Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
duc
aktív tag
Sziasztok, játszik itt valaki battlefield 4-et tisztán Kaverin dGPU nélkül?
-
stratova
veterán
válasz
Pgabor79
üzenetére
Szvsz dual-channel mindenképp (dupla sávszélesség az IGP-nek kimondottan előnyös) s maximum 2133-as RAM-ot támogat gyárilag (a non-K példányokat kevésbé lehetett tuningolni memória terén). Továbbá Computerbase mérései szerint 5-10% nyereség érhető két oldalas modulok használatával bár A10-7850K-val mérve.
-
Pgabor79
aktív tag
HTPC-be, Kaveri (majd A8-7600) mellé mekkora RAM-ot célszerű tenni? Illetve Dual Channel-ben van-e értelme gondolkodni, vagy elég szimplán? Dedikált VGA nem lesz. (GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H alaplap)
-
dergander
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Értem én,mit mondasz. Nekem valahogy nem,már 2004óta foglakoztam komolyabban gamer PCvel,volt már mindenféle lapom,nekem még a Giga sose okozott csalódást,azt tette amire én utasítottam
sajna volt 3 asrock lapom amivel sokszor meggyült a bajom,lehet ez volt az ami miatt elkeseredtem...Bár én mégis aztállítom FM2+ fronton nemrossz egyik lap se,de legtöbben ár miatt nézik. Ott egyértelmű az Asrock nyer.Kicsit a Gigát jobban összerakottnak nézem,lehet ennek az az oka hogy AM3+ és 1155 fonton is teljesen megfelelő lapot kaptam 
-
stratova
veterán
Megdolgoznak azért az "akár 45%-ért."
Szerintem inkább csússzon, mint bughalmaz legyen.atti_2010: Ha kicsit audiofil vagy és van egy jó fülesed/fejesed, majd mesélhetnél a Purity Sound nyújtotta élményről. Eddig az FM2A88X Extreme6+ és a Fatal1ty FM2A88X+ Killer kapta meg. De kollégám szerint már FM2A88X-ITX+ lapon is jobb (zajmentesebb) a hang mint Gigabyte GA-F2A85X-UP4-en.
-
Vartanus
őstag
válasz
dergander
üzenetére
A Gigabytenak inkább a neve nagy és abból él minimális innovációval,Asrocknál több fejlesztést látni az újabb lapoknál.Asrock biosba úgy és azt állítasz amit akarsz míg Gigánál ez a szintű kontroll csak az UP4-esen van - ezt magad is tapasztaltad,hogy feszültséget csak növelni lehet,UP4-es egyedül amin alul lehet feszelni biosból(nekem sokat elmond a Gigáról az is,hogy a hivatalos honlapjukon rengeteg oldal akadozik vagy be sem tölt).
Kb 5 boltbab kérdeztem utána és mindenhol jobban ajánlották Asrockot mint Gigát.
Ha jól olvastam akik Kaverit vettek azoknak mind Giga volt.Asrock hivatalos oldalán is úgy van hogy gyárilag Kaveri képes a BIOS.
Én is lenéztem nagyon az Asrockot míg ki nem próbáltam az Extrem6+t,sokkal többet tud a hasonló árú Gigánál,ezt az összes netes teszt is amiket olvastam alátámasztja. -
dergander
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Ezt azért nem mondanám,de nincs kedvem ezen vitázni. A Gigabyte kicsit komolyabb cég az Asrocktól. De kinek hogy... Furcsa én nem ezt halottam a fórumtársaktól mikor vettek lapot hogy kaveriképes lenne,mindenkinek frissíteni kellett biost,sajnos. Én jártam a legrosszabbul mert nemvolt semmi más APUm erre igy egy napot pihent a gép mire életre kelt

Szerintem ezt most még nemtudod elkerülni.

-
Vartanus
őstag
-
Def26
félisten
Vannak már rémhírek arról, hogy milyen lapot NEM szeret a kaveri? Olyan 15k körül választanék egyet, tudtok segíteni?
Úgy értem abból választanék amivel tökéletesen működik.

-
stratova
veterán
válasz
Vartanus
üzenetére
Kieg.:
A Dual Graphics nem teljes palettás az még AFR, ahol nincs sok értelme jelentősen eltérő erejű tagokból álló gpu párosnak.
Csak a Mantle alatt elérhető un. Async. Crossfire a nagyobb GCN kártyákkal is. -
Itt a ph-n lesz tesz? Már kb a fél topiknak van teszt meg sehol...
-
dergander
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Miért kellene 290x mellé intel? Ha belegondolsz a FIX 60 FPS a kaverivel megvan,amúgy nagy kérdés az is hogy A10-7850 + 290x el 4K felbontásba miért ment olyan jól a Thief Mantle
azért még nemkell leírni a dolgot hogy nemtud meghajtani,már egy jóideje a nagy felbontás inkább VGA-t kiván mintsem CPU-t.Most hirtelen a legújabb játékok közt,BF4 , AC4 ,ezeket még játszottam 3570K alatt,1080p maximum beállítás,vsync,ugyanúgy futnak a játékok. Úgymond kaptunk egy asztali Xboxot ami később játékra jó.
Sokan persze leírják már most hogy ez gyenge majd a következő generáció,ugyan már várjuk meg mit mutat először
-
Vartanus
őstag
Annyian szidják már előre a Kaverit, hogy gyengus proci rész,vagy alig jobb mint a 6800K. Aztán az, hogy ehhez vagy ahhoz a dVGA-hoz vicc. Szerintem az a vicc, hogy még teszt igazán nincs is róla neten sem (csak egy két megkérdőjelezhető),de sokan már most jól lehúzzák. A kezdő árról annyit,hogy a frissen megjelent i5-nek sem ennyi volt az ára az első héten mint most - és rendszerint minden friss „műanyag szagú” hardvernek irrálisan magas az ára.
Szerintem várjuk már meg a teszteket a részletekbemenő kihajcsae és hasonló vitákkal. Ha majd konkrét számadatok lesznek akkor majd jogosan lehet isteniteni vagy lehúzni a sárga földig.Ha bárkit megsértek önérzetében ezzel a hsszel akkor jó előre elnézést

-
atti_2010
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Mennyi mindent adott már így el az AMD
Általában az AMD sok jót hozott a hardverek világába de állandóan volt egy kerékkötő akinek rengeteg pénze volt és valahogy mindig úgy alakította hogy neki legyen jó a felhasználó meg le volt f@sva magasról, most erre nincs lehetőségük.
-
janos666
nagyúr
válasz
atti_2010
üzenetére
a Mantle pedig már most 20+ fejlesztőt érdekel olyan szinten hogy be is építik a játékokba pedig még meg sem jelent.
Na ez az. Mindenkit nagyon érdekel, pedig meg sem jelent.

Mennyi mindent adott már így el az AMD, hogy aztán lényegében soha semmi hasznát nem látta a hardware-t vásárló az ilyen szoftveres extráknak.

Lehet, hogy most másként lesz, de azért engedtessék meg a szkepticizmus.
-
atti_2010
nagyúr
hogy az Intelekben lévő IGP semmilyen módon nem fog tudni hozzájárulni a fps növeléséhez játékokban. Erre meg azért van sansz.
Pontosan erre gondolok, év végére azért kiderül hogy milyen játékok és motorok fogják támogatni az azonos gyártótól származó APU+GPU platformot, szerintem lesz egy pár, persze ez nem azt jelenti hogy hogy egy Intel APU+GPU nem fog egyáltalán futni, a Mantle pedig már most 20+ fejlesztőt érdekel olyan szinten hogy be is építik a játékokba pedig még meg sem jelent.
-
leviske
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Mennyi idő alatt hozzák vissza az árukat nagyjából?
(#456) korcsi: Nem hiszem, hogy dGPU nélküli felállásban mérné össze az Intelekkel. Inkább arra gondol, hogy az Intelekben lévő IGP semmilyen módon nem fog tudni hozzájárulni a fps növeléséhez játékokban. Erre meg azért van sansz. Meg, ha tényleg beköszönt az "ezt PC-n csak APU jelenlétében lehet megvalósítani" korszak, akkor abból a konzol-rokon Kaveri elég nagyot profitálhat, DE erről egyelőre egyetlen fejlesztő sem beszélt. (Bár gyakorlatilag olyan motor sincs az Ignite-en kívül, ami a konzolokban az APU lényegére menne nagyon rá.)
-
janos666
nagyúr
-
-
janos666
nagyúr
A 290x-ed mellé gondoltad a kaverit?

Azért elég ironikus az is, ha csak röhögni lehet az ötleten, hogy egy AMD kártya mellé AMD APU-n gondolkozik az ember, mert tudhatná, hogy a mellé csak Intel CPU-t szabad tenni.

Jelenleg amúgy csak egy HD5850 van a gépben, a 290(X)-ek egyelőre a bányában dolgoznak. Majd akkor fogok be egyet játékra, ha nem lesz már értelme ott járatni őket, vagy ha jön egy játék, ami tényleg érdekel, és kell alá a vas.
-
leviske
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Aktuálisan a Kaveri-t érdemes úgy kezelni, mint egy konzolt amin lehet Windows-t futtatni. Hogy fog-e ténylegesen olyan támogatást nyújtani az AMD, mint amilyet a Microsoft és Sony képes, azt majd az idő eldönti. Mindenesetre az látszik, hogy nem sikerült akkorát pukkantani a szoftveres körítéssel megjelenéskor, ami hatalmas gond.
Ezeken túl a HSA kapcsán vannak kialakulóban dolgok és ahol van OpenCL, ott ténylegesen megfelelő árban van az Intelekkel, de erre alapozva még korai APU-t venni.
A vásárlás kapcsán én sem vagyok még meggyőzve, mert nem csak játszani szoktam a gépen és az exkluzív képességek közül is egyelőre a TrueAudio van belengetve, ami azért számomra se elég ahhoz, hogy annyit adjak érte, mint egy FX-8350-ért vagy egy i5-4670-ért.
-
stratova
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Nem tudom meddig marad ilyen magas Kaveri ára (remélem nem sokáig), de CPU oldalon eddig a 2 modulos APU-k Core i3 ligájában játszottak s még ha a több szálon nyújtott teljesítmény javult is, nem termett Kaveriben +1 modul.
Ahol több szálat intenzíven használt az alkalmazás ott FX 6300/6350 volt Sandy i5 környékén, FX-8350 pedig 2600K szintjére jött fel 4 modullal pl Cinebenchben (nem c2c, hanem mindkettõt gyári órajelén viszgálva). Egy szálon 40-60% volt a lemaradása Sandy Bridgehez mérten Piledrivernek c2c. Steamroller átlagosan ~10%-ot javult Piledriverhez képest c2c.
Jelenleg semmi nem kényszerít téged kapkodásra. Ha jó a Sandy i5, legfeljebb megvárod míg befut pár újabb cím és teszt, majd meglátod jelent-e számodra Kaveri bármilyen érdemi extrát. -
janos666
nagyúr
válasz
atti_2010
üzenetére
A kérdésem szó szerint értendő.
Eddig csak egyetlen AIDA benchmark-al sikerült összevetnem a saját 2500K-mmal egy 4.5Ghz-re húzott Kaveri-t, és ott képedtem el, hogy egyes tesztekben mennyivel lassabb. (Nem azt vártam, hogy lesöpri, de nem is ezt, hogy ennyire elmarad.) Így megkérdeztem, hogy jól látom-e, hátha valaki több teszt látott már, és ettől azért árnyaltabb a kép.amúgy a Kaveri nagyon sokkal jobb mint a c2d bármilyen szinten.
Ez most pontosan mi, és honnan jön ide?
Két generációt mondtam. A Nehalem előtti Core2Duo az már muzeális.
(Már rég a Haswell-nél jár az Intel és volt még a Sandy/Ivy a Nehalem/Westmere előtt, majd csak azután jön visszafelé a Core/Peryn.) -
válasz
janos666
üzenetére
Két generáció ide vagy oda, teljesen más a két architektúra (Trinity előtti AMD-khez képest is), c2c összevetésnek nincs nagyon helye sztem. Többet ér a teljesítmény/fogyasztás, de ugye abban sem jeleskedik.
Egyébként házon belül is szép visszalépés c2c. Trinity teszt architektúra részéből lehet követeztetni, hogy szerepel a Kaveri.
A csalódottságot értem. Jövőbe mutató APU, még nincs kihasználva. Mire ki lesz, addigra meg jó eséllyel kint lesz még 1-2 generáció. -
janos666
nagyúr
Igen, c2c gyengébb, nem tudom, ezen mi a meglepő.
Nem is tudom...? Az, hogy két generáció van köztük az AMD előnyére?

Rendben, hogy APU-ként még le is nyomhatja az Intel aktuális (és akár következő generációs) termékeit, de manapság és a nem túl távoli jövőben azért erősen kell még a nyers CPU erő, akár még játékra is (ahogy megannyi másra, köztük számtalan olyan dologra is, ami nem is igazán profitálna a HSA-ból, de gyakorlatilag még akkor se csinálnák meg a programozók, ha amúgy lenne értelme).
Épp ezért én elvártam volna, hogy nagyjából hozza azt CPU-ként is a Kaveri, mint a Sandy, különben számomra teljesen értelmetlennek tűnik a csere. Főleg, hogy ott van az az opció is, hogy cserélek, csak épp erősebb Intel CPU-ra, és abszolút pesszimista vagyok, hogy a következő egy-két évben jön majd olyan játék, ami többet nyújt Kaveri-vel, mint SandyBridge-el, és mint játék is érdekel, nem csak mint benchmark.
-
janos666
nagyúr
Jól látom, hogy hagyományos x64 CPU-ként azonos órajelen jelentősen lassabb a Kaveri, mint a SandyBridge?

A HSA (leginkább a jövendő PS4/XBO játékportok remélt funkciói) miatt talán váltottam volna, ha kb. ugyan azt hozza, de így...?

-
leviske
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Fiery-vel korábban ezt már beszéltük. Nem az AIDA hibája, mert WinRAR alatt is ilyen arányokban van a Trinity/Richland duóval. Ez vagy BIOS hiba, vagy a HSA miatt lett így belőve, vagy szimplán egy olyan hiba, amit egy későbbi revíziójú lapka javíthat.
Az NB órajel már más tészta ennek fényében.
-
dergander
addikt
Elég érdekes dolgot tapasztaltam,bármi húzásra nem nagyon reagál a gép,viszont Játékok alatt szépen tartja az elvárt FPS szintet,viszont az aida memória benchnél valami furcsa mód,olyannyira minimálisat ugrik,minden bizonnyal betudható a Régi Aida verziónak
Tehát ettől nem nagyon rugaszkodik el,még vicces dolog az is hogy az NB miért csak 200Mhz

-
eastone1
senior tag
Semmi infó? Mindenki hógolyózik

-
O_L_I
őstag
Van ez a AMD Face login és screen mirror amit elvileg támogat a Kaveri de nem tudom telepíteni.
TI mit tudtok erről?Ja csak notebook és tablet.... de miért.
-
dergander
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Mondjuk épp szerkeszthetnél is,nemkell floodot használni.
A GCN kártyák azok amelyek 7xxx szériaszámmal kezdődnek és az újabbak pedig R7 vagy R9el, Az erősebb kártyákon nemfog meglátaszani nagy növekedés,lehet hogy csak minimális lehet hogy annyi se,ergo a kaverivel CF lehet nemlesz előrébb.
A Kaveri cikkben itt a PHn leírták már,a bivaly kárták alapból erősek és egy IGP már nemtud nagyon beleszólni
-
-
leviske
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Azért a 270X esetében jó esély van rá, hogy észre lehet majd venni. És "statisztikailag" a 290X mellett is észre lehet majd venni, ha minden jól megy.
(#419): Én úgy tudtam, hogy a Kaveri mellett felelseges TrueAudio-t támogató kártyát venni, mert a processzor intézi a kód feldolgozását. Ha
Intelnem Kaveri van a gépben, akkor van szükség 260/290 szériás kártyára. -
steewcv65
őstag
-
leviske
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Hát, azért nem fitymálnám le a mostani lapokat sem. Messze jobb a kínálat, mint amilyen FM2/FM1 esetén volt. Szvsz minél jobban nézegetem a lapokat, annál gyanúsabb, hogy az AMD kért $120 köré a gyártóktól 1-1 "gamer" cuccot, javított hangkimenettel.
Extrém tuningra meg ott van még mindig az Extreme6+ a maga 8+2-es DIGI VRM kiszerelésével.

(#412): A Sniper árában kapható.
(#407) Vartanus: Nem hiszem, hogy rossz a kép, mert a hivatalos oldalon is ezt látni.
(#406) atti_2010: Akkor meg képeket a biosról meg a kiszerelésről!

-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010
üzenetére
atti,te elvileg nem az MSI A88X-G43-at tervezted megvenni egyébként?
dergander:
Elvileg az Asrock Extreme6+ az 8+2-es és a biosában van is direkten olyan opció,hogy LN2 OC. Én is extrémebb hűtést tervezek(vízhűtés amin 2nagy hűtőradiátor lesz szárazjéggel),nagyobb mértékű OC-val,ezért ennyire fontos nekem a VRM és a bios milyensége.
-
dergander
addikt
Ha észrevetted akkor csak szinte olcsó kategóriás lap jött ki az FM2+ hoz ,de ez volt a Richland/Trinity időkbe is,nem nagyon fognak 30e forint fölé menni,vagyis fognak,de a 40e határt nemfogják elérni. Ez az AMD sajátotssága olcsón ad jót,mostse lesz másképp... Kérdéses hogy majd a nagy overclock bajnokok mivel érik el a 7Ghzes határt,mert akkor már a 4+2 kevés lesz,de nekünk mint egyszerű gémereknek eddig azt mutatja elég.
Kiváncsi vagyok lesz-e mondjuk 10+2 v 8+2 kiadás FM2+ fronton
-
Vartanus
őstag
Én nem győzködöttem,csak leírtam,hogy szerintem mit hibázott el rajta a Giga és hogy végül miért nem vettem meg,talán ez nem baj egy számtech fórumon

Egyébként fura az MSI..a G45-öst a CES-en az MSI kolléga úgy mutatta be,hogy ezt a deszkát játékra és OC-ra tervezték direkten. Az OC tervezésre utal több fícsőrje is: dedikált feszültségmérő pontok,POST code kijelző,instant gombok a deszkán,valahol olvastam hogy direkt 6rétegű PCB,tuningra kihegyezett bios és utility programok....és a CES-re kirakott lapon ugye még 6+2fázis volt-erre meg kiderül hogy a kereskedelmi forgalomba került lapokon 4+2 van,kicsit kib@szásnak érzem egy olyan lapnál aminek egyik fő tervezési célja a tuning volt,pláne haaa olyan áron jön(a régi lapomon az A85X-G65-ösön,ami anno 30K volt is 6+2 figyel). A kis „szar” 25K-s Asrockon meg ott figyel a 8+2. Nagyon bízom benne hogy az MSI csak a képet szúrta el,mert az lenne nekem a tökéletes lap.
-
leviske
veterán
(#388) Lord Vader:

(#390) dergander: Ezt nem vitatom, csak ha belövik mondjuk a Extreme6+ ára fölé, akkor zavaró, hogy ilyesmin spóroltak. (Eredetileg Fatal1tyt akartam írni, de úgy látom végül az is 4+2 kiszerelésben jött ki. Vagyis a honlapja szerint.)
(#391) Vartanus: Nem teljesen fair elkezdeni győzködni egy tulajt arról, hogy rosszul választott. Főleg, hogy azért a Sniper messze nem nevezhető rossz választásnak. Tény, hogy a Gigabyte szétválasztotta a "gamer" és a "technológiai zászlóshajó" kategóriát, de végignézve ugyanezt csinálta végül az MSI és az AsRock is. Sőt, nem lepne meg, ha az új Crosshair is ennek megfelelően lenne kialakítva. (Kicsit Maximus Formula feeling a mostani helyzet.)
(#393) atti_2010: Majd tesztet azért kérünk.

(#403) BL@CK: Alap feszen?

Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen széket vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

butaságot írtam.
sajna volt 3 asrock lapom amivel sokszor meggyült a bajom,lehet ez volt az ami miatt elkeseredtem...Bár én mégis aztállítom FM2+ fronton nemrossz egyik lap se,de legtöbben ár miatt nézik. Ott egyértelmű az Asrock nyer.Kicsit a Gigát jobban összerakottnak nézem,lehet ennek az az oka hogy AM3+ és 1155 fonton is teljesen megfelelő lapot kaptam 
Szerintem inkább csússzon, mint bughalmaz legyen.