- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lvnt
őstag
válasz
darál0w #10494 üzenetére
Persze!
Mondom, lejjebb mentek a hőmérsékletek. Ja, és ugye fokozatosan csináltam, és amikor mindig vissza kellett mennem, hogy lejjebb/följebb tegyem az értékeket, akkor az előzőn van. Szóval biztos, hogy kevesebb a feszültség.
Lehet, igazad van. A lapomat sem jól jelzi ki az Everest, 870 helyett 770-nek jelöli. Megpróbálok keresni egy újabbat.
-
Pagi79
tag
válasz
darál0w #10473 üzenetére
Ez persze így is van, de a prime 100%-on nyúzza a procit, a játékok meg elvileg nem...
épp szerdán írta nfsu, hogy Dirt 2 alatt 35%-ban volt átlagosan terhelve a procija...lehet túl sokat aggódom, és túl sokat nézegetem a hőket...
Szerk.: illetve a prime-ban 57 foknál nem nyomta olyan magasra a fordulatszámot, mint játékban 50 foknál... tehát az 57foknál miért nem pörgött fel 6400-6500-ra hogy jobban hűtsön? ezt nem értem...
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
darál0w #10382 üzenetére
Lehet, de nem valószínű. De azért majd meglesem a hűtést
Akármeik foglalatba teszem a ramot ugyan ezt csinála-.- De csak ezzel a lappal,
Az a baj h "márkásabbb" rammal még nem sikerült kipróbálnom csak kingmaxokkal, de mind 1 ik ezt csinálja valahol olvastam h nem szereti egymás a phenom meg a kingmax ebbe a lapba. De majd kiderül, vagy ha addig van valami ötletetek még azt szivesen megpróbálnám -
Lucifer6280
aktív tag
válasz
darál0w #10374 üzenetére
Még 1 kérdés Tudom h nem ebbe a topicba tartozik de lehet nektek több ötletek van a jelenségre. Olyan Gondom lenne h van 1 Gigabyte GA-MA790FX-DS5-ös lapom benne 2x2GB ddr2 800MHz-es kingmax ram + AMD Phenom II 940 BE-ÉS néha furcsa módon ilyen random újra indulásokat kapok. Ami hajtja mindenzt az 1 Corsair VX550W+ Giga 4870 1GB van melette. Ha valakinek van ötlete vagy megoládása a dolgokra az kérem segítsen. A lap topicjában már feltettem ezt a kérdést de nemsokmindenre jutottam.
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10347 üzenetére
Szerinted meddig menjek el órajelben? 1.45nél többet nem akarok adni feszt. Szerintem ott már nem szeretné a freezer sem. Teszem azt ha felviszem 3.8 körülre (amit szerintem ezen a feszen nem fog elvinni) akkor a ht nb nem baj ha vissza van osztva 1800-2000 közé, vagy érdemes valami arányos növekedést ezekbe is belevinni. Főleg nbnek mert ht azt tudom nem szeret 2000 fölött.
-
antikomcsi
veterán
válasz
darál0w #10356 üzenetére
Nem árt megpróbálni, igazad van, csak nincs sok választása. Egyébként én sem látom, hogy oda lenne írva, lehet csak az awardflash-ben írta ki?
Már nem emlékszem, de valahol biztos írta, legalábbis remélem nem képzelődtem, mert az durva lenne.
Gondoltam is, hogy nem baj jó a beta is, csak ismerje fel rendesen az 1055T-t.
szerk:
Ja, nem a hozzászólás volt félrevezető, én voltam figyelmetlen.
Kétszer is. Nameg a másik topikban is.Tyűűű, jobb ha megyek kicsit játszani, hogy magamhoz térjek.
-
antikomcsi
veterán
válasz
darál0w #10354 üzenetére
Mondjuk igaz, ott van a képen, hogy c2-es, de én valamiért azt hittem, hogy c3-as. Lehet azért, mert azt hoztad szóba, mint lehetőség.
Én már nem tudom, hogy a múltkor sem volt e kiírva, de az biztos, hogy amikor kicsomagoltam ott volt, hogy beta, és nem is lehetett telepíteni wines alkalmazással, mert kiírta, hogy nem megfelelő verzió. Csak dos alól lehetett felnyomni. Gondolom azért, mert így volt megcsinálva "hülye biztosra".
Aki nem tudja, hogy mit csinál, véletlen se tehesse fel. Végülis nem rossz.
-
antikomcsi
veterán
válasz
darál0w #10351 üzenetére
Igen, de az beta. A lehutolsó a 2904-es, és az jött ki a C3-as 965-höz.
Egyébként ugyan az a két bios, csak a beta-ban vannak x6 cpu kódok. Legalábbis, ahogy néztem a múltkor.
Hogyhogy minek? Mert a nagyobb számú, biztos jobb!
Vagy lehet benne volt az előzőben
, és ez csak javítás, de az tuti, hogy a 2904-et volt a legjobb használni. Illetve a 3002 beta-t.
-
JoolsNOS
veterán
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10270 üzenetére
Na megvolt életem első biosfrissítése.
Úgy néz ki sikerült, bár ezzel a @Biossal nem volt nagy művelet. Bár majd a másik gépet biosból kell frissítenem mert nem lesz win rajta.
Legrosszabb esetben ha el sem indul a 945, akkor meg átrakom a 920amat az új lapba (azt felismeri alap biossal) és úgy frissítem.
köszi a segítséget még 1*. -
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10251 üzenetére
Egy teljesen "friss" rendszer lesz összerakva, tehát formázott vinyó. Ha pl a második eset jön elő (remélhetőleg az első nem fog) és indul a bios, csak furcsaságokat ír a procira - akkor azt pendrivról tudom frissíteni? Az új biost már most letöltöttem, de a cucc hétfőn érkezik.
-
nfsu17
veterán
válasz
darál0w #10257 üzenetére
Hát figy, ha "jón" azt értjük, hogy 5000 rpm mellett talán képes nyáron a 28 fokos nyugati fekvésű szobámban 62 fokra hűteni, akkor elismerem, "jó". A házam amúgy mellesleg elég nagy és jó szellőzésű, de mondjuk lehetne jobb, majd szerintem meg is csinálom jobbra.
Köszi a megerősítést
, már ki is néztem, szerintem jöv. héten már itt is lesz.
Ha leáll, akkor az bíztató. Eddig szerencsére még bírja, télen is bírta, most meg pár napig nem kínzom.
-
FTPeet
csendes tag
válasz
darál0w #10243 üzenetére
Szia!A Youtube-on láttam egy tesztet,amin egy srác lecseréli a processzorhütőjét egy C.M. TX 3-ra,egyébként egy Athlon x2-es 6000+ prociról van szó,és büszkén mutatja hogy már csak 60 fokos a proci!Előtte 73 fokos volt a proci a régi hűtöjével!Akkor azt nem értem hogy eddig hogy nem főtt meg a procija?
-
FTPeet
csendes tag
válasz
darál0w #10241 üzenetére
Köszi,de én nem nagyon merem cserélgetni hűtőket,meg most végül is el leszek vele ezen max.60 fokon.Nem hinném hogy az alap hütő jobb lenne mint a TX 3 !Nem lesz itt semmi gond!Köszi a segítségedet!!
Ha nagy a baj ,lecserélem egy C.M. 212+-ra!De előtte letesztelném az alap hűtővel,ahogy írtad.
-
FTPeet
csendes tag
válasz
darál0w #10234 üzenetére
Az Everestnél,melyik hőmérséklet értéket kell nézni: a CPU vagy a magok hőmérsékletét?Mert akkor nem a gépem szellőzésével,hanem az én értelmezésemmel van a gond
!Egyébként lepasztáztuk,és pár fokkal jobb lett!
Neki eresztettem a prim95-öt,és oké volt minden!Kb. 1 órás teszt után max.59 fokos volt a magok hőmérséklete,a cpu pedig 55 fokos lett.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
darál0w #10171 üzenetére
Vinyó lesz sajna
Emelkedik a Raw Error Rate is.. Meg a Write Error Rate is... Samsungot soha többet nem veszek az tuti... F2 széria utána az F3 is valószínűleg ilyen lesz. Gondolom bad sector nélkül soha nem cserélik ki. :
Mindegy legalább nem a proci, vagy proci+ram kombó. Egy HDD-ről csak életem összes adata halhat meg
Na de kösz a segítséget mindenképp! :
-
Ren Hoek
veterán
válasz
darál0w #10169 üzenetére
Köszi a helpet
Memtest volt, egyelőre nemtalált hibát, de majd még ráeresztem.... Lehetséges valóban az int vga kavarhat be... már nem először volt vele apróbb gondom, most új driverrel remélem megszűnik. HDD lehet még a másik ok, mert Samu F3 produkál write error rate-et, már 10nél jár... de egy másik tulajtól hallottam, hogy ez ilyen, elvileg majd 100nál nullázza magát
Majd lesz VGA vétel, remélem megoldja. Addig meg marad a CTRL-S nyomogatása millisecundumonként
Nehogy elvesszen a work.
De a lényeg amiért ide írtam, hogy Phenom II vs DDR3 téma remélhetőleg kizárható (mert sajna elég sok panaszt olvastam a hónapok alatt a ramos topicban - Memtest OK és mégis fagyások) Végülis ha eddig nem akadt össze a rammal a Phenom, akkor szerintem nem emiatt van. Csak a csontegérre fagyás miatt volt ez a félelmem a proci miatt, hogy behibázik és lehal.
-
-
válasz
darál0w #10122 üzenetére
Na akkor már csak azt kellene elárulnod, hogy mihez milyen feszültséget állítsak/állíthatok be.
Az NB-t mekkora frekire érdemes állítani, ami még nem hardcore tuning?
Illetve mik azok a feszültségek, amiket nyugodt szívvel lehet alkalmazni léghűtésnél? (A ház egy Centurion 590, viszont asztal és fal közé van sarokba szorítva
. CPU-t egy CM Hyper 212+ hűti)
-
válasz
darál0w #10120 üzenetére
Az NB 2130 MHz-en AUTO feszültség beállításoknál simán ment
. Mondjuk durva stabilitás tesztre nem volt időm.
Érdemes egyébként az NB-vel küzdeni? Számottevő teljesítménynövekedést fog hozni?
Az a koncepció, hogy a C'N'Q megtartása mellett, ha egy alkalmazás igényli, akkor a gyári teljesítménynél nagyobbra tudjon kapcsolni a rendszer
Nagyon köszönöm a segítséget. Utoljára egy C2D E6550-et tuningoltam és az egy kicsit más világ
-
válasz
darál0w #10116 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem, a RAM-hoz állítsam be azt a Referencia órajelet, amin még elmegy, és utána emeljem a CPU szorzót.
Tehát, ha elmegy mondjuk 1800 MHz-en a RAM, akkor 8 * 225 MHz RC
CPU: 16 * 225 = 3600 MHz
NB: 10 * 225 = 2250 MHz
HT 9 * 225 = 2025 MHzJól értelmeztem a mondandód?
Akkor ezek szerint nincs jelentősége, hogy a kívánt órajelet alacsonyabb RC-vel és magasabb szorzóval, vagy magasabb RC-vel és alacsonyabb szorzóval érem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kedvenc zene a mai napra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest