Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
-
t72killer
titán
válasz
Venyera7
üzenetére
+1. olyan óriási különbség nem lesz a 1060 és 70 között. Ahogy se 760 ti se 960 ti nem volt, 99.99%, hogy 1060ti sem lesz.

AMD részről is igazából egy komolyabb lépés kéne felfelé, mert a custom 480-asok valszleg komoly tuningpotenciállal érkeznek - így semmi értelme nem lesz erre a területre egy külön sku-t kiadni. Egy nagyobb lépcső kell min 30+%-kal több feldolgozóegységgel.
#497: A 470-nek semmi dolga a 1060-al, az legjobb esetben is a 1050 versenytársa, ami még sajnos a kanyarban sincs, a 1040-et meg talán asztalra ki se adják
A 1060 versenytársai a különféle 480 iterációk (4GB, 8GB, custom...) - és szvsz időben itt vannak, (ny-EU-ban) korrekt áron, korrekt teljesítménnyel csak egy picit sok fogyasztással. A többletfogyi esetleg indokolható lesz jobb openCL teljesítménnyel, ha pl jobban virít pl videófeldolgozásban a zöld tábornál. -
Z10N
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Ezt aztan jol mgervelted. Korabban meg volt. A varhato cuda mag 1280, az 1070 1920, azaz van koztuk 640 difi. Ha $200-250 lesz a 3/6gb - maskulonben az rx480 tarol - akkor $380-ig meg van hely neki. A generacio vege fele a sok selejtbol majd kiadjak. Az elozoben nem volt szukseges, mivel az amd nem tudott sok mindent felmutatni, csak rebrandet. Inkabb orulnel, hogy a szegmenseket telitik es komoly versenyre lehet majd szamitani. Az amd meg iparkodjon, mert a paletta megint felemas lesz csonkitott 460-nal es 460-470 kozott tatongo ressel. Az utobbiakrol semmi megjelenesi hir, mikozben az nv mar belengette az gtx1060-t.
Ui: Most iszonyat kegyetlennek kene lenniuk, hogy taroljanak, de megint problemak vetodnek fel es huzzak az idot. Hol a forradalom? Forradalom idejen nincs kimelet. Ehelyett lessuk megint, hogy mi kovetkezik

-
Z10N
veterán
Addig meg egy 485 es egy 1060ti is kijohet. Az amd-nek most durnia kene lefele a piacot, ehelyett a 450/460/470-rol semmmi megjelenesi hir. Mar megint tokolnek, mintha olyan atutot alkottak volna. Nagyon jo lesz a termek (dx12), de a kivalotol meg messze van. Nyugaton biztosan sokan fogjak venni, foleg az oem gepekbe.
-
Z10N
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
Jelenleg ahogy fest a paletta eze eleg nagy hiba lenne. Ha viszont jo a kihozatal, akkor a 470-t nem lenne ertelme lefolythatjak 1GHz-re, pedig nagyon ugynez ki. Majd fel ev mulva tisztan latunk, de lehet mar keson.
-
Komplikato
veterán
Ne legyen igazam, de az egész táp balhé, meg a meg nem jövő 470 mögött az lehet, hogy valaki nagyon 100% polaris kihozatalt akart bármi áron és ez lett belőle. Ment az összes RX480 kártyákra, túlfeszelve és így nem maradt belőle még elég a 470 szériára. Ha sokat tökölnek vele, lehet eleve a 475 jön ki.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor mégis csak igaz a 3 év garancia. Remélem itthon is ennyi lesz.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Csak itt es csak most, csak neked (a hullonek es milka-nak meg ne aruld el
)A fenebe, picit megeloztek

8 pin-es uh mehet neki OC
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t72killer
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A brexites GBP mellett is ez 300EUR, sajna a minőségnek ára is van. De 1000x inkább ilyet, mint a refnyákos-hűtős verziót.
-
Malibutomi
nagyúr
-
myckey
veterán
válasz
turbokappa
üzenetére
Felőlem ehet annyit, ha hozza a 390X-980 teljesítményét és még akár lehet is majd tornászni rajta.

Mondjuk 85-90 .000 Ft- körüli áron, persze nem a megjelenés napján.
(#471) gbors
Köszönjük

-
Laja333
őstag
Már lehet előrendelni Nitro-t.
[link]Ááá, lehet előbb megvárom a teszteket.

-
Összedobtam egy kis elemzést a Tonga és a Polaris 10 viszonyáról - hátha másnak is érdekes.
-
t72killer
titán
A 27" QHD-t kb ideálisnak találom +a 970 kiszolgálta abban a pár játékban, amit toltam. Ha nagyon fókuszálok, kb 60 centiről látom a pixeleit, de nem zavaró. A melóhelyi 27"/fullHD-n olvasástól kifolyik a szemem
. Sztem 30" felett mindenképp 4k ha hosszútávra tervezel, alatta elég lehet a QHD. -
myckey
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Én is így vagyok ezzel.
Ráérek.Egyelőre valami értelmes megjelenítőt kell találnom, mer ez a bő 10 éves LCD tévé, HD -ban nem adja visza már az élményt

Szóval kell egy fasza 29-34" monitor , mondjuk olyan QHD felbontással, csak hogy ne full legyen már a legnagyobb.
Aztán utána lehet szerezni VGA-t , ami meg is hajtja az egészet.
-
t72killer
titán
Lehet nálam 490 lesz az a 485 és vega az a polaris, de meglássuk, nem sietek sehová. Egyelőre megszabadulófélben vagyok a 970-től mert nem használom ki, most egy jó darabig igp-n fogok tengődni, aztán ha a nyaralások után feltorlódnak a feldolgozandó videók, lehet újra veszek dVGA-t. Játékot már kb 2 hónapja nem is indítottam+a következő 3-4 hónap se néz ki jobban, ezért kár...
#465: Ha normális szintre alulfeszeled, akkor elég lesz az 1db 6pines is

-
Apollo_21
addikt
Borúsan kezdem látni ezt a fogyasztás mizéria dolgot.
Kifognak futni a be ígért max fogyasztásból, ha így lesz megint megy majd a lázadás h nem ez lett ígérve.
2 6os pin a közép vgakon sztem a max... hamár 6+8 akkor nagy gond lesz....
Így megint előnybe lesz a 1060.... -
myckey
veterán
-
t72killer
titán
válasz
westlake
üzenetére
Lehet, hogy a VRM nem adja neki oda a 200+W-ot? Ezenkívül kérdés, valójában hány W-ot képesek a különféle lapok PCIe csatijai leadni. OK, hogy felső határ nincs, de azzal is lehet egy lap pcie 3.0 x16, hogyha 80W-ra képes a pcie foglalat.
Én annyira nem várok megváltót, inkább a zöldek táborában kotorászok, de ha véletlen lepottyanna egy komoly kari ősszel 200W körüli fogyasztással és 1070 teljesítménnyel, akkor lehet azt venném a 1070 helyett.
-
törölt tag
Szerintem ez a sorozat jó lett olcsó és gyors. Kiváncsi leszek egy Sapphire Toxic mit tud majd.

-
Ciccuka
veterán
-
westlake
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
Jelenleg is rendelkezésre áll 250W. A PCIe x16-os és a PCIe tápcsatlakozó még mindig nem limites. Pontosan emiatt pattant ki ez a PCIe-es balhé. Vagy mire gondolsz? Majd a 6 és 8 pines csatlakozókkal mehetnek a kártyák 1500MHz-en is úgy, hogy közben fogyasztanak 350W-ot az emelt feszültségnek köszönhetően?
Megint várjátok a megváltót az egyedi modellekkel, pedig az egyedi modellek sem segítenek azon, ha valami "nem megy". Igen, a gyártók kijönnek ezekkel a modellekkel, mert ki kell jönniük. Ez egy piac, amit le kell fedniük. De ez nem azt jelenti, hogy azért jönnek ki egyedi modellekkel, mert azok sokkal jobbak, mint a referencia megoldás.
Ha meg alulfeszelnek egy kártyát, akkor pont a tuningot ölik meg, nemde?
-
törölt tag
válasz
t72killer
üzenetére
Ez működött egy kártyán, lehet működik még 10-en, az is lehet, hogy 10 másikat még lejjebb is lehet venni, de semmi nem garantálja, hogy másik 10 kártya már nem csuklik össze tőle, tehát nem univerzális megoldás hanem kártyánként kell kitesztelni.
Erre amúgy valami BIOS update lenne a célszerű, vegye le a plusz igényt (+20W) kizárólag a 6 pinről annál annyira nem gond. -
ffodi
veterán
válasz
westlake
üzenetére
"Nem sok jót sejtet..."
Hát nem:

AMDRajaKoduri • 16 minutes ago
"Our dear fans, as promised, we will address this trouble in the upcoming days.
We will address this trouble by downclocking the speed to refrain from PCI-Express drainage.
We apologize for the inconvenience." -
t72killer
titán
válasz
westlake
üzenetére
Ha a frekiket változatlanul hagyva sima alulfeszeléssel 33(!!!)W-tal lehet csökkenteni a fogyasztását egy random karinak, azért abban tippelnék egy komoly OC potenciált az eredeti feszen (ha adott a szükséges 200-250W tápáram).
A driver jó 5let, simán levihetik emberi szintre a feszültséget és marad 150W alatt (sőt, 130 környékén) a fogyi, aki nem tuningol, annak ez tökéletes. Tuningra pedig mint mindíg, egyedi nyákos karit kell venni bika VRM-mel és halk hűtéssel.
-
Ciccuka
veterán
AC Accelero S1 Rev. 2-t remélem fel lehet applikálni majd valamelyikre (RX 470).
-
westlake
félisten
AMD Releases Statement Regarding RX 480 PCIe Power Draw – Driver Update On The Way
AMD testing driver fix for RX 480 PCI-Express overcurrent issue
Nem sok jót sejtet... Majd addig csökkentik a feszültséget, amíg még éppen stabil a GPU stock órajelen.
#445: Ezt miből gondoljátok? A jelenlegi eredmények egyáltalán nem azt támasztják alá, hogy az RX 480 "OC heaven" kártya lenne. Az a minimálisan több adható feszültség, ami az egyedi (jobb) hűtéseknek lesz köszönhető, nem lesz elég semmire. Azt meg megint csak nem kellene feltételezni, hogy egy plusz PCIe tápcsatlakozó megoldás lesz "bármire" is. Főleg, ha az AMD éppen arra készül ugye, hogy csökkentse a default feszültséget.
-
t72killer
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Áram és hűtés mindenesetre lesz bőven, csak a gpu-tól függ, meddig megy el. Ezekszerint a mostani állapot eleve egy túlfeszelt szitu, ergo ha még a mostanit is megdobjuk 1-200mV-al, ill felpörgetjük a ventiket, fog ez menni, mint a meszes
. Áramilag igazából már egyetlen 8pines kiszolgálná, a 6+8 (pcie csatival együtt 300W) kb elég a gpu leolvasztásához... De inkább több legyen, mint kevés.EZ (és nemrég publikált sapphire társa) emberi árcédula mellett már tényleg lehet népkártya

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
turbokappa
üzenetére
Maradjunk realisak, 1400-1500 kozott mar szerencsesnek mondhato.
Nagyon meglepodnek ha akar csak tul tudnak lepni az 1500-at jelentosen. -
R3laX
addikt
válasz
turbokappa
üzenetére
Jó kis OC lehetőségek lesznek itt

-
myckey
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Van még benne, ez se jött be .

Alul feszelve jobb általános teljesítmény, hőfok, fogyasztás, túlhajtás stb.....
Az, hogy a ref. olyan amilyen, még nem jelenti, hogy "nulla tuning " van a kártyában.

Ebben a kártyában, tervezésben több van, mint amit a referenciával prezentáltak.
Persze nyugodtan lehet károgni is, akinek az esik jól. -
törölt tag
Ennyi erővel felpattinthatnál egy 20 ezres CPU vízhűtőt is és azt egy léghűtő sem veri meg.
De a VRM hűtése nincs megoldva, ami elég kritikus volt a ref 6+1 es VRM-nél.
Meg a custom már lehet alaplapot is áttervez 1db 8 pines vagy 2db 6 pines csatival. Az meg KELL.
Szóval a ref módosítása nem biztos hogy a legjobb megoldás. -
Tison
tag
Érdekes megoldás.

-
Apollo_21
addikt
Nekem a 3ventis megoldással vannak gondjaim...
Ha nézzük a nyákot..és alapul veszem a régi karim amin csak a dcu2 volt fent..akkor erről a ha a második nem is de a 3. venti tuti a levegőbe fogja a "semmit" hűteni..na ezt mért kell?
Ezt nem szerettem anno a pár éve kiadott Zöld oldalban sem, hogy akkora hütés van h egy kis müanyag lapot aplikáltak a nyák után h a hütéshez igazodjon legalább látszólag a kártya maga felépítménye.
Nekem ez nem kicsit ront a külalakon.Kövezzetek meg..de igen, bár plexis a ház és nemmellettem van, szeretem bele-bele nézni a gépbe, ugyh nálam nagyon is fontos hogy ha már ott a 3. venti legyen érdemi célja.
Egyébként egyértelműen ha ezekből a képekből indulunk ki akkor Asus Aura... -
Ren Hoek
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Volt az a link nemrég a FuryX túlfeszelést mértek... a végén +200 W is volt ...
Szóval zabálni fog rendesen... simán 200 felett is. Muszáj neki tolni, mert alapfeszen szinte nulla tuning van már benne. Azért 970-nél semmit se kellett piszkálni a feszt, G1-nél. 1350/1560 boost lazán ment. Persze gyárilag gondolom raktak rá.
kérdés, hogy hoaszútávon a 14 nm hogyan bírja ezt a feszt? Vagy ez nem probléma?
-
stratova
veterán
West: szép gyűjtemény
olvastam, hogy jó áron sikerült bezsákolni a két kis RX-et.Az 3 ventis RX 480 StriX-re engedélyt kérek bután nézni. Mióta divat, nagyobb gyártóknál tier3-as kártyára 3 pörgettyűs hűtőt tenni? [ők mégsem Inno3D vagy PowerColor]. Oké nem meglepőbb, mint az EK blokk, de no érdekes dolgok jönnek. Gondolom ennyi ALU-val már 14 nm-en is közelebb fognak járni a 200 W-hoz, mint a 150-hez, legalábbis a rev1-en. De inkább kapjon komoly hűtőt egy tier3 kártya mint egy véleményeset egy tier1 tier2-es. Úgy látom pár gyártó nagyon gyúr az 1300+ MHz-re.
-
törölt tag
Nocsak egy cikkecske:
Komoly tuninggal jöhetnek az egyedi Radeon RX 480-asok
Az Aura RGB világítás már nagyon kellett
-
myckey
veterán
Jók lesznek ezek.
Hozzák "alapon" a 980-390X szintet, normalizálódott árral és rendben is leszünk.
Valamint ahogy néztem, simán kihozható kisebb feszültséggel a jó teljesítmény, ami a fogyasztásra valamint a hőmérsékletre is jó hatással lesz.
Bizakodó vagyok

-
füles_
őstag
Az eddigi custom hűtésű kártyák:
Asus:
MSI:
PowerColor:
Sapphire:

gifKinek melyik a várós?

Nekem eddig a Sapphire vagy az MSI tetszik a legjobban
-
myckey
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Te aztán mindig meg tudod fogni a lényeget

Hol van megírva, hogy a Custom kártyát azon az "alapon" kell használni, amivel kijön?
Egyébként meg nem a +50 mhz ért adnak majd az emberek több pénzt ki a kezükből, hanem az egyéb megoldásokért.
jaja, a rev. 2 az űberbrutál enyvidija1080 szint lesz

még ennyi ......károgó embert -
Kicsimix
őstag
Szerintem ez a rev.2-t nyugodtan elfelejthetjük minimum fél évig. De én azt mondanám, hogy mivel a 2017-es roadmap-on semmi nem szerepel már ezért a 485 és a 495-t akkor fogják majd betolni frissítésként.
Aki most akar VGA-t venni nem fog ennyi időt várni.. Felesleges most ezzel kalkulálni 99%, hogy rev.2 nem most fog érkezni..

-
Zeratul
addikt
válasz
Kicsimix
üzenetére
8 pines csatlakozóból kiindulva biztos többet mint a ref. Jó lenne tudni hogy rev2 mit fog hozni, plusz shader részeket vagy csak órajelet és/vagy alacsonyabb fogyasztást.
Úgy néz ki csillapodik a 0 day felár, ma már legalább egy tizessel olcsóbbak 8 gigás modellek is. 92 ért már láttam árlistán.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Most olvasom, hogy Gibbo 2000-et rendelt ebből a Sapphire-ből.
Mellé az adat, hogy első nap 1000-et vettek a ref kártyákból... Mennyire pöröghet a kártyák eladása? Kíváncsi leszek a statisztikákra. -
Malibutomi
nagyúr
249£ lesz a Sapphire custom angliaban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 1060 versenytársai a különféle 480 iterációk (4GB, 8GB, custom...) - és szvsz időben itt vannak, (ny-EU-ban) korrekt áron, korrekt teljesítménnyel csak egy picit sok fogyasztással. A többletfogyi esetleg indokolható lesz jobb openCL teljesítménnyel, ha pl jobban virít pl videófeldolgozásban a zöld tábornál.

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mellé az adat, hogy első nap 1000-et vettek a ref kártyákból... Mennyire pöröghet a kártyák eladása? Kíváncsi leszek a statisztikákra.