- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
JoolsNOS #9534 üzenetére
Jah, nézek majd újabb verziót. Proci feszt nem szeretném állítani, mert a Giga lapok elvileg nem működtetik a C&Q-t, ha ellállítom autóról. Most 15x230-on nyomom, 3,33as ramszorzó, 9xes NB szorzóval és a HT freq-re 2ghz-et állítottam be, viszont Cpu-z szerint 2300-on megy. Jó ez a beálíltás? 6 kör IBT lefutott simán
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
JoolsNOS #9446 üzenetére
" Its not a case of the options switching you from Dual to Single channel at all.
Its is an option that affects how the memory is addressed by the CPU.
When running ganged mode your memory controller will operate in 128-bit mode. This has the benefit of giving the whole CPU a massive memory bandwidth. When handling one application that greatly benefits from higher memory performance this is the option you want to be sticking with.
Unganged basically will split that 128-bit memory bus into 2 x 64-bit, so you will essentially have two memory buses. Because of this, Unganged is particularly useful If you are a heavy multitasker, as you are packing 2 memory controllers effectively.
It will not force single or dual channel setups. Your memory will always be dual channel regardless of which configuration you choose.
It is simply a case of how you wish your system to be tuned. If you are using your PC for a live audio take, handling multiple tracks, then ganged will benefit you with the higher memory bandwidth.
If you are wanting to do some encoding of some movies while you have a quick blast on CS:S, however, go with unganged, as then one half of the memory controller will be dedicated to each running app. "
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
JoolsNOS #9446 üzenetére
Ganged mód: 1*128bit dual
Unganged mód: 2*64bit dualItt egy régebbi teszt: http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=846623&rtoid=9446
Nem mutat sok változást, de én a tesztjeim során jobb eredményeket mértem, ill. úgy vettem észre a játékok is kicsivel jobban kedvelik az 1*128bit-et.
Amilyen progikat én használok azon az 1 szál jobban produkált.Egyébként csekély a változás.
teszt:
http://prohardver.hu/teszt/processzorok_melylelektana/bevezeto.html -
szepit177
csendes tag
válasz
JoolsNOS #9410 üzenetére
Köszi a helpet JoolsNOS és Cadal!
Akkor felrakom a Mugen 2-t bár nem egyszerü munka mert szerintem pont az AM2 -3 -as foglalat a legrosszabb ebből a szempontból
a lefogató lábak nagyon hülyén mutatnak a lapon és nem is fekszik fel rá van legalább 5mm
a kettő között
Mind1 majd "játszok"vele -
-
-
-
-
miresz
veterán
válasz
JoolsNOS #9245 üzenetére
Szerintem a memóriákat hagyd a mostani időzítéséken ha stabil így,fesz emeléssel pedíg ahogy az előbb írtam 1.4-ig elmehetsz. De ezt próbálgatni kel mert minden lap és proci más,lehet hogy csak eddíg húzható mint amedíg most húztad,de lehet,hogy jobban ez proci függő. 2 egyforma proci nincs.
-
antikomcsi
veterán
válasz
JoolsNOS #8855 üzenetére
Mondjuk emiatt valóban nem kellett volna. Mint láttad, mikor új volt a lap a 8 pinből elvileg 4 le is volt takarva, hogyha nincs 8-as csatid azt a 4-et használd, amit szabadon hagytak. Meg lehet kapni átalakítót is.
Amúgymeg jól jön az a kis plusz a procinak, főleg tuningkor.
(#8857) Kroni1
Ha mondjuk 4+1 fázisról beszélünk, ami legtöbb esetben bőven elég, akkor mondjuk úgy, hogy fázisonként bizonyos feladat elvégzésére 1 alkatrész jut. Míg 8+2 esetén 2 alkatrész.
Ha egy adott procit nézünk tuningkor, az ugyan annyit "kér" 4+1 és 8+2 esetében is magának. Csak előbbi esetben ezt fázisonként egy alkatrész végzi, míg utobbinál kettő.
Ami elméletileg kisebb terhelést jelent, ez extrémebb tuningnál járhat példáúl nagyobb stabilitással, kisebb feszültség ingadozással, vagy szimplán kevésbé melegszik, és esetleg az élettartama is kitolódhat jócskán.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak ilyen apróságokra, melyek előnye főleg izmos, és tartós tuningnál mutatkozik meg, nem pedig akkor amikor 1-2 napig megnézi az ember, mit tud a procija léggel. Egy 65W-os procihoz persze, hogy nem kell a 8+2 fázis, de egy éhes denebhez, amit esetleg kompresszoral hűtenek bizony jól tud jönni.
-
hétalvó
addikt
válasz
JoolsNOS #8755 üzenetére
alapórajel, a legkisebb feszültségen, azért szeretjük, mert nem melegszik annyira, ahogy jobban melegszik ha tunningolsz úgy ez fordítva is igaz.
a 920-asod szerintem elmenne 1.15V-al c&q-val próbáld ki megéri, figyeld erősen a hőmérsékleteket
akkor tuningolj, ha valaminek kevés lesz a procid, így megmentheted a földet
-
nfsu17
veterán
válasz
JoolsNOS #8755 üzenetére
Az alap órajelhez (955 - 3200mhz) adott egy fesz. érték, ami nem tudom, hogy mitől függ, alaplaptól, vagy nem.
Na ezt lehet lejjebb venni, mert a gyári túl biztonsági érték, azaz sokkal magasabb, mint ami lehetne. Azaz pl nekem 1,37V az auto, ezt vettem le 1,25-re, így semmi nem változott, nem lett lassabb a gép, csak gondolom most kevesebbet fogyaszt, hűvösebb, ezáltal halkabb. Kb 7-8 fokot csökkent így, és a többiek szerint még menne lejjebb is, de a biosban nem kóser a fesz. beállítása, így hagyom a további ténykedést. -
hétalvó
addikt
válasz
JoolsNOS #8718 üzenetére
ram frekije nalad 800
ha 250-et allitasz be akkor van a lapodban egy oszto amit ha allitasz egyszer csak kiirja a 833mhz-t, rakd arra az osztora, a ram feszulseget pedig azert emeljuk egy kicsit, 0.1-0.2V-al ha veletlenul nem birna a rendes orajele felett menni alapfeszen, hatha igy bir.
ac freezer, nem nagy, de talan birja, en inkabb egy 3.2-es orajelet javasolnel hozza, minden maradhat, de a proci orajelet 228-ra vedd vissza es a feszet 1.3V-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest