem azt érdemes venni, ami a legjobban kiszolgál, pl most azért lehetnek jóárasított 1070-ek, 1080-ak, Vega-k, de akár 2060-ak is...
-
Devid_81
félisten
válasz
PeTeR_33 #38348 üzenetére
Ennyi erovel a 2060-as is elhullhat, teljesen uj cucc meg, nem igen van vele hosszutavu tapasztalat.
RTX Ti-k hullanak javareszt, a tobbi ugy ahogy jo onnan lefele.
Akar Pascalbol is ki lehet fogni rosszat, szoval ha ettol parazol inkabb ne is vegyel uj kartyat
En egy ev alatt 1db Giga Aorus GTX 1080 Ti es 2db Aorus Xtreme-et "fogyasztottam el" egyik sem volt stabil gyari OC orajelen es ment vissza gariba. -
Locutus
veterán
válasz
PeTeR_33 #37971 üzenetére
A statisztika hol van, amire hivatkozol?
Fórumokon mindenki azt ir amit akar, plusz eleve csak azok fognak oda irni, akinek gond van, akinek meg nincs az nem. Onnan nem lehet közel sem reprezentatív statisztikát készíteni. De ez is már számtalanszor ki lett tárgyalva.
Pár sértett vadkan miatt még egyáltalán nem kiemelkedőbb a meghibásodási arány, mint más újonnan bevezett technológiánál/hardvernél.
-
törölt tag
válasz
PeTeR_33 #37958 üzenetére
"Előző generációkhoz képest kirívóan magas ennek a sorozatnak a meghibásodása."
Eksönli pont itt mondták nemrég hogy valami 7.3% volt az 1080 meghibásodási aránya
ami szerintem elképesztő volt már akkor is.
Egy legó kocka legyártott millió darab esetén 1 hibánál felvonja a gyártásfelelős a szemöldökét ketténél behivatják hogy mi a probléma.. és ezt szó szerint vedd.
"Egy dolgot látunk.A sorozatos kártya hibákat.."
Megkérdezhetem hogy melyik bolt ahol sorozatban látjátok a hibákat ?
Tehát ugye ez a mennyiből mennyi miatt érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Netflix
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged