- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
"Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?" erőmű ( :
most 4k-hoz nem elég minden játéknál 60 fps-hez a 2080 ti
jó kártya a 2060, de azért csodát ne nem kell tőle várni, nem a játék kora számít, hanem a hw igénye
oszt' ha régebbi már az is lehet driver gondok is vannak
2060 topikban nézz meg egy super position pontszámot, esetleg egy 3d összt, ott kiderül stimmelnek-e a dolgok nálad vagy sem
aszem' nálam a 2012-es most wanted ami kiakad msaa-tól, egyszerűen megöli a ga-t, nélküle meg sokszor passzívan megy, és az órajelek közelébe sincsenek a boostnak, de valamiért az élsimítást nem tudja lekezelni a driver -
hokuszpk
nagyúr
2700X -et irt, de most, hogy mondod, fura, akkor cpu1..8 helyett cpu1..16 -ot azaz 16 szalat kellene latni a kepeken vagy ez mar valami enhanced afterburner + rivatuner paros ?
-
De4d
őstag
válasz
CJ4567 #24591 üzenetére
Félreérted, nálam van a Quantum Breakben ugyanott 40-45 fps ahol a videóban srácnak 80 körül van.
hokuszpk: Most települ újra a Quantum Break, délben csináltam egy win reinstallt, utána beállítom ugyanerre és megnézem.
Cj4567: A látótávolsággal igen nyertem nem is kevés fps-t mikor lejebb vettem, a Hairworksel jóformán semmit.
Ui.: Akkor lehet én várok sokat egy 2060tól? Ennyit tudna egy 100+ ezres vga, hogy sok éves játékokban is kell még mindig komprumisszum full hdhoz? Milyen vga kellene akkor? 2080? Nem is tudom van e hirtelen annál jobb a piacon. Ha 4k-n szerenék játszani 120hz-n? Akkor tényleg sli-ben kéne már 2080 erejű kártya? -
CJ4567
nagyúr
De miért a Quantum Breaket hasonlítod a Witcher 3-hoz? Nem lehet két különböző játékot összehasonlítani, a Witcher 3-at Witcher 3-al hasonlítsd. És igen, természetes, hogy maximum grafikán 1080p-ben 60FPS alá esik a Witcher maximum grafikán egy 2060-al, mert a Hairworks magában egy GPU zabáló effekt, és gondolom rátetted a maximum élsimítást is a hajra.
Mondtam, próbáld ki, hogy (ha még mindig a Witcher 3-at akarod jobban futtatni), hogy kapcsold ki a Hairworkst, és a fű látótávolságát vedd le magasra.
-
hokuszpk
nagyúr
"Mit takar pontosan hogy GPU limited van?"
azt, hogy a videokartya keptelen magabol tobb kepet kisajtolni.
a cpu egyik magja sincs 20% felett, -- milyen 20, a legmagasabb 17! --
ugyanakkor a vga 98% -on fut. ha sikerulne 100% -ra hajtani, lehet 1 fps tobblet is meglenne akár."Ő és a Proci miért pihen?"
mert arra var, hogy a gpu feldolgozza amit addig kapott.
-
De4d
őstag
válasz
hokuszpk #24587 üzenetére
Itt van egy videó gyengébb géppel és 24 percnél majd 2x annyi fps-e van mint nekem. Nála 80 körül nálam itt 45-50
https://www.youtube.com/watch?v=YwqeRhq7h5E&t=1475s -
CJ4567
nagyúr
"Speed(R)/Csupingo: Igen minden maximumon amennyire csak lehet. Na de ezek sok éves játékok már. Egy 2060 ne bírná elvinni ezeket teljes maximális részletességgel full hd-ban?
Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?"Attól, hogy egy játék "sok éves" (A Witcher 3 2015-ös, annyira nem régi, és szerintem még mindig egy gyönyörű játék), attól még lehet gépigényes, főleg, ha mondjuk a Witcherben bekapcsolod a hajfizikát. Kapcsold ki a hairworks-öt, vedd le a fű látótávolságát magasra, és máris +15-20FPS-el több van, szinte ugyan olyan grafikával. Az ultra grafika a játékok nagy részében azért van, hogy az akkori csúcsgépek tulajdonosai is boldogak legyenek, hogy valami kihasználja a gépet, vagy pedig a jövő hardvereire gondolnak. Nyugodtan vegyél le felesleges effekteket magasra, vagy akár közepesre, elég sok grafikai beállítás van a mai játékokban, ami alig ad a látványhoz, de 15-20FPS-t fel tud zabálni.
Itt egy példa, Dirt 4, magas vs maximum grafika:Látványban alig van különbség, viszont az egyik 123FPS-el megy, a másik 75FPS-el.
-
De4d
őstag
válasz
kaszas19 #24583 üzenetére
Nálam ilyen, minden alap, semmihez nem nyúltam.
Speed(R)/Csupingo: Igen minden maximumon amennyire csak lehet. Na de ezek sok éves játékok már. Egy 2060 ne bírná elvinni ezeket teljes maximális részletességgel full hd-ban?
Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?
Azért vettem ezt mert elvileg ennek elég kell lennie jó pár évig mindenre maximumon, persze csak ezen a felbontáson 60hz-en és 1 monitorral.
4k-hoz mi kéne 2db 2080ti? -
Speed®
titán
-
Csupingo
veterán
Gondolom azért, mert ilyen beállítások mellett kifullad a vga 50 fps környékén, az 50 fps-hez tartozó adatot pedig fél gőzzel is előállítja a cpu. Esetleg kérdezz be a játékok topikjába is, hogy milyen beállításokkal lehet jóval több fps-t nyerni úgy, hogy a látványon nem látszik meg annyira. Ilyen beállítos videók néha a youtube-on is vannak.
-
De4d
őstag
válasz
CJ4567 #24579 üzenetére
Nem tudnám megmondani pontosan elvileg igen. Most használok először Afterburnert.
Felmegy ez akár 55-re is kb, de feljebb nem nagyon, csak ha visszaveszek a grafikából.
Ám annyira nem is hallom hogy pörögne a gép, ház oldala le van véve, és alig alig lesz hangosabb mint ha csak neteznék.
Mit takar pontosan hogy GPU limited van? Mármint miért, mi okozza, ez gondolom beállítás kérdése, hogy egy bizonyos fordulatszám fölé ne menjen vagy valami ilyesmi. Ezekben kissé laikus vagyok már. -
CJ4567
nagyúr
A sok érték közül a GPU-nál melyik a videókártya? Ha az első érték(98%), akkor itt GPU limited van.
A régi játékokkal (2013 és régebbiek) lehetnek CPU és GPU kihasználtsági gondok, nálam a BF3 30-40%-ban használja ki a videókártyát, és a procit is 20-30%-on maximum, nem is tud 120FPS-nél többet a játék.
-
De4d
őstag
Újratettem a gépet, most gond nélkül működik az msi afterburner csináltam is pár képet hogy teljesít a konfig.
Nos a Far Cry 3-ban felmentem egy jó magas pontra itt szépen megzuhant illetve amikor bozóttüzet csináltam akkor még 40 körülire is visszaesett, amúgy olyan 50-60-70-80 között ingadozott.
A wolcenben meg ahol készült a kép ott mindig ennyi, ha nincs ilyen tömeg, vagy nem városba vagyok akkor hozza az 50-60 fps-t.
Mindkét játékban fullra húztam mindent. -
mdraco
őstag
Guide alapján csináltam méréseket, konfig az adatlapomon, megjegyezendő a fogyasztásméréshez: 10 éves FSP400-APN(80+) táp, hőmérséklethez pedig házban csak egyetlen 80mm ventilátor található.
-125mv offsettel nyertem: kb 10 wattot és 6 fokot.
cTDP(65w)-el nyernék 30 wattot és 12 fokot. De Cinebench R20 MT-ben veszítenék kb 230 pontot. -
Thrawn
félisten
válasz
GIORGIONE76 #24567 üzenetére
Az nem elég, kell egy hardveres egység ami kezeli a DRM-et, ez pedig az SGX ami csak Intel procikban van.
-
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76 #24567 üzenetére
köszi
a BIOS-ban az SVM-t bekapcsoltam (közben a manualban megtaláltam) sem oldotta meg a helyzetet.
az Intel SGX továbbra is passzív.
marad a két lehetőség:
vissza a boltba az LG BH16NS60 író,másutt egy ilyen Pioneer 2x többe kerül!
vagy összerakni egy intel gépet.
a ház,memória KIT,ODD,tápegység meg van illetve egy kisebb régebbi VGA is van a dobozban
ha az Intel CPU 630 GPU vinné akadás mentesen akkor elég lenne az integráltra bízni a dolgot.
esetleg eladni a Ryzen-t vagy cserélni egy Intelre a cuccot.
ezt leszámítva mindig is Inteles gépeim voltak, a legelső AMD konfig a Ryzen 2700X az életemben. -
Zsolteeka
tag
Hasonló negatívum pl az hogy Adobe Premiere-ben nincs Hardware Encoding renderelésnél, mert az Adobe csak az Intel procikat támogatja olyan szinten és szerintem még van egy csomó olyan program ami valamiért nem támogat mást, csak Intelt.
-
-
jeni
félisten
-
CJ4567
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
ugy nagyjabol amiota van mplayer meg vlc es hasonlok, nemlattam embert, aki powerdvd -t hasznalt volna.
az SGX -nek meg szerintem nemsok koze van a 4khoz, az egy memoriavedelmi tekknologia, maximum a drmes cuccok profitalhatnak belole, szenvedjen az olyannal, aki az egyeb Intel processzorbugoktol sem lesz ideges"Esetleg marad továbbra is az Intel procik kiváltsága?"
nem ez lenne az elso eset, hogy egy Intel technologia az Intel procik kivaltsaga maradna
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Rég jártam erre,anno sok segítséget kaptam.Az aláírásomban szereplő konfigon,legutolsó Win10Pro update-tel....3.50-es BIOS-t érdemes/kell/ajánlott e frissítenem... Sima Ryzen 5, és AsRock B450Pro4 laphoz...? Esetlegesen a májusban érkező "nagy"Win10 frissítés előtt...? Ha jól láttam,már 4.10-nél Agesa 1.0.0.4. Patch B-nél járnak...
-
De4d
őstag
válasz
Blaustein #24553 üzenetére
Annyit tettem hogy az alap órajelről ami 2133 volt feltettem 2933-ra elvileg ennyi amit támogat a 2700x
De ez teljesen mindegy mert a próba ramokkal amik 2x4gb volt csupán és 2600-n mentek talán ugyanennyi fps volt.
Végig néztem már minden progival mindent szinte, hdd senitel szerint tökéletes a hdd is. volt azon is egy tördezettségmentesítés korábban. Lehet hogy most, hogy minden összeállt, kéne ismét egy win telepítés. -
hokuszpk
nagyúr
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Gigabyte Aorus Elite alaplapot, és egy 3800X-es procit hozzá 16GB G-skill Trident-z ramokat. Hát mondanom sem kell a CPU hőfok elég betyár volt, ezért úgy gondoltam kicsit behangolom a procit. Mivel nem nagyon értek a tuninghoz, ezért elkezdtem bogarászni a neten hogy mégis hogy is megy ez, és végül sikerült pár órás Cinebench R20, és pár órás játék után az alábbi értékeket összehoznom:
Cinebench szerint picit jobb lett a teljesítmény, a hőfok az majdnem 10C-ot esett az eredeti állapothoz képest, szóval öröm és boldogság. A kérdésem ehhez kapcsolódik, és nagyon hálás lennék ha valaki részletesen elmagyarázná, mert fogalmam sincs hozzá hogy állítsam be ezeket az értékeket BIOS-ban?
Hangsúlyozom nem nagyon értek hozzá, de nagyon örülök hogy ezt is összehoztam.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Blaustein #24553 üzenetére
nala valami fura magia lehet, mint pl. ez.
-
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #24548 üzenetére
ultrán manual ultrát értek, tehát minden ultra, értelmes videókban mutatják a beállítást is
1440p ultrán nálam így alakul - részecske minőség magas, ott az a max -
3600@4g smt on, 5600xt default
fxaa off/msaa 2x
fxaa on/msaa 4x
fxaa on/msaa 8x
valós játékban utóbbi már be tud zizegni ha bálhééé' van, nem vészes és nem gyakorian, de jelen van
a teljes játék elindítása xbox app-ból 45 sec, verseny esemény betöltése startvonalig játékra készen 10 secszerk:
kaszas19
ártani biztos nem árt jó ssd, előzőleg sx 8200 pro volt, szekvenciálisan gyors, kisebb fájloknál már nem kimagaslóan jó, a 970 evo az ott is jó -
kaszas19
senior tag
válasz
Chaser #24546 üzenetére
Ennyire nem ástam bele magam, hogy miért olyan lassú a betöltés, de idegesítő tud lenni.
De van hogy egy idő után mint ha picit gyorsabban töltené be a pályákat.
Lassan ott tartunk 2020-ban, hogy a játéknak is kelleni fog az SSD hogy szépen fussanak.
Az én gépemmel fullra húzva a Motorsport 7 átlagban 70 FPS meg van inkább felette szokott lenni.
A Horizon 4-re az már más tészta. -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24542 üzenetére
az nekem is a topban van, ezért ismerem, és mókáztam vele hogy jól fusson
de 1440p ultrán az is megeszi az 5600 xt-t ( : tesztekből úgy láttam bőven 60 fps fölött megy úgy, hát nálam nem, illetve igen, de nemt ud pl konstans 90-et tartani
mivel 60 sync mellett használom így nem baj, de azért érdekes lenne ha másoknál legalább 50%-kal gyorsabb, és ugye cpu is 3600, ram is 32gb
motorsport7 nem az én világom, meg se néztem
lassú betöltés még 970 evo-n is "tartozék" horizonnnál ( : valami olyat olvastam többször tölt be pályarészeket, ne a játék alatt kelljen,sokkal gyorsabb mint xboxon volt, de villámtól messze van -
kaszas19
senior tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24536 üzenetére
forza 4 nálam teljesen rendben van
még synces monitorral nem volt az igazi, illetve vsync mellett 5500 xt-vel megállásoknál képtörés/ugrás volt, 5600xt-nél az is megszűnt
az ilyeneknek az a titka, hogy bőven jobb legyen a hw mint ami kell neki - persze van amin az sem segít - -
CirrMee
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #24529 üzenetére
tőlem napokban vitték el a 2x8gb kitet, a 16-os modulokat nem akarom kettétörni ( :
De4d
pontosan melyik fsp? kevés tápnál inkább restart/leállás jellemző
2700x kicsit és a 2060 valósan játékok alatt 250w alatt kell legyenszerk:
jah neked 700w van ( :
viszont ahogy látom nem mai eresztés, azért less bele kondik rendben vannak-e -
De4d
őstag
válasz
TeeBee73 #24529 üzenetére
Írtad hogy a 350-es FSP fog köhögni.
Lehetséges a kevés ram mellett a táp visszafogja a gépet?
Itt lehet még nem de már mindenhol máshol megírtam a teljes konfigot.
Asrock b450m pro4/2700x/2060 rtx 6gb/samsung evo 120 ssd/700w cooler master gx lite táp/illetve egy terrás winyó nem is tudom milyen márka 7200rmp-s
Ez is samsung -
TeeBee73
veterán
válasz
Chaser #24519 üzenetére
Witcher 3-at megnéztem, nem esik le Ultra beállításokkal (Hairworks max), se 60 FPS alá, csak az átvezetőknél lövi be magát 48FPS-re. (
)
Far Cry 3 meg csak simán optimálizatlan, 24 és 110 FPS között mozog, tereptől függetlenül.
Crysis 2-t megnézem holnap, az van az Origin fiókmon, de ma még van egy kis meló a kertben. -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24517 üzenetére
tudom, nyilván nem neked szólt a vége
De4d
witcher 3 közismerten jól optimalizált, jah nem
nemrég a 2012-es cryzis 3-mal játszottam, megette az 5600 xt-t
páromnál ac origins cpu-t/vga-t megette, 2016 v 2017, fantasztikusan optimalizált az is
csak netre 8gb alatt nem merülnék bele, nem is tettem már jó ideje, kb semmit nem optimalizálnak megfelelően, viszont olyan szintre esett az ára hogy 16gb alá nem is szabad menni aki játszani akar -
kaszas19
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24515 üzenetére
nemrég írta valaki, hogy 16 is tud microlagot vagy egyéb anomáliát okozni a win hülye ram kezelése miatt
ezt passzolom, nekem 32 van, ezt nem akartam cserélgetni, jó áron is volt, de amiket látok másoknál nálam nincs, igaz csak 60 fps de az mindenhol stabilan - nyilván amit tud a gpu adott játéknál úgy lövöm be - , syncet lepasszoltam, nem győzött meg, vsync oké de erős vas kell alá, az bevált
8gb-nál fennakadni hogy dropok vannak így 2020-ban hát nem kéne -
kaszas19
senior tag
Nekem annó 2x4GB ramok mellett FPS droppok jelentkeztek, volt egy 1-2 másodperces röccenés, elsőnek nem tudtam mér, utána elkezdtem monitorni játék közben és akkor láttam hogy szinte az összes ramot megette a játék.
Akkor megemeltem a lapozófile méretét, kicsit segített.
De szerintem 16GB ram játékhoz elengedhetetlen. -
De4d
őstag
válasz
hokuszpk #24512 üzenetére
Közbe holnap megjönnek elvileg a csere ramok újakra cserélték, de állítólag náluk meg tökéletesen ment, de volt már ilyen szokott lenni hogy bizonyos konfigok nem szeretik egymást, ilyen van a procival rammal vgaval, de kicserélték teljesen másikra.
Ennyit mondtak, szóval várom, holnap kiderül lesz e valami változás azokkal, ha nem akkor megpróbálom beváltani és kérni más márkát ráfizetéssel ha lehet.
Qkackca: Nem, dualban mennek 2-4es slotban. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Speed® #24507 üzenetére
en Ricsip kollegaval ertek egyet. Felesleges piszkalni, a 2xxx is igymukodik.
-
Mizol29
senior tag
Ebből nem lehet megállapítani, hogy be van e rendesen állítva. Kell hozzá a Rivatuner is. Msi AB-ben a fogaskerékre kattintva a monitoring fül alatt lehet engedélyezni azokat az adatokat amiket monitorozni akarsz. Rivatunerben is be kell kapcsolni a show on screen display opciót. Ez amúgy halkan jegyezném meg, hogy nem ebbe a topikba való.
-
mdraco
őstag
Sziasztok,
Vettem egy ryzen 5 1600AF-t (2600).
Van egy artic mx-4 hűtőpasztám. Szerintetek jobb mint a gyárilag előre felkent? Érdemes lecseréljem?
Köszönöm! -
GeoPhoto
tag
Ahogy mások is írták bármelyik normális AM4-es hűtőt tudod használni. A G-s proci lehet, hogy jobb, mint a régi Quadro kártya, de 10-15ezerrel többet nem ér mint egy 1600AF, mert akkor már hozzáraksz egy használt 750Ti-t, vagy valami hasonló 2GB-os kártyát és halkan elkegyeg vele minden.
G-s procikat esetleg használtan vennék, ha elég olcsón vannak, de lehet most mindenki elszállt az árakkal.
-
Julot
aktív tag
válasz
#95712068 #24498 üzenetére
Asszony és gyerek gép lesz, KELL a CSILLÁMPÓNI !!!
Alapvető! Plexis a ház is, szépen világit, már ez maga egy élmény a gyerekeknek! Amúgy engem sem zavar.
Sajnos ezen a proci kérdésen még nem jutottam döntésre, de még ma meg kell hoznom, szóval megy az agyalás.
Köszönöm a tanácsodat, nem tudtam, hogy a G.-s procik hűtésével ez a helyzet! -
törölt tag
A 3200G igp teljesítménye nagyjából megegyezik a 2400G-vel, viszont 60+% felára van az SMT-nek és a gyengébb gyártástechnológiának (25e vs 40+e). Szóval kocajátékosnak szerintem a 3200G is megteszi, régen sokat tesztelgettem a 2200G és a 2400G-t.
A húzott 2200G is beérte az alap 2400G-t, és a 3200G-ben több tartalék van (1700 mhz+).
Vegyél egy 1600 AF-et, és elboltolom veled a 3200G-re
szerk.: egy postaköltségért nélkülözni tudom a 3200G-t egy időre, családtagom postán dolgozik, így plusz kontakt nélkül is tudok postázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Egyedi ékszerdobozka
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest