- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20434 üzenetére
Hát tudod a télre már most fel kell készülni
(#20435) kisza25:
Igen sikerült rájönnöm nekem is köszönöm, hogy szóltál
Egyszer raktam mellé be egy 4850 1GB-ot GTA4 3Ghz-re húzott procival kemény 20Fps-el mentSzörnyű az a proci, még HD3200-is sok neki.
DNS_65
Nem valószínű. -
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20413 üzenetére
-
master90
aktív tag
válasz
dangerzone #20415 üzenetére
Meg oldódót a helyzet meg forditottam a hdmi kábelt és működőt nem tudom mi köze volt hozzá de most már jóh !
-
csimpok
aktív tag
válasz
dangerzone #20268 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20273 üzenetére
Akkor ezt benéztem
Intel proci miatt több a pont gondolom
Wukiwo:
Valahogy nem csodálkozom hogy azzal a procival több pontot kapsz
Lord Vader:
bmatyi
(újonc)Majd csak belejön ő is
Mondjuk 2nap alatt cirka 65hsz
-
kisza25
félisten
válasz
ezek már kemény eredmények, lehet én is meglesem 1,262V a karim mennyit megy
mondjuk az eredményekben keményen benne van a proci is -
Alister71
nagyúr
válasz
Iszonyatosan megy az a kártya, jól jártál vele.
mod: nálam a vörösborban beáztatott agy hatására szokott ehhez hasonlókat kapni a 6850, és másnap reggel mikor bekapcsolom a gépet, csak reménykedek, hogy nem történt semmi baja.
-
Sandrew
őstag
válasz
Alig kaptál több pontot a szénnéfeszelt/húzott 5870-el mint én az 5850-el
+1000
-
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #20234 üzenetére
Lehet, hogy tényleg a ccc zavar be....?
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20166 üzenetére
ja igen arra gondoltam, a lényeg, hogy az a gyári feszültség tehát annyitól nem lehet baja
MZsoltee:na várj csak -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20164 üzenetére
neked 1,163V a gyári feszültség 850Mhz-hez?
-
válasz
dangerzone #20154 üzenetére
GPU-Z az mindég a DRIVER től kéri le a fesz értéket nem a kártyán található fesz szabályzótól! Driver ben meg a referencia értékek találhatók!
#20150 MZsoltee :
Valós fesz értéken nem az AiDA64.el (vagy bármi egyéb progival) mért értéket értem, hanem fizikálisan a kártyán MULTIMÉTERREL mérhető feszültséget! amit valóban kap a GPU nem programok által monitorozott érték!1-2.példa! : Aida64 ben 1,163.v nál 1,208.v a mérhető feszültség a GPU.n! 1,1328.v nál pedig 1,192.v a mérhető érték! 1,25.v nál pedig 1,31-1,32. kap már!
És még egy érdekesség minnél jobban levan terhelve a GPU annál jobban mászik el az eltérés és sajnos felfelé!
Ez nem a 5850 XTREME hibája szinte az összes VGA nál így van, csak amég nem merül komolyabban bele az ember ezeket nem tudja!
Aida64.be 1.163.v Játék alatt (Shift2.u) a mérhető fesz 1,208.v ugyan ez FurMark Xtreme burning módban már 2,24.v ra mászik fel! Tehát óvatosak legyetek a fesz emeléssel!
(főleg FurMark tesztnél)
-
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
Sajnos az AC Twin Turbo Pro Ventije 21.% on annyira alacsony fordulaton jár kb: 450-500.RPM hogy képtelen mérni bármelyik monitorozó progi így ugrál össze vissza az RPM kijelzés kb: 65.% nál tudják már mérni rendesen a progik még 50.% nál is csak néha ugrik be a rendes valós fordulatszám!
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
ilyen sebességnél már tárgyak repülnek a szobában a gépház felé
-
Mittu88
senior tag
válasz
dangerzone #20071 üzenetére
én semmi ilyesmihez nem értek, szóval úgy, hogy tudtam mit csinálok biztos nem állítottam semmin
procit akartam húzni, de kb csütörtökön jön meg az ac freezer 13 pro hűtőm, majd csak felcuppantás után kezdem el húzni a procit
azért köszi a segítséget, hatalmas riszpekt
-
Mittu88
senior tag
válasz
dangerzone #20067 üzenetére
ez a durva, hogy terhelés nélkül, de sztem 3D-ben, mert a windows 7-es aero szarja 3D-s (vagy rosszul tudom?). sajnos csak 1 pci-e 16x-es van. legújabb catalyst van fent (11.4), nem húztam semmivel (még ati overdrive-val sem)
amúgy tápom gigabyte superb 460W -
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #20052 üzenetére
Ha van, akkor én is szeretném tudni!
-
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #19756 üzenetére
1.163V ennél is.
-
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #19731 üzenetére
Nem. Ez a számomra szebb hűtős verzió
kicsit tartottam is tőle, miután megrendeltem, de mint látható, ez is elég szépen elszaladgál 975/1250-en, és ráadásul ez tényleg jobban is tetszik
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19731 üzenetére
-
válasz
dangerzone #19715 üzenetére
Nem ez a gép amibe az 5850.es van, csak játékra van tehát akár így is (1,25.v os GPU-n) hagyhatnám mert úgyis csak akkor megy amikor játszom!
24/7.re ezt a konfigot használom
De azért nem ennyire felhúzva csak ilyen lájtos 4.Gigán járatva meg a vga is alapon hajtva!
Egyébként meg 1,125.v és 800/1050.es órajelek vannak BIOS.-ba írva így használom a 5850.est már 1.hete mióta megvan!
-
Alister71
nagyúr
válasz
dangerzone #19681 üzenetére
Elég szép az a gpu score, nem olyan rossz kari az.
-
válasz
dangerzone #19686 üzenetére
10.perc az hosszúú........!?
pontszámot nem befolyásolja, de én a részletes FPS-ekre lettem volna kíváncsi nem össz pontszámra!
-
válasz
dangerzone #19681 üzenetére
köszi!
Kár hogy nem teljes tesztet futtattál (Feature teszteknél nincsenek pontszámok)
-
válasz
dangerzone #19615 üzenetére
Csinálnál Alapórajelen (800/1000) is egy Vantage tesztet? (proci maradjon így 4,38.on)
-
jagada
addikt
válasz
dangerzone #19625 üzenetére
Amikor cserélgeted a kártyákat leszeded majd újrarakod a Ctalystet vagy csak kártya ki, kártya be?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
dangerzone #19625 üzenetére
Gratula, nem gondoltam volna hogy 4890-hez képest is ilyen szépen produkál
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19623 üzenetére
Lesznek, délután elvileg jövök én is...
Végülis mit érzel, erősebb a 4890-esnél, vannak esetleg konkrét méréseid?
-
joshua7
veterán
válasz
dangerzone #19589 üzenetére
Tudnál tolni egy Vantage/11 kört is?
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #19603 üzenetére
páran 2-3db-ot is vettek, aprón felbukkanhat pár ~35eFt környékén
-
Mika1227
őstag
válasz
dangerzone #19597 üzenetére
Az jó mert úgy néz ki én is beruházok egy ilyen Extreme verzióba!
Hűtése milyen halk, hatékony?
Csak sajna nekem nincs olyan jó procim mint Neked így a kihajtása nem lesz túl jó de ez van! -
Speed®
titán
válasz
dangerzone #19585 üzenetére
Ejha..azért korrekt..érdekes lesz kis +fesszel majd, ha lehetővé válik.
Adjál a procinak is, szerintem lazán 20k fölé mész..nekem is ment ;p -
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #19581 üzenetére
Szép eredmény, szerintem a vram megy feljebb is
Neked ezt küldték ? [link]
Közben látom, 5000-nél van vége a mem-nek.....
-
Speed®
titán
válasz
Nem rossz..a 4890et elkalapálja mindenképpen. Az 5870 kap 1.2Vot..odáig nincs gond végülis..vagyis lehet, nyilván a VRM méretezése/hűtése beleszól..ha a GPU nem fő meg így, már nyertél a cserével. 1/5GHz?
-
MZsoltee
veterán
válasz
Szép szép
, az enyém is menjen ennyit és akkor boldogság lesz!
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19578 üzenetére
Sztem 1,2Vig tuti nincs gond, de teszt erejéig meg lehet próbálni az 1,225-őt is, talán az 1,25-öt is, csak figyelni kell a hőmérsékleteket...
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19575 üzenetére
Kíváncsi vagyok mire jutsz az 5830-al! Így látatlanban azt mondanám nem volt semmi értelme a váltásnak...
Az alapfesz itt is akkor jó ha alacsonyabb, mint a prociknál? Kíváncsian várom már az 5850-et, de csak holnap- holnap után fog ideérni.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #19575 üzenetére
Trixxxel húzd..amit kell/lehet, azt tudja állítani. Feszt még(?) nem.
Persze, hogy igénytelenebbnek hat..költséghatékony edísön
Hovatovább kíváncsi leszek, mire jutsz vele..magas az alapfesz.. -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #19487 üzenetére
azonos áron HD5830 itt a ph teszt
amúgy 25eFt most ipon-on -
GAbre
veterán
válasz
dangerzone #19487 üzenetére
Hát 1eltalán nem vagyok benne biztos,h a 4890 erősebb lenne,mint az 5830...
Újabb technológiával csinálják,ergo kevesebb energiát eszik,és jobban tuningolható is "elvileg"!
Dx 11es játékot meg a 2 kezemen is bőven meg tudom számolni,h mennyi van!
Sajna annyira nem elterjedt még,de lassan-lassan... -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #5390 üzenetére
Ettől függetlenül nem is mondod Gerisznek azt,
hogy 4x FPS-t már jónak kellene látnia...Szerk: amúgy játékja válogatja, van ahol olyan jól
sikerült pl. a motion blur, hogy kevesebb is "elég".
Persze ha ilyen "kihegyezett szemű" vagy, s már
megszoktad úgy, akkor csak az lesz elég...Én csak azt nem értem, hogy ha valaki egyértelműen
leírja, hogy nem érzi egyenletesnek a 4x FPS-t, akkor
miért kell megpróbálni meggyőzni az ellenkezőjéről.
Amúgy meg ha leveszi Ultráról High-ra, valszeg annyit
gyorsul az egész, hogy megvan a fix 60, amit jónak lát. -
katt777
félisten
válasz
dangerzone #3522 üzenetére
Ha másért nem, hát az Oblivion miatt muszáj lesz bevállalni egyszer (no de DX9-ben meg nem olyan acélos azért, ahogy nézem), minden másra elég a 4870 fullban, akár még csökkentett órajelekkel is. Persze lehet, hogy van valami tech vacak, amihez nem elég, de előbb olyan játékot készítsenek, amely érdekel is. Wolf volt az utolsó ilyen, de az megint nem a hű de brutál grafikáról volt ismeretes.
Viszont mindenképpen meg akarom várni, mit tud majd a GT300, mert ha mindazt, amit az ATI, csak még PhysX-et is, akkor a mostani 5xxx tulajok szívhatják majd a fogukat. Január előtt úgysem érdemes VGA-t venni.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2729 üzenetére
A játék teljesen folyamatos (1680*1050,VH,2xAA). Az elején néha meg-meg akadt, de aztán rájöttem h. azért mert közben ment a torrent 4mega le/2 mega fel sebességgel.
arn: 1020-at lőtt be a Catalyst, én 1000-en néztem csak a GPU-t (eddig csak sima Crysis alatt), nem fagyott ki, nem hibázott, stb.
Csak az a vas meg az S1. A vas olyan vastag h. nem férne be ramsüni az S1 meg közé.
Egyébként sem vagyok benne biztos h. ilyen "messzeségből) túl sok hőt le tudna vezetni (VRAM - hővezető párna - vasdarab - két oldalú ragasztó - ramsüni).Kivenni már nem venném ki a kártyát, s fényképezőgép csak a telefonomon van. De egyébként teljesen ugyanúgy néz ki, mint amit linkeltem képet, csak rajta van még az S1.
A Silenx fix 700-on, a Coolinket meg a CPU hűtővel együtt szabályozza a lap: idleben 490-500rpm, terhelve 1200-1300rpm. -
Devid_81
félisten
válasz
dangerzone #2729 üzenetére
Biztos be lehet ugy allitani, hidd el
Es most jon a cry engine 3...arra megint 3 evet kell varjunk , hogy legyen hozza gepunk -
janos666
nagyúr
válasz
dangerzone #2698 üzenetére
Én is moddoltam a DVR-216D-met L-re, hogy legyen labelflash.
És a DVD-nek semmi baja sem lesz, ha fordítva teszed be, kár volt resetelni.
Amúgy is, az 5850 azért nem csúcskategória, elvileg még az 5870 sem az, csak pillanatnyilag ezt a szerepet tölti be a gyakorlatban, mert nincs még ellenfele házon belül(i kétmagos) személyében sem. És meg is tudja szorongatni, ha mondjuk Crysis-ezni támadna kedve, jól jön minden plusz FPS.Nekem villódzott a 4870-es memória órajel váltáskor. De ez csak akkor történt, ha én váltottam, mert épp ezért nem is volt a gyári BIOS-ban csak egyetlen órajele, ezért is volt magas az idle fogyasztás(, és zajszint).
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2696 üzenetére
Én anno moddoltam a NEC 2500A-s írómat 2510A-ra. Úgy már tudott kétrétegűt is írni.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2685 üzenetére
Megvan a megoldás:
Zalman ZM-RHS70 ATI Radeon HD4870 VGA Heatsink
Azt olvastam, a VRM-nél lévő lyukak az 5850-en egyeznek a 4870/4890-ével (javítsátok ki, ha nem így van).
Már csak az a kérdés, h. lehet ilyet kapni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2685 üzenetére
Érdekes módon, nekem se villódzik, szintln 4850 tulaj vagyok.
-
Tommmmka
senior tag
válasz
dangerzone #2683 üzenetére
az DDR3.as a GDDR5-ös kártyákkal volt hasonló gond (legalábbis nálam 4890-nél jelentkezett)
-
calf
tag
válasz
dangerzone #2545 üzenetére
annyira nem vok benne de hawer mondta h egy pcie slotba 1 gef kari 2x2 maggal bakker
mi ezt istenitjuk de valojaban mik lehetnek már??
amugy meg ha hazat is épit megveszem
kevesebb palinka fogy -
calf
tag
válasz
dangerzone #2543 üzenetére
ez a radeon mar olyan h helyetted bemegy dolgozni és hazaadja a pénzt
x2 be milyen lesz?? huuuuuuuu -
-XadAnuX+
őstag
válasz
dangerzone #2539 üzenetére
Eltaláltad a procit.
Remélem hamarabb divatba jön. Nagyon kíváncsi vagyok erre a karira. Ahogy olvastam, nem nagyon hangos, és ehez jó teljesítménye is van
295-ösöm olyan hangos volt mint egy traktor, ha felpörögtek a ventik alatta. Nekem fontos, hogy csendes legyen. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2532 üzenetére
Ebben viszont igazad van. Akkor várok.
-
DrJános
aktív tag
válasz
dangerzone #2528 üzenetére
Szép eredmény, gratulálok hozzá. Sajnos úgy néz ki, hogy nekem is meg kel majd rángatnom a E 7400 at mert gyenguska lenne a az 50-és 70 es hez is,( pedig tényleg nem vagyok a híve az eféle dolgoknak,( és ráadásul itt hosszú távról kell beszélnünk mert nem lesz pénzem erősebbet venni jó ideig) de én csak addig fogok menni hogy a mostani gyári hűtvel csinálok 1 tesztet és megnézem a hőmérsékletet, utána rakok rá 1 Cooler Master Hyper TX3 és csak addig húzom amíg ugyanazon teszt mellet ugyanannyira melegszik alatta vagy valamennyivel kevésbé (a teszt az progival lesz csak most még nem ismerek ilyen progikat, de a Proci topikban biztos akadnak bőven, akik tudnak segíteni ebben)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2530 üzenetére
Nem, csak úgy hallottam, hogy nem kicsit lesznek energia zabálok, ugyanúgy, mint a többi nv.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2528 üzenetére
Most Te az nVidiára gondolsz? Mert ha igen, akkor tápot is kéne vennem.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
dangerzone #2229 üzenetére
max zúgolódásáról, nem?
-
lsc
nagyúr
válasz
dangerzone #1254 üzenetére
Mondjuk az is elég baj hogy itt mindenki okosabb a tervezőmérnököknél, hiszen itt "mindenki" tudja hogy azok a hőfokok magasak, a hülye gyártó meg csak kiadta . Az egészben meg az a jó hogy a sok tudatlan aki csak megveszi és berakatja a gépbe és használja, azt sem tudja hány fokos a kártya . A nagy többség nem jár a ph-ra, nem használ "szőrös fánkot", csak egyszerűen használja .
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #1092 üzenetére
Nem érte semmi kár, teljesen ép, még a maszek porszűrők is benne vannak.
FragMaster: Igen, ez a lényeg: ki kell próbálni. Először a gyári beállításokat, ha az meleg/hangos, akkor ATT-t, ha azzal sem OK, akkor lehet borítást leszedni és ventit cserélni v. pluszba rátenni, de ha már vett az ember egy jó kártyát, a hűtő cseréje csak a legvégső lehetőség. Mellesleg annyi ráfordítással egy jó házat is lehet venni, az kapásból -10°C.
Ha az 58xx teszt is olyan lesz, mint az i7 8xx és az i5, akkor abból inkább nem kérek.
tzsolesz: Hát, mint 4870 tulaj, engem akkor kezd el majd érdekelni a váltás, ha lesz olyan játék, amely igényli a Dx11-et. AVP3-tól már most tartok, hogy esetleg nem qrják el, és akkor nagyon fog hiányozni egy DX11-es kari.
tome.jr: Az egészen biztos?
Csak mert tudtommal ez chipset függő.
JaniS: Csak az lehet rasszista, aki kizárólag fehér csokit eszik. STALKER nyilván megint pre-pre-gammában jött ki, ahogy szokták, aztán a sok béta teszter most azt hiszi, hogy játszik.
gbors: GTA4-nek sem azért kell la sok RAM, mert igényes a grafikája, hanem mert szarul van leprogramozva. Modokkal tudtommal simán megy 512MB-os kártyán és 2 magos procin is. Volt ez sokáig téma anno 48xx topicban is.
Findzs: Éppen Carmack bácsi mondta, hogy ha akarja az ember (no meg, ha ért hozzá, ami a legtöbb játékgyártó alkalmazottaira nem kimondottan jellemző), DX9-ben is lehet szép grafikát programozni. Ez ügyben javaslom a Maximum Oblivion-os cikkem elolvasását, abban lehet látni, hogyan alázza porrá egy 3 éves játék szépségben a mai DX10-es grafikákat.
Abu85: Hát, Wolfensteinben elég szépen átdolgozták a Doom engine-t.
Keldor papa: Akinek van ATT-sza, az messziről lesz.rja a kártyák gyári fogyasztását. Az én 4870-em sem eszik annyit, főleg 2D-ben, mint "kellene" neki.
-
válasz
dangerzone #1092 üzenetére
Vagy az amd-hez megy, azt nem irta mire kell a zsozsoka.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #1084 üzenetére
Pénzé', vazze.
Muszáj.
Mintha a szívemet tépnék ki.
-
Dare2Live
félisten
válasz
dangerzone #989 üzenetére
azért ezt így kijelenteni dőreség....
Van aminek segít a +2mag pl GRID vminek meg nem. Az E8xek meg csipöből tudnak 3.8ghzet azzal meg ahol nincs meg a tökéletes játékélmeényhez szükséges 60fps az VGA miatt lesz alá Crysis.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
dangerzone #335 üzenetére
-
Crytek
nagyúr
válasz
dangerzone #195 üzenetére
Nem is ez volt a szándék!
Abu85 cikke a PH-rol:
"Az új Radeonok legnagyobb újdonsága természetesen a DirectX 11-es API támogatása. Az AMD már számos játékfejlesztővel dolgozik együtt, így a kártyák rajtjára elintézték, hogy az EA Phenomic közkedvelt stratégiai játéka, a BattleForge már használja is a compute shader újításait. Ennek segítségével a játék DirectX 11 módban átlagosan 25-30%-kal gyorsabban fut a DirectX 10.1-es módhoz viszonyítva, míg a DirectX 10-es eredményhez képest 50%-os gyorsulás mérhető. Ez természetesen nem minden, ugyanis már kiderült, hogy a hamarosan megjelenő Dirt 2, S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat és Aliens vs. Predator című játékok is támogatják a Microsoft új API-ját, sőt a compute shader kódokkal elérhető gyorsulás mellett a tesszellátort is bőszen használják majd az előbbi programok. Ezenkívül az AMD bejelentette, hogy a Lord of the Rings Online és a Dungeons and Dragons Online: Eberron Unlimited is DirectX 11 támogatással érkezik."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest