- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Redmi Note 13 4G
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Habugi
üzenetére
En csak intelws konfigokban tudok tesztelni, ezert amd t nemfogok osszerakni
de kulfoldi forumon, illetve itt most 2 konkret pelda van ra, hogy ilyenbosszeallitassal nem megy a vga, mert allandoan random megfagy a rendszer... amugy itt a forumon regebben irta valaki, hogy 2.0 rol at allt 3.0 ra azota nincs baja a kartyaval.. azert a pc komponensek se egysegesek... mind1 ez van. -
odorgg
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Nem aktuális. Közben rájöttem, hogy nem kaptam csavarokat a + refhűtőhöz. Ami van, az meg kell a jelenlegihez, mert ugye az tartja most is a nyákbordát. Esetleg [ffodi]-t kellene meg kérdezni, mert ő nem használta fel az egész nyákbordát, csak a hátulját fűrészelte le.
-
zack
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
Így utólag biztos pozitívan fogok visszagondolni az ügymenetre és a példa nélküli korrektségre amit a gyártó tanúsított. Nem követelőztem, csak jeleztem, hogy most már cserébe 290 vagy 290X-et szeretnék, valamilyen jó árasított konstrukcióban. Ők ajánlották fel az 1 az 1 cserét. Valami nagyon nem okés ezekkel a BE kártyákkal, a topikban is sokan garanciáztatták, és szívnak velük. Ez hogy 3-ból 3-nak u.a. a baja, komoly széria hibára utal. Tényleg az vigasztal, hogy rövidesen vége, és új korszak kezdődik.

-
daveoff
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Megjelenés óta w8-at használok, a 8.1 és a fissítések megjelenése óta csak egyre jobb lett. Stabil, gyors, könnyen kezelhetô. Jelenleg szerintem sokkal jobb, mint a win7. Lassan itt a w9, úgyhogy ideje lesz elfelejteni a 7-et, mert teljesen meg fog szünni a támogatása.
-
lowzor
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Én kb a win 8 telepítése óta nem találkoztam a csempés felülettel

Feltettem egy progit, amitől lett start menü, ami ugyanúgy néz ki, mint a win 7-é. A kezdőképernyőt meg letiltottam a retekbe, így soha nem találkozok azzal az okádék Metro-val. Kb ennyi, így most olyan, mintha egy win 7-et használnék, a BF4 Mantle-el meg klasszisokkal szebben megy.
Nem kell mindjárt besírni, ha valaki meglátja és nem tetszik neki. Elég gondolkodni és meglehet oldani a dolgot. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
Na rászántam én is egy kis időt.Nekem nem hozott annyit a konyhára,de nálam más a helyzet,mert Hybrid hűtést használok és a VRM1 (ami a 290-es rákfenéje) alig kap levegőt,csak áll szerencsétlen 3 gyenge.kis méretű alu bordával a semmibe.
A hátlapról és oldalról kapott két ventit,természetesen leszabályozva értelmes hangerőre(Sharkoon 8cm-es Silent Eagle 2000@1700rpm oldalról a VRM1-reirányítva és egy AMD X3 455 gyári hűtőről leoperált venti ami 3700@2000rpm-en a nyák felől a VRM1 fölé helyezve). Nálam 30 perc Heaven után - 6/8 fokot jelentett,de azt tudni kell,hogy +118MV-t kap(1.245-1.298 között 1.310-es idle csúcsokkal) a kártya 1170/1410-en.Ilyenkor belenyalt a 98 fokba is,de a művelet után 89-91 között váltakozik.Gondolm még tudnék lejebb faragni más ventikkel,fordulatszámmal,de gyorstesztnek ez is megfelelt.A szobában 25-26 fok volt,jó meleg panel kecó.Bezzeg a gpu rész 74-76 fok között vacog.Alapfeszes tuningnál meg sem néztem,mert ott rendben voltak a hőfokok +ventik nélkül is. -
deadwing
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Nem f*stad tele, de olvastam az összeset

Elhiszem, nincs vele bajom se, engem nem izgat hogy néz ki, inkább csak az, hogy ezért én pénzt nem adok, mikor hát nehogymár ne legyek képes megcsinálni magam, mikor tele van a szekrényem ventilátorokkal. De igaz egyébként, hogy el is felejtettem mennyire is hatásos ez a módszer. Szóval köszi, hogy emlékeztettél
Egy a bajom csak, hogy nálam ottan van a proci hűtő ventilátora, párhozamosan a vga-val. Szerintem tudod is, hogy miért van 90 fokkal elfordítva. Szóval ezt a tényt ha nézem, lehet nálam más a fekvése a leányzónak, de majd valamit kitalálok.
De még mindig elszomorít, hogy felesleges a 2 14-es venti a ház oldalában. Vajon MIÉRT?? Meg ha ennyire hatástalan, mi a francnak így van kitalálva? -
-
válasz
Habugi
üzenetére
Értem én, de akkor mi "hajcsa"!

Köszönöm az eddigi segítséget!
Már az új karival írok, de még mindig van egy kis bibi...
Mikor elindult először minden AMD drivert leszedtem, ami az előző VGA hoz fűződött!
Aztán letöltöttem az AMD honlapjáról a 13.0 és telepítettem!
A végén felkiáltójeles üzenőablak!
Az illesztőprogram telepítése sikertelen.

Próbáltam a gyári lemezről is, és ott is a segédprogikat felrakja a drivert nem!

-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Pedig ez halk működésre kigyúrt ház, nem is teljesítményre.
Lesd meg ezt a házat, szerintem brutális: [link].
Na, ez van teljesítményre, hogy a 2db 1200rpm-es 18cm-es venti telibefújja a konfigot.
Egy olyan venti is lefújja a fejem (olyat raktam be az enyémbe előre), nemhogy kettő.(#11919) daneeeeee: SilverStone RV03 állati profi ház, brutál hűéssel, és "csak" 40K újonann. Ha nem akarnék többet házra költeni, olyat vennék, vagy ami van, FT01, de az ugye inkább halk, mint erős.
(#11923) korcsi: Az összes ATI-nál így volt, amivel eddig foglalkoztam.
A Tahitiknél is így volt még. A 290-essel még nem foglalkoztam annyit, hogy minden kétséget kizáróan megállapítsam, de úgy fest, ezeknél is így van. Meg, miért pont itt találnák ki, hogy fordítva legyen. 
(#11925) GeneraL_XTX: Egy dolgot próbálnék még meg, hogy nyitott oldallal, ha kézben tartott ventivel fújod a hátulját, a procihűtőd alatt, akkor mit művel. Ha akkor is szar (sanszos, hogy az lesz), akkor tényleg úgy fest, hogy megint belenyúltál.

Ilyen szempontból jobb az Asus, hogy kis részét kijuttatja hátra. Amúgy meg ahogy 1000X leírtam már, bizonyos házakba az egyik ideálisabb, bizonyosakba a másik.
(#11926) ricshard444: Új kártyánál nem szokott rossz lenni a pasztázás.
Inkább a hűtőben lehet gyártási hiba, rosszul megmunkált érintkező felület, nem megfelelően sikerült forrasztás valamelyik hőcsőnél, nem megfelelően pontos rögzítés, ilyesmik. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Nincs semmi gebasz, ezek igen szép értékek egy 7970-től, a húzott proci+vga kombód beéri az én teljesen alap órajelekkel mért eredményemet.

HSM: itt van amit kértél: teljesen alap beállítás, a bios kapcsoló a gép hátulja felé néző állásban(behelyezett állapotban nézve)
Ház hűtésileg nem hinném, hogy baj lenne, CollerMaster elite 430 ház, zárt oldallap, két 12 cm-es venti, egyik hátul kiszív, egy elől befúj, a kártya alatt nincs semmi útban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Videó stream letöltése
- World of Tanks - MMO
- Jelszókezelők
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de kulfoldi forumon, illetve itt most 2 konkret pelda van ra, hogy ilyenbosszeallitassal nem megy a vga, mert allandoan random megfagy a rendszer... amugy itt a forumon regebben irta valaki, hogy 2.0 rol at allt 3.0 ra azota nincs baja a kartyaval.. azert a pc komponensek se egysegesek... mind1 ez van.

Ez sajnos nem olyan. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi a megerősítést gondoltam én is erre.inkabb 27``-os monitorra gyüjtök majd 1440p -nél kiderül kell-e nekem az intel

Inkább a hűtőben lehet gyártási hiba, rosszul megmunkált érintkező felület, nem megfelelően sikerült forrasztás valamelyik hőcsőnél, nem megfelelően pontos rögzítés, ilyesmik.