- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
el kell dönteni hogy csak nézegetni akarod a gépet mint egy kirakati bábút, vagy egy jól működő, csendes és használható PC-t akarsz!
egyéni kérdés: de nálam meg pont fordítva van, sz.tem irtó ronda egy nagy böszme 1.kilós toronyhűtő, ráadásul ha itx.be van szinte az egész gépből csak ezt látod nem is értem mi a szép ebben!
-
omfgk
veterán
A cinebench 1 szálas eredmény alig korrelál a játékbeli 1 szálas teljesítmény plafonnal.
Máskülönben a 285K lenne a legjobb gaming proci.
https://youtu.be/37f2p9hhrtk?t=520Ez még a régi játékokban se jön ki.
-
omfgk
veterán
Ez.
With the Ryzen 9000 series the Zen 5 cores have a full 512-bit data-path compared to the "double pumped" 256-bit data path found in the Zen 4 processors as well as the Strix Point SKUs.
Ha ezt nem használod ki, akkor pontosan ugyanott leszel 7700X-el is.
7700 az kicsit kisebb boost stock. -
tlac
nagyúr
én a tejfölt bármikor kidobom, nem igazán szeretem
Jaja, a revrew-erek is elmondták, hogy az AMD 6000CL30-as ramot ajánlott a processzoraik tesztelésére. Az a gyártó ajánlása.
akkor, hogy legyen ellenpélda is, nézzetek meg az egykori anandtech cpu tesztjeit, egy igen neves oldal volt, az alapos tesztjeikről híresek voltak
és bizony legtöbb esetben a cpu-kat úgy tesztelték, ami max. a specifikációban benne, plusz jedec időzítésekkel
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nézd, én azt tudom mondani, hogy..
7600x-ről váltottam annó 9600x-re. Ingame 5-10% között hozott, játéktól függően. IMC-ben jobb lett a proci, 2200-as FCLK-t mindkettő tudta. A 9600x kicsit jobb darab volt. Fórumtárs megelégedéssel használja máig, tudomásom szerint
Ergo, ha nem kell az újabb akkor nem biztos, hogy megéri, ha az újabbra tervezel, akkor lehet megérheti a felárat. Ez full szubjektív.
-
Meg azért ne felejtsétek el, hogy az X3D proci előnyeinek a kihasználásához alapvetően 3 faktor kell:
- Az X3D proci maga, kucc kucc
- Egy kellőképpen combos VGA (9070XT és 5070TI feletti GPU, de inkább 5080, 4090, 5090)
- És olyan beállítás/felbontás, ahol érvényesülhet az X3D ereje. 4K Quality upscale az ugye 1440p eredménynek felel meg, ahol mondjuk a 9800X3D sok esetben előbb lesz, míg a 4K DLAA esetén valószínűleg majdnem ugyanott lesz a 9700X és a 9800X3D is sok esetben. -
omfgk
veterán
Frissebb teszteket kell nézni. 9950X3D teszteket és ott lesznek a kisebb procik is.
Egál kb.
-
PuMbA
titán
A Ryzen 9700X (125k HUF) és 7700 (80k HUF) között minimális a különbség játékokban, mert a Zen 5 csak AVX utasításokban lett izmosabb, mint a Zen 4 architektúra. Ezeket pedig játékokban módjával használnak, szerverek esetén számít többet. Emiatt ár / érték arányban a sima 7700 mérföldekkel jobb
-
tlac
nagyúr
az 1,1v az csak bónusz
nekem, ami fontos, hogy stabil legyen a gépmár a ramokat is teszteltem legalább 16 órán keresztül 5600-on a gyári specifikációján jártava (minden hardvert alaposan letesztelek vásárlás után)
ha elkezdenék tuningolni, arra önmagában jó pár nap rámenne mire rendesen kiismerném a biost, kikísérleteznék egy potenciálisan stabil beállítást
utána napokon keresztül futtatnék mindenféle tesztprogramot és még utána sem lennék 100%-ig biztos benne
aztán a legelső akármilyen crash-nél kezdhetnék gondolkozni, hogy ez programhiba vagy tuningprobléma és kezdhetek nyomozni (így viszont, hogy nincs semmilyen tuning marad a szoftverhiba vagy esetleges hardverhiba)persze tudom sokan csak annyit néznek, pár óra alatt nem hasalt el a teszt, meg játék sem omlott össze, akkor jó az
-
Otthoni szerverbe vagy headless gépbe tudom elképzelni, én is kipróbáltam, jópár wattot le lehet vele faragni, és játékon kívül nem igazán van különbség, viszont az idle fogyasztás jelentős hányadát teszi ki
de rendes asztali gépbe legalább egy alap 6000/CL36 low effort alacsony feszültségű profil tényleg jobb.
-
tlac
nagyúr
a 9800x3d népszerűbb proci lehet, mint a 9700x, így nem biztos hogy levonható az a következtetés
a százalékszámításnak lehet így nincs értelme, számolhatnád akár a teljes platformhoz képest is
persze ettől még a 40k akkor is 40k maradnekem asrock b850i-m van, a többi itx-es lap nem tetszett és valóban felesleges sallangok vannak rajta
viszont utólag inkább megfizettem volna, hogy nyugodtan aludhassak -
Icewloxy
tag
én nem parázok annyira tőle , ilyen gondoknál jobban fel van fújva,meg bármelyik lapba tönkremehet, asrock használnak a legtöbben azért lett kiemelve. sok ezer embernek, meg soha nem is volt gondja ezzel, a kisebbség a hangos mindig. sőt továbbmegyek... asrock 2-3 updatét kihoztak a problémára okozza bármi is, ők foglalkoztak vele, többi gyártó nem ilyen lelkes. szóval a bizalmam asrock felé billent.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest