-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #10045 üzenetére
Szerintem itt a teszthez használt processzor(ok) és a DX11 közös limitációit láthatjuk.
-
válasz
Malibutomi #10001 üzenetére
jah, gondolom sokan akartak már tízezredikek lenni, de nem volt egyszerű
-
válasz
Malibutomi #9930 üzenetére
jah, én is ide tippelem (és remélem). ez kb 220-230k lenne nálunk, amire még őszinte mosollyal (bár nem vigyorral) bólintanék
. Ennél olcsóbban a mosoly vigyor, drágábban pedig kevésbé őszinte lenne
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #9815 üzenetére
Ezt a táblázatot a Guru3D is közölte. Meg a legutóbbi képet is. Egyre biztosabbak a pletykák.
Televan : Én speciel a vizeset választanám a levegőssel szemben.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #9897 üzenetére
Remélem lesz ACE.Nálam a WCE kilőve.
Más: Ha megjelennek az új kártyák akkor a használt piac megint olyan lesz mint egy megbolygatott méhkas.Lehet majd venni akciósan az alig használt kártyákat.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9895 üzenetére
"Enhanced ZeroCore functionality"
Vajon mit érthetnek ez alatt ? Most már fel is ébred a monitor ? Mert mióta
mindenkire ráerőltettékbevezették (3+ éve) nem sikerült ezt a bugot javítani... -
daveoff
veterán
válasz
Passz, lehet a sima 390 az lesz, ha egyáltalán lesz....
-
Anubris
őstag
válasz
Lehetséges, hogy ebből is lesz 4 meg 8 gb verzió?
Én számítok légre 390 meg 390x-ből is, nagy kicseszés lenne a gyártókkal ha nem rakhatnának egyedi hűtést egy ilyen tucatkártyára. A Titan meg 295x még oké. -
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #9883 üzenetére
Pont ezért nem fűztem hozzá kommentárt... hátha megszakérti valami szaki...
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #9845 üzenetére
Uccsó táblázat már autómatikusan kimaradt, mert Abu arra nem bólintott rá
Jó lenne, ha mégis Tonga lenne ez az alacsony fogyasztású cucc mondjuk 20nm-en
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #9849 üzenetére
No, én éppen emiatt mosolygok már régóta ezeken.
(#9851) gbors: Pedig pont ez a modularitás lényege.
(#9852) Abu85: Sejtettem, hogy nem ez lesz a lényegi nehézség.
Amúgy ekkora szivacs az interposer? Mondjuk korábban is néztem nagyot, hogy 1024 bit, ahhoz kelleni fog jónéhány kontakt.(#9853) Abu85: Igen, a névadás alapján is gyanús a Fiji-VI viszony.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #9847 üzenetére
Jó, de itt a GCN generációkra utaltak. Én meg arra, hogy szerintem marhaság, hogy újabb generáció lesz a Fiji meg a 370, mint a Tonga.
Szvsz az összes új GPU GCN3-as azaz GCN VI, azaz Vulcanic Island architektúra lesz. -
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #9838 üzenetére
Akkor tonga a 380, 290 a 390, de hova jon a fiji?
-
7time
senior tag
válasz
Malibutomi #9799 üzenetére
Az a Trinidad nagyon szimpatikus, az 1.3 GCN és a 110-130W TDP is nagyon kellemes adat.
-
oliba
őstag
válasz
Akkor ez most az R9 285 "átnevezve"? Csak, mert a megfelezett fogyasztás nagyon brutál lenne
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #9826 üzenetére
Igen az elhelyezkedés jónak tűnik, csak szerintem tipp.
Amúgy mindkét ilyen összevetésben nekem az vicc, hogy 1440p-ben, milyen 19/22 játékot nézhettek, meg milyen beállításokkal ahol a 960 képes 60 fps felett lenni, meg a 980, 290x is 100 fps felett teljesít.
Ha ezek tényleg ilyen jól teljesítenének akkor FHD-ra megelégednék egy 960-al a következő két évben. -
Anubris
őstag
válasz
Nekem ez azért tűnik fake-nek, mert a 960 Ti és 980 Ti ( ha ez lesz a neve egyáltalán) kártyákról még semmi hír és addig biztos nem készítik el a végleges változatot belőle amíg az AMD nem lép.
De ha már ez az oldal annyira képbe van akkor a többi új AMD kártyát miért nem rakták be, 370/380x megjelenése is előbb várható,mint ezeké az Nv kártyáké. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9821 üzenetére
Hát ahogy én számolom, az általam linkelt grafikonon 32,1% a Titan X előnye a 980-hoz képest, a Te grafikonod szerint pedig 23,9%. Ez azért elég nagy különbség, és a felbontás, játékok mennyisége szinte ugyanaz, ekkora difi nem lehet. És a 3DMark mérések alapján is ~35-40% az előnye a Titan X-nek a ref 980-hoz képest. Már csak emiatt is bukik ez a grafikon, persze ettől még lehet, hogy erőseb lesz a Fiji, mint a Titan, csak én erre a grafikonra nem mernék alapozni.
-
daveoff
veterán
válasz
-
válasz
még nem láttam, mikori? Mármint hasonlókat láttam már, de olyat amin konkrétan Titan X-nek nevezték volna a full fat gm200-at nem.
-
HSM
félisten
válasz
Mindig jókat röhögök, mikor GCN1.3-akat látok...
-
7time
senior tag
válasz
Malibutomi #9747 üzenetére
Persze hogy nem mennek de azért még jobb lenne 230-250W körül maradni akkor én sem nézném annyira hogy milyen vastagon fogott a ceruza inkább kérek kölcsön, viszont a 300W nekem már húzós, egy Fiji PRO elviekben 250W körül maradhat.
-
7time
senior tag
válasz
Malibutomi #9745 üzenetére
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #9672 üzenetére
A Pitcairn ---> Curaçao -nal is azt hittuk, de meg is ugyanaz (GCN1.0) lett. Talan most kap egy frissitest. Mivel HBM ugy sem lesz a kozepkategorian mar ki kellett volna adni, de meg bejelentes sincs. Mindig el tili-tolizzak.
-
válasz
Malibutomi #9706 üzenetére
Nem... azért, mert csak az nvidia vált be, mert az amd-nek világéletében szar a drivere és a kompatibilitása
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9675 üzenetére
A 780 után jött ám egy Ti is,meg Titan refresh is..
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9675 üzenetére
Nem "hiszti" volt, csak mondom, hogy a jelenlegi viszonyok mellett elég merész dolog ez a június utáni premier. Egyébként meg ez egy találgatós topic, ha a specifikációkat/teljesítményt valamilyen szinten is "elhisszük" a korábban rebesgetett dátumokat sem kell elvetni... Azért így a vége felé már elég pontos nem hivatalos infók szoktak jönni.
Szerk.: Volt egy 780 Ti is kevesebb mint egy évvel a 980 előtt és nem sokkal a 290X után. Míg az AMD máig semmivel sem tudott válaszolni a 980-ra. (Jó a 2 GB-os SuperTonga azért kijött, de minek ?).
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9672 üzenetére
Én meg még egyszer leírom, hogy maga a széria sincs bejelentve, ettől még ugyanúgy tudjuk, hogy jön, tudjuk milyen kártyák jönnek és beszélünk róla... Nem egy hírportál leközölte, hogy 2015 elején várható az új AMD széria.
@(#9673) 7time: Ezt így nagyon szépen felsoroltad és tényleg soknak tűnik, de az X-nélküli változatok butított GPU-k szóval úgy fer ha egynek számolod.
Az R9 360 infóiban nem lennék biztos, főleg, hogy eddig R7-be sorolták... Ráadásul attól, hogy más a GPU neve még nem jelenti azt, hogy új fejlesztés.
Tonga-t már láttuk, egy 4 GB-os verzió jó lett volna kb. fél évvel ezelőtt. Új GPU-nak nem mondanám, kb. 1 éves lesz mire kijön a 370 ha tényleg az lesz bár most majd eladhatják 4 GB-vel.
Azért ekkora fölény mint most az nV-nek van egyik gyártó részére sem volt még főleg nem 1 évig. A HBM meg szép és jó, de kétlem hogy a csúcson kívül más is megkapná. Arra leszek kíváncsi még, hogy gyártástech ügyileg mi van mert olyanról is pletykálnak, hogy marad a 28nm... -
törölt tag
válasz
Malibutomi #9665 üzenetére
Hivatalosan a 300-as széria sem lett bejelentve, egyenként a kártyák / gpu-k és a specifikációk főleg nem.
Persze lehet ezzel takarózni, hogy nincs hivatalos infó így bármi gond nélkül változhat, de a kártyák várható specifikációja/teljesítménye és a teljes sorozat egyre jobban kezd kirajzolódni a megjelenések _várható_ dátuma pedig ezekkel az infókkal együtt szivárgott ki. Ráadásul az nV 9-es szériája - függetlenül a 970-es problémájától - különösen jól teljesít (970/980-ra minden szempontot figyelembe véve nem nagyon van AMD alternatíva...), nincsenek abban a helyzetben, hogy ennyit késsenek egy új szériával.
Az meg nagyon nagy csalódás lesz ha ennyi idő után tényleg csak a 390/X lesz új a többi meg átnevezés ezt már egyszer lenyeltük a HD 7xxx - R9 2xx váltáskor... -
Thrawn
félisten
válasz
Malibutomi #9665 üzenetére
GDC-n meg már működik a vas hiba nélkül
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
Malibutomi #9604 üzenetére
De igen, bocs.
-
válasz
Malibutomi #9578 üzenetére
+1
Kezdődik a kazánozás második felvonása...
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #9563 üzenetére
Te kezdted el összevetni a g-sync árakkal és írtál Acer-t is, azért reagáltam rá, az Asus ROG biztos a másik oldalt is drágább lesz.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #9559 üzenetére
Olyan nagy eltérés akkor nincs a két oldal között az Acer XB270HA 27" G-Sync 330 font.
-
válasz
Malibutomi #9554 üzenetére
ez jó hír, nagyon pozitív meglepetés lesz, ha tényleg már márciusban meg lehet venni őket
mondjuk én telhetetlen vagyok, és azt sem bánnám, ha lenne fullHD-s IPS, és videokártyát is lehetne kapni hozzá
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9554 üzenetére
200k? Ès TN panel.
-
Adamrapkor
tag
válasz
Malibutomi #9544 üzenetére
7000/200 series is beletartozik?
200-R9 -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #9540 üzenetére
Persze van több cím is a tarsolyban,de mi lesz ha eljön a DX12 korszak.Mantlenek akkor lett volna jó,ha még a DX11 marad pár évig.De az MS gyorsan reagált a dolgokra.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9498 üzenetére
Szerintem az 50% az túlzás, én nagyjából hasonló fejlődésre számítok, mint az előző generációváltásnál. De ez még mindig csak találgatás....
-
válasz
Malibutomi #9479 üzenetére
nekem ez a 3584 is gyanús, csak úgy mint a 64 ROP. Ennél én azért általában többet láttam. De ezek mind mind spekulációk
-
válasz
Malibutomi #9456 üzenetére
lehet, hogy arra gondolt, de nem azt írta
(#9457) Szaby59: a cikkben egyértelműen le van írva, hogy a teljes rendszer fogyasztásáról van szó, úgyhogy a "szerintem" nem játszik. amúgy a szokatlan fogyasztásbeli különbség nyilván szoros korrelációban van a teljesítmények közötti szintén szokatlan különbséggel.
(#9455) HSM:
A 980 oké, de az is inkább 200W+ magassága, mint kevesebb.szerintem a ref 980 pont annyit fogyaszt, mint a TDP-je.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9456 üzenetére
Arra is, de elég valószínűtlennek tartom, hogy egy 290X-szel szerelt gép 240-300W-ot fogyasztana annyit maga a kártya kér. Szerintem ez a gépek alapján kalkulált fogyasztás.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #9451 üzenetére
A 970-et hagyjuk, az nem ez a teljesítmény-kategória.
Kicsit kipofozva a csipet azt a teljesítmény/fogyasztás arányt 200W-ból egy Hawaii XT is hozni tudná. Nem véletlen ez a pletykált terve is az AMD-nek.
A 980 oké, de az is inkább 200W+ magassága, mint kevesebb. Szóval ott is csak a túltervezett hűtéseknek köszönhetően marad hűvös és halk gyengébben szellőző házakban is. A referenciára amúgy ott is panaszkodtak már páran, hogy nem éppen halk, mert nem fogyaszt annyival kevesebbet a 780-aknál, mint amennyire fáj a lehagyott Vapor-kamra. Pláne, ha megnézed, refi 980, elég mókás 1400Mhz-en 4200rpm-el kell hűteni... [link] No comment.
Érdekes, itt senki nem szidja a hűtőt, pedig ennyit a 290-ek sem pörögnek... -
törölt tag
válasz
Malibutomi #9451 üzenetére
Ebben a tesztben a GTX980 sem fogyaszt olyan hű de keveset: [link]
Annál inkább, hogy a hivatalos specifikációk alapján egy 165W-os (!) kártyáról van szó, itt meg +100W-ot fogyaszt...
Ha pedig az AMD-nek sikerül kihozni egy 300W-os de gyorsabb kártyát az sem rossz dolog... -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9432 üzenetére
Mondom én, ha kompakt vízzel jön, akkor nem lesznek custom kártyák....
Egyébként abban van igazság, hogy a kompakt víz egy plusz hibaforrás, amivel egy csomó gond lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #9432 üzenetére
A melegedés és lehűlés bonyolultabb az interposerrel. Nem elég, hogy jól legyen hűtve, hanem az is kell, hogy a hőmérséklet-változás bizonyos időtartamon kívül következzen be.
Ilyet még senki sem csinált, így az egyetlen dizájn, ami ki van tesztelve az a referencia. Aki ettől eltér sokat kockáztat, mert kevés az adat erről a koncepcióról.(#9433) KillerKollar: Ezen a szinten 100000 rendelési mennyiség teljesen normális. Egy hónapos szinten ennél több ezekből a kártyákból nem fogy. Aztán rendelni lehet továbbra is.
-
válasz
Malibutomi #9421 üzenetére
Ha ilyen hibrid lesz akkor igen, amugy nem hiszem.
Amennyit erről anno olvastam igencsak a határon van ez a rendszer, a venti 2000-et pörög, stb stb.100W körüli prociknál még talán oké... ha meg tuning van ott is gyakori a dupla.
De persze a költségek oltárán bármi feláldozható.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9380 üzenetére
75000 INR -> 1200 USD -> 320k HUF
Gondoltam, hogy nem lesz olcsó, de azért ezt valahogy "kissé" túlárazottnak tartom és még nem is vettem figyelembe a szokásos USD=EUR konvertálást... -
válasz
Hát ez az árnak nem tesz túl jót, de az AIB-ok csak kihoznak valami nem üvöltően hangos, mégis megfelelő léghűtést hozzá. Vagy megfelelő áron legyen vízzel, bánom is én
Nem nagyon akarnék 200-220k-tól többet adni érte.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Legalább nem kéne a Hybridet átraknom rá
-
Laja333
őstag
válasz
Még mindig betegnek tartom azt a 4096 SP-t.
Ha igaz a relatív teljesítmény táblázat, akkor nagyon brutál GPU lesz ez.
-
válasz
Malibutomi #9307 üzenetére
én azt csinálnám a helyükben, hogy többé-kevésbé behoznám a 980 nyakára a 380X-et (nem kell feltétlen meggyőzően gyorsabb legyen), és beáraznám 400 USD környékére (esetleg kicsit kevesebbre, hogy a 970-nél ne legyen sokkal rosszabb ár / teljesítményben). halo kártyának meg ott lesz a 390 és a 390X, 500 és 600 USD áron, ahol a 390 árával megintcsak tudnak játszani az nVidia válaszlépésének függvényében.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9304 üzenetére
Egy 980 most 200k, ha ellene megy a 380X, akkor az is lesz vagy 160-180k, akkor mennyi lesz a 390X? A 290X anno 160k-s áron indult, a 390X biztos jóval több lesz. Valahogy nekem nem áll össze ez az egész....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #9298 üzenetére
Bocs teloról írok
-
válasz
Malibutomi #9295 üzenetére
Azt nem tudom elképzelni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan fogják megoldani a hatékony hűtését ezeknek a kártyáknak?
A te lightning kártyád egy nagyon komoly hűtésű kari, ha annak viszik fel az órajelét alap 1300-ra, szerintem még annak is feladja a leckét...Nem beszélve a többi, kissé gyengébb konstrukcióról... Vagy megint üvölteni fog minden kártya?Nem tudom a gerenda mennyiben lesz más felépítésű, de nekem gyanús ez a hűtés dolog..
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9295 üzenetére
Én úgy nézem, hogy legalább az az órajel kellene, amit a 980 tud, ez szerintem lehetetlen egy átdolgozott Hawaii GPU-val, de majd meglátjuk.
Még az 1250 talán ok, de azzal csak ott lohol a nyakán, ami végül is már elég is lenne, ha jó áron lesz. Csak a 980-ban még benne van legalább 200MHz tartalék...
Kíváncsian várom, az biztos érdekes lesz, ha egy ilyen kártyával állítanak konkurenciát a 980-nak.
Tesztet nem tudok, de lemérhetem neked.....
(#9297) tailor74: Na igen, a hűtés, nem lesz egyszerű megoldani. Lehet, hogy erre a GPU-ra szánják a kompakt vizet?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9292 üzenetére
Ilyen szempontból csak a Graphics score-t érdemes nézni(PH! toplista), nekem a 290X 1225Mhz-en csinált 13269 pontot, a 980 pedig (alapon)1340MHz-en csinál 14232 pontot, konfig ugyanaz, tudok linkelni validot is. Tehát ha ezt be akarják, érni, és még tartalékot is karnak, akkor keményen meg kell emelni az órajelet. Kelleni fog az 1300MHz-es alap órajel, esetleg némi optimalizálással valamivel kevesebb is elég lehet.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Malibutomi #9246 üzenetére
Ha ez így lessz vagy lenne akkor megkímélem magamat a pénz kiadástól, mert semmilyen előre lépés nem lesz...
Igaz sosem volt oly mértékű, hogy hasra kelljen esni -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9204 üzenetére
Ja, tényleg, Gerenda...
Igazad van!
Persze, ez benne van, hogy semmi köze a valósághoz, de ezért is találgatós topik a neve, hivatalos infóig mi döntjük el mi lesz...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9202 üzenetére
Szerintem a 290X, és a 980 között kisebb a különbség, mint a 7970, és a 780 között volt. Vagy rosszul emlékszem? De tényleg érdekes lesz, ha ezt összehozzak. Én nem nézek ki a 290X-ből +300MHz-et, még a +200MHz is necces ismerve Hawaii-t, annyi meg legalább kellene, hogy partiban legyenek.
(#9201) -Solt-: +20-30% órajelért +30-40% felár, vagy még több.....
-
ffodi
veterán
válasz
Malibutomi #9156 üzenetére
"Refinements in the silicon over Hawaii could allow AMD to increase clock speeds, to outperform the GTX 980 and GTX 970"
Na erre nagyon kíváncsi leszek.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #9161 üzenetére
Hülyeség. Alig jöttek ki az 1.2-vel, nem fognak 1.3-at csinálni, hogy szivasság magukat generáción belül.
(#9163) TTomax: Elég sokat javult fogyasztás terén a Tahiti az első XT revízióhoz képest akár az XT2, akár az XTL revíziónál.
(#9164) Anubris: "ha csak ennyi változtatás lenne"
Papíron nem tűnik nagy dolognak, de nem olyan egyszerű kis pici feladat "optimalizálni a szilikont" egy csekély 6Milliárd tranzisztoros csipben. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Csak nem úszom meg a 390x-et...ez a 380x meg elég érdekes,de a 980-hoz 1250-1300 az alap és a tuningról,fogyasztásról még szó sincs.Nem tudom mit akarnak reszelni a Hawai-on,de nagyon bele kell nyúlniuk,hogy életképes legyen.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #9157 üzenetére
Ráadásul nem tudom mennyire veszik figyelembe azt, hogy a 970/980 az alap boost-nál jóval följebb tolható.
Meg ezt akkor ha csak ennyi változtatás lenne, hamarosan meg kellene jelentetni. -
válasz
Őszintén ezt a változatot még nem olvastam eddig de nem sok értelmét látom.
Tehát jön egy "refined" finomított hawaii... ennek semmi értelme... ha már hozzányúlnak akkor új GCN architektúrás szilikon jönne... az úgy meg már nem összeegyeztethető a többivel.
Sima órajelpiszkálgatással meg egy újabb Hawaii revizióval nem lehet befogni a 980-at, annyit nem hiszem tudnak csavarni rajta értelmesen a jelenlegi hátrányait figyelembe véve pláne.Számomra még mindig hihetőbb az hogy jön az új "Fiji"... és az lesz a 980 ellenfele, lehet gyorsabb lesz nála valamennyivel.
A 390 speckói meg ingencsak "whishful thinking dream" kategória... de persze majd meglátjuk.
(Kivéve ha 20-22nm-en van.) -
Crytek
nagyúr
válasz
Nem értek angolul: Akkor most ez a 380X a régi putri 1.1GCN lesz vagy ez is 1.3?
Mert az látom hogy a semmire nem jó kategóriához oda van írva az 1.3.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ez egybevág a Televan által linkelt táblázattal. Érdekesen alakul, vajon mennyi lesz a grenada emelt órajele? Hogy beérje a 980-at, ahhoz 1200 a minimum.
Milyen lesz a Fiji? mennyit fog fogyasztani? -
7time
senior tag
válasz
Malibutomi #9091 üzenetére
A kép nekem is gyanús biztosan nem profi kép tehát valakinek a tulajdonában ilyesmi még nem lehet, a táblázat viszont hihető.
Crytek
A CPU -n nem sokat segítene a HBM.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #9088 üzenetére
Simán bírta a két teljes értékű GPU-t, még tuning is belefért. A VRM meg nem csoda, hogy meleg egy kétmagos 2x250W TDP-s kártyán, de a VRM jobban is bírja a meleget, és az a venti oda is elég.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #9073 üzenetére
Jó lenne akkor elcsípni belőle később egy vapor-x -et vagy egy lightning -ot.
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #8991 üzenetére
Igen, csak mi a GTX750-ből tudtuk saccolni, hogy milyen energiatakarékos lesz a GTX980, de az R9 285-ből nem jön le nekem, hogy mitől lenne energiatakarékos ez a Bermuda XT
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #8931 üzenetére
Jó ha juniusban itt lesznek ezek a karik. De ha igazak a hírek akkor tényleg jó lesz az új radeon.
Mondjuk én azt veszem ami 3dmarkokban gyorsabb.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #8931 üzenetére
Ja, mondjuk ez a táblázat totál ütközik a múltkori hírrel. Elvileg a múltkori hír az hivatalos infó volt, nem?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #8874 üzenetére
Remélem ez az idő elég lesz nekik arra, hogy valami igazán nagyot alkossanak mind teljesítményben mind fogyasztásban.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #8866 üzenetére
Nagyon ugytunik, hogy tobbet fog kesni a Fiji a G204-hez kepest, mint anno az R600 a G80-hoz kepest, plusz eleg valoszinu, hogy a G200 lesz addigra az ellenfel teljesitmenyben.
Deja-vu
-
törölt tag
válasz
És nem igazán szeretem ezeket a hybrid cooler megoldásokat.
-
Anubris
őstag
válasz
hybrid cooler- nah most ez mi lehet, olyan mint a Poseidon, hogy vannak rajta ventik, de vízre lehet kötni, vagy mint a 295x?
Nem egy olcsó megoldás mindenesetre, de jól hangzik. -
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #8856 üzenetére
Itt érdemes figyelembe venni, hogy Nvidia külön lapkát tervezett munkaállomás/szerver és asztali vonalra, ezzel szemben AMD azonosat használt. Emiatt a dupla pontosságú feldolgozók csökkentésével nem tud annyit spórolni.
DP/SP (asztali-otthoni felsőház):GCN 1.0: 1/4 [Tahiti]
GCN 1.1: 1/8 [Hawaii]
GCN 1.2: 1/16 [Tonga]*
Kepler: 1/24 (Titan:1/4 )
Maxwell: 1/32 (Titan:?) -
7time
senior tag
válasz
Malibutomi #8860 üzenetére
Az a baj hogy ebben a stádiumban annyira nem tudunk semmit hogy meg a találgatás is hülyeség, legalább ha tudnánk pontosan milyen számozású VGA-ra számíthatunk akkor már lehetne kalkulálni meg árakat is, általában -20% árban a hasonló tudású VGA az AMD kínálatában, tehát egy GTX 970 verő cucc valamivel 100k alatt marad, ha megközelíti vagy megveri a gtx 980 akkor 150k.
-
Dtomka
veterán
válasz
Malibutomi #8814 üzenetére
Én remélem , hogy azért tartott eddig ...mert erős vga-kat, lightos fogyasztással fognak piacra dobni
.
-
törölt tag
válasz
Május esetleg junius? Meg kell hagyni nem nagyon kapkodnak.
-
daveoff
veterán
válasz
Ez jól hangzik....
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #8774 üzenetére
Esetleg a februárra pletykált R9 370X? Elvileg GTX 960 árszint környékére tervezik (ami állítólag hol jobb hol gyengébb FHD alatt mint az R9 2805/280X).
Nekem a szigetek elnevezése nem mond sokat (pontosabban nem határozza meg minden esetben egyértelműen az alkalmazott GCN verziót).
Mellesleg kijött egy R9 285 amiből azóta sem jelent meg R9 285X, netán éppen az érkező kártya miatt nem lesz iyen, vagy a komplett lapka kapja az R9 370X nevet (~átnevezés [Tonga XT])? -
Departed
őstag
válasz
Malibutomi #8774 üzenetére
Jelenleg az R9 290 jelentene 100% növekedést 90ezerért. Szerintem a 3-4x teljesítmény elrugaszkodott a leendő új kártyákra, tippre ha a 380 hozna mondjuk 290 teljesítményt 80ezerért, az már elgondolkodtatna.
De jelenleg minden szépen fut amivel játszom, igazából nincs bajom azzal hogy éveken keresztül alig van gyorsulás, és ehhez a játékok is alkalmazkodtak (vagy fordítva).
Bár már vettem pár hónapja egy jobb tápot hogy elbírjon nagyobb fogyasztású vga-t a gép, hát az most nagyrészt kihasználatlan, de ez legyen a legnagyobb bajom.
-
Departed
őstag
válasz
Malibutomi #8772 üzenetére
Mint írtam feljebb váltásra 10-20% teljesítmény különbség egyáltalán nem sarkall, inkább 100% körüli kell hogy belevágjak. (pl. anno X1800 ---> HD4850 aztán HD4850 ---> HD6950/70 váltás).
Eddig egyetlen játék futási sebességével nem voltam elégedett maxon - Metro 2033 - de az egyrészt optimalizálatlan másrészt nem is igazán tetszett.
Másrészt mostanában két játékkal játszom összesen sokat: WoT és DA:I, mindkettő futási sebessége is teljesen megfelel a csaknem 4 éves kártyámon, pedig utóbbi elég friss.Szóval számomra jó ideje egy helyben topogás van VGA téren, esetleg majd az R9 380/380X-re ránézek, de csak szignifikánsan 100ezer forintos ár alatt, annál többet nem érnek ezek a videókártyák.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #8550 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #8492 üzenetére
Gondolod, hogy még a Hawaii-ból kitudnak annyit préselni, hogy a 980Ti ellenfele legyen? Vagy hogy értetted?
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #8487 üzenetére
Én kedvemért nem kell....csak az eladásaik csökkennek!
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #8471 üzenetére
Jó lenne... a 390X személyében asszem meglesz a 780-m utódja... -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #8464 üzenetére
290X
AMD Radeon R9 200 Series (2816SP 44C 1.1GHz, 3GB DDR5 5.8GHz 512-bit) (OpenCL)
55.0GB/s 44CU 1100MHz390X
AMD Radeon Graphics Processor (4096SP 64C 1GHz, 4GB 1.25GHz 4096-bit) (OpenCL)
63.6GB/s 64CU 1000MHzTehát akkor a 390X durván 15%-al gyorsabb egy 1100MHz-es 290X-nél, jól gondolom?
-
Crytek
nagyúr
válasz
Malibutomi #8464 üzenetére
Nem értem mit kell nézni ez nekem magas
A tied:
Score 55.0GB/s
Expected Score Range (Confidence Interval) 12.0GB/s - 57.1GB/s390:
Score 42.4GB/s
Expected Score Range (Confidence Interval) 36.4GB/s - 52.6GB/sNem tudom ez játékokra vetítve mit jelentene nekem ez így kínai.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Malibutomi #8461 üzenetére
Valaki aki tudja mik ezek a tesztek valamit írhatna hogy ezek most jók vagy rosszak a GTX 970-980-akhoz képest.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Malibutomi #8386 üzenetére
100K-ért jöhet egy 970 verő 380X
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Má megint a bullshit. A Wccftech sosem tanul.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #8388 üzenetére
Mire tippelsz a 390x-el kapcsolatban? Fogyasztás és teljesítmény tekintetében.
-
törölt tag
válasz
Kezdődik.
Lassan szivárognak az információk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #8142 üzenetére
13.35? Már egy hete ezt használom. Remélem valami újabb lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #8098 üzenetére
Ahogy Abu írta, a hagyományos DirectX V-sync is megvárja, és legalább annyi, jellemzően több késést okoz. Ha pedig nincs semmilyen szinkronizálás, akkor mindig töredezettek lesznek a képkockák, ami még 120 valódi fps mellett is látható, sőt zavaró (persze tudom, hogy van aki már <=60fps mellett is kikapcsolja a V-sync-et, de most beszéljünk igényes és maximalista szemszögből, ne arról, hogy mi az ami még élvezhető bizonyos emberek számára).
A hangsúlyt én inkább oda tenném, hogy egy fixen 60Hz-es impulzus jellegű képmegjelenítés gyakorlatilag tökéletes mozgókép élményt eredményez. Legalább olyan (gyakorlatilag tökéletesen) folyamatosnak és élesnek látod így a mozgást (60Hz-es impulzus módban), mint ha sample and hold alapon dolgozik a kijelző (ahogy az LCD-k 99%-a) 120-140 valódi frissítéssel (amire viszont már csak az LCD-k kis része képes). Csak épp sokkal nehezebb stabil 120fps-t kicsikarni egy gépből, mint stabil 60-at. Mert tudjuk, hogy egy papíron kétszer annyi nyers erőt felvonultató hardware még nem feltétlenül produkál kétszer annyi fps-t, sőt... Sok tényező jön számításba, hogy mikor mi a limitáló ebben, és van amit nehezebb leküzdeni, mint a többit.
Ezért lenne sokkal hatékonyabb és ésszerűbb, ha inkább az impulzus meghajtást kezdenék prómótálni, nem pedig azt hazudni, hogy ezek az újabb sync megoldások "a de facto megoldás"-ok minden mozgásmegjelenítési problémára, mert szerintem nem, vagy legalább is messze nem az optimális megoldások. Pontosabban akár sample and hold, akár impulse drive, a szinkronra mindkét esetben oda kell figyelni, mindkettőnél törekedni kell a minimális lagra. Csak ez a sync marketing most elfelejti az eye tracking motion blur jelenség tényét, amire ez nem ad optimális megoldást. Az impulzus módot viszont szorgalmazhatnák a kijelzőgyártók felé a VGA gyártók is, kölcsönös reklámkampányokkal. Főleg mondjuk kiegészítve az ilyen új szinkronizálási megoldásokat.
Ha pl. én csináltam volna az nv kampányát, akkor nem a 120-140Hz-es LCD-k kaptak volna G-sync logót, hanem 60Hz-es, de impulzus módban hajtott háttérvilágítású LCD kijelzők, és ezekre optimalizáltam volna a rendszert. Ami persze nem hajszolja az embert arra, ahogy vegyen 2-3 Titan-t SLI-hez, hogy legyen 144fps-e, de az igényesebb játékos, aki viszont nem lát a dolgok mögé, annak csak annyi jött volna le, hogy a G-sync logó egyet jelent az éles mozgóképpel, és ráadásul nem is kell hozzá SLI rendszer Titan-okból.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #8098 üzenetére
Ha semmi szinkron nem lenne, akkor igen egy hangyányit nő, ez pusztán abból ered, hogy ellenőrizni kell a kijelző frissítését. De a V-synchez képest meg csökken.
De ezek hardverből eredő lagok. Elkerülhetetlen a hozzáadásuk. És a G-Sync extra lagja csak 1-2 ms. Tehát nem kritikus. A grafikus driver DirectX alatti extra parancskötegelése általánosan sokkal többet ad hozzá ehhez az egészhez mindenféle megjelenítés mellett, akár +5-7 ms-ot is. Szóval ezt is elvehetnék, igaz akkor a teljesítmény 20-30%-ot is esne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest