- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
En voltam mindket vegen a dolognak, 40k gepet nyilvantartani, adatbazist vezetni roluk, menedzselni a szervizelest, szallitgatni oket, amikor egesz szinteket koltoztetenk at a varos egyik vegebol a masikba (ami nekem jo mert tulora, a cegnek kiadas) es sorolhatnam. Ehelyett van egy kozponti rendszerem, amire a felhasznalo kapcsolodik egy "thin client"-en keresztul a tobbi meg a szervereken fut, akkor ha az OS osszeomlik nem fogom a gepet elvinni ujraimage-olni, feltenni a szoftvereket/update-ket (ez mind sok sok ora amit ki kell fizetni = koltseg) aztan visszavinni es a usernek ujra mindent egyesevel beallitgatni, mert ha az ikonka nincs az asztalon vagy rossz helyen van akkor mar nyit egy hibajegyet es megy a hiszti hogy nem tud dolgozni
Ehelyett adok neki egy masik VM-et (par kattintas a rendszerben es olyan 1p ha mindenhova be kell lepegetni/jelszavakat potyogni) a beallitasai es a dokumentumok/egyeni beallitasok lejonnek a szerverrol es ugy 5 perc alatt ujra tud dolgozni. Nincs hardver koltseg. Koltozeskor meg akarhonnan belep a felhasznalo nevevel/jelszavaval es ugyanonnan fojtatja ahol elkezdte.
Az atallas erre a rendszerre egy nagyobb egyszeri koltseg, jo tervezessel es kivitelezessel, utana rengeteget lehet vele sporolni.
Amig nem lattam mind a ket vegerol ezt a rendszert en sem ertettem, most viszont... En 20k geppel mar nem szivatnam magam, inkabb par szervervas, a csapat egy reszet atkepeznem akinek van affinitasa a dologhoz azt hadd szoljon.
A PC Gaming meg nem haldoklik, bar a mellekelt abran az van irva hogy PC Screen, nem az hogy PC, akar streamelhetem is ahogy az NVidia tervezte korabban, normalis internet sebesseg mellett es kis latency-vel lehet jo, de meg nem tartunk ott. Ott is egy kis "vevo egyseged" lenne, amire rakapcsolod a periferiaidat, a tobbit meg kiszamolja a Cloud, ugyanez a technika lenyegeben. Majd olyan 5 ev mulva kb.
Mondjuk az a kep akkor lenne igazan hasznalhato ha az elmult 15 ev statisztikai is ott lennenek, akkor latnank a trendet is.
-
Malibutomi
nagyúr
Miert lenne ciki? Ket honappal kesobb jottek mint azt akkor gondolta. Na bumm.
Mi ebben a ciki? Kesz az API jatekok jonnek majd sorban.
Vagy te mindent szoszerint elhiszel amit a neten olvasol aztan tukon ulve varod mikor teljesul be?En orulok hogy elso negyedevben mar jon 5-6 jatek, hatha latjuk vegre tenylegesen mit tud a DX12.
Abu ha sokat mondott tevedett, de nem hiszem hogy be akarna csapni barkit.
-
imi123
őstag
De legalább az emulátorok profitálnak a Dx12-ből.
RPCS3-DX12 G-ForceNekem már ezért megérte Win10-re váltani.
-
nem. a last qtr share és a qtr-to-qtr share az, amit keresel. mindketten nőttek, az intel rovására. ennyi tudunk
ebből nem lehet következtetni a dgpu alakulásra, mert az nem ismert, hogy amdnél mi az arány az apuk és a dgpuk között, sem az, hogy ez hogyan változott.
+0.3 a növekedés, ez előállhat úgy is, hogy előző negyedévhez képest az apu eladások csökkentek 1%kal, a dgpu eladások 1,3%kal pedig nőttek. -
Malibutomi
nagyúr
A teljesitmenyhez van koze a cegnek akivel partnerek, mivel ok adjak az effekteket, optimalizalasban segitenek.
A grafikahoz nincs kozuk mivel azt ugye a grafikusok vegzik.
Remelem igy mar sikerul felfogni. Remelem nem kell betuznom.Es igen nem fut valami fenyesen, boven futhatna jobban is, de az hogy a grafika kinezete miatt is gyorsan bofogjunk egy budoset az AMD-re, bar ahhoz semmi koze az kicsit mar idiotasag.
(#14432) Szaby59
Egy szot sem irtam arrol hogyan fut, arra reagaltam hogy ez lenne a next gen AMD grafika. Hat nem, mivel az AMD nem grafikusakat alkalmaz tudtommal. Ne irjam le neked is ujra, hogy a GW cimek nem a grafika kinezete miatt vannak altalaban ekezve.
A szarul fut ugyanugy igaz a hitmanre is, lehet kopkodni nyugodtan, de az hogy a fejleszto ronda embereket rajzol ne mar az AMD sara legyen. -
kicsit eltévedtél a táblázatokban. valóban van olyan y2y árbevétel növekedés, ami 12%, de az nem f16ra vonatkozik, hanem f16q4re. azaz f15q4hez képest f16q4 árbevétele lett 12%kal magasabb. az egész üzleti évé 7%kal.
[link]
az első oldalon az első 3 táblázat f16q4re vonatkozik, a többi pedig a teljes üzleti évet összegzi.az árbevétel pedig szép dolog, de onnan még nagyon messze van az adózott eredménytől, ami pedig pár százalékkal ugyan, de alatta marad az előző évnek. ezért írtam, hogy stagnál. ami egyébként nem feltétlenül rossz dolog.
az amdnek pedig elég ramaty éve volt. ők rohamosan zsugorodnak (buktak másfél milliárdnyi árbevételt y2y), az nvidia sem növekszik. ebből látszik, mennyire szűkül a piac.
-
-
Kolbi_30
őstag
Van AMD kartyas gepem meg vidias is..igy latom mindket hibat..és legalabb annyira szar az nv drivere mint a masike..persze nekem egyik sem crashelt vagy adott hibat x jatekban 2015ben..sokaknak meg igen..jah en meg nyersen válaszolok azoknak aki megitelesem szerint megerettek ra. Pont leszarom ha bannolnak valahonnan miatta.
-
Malibutomi
nagyúr
"Érdekes, nekem sokkal inkább valami Kolbi_30 nicknevű ürge rémlik az elmúlt pártíz háeszből, úgy mellesleg AMD tulaj az adatlapja és a megnyilvánulásai alapján, aki mindenáron be akarta bizonyítani, hogy az nV driverei sz*rok, de hát ki mit lát ugyebár...
"
Addig mar nem jutottal el mire irta ugy tunik. Hogy az egesz tegnapi termesben csak NV tulajok hangoztatjak serenyen hogy nem jott 0day (bocs -1day) driver a AMD-tol, mekkora gaz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor kezdjük az elején, ******** Egyrészt több tűt használ, tehát bonyolultabb lesz a routing, amivel bonyolultabb lesz a NYÁK. A magasabb effektív órajel miatt az EMI nagyobb gond, tehát a NYÁK-ot ez még tovább bonyolítja. Meg kell oldani, hogy ez ne zavarja a többi komponens működését, ezen belül is a NYÁK-ot érdemes nagyon sok rétegőre tervezni. Ezek nem kisebb módosítások, hanem komplett áttervezés és leárnyékolás. Egyedül akkor nem szükséges ez, ha eldöntöd, hogy GDDR5 módban működteted a GDDR5X-et.
Az interposer nem könnyű, de egyszerűbb vele bánni, mint az EMI-vel.A híreknél mindenkinek joga van benyalni a Micron marketingjét. Az viszont fontos tényező, hogy az AMD és az NVIDIA is a HBM felé tart, mert tisztában vannak a GDDR5X problémáival. A Hynix és a Samsung is erre épít.
[ Módosította: Racecam ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem szar csak van sokkal jobb.
Előrelépést a HBM hoz. A GDDR5X egy kényszermegoldás, mert az implementálása nagyon nehéz. Az EMI régóta probléma ezeknél a magas effektív órajelű rendszereknél. 6 GHz az, ameddig úgy relatíve egyszerű leárnyékolni a VGA-t. Efölött már egyre nagyobb probléma az EMI. 7-8 GHz még talán megoldható, de például a 14 GHz-es GDDR5X+FPGA tesztszett 256 bites busszal 37 cm-es. Egyszerűen nagyon hosszú NYÁK-ot kell tervezni, hogy az EMI ne jelentsen gondot.
A másik gond a fogyasztás, bár az csak hűtés kérdése. Ugyanakkor a 14 GHz-es effektív órajelen 3,5-5 watt egy ilyen lapka kapacitástól függően. Szimpla GDDR5 módban fogyaszt kevesebbet, de akkor 8 GHz a max órajel. -
oliba
őstag
Látom nem én vagyok ezzel egyedül. PH cikkben a GDDR5 egy elavult szar ramnak van írva, ahol szinte a gyártási értelme is meg van kérdőjelezve, míg HWSW, vagy Ipon
"Az alacsonyabb feszültségek és az újítások jóvoltából a GDDR5X memóriachipek azonos órajelen alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelnek, mint GDDR5-ös társaik, ám a Micron szerint a helyzet változik, ha a gyorsulásban rejlő előnyt, azaz a magasabb effektív órajelet is kihasználják. Utóbbi esetben a GDDR5-ös memóriachipekével azonos, illetve némileg magasabb fogyasztásra kell felkészülni. A GDDR5X ennek ellenére is vonzó, hisz az azonos vagy picivel magasabb fogyasztás mellé jóval nagyobb teljesítmény társul, így az energiahatékonyság mindenképpen jobb."
Ez PH-ra fordítva: kell bele hőérzékelő, mert leolvad a nyákról.
Malibutomi: hol a bizonyíték? Hol vannak a mérések?
Csak, mert itt nagy mendemondák elhangzanak, attól még nem bizonyít semmit sem. GDDR5 fogyasztása is bizonyított az összes nvidia kártyán. Szegény AMD-s gárda hirtelen vissza is bújt az asztal alá, hogy reszeljenek kicsit a kártyáikon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A mi cikkünk nem a specifikációból származik, hanem a gyártói leírásokból, amelyek részben tartalmazták a specifikációt, de részletezve van, hogy az EMI, a tokozás, illetve az árnyékolás miatt, valamint a dupla órajel fogyasztásnövelő hatása miatt miket kell módosítani. Ez sajnos nem egyszerű. Csak akkor kell kevés módosítás, ha a GDDR5X GDDR5 módban működik, de ekkor nincs magas órajel. Viszont nem gond az EMI.
-
Malibutomi
nagyúr
Mind a ket gyarto emlitette mar hogy akar 32Gb is lehet az uj kartyakon, ez nem ujdonsag.
NVIDIA Pascal GPU To Feature 17 Billion Transistors and 32 GB HBM2 VRAM
AMD’s Greenland GPU May Feature Up To 32 GB of HBM2 Memory – Around 15-18 Billion Transistors
Meg egyszeru matek 4db 8Gb-os HBM2 az 32Gb
-
Yllgrim
őstag
Az mindenkinek jo ha egy jo drivert kap a kartyajahoz, az hogy NV befoltozta a hibat az termeszetes es dicseretes, jo a szoftveres csapatuk, a Crimson meg barki barhogy szepiti egy darab emesztesi vegtermek.
Ha az uj fonok nem tesz rendet zaros hataridon belul akkor nem csak az AMD hanem a Radeon is mint olyan megszunik. A Szaby altal emlitett hibakat nem ismerik el, van meg par gond a HBM-es kartyakkal, a szoftveres resz csapnivalo minden platformon. Az nem baj ha van hibas termek, ki lehet cserelni, az hogy el sem ismerik de tudnak rola...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindkettőtől. Bár az AMD hozza hamarabb.
(#12302) Petykemano: Nagy csoda lenne, ha bárki az új hardvereket tömeggyátrás szintjén hozná ősz előtt, nem lesz elég interposer.
A Dual Fiji a Rifthez érkezik, hiszen VR-re kihegyezett cucc lesz.
A 370 a Pitcairn.akoska07 és Szaby59: A vöröshalál régóta létezik, csak fekete képernyő formájában. Az ok lehet szabálytalan VBIOS kiolvasás például. A vöröst azért vezették be, mert így elkülöníthető a probléma jellege. A vöröshalál jelzi, hogy konkrétan egy futó program csinált valami rosszat (pl: nem létező regisztert címez). Ezt a futó programban kell orvosolni. Azért köthetik sokan a tuninghoz, mert a tuning tesztelésénél sokszor fut a háttérben diagnosztika, vagy GPU-Z-féle program, amelyek sokszor csinálhatnak ilyen szabálytalanságokat.
-
guftabi96
addikt
Én is azt vettem észre magamon, hogy egyre kevésbé érdekel, hogy mi fog megjelenni.
Pár éve még emlékszem, hogy szinte úgy keltünk fel egy adott reggel, hogy végre megjelenik X játék. Ma meg már ott tartok, hogy BF3-4, Assetto Corsa, Cs:Go-n kívül nem is igazán van feltelepítve más a gépemre.
A Witcher 3 tetszik, játszogatok vele, de most ha nem tudnék valami miatt tovább játszani vele, akkor se lenne semmi.
Talán a Bioshock Infinite volt az utolsó játék, ami nagyon megfogott. -
reálisan? minden aaa játék csúszik legalább fél évet az első, bejelentett kiadási határidőhöz képest. reálisan minden második aaa játék további 3-4 hónapot csúszik az első, bejelentett kiadási határidőt követő fél éves csúszás után. viszont nyilván ezekkel a határidőkkel egy harmadik cég (pl. m$) addig nem számolhat, amíg nincsenek bejelentve.
nyilván ex has, hogy mindegyik, de kb. erre számíts, és nem fogsz csalódni. -
törölt tag
Lazán kijöhet még 20-30 játék addig. Igaz annak 90% -a valami indie garázsproject lesz
-
rocket
nagyúr
Nem masik cikket akartal linkelni?
Nem talalom az osszefuggest, hogy a Fury +SW Battlefront kupon akciotol, miert none 23-25%-ra az AMD piaci reszesedese#12282: Ahogy mondani szoktak "too little, too late" , nem hiszem 220watt TDP-s kartya lenne az alma a 249$-os kategoriaban vasarloknak.
Profit margin se fogja az eget verni. -
Nem tartunk még ott, hogy ezt értékelni lehessen. Ha a 4. és az 5. lépcsőben is sikerül érdemit letenni az asztalra, akkor lehet megnézni, hogy ezt lehet-e cash-re váltani. Egyébként ha a negyedikben igen, akkor az egy súlyos hiányosság befoltozása, ami még éppen csak nem borult a fejükre (de már majdnem - ld. Project Cars), tehát ebből nem extra bevétel lesz, hanem további veszteségek elmaradása. Ha az ötödikben is jók lesznek, abból lehet extra pénz, de ha "megvárják" vele az első Pascal kártyákat, akkor abból sem...
(#11404) -Solt-: a felsoroltak nem sikerek, hanem katalizátorok. Ja, mindenben van potenciál, csak előbb-utóbb azt kell tudni pénzre váltani.
-
imi123
őstag
A Mantle nagyon jól muzsikál AMD-n.
Annyi probléma van vele hogy így hozza az NV DX11 teljesítményét.
Azért ez a "DX11 haszálhatatlan" elméletnek némileg ellent mond.Azért született az új API hogy az AMD procik is versenyképesek legyenek és programozók kevesebb munkávál olcsóbban el tudják készíteni a játékokat,így minél nagyobb hasznot hozva a kiadóknak.
Ugyan így azért lettek a konzolok olyanok amilyenek mert rámentek a mielőbbi megtérülésre.
Az egész csak pénzről szól semmi másról.
-
Malibutomi
nagyúr
Eloszor is ezt a stilust hanyagold, mert egyreszt bunko dolog, masreszt magadat egeted vele.
Masodszor: bocs egy evet tevedtem, 99-ben volt 1-2$ kozott van az arfolyam, 2001-ben megugrott kicsit, de 2002-ben is csak 3-4$ korul mozgott, az is meg szinte bovli kategoria, es ezen a szinten is maradt egeszen 2005-ig.
De adok meg egy kis segitseget, mert ugy latszik a latasod gyengebb mint a kulturalt kommunikaciora valo keszseged:
Tovabbi hasonloan sikeres napot kivanok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy ilyen üzletnek semmi köze a hardverek képességeihez. Az Apple, a Google és az MS úgy választ, hogy melyik cég tudja nagyon olcsón biztosítani a megfelelő termeket. Az NV-nek nulla presztízscuccban van idén VGA-ja, mert az AMD elvitte az Apple megrendeléseket, így a Booksba muszáj volt bekerülni egy VGA-val. Jó eséllyel az AMD-t ez már nem is érdekelte, mert elég az Apple megrendelés. Nem jó túl sok olcsó üzletbe belemenni. Ezért nincs olyan, hogy valaki végignyeri az Apple, Google, Amazon, MS cuccokat.
-
Yllgrim
őstag
Semmi kapcsolat nincs a dx12 es akozott h miert NV chip van benne. Fogyasztas / teljesitmeny kell laptopba, raadasul NV gyart csillio csipet, ergo olcson jutott hozza az MS nagy mennyiseghez.
Ami erdekes hogy a LinuxCon-on Intel elsopro folennyel kepviselteti magat, minden szinten veri a konkurenseket, nem csak vga support, hanem iot, dronok, embedded linux, szerverek... Volt ma egy srac az NV-tol, tartott egy altalanos eloadast nv kartyak fejlodestortenete linuxon, ami tetszett mert erdekes volt, vulkant mint tema messzirol kerulte, open kod nem nagyon lesz, de par fejleszto reszt vesz a nouveau projektben (nyitott meghajto - foleg reverse engineering altal, mert nincs dokumentacio) . Ami meg erdekes volt a Grid, azt sokan dicserik a virtualizacio vilagaban, citrix foleg, erre allitolag van is dokumentacio. A jovorol szolo kerdesekre desktop vonalon nem kaptunk valaszt... Gyanusak ezek a kummantasok... A srac jofej volt es tok normalis, remelem csak nem beszelhetett semmi konkretumrol.
AMD nem volt jelen eddig semmilyen szinten, nem is lattam oket sehol... Elegge fail, foleg milyen termekpalettajuk van / keszul, itt talalhatnanak par arcot aki irna nekik egy rendes linux drivert...
-
-Solt-
veterán
Segíts nekem légyszíves. A mondat végén található kérdőjel nálad is azt jelenti, hogy kérdést tettél fel? Ha igen, akkor nálad amikor kérdést teszel fel, az azt jelenti, hogy kijelentő módban beszélsz és vádaskodsz? Ha nem, akkor miért gondolod azt, hogy nálam így van?
Csak a tisztesség kedvéért, mindkét alkalommal kérdőjelet használtam a mondat végén! Belinkeljem? Ezek után jelen hozzászólásod tökéletesen értelmetlen, és egyben értelmezhetetlen is.
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, a csipkelődésem tárgya innen ered:
Szerintem nem kell különösebb segítség ahhoz, hogy a gyűlölet kampány jelmeze ráhúzható legyen itt pár júzerre.
-
a 980ti oc variánsai nagyon szórnak fogyasztás terén. a tpu tesztjében amikor az msi 980ti gaminget mérték, még nem volt fury x, de a később lemért radeon kari értékeit mellétéve az jött ki, hogy bizony az msi 980ti-je többet fogyaszt a metro: ll alatt átlagban és peakben is.
[link]
ahogy így néztem, olyan 10%kal esznek többet, mint a ref. igazából nem ez az érdekes, hanem az olyan helyzetekben a refhez kimért aránylag sokkal nagyobb fogyasztás, mint a blu-ray playback, multimonitor, meg idle. -
HSM
félisten
Érdekes, erre nem tudok jó magyarázatot... Én amúgy a legtöbb tesztben nem láttam ilyen +100W-okat. Főleg érdekes, mivel a Sapphire kártyája igencsak jóminőségű (hatékony a VRM).
390 és 390X között nem lenne szabad túl nagy difi legyen, mivel az X-esekre jobban sikerült, kevésbé torkos GPU-k kerülnek.
Az általam linkelt tesztben referenciakártyák vannak a fogyasztási adatoknál, referencia paraméterekkel. Én azt tekintem "normális"-nak, mint összehasonlítási alapot.(#10423) daveoff: Ezt nem vontam kétségbe.
(#10426) Egon: Az average (átlag) mezőt nézd (az játék alatti átlag), ne a maximum-ot, ami Furmark.
-
bozont
veterán
A Techpowerup tesztet néztem amit HSM linkelt.
Persze, a házhűtés is nagyon beleszól a dologba és a hang is szubjektív, de a jelenlegi konfigom, 3db 12cm-es Swif2 ventivel 800rpm-en elég halk számomra, elég jó hőfokok mellett. Nem igénylem a hangszigetelt házat.
Az sem zavar ha 100°C-on izzik a kártya, amíg a kritikus szint alatt marad. -
bozont
veterán
Jó az 30-40-nek is, de a lényeg, ezeket a vgakat még lehet halkan hűteni léggel is, amire példa is van. Akkor meg mi a a probléma? Ezen kívül miért is lett olyan fontos a terhelés melletti fogyasztás, ami a használat kisebb részét teszi ki? Idle-ben nagyon jó a Fury is, a multi monitor esetén is fejlődött. Egyedül BD mellett eszik még mindig többet mint kellene, nem teljesen értem miért. Tunig mellett meg az nV kártyák érvágya is igencsak megjön.
Egyedül az áron kellene faragni még és jó vétel lenne a Fury (X) is. A Nano meg, én sem pont erre számítottam, akkor már inkább a teljes értékű Fury. -
mcwolf79
veterán
Végre valaki tud értelmezni is, nem csak olvasni. (bár a vörös szín elég sötét, lehet szemüvegben nem a legelőnyösebb)
Azért megnézném, hogy a Nano kis tekerője hogy boldogulna majdnem 300 W-nyi hőtermelésselígy is majdnem 80 ˘C, azért az a 80 W többlet nem annyira elhanyagolható.
Lehet ellenne az is 85˘C környékén, csak akkor kb. valószínűleg hangosabb lenne,mint egy stock 290.Tudom, hogy fáj az, hogy nem jött be a Messiás-VGA, de azért értelmezzünk már, ne csak dobáljuk a szavakat.
Ne vergődjetek feleslegesen, MAJD egyszer eljön az AMD-királyság is -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem feltétlenül függ az API-tól, hogy egy játék Win10 only-e. A Vulkan éppúgy lehet Win10 only, ahogy a DX12, mert a WDDM 2.0-ból profitál. Az valóban igaz, hogy a Vulkan esetében van esély rá, hogy egy játék elinduljon Win7/8.1/akárminamireleszVulkan, de ha egy motor valamilyen szempontból kötődik a WDDM 2.0-hoz, vagy egy hasonló modellhez, amit nem lehet igazán jól visszamappelni a WDDM 1.x-re, akkor Vulkan ide vagy oda a programhoz Win10 kell.
Ettől függetlenül a Vulkan valamivel jobb API. A DX12 nem tartalmaz olyan funkciókat, amelyeket a fejlesztők kifejezetten kértek, és elérhetők konzolon is. Mint például az ordered atomics, GPU dispatch, SIMD lane swizzle, template támogatás a shader nyelvben. Ezeket a Vulkan tudja.
-
HSM
félisten
"a túlnyomó többség megelégedetten használja"
Nem az emberekkel, hanem az AMD-vel szemben kiszúrás.Bár ennek még lehet a felhasználókra is kihatása.
"Kapitalizmusról hallottál már?"
Igen. Nem is mondtam, hogy ez baj, csak ez történt.
Ez a kérdés amúgy nagyon messzire vezet. Az Nv itt úgy gondolom, a vásárlóik érdeke elé tette a saját anyagi hasznukat, míg az AMD nem. Számomra ez lényeges + az AMD oldaláról."Te, a kristálygömbbel?", "(I)Nekik is van kristálygömbjük?(/I)"
Szintén a fejlesztő fórumtárs írta, hogy 2012-ben már kész volt a DX12 prototípusa. Szóval már akkor láthatták, mi lesz az irány.
Nem reménytelen teljesen az ügy, de lényeges extra optimalizáció kell, és még úgy sem biztos, hogy minden gyengeséget helyre lehet hozni. Lásd Abu két VR cikkét a napokból.(#10246) schawo: Mert a fórumokon elterjedt (téves) nézet alapján a kisebb fesszel nagy órajelet tudó csip a jobb.
(#10249) Egon: Én is a Vulcan-nak drukkolok, hogy beváljon.
Win10 nekem nem adja.
Sors iróniája, hogy azt is az AMD-nek köszönhetjük. -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
A forumon egyedul nekem lett problemam ugy, hogy utannajartunk es reprodukalhato volt, 980on viszont nem. Viszont en surroundoztam vele es mire kijottek az optimizalasok mar legariztattam (Far Cry 4 3.7GB korul volt nalam 35koruli fpssel) es mikroakadt. en meg SLIt akartam.
A 970 amiatt maradt ajanlott kartya, mert kiepitestol fuggoen 150-200Wot fogyaszt ("ref" / giga G1 a skala ket oldalan), ami kb fele volt a hasonlo aru 290xnek.
290 es 290x nagyon meleg. barati korben volt, hogy 960at ajanlottam az olcsobb es gyorsabb 290 helyett, mert meg 30 ezer rejtettt koltseg a tap+haz miatt osszejott volna.
ugyanugy, a 290xre nekem a csendes mukodeshey full cover vizesblokk kellett. ezzel tokeletes a kartya, csak eppen ha akarnek melle egy part, akkor at kene epiteni a vizet, meg a blokk durvan megtolna az arat... na ez egy 970 G1 SLIvel nem lett volna problema, ahogy eredetileg tervben volt.
persze, enyem volt a forum egyik legjobb 970e legen gyarilag, a 290x matrix platinum meg a forum egyik legrosszabb kartyaja, de ettol fuggetlenul nem veletlenul lehet a forumon dunat rekeszteni a maxwellel es nem veletlenul van keves hawaii.
---
harom kijelzovel mondjuk szerintem a hawaii a jobb, de a forumon van aki 5760x1200at tol 970SLIvel es elegedett. lehet tenyleg reszeltek a driveren.
-
HSM
félisten
Nézd, nálam ez a fajta működés, ami ha jól jönnek ki a dolgok, hoz 17%-ot (konkurens 290X-en meg 52%-ot, pedig már enélkül is gyorsabb volt), ha meg nem, akkor gyorsabb, ha kikapcsolod, ez éppen a "papíron létező" funkció. Egy olyan funkció, amit azért hoztak létre, hogy határozottan gyorsítsa a feldolgozást, az hogyha lassítani is képes, és ha gyorsít is csak kis mértékben, az akkor az adott lapkában csak papíron megvalósított (vagy rosszul megvalósított, ha így jobban tetszik) funkció.
-
HSM
félisten
Ajánlom akkor neked is: [link]
Attól, hogy korai messzemenő következtetéseket levonni, bizonyos dolgok azért kezdenek világossá válni.
1. A fórumtársnál alapból is azért volt gyorsabb, mivel sok compute futószalaggal dolgozott a motorjuk, az pedig az AMD-nek jobban fekszik.
2. A konzol jóval nagyobb piac, mint a PC, ezt ne felejtsd el.
3. ... Lásd első két sor. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Te tényleg elhiszed, hogy egy hajszálnak 300-400 szakaszból kell állnia? Vagy, hogy szükséges egy nem látható geometria a felszín alá kvázi mikropoligonokkal? Vagy, hogy közel 10000 háromszögből kell állnia a teljesen sík felületeknek?
Egyébként nem azt akarom mondani, hogy ez rossz stratégia. Ma választásokat nyer a politikai elit az alacsony IQ-ra építve. Miért ne lehetne egy gyártónak is kihasználni azt, hogy a felhasználó buta? A legtöbb ember úgy sem akarja beismerni, hogy átverték, tehát továbbra is győzködni fogja magát, hogy márpedig valami oka biztos van annak, hogy sokkal többet számol a program, mint kellene. Logikus magyarázatot nem fog rá találni, de az a lényeg, hogy saját magát meggyőzze, hogy nem verték át. Legrosszabb esetben a fejlesztőre tolja a felelősséget. -
Laja333
őstag
Mert talán a szemüveges poénod nem személyeskedés.
Csak arra reflektáltam. Szokás szerint... Ne ess a saját csapdádba.
Örülök, hogy nem érzed szivatásnak, hogy az NV egy saját maga generálta erőforrásigényt kihasználva késztet arra, hogy megvedd az új kártyáit. Nem, AMD nem csinálja ezt. Most semmiképp, ti meg, mint hű Geforce vásárlók a mának éltek, nemde? Példának ott van a teljes GameWorks felhozatal. Marketing szempontból zseniális. Akinek NV részvényei vannak, akkor megértem, aki neki drukkolsz. Ellenkező esetben ne várd, hogy ne nézzek borús szemmel azokra, akik az NV-t magasztalják és AMD halálát kívánják.
-
Laja333
őstag
Össze-vissza beszélsz. Még csak meg sem értetted amit írtam. És abból amit írsz az jön le, hogy nem is látod igazán mit csinál az NV. Nem, sajnos nincs piros szemüvegem. Simán vennék más gyártótól VGA-t, akár Intel (ha gyártana) vagy bármi más új belépő vagy régi visszatérő cégtől.
Nem, nem AMD-s vagyok, hanem ki nem állhatom az NV-t, hősiesen megdolgoztak érte. Van különbség. Az már csak egy következmény, hogy alternatívát csak az AMD ad.(#9316) cain69
4? Nem csak 2? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak meg kell érteni, hogy az új API-k célja a lehetőség megteremtése a PC-s hardverek kihasználásra. Grafikában is lesz változás, de nagyrészt a játékmenetben lesz megtapasztalható a fejlődés. Persze ez nem lesz áldozat nélküli, de nem véletlen, hogy ingyenes a Windows 10-re való átállás, hogy az MS nyugodt szívvel mondhassa azt, hogy adjátok ki a játékot DX11 port nélkül, ahogy ők is fogják tenni pár érkező programjuknál.
-
egy évre kellett volna akkor ezek szerint egy új fejlesztést kiadni? egyedül az intelnél ennyi a termékciklus, de már ők is elcsúsztak vele. az nvidiánál 2, az amdnél meg 3 év. szerencsétlen pitcairnt másodjára cimkézik át.
dx11.3 irreleváns, flagship kártyáról van szó, nem azért veszik őket, hogy indie címek fussanak rajtuk. -
-
Xmister
senior tag
Látom, te is csak azt olvastad, amit akartál. Ott van, az is, amit Abu kommunikált eddig.
This is inherently different from the industry standard approach discussed earlier, where the developer not the hardware vendor – in this case NVIDIA – gets to decide who can and cannot see the code and what they can do to it.
However because game developers’ are dealing with NVIDIA’s intellectual property it does exercise control over all GameWorks features and will always have the final say with regards to what can and cannot be done with any of the code it owns.
That said GeForce GPUs were brought to parity with their respective Radeon equivalents in TressFX performance despite their compute deficit, no matter which team your graphics card was from running TressFX would have an identical performance impact. And it was achieved through a game patch with the necessary code changes to TressFX. Which goes to show how integral code is to the optimization process and the hurdles that it enables hardware vendors to overcome.
No license is required to use and incorporate any of these AMD developed effects in-games. Which can’t be said for any of the GameWorks features.
But what we have found with HairWorks is that the performance cost on the R9 285 is double that of the Nvidia GPUs and it’s nearly three times for the R9 290X. If AMD’s tessellation performance was the real reason behind this huge penalty running HairWorks as Nvidia claims, then we would would’ve seen it reflected in our other tessellation tests but that’s clearly not what we’re seeing.
Szóval a lényeg, Tomb Raider-nél sírt az NV, hogy nem volt elég idejük optimalizálni, mert csúnya AMD.
A TressFX kódot a fejlesztő szabadon használhatja, és módosíthatja, így idővel a fejlesztővel közösen NV hardvereket is szintre hozták benne.Most az NV a HairWorks-el csak licenszre adja ki a kódot, azt is pénzért, ha épp kedve tartja, és a fejlesztő ezt nem oszthatja meg más vendorral, így lehetőséget sem adva annak az optimalizálásra.
Valamint a fejlesztő is csak akkor módosíthatja, ha az nem ront az NV hardverek teljesítményén. Mondanom sem kell, ha az NV "véletlenül" kimér egy 0.1FPS-es csökkenést GTX200-GTX900 között bármelyik kártyán, már nem fog rábólinatni erre.És ezzel nem azt mondom, hogy az NV ezt rosszul csinálja, vagy jótékonykodnia kellene, csak ne mondjuk már azt, hogy Abu hülyeségeket mondott a GW-ről, vagy, hogy milyen jó is az nekünk, felhasználóknak,hogy egy HW vendor tartja kézben a játékok teljesítményét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Erről beszélünk egy ideje, hogy ez probléma. Ha a Hairworkshöz valaki minőséget akar hozzáadni, akkor nincs rá lehetőség, mert beleütközik az "as long as it does not lower performance on NVIDIA GPUs" kitételbe.
A forráskód kérhető, de az pénzbe kerül. A CD Projekt Red ezt mondta a Hairworksről: "... unsatisfactory performance may be experienced as the code of this feature cannot be optimized ..." - ezt azóta törölték a fórumból.Elég kemény, hogy az NV elismeri, hogy teljes kontrolljuk van a teljesítmény felett. Szabadon eldönthetik, hogy a Pascal érkezésével a Maxwell mennyire legyen alkalmas az új GameWorks effektekre, ami eléggé aggályos, már csak azért is, mert az NV-nek üzleti érdeke lesz a Maxwell lassítása, ahogy az most a Keplerrel történik. Szerintem ez egyáltalán nem egy jó irány.
-
schwartz
addikt
Az az egy is sok. Nem lenne ertekpapir csalas miatti perrel fenyegetes meg hasonla izgagasag. Nem kell fujni a tozsde-lufit. Egyszeru kisbefekteto nullahoz konvergalo reszvennyel ki nem tolja le hova rongyol, en azt nem vettem be a kepletbe. (igazgatotanacsba azok nem kerulnek)
-
Anubris
őstag
A részvényeseknek beleszólási joguk nincs, úgy szokták mondani, hogy a "lábukkal szavazhatnak", tehát ha valami nem tetszik eladják a részvényüket. Mivel az AMD nem fizet osztalékot év végén a részvényeseknek, így elsősorban spekulációs célból éri meg részvényt vásárolni.
Például a napokban a részvény árfolyama majdnem elérte a történelmi mélypontját (0,02 dollár híja volt).
Ilyen szinten aki sok részvényt bevásárolt belőle, az most jól járhat, mert azóta már kb 4%-ot emelkedett az árfolyam. -
gtamate2
veterán
Nézd meg a mostani árakat, régebben csak 2 év volt rá és drágább is volt ahogy mondod, viszont mostanában kezdte olcsóbban adni itt a termékeit.
(#7690) Szaby59: Nem hinném hogy akartak volna partnerséget az AMD-vel, régóta kizárólagos nvidia forgalmazók. Érdekes, nem tudtam hogy így elnézték a hűtést, ahhoz képest a teztekben nem volt rossz a hőfoka. (Pl a Jetstreamet leelőzi)
-
HSM
félisten
Az "átnevezés királya" címre egy ilyen jelentéktelen low-end GPU helyett szerintem sokkal jobb nevező lenne az Nv G92-es GPU-ja.
Ha jól emlékszem, 8800GT néven startolt, aztán 9800 GT/GTX lett belőle (jó vicc volt a G80-as 8800GTX után), aztán pedig ha jól rémlik GTS250 lett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha ilyen megtörténik, akkor az MS konkrétan egy második Apple lenne. Itt nem csak a konzolról lenne szó, mert az Xbox One-ért tök felesleges vásárolni, ha megveheted magát a kész hardvert, ráadásul kiszámíthatóan, hiszen előre rögzítve vannak a feltételek, és így a kockázat alacsony.
Csak úgy van értelme kiadni egy csomó pénzt, ha utána minden Windows platform alá saját hardvert raknak, de ez nagyobb váltás lenne, mint amennyit önmagában megér. Jórészt azért, mert lapkákat most is tudnak vásárolni, illetve a Qualcomm a jövőben sem fogja nekik azt mondani, hogy nem szállítanak WP-be platformot, és az AMD is bármikor készít nekik újabb egyedi megrendelésre egyedi lapkát.A Sony MIPS+Imaginationre építene a jövőben, ha megtörténik. De az aktuális szerződést nem lehet felbontani.
-
MastR
tag
Érdemes belenézni ebbe a videóba szerintem vicces és a Rift sem rossz
Sosem éreztem még ILYEN SEBESSÉGET! | Project CARS Oculus Rift Gameplay -
HSM
félisten
Nézd, én teljesen elégedett vagyok a kártyával ennyi pénzért. Szerintem full jó lett. Én csak arról beszéltem, hogy a jelenlegi API/Driver limitált FHD teljesítmény még javulni fog a DX12 előtt, ha már valaki mindenképpen erre izgul.
Ami meg az új drivereket illeti, többen már használják is a 290X tulajok, tehát az esetleg/talán/ha kategóriánál ez egy picit több. -
HSM
félisten
Én csak azt nem értem (ha már konstruktív eszmecsere), hogyha már korábban is erre gondoltál, akkor miért nem tudtad hangulatjelek és ROFL-ozás helyett elmagyarázni, min értettük félre egymást [link].
Ugyanis erről van szó, a memory crossbar abban a formájában, ahogy én ismertem valóban nincs benne, hanem máshol, máshogy oldották meg, de crossbar-al.
Annyira én sem vagyok sajnos fiatal, hogy homokozóban lettem volna, mikor megjelentek az Nv GPU-i.De tény, hogy "csak" nagyjából 10 éve érdekelnek a technikai dolgai a számítástechnikának, a PH-ra se véletlen akkortájt regeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest