-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #6931 üzenetére
Majd megreszelik, mint a 6xxx szériánál....
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #6871 üzenetére
"de azt mi már nem éljük meg..."
Na ez az, de szerintem a korlátokat már bőven a mi időnkben el fogják érni, szóval muszáj lesz valamit kezdeniük.
(#6872) ricshard444
Ez szerintem egyén kérdése. Akik a régi időkben éltek, nekik is az volt a jó. Mivel nem tudjuk mit hoz a jövő, max azt lehet mondani hogy egy régi korban lenne jó élni. A jövőben az ember meg majd azt mondja, hogy akkor amikor ő él az a legjobb. (én speciel mondjuk 100 ezer évvel élnék a jövőben szívesen
)
-
válasz
TESCO-Zsömle #6871 üzenetére
Én nem is bánom, örülök, hogy jó korba születtem:
Láttam a videójátékok elterjedésének kezdetét, a jó kis 2D-s grafikát és onnan szépen fokozatosan fejlődő ipart. Lehet rossz a felfogásom, de kicsit sem lenne annyira jó érzés számomra ha tegyük fel, most születtem volna és már eleve a 3D-s 4K-s világban kezdek el játszogatni -
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6807 üzenetére
nekem már az 1200 is túl van a józan észen
ha tényleg kifizeti akkor megérdemli a hülyéje
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6805 üzenetére
krumpli-burgonya...
am az az összeg ugye kamu? csak belicitálta vki de ugye nem fognak érte ennyit adni?
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6799 üzenetére
örülök h megnézted a linkem
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6799 üzenetére
Mert még nem kapni a boltban.
"Enter the history books and be the first person in the world to own this breathtaking piece of American engineering."
American engineering mekkora vicc.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #6628 üzenetére
Szerintem nagyobb esélye van annak, hogy a PC-s portot lebutítsák. Lehet, hogy a top fejlesztőket az AMD meggyőzi, hogy ne tegyék, mert képesek PC-re is kiadni ugyanazt a tudásszintű hardvert, amit konzolra csináltak, de mindenkit úgy sem tudnak majd meggyőzni.
(#6629) FireKeeper: A TressFX az teljesen GPU-s futószalag. Nem szükséges az IGP-re kihelyezni. Azokkal a dolgokkal van baj, ahol a konzolon a CPU és az IGP egy jeleneten belül is együtt dolgozik a feladaton. Ezt dGPU-ra nem tudod átrakni, mert túl sok adatmásolással járna. A teljesen GPU-s futószalag simán átrakható.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Hans de Vries es John Fruehe pedig azt mondta a bulldozer IPCje noni fog...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
pl a nemrég befutott TressFX akár lehet ilyen is, már ha megoldható, hogy az effekt ne a dVGA-n hanem az IGP-n fusson.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6626 üzenetére
Miert a gamerek szeretnek a 2Ghzes gyenge egy szalu teljesitmenyu procit ?
Nekem inkabb ugy tunik a gamek a 2500K, 3570K vonalat szertik igazan azaz az ellenkezojet, jo teljesitmenyt szalankent es magas orajelet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6607 üzenetére
Ja, de kit érdekel GeForce ebben a topicban?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6605 üzenetére
A kártya támogatja 11.1-et vagy mire gondolsz?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6601 üzenetére
Mert mást nem tud felhozni.
-
válasz
TESCO-Zsömle #6591 üzenetére
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6479 üzenetére
lehet rosszul értelmezem akkor
meg 20 nm-en lesz azt is írták. bár ez vmi őslelet dia lehet nem is jó xD
#6480) adamssss : igen 1 napon
-
Ágógreen
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6414 üzenetére
csak az a baj hogy sehol sincs 3 raktáron ebből a fél téglából
-
Ágógreen
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6412 üzenetére
tápom 460W seasonic 90% hatásfokkal. tetszik a (passzív?) 680-asod
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6385 üzenetére
na látod ez a baj, ez a mai játékgrafika már kicsit elavult de van aminél tűréshatáron belül van viszont az animáció és arcmimika a legtöbb esetben botrányos.
a watch dogs ezen a téren a crysis-t is alázza, az a játék lehet a fordulópont. szerencsére én sztoricentrikus vagyok így élvezema játékokat.de ez az ok a vga piac hanyatlásának és h nem nagyon vesznek vga-t. most sincs igazi ok új vga-t venni
-
válasz
TESCO-Zsömle #6385 üzenetére
+1,főleg,hogy megint jön a konzol időszak pár évig
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6381 üzenetére
de q2-ről van szó, naptári természetesen.
a crysis 3 se nagy szám.. szinte fotó realisztikus grafika kellene de legalább cgi szint DE ez magában szart sem ér ha nincs élethű arcmimika és animáció meg fizika. ezt kellene összehozni és lenne motiváció pc-n játszani.
de nekem jó lenne a konzol is ha lehetne egérrel játszani meg a játékokat moddolni.... hitmanben amikor x pontszámot kellett lőni a boltos csajával versenyezve annál földhöz basznám a kontrollert még egérrel se volt meg elsőrebár nem vagyok jó játékos
tehát összegezve ha van minőség van vásárlás is. simcity-t állítólag már előrendelve is viszik mint a cukrot..na pl ezért is kellene egér mert simcity-t gamepaddal irányítani necces
és ha megszűnik a pc akkor nehogymár a szigorúan egeres játékok is velehaljanak, kell pontos mutató eszköz és nem a levegőben kinectezve és nem ujjal tapicskolni a 70 colos tévét... bár lehet ez 70 colos asztal és akkor ülsz felette és tapicskolod
na mind1 remélem h stratégiai lépés ez a csúszás és nem bajt jelent
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6374 üzenetére
már 4k-s játékról beszélnek éveken belül akkor a wqhd meg már tényleg játszhatónak kellene lennie : P
a másik gondolatod h nem kihalnak csak drágák lesznek. ez rendben is lenne csak h igp-vel képtelenség még játszani így ha 150 ezres prémiumterméket csinálnak a vga-ból akkor jöhet akármilyen pc exkluzív cím (pl simcity) nem fogják kifizetni a vga-t csak kevesen...
ha ez a hír igaz ellehet búcsúzni a pc-s játékipartól...én erre nem számítottam h már 2012 év végén átszervezésen ügyködnek, innentől egészbiztos h 200 dollárnál olcsóbb vga nem lesz a 8000es szériában.
és a terveket nézve letojják majd h nem vesznek többé 100 ezrekért pc-t mert gondolom olyan irányba szervezik át a dolgaikat (integráció, mobil) h még több pénzt keressenek mással. én erre addig nem számítottam míg nincs olyan igp ami full grafikán nagyfelbontáson boldoguljó lenne ha abu benézne ide és mondana vmi biztatót h igaz e h emiatt késnek majd a 8000esek
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6246 üzenetére
olvasd már el amit az ember v én írok...
#6245) Löncsi: mert az igp nem fejlődik?
az is fejlődik ráadásul gyorsabban mint minden más szóval hamar használható lesz komolyabb dolgokra is
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6240 üzenetére
jaj hagyjad már, nem jók még ezek az apu-k
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6240 üzenetére
Ahogy elnezem 7660-nak hivjak a legnagyobb trinity be tett gput. Gondolom ez azt jelenti nincs olyan gyors mint egy 7750.
Azt messze nem neveznem boseges gyorsulasnak ha barmivel parositom meg egy 7750 sebesseget se tudja hozzatenni.
Vagy ugy is nezhetem egy 7850 jobb mint a trinity+ valami cf-el parban driverekre varni stuttering es a cf minden elvezetevel szenvedni.A dirt3 meg tenyleg nagyon megterheli a gpukat, az 560Ti is 40FPS folott hoz vele 2560K ban.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6236 üzenetére
IGPvel is hoz boseggel teljesitmenyt ?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6234 üzenetére
Akkor miert kerdezed ?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6229 üzenetére
A gyorsabb kartyat visszafogja a lassabb, hogy miert olvasd el mi is az afr. AFR
-
Mexildos
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #6227 üzenetére
igen, csak ezzel az a gond, hogy socket 2011-es rendszerekben nincs a prociban GPU. Mivel nagyon úgy néz ki, hogy sajnos a high end asztali egységek ezzel a foglalattal kifújtak ezért a jövőben részemre marad a szerver platform. Mivel az intel már szerintem nem lát fantáziát a bivaj erős asztali cuccokban. Akinek ilyen kell az vesz Xeon-t. Legalábbis zserintem. Szóljatok ha nem igy van.
Felteszem a kérdést akkor... Az akinek ilyen gépre van szüksége munka miatt az mit csinál? Vegyen egy külön játékra összeállított gépet is?
Én megszoktam a dual gpu-s kártyát egyben... Hát kettő már jó zajos lenne. Viszont a nem refer kártyákban annyira nem bízom... Na mindegy... Sajnálom hogy igy átalakul a piac a táblák meg az ultrabookok miatt az asztali erőcuccok már tényleg drágák lesznek. -
Klikodesh
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6227 üzenetére
Es az, hogy fog mukodni ? Ket kulonbozo teljesitmenyu kartya AFR-ben ertelmetlen.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #6170 üzenetére
Nem tudom, egyszerűen nem vergődtem zöld ágra az RBE-vel Vcore ügyben.
Ha mutatsz egy jó leírást HD5-höz, akkor megcsinálom, de nem tűnik egyértelműnek a túlfeszelés. Szerintem hexeditor móka, amitől még nem félek, csak magamtól nem találom ki melyik regisztert kell átütni. -
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6114 üzenetére
pl beraksz 1 új vga-t akkor nem körülményes?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6111 üzenetére
Hogy is felejthettem el, hogy te vizi-lény vagy.
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6108 üzenetére
biztos h lesz benne d-sub adapter
mekkora baromság még d-sub kábelt meg átalakítót adni a kártyákhoz, csomó pénzt megspórolnának a gyártók... többe kerül logisztikailag beszerezni mint maga a kábel, adapter -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6108 üzenetére
Mi a bajod vele? Úgyis max 6db csatlakozó lehet rajta.
-
oliba
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6000 üzenetére
Első részére azt mondanám, hogy egy csíkot látsz csak egy ventivel. Ilyen a 7870 is. A másikra pedig, hogy ki tudja, hogy egy ugyanilyen díszítő "csík" nem indul el a venti másik oldalán is?
Persze én a fb-s képeket nem láttam
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5997 üzenetére
igen de akárhányszor ehhez hasonló cover photot állítottak be a fb oldalukon jött vmi kártya, legutóbb az a ghz-es 7970 most már tényleg nincs más mint ez a másik értelmetlen kártya...
szóval most már tényleg jön szerintem jövőhéten vagy csak húzzáka népet :] -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5767 üzenetére
De 2*8-ra GHz E-re te azt 1 chipre érted nem?
Tenerife lesz lehet a Ghz E. Vagy az kamu dia?fatallerror: Hát OEM részre 300 a határ. De ez a 7970X2 3*8, azazazértaz nagyonkomoly!!!
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5763 üzenetére
jaja leesett már h felhasználó szemszögből nézed :]
de ez nem csak napjainkban van így hanem régen se volt biznisz évente újítani :] -
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5761 üzenetére
hiába indokolatlan akkor is évente van új sorozat :] és az amd elkészült a 7970nel időben csak a tsmc miatt nem tudták gyártani szóval ők lehet nem fogják nézni a tényleges piacrakerülést és képesek újat kiadni de nem hiszem h minden árkategóriába mert akkor azzal a saját 7000es sorozatjukat ölnék meg ill nem feltétlen mert addig fogyni fog elég 7000es szóval hülyeség vagy sem üzleti szemmel nézve lehet kiadják az újat a megszokott időben :]
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5759 üzenetére
3*8?
Brutális!
Egyébkét tényleg jó kérdés hogy akkor decemberbe megint jön vagy lehet h csúszik tavaszra az új széria megjelenése.
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5751 üzenetére
végülis reális találgatás
de még mindig drága, legalábbis nekem drága és nem (csak) a csóróság miatt hanem ennyit nem ér nekem 1 ilyen vga és szerintem a legtöbbünknek nem
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5685 üzenetére
Ez egy nagyon hülye kérdés
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5685 üzenetére
azt hittem h ph-s smiley de nem és csak később esett le h feltöltött képed ^^
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5680 üzenetére
lol honnan szedtél troll face-t? : D
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5677 üzenetére
nincs is ott ár leírva : D
-
SylverR
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5668 üzenetére
Elnézést, és köszönöm.
-
SylverR
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5592 üzenetére
Én azt hallottam, hogy Radeon lesz a nevük, és továbbra is a Catalyst driver-csomaggal fognak üzemelni!
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5567 üzenetére
mondjuk az X alakú bokrok nem az api hibája csak lusták megrajzolni :] biztos nem a gépigény miatt aggódnak :]
bár én nem panaszkodom, legutóbb az alan wake-el játszottam, teljesen szép volt még az én gépemen is magas beállítással ment -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5564 üzenetére
Ennek a fejlesztésnek főleg az az irányelve, hogy mire itt lesznek a next-gen konzolok, addigra a PC felépítése is idomuljon azokhoz. A SW kihasználtság egyelőre OpenCL-ben valósul meg, de a HSA-val jöhetnek más programok is. Elsősorban a programozás megkönnyítése a cél. Az AMD-nek mindegy, hogy miképp jönnek a programok, csak jöjjenek. Én úgy gondolom, hogy a HSA lényegi értelmét 2014 előtt nem látjuk majd. Egyrészt az ARM-nak és az ARM-os partnereknek is kell idő, mire felzárkóznak a fejlesztésekben. Nyilván a konzorcium tagjai már megkapták a draft speckókat, de a végleges speckók csak az év közepén készülnek el.
Mindegy, hogy mivel oldják meg a kommunikációt. Az a helyzet, hogy nem biztos, hogy a PCI Express-nél marad az AMD. A fejlesztés irányával úgyis problémás lesz a gyártók mixelése. Egyszerűen a Radeonnak szüksége van arra, hogy az APU támogassa az IOMMU-t, míg az NV-nél is a GeForce-hoz egy ARM-os APU kell, szintén az NV-től. Annyira platformhoz van kötve a fejlesztés, hogy innentől kezdve a PCI Express lényegi értelme elveszik. Meg lehet tartani, de eleve ott leszel a vásárlásnál, hogy ha platformon belül maradsz valamelyik gyártóval, akkor kapod az extrákat, míg ha mixelsz, akkor nem kapsz semmit.
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5559 üzenetére
Vagy ezekre a szigetekre menekitettek az AMD-tol ellopott milliardokat
Ja ez nem lehet, efelejtettem nem Magyar politikusokrol es a csokosaikrol beszelunk
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5535 üzenetére
Valoszinuleg a Tahiti "done right", az a GCN 2.0 meg nem marketing nyelven minor update lesz, ami ugye inkabb 1.1.
Kodnev alapjan nem egyertelmu hova tartozik,az AMD kovetkezo architekturajanak Sea Islands a neve, es Tenerife Sea Island, viszont Cape Verde (HD77xx) is Sea Island, ami a South Island csaladban van, es tole nem messze van Tenerife eszak-kelet iranyba.
A logika szerint a South Island az egyenlitotol delre fekvo szigetek lennenek, de Cape Verde eszakra van, esetleg lehetne Sunnyvale-tol szamitva, de attol a "legeszakibb kodnev" Tenerife is delre vanNagy valoszinuseggel nem tul jok foldrajzbol akik a kodneveket kitalaljak
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5547 üzenetére
ez kicsit off ugyan, de talán van tipp róla: vajon a Kaveri alatt marad a (remélhetőleg) nemsokára megjelenő Trinity-féle FM2 foglalat?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5547 üzenetére
Nem csak ezek az extrák, hanem az SSAA DX10/11 alatt, ami kap autolod-ot, emellett ott a blurmentes textúraszűrés a shimmeringre, illetve lesz új post-process AA algoritmus, valamint Steady Video 2.0 is van, amit te az AMD procid mellett használni tudsz. Ezek nem igényelnek fejlesztői támogatást. Nagyjából ezeket érdemes mérlegelni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5538 üzenetére
Attól függ, hogy az új generációs Radeon extrái kellenek-e neked. Ebből van egy pár.
A Kaveri és a Sea Islands párosítás már nem olyan lesz, mint most. Pont az lesz a lényege, hogy a VGA az APU kiegészítője. A Dual Graphics megmarad, de fő cél inkább az, hogy az IGP legyen a fő grafikus vezérlő, míg a dGPU csak segítsen. Ezzel a modellel készülnek az új konzolokra.
(#5539) gyiku: Lehet. Igazából majdnem mindegy. Az AMD-nek most a szoftveres partnerek ellátása a fontos ezért vannak ezek a szivárgások.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5535 üzenetére
Ez csak a megjelenés szempontjából korai. A gyártóknak már nem. Ha év végi startot akarnak, márpedig úgy néz ki, akkor már kell egy alapszinten működő termék. Ez persze csak a gyártóknak szól. Meg eleve a Computex utánra össze kell rakni egy új generációt, hiszen bemutatják a HSA-t. Ahhoz, hogy a fejlesztők igazán mérlegeljék ezt kell hozzá a Kaveri APU, és egy Sea Islands családba tartozó GPU. Ezeket a kiválasztott partnerek nyilván megkapják. Na most így egyáltalán nem fikció egy ma is működő variáns.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5449 üzenetére
MS bevezeti usában...Megnézik mennyire terjed el mennyire sikeres,usán belül sok sok szervert elhelyeznek sokfele,nekik van rá pénzük...ha hozza a pénzt irány európa és akkor talán ide a szomszédba is kapunk egy szervert és úgy már nem vészes a ping.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5447 üzenetére
Hát az lenne a legértelmesebb dolog...Kicsit unalmas ez a rendszer hogy kiadnak egy konzolt megjelenik húde durva a hardvere mindenki rácsodálkozik,legkésöbb 2 évre rá utolérik a PC-k aztán elhagyják és még 5 évig piacon van és visszafogják a PC-s hardvert a sz*r konzolportok...holott egy cloud alapú rendszer hardverileg sosem avulna el hiszen nyilván folyamatosan fejlesztenék a szervergépeket...az Onlive bukás lett mert kis és névtelen cégről van szó viszonylag gyenge reklámkampánnyal de ha a Microsoft pl megcsinálja ugyanazt mint az onlive csak rendes marketinggel és rányomják az Xbox 720 nevet akkor tuti siker lenne,hiszen az emberek márkanév alapján vásárolnak...főleg amerikában...és az MSnek lenne is pénze fejleszteni a szervergépeket,egy ilyen vállalkozás amikor elindítják nyilván veszteséges,ezért kell elég tőke hogy kibírják amíg fordul a kocka de késöbb nagyot kaszálhatnak rajta ha elég sok a felhasználójuk/vásárlójuk...És egy ilyen szinte befektetésre az pl MS-nek van pénze,nem az Onliveosoknak...
-
Löncsi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5444 üzenetére
Sony lehet nem is jelentkezik új asztali konzollal.
-
Löncsi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5442 üzenetére
HD6670 várható, 80 dolláros kategória.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5394 üzenetére
Jo, hat sajnos ez a tendencia mostanaba. Viszont az oem gyartok rajonnek, hogy ha versenyre akarnak kelni egymassal kenytelenek lesznek gazdasagos verziokat is csinalni. Nehol $20-30-os nyirbalas jo lenne a kozepkategoriaban, a felsohazban akar $50 is szvsz. Ezt persze mar kiveseztuk, de az atuto ero elmaradasaval a jelenelgi szeria meg jobb ar/ertek arannyal rendelkezik amig nincs kihasznalva a gcn arch., az alacsonyabb fogyasztas pedig keves erv. Az NV monstruma pedig biztos nem lesz olcso.
#5395: Nem olcson akarok csucsot, csak esszeru ar/ertek/(fogyasztas) aranyt a 7850/7870 szinten. Nalam van egy lelektani hatar amennyinel tobbet nem adok egy lapkaert. Jelen esetben ez $300 korul van, de a $250-nek jobban orulnek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5394 üzenetére
Én sem számítok semmilyen árversenyre. Ebben csak azok reménykednek, akik olcsón akarják megvenni a csúcs kártyákat. Szerintem.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5322 üzenetére
Persze, nem veszem figyelembe, csak szamolgatok. Viszont aki korabban 7770-rol kepet linkelt be, az irhatna meg infokat. Hamar megint bejarta a fel vilagot a horvat kuna-val
ui: Te mit gondolsz? Ugye a sor: 32 es 28 utana pedig 20 es 18, illetve 14 es 12, azaz a felsohazban 4 egyseg difi, lepunk 8-at...itt mar csak 2 egyseg difi, lepunk 4-et...itt is 2 egyseg a kulonbseg archtektura skalazodas szempontjabol.
ui2: Pepe szerint, ez masfel hete volt azota semmi info. Illetve mint mondta 77XX/78XX/79XX GCN arch. alatta 76XX-tol kezdve pedig VLIW4.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5291 üzenetére
"Én a 7850-est tettem BestBuy kategóriába 100W alatti fogyasztással és 6950-est verő teljesítménnyel."
Miből jön ki ez a következtetés?
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5291 üzenetére
ha fogyasztáscsökkentő és +20-ra nem hoz fps-t akkor viszont mehetne -20tól 0%-ig!
Mert akkor feleslegesnek érzem a +20%-os beállítást. Vagy rosszul értelmezem?
Mondjuk azért Bf3-ba igen komoly teljesítményt nyújt a 6970-essel szemben!
7850-est 6950-es teljesítménnyel? 100W? Ez nehézkes lesz véleményem szerint. -
válasz
TESCO-Zsömle #5284 üzenetére
ill. ennél annyival többre, hogy a teljesítmény nyirbálásának a módszere microstutteringet okoz, ami számos játékban igencsak jól látható. önmagában a -20-25% fps-sel nem lenne gond.
szerk. mondjuk erre van megoldás - manuálisan vissza kell venni a kártya órajelét arra a szintre, amit a powertune szeretne közelíteni. csak attól valahogy nem lesz top hardware feelingje az embernek...
-
válasz
TESCO-Zsömle #5275 üzenetére
az egy dolog, hogy a szövegből nem érzed ki az iróniát, de hogy még gonoszan mosolygó smiley-ból sem...
amúgy -20% powertune = játékélmény destroyed. guaranteed.
-
válasz
TESCO-Zsömle #5263 üzenetére
a cayman duoval nem tették meg...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5266 üzenetére
4-es CFx-hez már bankot kéne robbantanom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5263 üzenetére
Akkor itt már csak az ára a kérdés, valamint hogy a játékok mennyire profitálnak ebből a nagy teljesítményből. (mert ugye más egy kicsit a működési elve a kártyának)
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5257 üzenetére
Azt pletykálják (én meg továbbadom) hogy az a ép amit belinkeltem az csak 7950-es?
Jöhetne egyébként már több adat ha holnap van megjelenés. Jobban örülnék ha tényleg a 7970-es lenne a képen!
-
polonic
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #5255 üzenetére
Ott van még azért a hely a 7. és 8. érintkezőnek mind a kettő 6-os csatlakozó mellett.
A chip meg elég nagy. Óriási a 28 nm-en.
-
válasz
TESCO-Zsömle #5239 üzenetére
a vizuális ingerek sokkal erősebbek, mint a kianalizált számokból levont következtetések. később zsigerből a "torzított" kép fog beugrani akkor is, ha szépen levontad magadban, hogy pontosan mennyi is a különbség. nem hülyék, akik ezeket az ábrázolási módokat kitalálják.
(csak büdös nagy parasztok
)
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5239 üzenetére
Most nem rólam, vagy rólad van szó. Mi értjük a grafikont. De én megkockáztatom, hogy a vásárlók 40%-a két csíkot fog látni. Külföldön pláne. Erre próbálok rámutatni. Ez nekik trükk. De mindegy.
(#5242) TESCO-Zsömle: Grrr.
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5237 üzenetére
Ez így van, tanuljon meg látni/gondolkozni. De ez azért erős: "Nincs benne semmi trükk"
Tegyük fel, hogy ezek az adatok. Nem másították így meg valóban, csak máshogy mutatják be, amitől háznyinak tűnik a dolog. Ez meg trükk, na.
szerk:
Ilyen nekem is volt, de az csak simán aláhúzta, aztán közölte, hogy milyen hülyék vagyunk.
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5230 üzenetére
Ha az ember ránéz, azt látja, hogy a piros 4-5x akkora, mint a zöld, ami a GTX 580. Azért ez elég trükkös szerintem.
De nyilván nézni kell a beosztást is, csak azt nem mindenki szokta.
(#5232) Abu85: Erről szól a statisztika; 30%-ról beállítják, hogy 300%. Borzalom..
-
nkmedve
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5201 üzenetére
Épp az a gond a megatexture technológiával, hogy elméletben jó, de gyakorlatban nagyon sok gond van vele.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5201 üzenetére
a válasz arra vonatkozott, hogy kb mindegy. amíg nem jutunk el rendszerszintű integrációig, addig egész egyszerűen ilyen HW nem fog otthoni szinten rendelkezésre állni. persze maga a kérdés ettől még érdekes, szóval a válasz engem is érdekelne.
valszeg itt is az lesz, mint a doom3nál, ott is eltellt kb 4-5 év, mire a HW elég erős lett az újdonságok kompromisszummentes elbírásáig.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5193 üzenetére
két terákat mondanak tömörítetlen területre.
amiről tudok cégnél, ott emlékeim szerint négyes raid tömbbel értékel el ezt a legnagyobb pciEs tárolókból (gyakorlati teljestítményre, nem benchelni vették). utóbbi darabja olyan félmillió huf. szóval van, csak consumer szinten annyi értelme, mint 4gpus munkaállomást venni battlefield3nak.
2016ra úgy értem, hogy 2tera ssd, 1500mbps átvitellel, consumer árszinten.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5196 üzenetére
Ez az implementációtól függ. A DX10 előtt úgy működött, hogy minden parancs előtt megkérdezte a rendszer a drivert, hogy a hardver tudja-e egyáltalán ezt futtatni. A driver leellenőrizte, és visszaigazolta, hogy igen, vagy nem. A DX10-ből eltűntek a VSC bitek, így kőbe volt vésve, hogy mit kell tudnia a hardvernek. Ezzel a program az indítás elején megkérdezte a drivert, hogy DX10, 10.1, vagy 11-es hardverről van-e szó, és az alapján futtatta a programot. Azt nem tom, hogy a DX11.1-ről mennyit lehet írni, de az MS nem mondta, hogy kussolni kell. A DX11.1-ben is így működik majd ez, de lesz egy kiterjesztéskezelő. A program nem csak a DX verzióra kérdez rá, hanem lekérdezi, hogy azon felül még milyen kiterjesztéseket támogat a driver és a hardver. Persze ezt a programba kell építeni. Ha biztos a fejlesztő, hogy csak a DX11.1-es funkciókat használja, akkor nem kell a kiterjesztések után érdeklődni. Enyhén OpenGL-re hajaz. Ami jó ebben, hogy marad a hatékonyabb ellenőrzés. ami rossz, hogy a fejlesztőknek az egyes extrákra minden gyártó kiterjesztését elő kell venni, vagyis jóval többet kell dolgozni. Illetve kérdés, hogy ki milyen kiterjesztésekkel dolgozik majd. Lehet, hogy lesz egy csomó eltérő megoldás, eltérő problémákra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5191 üzenetére
érdekes lenne, de szerintem olyan megfelelő méretben még évekig nem lesz. 2016ra talán.
cégeknél meg ilyen tárolók már vannak, de ott általában oka van. meg ki is termeli az árát.
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5141 üzenetére
Az lesz mint eddig is, erdemesebb lesz megvenni az elozo generaciot meglevo keszletek erejeig, mert teljesitmeny/ertek aranyban jobb lesz, es ez a tobbsegnel meg mindig ez szerepel elsokent, es nem a "sporoljunk 2 eurot a villanyszamlan".
A lenyegtelen ujdonsagok mint az Eyefinity HD3D meg az ehez kapcsolod tobbi szokas szerint kis reteget fog erinteni.
Kovetkezo felvonas majd az lesz amikor realizalodik az emberekben, hogy a grafikonokon cherry picked eredmenyek vannak, es jon majd a "varni kell amig kiforrja magat a driver"
Tiszta szinhazi eloadas lett az egesz GPU uzletag, kar hogy ugyanazok a fejezetek ismetlodnek, csak a szereplok neve mas -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5111 üzenetére
Remélem kapok prémiumot, és akkor január végén megyek is a boltba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5095 üzenetére
Mit hajt ki?
-
PepeG2530
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #5089 üzenetére
Naja.
Miután tavaly a fényképem bejárta a világot, amin mindenki azt találgatta, ha a csip mellett milyen pénz van, így inkább mást raktam oda.
Viszont, mivel hétfőn szabizom, kedden tudom csak kipróbálni
De, azért majd dobok ide vmi hasznosnak tűnő bencsmark eredményt -
PepeG2530
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #5076 üzenetére
Konkrétan 77xx és felfelé új, 28 nm.
76xx és lefelé pedig régi 40 nm, csak átflesselve. Konkrétan már csináltunk is Mondjuk 6570-ből 7570-et, mert mennyivel jobban hangzik. -
PepeG2530
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #5073 üzenetére
De, ez már 28nm
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5067 üzenetére
Igen, ezért nem is kerülnek bele a 300-asba. 375W a hivatalos TDP-je, csökkentett órajellel, de elvileg "unlockolva" is belefér. Nem veszik fel állandóan a 250-et, sőt, nem is esznek azok annyit.
Arról nem tudok, ki indította el, de elég nagy visszhangja volt a dolognak. Persze, még azonos csíkszélen is hoztak valamennyit, vétek lenne most eltolni. Ezért is hiszek ebben én is most, ahogy írtam is.
(#5073) TESCO-Zsömle: Esélyesebb, hogy az általad említett 6990-ről volt/van szó, nem az áramtól duzzadó változatomról, de a dián inkább az unlockolt szerepelhetne. Tehát ha ez a prezentáció igaz, akkor már inkább az 580 Sli a vetélytárs, ami...
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5062 üzenetére
CF jól szokott skálázódni javarészt, illetve szerintem aki ilyet vesz, az 6970 órajeleken használja, ha már az a BIOS is rajta van. Én így számoltam.
Azért tényleg beb@szna, ha ez is akkora hype lenne, mint a Bulldozer.. Annak én nem dőltem be, de ennek lehet igen.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5062 üzenetére
Csak nehogy olyan über brutál legyen mint a Bull.
No de majd meglássuk. -
Ari18
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5060 üzenetére
Köszi, a régi valahogy jobban tetszene. A várható teljesítményről esetleg valami?
( 6950 vs 7950 ) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5046 üzenetére
Pontosan. A hónappal szorozták fel. Decemberben nyújtja majd a legjobb teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest