- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #17437 üzenetére
NV nél is van ilyen bőven.
Régebben is megesett az ilyen, és lehet hogy azért mert jobban kihasználja a GPU-t az új driver így jobban terhelve van ezért hamarabb eldobhatja magát tunnign alatt.Ha garancia kell a tunningra akkor vegyél gyári OC-set azt garantálják. A többi az meg szerencse kérdése.
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #17437 üzenetére
Mint mondtam, az AMD semmiféle garanciát nem vállal a tuningra. Viszont ritka hogy az egyik driver gyengébb tuningra mint a másik, nem sokszor fordult elő, hogy az adott kártyám újabb driver hatására nem bírta az addig stabil tuningot. De néha van ilyen, akkor vissza kell tenni egy olyat ami igen.
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #17435 üzenetére
Előfordul igen, de nem vagyok benne biztos hogy nV-nél ez máshogy van. Főleg egy ilyen lutri dolog miatt sírni, amire egyáltalán nem vállal semmi garanciát a cég.
Nem tudom amúgy mitől függ ez a dolog, de biztos nem direkt van. Nekem pl az XG féle 13.11 most stabil és a tuningot is picit jobban bírja a 7790 mint a 13.10b2-vel. 1200/1700-on néha fagyott, főleg BF3 alatt, most már nem.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
dragonfx #16670 üzenetére
Hát annyira nem megbízható ha ilyen sokan csak rosszat irnak a Sapphire-ról..
ezért gondolkotatott el.. tuti én is valami selejtett fognák ki.. nem akarom megkockáztazni.
de az XFX-re azt mondják sosincs baj vele..Meg amint mondtam a Saphirre 6670 azzal is elég rossz tapasztalatom volt nem akarom megint végig jáccani 2 hóap black screen vagy amit irtak hogy szarakszik a driver stb.. aztán megint 1 hónapot várni amég a gariban ülnek rajta..
-
pdev1811
tag
válasz
dragonfx #16462 üzenetére
itt egy áttekintő ábra a típusokról:
A vga-n DVI-I van, anya, tehát ebbe bármilyen DVI kábel belemegy,mindegy h DVI-I vagy DVI-D ill dual v single link.
A monitorok is ma már sztem csak dual linkesek. Általában DVI-D. Szintén anya.Tehát olyan kábel kell aminek mindkét vége apa. A DVI-D tuti jó.
-
fagy53
nagyúr
válasz
dragonfx #16279 üzenetére
Az, hogy milyen proci kell a VGA-hoz azt nem a VGA, hanem a játékok amiket használsz ill a monitor felbontása határozza meg. Általában igaz, hogy minél nagyobb felbontásban játszol pl fullHD, akkor kevésbé számít a CPU, mert a VGA izzad meg jobban és az FPS-eket ő határozza meg.Ahogy leviszed a felbontást, vagy a grafikai beállításokat lerontod, azonnal előtérbe kerülhet a proci és ővé lesz a meghatározó szerep.
Igaz az is, hogy multinál fontos tényező a CPU, de a számítógéppel kapcsolatos egyéb foglalatosságok is meghálálják a jobb procit.
Teljesen mindegy mit veszel előbb, de én nem cserélném le a 7770-et 7790-re, viszont váltanék egy négymagos korszerűbb procira. -
Müszi
senior tag
válasz
dragonfx #12719 üzenetére
Hasonlóan jó áron megcsíptem egyet én is a múlthéten. A Sapphire trixx szoftjával próbáltam, mert az AB-vel valamiért nem ment a fesz állítás. Az alapfesze 1,2V és 1,3V-ig emelhető. Egyébként az enyém ahogyan itt írtam nem épp tuningos példány. Mennyit adnak egy ilyen game-ért? Egyáltalán megveszik ezt ilyen letöltőkódos formában?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #12745 üzenetére
Jaa
Sapphire trixx. Szerintem a legjobb tuningprogram, elég egyszerű.
-
kisza25
félisten
válasz
dragonfx #12598 üzenetére
Gigából is elég sok hibás VGA volt mostanság, Sapphire-ról hallottam a legkevesebb hibásról(igazából nem is emlékszem hibás Sapphire-ra) Nekem most egy Sapphire 7790 van, előtte volt egy Sapphire HD7850 2GB és az előtt visszafelé HD6850, HD6670, HD6570(gddr5), HD5670, HD4670(GDDR4), 9600pro mind Sapphire mind hibátlan, halk és hűvös,
közben volt egy ASUS HD4670 amin nem volt vezérelve a venti (lespóroltak egy 500Ft-os ic-t) előtte belefutottam 2db XFX-be az egyiken 64bit DDR3 volt 128bit helyett, a másikon ddr2 128bit no comment
mondjuk később volt egy XFX HD4830-as karim amit elég jól lehetett húzni575@760,
és egy ASUS HD6850 is gyári hibásan kaptam, az első hibás kártyám meg egy Inno3d 6600GT-volt, szóval régen is voltak hibás kártyák és most is vannak, szerintem mindenki azt vegye amelyik szimpatikusabb és több gari van rá, nálam a Sapphire elsőbbséget élvez, mert többször is bizonyított már -
WP14
őstag
válasz
dragonfx #12598 üzenetére
+1 Egyetértek
De ahogy olvasgatok, egyre gyanúsabb, hogy az Asusból a 7790-es sem a legjobb.
No meg az ajnározott Asus hűtés, ami 70-80 fokos, ellenben az én nagyon max. 60 fokos Sapphire-ommal, ami csak egy ventivel teszi a dolgát és halkan(#12601) TechN7ne: Olvasd a tapaztalatokat, ezért van a fórum
-
Müszi
senior tag
válasz
dragonfx #12457 üzenetére
Csak ez a mezitlábas. Viszont azért a potom 23,5K-ért sikerült megcsípni ami látszik is a grafikonon.
Jó kis kari ez. Igaz ha meghajtom azért van egy kis hangja, de nem vészes. Még csak most nézegetem a tuningot. Alap 1,2V-on 1050/1300-on használtam idáig gond nélkül. 1100-on már nem volt stabil. Most 1150/1300-zal próbálom 1,25v-on. Stabil így is de sajnos hangosabb is ebben a melegben.
-
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #12334 üzenetére
Én Asust élből nem veszek, pláne nem Top-ot.
Egy centit se fizetett érte, hanem gariba kapta.
Ha kiment a 3 napból, tuti 1 hónap a gari, és mivel eleve ezt is abba kapta ha visszaviszi annak az esélye is megvan, hogy nincs több a raktáron és kap egy jóval gyengébb kártyát, hiszen az 5750-estől a 7750 is jóval erősebb, tehát ha azt kap vissza, akkor sem szólhat semmit.
Ha nincs tartalék vagy integrált vga-ja, megint ülhet 1 hónapot gép nélkül.Amúgy gratulálok mindenkinek az okos tanácsokért, kíváncsi lennék hányan vinnétek vissza, vagy használnátok mondjuk 1100 MHz-en, ami még mindig tuningnak számít.
-
kisza25
félisten
válasz
dragonfx #12118 üzenetére
alap, mindjárt nézek egy tuningot is,
az a két inteles kapcsoló mit tud? mert nekem intelem van
ha a proci miatt érdekel ennél a játéknál nem nagyon számít 25-30%-on van csak terhelve
más: mikor indítom GRID 2-őt 2600FPS-em van és sípol a kártya mint állat, másnál is van ez a jelenség? -
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #12084 üzenetére
A procit 3.6-on használom, 4.0-ra csak a teszt erejéig húztam fel tegnap, de mint látható volt nem is hozott semmit. A mai mérés is 3.6-on ment. A vga az 1250/1375-ön ment.
A játékkal nem ezen a beállításon játszok, mert 1-2 effektet visszavéve ultráról high-ra elég jó gyorsulás kapható. 50-60-at fut átlagba.Viszont egy 7790-es eredményt még továbbra is várok.
-
LadaLord
aktív tag
válasz
dragonfx #12069 üzenetére
Az 1150 MHz-hez 1,2V-ot állítottam neki a GPU Tweak-ben, úgy vitte a benchmark-ot. Pénteken ha lesz időm, tolok egy hosszabb tesztet is ezen az órajelen más játékoknál is, oszt megnézem, hogy bírja-e huzamosabb ideig is a strapát.... Mert lehet, hogy most ezt a pár percet vitte, de huzamosabb ideig már nem bírná....
kisza25: tudom, éppen emiatt is gondoltam, hogy maradok az eddig használt 1080-as órajelnél.
De azért az alaphoz képest 11%-ot hozott a 15%-os emelés....
-
szika87
aktív tag
válasz
dragonfx #12037 üzenetére
Oké akkor majd ezt kipróbálom, visszaveszem 20%ra meg adok neki egy minimális feszt csak a kiváncsiság miatt.Azonban van egy gond, mint említettem se a trixx, se a vision center, se az afterburner nem engedett feszt emelni, csak a gyári 1,225 volt a maximum.Van olyan program ami engedné az emelést?És ha igen mennyire emeljem meg ami még belefér?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest