- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoReSz1975
őstag
válasz
Hubba12 #4406 üzenetére
intelről álltam át amd -re, jobbnak tűnt a tesztek alapján, bár nem tudom én már ott vagyok vele, hogy vissza küldöm és vissza állok intelre
egyszerűen nem tudom beállítani, amikor bekapcsolom a gépet laggolva tölt be, újra kell indítanom, többször, valamikor bios reset, újra állítom az alapokat, ddr5 5600mhz -n is probálkoztam már, látszik hogy nem kellett ennyit mokolni a másik platformon, még probálkozok hátha...
szívesen fogadnák prívátban egy kis help -t
probáltam már XMP -vel 6000 & 6400-n is, cpu -t probáltam már pbo enable -n is
megy minden, de ez a lagolás elő szokott jönni win11 betöltéskor
viszont Delta Force: Black Hawk Down küldetésnél elő szokott jönni a laggolás és a kép kifagyás, más játékoknál semmi ilyen nincsAlaplap MSI MPG X870E CARBON WIFI
AMD Ryzen 7 9800X3D / Corsair iCUE H150i ELITE LCD XT White - Vízhűtés
KINGSTON FURY 96GB Renegade RGB DDR5 6400MHz CL32 KIT KF564C32RSAK2-96 -
dannyl
addikt
válasz
Hubba12 #4101 üzenetére
BIOS-ban CPU configuration-nél. Pontosan most nem emlékszem, de ott kell lenni a virtualization-nek. De a BIOS keresőjébe is beírhatod.
Szerk.: Csak akkor kapcsold ki, ha nincs semmi virtuális géped, pl. Oracle VirtualBox vagy ilyesmi, mert akkor ezt nem fogod tudni használni. Más hátrányod nem lesz
-
-
válasz
Hubba12 #4068 üzenetére
Gdm on marad mert semmit nem javul tőle, így is 1t-n marad a többit nézem.
Azt nem fogod a ZenTimings-on élből látni, hogy ha 2T-re vált...
Ezt benchmarkokban, játéktesztekben lehet megfogni leginkább, vagy közben való monitorozással...Pont ezért javasoljuk, hogy GDM off legyen, mert így nem is adódik meg a lehetősége, hogy "lekapcsoljon" egy sebességet.
Az egy kicsit fals megközelítés, hogy GDM on, majd szénné húzod a memória tuningot, kapsz tök jó AIDA64 eredményeket, és közben a való életbeli használatnál az instabilitás első jelére visszacsapja magát 2T-re a vezérlő... -
válasz
Hubba12 #3855 üzenetére
[Egy GUI ami különféle meghívásokat tesz lehetővé a Windows kezelésre.]
Windows tisztó cuccnak nem nevezném, annál sokkal egyszerűbb dolog.
A felület nagy része egyszerűen telepít csak drivereket vagy programokat, a maradék meg, ami a Windows beállításokra vonatkozik, gondolom futtat valamiféle PowerShell scripteket, amik amúgy bárhol megtalálhatóak a neten.Az Acsi által említett PowerThrottling például felteszem [registry fájlt futtatja vagy hasonló hatást kiváltó PowerShell scriptet hív meg].
-
válasz
Hubba12 #3521 üzenetére
1ns simán lehet mérési pontatlanság. De akkor a jelek szerint a GDM feltehetően nem lépet működésbe a bechmark folyamán legalábbis.
Javaslat: Aida64 esetén ne a Cache & Memory Benchmarkot használd, hanem a Sebesség -> Memória késleltetés (tippelek: Speed -> Memory Latency angolul?)-t. Ez nem teszteli végig az összeset, és gyorsabban megkapod az eredményt.
-
válasz
Hubba12 #3513 üzenetére
Az, hogy sokkal lejjebb nem tudod venni nem meglepő, hiszen 2x48GB-os kited van (a 2x16 és 2x24 GB kitek mindig jobbak, mint a 2x32 és 2x48-asok).
A 68ms mivel van mérve? Aida64?
3rd party programok nem futnak a háttérben?Ami nekem itt furi (privát vélemény / javaslat):
-a tRAS nagyon alacsony, itt szerintem: minimum 50, optimum 58, safe 132
-tWR 66 (tWR = WTR_A+ RTP + X (BC8) ~ tCL+tWTRL+8)
-GDM enabled-en van, emiatt visszaállhat 2T-re. Ha késélen táncol a tuning, akkor nem akkora baj, instabilitás határán átbillen 2T-ra és kész - viszont pontosan emiatt rosszabb eredményeket kaphatsz. Meg kellene nézni, hogy GDM disabled, 1T és egyáltalán talpra áll-e úgy a rendszer...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Távcső topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest