Hirdetés
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ezért (is) szeressem a CM Nepton 140 XL AIO-m. Tökmindegy milyen CPU-ra teszem fel, teljes kupak felületen vannak a pumpában a micro-lamellák, ezáltal az sem számít, hogy merre van elforgatva a pumpa.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Tyrel
őstag
válasz szasanyi #9950 üzenetére
Szerintem a Thermalright felsőbb kategóriás hűtőinek is rendre egy nagyon-nagyon picikét domború a talpa, de én sem tartom kifejezetten jó ötletnek... Mármint, egy pasztázott intel processzornak lehet hogy ez jó, mert középen van a chip, a paszta képlékeny, az IHS pedig középen ugye mással nincs alátámasztva, tehát egy lehelletnyivel összébb nyomódnak rétegek/felületek, pont ahol leginkább kell...
...deee egy forrasztott (tehát merev) és nem középen melegedő Ryzen számára valóban nem tűnik túl optimális felállásnak... Mondjuk hogy ez a gyakorlatban mennyit számít az jó kérdés, valószínűleg nem számottevő.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Floyd80
addikt
válasz Krisz0418 #9940 üzenetére
Biosban hogy van beállítva? Nálam ez a PBO meg Auto OC max. 4192-őt mutat a Pro lapban , játékban 4175, de inkább visszaáll 4100-re.
Ha manuálisan belövöm all-core 4300-ra, akkor meg simán megy.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
fanti
addikt
-
Krisz0418
őstag
nekem is 10ezer ftos hűtőm van, egy be quiet pure rock. Minden játékban még a 60fokot is alig éri el a proci, pedig 4250mhz-en megy allcore.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Paxker315
addikt
válasz Krisz0418 #9956 üzenetére
és gondolj bele, hogy egy 9ezer ft-os hűtővel még jobban hűthető
Bár, az eredményeket elnézve, nekem az ár:érték bajnoknak az Alpenfőhn Ben Nevis tűnik: alacsony, befér kb. mindenhová, kompakt, csendes, jól teljesít, ID Cooling SE 213V2 a borda amúgy. Egy "mild" OC-s 3600-ost még meg kell fognia, szerintem. Ésszerű feszültségek mellett.
Tudom, az overkill sosem hátrány, de, az ikertornyok nem minden házban férnek el, pl. kis ITX lapokon a VRM hűtőbordákkal lehet probléma. : )
[ Szerkesztve ]
legyen üres
-
veterán
AMD R9 3950X Frequency vs. Temperature Scaling & 5.3GHz OC Stream Recap
A lenyeg :
5fokonkent 25mhzet lehet nyerni a CPU nal. -
L4mie
veterán
válasz snecy20 #9941 üzenetére
Én eddig tologattam lefelé az időzítéseket, nagyon lejebb nekem nem ment 1.37-t adtam nekik +1T L3 írás-olvasás ami egész szépen javulgatott a gyári eredményekhez képest,
Mivel Dram calculatorban nem tudom melyik die-ra kell kalkulálni a C-die-ra kalkulált értékekre...nem bootoltam ezért szépen szöszöltem vele picit, de az időzítés alatti értékekről fogalmam sincs mi micsoda és van belőlük 40 így maradt ez. Frekvenciával spec. nem játszottam.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Foglalt név
addikt
Kicsit mikor vettem megrémültem az áraktól, ez a lap viszont kb. harmadával volt leárazva, így megléptem. Még mindig félelmetesnek tartom, hogy 3-4 év alatt, szinte duplázodtak az árak(nem forintban vásárolok, semmi köze az árfolyamokhoz).
A gépben lap+cpu+ram lett cserélve, ugyanazok lógnak rajta. Sajnos el is kiabáltam, továbbra is felébred a gép, pedig próbáltam az USB-ket is kihúzogatni. AMD driver fent, Balanced energiaséma van nálam is beállítva.
A boost nem "rossz", ami fura, hogy pbo-val és anélkül is kb. ugyanaz történik.
Ami rossz, az a hőterhelése a cpu-nak, mert az 1kg-s Dark Rock Pro nem bírja lehűteni. Újrapasztáztam már, de rendes terhelés alatt(prime95), alapon eléri a 93 fokot 10 perc alatt és 95 fok a limit. -
snecy20
nagyúr
Én nem tudtam semmit változtatni az időzítéáseken, mert utána egyből jön az hogy nem bootol... lehet hogy ez az X570 chipset sara, vagy az MSI-é, nem tudom. Vagy még a Hynix-okon belül is ez pont egy totál antituning chip. Mondjuk sokat nem jelentene, a 1-2ms-t lehetne nyerni késleltetésben, az meg szinte mindegy.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Foglalt név #9962 üzenetére
A hőtermelése kicsi a CPU-nak. A felülete is. Olyan huto kell ra aminek az alja megfeleloen van kikepezve.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
snecy20
nagyúr
válasz wwenigma #9964 üzenetére
Dark Rock Pro nem való a Ryzen 3xxx procikhoz. Én váltottam egy Liquid Freezer II 360-ra, idle 5 fok, játékok és stresszteszt alatt -10-12 fokot hozott, 3 erős ventivel meg majdnem 20-at.
És mindössze 7000ft van az említett két hűtés ára között.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
cOxeR
Ármester
Ha már ennyire megy itt a fejtörés, milyen hűtést érdemes akkor 3950x-re venni?
Decemberben lesz belőle hazai szállítmány a importőröknél, ha minden igaz. -
beef
őstag
válasz Foglalt név #9962 üzenetére
Felébredések megnézésére van egy egyszerű megoldás:
powercfg -lastwake
Ez kiírja mi ébresztette fel gépet.
Illetve eszközkezelőben hálókártya paraméterei között letíltani: Wake on Magic Packet, mert az is tud ilyet okozni. -
Land
veterán
Ryzen 3600 alá OC-ra mely hűtők ajánlottak?
Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
SECTORnooB
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #9971 üzenetére
Allcore órajelhez van értelme, egyébként PBO jaja.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Land
veterán
válasz wwenigma #9972 üzenetére
Igen allcore-hoz gondoltam, tehát nem mennék gyári max fölé, sőt talán a közelébe sem.
Ryzen 2700-nál azért az allcore csúnyán megrángatja a Brocken 3-at.
Gyári 3.2 GHz-en max 50 fok körül mozog, allcore 4 GHz-en pedig 72-85 fok stressz teszttől függően.Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Poplacsek
senior tag
Nekem a 3900x-et BeQuiet! Dark Rock Slim hűti. 180W TDP, csendes, szép és a RAM-okat se takarja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Riverboy
tag
Sziasztok!
Remélem ilyen kérdés itt elfér.
Most rakok össze pc-t és ahogy egyre jobban beleástam magam annál jobban butábbnak érzem magam
Alkatrészek kiválazstásában kérnék segítséget.
Ami fix: ryzen 5 3600 proci és msi rx 570 8gb OC videokártya
A legjobb kihasználás érdekében milyen alaplapot és ramot vegyek?
Alaplap: 450es szériát néztem ki, de ott van egészen 30-tól 40e-ig (vagy a carbon ami még drágább de felesleges lenne)
Alaplapból jó lenne olyan amin van optikai audio kimenet és tud m2 slotot (bár ez alap) és 4db ram slotja van.
Ram: 16 Gb 3000-3600Mhz között.
Na itt tévedtem el nagyon a ram csoportban, hogy igazából nem mindegy milyet veszek mert befolyásolja az összteljesítményt az alaplap és a proci is....
M2 viper vpn100 ssd lesz ha ez fontos lehet még.
Remélem tudtok kiutat ajánlani, hogy mi passzol a legjobban a 3600-nak, természetesen jó lenne költséghatékonyan megúszni.
Ami még fontos lehet: A pc-t nem fogom semmi másra használni csak Photoshopra és net + film, de semmi játék. -
Feriboy2
aktív tag
válasz Riverboy #9975 üzenetére
Alaplapnak az MSI B450M Mortar MAX-ot javaslom, kb 30 ezertől indul az ára és van rajta Optical S/PDIF OUT (ez kell neked asszem) gyakorlatilag egy b450 tomahawk csak matx méretben. Arra vigyázz hogy a MAX verziót vegyed, mert az kompatibilis alapból a ryzen 3000 procikkal.
-
jeni
félisten
válasz Riverboy #9975 üzenetére
ezek az Alza bolt szerint mindegyiknek van optikai kimenete.
Asrock lapok kedvező árban és van optikai kimenet is rajta 32000Ft alatt vannak.
optikai kimenet nélküliek:
van olcsóbb is.
ha pedig komolyabb kell akkor ez is jó.
komolyabb picivela ramot illetően a legolcsóbb megoldás a G.Skill Ageis Cl16 2x8GB ram KIT.
van aki még 3200-ra is feltudta húzni a lapjában,de ez nem garantált!
ha jobbat keresel akkor a 3200 vagy 3400 az még jobb vagy efelettieket.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Akinek van 3600 (nem X-es) ami jól boostol allcore alatt, az mérne nekem egyet?
Nem ilyen langyi CB20-at, hanem [Blender Benchmark] -ot.
Ca. 20 perc az egész! (Cpu - quick benchmark)
-------------------------------------------------------------------------------------------- -
Szinyák
őstag
Ha jól látom sok v.ki az új AGESA val küszködik . Van értelme felrakni vagy jobb a régi ABA ? mit barmoltak el benne ?
Szinyák
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
tag
válasz szasanyi #9981 üzenetére
Nem hinném, hogy a laptól függene.
Mozsó fórumtárs például egy korábbi hsz-ben bemutatta, hogy az ASUS ROG Crosshair VIII lapjában az 1.0.0.4 BIOS-szal sokkal rosszabb eredmények jöttek ki CB20-ban, mint az 1.0.0.3. ABBA BIOS esetében.
Nálam ugyanezen lapnál jobbak a CB20 eredmények. A CpuZ esetében viszont nálam is van all core visszalépés, de ez még hibahatáron belül.Ahogy láttam és több hsz is ezt feszegette itt előttem, a feszültség kezelésben van változtatás, és így all core nem hajtja annyira a procikat az új BIOS. Ez azonban lapfüggetlen. Így a hőfokok kicsit alacsonyabbak.
-
tag
válasz szasanyi #9987 üzenetére
Ha úgy nézed a lapfüggőséget, hogy egy típuson belül (pl.: ASUS ROG Crosshair VIII Hero) lehet különböző, akkor igen. (Ilyen mindig van, hogy valakinek problémái akadnak, és kérdés, hogy mi okozhatja.)
Magam részéről úgy értettem, hogy nem lapfüggő, hogy: nem attól függ, hogy milyen típusú a lap, azaz mindegy, hogy ASUS ROG Crosshair VIII Hero vagy MSI MEG X570 ACE
Nyilván minden lapgyártó BIOS-a között van különbség, de az 1.0.0.4. B AGESA eredménye alapvetően a feszültségkezelésben lévő változás és ennek hatásai egyformák, laptól függetlenül. Ez pedig a hőmérséklet csökkenésében és az all core boost-ban érhető tetten.[ Szerkesztve ]
-
kireka
tag
Úgy látom egész jó lapod van, miért akarod cserélni?
A 2600-as is nagyon jó processzor (főleg az X, ha nem húzod manuálisan), messze a legjobb ár-érték arányú proci jelenleg és a kártyádhoz is bőven elég.
A 3600 persze 15%-al gyorsabb, no de mi a gyermekbetegsége? Az hogy nem kezelik a régi, stabil BIOS-ok, emiatt azt egy Május előtti BIOS-sal használnád ? Vagy hogy nem teljesen kompatibilis Windows 7-el? Esetleg lefagy a processzor, vagy épp az ellenkezője, túlmelegszik ?
Én 3600-at vettem, de a teszteket elnézve a 2600x is elég lett volna, ez a CPU egy kicsit túl gyors...viszont szerencsére jól konfigurálható például beállítható hogy sosem melegedjen 65fok fölé, vagy 30 fok és akkor már nincs is gond a túlzott gyorsasággal.
Ki is próbáltam, de 30 fokot nem tud tartani, csak 40-et (full terhelésen) a jelenlegi konfigurációval és még a venti sem áll meg Vettem egy nagy réztalpas hűtőt (ShadowRock2) és rosszabb, mint a kis hőcsöves talpú freezer -
tag
válasz szasanyi #9991 üzenetére
Én is sokat hezitáltam, és egy csomó fórumban elolvastam a tapasztalatokat, de elég megosztó volt.
Végül azzal tettem fel, hogy legfeljebb visszaflashelem pen drive-ról, ha nálam is drasztikusan visszaesne a teljesítmény. (ez nem következett be.)
Most úgy látom, hogy ha auto beállítások mellett használja valaki a processzort és nem al core fix OC-val, akkor nem szerez rossz tapasztalatot. Amit még hoz egyébként az a boot idő rövidülése. -
jeni
félisten
válasz Riverboy #9995 üzenetére
azt gondolom ,hogy egyértelműen kijelenteni,hogy az jobb ezt szerintem senki sem fogja megtenni.
az Alza linkben benne vannak azok az AM4 lapok amelyek rendelkeznek optikai kimenetekkel
a szűrő szerint kiválasztva.
RiPJAWS 3200Mhz komolyabb memória és drágább is.
Ha meg van a kinézett lap akkor a gyártói oldalon is rátudsz keresni melyek a komp. RAM KIT-k az adott lapnál?
Írhatók 10 vagy 15 lapot az ár alapján végül neked kell eldöntened melyiket szeretnéd megvenni.
azt javasolnám,hogy a szűrő alapján betudsz állítani paramétereket,hogy mire van szükséged és így kidob néhány darabot ami megfelelhetne neked.
pl.:
M-ATX lap vagy full ATX lap- bizonyos esetekben a bővítés hiányából eredően lehet hátrány az M-ATX lap mivel kevesebb csatlakoztatható SÍN van rajta!
optikai kimenet
2db vagy 4db memória slot
RAM-t meddig kezelje? 3400Mhz vagy 4100Mhz?
4db vagy 6db sata port
m.2 port 1 vagy 2 db.
Pcie sin 3 db
7.1 hangkimenet
stb....az 3600 procinál az alaplapi integrált VGA kimenetekkel nem sokra mész mert alapból a G nélküli procik nem alkalmasak erre.
akkor tudod ezt használni ha G-s procit veszel.mind ezeket betudod ott állítani a paramétereknél és végén lesz 1-2-3 db lapod ami megfelelhet neked.
szerintem ebben minden benne van ami neked szükséged lehetne
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Riverboy #9995 üzenetére
ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
támogatottsága:
CPU ami a mostani 39xx is benne vannak.
memóriák
bolti ára ami levihető 40000Ft-ra is kuponokkal.
ezt is beteszem neked ami nagyon komoly lap nagy tuning potenciával
bár a 3600 sima procid nem tuning képes - a tuning hiánya miatt lehet nem is szükséges nagyon komoly lapra szert tenned.
de mégis most is erős lap még ha tavalyi előtti is.
úgyis eldöntöd végül is melyiket veszed meg.azt még hozzá kell tennem,hogy BIOS frissítésekre nagy valószínűséggel ennél a lapnál szükség lesz előtte!
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz szivacs1987 #9990 üzenetére
Szia, nálad hogy működik a PBO meg az AutoOC? Próbálok infókat gyűjteni a Aorus B450 Pro - 3600 kapcsán, hogy a lap vagy a proci nem hozza amit másnál, mármint sokaknál más lapban simán boostolt 4300-ra is vagy mennyire. BIOS 50-es, Windows 1909, ha mindent engedélyezek ilyen PBO-s izét a BIOS-ban, akkor is 4200 a max (4192), miközben Ryzen Masterrel fixen elmegy 4300-on.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen