- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
MiklosSaS #4919 üzenetére
Még egy 980 nem opció? Vagy a Titan X? Tényleg erős a 295X2, de ha később szeretnél majd megválni tőle, nem valami nagy az érdeklődés a 2 GPU-s megoldásokra. Plusz nem minden játékhoz van CF profil.
Szerk.: Vagy megvárod a 980Ti-t, esetleg a 390X-et. Nem hiszem, hogy marha nagy szenvedés lenne addig a 980-al.
-
mcwolf79
veterán
válasz
MiklosSaS #4766 üzenetére
De mostanaigmeg egy olyan jatekkal nem talalkoztam ami joval jobban ment volna Radeonon
Ezt próbálom vartyogni én is. Hiába a papíron okosabb és konzolközelibb GCN architektúrával rendelkező AMD VGA-k, a valóságban semmivel sem tudd jobb teljesítményt nyújtani, mint az NV kártyák. Sőt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #4764 üzenetére
Csak a kiadók nem így gondolkodnak. A konzol és a PC nincs különválasztva, hanem egy nagy next-gen platformként van kezelve, és így már a GCN van többségben. A multiplatform fejlesztéseket három platformra végzik, és ha beleszámolod az Xbox One és a PS4 folyamatosan növekvő felhasználóbázisát a PC-s AMD-s bázisba, akkor az már úgy többet ér, mint ami maradt a PC-ből. Csak PC-re levetítve ez valóban öngól, de a kiadók úgy már nem tekintik annak, ahogy manapság a PC-t, az Xbox One-t és a PS4-et egybeveszik, főleg azért, mert az új lehetőségekkel a programozásuk is nagyon hasonló lesz.
Ebből a szempontból vizsgálva már érthető bizonyos a kiadók álláspontja. Nem is mondom, hogy nincs benne logika, csak PC-s szinten ez akkor is egy rossz irány, és nem tesz jót a piacnak. -
h1mpi
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #4590 üzenetére
Milyen többet?Ez egy 970SLI tudja... a 980SLI drágább a TitanXnél és FullHDban gyorsabb,de akkor is SLI marad,ami vagy megy vagy nem....A 980SLI-t nem tudod már hova fejleszteni (mert egy 3. 4. gpu nem az) a Titan X-et még talán ha bevállalod az SLI-t... a 980SLI-m 940font volt a Titan X-em meg 868font...jahm persze vehettem volna 970SLI-t is... de inkább azt kössz nem...
(#4592) rocket
Nincs jelentősége,ott a reportban minden) -
h1mpi
félisten
válasz
MiklosSaS #4590 üzenetére
Két 980 is pont ugyanannyi, mint a Titan-X, de legalább a TX esetében nincs SLI bug + 8 GB ram van. Szerintem 980 SLI helyett jobb a TX, de még jobb lesz majd a 980Ti (vagy ami lesz a neve). Nekem amikor 980 SLI volt egy játékkal akartam játszani, de ott is bugos volt a grafika az SLI miatt (FC4). Az összes többi játék (WoT pl.) meg szintén nem támogatta és bugos volt a graf az SLI miatt. Állandóan azzal játszottam, hogy ki-be kapcsolgattam... Aztán meguntam gyorsan
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #4582 üzenetére
Azt két parancssori kapcsolóval meg lehetett oldani, különben csak minimum grafikával volt hajlandó futni, mert nem tudta 2GB felett felismerni a kártyák ramját.
Ugyanakkor egy időben eléggé be-belaggolt 7900-asokkal. Tehát remekül ment, de kicsit darabosan, játszható volt, de közelsem makulátlan élmény így. Aztán úgy emlékszem megjavult, a 290-esen pedig végig tökéletes volt a játék. Olyan sokat nem játszottam/foglalkoztam már vele akkoriban, nem tudom, mitől volt a laggolás, majd a javulás. Előtte az 5850-en hibátlanul futott, amivel rengeteget toltam.
(#4583) Televan: BF4-ben nálam teljesen pariban volt a nyert teljesítmény az extra melegedéssel.
Jobban belegondolva nem is logikus, hogy másképp legyen. -
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #4484 üzenetére
Nekem sosem volt benne 2*8GB, ugyanazzal a 4db 4GB-os modullal teszteltem, csak az időzítést és az órajelet állítottam egyszer 1600Mhz CL9-re, másik esetben pedig 2133MHz és CL11-re.
Persze, teszteltem köztes megoldásokat is, mint pl. 1866Mhz CL9, 2000Mhz CL10, de a 2133Mhz és CL11 bizonyult a leggyorsabbnak, amire a kit is hajlandó volt.
Sokáig amúgy csak 1600MHz-en használtam őket, mivel a 4db modul nagyobb terhelés a memóriavezérlőnek is, így elég melós volt belőni őket a gyári 2133MHz beállításukra stabilra, és a BF4 előtt igazából nem voltam rászorulva se a CPU, se a ram tuningjára, így alapon mentek. -
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #4017 üzenetére
Nem sok választási lehetőséged van,ami léggel vállalható a lapodban az a 980SLI,meg a 295X2,vizzel meg a 290X,meg gyakorlatilag bármi... mindenképpen megvárnám a helyedben a 390X-et,addig vedd meg a kijelzőt
A 295X2-röl azért érdemes annyit tudni,hogy idle nem halk...viszont load alatt meg nem hangos...néha le van árazva 500font környékére... talán akkor érdemes meglépni.(#4019) Laja333
Nem az nVidia csapott le hanem az inno3D... -
TTomax
félisten
-
Asbee
veterán
válasz
MiklosSaS #4000 üzenetére
Igaz, bocs. Írtad is hogy kettő. Én két kártyát sosem használtam, de nem túl jók a tapasztalatok nem is vonz.
(#4002) Malibutomi: Azért a cicergés az elég nagy gond volt a 970-nél az elején. Főleg,hogy extra halkak a kártyák. Volt akinél, szoba másik végében is hallani lehetett. Ott is inkább az volt a baj nehéz volt eldönteni kinél mennyire hallani. Vannak youtubeon videók, akik 3Dmark alatt, gépházban vettek fel videót 1 centire és kicsit hallani lehetett.
-
-
-
HSM
félisten
-
Televan74
nagyúr
válasz
MiklosSaS #3859 üzenetére
Időzítése marha pocsék az AMD -nek.Sajnos.
Van X felhasználója az NVidia -nak,és Y az AMD -nek.Ahogy halad az idő előre az NV -nek lesz X+1, az AMD -nek Y-1.
Én nem akarom bántani az AMD -t,mert az innováció szép és jó, de amíg nem termel hasznot addig bajban lesz
Szeretném ha a cég kilábalna végre ebből a nagy negatívumból. -
Xmister
senior tag
válasz
MiklosSaS #3830 üzenetére
GDC-n ebben a házban volt a kártya, ha minden igaz. Nem tudom milyen ház ez, de nem tűnik egy szellőző bajnoknak. Ha ebben le tudták hűteni, akkor az szerintem kompakt víz volt.
Az pedig 65 fokon tartotta a 2 Hawaii-t is.(#3833) Televan: Nézőpont kérdése. Ha úgy vesszük elég hozzá egy 5 ezres ház is, csak az egy venti hely kell, ahova fel lehet rakni, az pedig általában szokott lenni.
-
Locutus
veterán
válasz
MiklosSaS #3656 üzenetére
Most is vannak ilyenek, mégsincs velük baj. Attól hogy az utolsó 500mb elérése lassabb, még pontosan azt a teljesítményt hozza a 970 amit kell neki a maga kategóriájában.
Nem lett "lassabb" attól, hogy erre a működési paraméterére fény derült. Ott a sokszáz review, meg lehet nézni mit tud. -
Anubris
őstag
válasz
MiklosSaS #3326 üzenetére
Biztos, úgy hozzák össze a 380x-et, hogy pár fps-el megelőzze a 980-at, abban már nem vagyok biztos, hogy egy 1450-en futó 980-at is beérnek vele, amit kb az összes 980 képes OC-val, de még ha sikerülne is, engem már csak ezzel nem tudnak átcsábítani. Igenis sokaknak számít, hogy egy vga hűvös és halk legyen a jó teljesítmény mellett. Egy továbbfejlesztet 290 nem tudom, hogyan lenne képes ezeket a paramétereket is teljesíteni.
De amúgy ez a szegmens szerintem a piaci részesedés kisebb hányadát jelentheti, inkább az olcsóbb kártyáknál kéne valami újat hozni.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #1665 üzenetére
Nem. A Mantle semmilyen driver oldali CF-et nem kínál, és a jelenlegi tervek szerint nem is fog. Ehelyett az alkalmazás közvetlen kontrollt kap a detektált erőforrások felett. Mindenki olyan multi-GPU megoldást implementálhat, amilyet akar, és amelyik jó az adott renderhez.
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #1638 üzenetére
Hát persze,szó volt róla hogy csökken a piac,mindkét cég a végletekig ki akarja csavarni az utolsó fillért is belőle,azért is csorgatják ilyen lassan a teljesítményt,és tologatják el a megjelenéseket egymáshoz viszonyítva.... Az a baj ezzel,hogy ez nekünk nagyon,de nagyon nem jó...
(#1641) miresz
Hagyd már ezt az innovációt ,ezért TI ati/amd userek mindig is sokat fizettetek a múltban... DX10.1,RV670 xenos féle tesselátor,ami benne volt,de aztán semmire sem lett jó....Az AMD világéletében arról volt híres,hogy egy rakás "jövőbe" mutató cuccot épített be aminek a jelenben nem sok haszna volt,tipikusan a "még nem jó,még nem jó,már nem jó eset".
Félre értés ne essék,én örülök a fejlesztésnek,és az innovációs dolgoknak,de lássuk be eddig elég kevés dolog realizálódott ebből,sok minden ígéret szinten megragadt,és ebből bizony sok embernek elege lett... -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1581 üzenetére
Számomra elképzelhetetlen, hogy 2 gyerek mellett hazavigyem a munkát. [moderálva]
[ Módosította: PROHARDVER! ]
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #1529 üzenetére
Kár, hogy ezek a tesztek csak az FPS-t mérik.... Abban jó a 7990 CF-je. Ugyankkor tapasztalataim szerint ez az FPS nem vethető össze az egykártyás rendszerekkel.
Ami egykártyás rendszeren mondjuk 45FPS-el remekül fut, ahhoz két GPU-val minimum 60fps kell, hogy hasonló legyen az élmény. És akkor a rossz skálázódású, meg CF-et nem szerető progikkal való szívásról nem is beszéltem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged