- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Malibutomi #31412 üzenetére
@Malibutomi Dehogy álcázásnak... Azzal disszipáltatják el a túl sok tápfeszt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #31230 üzenetére
Viszont ez már sokkal berátibb, mint a korábbi nettó 1155€.
Nézd a jó oldalát, még meg sem jelent, de már 250€-t csökkent az ára.
1080Ti-nél úgy sem lesz drágább, csak ha el is páholja.
(#31231) rupsz: "amint lesz elorendeles, kattintok."
Kettőt...
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #31206 üzenetére
A Ryzennél hogy volt? Sokkal magasabb volt a pletykált ár, mint a valódi a megjelenéskor?
-
Raggie
őstag
válasz
Malibutomi #31154 üzenetére
Firestormhun hozászólásában levő linkről beszél a kolléga szerintem.
Újra: LINK -
Oliverda
titán
válasz
Malibutomi #31082 üzenetére
Bányász kártyát vagy bányász GPU-t? Nem mindegy.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #31006 üzenetére
Power limit kitolás tud még ilyen furcsaságokat.
Persze, ezzel nem azt állítom, hogy ez állna a háttérben, csak egy lehetőség. -
válasz
Ez szinte 100%, hogy fake.
-
törölt tag
válasz
Hozzaszamoltak az AFA-t, nem veletlen volt BP-en a bemutato
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #30966 üzenetére
Egyébként érdekes dolog ez az AMD részéről is.
Minek mutogatnak egy félkész terméket, egy stabilan félkész terméket? Ha tényleg ilyen gyenge (1 évvel később, másfélszer akkora lapka, drágán szerelhető HBM, kétszeres fogyasztás, középmagas teljesítény), büszkék nem igazán lehetnek rá.A ryzennél progressziót láttunk. sokan szkeptikusak voltak még a 3Ghz-ben is. 2.X környékén jöttek az ES példányok. Végül 3.2-3.3-ról azért feltornászták 3.6-4-re. Ez progresszió, ezt így érdemes mutogatni. Azt mutatták kendőzetlenül, hogy ebben legyőzzük a konkurenciát. Majd most már ebben is, és ebben is. A vega esetén ilyenról valóban nincs szó.
Felvetődhet a kérdés, altatja-e az AMD a konkurenciát. De azért most már az utolsó másfél hétben kéne látni progressziót a szivárgó eredményekben. Az 1500->1600->1700MHz-et azért nem feltétlenül sorolnám ide, mert közben természetszerűleg a fogyasztás is nőtt 225W-ról 300-ra, 375-re, meg 440-re. Hogy ez igaz-e, meg hogy ez csak keret az egy dolog, de ezt nehéz annak a bíztató progressziónak látni, ami a ryzen esetén megjelent. Felfogható a szokásos AMD-s erőlködésnek, hogy a végén még húznak 50-100Mhz-et a kártyán.
A FE eredményekből semmiképp nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Megmosolyogtató, ahogy egyre másra jelennek meg a tesztek azt bizonygatván, ebben ennyi van. Ugyanakkor ha tényleg csak ennyi lenne és a pro képességeket meg a pro driver adja, akkor akár papíron meg is jelenhetett volna az RX vega a FE-vel együtt.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #30960 üzenetére
Akkor 1 hét múlva kiderül mennyit jelentenek a hangzatos újítások és adriver optimalizálás. Lesz mihez viszonyítani.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #30956 üzenetére
FE teljesítéményt elnézve bármi más feltételezés lenne alaptalan. Sőt lehet egy 1070 volt a gépben, azt se vetted volna észre fps számláló nélkül(de még lehet azt kirakva se).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #30949 üzenetére
...eees igy terjed a bullshit a neten. Random user a reddit azt irja hogy 1080 volt a gepben (azt mondtak neki allitolag...miutan kimaszkoltak a monitorokat es a gepeket hogy ne lehessen tudni mi micsoda gyorsan elaruljak mindenkinek), WCCF atveszi a dolgot, onnan meg a Guru3D es a tobbiek is.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30926 üzenetére
Igen. Engem ez nagyon zavar. Azt hiszem nem ez lett ígérve. Ha előzetesen megmondják, hogy egy francos sync teszt lesz akkor szerinted felmentem volna rá? Elment volna rá bárki is?
(#30927) Abu85
Adatra én se számítottam. Az már nagyon kellemes meglepetés lett volna.Azé remélem csíped az Interstellart!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #30894 üzenetére
Lesznek, igyekszünk. Igazából nem egy bejelentés lesz az elkövetkező hetekben, illetve inkább héten. Ketté lesz szedve a dolog. De a billentyűzetem valamiért nem írja le, amit akarok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #30887 üzenetére
Majd megtudjátok a következő héten. Többet nem szedtek ki belőlem.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #30841 üzenetére
Jelenleg még elég sok minden nincs rendesen kihasználva a csipből, ez simán okozhatja azt, hogy a jelenlegi driverekkel még meg se lehessen rendesen hajtani a vasat... Plusz az FE-n elég bika a VRM, de a feszt úgy kell belőni, hogy gyengébb konstrukciókon se szállhasson el a csip.
Szval én még picit várnék vele, mennyire is lett vagy sem túltolva a fesz. Mindig túl van, és túl is lesz,a kérdés csak hogy mennyire. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #30816 üzenetére
Kb. 1000W-os félpaszív kell, ami 4-500W között tud passzívan és nem csak 3 percig, amíg mondjuk egy teszten meglesik. A 850-esek hamarabb szoktak kapcsolni. De kell is nekik, ne süljenek meg, a Seasonic az ugye kapásból Platinum, kevesebb hő fűti, agyon van lyuggatva, plusz bordák is bőven akadnak rajta, és így se mertek 520W-nál nagyobbat full passzívba kiadni, az azért szerintem elég beszédes.
Amúgy ja, drágultak is, a 850W-os G2 legutóbbi isert ára 50 000 feletti, a G3-as is 55 000 körül van most.[link]
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #30796 üzenetére
Azért 1400Mhz-et még én is elképzeltem mint borúlátó. De 1600 nem.
Persze az is kell hogy az RX-ek nehogy meglegyenek csappantva órajelben.
A fogyasztás viszont szintén úgy alakult mint az órajel, több lett mint hittem. (de még az rx lehet kevesebb)
A tuning..... azért attól nem kéne elszállni, van valami de nem sok, az meg hogy az alaphoz mérten sok mert a bostot nem igen bírja ne legyen már előnynek rakva.
De mindezek majd az RX-nél lesznek érdekesek, meg a gyártóknál. -
válasz
Sztem typical clock x 64
-
válasz
Malibutomi #30805 üzenetére
[link]
ezt követte némi vau-vau az etikus újságírásról, ma délután meg már csak azt látom, hogy az accountnevére rákeresve hibát dob a fórumjuk. manuálisan kitúrva a hszei ott vannak, de reg már nem kapcsolódik hozzájuk, csak egy(del)
feliratú címke. most nézegetem, hátha találok nyomokat arról hogy a távozása önként történt-e vagy "motiválták". -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #30801 üzenetére
Azt a driver nem befolyasolja, de a fejlesztések fele kifejezetten energiatakarékosságra gyúr (pl sayinpety harmada )
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #30798 üzenetére
A drivert kizárólag azért nem említettem csak az ominózus postban mert ma már korábban megtettem és pusztán nem vagyok hajlandó azok kedvéért egynél többször megtenni akik nem képesek ezt a tényt a helyén kezelni.
(#30799) Petykemano:
Ugyan nem ide de más topicban írtam már, hogy ezeket a gyári TDP-ket sokkal rugalmasabban kéne kezelni.
Az én kártyám pl a Sapphire gyári oldalán a speckók között 375W TDP-vel szerepel.
Háromszázhetvenöt!Ehhez képest pedig minimális finomhangolás után jó ha ebben a nyári melegben behúz magának ~250et, a teljes gép falból ki peak értéke nem éri el a 400W-ot..
Elég jófajta a táp fogyasztásmérője, az van összelinkelve a HWInfoval..
Nem tudom mert nem értek hozzá hogy mi alapján tüntetik fel ezeket a fogyasztás értékeket a különböző speckókban de eddigi tapasztalataim alapján köbgyök..
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #30798 üzenetére
Az óriási dolog lenne, ha furyként működve érné el az 1700mhz-et
-
Habugi
addikt
válasz
Vitte magával a sírba azt is hogy annyi tuning potenciál lesz benne mint a Furykban volt.
Persze maradjon is így.., meg ugye ez még mindig nem az RX, ráadásul több verzió is lesz nem csak az XTX, szóval meglátjuk.., a divatos "borúlátásnak" (
) azért leosztott egy jelképes sallert.
-
Yany
addikt
válasz
Malibutomi #30774 üzenetére
Hogy a nyűbe lehet ekkora különbség a board és az ASIC power között HBM RAMokkal?
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #30787 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el, hogy nem tesztelhetik a csipet a végletekig egyesével, plusz az apróbb működési hibák az esetek többségében nem fognak az otthoni tesztek alatt kijönni. Emiatt mindig maradni fog tér némi alulfeszelésre. Ja, igen, és benne kell hagyni minimális tartalékot, hogy ahogy öregszik a csip is működőképes maradjon, plusz esetleg gyengéb VRM alatt se essen össze. Ugye, a gazdasági tényezők.
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #30787 üzenetére
Nagyon remélem hogy így is marad, nekem ez kb a nemezisem.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #30776 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy a Vegát is elég rendesen alul lehet feszelni: [link]
1600MHz 1.2V --> 1600MHz 1.075V (-125mV) -
válasz
Malibutomi #30775 üzenetére
1962/1682= 1,1664684898929845422116527942925 ~ 116.6%
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #30736 üzenetére
Pedig nem fogják,és nem azért mert nem képesek rá hanem azért mert egy gpuval kell lefedni mindent.És akármennyire is azt kommunikálja az AMD hogy fontos neki a gamer piac,azért annyira mégsem mert az utóbbi években nem igazán onnan van a jelentős bevétel,illetve maga a gamer piacon sem a high end ami jelentős nyereséget hoz,azért annyira nem is hajtanak rá.Kénytelenek kompromisszumokat kötni,ez tipikusan az amikor a kocsidra 4évszakos gumit veszel,ami elmegy télen-nyáron de nem hozza sem a téli sem a nyári gumikat,nem is hozhatja mert az irreális elvárás.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #30728 üzenetére
De nem mindegy hogy (a talán) 1080 teljesítményű kártya eszik meg 300 wattot órajeles droppokkal, vagy 1080ti koppra húzva.
A vizes simán enni fog 375 wattot, sőt, remegő kézzel fogják ráengedni a furmarkot. A teljesítménye meg majd kiderül. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #30733 üzenetére
Peak minden kártyánál van a 1080is felugrik néha 280-300Wra is,sőt az RX580 meg a 480 is...nem véletlen hogy kb minden normális vgan a VRM kb 2Xen van túlméretezve a tdphez képest.Az összes eddigi 250-300Wtdps kártya peakelt 400Wig, a gond akkor van ha tartósan ott marad amúgy ez egy teljesen normális dolog,ilyen szempontból nincs gond a Vegaval,ami fontos az teljesítmény de leginkább az ár.Ha teljesítmény nem is lesz az elvárható a kezdetekkor egy jó árazással vonzóvá lehet tenni akármelyik vgat,aki Vegat akar az azért imádkozzon leginkább,hogy ne legyen jó bányászni.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30728 üzenetére
"Gigabyte's theoretical 375W maximum serves no practical purpose, since the card doesn't get any faster once you exceed ~330W or so. "
Értelmes OC-ről beszéltem nem ilyen "facsarjuk ki az utolsó MHz-et is max fesz mellett"-ről.
2 GHz-es oc is megvan 350W alatt, a peakeket nézni meg szép és jó csak a 350W-ra belőtt kártyánál még nagyobbak lesznek, szóval a Ti peakjeit majd a Vega peakjeihez kell mérni, nem a TDP-hez ami legtöbbször inkább az átlaghoz közelít. Az pedig jelen esetben bőven alatta van még OC mellett is...
Azt meg a margóra jegyezném meg, hogy egy ilyen lépésnek (extra TDP-s vizes verzió) inkább akkor lenne értelme, ha nem tudja egyértelműen megverni a Ti-t a 300W-os levegős verzió.
Tehát addig ez a 350-400W nem sokat ér ameddig a mellé társuló teljesítmény nem ismert. Ha ennyiből hozza pl. a 2 Ghz-es Ti szintjét akkor szerintem sem gond, de ha ennyi kell egy ref 1080 Ti szinthez akkor az elég nagy égés lesz. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #30723 üzenetére
Ez nem fogyasztás, hanem a Power limit funkció állításával a beállítható max TDP limit. Ez egy 350W-os TBP mellett 420 (+20%) vagy 525W (+50%) lenne.
A fogyasztás ennél a példánynál így néz ki:Még a Furmark terhelés is "csak" 320W.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30710 üzenetére
Az 1950-2000 MHz-en járó customok 300W alatt fogyasztanak játékokban, még a peak értékek sem 350W-osak...
-
ChME
tag
válasz
Malibutomi #30716 üzenetére
Ezen videó eredményei alapján ~1400 MHz körül megy átlagban az FE (hivatalos specben a Typical Engine Clock (MHz): 1382 szerepel). Ha felrakod fixen 1600-ra (és +50% power limit a videós eredményeknél), akkor jobbak az eredmények, de jóval többet is fogyaszt. Ha így nézem, akkor a fix 1700 a stock állapothoz képest nem csak 100 MHz.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #30716 üzenetére
Persze, arra írtam hogy nem annyira nagy az a tuning, talán többet kér cserében mint amit ad. Feltéve hogy 1600 fixre húzva elvan 300w-on, gondolom a 300W a csúcs amihez ez az órajel tartozik. HBM-el nem számolok ha már azt írjátok nagyon keveset fogyaszt akkor a tuningja említésre sem méltó.
Tuningot az utóbbi AMD karikat nézve amúgy sem várhatunk sokat, esetleg ha valamelyik VGA erősebben le van fojtva talán ott van mit keresni. -
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #30710 üzenetére
Ja tuningnál könnyen elszabadulnak a W-ok, ezt el kell fogadni, mindenre igaz.
Ami zavaró lehet az az hogy 1700Mhz az csak 100 Mhz tuning, 6,5% tuning, na így már másabb. -
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30705 üzenetére
Inkább lelépek, és nem irkálok ide. Ha ennyi se fér bele, akkor tényleg inkább nem piszkálom az alvó oroszlánokat.
Abu pedig tuti nem fogja magára venni. Ismer, tudja, hogy a kettőnk hozzáértése közt mekkora különbség van. Nem vesz ő engem komolyan.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #30666 üzenetére
Ez az!!!
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30664 üzenetére
Jó, csak egy valamit tisztázzunk. Én ha hülyéskedek akkor nem nektek célzom. Nem direkt titeket piszkállak. Téged is és még pár fórumtársat, ismerlek más topikokból. Tudom, hogy tesztek ezért a közösségért.
A mondandódat értem.
Arra az idézetre rátérve. Még ha poénnak is írtam, én simán elképzelem, hogy ezt is előhúzhatják a tarsolyból a Bethesdás megállapodás révén. Az se biztos, hogy akkora hülyeség.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30659 üzenetére
Találgattam csak én is. Nevezheted trollkodásnak, de pont annyi alapja van mint néhány "hívő" kommentjének. De ugye ez relatív. Én megértem, hogy ti nem tudtok röhögni ezen az egész Vega témán. Én tudok, elég jóízűeket. És ezzel nem is bántok meg senkit direktben. Az, hogy neked, másnak ez nem annyira tetszik, az ettől még nem trollkodás. Én nem várom összeszorított záróizmokkal ezt a Vega-t, ettől függetlenül persze én is kíváncsi vagyok mi fog most már ebből a tragikomédiába illő előjátékból.
-
válasz
Malibutomi #30635 üzenetére
Az induláshoz képest a 7970 a 10%-os hátrányát ledolgozta a 680-hoz képest 2012 végére. Nem tudom, a 680 mennyit gyorsult, de alig hiszem, hogy 5-10%-nál többet, úgyhogy a Tahiti gyorsulása 15-20% volt maximum.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #30639 üzenetére
7870 nekem is volt, nem volt rossz kártya, de a Witcher 3-hoz már kevés volt, amiatt vettem anno új kártyát a 7870-t leváltandó. .)
-
nubreed
veterán
válasz
Rendben, várjuk a fejleményeket. Bár a legtöbben szerintem úgy voltak vele, hogy már induláskor "kijöjjön belőle az állat" és ne kelljen kb. félévet várni arra a driverre, ami igazán kihozza belőle. Dehát mindegy, ez van.
-
-Solt-
veterán
válasz
Nem volt az 40% emlékeim szerint...
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #30632 üzenetére
Őszintén, nem azt várta mindenki, hogy az 1080Ti -t is lehagyja a nagy RX Vega? Főleg ekkora késéssel az 1080/1080Ti megjelenéséhez képest. Tényleg elképzelhető az, hogy majd a drivereken ennyi múlik és azok rendben lesznek akkor még kihoznak a kártyából plusz 20-40% teljesítményt? Ezt valahogy nagyon nehéz elképzelni.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30545 üzenetére
El tudod küldeni nekem még pm-ben? Nem emlékszem a trágár szavakra. Átolvasnám. Köszi.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #30540 üzenetére
Te kajak kitörölted a kommentemet?
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #30499 üzenetére
Múltkor sayinpeti valami olyasmit mondott, hogy ha a Polaris megkapná a DSBR-t akkor harmad annyit fogyasztana, mint most fogyaszt.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Malibutomi #30495 üzenetére
Igen ez mondjuk feltűnt nekem is, hogy hogy fér bele a "not gimped"-be a tiled rendering hiánya..
-
válasz
Malibutomi #30304 üzenetére
Ez a megkozelites egyetlen esetben nem uber baromsag - ha az RX valami elkepeszto teljesitmennyel jon. Ha ennel 10-15%-kal lesz tobb, akkor az "alig gyorsabb" annal, ami most "szar". Remelem, nem ennyire benan csopogtetnek...
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #30032 üzenetére
Erről nem is beszélve, hogy egy méretre ugyanekkora referencia hűtés már a 290X-eknél is csak kb. 250W-ra volt jó, azt is turbina hanggal és 94 fokon. Már csak a komolyabb hűtések miatt is gyorsabbak lehetnek a gyártói megoldások, ahol nem egy ilyen bloweres 2 slotos csodával kell letudni a hűtést. Az látható, hogy a hivatalos max órajel igen magas, 1600Mhz, míg a "300W"-ból csak valami 1380Mhz-et garantálnak, ami elég kevés az 1600-hoz képest. Kapásból akár 16%-al lehet gyorsabb egy olyan kártya, ami kimaxolja a gyári BOOST-ot...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #30038 üzenetére
Részemről végig arról volt szó, hogy a pro FrontierEK lassabbak az 'optimalizált' RX-nél...
A korábbi hszben is írtam.A bench részben igazad van persze, az levegőssel volt... én arra gondolok, hogy érthetetlen lenne, ha a víz Frontier, ami hamarosan elérhető lesz (?) lassabb lenne az RX-nél, mert valami mágikus RX optimalizációt direkt nem tolnak bele a Gaming modeba.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30038 üzenetére
Attól még fogyaszthat, és azért dobálhatja az órajeleket mert a megadott maxot nem tudja tartani a beállított TDP mellett, ilyen volt a nano is. A vizesnek lehet pont ezért magasabb a TDP-je.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
... most komolyan a víznél mi jobb? Custom lég?
Egyébként teljesen oké lenne 1080< körül is 160-180K-n a termék. Bár a 300/375 Watt fájó pont lenne szóval valami nem kerek.
-
törölt tag
válasz
Mert miért ne ? Pont ebből látszik mennyire nem ér semmit egy ilyen kijelentés
"mokuskerekes frontier...."
Ezen különbségek továbbra sem a driverre vezethetőek vissza...
"Normális" gaming drivernek kéne ehhez is lenni amikor gaming módban van, nézd meg a Pro Duo benchmarkokat [link]. Van ilyen mód benne ? Van.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30029 üzenetére
Személyeskedés helyet inkább maradj a témánál.
Konkrét termékről beszélt ? Nem. Flavors ? Mi a fene az komolyan ? Ha neked ennyi elég, hogy igazad legyen akkor hajrá.
Nem csűrök csavarok semmit, ez a marketing bs. akár azt is jelentheti amit írtam. Nem tetszik ? Ok.A vak is látja, hogy mennyire megy a süketelés a vega gaming teljesítményéről, de biztos akkor ezek a "falvorok" fogják behozni a 30%-os elmaradást amit ennek a vasnak tudni kéne. Aztán majd ha mégse, semmi pánik! Még mindig ott a Vega20 elvégre az is lehet egy "flavor"...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30026 üzenetére
"and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version"
Lol flavors -ez olyan konkrét, hogy jelenthet akár egy 2GPU-s RX Vegát is ami még jó, hogy gyorsabb
Az meg, hogy a custom OC példányok gyorsabbak normális dolog - de nem azért mert más driver lesz alatta, azt ugyanúgy megkapja a Frontier is.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #30026 üzenetére
Es ez a kijelentes egy szep peldaja a "nesze semmi fogd meg jol" corporate speak-nek mint ahogy mar akkor is le lett irva amikor ujdonsag volt: [link]
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #30022 üzenetére
Igazi ok nincsen, miért lenne 50%-al lassabb... de akár 30%...
Hűtés kilőve, mert ezen rendes cooler van 300/375 W water ...
Órajelkülönbség se hiszem, hogy ennél nagyobb lesz.Annyi, hogy nincsen profilozva még rendesen a gaming része...MOST. bár magát a jelenséget továbbra sem értem, akár marketing, akár hwsw szempontból, hogy miért kéne lassabbnak lenni a jövőben. Hát pont ez lenne a game mode lényege... Rája nem ezt mondta?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30022 üzenetére
Ilyet nem mondott, ilyet mondott: "wait just a little while longer for the lower-priced, gaming-optimized Radeon RX Vega graphics card"
A "gaming optimized" meg sok mindent jelenthet, a frontiernek gaming módban pl. ugyanazt a drivert kéne majd használnia mint az RX. Ha jelenleg ennyire képes akkor szimplán kiadták félkészen.
Ha meg ennek a cuccnak 1600 Mhz-en 300+ W kell akkor az RX vega még pont, hogy lassabb lehet, alacsonyabb órajelen, kevesebb CU-val. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #30016 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30012 üzenetére
22.19.384.2-t mutat a GPU-Z és ez van a 17.6-os csomagban is:
DriverVer=06/24/2017, 22.19.384.2 [kép]
Az, hogy 17.1.1-nek detektálja lényegtelen, máskor is volt már, hogy a csomag verzióját rosszul írta ki. A memóriára se hynixet ír.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #30008 üzenetére
Csak ezt a FE-t nem Pro driverrel hanem gaming módban mérte, még direkt ki is hangsúlyozta.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #29992 üzenetére
Pedig volt elég sok első napos teszt róla. Mondjuk nekik nem volt létkérdés, hogy pár ezer vagy esetleg kétszer annyi titan-t eladjanak.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #29964 üzenetére
Természetesen ez is hozzá tartozik. De ha ennyit kell majd várni, ilyen késésekkel. Az nagyon nagy bukó lesz.
-
emmm
őstag
válasz
Malibutomi #29952 üzenetére
Hé, hé, te írtad a 10-15 %-ot
Amúgy igen, az összes, visszamenőleg.
Nem veszünk össze ezen a Vegán, nyugi, én is várom, csak inkább kellemes meglepetés legyen, mint egy jókora pofon...
-
emmm
őstag
válasz
Malibutomi #29948 üzenetére
Ilyen alapon könnyű rászámolni 10-15 %-ot a Frontierre, és megkapni az RX-et!
De az sem fogja azért megváltani a világot.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #29934 üzenetére
CPU limites már lower tier kártyákon is... Két magot használ max. így meg sokat ér a "GPU" teszt
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Malibutomi #29932 üzenetére
Radeon programban vidd fel a Virtal Resolutiont és teszteld le, kiderül.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Malibutomi #29929 üzenetére
Ez nem tud 4K-t? Nem függ tőle?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #29927 üzenetére
Cinebenchben nincs beállítási lehetőség, fix teszt. Így meg igencsak érdekes amit leműveltek ott, mert ennyire nem térhet el
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #29898 üzenetére
Csak csokorba foglaltam az ilyenkor elhangzó zöld mondatokat 😃
az utolsó mondatot szántam hintnek 😃 -
törölt tag
válasz
Malibutomi #29898 üzenetére
Ennyire nem jött át a
trollkodásszarkazmus ?Bár annyiban igaza van még ha nem is gondolta komolyan, hogy ezekben az alkalmazásokban a Titán soha nem is fogja utolérni a sima Geforce driverekkel, a FE meg pro drivereket használt azért lehet gyorsabb, vagyis a későbbi RX Vega - Geforce játékos teljesítményéről ez nem árul el sokat. A Quadro kártyákkal meg nincs 4k benchmark
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #29885 üzenetére
Ezek szintetikus tesztek az amd által összeválogatva. Ez így nem ér semmit. Az nvidia kártya stock órajelen ment, ahogy senki nem használja. Az nvidiához még nem voltak meg a driver optimalizációk. És még így is teljesen nyilvánvaló, hogy az nvidia sokkal energiahatékonyabb, az amd meg kazán. 375w-ból más a fűtését megoldja.
Az nvidiának már a csőben van a következő, így az amdnek esélye sincs még megugrani. Azonkívül azt elfelejtették feltüntetni, hogy itt a kevesebb a jobb. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #29885 üzenetére
"The cards appears to be faster than Nvidia’s GTX 1080 and close to that of a GTX 1080 Ti card."
Háát erre kíváncsi leszek... Most a Frontierhez van már gaming driver?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #29837 üzenetére
Remélem jó áron kapunk komoly teljesítményt.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #29823 üzenetére
A NANO egy pines limitációjára gondoltam. bár abban igazad van hogy az meg nem custom...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #29807 üzenetére
Azért van az odaírva, mert mindenből a valódinál alacsonyabb paramétert írtak. Ennek az oka, hogy most még nem akarják elárulni a paramétereket. Majd 27-én, de ott is csak a Frontiernél. Ha megnézed a Frontier oldalát, akkor még mindig ott van a "~" a paraméterek előtt. [link]
A primitive shader bonyolult dolog. Azt API kiterjesztésekkel lehet majd használni. Elég bonyolultan lesz megoldva a háttérben, mert a Mantle ICD-n keresztül fog futni a motorháztető alatt, mivel az aktuális API-k nem engedik a bedrótozott pipeline megváltoztatását. De a lényeg az, hogy a fejlesztők számára ebből csak annyi lesz látható, hogy primitive shadereket kell írni HLSL extben, a többit elintézi a fordító és a driver.
Amiről ír a kiemelt írásod az az, hogy bizonyos vertex shader kódok könnyen átültethetők primitive shaderre. Ez tényleg lehetővé teszi, hogy a nem látható geometria kivágása a pipeline elején történjen meg. Ezek egy vertex shader kóddal továbbmennének, holott a primitive shader meg tudja mondani, hogy tuti nem fognak látszani, tehát tök felesleges továbbengedni őket, és itt marha sok háromszögről beszélünk, ami átmegy a szitán, de hasznuk az nincs, csak ez később derül ki róluk. Nagyjából erről van szó. Ezt egyébként viszonylag sűrűn használhatják a fejlesztők, mert marhára kevés munkát igényel, és nagy boostot hoz. Sokkal kevesebb idő ezt beépíteni, mint másféle optimalizálsokkal megkeresni azt a sebességtöbbletet, amit ez biztosít. Ezt még az AMD is meg tudja amúgy csinálni a driverben, mert csak lecserélik a shadert, csak nem vertexre, hanem primitive-re, viszont ez azért komoly munka a rendszerprogramozóknak, tehát jobb, ha a fejlesztők teszik meg. Ugyanakkor a primitive shader ennél sokkal többről szól, mert kínál olyan képességeket, amelyek az aktuális shader lépcsőkkel nem vagy csak brutálisan lassan valósíthatók meg. Ehhez kell a szabványosítás, hogy az elavult shader lépcsőkkel kezdjünk valamit.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #29813 üzenetére
Régebbi címeknél komolyabb limit, kicsiben ugyanez:
vs
A köztes állapot a szinten mindent komolyan terhelő Crysis 3 szvsz nem véletlenül használja TPU peak fogyasztásmérésre.
A teljesen AMD favorit pl egy friss Hitman lenne.
-
válasz
Malibutomi #29813 üzenetére
Nem, mert ezek messze nem ennyire szélsőséges limitek. Jellemzően egyetlen kockán belül előfordul az összes lehetséges limitáció nagy része, csak az arányok mások. Mondjuk az 1060-ban sűrűbben fogja vissza a képrészletek kiszámolásának teljes átfutását a számítási kapacitás, míg az 580-ban inkább a raszter / ROP a korlát.
-
válasz
Malibutomi #29811 üzenetére
Hogyne látszana. 35-40%-kal magasabb a számítási kapacitása, és 33%-kal a sávszélessége, és mégsem gyorsabb.
-
válasz
Nem, csak akkor, ha ennek a potenciális eredményire építve az AMD füllent valahol. De akkor sem csökkentett fillrate-et eredményezne a dolog.
Nekem inkább az gyanús, hogy a fillrate szám a jó, ekkor 1400MHz körüli az órajel, és az CU-k környékén van valami disznyóság. Mondjuk pár speciális célú ALU, amit csak speciális esetekben, ill. direkt programozással lehet kihasználni...
-
válasz
ez shader, tehát akár az amd is tudja erőltetni driveresen, ha van értelme.
-
Raymond
titán
válasz
"90 Gpixels/s Fillrate"
vs.
"The new programmable geometry pipeline"
"This primitive shader type could be implemented by developers by simply wrapping current vertex shader code that would speed up throughput (to that 2x rate) through recognition of the Vega 10 driver packages."
-
válasz
Malibutomi #29797 üzenetére
Jó, de hát itt mindenki tudja, hogy a több = jobb. Most meg jön az AMD a kevesebbel? Hát visszafelé fejlesztenek?
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #29777 üzenetére
a flops-ot megáról gigára, gigáról terára 1000-rel és nem 1024-gyel váltjuk?
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #29711 üzenetére
Ja, kár hogy egyszerre tervezték... (de nyilván más arch, ha te mondod)
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29715 üzenetére
Nem kopkod senki, egyszeruen az elvarhato tulajdonsagokrol van szo. Persze fan szemszogbol mashogy nez ki mert nem eppen idealis a helyzet a 300W es 375W-al, de ez van.
Egyebkent az hogy az AMD-s kartyaidban volt 20% nem jelent itt semmit ket okbol - az egyetlen eddigi HBM-es nem nem volt es az eddigi Polaris-oknal sincs a Vega-nal pedig minden osszejon ezek kozul. Persze lehet itt almodozni, csak szerintem tobb ertelme lenne az ismert tenyek szerint beloni az elvarasokat mert aztan csak a magyarazas marad megint. Jo lenne ha kijon a Vega 1600Mhz-el es meg lenne benne 20% tuning? Perszehogy jo lenne, csak ez nagyon-nagyon valoszinutlen.
Es meg mindig itt van az amirol a multkor szinten volt szo - a teljesitmeny. Az hogy 300W meg OK, ha a megfelelo teljesitmeny is jon vele, es itt arrol van szo hogy a custom tulfeszitett GF1080-ak 220-230W mellett hozott teljesitmenyet azert illene szepen tulszarnyalni. Eddig se compute-ban voltak elmaradva de ugy nez abban amiben igen nem huztak tulsagosan bele a 90GPix/s spec-bol itelve - a GF1070 tobbet hoz itt a maga 120GPix/s teljesitmenyevel, meg az alacsony orajelu FE is 100 folott van, nem beszelve a GF1080 es GF1080Ti teljesitmenyerol.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29711 üzenetére
Meg mindig az ilyenekben bizol?
A multkori diskurank ota van uj info - 300W es 375W board power es FE-n. Nagy vonalakban:
RX580 -> Vega = 2304 -> 4096 = +78% = 185W -> 329W
329W minusz a VRAM sporolas minusz meg amit egy kis csiszolassal sporolsz a gyartasnal es ott vagy a 300W-nel vagy epp a 375W-nal mert meg kell neki nyomni hogy az a 13GFlops meglegyen barmi aron igy meg talan +50Mhz-ert is az egekig tekerik a feszt es a fogyasztast.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #29705 üzenetére
Az biztos hogy az a marketinganyagot nem én csináltam!
Nem illik az AMD anyag az AMD topikba, ok akkor töröld
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29663 üzenetére
Erre mondom hogy azert az elozmenyeket is nezni kell. A Polaris-ra is lett mondva sokminden a megjelenes elott, mert a Powerpoint eltur sokmindent. Aztan lett ami lett. A vart kb. 1500Mhz helyett lett 1266 Boost amit a gyari kartyak meg csak nem is tartottak es a custom kartyak hoztak ki a chip-bol az az 1300-1350Mhz max-ot amit lehetett. Kellett 6-9 honap es egy re-spin arra hogy ez magasabb feszen azert picit feljebb tornazzon es ebbol lett az 1450-1500Mhz a jobbik chip-ekbol, 1400-1450Mhz meg a kevesbe sikerultekbol.
Az hogy a Vega-ra mit varnak es mit mondanak egy dolog, azert oka van annak hogy meg mindig nincs itt es azert legyunk oszintek ez nem a Prey vagy LiquidSky vagy a meghajtok problemaja. Ha lenne termek es a chip perfomance target megvan akkor mar kiadtak volna mert a meghajtokra rafoghatsz mindent, eleg lett volna ha az orajel megvan es a szintetikus tesztek azt hozzak amit kell. jatekoknal meg majd javitottak volna. Az a helyzet hogy nem lett meg a termek olyan szinten ahogy akartak. Honnan latod? Onnan hogy a beharangozott 13.5GFlops-hoz 1600-1650Mhz kell stabilan ha mar igy kiemeltek es az egy-ket het mulva limitalt mennyisegben elerheto termeket pedig 1400Mhz szamokkal reklamozzak. Kellett egy kis csiszolas hogy az az 1600-1650 meglegyen meg ha szarra is lesz feszelve a termek megint mint az RX580 aztan majd fel ev mulva egy ujabb re-spin talan segit rajta. Ha nem akkor meg azt aruljak ami van.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29661 üzenetére
Es meg most ist az van, nem valtozott semmi. A Vega-rol egyelore ami hivatalosan biztosan elerheto az 1400Mhz (lasd 90GPixel/s adat a Frontier oldalrol) es az utobbi fel evben ezzel a technologiaval gyartott termekek (RX580) meg mindig 1500 alatt vannak pedig ott mar tekerik amit lehet. Attol lehetne magasabb ha valtoztattak komolyabban a belso pipeline-on, de ez az eddig ismert Frontier szamokbol nem ugy nez ki.
Lehet sok mindenben remenykedni, csak egy kis realitaserzek nem artana mert anelkul barmilyen almokat be lehetne irkalni ide, peldaul hogy a consumer Vega-ban majd aktivaljak a titokban berakott CU-kat es a Frontier-el ellentetben nagyon javitanak a gyartastechnologian igy a Pascal 2000+Mhz orajeleit is eleri. Ez is az alltalatok kepviselt "soha nem lehet tudni" nezopontal belefer, sot egy 300EUR kategoriaju miniITX Vega ami a 1080Ti teljesitmenyet hozza is. Csak ez mind akkor lehet ha az ismert elozmenyeket es tenyeket direkt figyelmen kivul hagyod es szabad a moka.
Szoval ahogy mar nem olyan regen megbeszeltuk lehet remenykedni abban hogy egy 2x akkora chip mint a Polaris 20 majd ugyanazon a gyartasi technologian varazslatosan eleri az 1800Mhz-et a jobbik (XTR) P20-nal alltalanosan lathato 1450-1500Mhz helyett, csak ez nincs sok esszeruen bizonygathato ervel alatamasztva, inkabb az ellentetere van eleg sok bizonyitek.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29517 üzenetére
Nem, az azert a "kb."-tol messze van.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #29502 üzenetére
"A Fury van 1000MHz-en kb 1070 szinten"
Csak az a helyzet hogy nincs. A 4096-os Fury X van meg mindig alatta, parszor (DExMD, Hitman) egyenlo es egy kis elonye a DOOM-ban: [link] Ott van 7:14-nel az osszesites ha nem akarod az egeszet vegignezni. Es ezektol az eredmenyektol a 3584-es sima Fury jocskan el van maradva.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #29502 üzenetére
6863 : 00 = GF1070
687F : C3 = GF1080
687F : C1 = GF1080tiÉn is inkább ezt preferálom.
A Vega10 die az eddigi spekulációk szerint 56%-kal nagyobb, mint a GP104. Ha csak a GP104-gyel tudná felvenni a versenyt az eléggé nagy fail lenne.
A Polaris10 16%-kal nagyobb, mint a GP106 és teljesítményük megegyezik. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #29346 üzenetére
Az bizony....fake...
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #29328 üzenetére
Fát lehet vágni a hátadon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Filmvilág
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest