Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
válasz fudi2002 #9499 üzenetére
1usmus, a ryzen dram calculator fejlesztője csinált windows-os energeiasémát az új ryzenekhez ami segíthet elérni a magasabb órajeleket: https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/
érdemes elolvasni a cikket mert biosban is kell állítgatni ahhoz hogy működjön. -
Simi37
őstag
Na akkor a mérések. Az alaplapra a legfrissebb bios van leszedve. RAM egyelőre ez lett.
Még egy picit lehetne feszesebb, de ma eleget szórakoztam vele már. Nagy változás már nem lesz. Lemértem a procit úgy, hogy nem piszkáltam és úgy is, hogy belőttem minden magot 4,2-re.CB20 menet közben, látszik hova boostol.
1 szálast is elkezdtem ott 4150 MHz-en stabilizálódott az órajel.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm.
Akárhogy is nézem, a PBO hiánya nem probléma.
Meg van az órajel, a ramok is húznak rendesen.
És azért a CH6 Hero mégiscsak egy közel elit lap, kb. felesleges lecserélni, ilyen tudású/felszerelésű lapot nem adnak gombokért.
És ez a lap még most is kapható nem egészen 50k-ért, és csupa olyan cucc van rajta, amin sokan aggódnak, hogy a középkategórián (kevés kivételtől eltekintve, de amelyiken van az meg mindjárt nem 30-35k, hanem 40-45k) miért nem ALC1220 meg Intel LAN van...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
L4mie
veterán
-
nagyúr
Amennyire jól tudom, ez "ficsőr".
Az Extreme is csinálja (sőt, a régebbi Asus lapjaim is, Intel/AMD egyaránt).
Mondjuk nálam 120/140-es ventik vannak, maxon se hangos fajták.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
őstag
Üdv
Csatlakoznék a klubhoz egy R5 3600-al, Asus Prime x570 P és 2x8 Crucial Ballistix 3200 mhz ram társaságában
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
nagyúr
válasz fudi2002 #9509 üzenetére
Hát ahogy nézegettem a BIOS-t az előbb (Asus ROG Crosshair VI Extreme), nem nagyon találkoztam vele. XFR van.
Átcseréltem 1 hét után (csak hogy lássam megy e minden szépen) a 3200-as G.Skill ramokat a 3600-as Patriot Viper Steel-re és az R3 2200G-t az R5 3600X-re és hát na.... matekolt párat azt indult (kb. 20 sec), kiírta hogy új CPU installálva, irány a setup.
Csak a ramokat lőttem be a D.O.C.P. engedélyezésével (más lapokban XMP) 3600-ra azt go (Asrock B450 Pro 4-be a 3600 MHZ-et csak dram kalkulátorral tudtam stabilra belőni, XMP betöltéssel a win se töltött be ) .... mennek a mérések... annyit már most mondhatok, hogy az eddig itt-ott 4300 MHz-es Boos-t csapja a közel 4400-at (pár MHZ híjján, nem egészen 100 MHZ a BCLK asszem)).
CPU-Z-ben is híztak picit a pöttyök, pl. single core 512 helyett 526, multi-core is picit több, kb. ugyanazt hozza mint a megdöglött Giga X470 Aorus Gaming 7 Wifi-.ben, úgy hogy elégedett vagyok.
Nem a legfrisebb a BIOS, mert nem rég jelent meg a legújabb a gyártói oldalon, én meg több mint egy hete frissítettem.Mérések:
Nem tudom mennyit szól bele a mérésekbe, de a böngésző (22 nyitott lappal) futott a háttérben.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a klubhoz egy R5 3600, ASROCK B450M Pro4-F és G.Skill 16GB 3200MHz RipjawsV DDR4 RAM KIT (F4-3200C16D-16GVKB) kombinációval.
Egy dolgot viszont nem értek. Korábban 2x4GB 2666Mhz-es HyperX Fury RAMokat használtam, és semmi bajom nem volt velük. Viszont betettem a fenti kitet, és nem elég, hogy csak 1866Mhz-en mennek, de ráadásul még single-channelben is! A legfrissebb BIOS ehhez az alaplaphoz az 1.0.0.3 ABB.
Nem nagyon értek a memóriákhoz, gondoltam csak plug-and-play, és mennek is 3200Mhz-en. Vagy a BIOS-ban kéne beállítanom valamit? Megnéztem a Hardware Unboxed [link] videóját, tényleg akkor manuálisan kell mindent beállítanom? Jelenleg ezt a memória állapota a HWinfo szerint.
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Azért fura nekem, hogy mindenkinél szarul teljesít az 1.0.0.4.
Akinél meg nem, az nem tesztelte ki rendesen. Mint írtam, a cpuz értékek tökre abba, a cb is oké. Csak ahogy elindítok egy játékot, akkor jön a pofáraesés. Nyilván többszálas játéknál annyira ez nem szembetűnő, de a Sniper Ghost Warrior 3nál nagyon szemléletes a különbség. Ha jön a köv bios, akkor majd felrakok vmi modernebb játékot ami több szálat terhel, ehhez javaslatot majd várok Tőletek. (csak ne multist, mert azért nem venném meg ha nem gond )Más: tök beteg gondolat jutott eszembe, teszteltem és meg is fogom valósítani.
HAF X házam van, az alaplap hátulról nézve látható a proci körül, tehát van "ablak" neki (hogy vízhűtést pl tudj könnyen szerelni. Namost én onnét nekitoltam most próbából egy 14cm-es ventit 5v-on. Nos 7 fokkal lett hűvösebb a vrm, most épp 4k h265 tömörítés megy már 3 órája. 2 perc alatt 63 fokról lement 55re. Úhogy most szerzek egy slim 12cm-es ventit és szépen kivágom a másik oldallemezt és hajrá[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz hokuszpk #9516 üzenetére
Hát, annyira nem kerestem no.
Megnyugodtam, hogy jó pár netes leírás szerint nincs PBO... igaz, azok közel 2 éves írások voltak, azóta pár BIOS kijött már.
Ez a cikk pl 2018-as, szerintük nincsen benne.(#9521) Simi37: HWINFO64 végig futott, mint ahogy a minialkalmazások és a CoreTemp is. Plusz még a Battle.net app, Daemon-tools, valamint az MSI AB+Riva Turner és a PC Meter.
B350/X370-et akkor a népnek.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
őstag
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
perfegor17
senior tag
Lehet hülye kérdés de az x370-es lapokban mennek a 3600mhz vagy nagyobb ramok?
-
Simi37
őstag
válasz perfegor17 #9525 üzenetére
Nekem jelenleg 3600-on megy a 3200-as ramkit x370-es lapban. De szerintem a lap bírna simán többet (ellenben ramom nem). Azt nem tudom, hogy általánosságban mennek-e. De Crosshair vi hero, extreme szinte biztos. (Meg persze imc függő is).
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Ribi
nagyúr
Szia,
Szerintem rossz slotban van a memoria modul.
Nézd meg az alaplap leirasaban, hogy melyikbe kell tenni őket.
A memó időzítést pedig az XMP profil tartalmazza.
Ezt a biosban kell beallitani, hogy ezt használja.
Ott van nálad is a jobb szélen a kis táblázat, 1600, időzítések, XMP. -
arnoldito
senior tag
válasz fudi2002 #9509 üzenetére
A proci tudja PBO, PB, és XFR-t, nem a chipkészlet, ha jól olvastam a cikket. Ezért van, hogy ugyan oda boostól a x370 és x470 éx 570 csúcs lapok. De minden függ a hűtéstől, az alaplap tápkörétől és a lapka minőségétől. Szóval iszonyat jó választás 58k egy Asus C6H Extreme most újonnan.
"Precision Boost 2 és a Precision Boost Overdrive lehetőségeit, amelyek esetében az AMD megjegyezte, hogy a Ryzen 3000-es processzorgeneráció elvi szinten úgy működik, ahogy a Ryzen 2000-es."
"XFR mód, amely az Extended Frequency Range rövidítése, és tulajdonképpen egy automatikus tuningnak fogható fel. Vagyis, ha az adott lapka az adott környezetben az adott hűtés mellett még képes lenne a maximális turbó órajel fölé menni, akkor megteheti." -
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
Beizzítottam az új 3600x procimat. Látom, hogy sokan használjátok allcore fixen. AZ elődjét 1600x én is fix órajelen járattam. Ha így neki állok tesztelgetni, akkor elvileg ugrik a PBO, XFR...meg a sok boost feature mint az elődnél?Így auton hagyva borzalmas vcore értékekkel ugrál 1.488
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Pro!Petya
addikt
(#9507) Simi37 L4mie (#9506)
Milyen maxon pörgetésről beszéltek?!
Nekem olyat nem csinál... (jelenleg 7601 van fent de a régebbiekkel sem produkálta!)(#9509) fudi2002 jokeph (#9504)
Természetesen van, és agesa tartalmazza nem a chipset.
Ne keverjük a prec. boostot, a precision boost Overdrive-al.
PBO mellett kb majdmindegy a chipset, azonos cpu-val!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[X370 vs X470 vs X570 with 3600x and 3700x][ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
AMD mérnök vagy hogy borzalmas a feszultség?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Pro!Petya
addikt
"És azért a CH6 Hero mégiscsak egy közel elit lap, kb. felesleges lecserélni, ilyen tudású/felszerelésű lapot nem adnak gombokért"
Úgy úgy!!
Konkrétan most 49K a Crosshair Hero VI !!
[link]
Kb azonnali Bestbuy!
Itt kint már lehet kapni 134 eurotól / ca. ~44k forintban.
Ennyiért ilyen lapot ritkán lehet akasztani.(#9540) Malibutomi
Ok. Ezt meg is érteném ha biosig/postig nem mennének a ventik vagy nem lennének vezérelve.
Viszont nálam start gomb megnyomásától default pörögnek. (alaplapra vannak dugva, pwm)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ryzen 5 2600X procim. Azt írták róla, hogy a 3.6Ghz alap órajelet 4.3Ghz ig magától felemeli, ha szükség van rá. Nekem még sosem ment 3.8 fölé, csak szorzó emeléssel. A hőfok is 70 fok körül van.
Magától miért nem húzza 4.3-ig?
Rosszul állítottam be a bioszt?Alaplap: asus prime x 370 A
Memória: 2x8Gb ddr4 3200Mhz
Proci hűtés: gyári ventilátor.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gidalight #9539 üzenetére
Igen, utólag láttam h valami nem kerek az fclk körül, most 3600-on van, és az időzítésekkel játszadozok.
Ram amúgy még bírta 3933 mhz-et is, legalább is prime blend alatt.We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
turorudi
aktív tag
I7 4790k-ról váltottam 3700x-re Asrock B450 Pro4 lapban.
Az I7 idle állapotban 0,8 GHz-re vitte le a magokat. Az a Ryzennél normális, ha 2,2 Ghz a minimum? -
palfitom
félisten
válasz #50433536 #9542 üzenetére
Ez a Zen2-es procik topikja, a 2600X-szel ide menj!
(Egyébként a 4,3 GHz 1 magra értendő, nem all-core.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
szasanyi
félisten
Gears 5-tel játszik vki? Brutális mennyire kihasználja a 3700X-et és olyan magas hőmérsékletet ér el ez alatt a játék alatt, mint sehol máshol. Kíváncsi lennék másnál milyenek az ez irányú tapasztalatok.
-
Atom_Anti
senior tag
Windows 7-et használóknak érdemes aktiválni a leírtak [link] szerint az 1usmus féle power plant, így nekem Win7 alatt is ugyanannyi chinabench pontot tud a 3600-as, mint Win 10 alatt, jobban fel tudja pörgetni a magokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Asszociációs játék. :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Magisk
- Mortal Kombat 1 (2023)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 78.000.-
- AMD Ryzen 3 3200G // 4C/4T // 4GHz // AMD RX Vega 8 (4K RDY) // AM4+Box // -25 ezer újonnan jelenleg
- CPU Processzor Kiárusítás SALE
- Intel i5-11600k Garanciával!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen