- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
A hőmérsékleten túl én a pontszámokra voltam még kíváncsi, hiába a kisebb léghűtővel sincs egyáltalán semmilyen hőmérsékletlimit ütközés, látható, hogy mégis mennyit esett az összpontszám. Ott a statisztikák között az "aio szivattyú" fordulatszámot nem értem, rádugva maradt? vagy miért mutatja azt is a noctua esetében?
-
-
-
-
-
eszakas
őstag
És attól mit vársz? Kompakt víz helyett egy lapos tepsit ráraksz
?
Ezt tedd rá ezen nézd meg -
-
-
Ha igazából ha játékokban gyors és nem fagy ki, az a legjobb és csodás hőfokok mellett.
Az az igazság amúgy, hogy így benchmarkban a 22k vs. 23k azt jelenti, hogy 4.5%-kal vagy elmaradva, de
1. az ingame fogyasztás átlagban bőven 100W alatt van
2. felboostol 5.2GhzreHacsak nincs 4090-5090 kaliberű kártyád, nem igazán bottleneck a proci így. Jó játékot
-
sheep
addikt
Én nem értek hozzá és nem akarok hülyeséget írni, de nálam is volt hasonló probléma, 80w körül volt a fogyi, nem ment feljebb terhelés alatt sem, eco se volt bekapcsolva.
Nálam az okozta a problémát hogy a PBO limits = motherboard -ra volt állítva. Átraktam Autora és egyből megjött a 150w cine23 alatt.
Amúgy nem tudom hogy melyik a jobb, én hagytam auto-n. -
-
Mi az alaplapod? Nagyon remélem nem valami VRM hibás vagy túl meleg VRM-s basic Alsus alaplap
(Baszki X670-E darab, akkor a VRM mennyiség se lesz problémás)
Fura, hogy az első benchmark még normális, de a második már jó 10%-kal lassabb, ez nagyon nem oké valahol. CPU hűtés és értékek nem gond, RAM se látszik problémának... marad kb az... alaplapi beállítás?
-
SzlobiG
félisten
Sejtettem, hogy ez a baj, mert már futottam bele ebbe a hibába én is, nem is értem az asus minek rakja bele az ai tweaker közé is ezeket az opciókat.
Már mint, hogy érted az 5 perc várakozást? Nem is állítottál semmit, még restart se volt? Mert akkor tuti, hogy vmi progi kavar be ryzen master, vagy az asus creator ilyesmikre tippelek, csak úgy magától nem áll vissza.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Hackeeeee kolléga elírta. UCLK = MCLK-t akart írni, FCLK = UCLK lett belőle.
FCLK = A CCD és az IOD közötti kapcsolat sebessége.
UCLK = Memóriavezérlő sebessége
MCLK = MemóriasebességVan egy összefoglaló a Zen4 topicban.
Mivel az IOD ugyan az, így a memóriavezérlés és az FCLK terén az ott leírtak tökéletesen azonosak a 9800X3D esetén is.Röviden: A memóriasebességet alapból igyekszünk a memóriavezérlő sebességével azonosan tartani. Tehát UCLK = MCLK. Egy kb. DDR5-6400 sebességig megy a 'Raphael' és 'Granite Ridge' procikon található IOD esetén, e felett UCLK = 1/2 MCLK kell...
Beállítod az EXPO-t (Advanced -> AI Overclock Tuner):
Aztán itt, ezen a képernyőn DRAM Timing Control menübe mész.
Ezen belül pedig UCLK DIV1 MODE-ot megkeresed és itt UCLK = MEMCLK:Ezen az utóbbi képernyőmentésen ott van a Power Down Enable és a Memory Context Restore (MCR) beállítás is.
Ha nem baj, hogy induláskor többet pepecsel a géped, és akarsz nyerni 1-2ns késleltetés értéket az AIDA64-ben, akkor a Power Down Enable -> Disable és a Memory Context Restore -> Disable (ahogy a képen látható).
Ha gyorsabb bootolást szeretnél, akkor mindkettő legyen Enabled. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
FCLK=UCLK-t állítsd be, kezdésnek. Lehet nem fog elindulni, célszerű lehet a SOC-nak adni egy kis feszt, 1.26-1.27V körül, aztán mérés. Ha nem indul akkor a ram 6200-ra, és utána jöhet a többi.
mivel nicns powerdown, és az MCR is off kell lennie.
Korábban toltam képet, ez is 6400-as CL32-es Gskill, sőt sztem ua ripjaws mint a tiéd.
A vddq-t már visszább vettem, csak azt még nem teszteltem ki.
De az már 1.42V.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest