Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van valakinek tapasztalata az alábbi alkatrészekkel?
ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
KINGSTON 8GB HyperX XMP Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T3K2/8X
AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black EditionAlap XMP beállításon nem indul el a memória 2400MHz-en, csak 2133MHz-en.
Mi lehet a gondja? -
leviske
veterán
Radeon HD7870 vagy 7850, ill Radeon 265 és 270 széria. DX játékokban elégnek kell lennie ezeknek a kártyáknak is, Mantle játékokban meg össze tudnak majd dolgozni a cpu IGP-jével. Bár már baromira nem értem, hogy mégis mely Mantle játékok támogatják ez utóbbit, mert ilyesmi tesztre nem emlékszem.
-
JS9W
csendes tag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Okés skacok.
És valami értelmes videokártyát tudtok ajánlani eme konfigom mellé.
Fatal1ty FM2A88X+ Killer
Amd A-10 7700 K
2x 4 gb ram 2400 mhz kingston predatorÁprilis május környékén vennék bele.
Procimon alap hűtés van elég gagyi, de tetején és oldalt található 1-1 12 cm-es ventillátor.
Vissza állítottam mindent automatikára kivéve a dram feszültségeket 1.6... Ramok 2133mhz működnek.Így most GFX-em 760mhz van.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
1000-1200 lesz a vége, amit elérsz vele maximum, értelmes hűtés mellett. 1800-at biztos nem..
Ahogy Vartanus is írja, dual 2400 ( lehetőleg 2 oldalas ramokkal ) által nyújtott elméleti 38,4 GB/s mellett egy kerek ezres GPU -nál sokkalta többel nincs értelme próbálkozni...
-
Vartanus
őstag
Akkor a power master módot alapból kilőtted gondolom

Én személy szerint 1200-as IGP fölé nem mennék, mert utána már szerintem olyan feszültségek kellenének amikkel arányaiban nem kapsz akkora gyorsulást. Ha hozzá vesszük azt is hogy a memória sávszélesség úgyis durván limitálná (szvsz 1100 fölött) pláne nem éri meg szerintem.
-
JS9W
csendes tag
Sziasztok skacok.
Nálam most a GFX Engine Clock 1086mhz van. 1800 mhz a max. Érdemes felhúzni maxra ha még nincs külön videókarim illetve próbáltam emelni de behal a rendszer gondolom emelnem kell hozzá a feszültségeket.
Amd A -10 Kaveri 7700 K
-
konci79
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Az szép...Ezt amúgy tudják szerinted(szerintetek) javítani bios vagy driver frissítéssel?
Mert ha nem akkor előbb-utóbb vga vétel lesz,így is azon agyalok mi legyen,de szimpi az apu-s megoldás,nekem jó darabig elég lenne ha csak azt erősíteném ... -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Akkor ahhoz hogy pl játéknál gyári órajelen fusson(3700,720Mhz) ki kell iktatni a C&Q,C6, minden egyéb energiatakarékossági funkciót és a power master módot disable módra kell állítani? Ha egy alaplap nem rendelkezik az általad megfigyelt funkcióval akkor a Kaveri gyári beállításokkal is szétdadogja magát ?

-
konci79
őstag
válasz
Vartanus
üzenetére
Ok,köszi.
Azt mondjátok meg ha mondjuk nem akarom húzni,akkor használható,vagy átlag felhasználásnál is visszább vesz majd az órajelből enélkül a mód kikapcsolás nélkül?
Mondjuk pl. játszom kicsit,de közben leveszi az órajeleket,mint ahogy BlueAthlon is írta?
Remélem értitek mit akarok megtudni
-
stratova
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Érdekes, bár (z)avart érzek az erő(d)ben.
-
headhunter
addikt
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Igen mert ahogy elmondtad enélkül elég érdekes lesz húzni a K-s Kaveriket.
Bár gondolom a többi márka is csak a drágább lapokba rakja majd bele. Gigánál erre esélyt a Sniper,UP4 esetében látok, Asusnál az A88X-Pro, MSI-nél szerintem a két gaming szériés A88X-es lapnál várható későbbi biosnál verziókban. Mondjuk a fent nevezett lapok közül jó néhányat még nem is kapni így remélhetőleg már azok ezzel a funkcióval érkeznek a boltokba.
-
konci79
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem a lapod leírását,mert az enyémben(giga f2a88xm d3h) nincs ilyen mód,de a tiédben sem találtam. APM-et találtam,nem az ? Össze akartam hasonlítani hogy nálam van-e,mert tervben van egy kaveri...
Melyik részen van ez a mód,le tudnád írni? -
Sziasztok!
Csatlakozok én is az alábbiakkal, holnap érkeznek:
ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
KINGSTON 8GB HyperX XMP Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T3K2/8X
AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition
RAIJINTEK ThemisVan valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a fenti összeállításnál meddig lehet húzni az IGP-t?
Köszönöm!
-
JS9W
csendes tag
Köszönöm szépen azért rá néznél majd otthon és elküldenéd az e-mail címemre:
szitagabor1986@hotmail.com
Én is megyek délutánra este majd be finom hangolom. most 2133 mhz pörög csak sztem most meg túl nagy feszültséget adtam rá

-
JS9W
csendes tag
Megkérdezhetem hogy neked a
Dram voltage
Apu PCIE
Sb Voltage
milyen fezsültségen működnek? Csak, hogy tudjak nagyjából tájékozódni.Köszönöm szépen a segítséget jelentem most már jó

-
JS9W
csendes tag
Most nincs kék halál grafikus drivert felismeri, de össze ment a képernyő kicsit -_-
tehát a szélén látható körbe egy 2 cm fekete csík Full HDben. -
JS9W
csendes tag
Sikerült. CLR CMOS nem is tudtam van ilyen. Annyira nem vagyok otthon a számítógépek terén sajnos.
Most megpróbálom újra rakni a drivert az eredeti telepítőről.
-
JS9W
csendes tag
Vissza vettem 2133 mhz- re Telepítés során fekete képernyő nem csinál semmit reset gomb rendszer DEAD

[ Módosította: Qru ]
-
JS9W
csendes tag
Sziasztok srácok.
Pár napja érkezett meg az új gépem:
AMD A Series A10 7700k
Asrock fatality killer [link]
Memória http://ipon.hu/webshop/product/kingston_8gb_hyperx_xmp_predator_ddr3_2400mhz_cl11_kit_khx24c11t2k2_8x/264856 2400 mhz pörögnek dualban
120 gigás samsung ssd
550 watt táp új atx házAz lenne a problémám , hogy nem tudom meghajtani a cpu gpu ját. Felteszem az Amd catalyst drivert vga drivert és folyton behalt. Próbáltam windows 7 meg 8.1
Biosban is próbáltam állítani de fogalmam sincs mi lehet a baja. Jelenleg általános microsoft videókártyát ír ki és nem igazán tudok sok mindent csinálni vele.
Ha felteszem a drivert össze megy a képernyő 1-2 perc után behal a rendszer utána már nem igazán akar elindulni.Jelenleg windows 8.1 fut
Asrock Uefi
Jelenleg csak egy porfogó így a gépem ...
Használd a link gombot ha linket illesztesz be és az emotikonok nem sorminta készítésre vannak.
[ Módosította: Qru ]
-
PuMbA
titán
Egész elgondolkodtató így a helyzet, hogy mit vegyek. Lehet, hogy a legjobb a várakozás. A memória árak miatt kb. ugyanannyiba jön ki egy ASUS lap USB3-mal + Intel Haswell Celeron + 4GB 1333-as DDR3 + 7750 1GB GDDR5, mint egy ASUS lap USB3-mal + Kaveri + 8GB 2133-as DDR3 (mivel a lassú RAM nagy visszafogó tényező). 7750-nel elmennek az 2 éves játékok 1080p-ben is közepes-magasabb grafon és nagyobb a számítási kapacitása is, de kicsit gyengébb a proci. Kaverinél meg ott a HSA, ami a jövőben ütőkártya lehet és a proci jobb.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Főként úgy, hogy kompletten letilthatóvá teszik az energiagazdálkodást / védelmi funkciókat a K-s procijukban. Persze felhívják a figyelmet, hogy ezen védelmi vonalak kikapcsolása után semmi garanciát nem vállalnak a szétfőzött példányokra...
Ricsiben is benne volt, de a Trinity-hez képest már ritkábban pofázott be, csak akkor, ha túlzottan melege volt, vagy irtózatosan felülfeszelted ( bár ekkor is ott volt a TCI K2... ) Rendes léghűtővel, vagy egyszerű vízzel, moderált feszekkel semmi baja nem volt...
-
PuMbA
titán
LOL, most már teljességgel érthetetlen, hogy mit csinál az AMD. Kiadja a prociját tesztekre úgy, hogy még normális driver sincs alatta és miután mindenki megírta a teszteket még gyorsul, mint állat az egész, tehát az összes teszt mehet a kukába

-
konci79
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Na ilyeneket kell ide írni,tapasztalatokra kíváncsi a nép

Milyen lapod van?
Enyémben nem találtam ilyen opciót amit írtál,pedig nem vetettem el hogy váltok majd 1x... -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
AMD részéről hogyan tudnák kezelni a problémát?

Ricsiknél akkor nem volt ilyen?
-
BlueAthlon
senior tag
Hűű, már csak 4db van készleten éppen az Asbisban... Melyikőtök csábult el ?

Amúgy jelezném mindenkinek, hogy ha mostanság 7850K-t vesztek, és normálisan használni is akarjátok ( ergo nem a lepkefing gyári órajeleken hajtanátok ezerhatos-egyoldalas mezei rammal ), akkor mindenképpen olyan lapot vegyetek, aminek BIOS-ában benne van a Master PowerMode opció, különben kombinált ( CPU+IGP) terhelésre úgy fog ledadogni, mint pakolt Barkas mikor meglátja az emelkedőt.
PH tesztben is észrevették a srácok, hogy IGP rendesebb terhelése közben azonnal levált 3Ghz-re és ott is marad. Ez még rendben van, ha a fejlett energiagazdálkodási opciók használatban vannak, de ugye K-s procit azért veszünk, hogy hajtsuk is, throttlingra meg semmi szükségünk.
Hogy fokozzam a hangulatot, hétvégi gyorstesztem alkalmával kiderült, hogy az IGP sem teszi másképp, gyári 720-ról is leugrál 655-re nyugodtan, amellett, hogy a CPU már rég leugrott 3,7-ről 3-ra. Ugye mondanom sem kell, hogy a BIOS-ban az összes energiagazdálkodási opció rég ki volt kapcsolva, turbóstul, fixálva volt minden mint a beton.. Proci 40-45 fokos volt, gyári piszlicsáré kúlere meg langyos...túlmelegedésnek nyoma nem volt..
Némi Tuning ? Höhö, a változás annyi, hogy 3,7-4 helyett Fix 4,2-ről ugrálunk le 3-ra, GPU még jobban "szerepelt", ő 1000-ről 450-re. Gyári kúler mellett 50 fokosak ha voltunk terhelésen egy 23,5 fokos szobában...
Hiába vesztek 8+2 fázisos, extra VRM-es lapot, enélkül az opció nélkül a túltervezett áramkörök bögre fingot sem érnek, ha a proci önkényeskedik. Azért írom ezeket, mert anno 5800K idejében is szívtunk ezzel, és a TCI K2 progival gyilkoltuk ki menet közben ezt a viselkedésmódot belőle. Már akkor örültünk volna, ha ez benne lett volna a BIOS-ban...
-
Sonja
nagyúr
-
X@b3e
addikt
A8-7600K még mindig sehol?
-
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Mennyire szokatlan, hogy start után 2 hónappal ilyen minimál mennyiségek érkeznek? Hardverkernél 2 db érkezését írják hasonló áron, A10-7700-ból meg van raktáron 1 db...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Fenét, csak jött 5 darab újra készletre az ASBIS-hoz... Mivel beszerzési forrásuk, ezért a webshopjuk alatt lévő motor üzleti logikájának következtében már azonnal mutatja a változást, mert ez a legolcsóbb beszerzési lehetőség, ezt teszi ki. Ha elfogy, megy a következőre árban / elérhetőségben, azért látod ugrálni...
-
Vartanus
őstag
Láttam a hszt a lapokkal kapcsolatban is gondoltam is hogy majd leírom a tapasztalataim

Csak mikor írhattam volna hogy biosban pontosan,hogyan és mit lehet állítani én milyen eredményeket értem el OC-nál stb,addig vissza kellett küldenem a lapom PCX-hez
Belefutottam két aggasztó hibába,az egyik annyira nem vészes,de mégis zavaró a tudata egy Ext.6+ szintű lapnál,a másik gond az égetőbb probléma volt,főleg amiatt küldtem vissza.
Mihelyt megjön a szervizelt(de inkább cserélt)lapom és meggyőződök arról,hogy tökéletesen és hibamentesen üzemel leírok mindent ami fontos lehet egy esetleges vásárlás előtti hezitálásnál. -
leviske
veterán
válasz
Vartanus
üzenetére
Innen az utolsó kettő hiányzik. Egyik sem befolyásolja számottevően egy teljes értékű HSA program lefutását, ráadásul az utolsó nyilvánvalóan vállalati környezetbe szükséges inkább.
A többire tényleg nem látom értelmét válaszolni. nem vagyok olyan kitartó, mint Abu... De tényleg nem értem miért vagy még mindig ebben a topikban ilyen véleménnyel. Linkeljek másikat?

u.i.: Erre kérlek itt ne válaszolj, mert tényleg lassan minden második hozzászólás szemét lesz. Közben meg a tapasztalatok nem jönnek se a lapokról, se a procikról.
-
patomi
őstag
válasz
hunbandit
üzenetére
Inkább a memória lesz a gond dual channal kellene és az sem volna baj, ha 1866mhz-es lenne. Plusz meg kéne nézni mennyi van hozzá rendelve az igp-hez (biosban) 512-1Gb. nyugodtan mehet és kell is.
Ja és gyere át ide mert ez a neked kellő topik..
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok
Még teljesen új vagyok az AMD piacán.
Nem rég raktam össze egy gépet de idő hiány miatt a programok/windows/driverek telepítését egy barátom csinálta meg.Most kezdtem el telepíteni rá egy két játékot de szinte minden szaggat. Hiába van alacsony beállításon a grafika vagy akármi más.
Pl: Flatout 2, Crash Day ezek kb csak 800x600-as beállításon mennek és minden low-ban van.
Még a medal of honor allied assault se megy full grafikán...Akkor a Far Cry 3-ból kilépni is alig bírtam nem, hogy elindítani

Én a driver-ek rossz telepítésére gyanakszom.
Nézegettem az AMD honlapját de nem igazán boldogultam rajta.
Megtennétek, hogy küldtök egy két linket a processzorhoz (AMD A8-6600K 3.90GHz) ahol megtalálom a legújabb drivereket. Vagy esetleg valamilyen segéd program mint az NVIDIA-nál, hogy a legújabb frissítések esetén automatikusan felajánlja azok telepítését.
Windows 8.1 64-bit van rajta.
(a processzor,alaplap,ram linkjét csak azért raktam oda ha véletlen számítana...)VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !
-
Vartanus
őstag
Igen,de a Kaveri tesztben Oliverda is megjegyezte hogy fullos HSA csak Carizzoval. Ennek az egész APU-nak nem elsősorban az a célja hogy konzolt csináljanak a PC-ből. Nyílván AMD érdeke is hogy PC-t közelebb hozz a konzolokhoz hogy így életben tartsák a PC-t mint játékplatformot.
Viszont úgy gondolom a Kaveri és utódainak a játék és Mantle az egy kiegészítő de a fő funkciója az IGP-nek továbbra is a GPGPU lesz és a HSA.Hm 2 játék....majd ha lesz 20 akkor majd el lehet gondolkodni,de amíg csak két úgymond "kirakat" mutogatni való játék van addig még nem igazán. A Kaveri ahogy Abu is írta egy jól megtervezett kiforrott tervezés eredménye lett,csak sajnos az AMD a startra nem készült el a Mantleval és HSA-ból is egy szerény Liberoffice jutott,pedig ha több játék és program bemutatásra kerül a Kaveri startjával együtt sokkal pozitívabb lenne a megítélés. Sokan még mindig abban a tévedésben vannak szerintem,hogy az AMD célja az APU-kkal kb a 260X szintig kiváltani a dVGA karikat,és e szerint is ítélik meg vagy inkább el. Intelt ismerve ha beledöglik is de valami homlokegyenest mást fog kitalálni mint az AMD hUMA,ne hogy már a kicsi technológiáját vegyék át még is no szensz lenne alapon. Ha az egész világ mind HSA-t támogatná és évente ezrével ontanák a HSAs progikat szerintem az Intel akkor sem lépne be a HSA alapítványba,mert csak azért se.
Abban viszont teljesen igazad van,hogy akkor már FX8320....pont ma néztem,hogy ahhoz képes milyen jó árban van és kis tuningal kihozható a 8350 teljesítménye is jóval olcsóbban.
Hm GF 8800GT,anno mennyire álmodtam róla,az volt az eszményi középkategóriás vgakari,és tényleg hasonló helyzet volt mint pl most a 7850K-nál.. -
Mindenhol csak annyit látok, hogy Q1-ben érkezik, szóval van még néhány hét. Furcsa, mint ha nem lenne gyártókapacitás. A Kaveri ott készülhet, ahol az X1 és PS4 APU-ja, lehet ezért nincs belőle? Ha igen, akkor ez rossz hír azoknak, akik notebookban várják a Kaveri érkezését.
AMD meg csodálkozik, hogy csökken a részesedése CPU-ban és a GPU piacon is, mikor nem lehet kapni az aktuális generációját...
(#723) Vartanus: Lehet még, hogy A10-7850K lesz belőle, de 45k-nál is már nagyon húzzák a fogam.

-
leviske
veterán
válasz
Vartanus
üzenetére
A Kaveri egy konzolrokon cucc. Hiába hoz majd a Carrizo még pár újítást a HSA-hoz, ha a konzolok a Kaveri szintjén vannak. Mantle-re és TrueAudio-ra meg már most kapható két játék. A hUMA meg értelmezéseim szerint az Intel, nVidia és Microsoft törekvéseivel is egybe vág, szóval a 6800K egyszerű pénzkidobás játékra. Az árából akkor inkább egy FX-8320-at vennék, mert abban nincs olyan részleg amit úgyse használnék ki az életben.
(#721) solfilo: Nincs és ez már szerintem is lassan kezd komikussá válni. Így felesleges volt bejelenteni. Még anno a 8800GT-ből is volt a piacon, mégha csak 1-1 darab is.
-
Vartanus
őstag
Én azért még 45K-s árért is elgondolkodnék a 7850K-n oké jóval fejlettebb IGP(Mantle támogatással)True Audio,HSA,hUMA-de ezek közül nem úgy fest hogy bármelyikre is programok tömkelege érkezne a közeljövőben,így jelenleg egy 6800K is jobban megéri szvsz. Úgy vélem mire igazán beindul ez a HSA dolog meg a Mantle addigra már a Carrizo is elavult lesz.
-
konci79
őstag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Értem,köszi.
Amúgy megnéztem,van ahol 46k , legdrágább majdnem 59k...Durva különbségek.. -
BlueAthlon
senior tag
Érkezett 3db emészthető(bb), rendes MSRP közeli áron az egyik nagykerhez, azt linkelte csupán az ájpóntól napjainkig mindenki... Ebből az egyiket én hoztam el.
Mivel itt elfogyott, viszonteladó webshopjának logikai motorja a következő beszerzési lehetőséget veszi alapul, ahonnét a saját hasznot rárakva újra 54+ a végfelhasználói ára...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Hmm.. tényleg nehezen beszerezhető, de ennek ellenére már itt figyel egy példány az asztalomon ( 7850K )..
Ha hétvégén odajutok, egy akkor kicsit meg is zavarom..
Csak óvatosan, szelíden :
-4500 CPU
-2400 Ram / 2000 NB
-1150 IGPa célok így elsőre... a gyári kissé ledadogós, jajcsakbeleférjünk a 95W-ba órajelekhez képest azért ez már egy normálisabb APU benyomását kelti..
Pont megvannak még az előző, 6800K-val készült méréseim, megnézzük, hogy ahhoz képest őkelme mit tud összehozni...
-
konci79
őstag
Az vajon miért jó,hogy kb. 2 napra olcsóbb lett egy 10-essel,most meg megint 54k körül van az ára?

-
leviske
veterán
válasz
Vartanus
üzenetére
"Ki mondta neked hogy Xbox One teljesítményt vártam el a 7850K IGP-jétől?"
Ahhoz, hogy a mostani játékokban legyen értelme egy HD7790-et mellé pakolni, ahhoz szükség lenne arra a szintű teljesítményre. Na mármost azt a szintet kb a Xbox One hozza.
A többihez annyit tudok hozzátenni, hogy 1GHz-re húzva az IGP-t elég jól viszi a frissebb játékokat. Vagyis a YouTube-os tesztek alapján, ahol mutatják az fps értékeket.
-
Vartanus
őstag
Ezt úgy írtad kedves kolléga mintha már legalább 1000x leírtam volna, és már rogyásig szemeteltem volna a topikot azzal hogy a Kaveri sz@r, szerintem ez volt kb a 2. alkalom,de lehet most írtam először, nem néztem vissza az összes hszt

Ki mondta neked hogy Xbox One teljesítményt vártam el a 7850K IGP-jétől? Én biztosan nem! Én is sejtettem hogy még a GDDR5-ös 7750-est sem fogja beérni,de bíztam benne hogy valamennyire mégis megközelítheti egy jobb IMC-vel és ütősebb DDR3 Kittel.Egyébként ha hiszed,ha nem amint 40K-ra lemegy az ára én is benevezek egy 7850K-ra

-
leviske
veterán
(#706) Valdez: Valószínűleg ZC mellett is kap áramot a kari, de nem hiszem hogy annyit, hogy szükség legyen a ventilátor járatására.
(#709) stratova: És akkor az végül csak az nVidia Optimusba került bele, hogy az IGP akkor is tudja közvetíteni a dGPU által feldolgozott képet, ha nem vesz részt a számolásban? Mert rémlik, hogy az APU korszak előtt az AMD nem támogatta a dolgot, de az óta nem követtem a HybridCF alakulását.
(#711) Vartanus: Jól sejtem, hogy a Carrizo megjelenéséig itt leszel a topikban és minden egyes negatív hozzászóláshoz megjegyzed, hogy elfuserálták a Kaveri-t?

Nem értem miért vártál Xbox One szintű IGP-teljesítményt, mikor még a legoptimistább elképzelések is HD7770/7750 körüli értékekről szóltak.
Persze, mikor a Mantle kapcsán felmerült a 45%, akkor én is elkezdtem ontani a hülyeséget, de ha úgy alakult volna, ahogy akkor gondoltam, a HD7790/R7 260 párossal akkor se lehetett volna az IGP pariban. -
stratova
veterán
Az AFR elven működő Dual Graphicsot csak ilyen kaliberű kártyával érdemes tető alá hozni (ahol a 2 GPU még kb. hasonló teljesítménnyel bír). _Ha_ rendesen beindul Mantle ott lesz még Async. Crossfire, de nem az egyes képek számítását osztja szét a rendszer, hanem még ezt megelőzően ütemezi a feladatvégzést.
-
Valdez
őstag
válasz
Vartanus
üzenetére
És ez biztos?
Mert nem hiszem, hogy ezek a kérdések csak bennem fogalmazódtak meg, és ez így akkor meglehetősen használhatatlan. Az r7 250 meg eléggé harmatgyenge, minimum 260x-et tennék hozzá.
Mondjuk meg is érdemlik, hogy ha nem lesz sikeres a kaveri, hiszen nem nagyon törik magukat, hogy az legyen. -
leviske
veterán
Nekem még egyáltalán nincs a rendszer, de elviekben amiről beszélsz, az a ZeroCore-t igényli. Kérdés, hogy ki van-e terjesztve a Kaveri-re. Ha igen, akkor annyi a dolgod, hogy az alaplapra dugod a monitort és a rendszer minden mást eldönt magától.
Bár ehhez (ha jól sejtem) R7 260 vagy R9 290 sorozatú kártya kell, mert azokban van átdolgozva a CF.
-
Valdez
őstag
Pár kérdésem lenne azokhoz, akik kaverit használnak gcn-es dvga-val:
A monitort hova kell dugni? Az alaplapra vagy a dvga-ba?
Van-e lehetőség arra, hogy egy 3d-s program esetén kiválasszuk melyiken menjen a render, az igp-n vagy a dvga-n (esetleg mindkettőn)?
Van-e lehetőség arra, hogyha az igp-t használom (egyszerűbb játék, net, film, stb..), akkor a dvga teljesen le legyen kapcsolva (tehát még a venti se pörögjön)?Köszönöm a válaszokat.
-
leviske
veterán
Akinek már van FM2+ alaplapja, annak volna kedve leírni, hogy miket lehet beállítani a lapon tuning esetén? Meg jöhetnek olyan extrák is, amiket más lapban még nem láttatok és tetszik.
Ha valaki még Kaveri-s tuning eredményekkel is tud szolgálni, az csak hab a tortán.
-
konci79
őstag
Van már ahol kezd közelíteni a reális árához... De mehet még lejjebb kicsit

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Iszonyat lassú a tempó...