- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
Kint a 24.9.1 driver. Ahogy látom már nem jön fel az adrenalin ébresztéskor. Játékokkal még nem teszteltem.
Ja ebben már van AFMF 2.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egyik fórumos cimborám jó múltkorában elmagyarázta, hogy hogyan kell Windowson drivert telepíteni. Friss rendszertelepítés után netkábel kihúz, majd beállítod, hogy ne akarja felpakolni a hardverek drivereit. Utána letöltöd a WHQL drivert, majd feltelepíted. Azzal elméletileg probléma nélkül kellene működnie.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31695 üzenetére
Az ha jól tudom az a borzalmas 24.8.1. volt. Szerencsére nekem csak annyit csinált hogy a monitor bekapcsolásakor mindig előjött, meg volt egy-két fekete képernyő, ablakra ledobás. A legutóbbi még teszt driverrel már nincs semmi probléma, ahogy a 24.7.1. is rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Az, hogy taccsra vághatja a kártyát annyira, hogy már a post szakasz alatt szopó van és onnan egyszerűen nem kap jelet a monitor, hiába áll fell hallhatóan a windows. Nekem az augusztusi Adrenalin csinálta ezt. Eléggé megizzadtam, mire megszabadultam tőle.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bobalazs
nagyúr
válasz FollowTheORI #31693 üzenetére
De. Sőt ezen felül group policy csoportházirendben is be volt állitva, és mégis a netről lévő driverre cserélte magát az amd.
Hiába mondják itt hogy user hiba, nem az. Egyszer csinálta nekem 3 év alatt. De csinálta! -
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz FollowTheORI #31691 üzenetére
Hát azt csak hiszed hogy nem
-
nagyúr
Illetve érdemes ezt is kikapcsolni.
Az ablak nevében van a neve amire keresni kell start-ból pl:És akkor nem tölt le/rak fel windows semmi drivert magától.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bobalazs
nagyúr
DDU-t toljál rá csökkentett módban, meg valami régi drivert dobjál fel rá.
MOndjuk ezt.AMD Software: Adrenalin Edition 22.7.1 Driver for Windows® 10 & Windows® 11 64-bit
-
Omis
senior tag
Megjött a kép BIOS betölt a Windows is ,viszont felteszi a drivert és azonnal újraindul.
-
PuMbA
titán
válasz jeffreybboy #31687 üzenetére
Minden jó alapon. A Freesync-et automatikusan be fogja kapcsolni. Az AMD honlapjáról a legújabb drivert kell csak felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Shappire RX6800-at.
Sose volt Amd kártyám is teljese vakon vagyok.
Melyik szoftvert kell leszedni hozzá mik esetlegesen tippek amiket érdemes csinálni. Win11-el fog futni, amd Freesync prémiumot tud a monitorom, azzal kapcsolatban bármi beállítás stb?Egyedül az idő a barátom.
-
beef
őstag
válasz RetepNyaraB #31684 üzenetére
A béta drivernek mi köze ahhoz, hogy a bios kép sem jön be?
-
Omis
senior tag
válasz RetepNyaraB #31684 üzenetére
Én is gondoltam már rá .
De már mindent is végig játszottam ...holnap nekifutok egy próba kártyával aztán meglátom mire jutok.
Köszi -
RetepNyaraB
veterán
Szerintem ez a béta driver, nem a kártya. Áramtalanítsd a gépet. Vedd ki a kártyát, kapcsold át a biost rajta (ha van). Monitorbeállításokat reseteld OSD menüből, kártya vissza, áram a gépre, restart. Próbáld többször, nyomva tartott power gombbal lődd le-indítsd újra a gépet (ne a resettel). Ha elindult, szedd le a 'csába a béta drivert, stabil adrenalint neki (pl. júliusi) és NE tölts vissza OC beállításokat, majd reboot.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Omis
senior tag
Rx6800xt nyomattam a böngészőt egyszer csak kifagyott azóta nincs kép EZ VGA debug LED folyamatosan világit ha benne van a VGA ha nincs ha mégse világít akkor a boot LED világít helyett,
Ötletek mi lehet a gond ???
Köszi. -
PuMbA
titán
válasz Lackó1984 #31674 üzenetére
Értem. Akkor minden okénak tűnik. Viszont a Freesync nem működést hogy kell elképzelni? Az AMD Software-ben nem engedte bekapcsolni? Le volt tiltva a kapcsoló? Monitorod Displayport-tal van rákötve? Nekem úgy tűnik mintha csak megkavarodtak volna a beállítások. Talán telepítéskor egy beállítások alaphelyzetbe állítást kérve jó lett volna, de nem tudom. Lehet, hogy csak a végleges verzió lesz nálad jó
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Lackó1984 #31672 üzenetére
Vsync nem is használható AFMF-fel, tehát az helyes, hogy nem megy VSync-et el kell már felejteni, egy ősrégi 30 éves technológia, ami mindig is nem kívánatos dolgokat csinált, de sokáig nem volt rá más megoldás. Ezért lettek bevezetve az ezt kiváltó módszerek. Maximális képkockát limitálunk vagy a játékban vagy ha nincs a játékban erre állítási lehetőség, akkor a Radeon Chill-el. Freesync nálam működik, neked nem kapcsolható be a monitor beállításoknál?
Hány fps-ed van AFMF bekapcsolása előtt? 60 fps alatt nem ajánlott AFMF-elni a képhibák és a túl nagy késleltetés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Lackó1984
tag
válasz Szpisti #31665 üzenetére
Nekem nem vált be. Az FPS-t valóban duplázza, de ezzel együtt rengeteg hátránya van. (legalábbis nálam).
-A tuning kizárt, mert ami a 24.7.1 driverrel jó, ezzel képhibákat csinál.
-Freesync nem működik, vsync sem.
-Olyan képhibákat generál (alap órajelen is), amik az említett korábbi adrenalinnal nincsenek.Szóval engem nem győzött meg, megvárom a végleges verziót.
XFX 6800 nem XT a kártyám.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz deakzozo #31667 üzenetére
AFMF eddig is létezett az Adrenalin-ban Ez most egy előzetes verzió, hogy aki akarja tesztelhesse az AFMF2-t, ami már bőven használható kategória a sima AFMF-hez képest, ami semmire való volt.
Omis: Engem is, én is használom Az első AFMF volt borzalmas.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Lackó1984 #31662 üzenetére
Igaz. Egyébként a hot spot 90-95 fokig teljesen rendben van, az AMD ugyan 110 fokban határozta ezt meg, de szerintem az már kicsit sok, legalábbis ha folyton annyin megy. A videóban is peak az összes érték, azaz nem feltétlen ennyin megy egy játék végig, hanem bizonyos részeknél kicsit jobban megugrik, de még akkor is jóval a határ értéken belül marad.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Lackó1984 #31657 üzenetére
A linkelt videó alapján el van 2000 rpm körül 83 fok mellett, az meg nem olyan vészes még. Az látszik hogy maxon járatni értelmetlen, az azért már zajos lenne meg a ventinek sem tenne jót hosszabb távon, ráadásul fps - ben szinte semmi eltérés nincs.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Lackó1984 #31657 üzenetére
Az ASRock RX 6600 XT Challenger ITX redditen lévő beszámolók szerint hangtalan és backplate van rajta. A ventillátor gyári görbéjét jobb ha átállítja az ember magasbb fordulatszámra, hogy magasabb órajelre legyen képes boostolni a kártya.
Konkrét hőfokokat nem írt. A lényeg - hogy nem rossz. -
Lackó1984
tag
Van bármi hátránya az ITX méretű Asrock 6600 xt kártyának a nagyobb méretű változatokhoz képest?
Van erről tapasztalata valakinek?
Hőfokra gondolok elsősorban. -
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van itt PowerColor RX 6700 XT Fighter tulaj? Max. 23 cm-ig keresgélek a combosabb VGA-k terén és kíváncsi lennék a saját, valós tapasztalatokra.
Válaszokat előre is köszönöm!
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Tubica
senior tag
válasz Motion_Blur #31566 üzenetére
Szia !!!
Köszönöm szépen a segítséget / ajánlást !
Felvettem Vele a kapcsolatot, meg is kapta a kártyát és meg is javította. Valószínűleg hiába volt alátámasztva a kártya, így is meggörbült és ez okozta ezt az anomáliát.Ha minden igaz, most megfelelően működik (egyenlőre Ő nála működött).
Viszont egy másik kérdésem is lenne. Hibás támasztás miatt, megsérülhetett a PCI-e csatlakozó ? HA igen, hogy tudom letesztelni ?
Most egy RX 480-as van a gépbe, és az is ugyan azokat a tüneteket csinálja, VISZONT ha átrakom a másik PCI-e slotba (X8) ott semmilyen probléma nincs.
A teszt úgy nézett ki, hogy Prime95 + Furmark2 ment egyszerre. Ha a 16-os (felső) slottba volt a kártya, egy idő után kidobta, viszont ha az alsóba van, akkor semmi gondja. Van valamilyen lehetőség a tesztelésére, ami nem azzal jár, hogy el kell küldenem valakinek, vagy venni valami marha drága eszközt, amin világít 5 led és kész ? (esetleg szoftveresen lehetséges a megvizsgálás?)
Válaszokat előre is köszönöm !
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Warpig #31651 üzenetére
Az nekem nagyon csúnya problémákat okozott (hideg startnál nem adott képet, mintha meghalt volna a vga - minden gépindítás egy agyfasz volt, hosszú. Kidobtam, gond eltűnt.)!
[ Szerkesztve ]
-
Warpig
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31648 üzenetére
Az augusztusi van fent.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
mpierre
veterán
Vízhűtésnél ezeket mondja a referencia karira: [link] Ha a léghűtője alá kellene, akkor meg ez: [link]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Bmwman86
kezdő
Köszi a választ!
Aliról már nem merek mert már sok szart kaptam. ebay-on egyelőre nem találtam. Vagyis van egy helyen de 2 hetet írt. Lerendeltem demwebről. Csak magyar és ahogy néztem itt is tag. -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Ha a monitoromat visszahozom alvó állapotból akkor automatikusan bejön a Radeon vezérlő felülete. Hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Thx.
W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Bmwman86
kezdő
Üdv újra!
Na a már sokat emlegetett TUF RX6800XT-men a középső venti elkezdett döglődni.
Érdekes fémes hangja van.
Honnan érdemes a típusra megfelelő ventit rendelni, mert eddig csak a https://demweb.hu/ oldalt találtam ahol van hozzá.
A kártya még garis, de nem tudom nélkülözni így nem lehet, hogy hetekig VGA nélkül maradjak.
Előre is köszi a válaszokat. -
R0GERIUS
tag
válasz FollowTheORI #31639 üzenetére
Yep, NVIDIA-nál annyit nem számít, mert csak pár címre kapcsolja be a fentit (whitelist).
Viszont az AMD-nél fordítva van, csak pár címnél van kikapcsolva (blacklist). -
nagyúr
-
Iroil
tag
Sziasztok. A holnapi naptól NVIDIA tulajdonosból AMD tulajdonossá leszek. Az érdekelne legfőképpen, hogy a mostani rtx 2080s cserét követően behelyezek egy rx 6750xt-t, és hogy szükséges-e bármi beállítás a bios-on belül?
Milu
-
Omis
senior tag
tudna valaki linekt küldeni milyen hővezető pad kell az AMD Radeon rx 6800XT re?
(már kivannak száradva )
-
Yodamest
veterán
válasz Lacccca87 #31635 üzenetére
Szuperül átlátható az 55" arról a kb 1.2 méterről ahonnan nézem, akinek van ilyen nagy megjelenítője engem fog igazolni. Régen volt már, hogy dotáztam, szóval ezt nem tudom így megítélni, de lolban nagyon sokat számít a minimap mérete. És persze lehet, hogy "látod" milyen ikonok vannak ott, hol vannak az ösvények, de "látni" nem ugyan az, mint érzékelni az ott történteket, akkor is ha amúgy eszembe sem jutna a mapra nézni. Tehát tudat alatt is jobban érzékelem mi történik, mert "előttem van", ez egészen más szerintem, mint amiről te beszélsz, hogy tudatosan rá tudsz nézni és értelmezni tudod a mapra rajzolt dolgokat.
Tök más példa, de így tudnám kb leírni a különbséget, hogy mondjuk CS GO-ban 24"-on is lehet jól sniperezni, de ha leülsz egy nagy megjelenítő elé, ahol akkora a sniper célkereszt, mint a fejed, elég egyértelmű hogy pixelre pontosabban fogsz tudni célozni, mert jobban "látod" az ellenfél fejét. (és látni látod 24"-on is, de mégsem úgy)
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz Yodamest #31634 üzenetére
Hát ha 55" kell hogy lásd a térképet akkor ott már baj van Nem kukacoskodásból de 24"-on tökéletesen átlátom mi történik (igaz én DOTA-ról tudok nyilatkozni, lehet LOL-ban másképp érződik) főleg azért mert szem előtt van minden. 55"-nál azért rengeteg minden esik a perifériás látószögbe a távolság függvényében természetesen. Ezt hivatott/próbálja javítani a hajlított nagy kijelzők megjelenése a piacon - szerintem sikertelenül- de valahogy nem igazán aratnak sikert a játékosok körében.
-
Yodamest
veterán
De itt a kulcs: 60 és 120 között! Ezt alá is írom, viszont 120, 144Hz felett egy nem esportból élő ember számára már elhanyagolható az a megtérülés, amit képminőségben kap. A nagyobb képernyővel sokkal többet ér akkor már. (én pl. lol-ban a mapot elképesztő jól látom az 55" oleden, sokkal nagyobb mint a játékosok többségénél, ezáltal mindent látok rajta, jobban nyomon tudom követni az ellenfelek mozgását, sokkal jobban átlátom a pályán történteket, mint sokan mások az én elomban játszók, ezt számos alkalommal tapasztalom is)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Yodamest #31632 üzenetére
Ma már nem, de régi motorosként sokat CS 1.6-oztam, UT2004-eztem CRT-n majd LCD-n is Ma még nem tartunk ott, hogy azt a szintet hozzuk LCD-vel vagy OLED-del, akárhogy is nézem, de sokaknak így is elég a 60Hz / fps.
Jelenleg egy 165Hz-es monitorom van és ez egy jó oldal, ami mutatja a különbséget. Én nagy különbséget látok 60 és 120Hz között képtisztaságban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Na ezzel nem értek egyet. Az ilyen videók is amit linkeltél, úgy gondolom csak validálni próbálják az egyébként eladhatatlan sok Hz gaming monitorokat. Nálam ez ugyan az a kalap, mint a “miért jó a 8k” jellegű népszerűsítő, legtöbb esetben szponzorált tartalmak. Csak beviszik az óvatlanokat a susnyásba és elhitetik velük, hogy igényük van valamire, amire amúgy nincs, üdv a kapitalizmusban.
Te játszol valamilyen shootert pro szinten? -
RetepNyaraB
veterán
válasz korren #31630 üzenetére
Megfelelő beállításokkal simán menni fog a 144Hz. Online lövöldében ha nyerni akarsz úgysem a dizájn érdekes 🤷
Én a látványt szeretem kimaxolni a teljesítmény kárára. Nyilván nem warzone és baráti körében, de jeleztem is, nem játszom már, csak szingli sztorikat."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
korren
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31625 üzenetére
De nekem nem UHD kell.
~5 millio pixel vs ~8.3 millio pixel.
Némileg kevesebb számítás kell. A Freesync alja meg 48 fps? Ha azzal küzd az nagyon nem jó....
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
brabbitz
tag
válasz tobias88888 #31627 üzenetére
Akkor a nitro+ lesz, ha meg elviszik es nem nagyon van Nitro+, akkor ref kartya
koszonom[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
tag
Sziasztok! Szeretnek hamarosan, innen aprorol hasznaltan venni egy RX6800-at. Utolso kartyam az AMD-tol az 580 Sapphire volt, az egy nagyon jo kartya volt. Akkoriban tudtommal a Sapphire volt az AMD “EVGA”-ja.
Lattam van 6800bol referencia kartya is, azok mennyiben kulonboznek mondjuk egy Sapphire RX 6800-tol?
az utobbit vennem mindenkepp, de meg nincsen meg ra a keret, es ha elvinnek akkor meg a referencia kartyakat lattam, 3 ventisek es nem tunnek rossznak, de persze a kulso az nem minden.
udv
brabbitzzzz -
-
tobias88888
őstag
válasz korren #31623 üzenetére
Felbontás és játék függő, de a legtöbb játéknál 75fps felett lesz az a kártya. Már akkor is jobban megéri ha néha 75fps felett van, de windowsban meg minden máshol nagyon sokat számít. Viszont ha hozzászoksz, utána a 60hz zavaró lesz (pl melóban az van, ki nem állhatom)
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Motion_Blur #31622 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor hanyagolom a 75 Hz-et. Persze nincs baj vele, teljesen jó az is.-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Használ vki Radeon 6800 VGA-t UW-QHD (3440x1440) monitor kombóval?
Casual gaming, esetleg majd vmikor CoD Warzone /ha Verdansk visszatér /
75 Hz-est vagy 144 Hz-est vegyek?
Bírni fogja vagy a 144-eshez már VGA upgrade kéne?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
veterán
válasz bobalazs #31616 üzenetére
Én bizony ismerem a mondást, mert anno főiskolás koromban csapattam a Dawn of Wart elég sokat! A játék is jó volt nagyon, de maga az atmoszféra, a zene és az egységek hanganyagai... nagyon el lett találva minden. Szuper játék még ma is, pedig már a grafikája kezd lassan kikopni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Battlefield 1 (2016), minden ultrán 2560x1440p:
Látszik, hogy itt már a VGA rendesen pörög, és nem is éri el a 100 FPS-t
A CPU-nál működik az elmélet, hogy 1080p-ig van igazán jelentősége...[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #31598 üzenetére
Az az értelme, hogy ne dísznek legyen 144+ Hz-es monitorunk Ugye még mindig ott tartunk, hogy anno a hősidőkben egy 85Hz-es CRT tisztább képet adott mozgás közben, mint most egy 240Hz-es LCD vagy OLED 240fps-es tartalommal. Olyan 540Hz-nél kezd az LCD vagy OLED hasonló tisztaságú képet adni, mint egy képcsöves megjelenítő, de a 240Hz már elég tiszta. Lásd: 30Hz vs 60Hz vs 120Hz vs 240Hz vs 540Hz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest