-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azért egy Peerless Assassin 120 SE eléggé kompromisszumos egy 9800X3D-hez, nálam a drágább testvére, Phantom Spirit 120 SE van az ITX 9950X-es gépemben, kemény CO és 0 tuning mellett bírja, de teljes terhelés alatt azért bőven van hangja.
És a 9800X3D-t nehezebb lehűteni, mint a 9950X-et, hiába kevesebb a fogyasztás.
Amúgy tényleg nagyon jók ezek a Thermalright hűtők, de azért vannak határaik, a Phantom Spirit 120 SE már-már AIO árú, de csak ez fért be az ITX-be -
-
X2N
őstag
Ha veszel egy erős processzort akkor a legtöbben olyan hűtőt is tesznek mellé. De nem ez az általános. Szerintem sokan AIO-znak itt is 8 magos processzorral, pedig azért egy 8 magos procira az is túlzás..
Nekem is elég erős processzorom van és mégse járatom 170W-on, hülye lennék amikor beállítva csak 120-at fogyaszt, pár % teljesítmény vesztéssel(X<5%). A ram tuning se hoz semmit nekem 4K játéknál hogy megérje a SOC feszt felemelni 1.25V-ra, hogy aztán az IOD 8W helyett 16W-ot fogyasszon a semmire. Emiatt sok értelmét nem látom a ram tuningnak se, teljesen mindegy 4K felbontáson hogy 4800MHz vagy 6000MHz.
Eleve nem így kellene megoldani a problémát, tervezzen az AMD jobb memóriavezérlőt, IOD-ot ami tudja ezeket a nagy órajeleket kezelni hatékonyan.
Ne a user szívjon vele aki kirakott érte egy rakás pénzt. -
X2N
őstag
Csupán annyi kellene tenni hogy csinálnak mondjuk 5-6 különböző profilt, és amikor a rendszer érzékeli hogy nincs elég kapacitása a cpu hűtőnek, vissza vált egy gyengébb profilba ami más feszültség/órajel értékeket jelent. Most is váltogatunk idle meg teljesítmény profil között, itt csak a teljesítmény profil változna. Több értelme lenne mint hogy a 95 fok elérését figyeli a rendszer majd a leveszi a béka segge alá csak az órajelet,feszültséget hogy magát védje, de azért megpróbálja kisajtolni amit lehet szörnyű hatásfokkal.
Sokkal hatékonyabb lenne ha adott órajelekhez lenne egy stabil feszültség érték minden processzorban és ezek között kapcsolgatna.
-
emiki6
veterán
Épp mikor meggyőztem magam, hogy jó lesz a 7700 is nekem.
Látsz valamit benne ami megéri azt a mértékű felárat?Szerk: soká jutottam el az elküldéshez, azóta született par hsz.
Játékban is fontos tud lenni az egy szálas teljesítmény. Amikor látja az ember, hogy a proci 40%-on megy, de az egyik szál csutkán akkor jön ez ki. -
omfgk
veterán
9700X drága.
Nincs belőle jóáras verzió.9700X 120-125 körül azért nem egy BB választás.
Annyiért már lassan szembejönnek aprón a 7800X3D-k is.És a 265K ára is erre a szintre zuhant. Ez már a bolti, új ár.
-
SzlobiG
félisten
De nekem az a lényeg, hogy winbe tudjam állítani magonként a co-t, ameddig nem találom meg a stabil beállítást, ha ez megvan onnantól természetesen biosba fogom beállítani.
Apropó ram tesztelésre mit ajánlanátok? Mert ugye nekiálltam a timingeknek, de abbahagytam mondván először a cpu-t kéne.
Tényleg jó progi ez a Corecycler szépen kihozza, ha valamelyik mag nem bírja, és gyorsan tudom is módosítani a co-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Renault, Dacia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Microsoft Excel topic
- EAFC 25
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest