- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
válasz Motion_Blur #31566 üzenetére
Szia !!!
Köszönöm szépen a segítséget / ajánlást !
Felvettem Vele a kapcsolatot, meg is kapta a kártyát és meg is javította. Valószínűleg hiába volt alátámasztva a kártya, így is meggörbült és ez okozta ezt az anomáliát.Ha minden igaz, most megfelelően működik (egyenlőre Ő nála működött).
Viszont egy másik kérdésem is lenne. Hibás támasztás miatt, megsérülhetett a PCI-e csatlakozó ? HA igen, hogy tudom letesztelni ?
Most egy RX 480-as van a gépbe, és az is ugyan azokat a tüneteket csinálja, VISZONT ha átrakom a másik PCI-e slotba (X8) ott semmilyen probléma nincs.
A teszt úgy nézett ki, hogy Prime95 + Furmark2 ment egyszerre. Ha a 16-os (felső) slottba volt a kártya, egy idő után kidobta, viszont ha az alsóba van, akkor semmi gondja. Van valamilyen lehetőség a tesztelésére, ami nem azzal jár, hogy el kell küldenem valakinek, vagy venni valami marha drága eszközt, amin világít 5 led és kész ? (esetleg szoftveresen lehetséges a megvizsgálás?)
Válaszokat előre is köszönöm !
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Hatalmas segítségre lenne szükségem !
Adott egy MSI gaming Trio X [link] 6800 XT videó kártya !
A jelenség ott kezdődött, hogy ha nagyon igénybevételnek volt kitéve a kártya, az oldalán lévő rgb csík össze-vissza kezdett villogni.
Ezt követően (pár hónap után) pedig egyszerűen szétesett a csík (folyamatos lila színbe volt ---> össze vissza kék,sárga,zöld,piros villódzás) majd szétesett a kép, újraindult a PC.
Most addig sikerült kitesztelnem, hogy nem a ledek/rgb-k a zavaróak. Tápegység jó. CPU, memória, SSD-k jók. Maradt a videó kártya. Fánkocskát ráküldtem, nem csinált semmit. Aztán 4ks fánkra ráküldtem, egy idő után meghalt (néztem a hőmérsékleteket, 65C volt max).
Utána elkezdtem játszani a frekvenciával és az eneriga felvétellel, mely úgy módosult, hogy:
GPU Frekvencia 2434 mhz ---> 2150 mhz
GPU feszültség 1150 mV ---> 1093 mV
VRAM Frekvencia 2000 mhz ---> 2000 mhz
Áramfelvételi korlát 0% ---> -2%Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan megbízható ember, aki ezt meg tudja javítani (egyáltalán érdemes?), vagy használjam így, amíg be nem döglik.
Ha elfelejtek ránézni az AMD programra és visszaállítja az eredeti értékeket, akkor bármilyen 3D játéknál szétesik, kifagy a gép.
Válaszotokat előre is köszönöm !
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest