Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Kezd magához térni...idő amíg hawaii összes ISP-jénak a sávszélességét megkapják úgy fest...

-
Facer
csendes tag
A mai bejelentésektől függ a jövöbeli vga vásárlásom. Remélem csupa jó hír jön

-
djculture
félisten
pillanatra megint elindult rockzenével a stream azután megint off
Na csak magukra találtak ugynézki mert megy. -
Malibutomi
nagyúr
Update 21
The R9 290X has 2816 SPs and costs $600!
-
djculture
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Vagy a játszott zenék kiadója szerette a dolgot Még ha pistike csinálná ezt de egy nagy cégtől ekkora blamázs
-
Malibutomi
nagyúr
Úgy fest Hawaii-n nincs elég sávszél....
-
TESCO-Zsömle
titán
S lőn sötétség...

OFFLINE...

Ezt meg Gaga lövette le?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aAron_
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
most már lady gaga megy

OFFLINE najó ez...

-
WayneGace
őstag
Mikor lesz valami, mert annyit látok, hogy laptopot bámulja a nép kivetítő előtt?
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja hallani hogy horkolnak az újságírók
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Malibutomi
nagyúr
Itt srácok [link]
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem elindult de élvezetes kivan irva a flatra az új stream helye az emberek ülnek és sötét van
Radeon pantomim művészet stream.. -
aAron_
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
nálam már megy, csak még nem kezdtél el a prezentációkat
(#7380) TESCO-Zsömle: igen, remélem ez annak a jele, hogy lassan kezdik

-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nézik egy páran szerintem azét

Továbbra is remélem ez a Lichdom nem valami online cucc lesz!
-
aAron_
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy lesz egy 30 perces késés is, vagy több. A zene tulajdonosa beköpte a streamet, és a Youtube lelőtte teljesen.
Addig is új Gaming Evolved játékok:
LICHDOM
Star Citizen -
Szergei
tag
A youtube is, úgy tűnik miattuk nem megy:
"So, the issue with the stream is in relation to the music they were playing. YouTube didn’t like it. The stream will go live when the event starts."
-
Malibutomi
nagyúr
Mert ez a GPU14, még egy évig ez fog menni

-
ÁdiBá
veterán
Kezdem unni picit ezeket a zenéket!

-
djculture
félisten
Ugyanaz a 7 perc megy állandóan

-
daneeeeee
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Lassan el is kezdődik.

-
ÁdiBá
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Elindult a közvetítés!
-
Szergei
tag
Érdekes ez a referencia hűtés, kicsit "ASUS ROG-hatása" van. (Forrás)
Kíváncsi vagyok, mennyire lesz hangos a ventilátor, talán most sikerül felzárkózni zajszintben az NV-hez (780 és TITAN ref-re gondolok). -
Youtube Live Stream
-
HSM
félisten
A lineáris részt én értem, de ahogy írod is, hiába van, ha a csatolás lassú, tehát mégis kell az igp, ami fel van készítve a cpu-val való gyors adatcserére, és csak grafikára marad a dGPU.
Az IGP meg grafikára lesz mindig csirke, mert a jelenlegi memóriaszabványokkal elég drága lenne mondjuk 16gb 250gb/sec sebességű ramot tenni alá, hogy a méret és sebesség is meglegyen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A lineáris memóriamodell pont azt szolgálja, hogy az IGP-re ne legyen feltétlenül szükség. Itt arról van szó, hogy a rendszermemória és a VRAM egy lineáris memóriaként lesz reprezentálva. A VRAM a folytatása a rendszermemóriának. Ennek a használhatósága viszont igen korlátozott. Egy processzor nyilván elmehet az adatért a VRAM-ba, csak az nem érkezik meg túl gyorsan a PCI Express 300 ns-os késleltetését és a korlátozott adatátviteli sebességet beszámítva. Ugyanígy a GPU elmegy a rendszermemóriába, de annak a sebessége sokkal lassabb, mint a VRAM-é. Önmagában nem rossz ez az elv, csak sokat kell vele küzdeni.
Az APU előnyösebb az egységes virtuális memóriával, a grafikát pedig le lehet választani a dGPU számára. -
Vistaboy
veterán
"A rossz hír, hogy ezek futtatásához GCN-es Radeont kell venned."
Ez csak azok számára rossz hír, akik már vettek egy újabb nVidia kártyát, vagy még a régi Radeon van nekik. Akik az új AMD-k mellett döntöttek, szinte biztosan ilyennel rendelkeznek.
Kérdés, hogy megéri-e cserélni majd a most megjelenőre... 
Ui.: No offense az nVidia tulajoknak...

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez csak a grafikára vonatkozik. A játékélményre ható szimulációt már nem lehet ilyen egyszerűen megoldani, mert szükség van a gyors visszaírásra, amit egy dedikált GPU nem garantál. A lineáris memóriamodell ezen talán segít valamennyit, de azt sem tudod elérni AMD processzor nélkül. Ezeket a korlátokat csak az integráció üti ki, ha tetszik, ha nem. De ezzel szerintem a GPU14-en nem foglalkoznak. Erre ott lesz az APU13. Meg eleve ez egy sokkal kényesebb terület. A grafika skálázható, tehát ha x felhasználó nem látja az effektet, attól még tud játszani, de a játékmenet az nem módosítható.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wednesday
üzenetére
Hát pár mérést lehet, hogy megszellőztetnek, de a startról mondtam korábban, hogy a BF4-gyel párhuzamosan lesz.
A fő bejelentés alapvetően az lesz, hogy valamit írt az AMD a GCN-hez. Vagy egy saját API-t, vagy DX kiterjesztéseket, esetleg mindkettőt, de állítólag megoldották, hogy a konzolra tervezett effekteket át lehessen portolni PC-re, akár módosítás nélkül is. Ez a jó hír. A rossz hír, hogy ezek futtatásához GCN-es Radeont kell venned. -
Malibutomi
nagyúr
A végére kiváncsi leszek, mert eddig mindkét gyártóval együttmüködtek ha jól tudom.
Bár ha belegondolok valszeg inkább a gyártók hizelegték körbe, és az amd lépéselönyben van, hisz ha netán-tán-tán át akarnák ültetni a gamet egyszer nextgen konzolra, akkor csak ök vannak képben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Ma annyira minden azért nem derül ki. A mély technikai részletekbe nem megy majd bele az AMD. Elmagyarázzák az új nevezéktant, mondanak pár szót a hardverekről és a driverekről. Elsősorban az újításokról és a SteamOS partnerségről. A játékfejlesztők is örülni fognak, mert közelebb hozzák a konzolt és a PC-t, de erről csak ennyit írtak az előzetesben. Ja és igen, az a pletyka is igaz, hogy az AMD segít a Star Citizen fejlesztésében. Állítólag ott lesz Chris Roberts is, hogy bejelentse a Gaming Evolved partnerséget.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
De azért cserébe "élvezni" kell a néhol 20 fps alá eső konzol-feeling-et

És ha épp száguld a motor akkor sem megy nagyon 30 fps fölé (legalábbis a review-k alapján). -
oliba
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
R10 mikor jön?

-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
1 tápcsatival és 128 vagy 192 bites memóriabusszal?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Vagy állítólag Radeon R7 260X
Bár holnap minden kiderül. (Aki esetleg nem tudná)
-
Vistaboy
veterán
Bocs, ha már volt, de ez a kép állítólag az R9-270 kártyáról készült:
Első ránézésre elég ducinak tűnik, ez biztos nem a csúcsmodell, mert elég rövidnek tűnik a nyák, bár ki tudja...
MOD: Most olvasok vissza, persze, hogy nem a csúcsmodell lesz... elnézést.

-
Firestormhun
senior tag
Kyle Bennett@HardOCP
"Next gen faster than anything NVIDIA has... "
-
janos666
nagyúr
válasz
wednesday
üzenetére
Csak egy Panasonic (esetleg Samsung) plazma kell, és máris öröm a játék. Igaz, statikusan sem 4k-ban, de mozgóképfelbontásban is 1080 sorral, és IPS-hez képest hihetetlen magas kontraszttal. Aztán meg egyszer majd OLED... Az LCD-t sohasem szabadott volna multimédiára használni, csak TN-t irodai munkára, IPS-t grafikára, és kb. ennyi. Esetleg a PVA-t olcsó kis multimédiás kütyükbe, de nem >=42" méretben, a 24"-os monitoron történő játékot pedig rég el kéne felejteni, sokkal jobb 50"-on 1080p-ben is (főleg ha LCD-ről váltasz PDP-re, mert akkor magasabb lesz a mozgóképfelbontás, ami 99% mozgóképnél elég fontos).
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért okos vásárlással remekül el lehet lenni PC-s körökben is 2-3 évente megejtett fejlesztésekkel... Persze, ha mindenből a maxnál is jobb kell, az zsebbenyúlós. PC-n a usernek kell Ultra-high-ról mediumra tekerni, míg konzolon letekerik neked low-ra, ha akarod, ha nem....
Én inkább PC-n maradok, és fejlesztés helyett minimálisan butítok a grafikán. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
A legszomorúbb az, hogy ezt szándékosan csinálják, hogy konzolok felé tereljék a népet.
Nyílt forráskódú driverek kellenének, és akkor állítom még az 5 éves kártyák is többre lennének képesek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Épp ez jutott ma eszembe, ha helyette a szoftveres részén drivereken dolgoznának sokkal jobb lenne.
Csak azért ugye nem lehet pénzt kérni.Ott a GTA V mit kihoztak a kis konzolokból...hihetetlen...a PC hardver meg fényévekkel erősebb. Komolyan mintha háromkerekű Ferrarival néznénk ahogy lehagynak a ladák....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jájj.
Miért kellene egy játékot úgy megírni, hogy ne fusson a csúcs VGA-n rendesen? Azért, hogy vegyenek belőle kettőt, majd az annál is újabbat.
Érdekes módon a konzoloknál meg tudják azt tenni, hogy nem írnak évről évre olyan játékot, ami kiakasztja a hardvert. Konzolt nem lehet fejleszteni.
Aljas dolognak tartom ezt, hogy ilyen módon érik el azt, hogy vegyél minden évben új VGA-t.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rendben, ezekben igazad van.

(#7328) Malibutomi: én eddig sem hiányoltam az élsimítást, de ez én bajom legyen. "De amúgy mire elterjed, jön még 1-2 generáció játék engine, és a titan meg az R290 majd tudnak 20fps-t" Azzal nem is baj, hogy jön az új generációs játék engine, inkább a baj, hogy kevésbé optimalizálják rá.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Én nem hiszem, hogy ráér, mert csúcson már most elérhető a technológia. És persze az értékek csak 1 VGA-ról szólnak, ki tudja mi lenne 2 ilyen VGA-val...
De mint írtam is, a problémát inkább a 4K megjelenítők fogják jelenteni. Már csak azért is, mert akkora felbontáson nem hiszem, hogy a jól bevált TN+Film technológia alkalmazható lenne az olcsóság érdekében.
Én mindenesetre szívesen cserélném a monitoromat 4K-ra akár már most is. Ha másért nem, akkor a filmek miatt.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Valóban nincs messze a teljesítménye a 4K felbontású játékoknál. De szerintem kis órajel emelésével már játszhatóvá válik, de persze még így is lehet, hogy kompromisszumokat kell kötni (off: élsimítás, stb) persze függ, hogy melyik játék az és azt mennyire optimalizálták. Azért a következő generációs videokártyákat jó lenne úgy megtervezni, hogy a 4K felbontású játékoknál már ne jelentsen semmi problémát, azaz megfelelő FPS-el (60+) tudja hajtani őket. (De persze ez ráér, mert sokan még: 1280*1024, 720p,..1080p felbontással játszanak).
Remélem azért a többi felső, közép-felső, közép kategóriában is lesz jelentős javulás teljesítmény téren.
-
wednesday
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A monitorok rettenetesen el vannak hanyagolva. Azért nem gondoltam volna, hogy 2014 felé az elfogadhatóbb minőségű IPS-eknek lehet majd csak örülni.
Nem tudom mikor jön el az az idő, amikor már MINDEN téren jobb monitort lehet kapni, mint egy ősrégi CRT.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Ezekben az eredményekben az a durva, hogy az 1600p felbontásra kb fél úton van az 1080p és a 4K között. Optimista becsléssel az új Radeon képes lenne a BF3-at AA nélkül 4K felbontáson 60FPS-sel futtatni, ami azt jelenti, hogy teljesítmény terén a 4K nincs olyan messze, mint az elérhető árú 4K monitorok...
-
Sz_Imre
senior tag
Techpowerup Radeon R9 290X
Softpedia AMD Hawaii R9-290X GPUTudom, hogy nem új hír, de már így megerősítés nyer, hogy mekkora lesz a teljesítménye.
-
Z10N
veterán
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Abból kiindulva, hogy hivatalosan teljesítményben a Hawaii a HD7970CF és HD7990 helyére érkezik (vagyis a hivatalos BF4 gépekben), szerintem a GTX780 árát maximum akkor van értelme felhozni, ha az ember el akarja adni. És nyilván az nVidia is tervez valamit a Titan után.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen elég para...kiváncsi leszek, rezeg a léc, mert már egyre olcsóbban lehet GTX780-hoz jutni...
-
Firestormhun
senior tag

-
ÁdiBá
veterán
AMD Hawaii R9 290X
Remélem ezek az információk már viszonylag fedik a valóságot.
Jó lenne valamit tudni az árazásról.
Félek hogy ez a termék átlépi a 200 ezres határt megint, ha igazak a specifikációk. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek a közeledő új csúcs radeon teljesítményileg elfogja érni a mostani GTX780 típusú videokártyát?
-
p87
senior tag
AMD "Hawaii" R9 290X GPU Specifications Revealed
Ha ez igaz akkor meg lesz fogva a Titan.
Bár nem tudom mennyire lehetséges most 28nm-en belezsúfolni 2,816 SP-t, hogy csak 18%-al nagyobb a Tahiti-nél. -
Jammalan
tag
Sziasztok!
Nem igazán sikerült kihámoznom ezekből a táblázatokból meg architektúra elnevezésekből a nekem kellő információt a közelgő új AMD kártyákról. Szerintetek van annak a reményemnek reális esélye, hogy pár hónapon belül a mostani 7850/7870 szintjét legalább hozó új architektúrás kártya a mostani 7770/7790 árára lesz belőve és még netalán kevesebbet is fogyaszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de livestreamen nézem.
Na csak magukra találtak ugynézki mert megy.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kérdés, hogy megéri-e cserélni majd a most megjelenőre... 

Én inkább PC-n maradok, és fejlesztés helyett minimálisan butítok a grafikán.