- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
agggro
csendes tag
Nem kell nekem HD felbontás, de 2012 ben 1024x768 ban médiumon fusson már egy egy - játszható game, mindig ilyen 25 ezer forintos VGA im voltak, de a szaggatási gondok 80% ban meghatározók voltak.Végig néztem a mostani termékeket és ár érték arányban ez a legjobb kártya,de én akkor is sokallom.
-
agggro
csendes tag
-
Ballinho2
csendes tag
A proci elvileg húzva (igen elvileg ismerős rakta össze anno de meglesem majd) A RAM jó ötlet igaz. Viszont ha már processzor, akkor alaplapot is cserélni kell ugyanis ez még 775 tokozású, szóval mostanit már nem lehet belegyömöszölni
Elvileg procinak még azért bírnia kéne hiszen máshol meg tökéletesen semmi szaggatás. A VGA tippet pedig köszönöm az biztos hogy ez bele fog kerülni hiszen mindenképpen ezt le szeretném cserélni. (proci-lap még nem tervezem)...
Még egyszer köszönöm a gyors választ!
-
Sanyi19
őstag
Igen fent van minden driver. Az az érdekes, hogy csinálta a régi rendszer is, meg az már lassú is volt, mondom rakok egy újat és az is csinálja. De az első két nap nem vettem ilyet észre, utána jött rá, csináltam rendszer-visszaállítást is egy darabig ment, de aztán megint csinálta. Mondjuk az alaplapi driverek se túl újak már (2010-es). Egyedül a hangból van újabb, gyanakodtam arra, raktam fel régebbit, meg megnéztem sima windows-os driverrel is és úgy is csinálta. Már a bios-ba is néztem, fail-safe meg optimized-el is de ugyanaz.
-
Bati0501
őstag
Igen,mire az előző hsz-em végére értem,eszembe jutott,h 64bite,szóval újra kell húzni...
Igen,nem vesznek el,ha lementem őket,csak mire lementem őket...inkább mire kiválogatom őket,mert van C és D partícióm is-persze kb mindenkinek több partíciója van,de egyszer kell megcsinálni...de az is bennem van,h ki fogja-e azt az időt bírni a vga-am,míg ezeket megcsináljuk,mert működni még működik,csak a kép,amit megjelenít [ilyesmi]...Am annyi az egész lementegetés,h a külső hdd-re kivágom az adatokat? -
Bati0501
őstag
Akkor egyre kisebb az esély a sikerre,mert amd-ről intelre lesz valószínűleg a váltás...
Rákerestem,h hogyan is kell felrakni a win7-et,így nem tűnik nagyon bonyolultnak,lehet,h ha kell,akkor megpróbálom...Ahogy ennek a cikknek olvastam az elejét,a Frissítést,akkor az jutott eszembe,g az lehetséges-e,h a mostani wi7-emet csak frissítem win7-re,így nem vesznének el a progik és fájljaim...Nagy hülyeség,ezt nem lehet?
Bár ha lehetséges,akkor se lenne jó,mert a mostani 32bites helyett 64-eset kellene felrakni,h a 8 giga ne csak üljön magának,hanem dolgozzon is.Szóval a kérdés eldőlt,kell új op.rendszer. -
mexel
veterán
Fentebb már írtam miért szeretnék csendes dolgokat, és miért zavaró a felpörgés. Ezt a monostabil multivibrátort honnan lehet beszerezni? Olvastam gyorsan pár mondatot róla, érdekesen hangzik, lehet hogy működne. Már nem fogok vg-at cserélni, ez a sapphire teszik.
( Egyébként mindenkinek köszönöm a segítséget a választáshoz)
-
KAMELOT
titán
Szerintem támogatja a linuxot. Valahol írták, hogy ezt megoldották.
Amiből sokat vesznek annak esik az ára. Így van ez a sapphire esetében is. Évek óta nagyon jó hűtéssel rendelkezik, csendes és megbízható gyártó. pl. az én asus-om még mindig 122-132euro között ingadozik. 138euroért vettem augusztu elején. Én ASUS-t lényegében csak a 3 év garancia végett vettem. -
haxorx
csendes tag
-
mexel
veterán
A múltkor valahol olvastam egy árat egy passzív 7770-ről de valami horror összeg volt, irreális. régen volt pár Gigabyte talán 8600gt vagy 8800gt, az jól bírta. van itthon Accelero hűtőm is, talán valami zalman is van a fiókban. Azokra is kell azonban valami halk venti. Nem lenne bajom azzal ha van egy venti halkan, azért egy 20-30%-on pörgő jó ventinek nem igazán hallani a hangját. (pedig a házam egy szita Yesico ház, minden irányban szellőzik, így a hangot sem szigeteli)
A bajom az a porszívózás indításkor, vagy a rosszul beállított bios értékek. ha a giga például úgy lőtte volna be a biost, hogy 25-30%-ról indulna nem 40-ről, és kb 45-50 fokig maradna is 30-on és utána emelné lassan, akkor nem is lehetne a hangját soha hallani. Sajnos nem így volt. A hőcsövesek meg gondolom azért fújnak az elején, mert a sűrű lamellákba jobban beragad a por-kosz mint egy sima hűtőbe.
Nehéz ügy. számomra. ha meg potival leszabályozom akkor nem működik az automatika. -
vlevi
nagyúr
"Régen is úgy kellett vadászni a passzív -normális- VGA-kat, ennyire nem jó üzlet, vagy mi?"
Az a baj, hogy jó szellőzésű ház kell hozzá. Mert, ha nincs normális légmozgás, ami a passzív hűtésről elvigye a meleg levegőt, akkor megette a fene.
Extrém ellenpélda volt a céges gépem, amiben valami passzív 54xx-es kátya volt. A desktopon, amikor semmit sem csinált, akkor volt 60°-os a videókártya... -
oliba
őstag
Hát az ASUS-tól nem szabad olyan lapot venni, aminek a nevében nem szerepel a "Pro", "Deluxe" és a hasonló megjelelölések.
2 venti dupla hanggal pedig nem értek egyet. Két venti még mindig jobban hűt és halkabban, mint egy, hisz Vapor-X se véletlenül van
(#4923) mexel: ASUS v2-esének lesz ilyen teljesítménye kb, bár jött egy kolléga, akinek 20%-on 80°C-os volt a kártyája és neki tényleg v2-ese volt. Újrapasztázott és maradt ennyi. Mentségére legyen szólva, hogy ő mindent passzívan hajtott, egy darab ventilátora sem volt.
-
mexel
veterán
Ez így igaz, tápnál nem is sz@roztam olcsó vackokkal. de ez egy középkategóriás kártya, egyengpu-val, kevés körítéssel. Csak azért gondoltam hogy nem lehet túl nagy szórás. Persze lehet hogy nem így van. (csak magamat akarom talán megyőzni)
Gigánál is inkább órajel gondok voltak, de minden gyártó visszavett a kezdeti értékekből szinte. -
mexel
veterán
Nem elferdíteni akartam, tettem is smiley-t. Csak arra akartam rámutatni hogy nagyon elmegy egy típus felé az ajánlat mostanában mindenhol ( például az az alaplapoknál is csak a drága full extrás darabokat ajánlják sokszor, pedig a pont feleannyiba kerülőkön is ugyanaz a sebesség érhető el a tuningmentes prociknál, stb), és azt akartam mondani, hogy nem biztos hogy egy olcsó kártya hűtése gagyi, mert éppen nem hőcsöves. Ha ez egy 4870-es lenne akkor nagyon sokat számítana a hűtés de ezek alig melegszenek, bármi hűtő elviszi szvsz van élet hőcső nélkül is. A többi részét az anyagiaknak kifejtettem, nem személyeskedni akartam csak írni egy véleményt, ami esetleg más megközelítésben mutat valamit. Nyilván jobb a másik hűtés, de nem biztos hogy ettől még az olcsó rossz.
Mondom ezt én aki a giga hűtést szidja, illetve nem a hűtését hanem a hangját. Ami megint nagyon szubjektív dolog, mert ha olvastál volna más topikokban akkor tudnád hogy én majdnem passzívra törekszem, és inkább eladok egy új terméket is bukóban ha nem tetszik valami, de nem akarok kompromisszumot kötni.Az viszont hogy nekem hangos, nem biztos hogy másnak is az. A giga kártyánál szerintem 10, vagy inkább több emberből 1-2 az aki hangosnak találja, sokakat nem érdekel. (pl haveromat sem, aki minden vezérlések nélkül használ minden ventit a házban)
Attól viszont a giga kártya hűtése nem rossz, nem hibás, hűvösen tartja a kártyát és még mindig klasszisokkal halkabb 1-2 szériával régebbi daraboknál. Ha valakit nem zavar hogy win alatt megy a catalyst ccc-je, és beállítja mondjuk 30%-ra 40-ről akkor kap egy nem hallható kártyát, ami ráadásol OC-s és 3 év garis, olcsóbban mint bármelyik kártya szinte. Engem zavar ha ilyen progik futnak a háttérben (azért is volt zero core hibám mert ezeket kilőttem, illetve egy részét), azt hittem a bios venti vezérlésének átírásával meg tudom csinálni, csak szembesülnöm kellett azzal, hogy a 7770-es biosát még nem tudják írni.
Amiért pedig megvettem, mert bíztam abban, hogy egy tíz centis venti halkabb lesz mint egy kisebb darab, és sok külföldi oldalon azt írták hogy halk. Csak ott szúrta el a giga hogy 40%-ra tette a fordulatot idle módban.
Ami viszont pozitív: nem csinálja az idióta porkifújást indításkor, engem ez jobban zavar mint a hangerő, mert utóbbit lehet szabályozni, az elsőt nem.
Röviden ennyit erről, nem akarok többet írni ilyet, csak meg akartam védeni az olcsóbb kártyák vásárlóit attól hogy elrettenjenek egy-két jó árú kártyától.
Ha pl azt írta volna valaki hogy van szerviz vagy garanciás intézésnél tapasztalata, ismeretsége, és 10-ből öt gigát vagy olcsó sapphire-t visszavisznek mert megdöglenek, akkor azt mondom az jogos, az adott típust kerülni kell, volt ilyen. (pl giga rev1.0-s széria, de biosfrissítéssel azt is rendbehozták akinél gond volt.)
Többet nem rugózom ezen a témán, csak annyit hogy nem rosszat és személyeskedést akartam, én is segíteni próbáltam. Csak talán rosszul jött ki.
Nem vérpistike vagyok, nem ma kezdtem, az első tuningokat még commodore 64-eken és amigákon követtem el. Viszont ha valamit nem tudok szeretek kérdezni, de szeretek olyan választ is ami tapasztalaton alapul, de nem kizárólagos (előtte mindig olvasok, tezsteket, fórumokat,stb). Sok dologgal megégettem már magam amikor olyanokra hallgattam akik adott márka-típus-vagy gyártó fanok, és elfogultak. 8 pl plazma tv annak idején amikordivatba jött) Én szeretem részrehajlás nélkül nézni ezeket a dolgokat, a számítástechnikában pedig ár-érték arányban gondolkodni, figyelembe véve azt is hogy egy erősen avuló dologról beszélünk - ami most jó, két év múlva eladhatatlan attól függetlenül hogy a legdrágább volt annak idején. (arról nem beszélve hogy a minőség évről évre romlik az egyre drágább termékeknél is)
Na mindegy, túl hosszú lesz. Peace_Smooth : a téves az rossz hsz volt, mert mobilról írtam csak rossz helyre.
-
mexel
veterán
Én nem venni akarom, csak arra akartam rávilágítani, hogy biztosan működni fog. ( a valószínűleg szó nem a lényeg volt) A Sapphire sem adna ki olyan zsugát ami nem működik. Egyszerűen kell a piacra olcsó, sőt legolcsóbb is mert az emberek nagy többsége árérzékeny. Ezzel az árral már belógnak a 7750-es árkategóriába.
Autóból mit vettél? Gondolom Lambót, Ferrarit vagy Rollsot. Ha a pénz nem számít nem szabad kommersz bmw-kkel járni. A lényeg ugyanaz, csak az arányok mások.
Egyébként meg egyetértünk abban amit mondasz nagyrészt. Csak megközelítés kérdése minden.Szerintem ezek a kártyák fél hűtéssel is vígan elmennek addig amíg már nem lesz értékük.
-
kipaki
csendes tag
oprendszer: XP, a korábbi driverek a telepítővel leszedve, elvileg rendben lejött minden. Próbáltam a 12.8-as Catalyst-tal, és a 12.10-es bétával, ugyan az a helyzet, tehát úgy tűnik, nem ott a hiba. Legalább háromszor lett mindegyik föltéve-letakarítva.
A játékban nem találok ilyen opciót, pedig kerestem eleget. Igaz, a fiaim a profik benne, de csak meglátnám...
Nem értem -
Sanyi19
őstag
Egy két éves 350-es FSP. Most beraktam egy régi X1950Pro-t azzal tesztelem. Ha azzal nem jön elő hiba akkor elvileg egy 7770-el se kéne. Azért vagyok ilyen bizonytalan mert Juniperes tápcsatis 5670 kártyából visszaküldtem már párat garba melyiknek mi baja lett.
mexel: előfordul.
-
Sanyi19
őstag
1440x900-ba játszok, oda többnyire elég egy 7750 is nem?
Valamint az okozhat-e galibát ha mégis 7770-t választanék, hogy több molex T-elosztón megy keresztül az áram a kártyához?mexel
Hogy-hogy nem megy fel rá?
atilfash -f -p 0 eredeti.rom
így próbáltad?
Lord Vader
Nekem is az a legszimpatikusabb a Sapphire.
-
mexel
veterán
Csak az a baj, hogy indításkor nem futnak ezek a progik és akkor nekem hangos. Ezt már több topikban is írtam hogy mindent kikapcsolok a win-ben ami nem fontos nekem és elsődleges szempont a csend. Sem ez a 2 új alaplap és hűtő, sem a videókártya ezeknek nem felel meg. Addig fogok keresni amíg nem találok olyat ami nekem jó.
A másik kártyán viszont nem tudom a biost visszaírni, dos boot-os pendrive-ról sem.Ilyenkor mit csináljak? -
Valerie90
csendes tag
hát de így hogy néha hébe hóba jön ki így azt fogják mondani semmi baja nem? :S
ez nromális amúgy hogy leáll az illesztő majd helyreáll? mármint nem állandóan hanem ha ilyen van néha, mer ezzel mit tudnak csinálni, mert most olvastam a garanciafutárnál hogyha nem is volt hibás akkor még számláznak és fizetni kellilletve nem lehet az hogy mégse jó ehhez a konfighoz?
asus alaplap van benne
meg amd athlon II X3 455 3.3 Ghz proci
4giga ram -
kerekfej
őstag
Kapható a Sapphire HD7750 Ultimate
-
kerekfej
őstag
Igen a gari valószínűleg ugrik.
Akinek a hang számít, az nem 7770-et fog hegesztgetni, amikor egy passzív táp ~40k-tól indul...
Ezzel viszont vitatkoznék, szerintem vannak jó páran. HD7750-esből is vettek gyárilag passzív változatot nagyon sokat. Aki nem mutat hajlandóságot erre, tudom annak mondhatom...
-
kerekfej
őstag
Ez a kártya annyiba került, mint most egy HD7850 1GB-os. A linkelt cikket azért olvassátok el. Van létjogosultsága csak valakinek nem számít. Egy HD7770-es simán passzivá lehet tenni, ezáltal nagyon halk gépet lehet építeni, de tudom, hogy ez is szubjektív és sokan nem igénylik. De nekem sokat számít, hogy nagyon halk legyen egy gép. Egy AC+venti párossal a gyárinál jelentősen jobb hűtés érhető el. Azért olvassátok el azt a tesztet.
-
oliba
őstag
Először ki kell deríteni, hogy jobban mennek-e?!
(#4558) CoolBoy323: ezek alapján állítja a bios a feszültséget. Az érték minél nagyobb, annál kisebb feszültséget ad a kártyának. Ez olyan, mint procinál a VID. Minél alacsonyabb a feszültség, annál jobb a tuningolhatóság
-
fatallerror
addikt
a nagy felbontású új emberrel mi már priviben folytattuk h ne legyen itt off de még annyit ehhez az ipon szar v bármelyik másik h minden boltról találsz negatív élményt ha megnézed a feketelistás boltok topikját meg a jó boltok topikját minden bolt neve felmerül mind2ben DE ez nem jelenti azt h az ipon, hardverker stb szar mert néha van rossz tapasztalat mert ennyi erővel sehol sem vásárolnánk
na de itt végeztünk a boltos ügyekkel -
fatallerror
addikt
igen én már arra hajtok csak legyen melóm előbb
de mire lesz melóm addigra már nem lesz pc és robotként éljük majd életünket megmondták a ruszkik
de am ja ha normális időn belül lesz meló akkor hd8000es lesz de vmi most is kell a hitmannek meg a far cry 3nakkaméleon: bár 27k lenne de szerintem örülök ha visszamegy 34k.ra
-
KAMELOT
titán
Az ameddigre kijön.
Szerintem sokszor fogja még megnézni az árakat.
Most jöttek ki a 7xxx-ek Majd 2013 év vége vagy 2014-ben.
De utánanéztem. Akkor kezdek gyűjteni.Persze ha igaz lesz.
Szerk: nem értem már hova ekkora teljesítmény. Jól vna tervező progikhoz meg kódok számolásához okés. De otthoni használatra. Meg gamekhez.
-
törölt tag
Általánosan természetesen egyetértek, de ha már kicsit hozzá teszek, nem leszek nagyravágyó (=legjobb márka, legnagyobb gyári OC, fölösleges 2GB memória, stb). 1GB-os Sapphire-t kapok 46.947 Ft-ért. Szerintem teljesen jó. Aztán majd megtuningolom én.
Viszont sok pénz ez már egy VGA-ért...
-
törölt tag
-
-
fatallerror
addikt
ott a kulcskifejezés: "az interneten megkötött szerződés". és a linkben sem írja h számít az átvétel módja. annyiban számít h a számla kiállításától számít a 8 nap tehát ha futár hozza akkor nem az átvételtől hanem a számla dátumától kell nézni. vagyis "időt" nyersz ha személyesen bemész érte
de kár ilyenen aggódni. néhány óra alatt kiderül h hibás e a kártya v nem bírja az órajelet2 éven belül azt csinál amit akar
ennyit kockáztatok most h tuningolt kártyát veszek
meg már kb több gyárilag tuningolt kártya van mint alapórajeles és mégsem hallok tömeges gondokról
-
fatallerror
addikt
most arra akarsz kilyukadni h a tuningolt kártyák rizikósak és vegyek alapot?
ha baja van akkor 3 nap sem kell h kiderüljön, de én itt a topikban asszem rá is kerestem h van e gond gyárilag tuningolt kártyákkal és csak felfigyeltem volna ha lenne#3774) gbors: igen én is így tudom, a megrendelőlapon ott van h internetes rendelés és kész.... a személyes átvétel elkerülhetetlen ha még ha futárral is hozatod xD az a lényeg h hogyan indul az eksön és ha az interneten akkor az a 8 napos cuccos
-
-
punk17
aktív tag
Persze semmi sem tökéletes. Tény, hogy nekem az első driver a 7770-hez az a 12.9beta volt, így előtte nem tudok nyilatkozni. De nekem ez probléma nélkül ment, akár csak a 12.11beta3. Mondjuk egy normális linux drivernek örülnék tőlük, mert az tényleg halál. A .NET problémával nem értek egyet. Szerintem jó ez így, bár ha jól emlékszem, a .NET 4.0 a Win7 updaten fel is teszi. Win8-ban meg már 4.5 is benne van. Bár gondolom ezért álltak át 3.5-ről, mert Win8-ban külön kéne azt feltenni
Hogy kicsit ON is legyek:
Nem tudjátok, hogy az összes Sapphire 7770 OC-n Hynix memória van-e? Szóval nem létezik belőle Elpidás változat?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest