- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
válasz
banderasz77 #31201 üzenetére
Jah...csak pénz is legyen hozzá...
-
RazoR
veterán
válasz
banderasz77 #30889 üzenetére
Jó kis cucc lesz és ha 90k alatt lesz az ára akkor 7000-es széria árcsökkenés ide vagy oda szerintem ez lesz a bestbuy!!!!
-
RazoR
veterán
válasz
banderasz77 #30886 üzenetére
Még véletlenül sem! Egy 7970 GHz Editionnek felel meg csak magasabb órajeleken!
-
mqm
senior tag
válasz
banderasz77 #30886 üzenetére
Inkább 7970 szint. -
RazoR
veterán
válasz
banderasz77 #30883 üzenetére
Hát szvsz és a sok utánaolvasás után a Sapphire Vapor-X verzió a befutó! De én megvárom az új Radeonokat és ha 70-80k körül lesz az R9 280X, márpedig akörülre saccolják mindenhol akkor azt veszem! Szerintem te is azzal járnál a legjobban. Már csak pár nap... Persze akkor is fent áll majd a kérdés, hogy melyik gyárto milyen extrákkal (hűtés, tuning) dobja ki a saját verzióját...
-
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #30620 üzenetére
Hát igen... Mint ahogy egyszercsak azonos kód alatt bejött a piros NYÁK-os.... Most bejött a piros hűtetlen edition.
Dehát nem vagyok meglepődve, mindig ez van, ha a korábbi drágább karik ára elkezd esni, egyre igénytelenebb kiadások jönnek....
Mondjuk a Sapphire ad ilyenkor új SKU számot, más gyártó meg elnevezi v2 vagy rev2-nek, úgy azért korrektebb valóban. -
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #30618 üzenetére
Mit veszünk ugyanannak...
Lespórolták róla a VRM-hűtést és kisebb power limit is a BIOS-ában, hamarabb fogja visszavenni magát, mint a régi kiadás. Minden más változatkannak tűnik, tehát kis hűtő és BIOS okosítással tudja hozni a régit, tehát továbbra is jók az alapok. De így már számomra korántsem olyan vonzó alternatíva, mint amilyen volt régebben.
Ugyanis így sufnituning nélkül a hűtetlen VRM-nek a kisebb 20% limittel még tuning nélkül is meggyűlhet a baja.... -
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #19641 üzenetére
Postával együtt 105k, de 2 hetet kellett rá várnom, most jelzett a bolt, hogy jövő hét kedden érkezik hozzájuk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #19636 üzenetére
Ezt nem értem.
-
zack
nagyúr
válasz
banderasz77 #19633 üzenetére
Nálam ennyi a VID ha jól emlékszem.
Ennyin ment terhelés alatt.
(#19634) radi8tor1
Jogos, de ahova az 1db húzott 7950 kevés, oda kevés lesz a +20% gyorsabb 7970 is. Az esetek többségében.
Persze biztos van 1-2 szitu, ahova pont ennyi kell a játszhatósághoz.(#19635) karesz501
Abu-val napok óta beszélek órákat erről a témáról. Szerintem mindenki döntse el megéri e neki. Ennyi lett volna a lényege a mondandómnak.
Illetve annyi, hogy szélsőséges esetekben alapfeszen is izzadnak húzva. Közel sem biztos, mivel nem ref kártyákról van szó, hogy mindegyik kártya egyformán jól viseli az 1,25V-t, és az ész nélküli Mhz hajhászást.
Te így gondolod, bár szerintem gőzöd sincs melyik kártya mögött mi van hardveresen. Csak annyit tudsz, ha azok megkapták azt és nincs bajuk akkor miért ne? Nyomós érv... -
Tarill
őstag
válasz
banderasz77 #19230 üzenetére
hát a tuning része nem nagyon zavar mert nem tuningolok, ami fontos hogy jó minőségű legyen, 2év gari után 1héttel ne haljon meg, meg azért hozza a teljesítményt
-
Macka
veterán
válasz
banderasz77 #19225 üzenetére
Elvileg V2-t rendeltem...
[link]
Ami persze nagyon nem így néz ki, mert piros a nyákja. Azt honnan fogom tudni, hogy V5 és nem V2? Rá vyn írva valahol?
Amúgy ezt a BOOST-os okosságot miért találták ki?
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #19034 üzenetére
Köszönöm szépen,most hamar csak felteszem rá hogy jó e a HDMI. ha jó akkor este szerintem tesztelem Game alatt is . C3
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #19034 üzenetére
No, kiteszteltem a BIOS-odat és meggyőződésem, hogy ez is BOOST BIOS. Ugyanúgy visszadobálja az órajeleket bármely (alap is!) beállításnál, ha nincs a +20 odaadva.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18995 üzenetére
És ? Nem nagy dolog 4 csavart szépen ki majd visszacsavarozni. Lefényképeztem NEKTEK. És nem jár garanciavesztéssel... Sajnos melegebb darabot fogtam ki, beszéljetek nyugodtan olyan emberrel aki sok sok VGA-t tesztel, két ugyanolyan kártya közt is lehet 10-20 fok eltérés is. Szóval fölösleges a hűtő levételre fogni, érdekes, hogy más kártyánál ez nem okozott gondot.
DroiDMester: Nem tudtam, hogy itt álltál mellettem, sőt még a fejembe is belelátsz. Kérlek támaszd alá, addig csak rágalmazol. Volt egy hibás Flex-em, nem szedtem szét, visszaküldtem. Volt egy hibás Gigabyte kártyám, nem szedtem szét, visszaküldtem, volt még egy hibás Gigabyte-om, azt sem szedtem szét, visszaküldtem. Vettem egy Powercolort, csináltam képet miattatok, sajnos meleg volt és emiatt hangosabban tekert a venti, semmi gondja nem volt, visszavittem pontosan úgy ahogy kaptam. Megvettem Flex-et, nem szedtem szét, nincs gondja, de még ha szét is szedem, akkor mi van? Semmi. Régebben rengeteg használt kártyát vettem, de direkt olyat, ahol a hűtés 4 csavarból tartotta magát, és megnéztem mit mennek a Gelid Icy-val alacsony hőmérséklet alatt. Ettől lehet baja a kártyának? Nem. Köszönöm.
radi8tor1: 1 kártyát se tettem tönkre, szóval rám ne célozgass így. Még csak nyomát se hagytam annak, ha leszedtem a hűtést, de ha a csavart meg is barmoltam volna, akkor sincs garanciavesztés, mivel az a működést nem befolyásolja és garanciáztattam már olyan kártyát ahol megbarmolták már a csavart. Köszönöm
Ha esetleg meg arra gondoltál, hogy hibátlan kártyát vittek vissza és visszavetették, ezért mástól nem fogják visszavenni idővel, akkor tudnod kell, hogy törvény kötelező őket. -
válasz
banderasz77 #18995 üzenetére
Ez már nem újdonság a kollégától, MINDEN VGA -val(meg még ki tudja, lehet mással is) így csinál megveszi, leteszteli, szétszedi, majd ha valami nem úgy alakul ahogy neki jó, akkor vissza küldi a 8.napos indokkal...... másnak meg jól eladják újként, amit ő már jól meg buherált!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18979 üzenetére
Kekhalal. Visszaraktam a linkelt bios-t, de meg mindig 1250mV-t kap :/
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18976 üzenetére
Köszönöm
-
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #18976 üzenetére
Ez a powertune tök hülye. Nem veszi figyelembe a feszültséget.
Ha feltolod 1,5V-ra a karid, akkor is 450W fogyi mellett is ugyanúgy szabályozna le, mint alapfeszen, teljesen szar. Onnan tudom, hogy a kisebb Tahiti-LE karim totál alulfeszelve, a gyárihoz képest -60W fogyasztással is ugyanúgy ugrált vissza 0%-on, mint gyári feszen.... A 7950-emen is egyből +20% powertune és alulfeszelés volt a program. Így jó, nem ugat bele a powertune.
De egyébként ha valakinek mégis gondja lenne ezzel, van még megoldás, az MSI afterburner unofficial OC módja teljesen kilövi a powertune hatását, nincs power limit többé a karinak. -
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #18972 üzenetére
Szerintem BOOST-os. De nem mindegy, boost-e vagy sem, ha nem okoz bajt a BOOST, ha rendesen meg van csinálva? +20% powertune nélkül persze, nekem is dobálja az órajeleket, de ezért van a csúszka, hogy aki nem ragaszkodik mindenáron a 200W TDP-hez, akkor "le lehet kapcsolni" az ugrálást.
A feszállítás nekem is megy, gyönyörűen megy 925-ön 1,03V-on, de lehet még ennyi se kéne neki, de még tesztelem....
(#18973) ZozzHUN: Épp ezt akartam kérdezni, hogy a tiéd milyen BIOS-al ment...
-
válasz
banderasz77 #18855 üzenetére
Nálam kellett egy kis plusz fesz. És jogos, valóban 2*6 PIN.
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #18833 üzenetére
Nekem meg 89.8% és GPU 1.087v ( ez még dropol, 1.066 körülire ) 1150MHz, stabil minden játékban.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #18725 üzenetére
0.95V, bezártam mindent, csak a HWInfo volt nyitva.
Akkor lehet rosszul emlékeztem, és 0.8V-t kapott a non boost bios-okkal, a lényeg, hogy úgy fagyott. Azért ahány boost bios-os kártya járt a kezem alatt, mindnek ilyen 60% alatti ASIC quality-je volt... kivéve a Powercolor-t, azon 75%-os volt, fogadok azon simán menne egy non boost bios is rendesen, csak nem nézegettem meg
Pug: Persze, tudom, hogy meleg darabot fogtam ki, ezt mondtam is
-
Raggie
őstag
válasz
banderasz77 #18598 üzenetére
Jó, csak mondjuk ezeken a kártyákon 1,082V a stock!
-
-Solt-
veterán
válasz
banderasz77 #18561 üzenetére
Én nem használok AB-t, és így is villog... pontosabban nem villog, hanem beremeg egy pillanatra a kép...
-
Demo77
csendes tag
válasz
banderasz77 #18561 üzenetére
Igen ugy tűnik az AB-vel volt a gond, felraktam az újabb beta-t a 3.0 beta5-öst és azzal úgy tűnik hogy jó .
A Trixx működne Asus-al is vagy a GPU Tweak jobb ?
Bár maradnék az AB-nél azt már megszoktam úgyis, NV-hez azt használtam . -
glspeter1
őstag
válasz
banderasz77 #18487 üzenetére
Egy Asus 7970 DC2 alapfeszen meddig menne ? (alap: 925, mem: 5500)
-
Raggie
őstag
válasz
banderasz77 #18487 üzenetére
Király!
-
Hoorus
őstag
válasz
banderasz77 #18237 üzenetére
Mihez volt kevés a Raider? Nekem is az van és nincs gond vele.. :
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #18235 üzenetére
Arról van szó. Ahogy a tápos topikban fogalmaztam, jelenleg a Seasonic M12 II belsővel szerelt XFX Pro 550W tápnál csak rosszabb, vagy drágább választás létezik.
Persze lehet, hogy később V2 rev.2 stb. változatban már nem ez a belső lesz és nem lesz olyan jó mint most, de jelenleg ez tuti.
MOD - azt ne is említsd! Itteni teszt alapján - és az ára miatt ugye -rögtön azt néztem ki. Aztán utána olvastam külföldi teszteknek, és tapasztalatoknak is. Ott azért mást is írtak ám nem csak a jókat, ráadásul sokan írták, hogy hangos. A VX450 után meg szó sem lehetett ilyenről!
-
polgi803
őstag
válasz
banderasz77 #18223 üzenetére
Már bocs,hogy megint ezzel jövök,de mit lehetne? Az Asus behemót és jóval drágább. A Sapphire-t unom és 2 év garos, persze tuningban és minőségben megkérdőjelezhetetlen. PowerC. 2 év garos és drágább. MSI-t meg nem tudom,de asszem kicsit macerás,ahogy olvastam...na most akkor?
Max veszek használtan megbízható embertől használtan...(csak nem vág át,hogy rossz) vagy veszek olcsóbban használt más márkát, csak olcsóbb mint a boltban...
-
polgi803
őstag
válasz
banderasz77 #18221 üzenetére
Mert erős, jó hűtése van, jó húzható, és tetszik...ha jó,akkor bivaly...+ olcsó (relatíve) és 3 év gar...bla bla bla
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18138 üzenetére
Az ugyanazt csinálja meg neked, nem kell manuálisan. Nekem úgy nem működött.
De a linkelt winraros képből én azt vettem le, hogy csak i7-nél van értelme, ott van javulás. -
Demo77
csendes tag
válasz
banderasz77 #18103 üzenetére
Hmm, mintha swappolt volna egy embereset a vinyóm annál a dropnál
. Nincs ssd-m. Szóval előfordulhat gondolom hogy emiatt leesett a min fps. 10 tesztből kb 2x csinálja
. Jobb ötletem nincs hogy mitől lehet ...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18135 üzenetére
Neked nem, mimic1979-nek igen.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #18132 üzenetére
Ez a forrása. A lényege az energiatakarékosság lenne, csak hogy olyankor is kapcsolgatja ki be a szálakat amikor nem kellene..innen jönnek a microlaggok, meg némi teljesítménycsökkenés, olykor nem is olyan kevés, lásd winrar.
Csak a HT-s procikat érinti.
Azt írja az oldal, hogy van újabb "jobb" megoldás is, de nekem se az se más programmal nem működött, és a végeredmény ugyanaz.
Feladatkezelő teljesítmény résznél van egy resource monitor alul, magyarul talán..erőforrás akármi.
Ott láthatod a cpu fülön belül a szálakat, és hogy épp melyik van "parkolva".
Amint megcsinálod ezt a registrys "trükköt", mind aktív lesz mindig.
Regedit-et elindítod, 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 erre rákeresel és kitörlöd az összeset amit talál rá. F3-al a következőre lép.
Nem mindet fogja engedni, csak kettőt vagy hármat és nem fog semmit elrontani.
Utána kikapcsolod a gépet teljesen és kész. -
Sonja
nagyúr
válasz
banderasz77 #18132 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #18105 üzenetére
Akkor nálam azért nem volt nagyobb teljesítmény, hiába állítottam be bármilyen GPU órajelet. Viszont úgy a kártya jobban melegszik és már zajosabb is, így asszem nem is erőltetem.
Remélhetőleg anélkül is elég lesz a teljesítmény C3, TR és a BI alá is.MÁS: én jövőre már határozottan pozitív előrelépést sejtek/várok a PC-s játékok grafikai megjelenése terén az új, nemrég bejelentett PS4 kapcsán. AMD CPU és GPU, hasonló architektúra, jó képességek így sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi helyzet megváltozik és megszűnik a konzolos játékportok visszahúzó ereje a lényegesen gyengébb hw miatt.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #18103 üzenetére
Te úgy használod a kártyád, hogy a +20% PL-et odatolod neki?
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #18101 üzenetére
Proci semmit se számít heaven-ben! De errôl volt már szó...
-
sakal83
addikt
válasz
banderasz77 #18076 üzenetére
Megvettem volna tőled, csak nem BP-n árulod. Ref 7950-hez viszonyítottam.
-
sakal83
addikt
válasz
banderasz77 #18070 üzenetére
Miattad vettem, mondom megnézem, mert 1200 azért már respect +50%
-
Asbee
veterán
válasz
banderasz77 #18071 üzenetére
Mekkora az alapfesz? (GPU-Z terhelés)
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17961 üzenetére
Köszi a BIOS-t!
-
kockaharcos
senior tag
válasz
banderasz77 #18012 üzenetére
Egy ilyen kép jöhet az 1200-ról is
kíváncsi vagyok mennyire hajtja ki az I3
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17972 üzenetére
Crysis 3 multiplayerben ugrált 0%-nál. Tipikus boost jelenség. +20%-nál nem ugrált már.
Amikor beraktam 2db 7950est akkor ugrált az órajel +20%-kal is az egyik kártyán, mert nem volt elég a 4x PCI-E 3.0
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17955 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17961 üzenetére
Far from it!
MOD - de az valami az nem a minden! Noooormális?
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17957 üzenetére
A modulok jelölését se felejtsd már el, köszi!
Foxmulder89: azok milyen RAM modulok?
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17955 üzenetére
Ha megkérlek át tudnád küldeni? Egy próbát megérne, azt úgyis kiderül jó-e egyáltalán.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17951 üzenetére
Valamit félreérthettél...
Nekem nem szúrja a szemem, egyszerűen kíváncsi vagyok más kártyán (pölö a tiéden, ami még alacsonyabb fesszel is megy 1500Mhz-et mint 1.50V) milyen modulok vannak, mert az enyémek (amit már leírtam két ízben is) nem mennek 1500Mhz-en a BIOS-ban beállított 1.50V fesszel. Így érthető?
És nem, nem próbáltam csak a Sapphire BIOS-sal (ezen kívül csak a ref. HD7950 BOOST BIOS-szal adott képet a kártya, pedig kipróbáltam párat, de az meg ugye szintén BOOST).
Neked egyébként milyen BIOS van a kártyádon? -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17935 üzenetére
Arra különösen kíváncsi lennék, mivel amit írtam annál nem megy 1500Mhz@1.50V
-
válasz
banderasz77 #17946 üzenetére
ne általánosíts , nincs 2.egyforma tuningal rendelkező kártya még akkor se ha egyszerre veszel egy helyen egy típisból több darabot ahogy te is tetted! Még ígysem lehet azt állítani hogy egyformán tuningolhatóak főleg nem azonos feszen!
amugy muti már azt nekem hogy 1,184.v al stabil az az 1200MHz mert ez kicsit hihetetlen
és a hűtésére sem lehet mondani hogy hűde halk és hűvös!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
banderasz77 #17935 üzenetére
Akkor hagyd ki a csökkentett módban a driver sweepert, mert az amúgy is felesleges kockázat arra, hogy a rendszeredből töröl valami fontos bejegyzést.
-
Sonja
nagyúr
válasz
banderasz77 #17931 üzenetére
Ez a Beta 6, és tegnap jelent meg.
AMD_Catalyst_13.2_Beta6.exe
-
válasz
banderasz77 #17880 üzenetére
Nálam maradt alapventivel alapfesszel 1100/1400-on. Igy legalább halk és hűvös. Persze jól szellőztetett házban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
banderasz77 #17892 üzenetére
[link] - tök egyszerű.
Minden grafikus driver le!
- PreHybrd.exe lefuttat
- Catayst fel! (13.2 beta5) újraindít
- GeForce driver fel! (313.96 beta) újraindít
- Hybridiz.exe lefuttat admin módban
- Batman: AC telepít
- Batman2.exe lefuttat
- A Batman könyvtárából helyezd át valahova a cuda és a PhysX kezdető dll fájlokat, de a PhysXExtensions kezdető dll-eket hagyd meg.
Ennyi. Indít és játszik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
banderasz77 #17890 üzenetére
Az már elég vékonyka. A PCI Express kapcsolat egyébként nem számít. Annyira csekély a kommunikáció, hogy x1 is elég lenne.
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #17878 üzenetére
80-90 fokot kenyelmesen birja 24/7 -ben is, nyugodtan adj neki kakaot
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #17852 üzenetére
Figy, mérd le
Nálam 5% -ot hozott FPS-ben a memtuning, én 1575 -ön járatom. Min FPS-ben 10% -ot jelentett. Én nem alulfeszelném (minek, úgy sem melegszik nagyon...) hanem kihajtanám alapfeszen azt is, szóval ne hallgass rám
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #17849 üzenetére
Kijön, még skálázható lesz ott is. Azért bebaszna ha egy i3 annyira megfogná a rendszert, hogy ne érződjön rajta a GPU tuning....
-
Cole86
senior tag
válasz
banderasz77 #17849 üzenetére
Alacsony nagyon vga igényes jeleneteknél már tuti kijöhet..
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #17846 üzenetére
Szerintem hoz, de ezt mondjuk tök egyszerűen le tudod mérni.... futtatod a Heaven-t alapórajelen és tuningolva. Kiderül mondjuk 5-10 perc alatt, hogy adott felbontáson, mondjuk 4xAA-val mennyit hoz a GPU tuning. Szerintem fog, főleg ha FHD-ban nyomod.
Mielőtt megesznek a többiek: nyilván nem mindenhol hoz majd, BF3 alatt pl nem sokat mert az CPU limites. Alkalmazása válogatja, bár szerintem alapfeszültségen tuningolni ALAP
-
Cole86
senior tag
válasz
banderasz77 #17846 üzenetére
Ott nem hinném.. max ultra grafikán full hdban 1-2helyen, de még ott is erősen kétlem.. kevés a proci a tuninghoz..
-
Asbee
veterán
válasz
banderasz77 #17844 üzenetére
1100-1150 gpu mehet neki nyugodtan. Ha jobb példány 1200 is.
-
válasz
banderasz77 #17828 üzenetére
Hát az érdekes lenne, mert nálam 4200.on ketyegő i7.el vannak olyan részek az FC3 ba ahol be esik ~90-95.% ra a GPU kihasználtság, persze ezt 1200/1500.on járó 7950 -re értem alapórajelen(925/1250) ott végig 99.en jár a gpu!
Szóval az sem mindegy milyen órajelen járatod a VGA -t, és az FC3 ba sem hogy melyik pálya szakaszon tesztelsz!Ja és 4xMSAA -t meg kapcsold ki teljesen mert csak felezi az FPS -t látványban meg kb 0 -át hoz és máris meglátod hogy nem fogja 100.% ra kihajtani az i3 ad a VGA -t!
****************************************************************************************
kockaharcos PÜ -ben már leírtam múltkor PL: 1000.MHz = 1000.mV, 1100.MHz = 1100.mV, 1200.MHz = 1200.mV (és így tovább, bár a GPU végénél már kezd kicsit megnőni az arány mert 1275.MHz hez már 1,287.v kell neki) ezek mind MSi AB -ben beállított értékek Nem le Drop -olva! ott durván - 30-40.mV ot lehet számolni!BF3-Multit meg tudjuk hogy nincs aza proci ami elég lenne neki MINDENHOL!
-
kribe
őstag
válasz
banderasz77 #17828 üzenetére
Le van tiltva a HT? Mert ha nincs akkor 4 szál.
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #17823 üzenetére
Én nem tudom vele 1.6 alá se vinni,nem hogy 1.5 alá.
. Pedig megnéztem volna mennyin viszi az 1450-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17801 üzenetére
SSAO kevésbé számításigényes mint a HDAO (és kettő között van még a HBAO), és változtatnak a grafikán. Az élsimítás rendesen betesz a FPS-eknek. Próbáld ki anélkül, és 4x MSAA mellett, azt majd látod érdemes-e vagy sem. Itt láthatóak a különbségek a sebességgel együtt.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
banderasz77 #17758 üzenetére
Tapasztalataim szerint a Far Cry 3 nagyon érzékeny a memória tuningra, igaz ezt még HD 7870-el tapasztaltam ki, de amivel BF3-at több órát játszottam, far cry 3 multiban kb 5 perc után fagyás volt.
Próbálj egy minimális feszültséget adni neki.
-
sakal83
addikt
válasz
banderasz77 #17758 üzenetére
Igen. Sok neki a tuning
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #17732 üzenetére
Nekem a Gpu-m az nagyon hűvös ,csak a vrm melegszik,a ház hiánya és a kandalló miatt ami a gépe mellett van.( A masinám nincsen házban csak az asztalra van felrakva dobozra,és a vga ventiei a kandalló fele néznek )
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #17719 üzenetére
Értem.nálam meg muszály volt..mármint az i3
De gondolom Te is tervezed a cserét komolyabb procira, ilyen VGA mellett..
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #17711 üzenetére
Ott a pont
Viszont, akkor spórolhattál volna egy rahedli zsét kisebb VGAval..
Legalábbis a "muszáj 2320"al elkeserítő GPU Loadt tudtam csak produkálni :S -
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #17709 üzenetére
Ha ezen a szinten elég az igényeidhez, valóban, nem rossz setup.
De figyelembe véve, hogy sokan 1200on vagy felette használják ;p -
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #17699 üzenetére
A hőmérsékleten hozhat valamennyit, ha ilyen mértékben alul tudod feszelni.
Erőforrás igényesebb játékoknál hozhat jelentősebb sebességnövekedést mondjuk egy 1300 -> 1600 MHz-re történő emelés.
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #17694 üzenetére
játék,beállítás és felbontás függő is, saját tapasztalatom alapján nem sokat hoz a konyhára a tahitinél mivel amugy is 264 GB/s a memszávszél
ettől még huzhatod, mert benchmarkokban hoz pontot meg jól mutat csak a gyakorlati haszna elenyésző a gpu húzással szemben
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #17689 üzenetére
Nem megy annál többet a gpu? vagy ennyit kisebb feszen.
Nekem nem egy szuper tuningos példányom van, de 1,1 volton nagyjából stabil az 1100mhz, 1,125v-re tettem hogy biztos ne legyen vele gond. -
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #17684 üzenetére
Én ezt tenném. Persze itt sem kell elmenni a végletekig 24/7-re, hanem egy egészséges, vállalható értéket kell beállítani.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #17684 üzenetére
Én is szeretem alulfeszelni a dolgokat, de láttam külföldi fórumon, valaki lemérte, 1,6 és 1,5 volt között kb kemény 2 watt különbség van
szóval szerintem 1,6v és amennyit bír
minimum fps-ben segíthet.
-
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #17677 üzenetére
Most mondhatnám azt, ameddig stabil, viszont nem sok értelmét látom a VRAM feszültség csökkentésének. Jó-jó kisebb lesz a hőtermelés, etc....de mennyivel?
Szerintem 1,5-1,6V körül nézz meg egy egészséges 1500-1600 MHz körüli órajelet, aztán kész.
Illetve tesztelj Crysis2-vel vagy BF3-mal, 1-2 órán át, ott hamarabb előjönnek a hibák, mint az említett szintetikus teszteknél.
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #17661 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #17588 üzenetére
én alapórajelről beszéltem, probáltam 1 ghzet is 1050 mVon de az már kevésnek bizonyult, néha úgy elkeserit hogy ilyen antituning darabom van , amire cseréltem his is egy szar volt, pedig de jó lett volna egy 1300as 7970 24/7ben stabilan, de ez csak álom, úgy vettem észre inkább a startkor voltak ilyen jó példányok, legalábbis fórumos kollégák beszámoloi alapján, kiváncsi leszek majd a 8970re érdemes lesz e cserélni
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #17574 üzenetére
én is alulfeszelős mókát csinálok most, 1175 mV az alapfesze a gpunak és most 1050 mV-ot kap 925höz és stabil mindenhol, ugye ebből még droppol is, probáltam 1000en is de azonnal kifagyott
az eredmény az hogy 10-15 fokkal hüvösebb és autovezérléssel nem is hallani a ventit, alapon is elég mindenhova az a tapasztalatom főleg ezekkel a boost driverekkel -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17561 üzenetére
Mondjuk az i3 mellett szvsz értelmetlen a tuningolás. Persze van mikor kicsit javít (bár nem annyit mint egy legalább i5-2500 estén), de sztem van mikor nem.
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #17544 üzenetére
Nálam is van rajta borda .Azért kíváncsi lennék a hőfok adatokra! ?
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17547 üzenetére
Ott vmi gond van a linkkel.
Nálam ez lett az eredmény egy Heaven 4.0 Nornal illetve Heaven 4.0 Extreme tesztben.
-
válasz
banderasz77 #17543 üzenetére
i7 inkább, i5 a 4 szál miatt visszafogja Vantage-ban a pontszámot.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17543 üzenetére
Egy Heaven 4.0 esetleg? Oda nem köll erős CPU.
Így van, de ettől függetlenül 63 fok fölé még nem ment a PCS+ VRM hőfoka.
Igaz, nálam csak 1000/1375Mhz-n van járatva 1.095 és 1.50V feszültségek mellett.
-
BullKoxa
őstag
válasz
banderasz77 #17540 üzenetére
kíváncsi lennék hogy a VRM-k Max hály ( GPUz ) fokosak egy huzamosabb játék alatt. ( pl: BF3 )
-
válasz
banderasz77 #17540 üzenetére
Ugye tudod, hogy ennek 36-37k körül kéne lennie ?
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #17517 üzenetére
Még egy fontos info, a fejemtől kb. 50 cm-re van a gép az asztal tetején.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17514 üzenetére
Az nem rossz. Venti?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17510 üzenetére
Ennek örülök a legjobban. Nekem is leszedett házoldallal volt a mérés aztán az elkeseredés.
Mondjuk csodálkozom, mivel a házamba elméletileg 23 cm-nél hosszabb VGA nem fér bele (gyári oldal). Ehhez képest a leghosszabb kártya egy 34 cm-es dög volt. Kb 40 cm-ig belefér minden, ha nem rakok mögé semmit a 3.5 slotba, mert oda pont befér széltére a VGA.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17503 üzenetére
Heaven alatt 15 perc után hőfok-venti +20% powertune-nal?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17501 üzenetére
Nekem ugrált.
Alapon +20% power limittel hány százalékos a venti és hány fokos Crysis 2 vagy 3 alatt?
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17200 üzenetére
Sőt, én tízenvalahányat kipróbáltam már míg végül ez maradt, mert ez a legtutibb. Sajna ezek kívül az AMD ref. 7950 BOOST verzió volt még jó, de az ugye ugyanúgy BOOST így ment is. Viszont a ref. 7950 nonBOOST BIOS képet sem adott.
De semmi gond, BIOS kapcsoló másik állásba és újra volt kép, így ment boot és frissítési parancsok beírása, majd enter előtt BIOS kapcsoló vissza előző állásba és enter.
karesz501: ez relatív, mert a PowerColor PCS+ 7950-en semmiféle VRM hűtés nincs mégsem láttam még 65 fok feletti hőfokot. Nyilván vannak eltérések, ez mással nem magyarázható.
ricshard444: így van, és az enyém mellett sem áll rendőr!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #17182 üzenetére
Nem pasztáztam újra, mivel pontosan ugyanúgy raktam vissza a hűtést. Sajnos vannak egy szérián belül is eltérő képességű kártyák. Volt már hogy szétszedtem így kártyát, összeraktam, semmit nem változott a hőmérséklet, újrapasztáztam, megint csak semmit nem változott. Szóval ez ilyen és kész
Pug: 61%-on azért neked is megjön a hangja, nem?
szasanyi: Powercolor-on boost bios ellenére nem 1250mV-t kap, hanem 1188mV-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest