Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Ezt aláírom de ha most van egy giga lapom 5Ghzen 1.44 kér akkor még drágább lapba is ugyanannyit fog. Ma már egy 30e közeli lapra nemszokás rossz fázist tenni... Drágább lap inkább az extreme tunninghoz való,mondjuk aki 6Ghzet akar,nekem az 5Ghzet szépen viszi,ez pont elég,nem cirippel a lap tőle.
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
Akit esetleg érdekel ennek a szépségnek:

a megjelenési dátuma,akkor elárulom,hogy a hazai képviseletnél megérdeklődtem és azt kaptam válasz gyanánt,hogy valamikor a CeBit előtt lesz elérhető,tehát a hír igaz volt ~február vége.
-
stratova
veterán
Ráadásul azt az 5 GHz-et egy 4+2 VRM-es G1.Sniper A88X-ben érték el mezei léggel. Jobb lapban akár alacsonyabb feszültség is elég lehet.
Abu:Opteron útiterven nem látni, hogy Berlinből készülne 2P kivitel. Viszont viszonylag nagy űr keletkezik a 3/6 4/8-as Opteronok elhagyásával. Elképzelhető, hogy a szerver APU már ebben a generációban aktívan használ 256 bitet? Eleve BGA-ként van feltüntetve.
-
kireka
tag
Felettébb érdekes, csak meg kell kínálni másfél volttal és már szalad is

Akkor ezek a 4,4-4,5 GHz oc-osok csak nem voltak elég bevállalósak.
Lehet, hogy korán írtam le CPU-ban és azért ki lehet préselni némi kakaót, ha muszáj.Tényleg van valami ebben 3,5GHz határban, 45W-on még a Kaveri körökkel vezet órajelben, 65W-on meg már lemarad, mint a borravaló.
-
Fiery
veterán
"Nincs róla valami infó, hogy pl. az x264 fejlesztői tervezik-e kihasználni az IGP-t?"
Ez csupan azon mulik, hogy az AMD mennyire sikeresen tudja a fejlesztoket meggyozni a HSA elonyeirol. Az biztos, hogy megprobaljak meggyozni oket, eleg nagy hangsulyt kapott tavaly is mar a fejlesztok gyozkodese

-
-
A 260X, 290 és 290X a TruAudio kapcsán merült csak fel, mert ezek az újabb lapkák (Bonaire és Hawaii), korábbi GCN-ek nem tudják. CF mindegyik GCN-el megy, alapból R7-es kártyákat ajánl Kaveri mellé az AMD.
De a részletesebb tesztekig itt nem érdemes nagyon fejtegetni, hogy mi és mennyire számít, mert ha jól vettem ki, változóban a dvga és igp együttműködése, főleg Mantle alatt.
-
leviske
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Nem értem, hogy pontosan milyen CF-ről beszélünk, de miután a 7950 önmagában sokkal nagybb mennyiségű adatot képes adott idő alatt feldolgozni, szerintem nem érdemes pont azt rávenni arra, hogy a feldolgozott frame-eket még küldje vissza a proci irányába.
(#184) kungzi: Ennek sok alapját nem látom.
-
dergander
addikt
Aztirták bármely gcn kátyával tudunk cfet épiteni nekem a 7950 valamiert tiltva van,a monitort mire kössem ilyenkor alaplapra vagy vgara,biosba meg mit lőjjek neki?
-
dergander
addikt
a boltfüggő hogy jár-e meg egyszerű kiveszi a boltos és már nem jár hozzá

-
atti_2010
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Lehet hogy létezik amelyikbe nincs kód de az olcsóbb kellene legyen.
-
-
kungzi
veterán
nem mindhez jár szerintem
lesznek speciális csomagok, amikhez adnak
nagyker készletétől függ mi van nekik -
-
dergander
addikt
Aki az iponról rendelt kapott BF4 kupont vagy csak engem szivattak meg vele?
Az AMD minden APUhoz garantálta a kódot

-
dezz
nagyúr
Köszi! Nincs róla valami infó, hogy pl. az x264 fejlesztői tervezik-e kihasználni az IGP-t? Mondjuk esetükben a legoptimálisabb eredményt valószínűleg HSA alapon lehet elérni. Bár az nem fut Intelen, de az ilyesmi őket eddig sem zavarta, mindenből megpróbálják a legjobbat kihozni. Gondolom, lesz HSA-s és OpenCL-es változat is.
(#165) Vartanus: Ez így van és természetesen nem is csak a számok miatt.
-
Fiery
veterán
Haswell Core i7-4770 GT2 iGPU, alaporajelen:
- 32-bit Integer: 42,55 GIOPS
- 64-bit Integer: 12,36 GIOPSKaveri A10-7850K, szinten alaporajelen:
- 32-bit Integer: 147,1 GIOPS
- 64-bit Integer: 34,98 GIOPSAzt viszont erdemes figyelembe venni, hogy az Intel-fele OpenCL compiler finoman szolva sem szereti az integer adattipust
Azon me'g boven kell dolgoznia az Intelnek. -
dezz
nagyúr
(#96) Fiery: Azért az nem lesz rossz, ha ezeket az GPU IOPS értékeket (pontosabban a mögöttük lévő teljesítményt) elkezdik kihasználni olyan programok, amik alapvetően integer/fixpontos feldolgozásra épülnek (pl. x264 és más videóenkóderek, stb.)...
Kíváncsi lennék ugyanezekre a számokra Intelnél, de a tesztek nagy részéből ezeket gondosan kihagyták.
bahh, az előbb csak az első 100 hsz jelent meg, pedig 200-ra van állítva a hsz/oldal.
-
Vartanus
őstag
A legújabb A88X-es szérián nagyon sokat vsiszoltak,az áktalad neheztelt venti vezérlést is átdolgozták...nekem a boltos haverom.mondta vegyek Asrockot nem bánom meg..MSI szimpstikusabb de ki tudja mikor és főleg milyen áron jön,az alsplapom meg már eladtam így most nincs gép...hmm naagy dilemma

-
stratova
veterán
Egyik kedvenc oldalam is tesztelte az anorexiás Kaverit.
A8-7600 (3.3@3.8 GHz) késleltetés diagramokkal együtt.
Ahogy a teszteket néztem a 45 W-os verzót (3.1@3.3 GHz) a 65 W-osból kapták, BIOSban aktivált 45 W-os cTDP limittel.A8-7600 65 W - 3.3@3.8 GHz, 384 GCN 654@720 MHz
A8-7600 45 W - 3.1@3.3 GHz, 384 GCN 654@720 MHzA10-6700 65 W - 3.7@4.3 GHz, 384 VLIW4 844 MHz
A10-6700T 45 W - 2.5@3.5 GHz, 384 VLIW4 720 MHzAmi ezek után engem kellemes meglepetésként ért:
A8-7600 65 W vs. A10-6700 65 W Multi az órajelet nézve
guru3DA8-7600 45 W vs. A10-6700T 45 W single az elérhető turbó órajel mellett

pcper -
leviske
veterán
válasz
eastone1
üzenetére
A támogatott RAM órajele ezeken a lapokon hülyeség, mert úgyis az adott APU/CPU dönti el, hogy a memvezérlője tényleg bírja-e. Szerintem a VRM milyensége (hány fázisos, digitális-e) fontosabb lehet azok számára, akik tuningra adják a fejüket.
(#157) dergander: Melyik korszak ASRock alaplapjairól beszélünk elvileg? Csak mert az MSI 790FX-GD70-es lapja is csinált csodákat, annak ellenére, hogy mekkora közönségkedvenc lett.
-
eastone1
senior tag
Szerintem a támogatott ram sebesség lehetne mérvadó, van olyan asus lap amelyik 2600Mhz- t is támogat. APU- nál meg fontos. No meg a hangvezérlés. A többiben hasonló felépítésűek. Stabilitás igazán akkor fog eldőlni mikor a felhasználók jelzik az ilyen olyan hibákat.
Gondolom én.
-
Vartanus
őstag
NA most ma döntöttem el hogy megveszem az Asrock Extreme6+t ,de most ez az MSI A88X G45 GAming nagyon elgondolkodtatott....bár piaci elemzéseket nézve az Asrock jobban áll alapalpok tekintetétben,ő csak alaplapokkal csinál annyi bevételt mint az MSi az összessel(VGA,alaplap,all-in PC,barebone PC,IPC stb)lehet hamarosan az MSI megy csődbe nem az Asrock

-
persze, a mostanihoz képest szinte bármelyik procival gyorsulna a vga-m, én inkább a kihasználására gondoltam dx környezetben. mantle alatt tudom hogy a mostani is kihajtaná kb a vga-mat. Szóval még mindig ott maradtam, hogy dx alatt előnyösebb lenne a 8320, kérdés mennyivel (nézett tesztektől függ, meg én elsősorban játékokban használnám), ugyanakkor kérdés hogy gyorsabb-e és olcsóbb-e annyival, hogy a true audio és a hsa előnyeit (már ha lesznek egyhamar, mert nem érek sokat, ha csak 2-3 év múlva lesz) megérje kihagyni. de ismét csak, bármelyik mellett is döntök majd, rosszul biztos nem járok, mármint mindenképp gyorsulni fog a kártya a 635-höz képest, akár a 8320, akár a 7850 mellett teszem le a voksom. azért megvárom a mantle teszteket és egy esetleges kis árstabilizációt
-
leviske
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Mantle alatt a FX-8350 mellett is gyorsulna a kártya, csak a True Audio-ról maradsz le 260X/290X/Kaveri híján. Plusz ugye az IGP rásegítése, de erre a R9 280/HD7900 nem feltétlen szorul rá.
Ezeken felül érdekes lehet még azokban a játékokban, amik APU-kra vannak tervezve (ala FIFA14 Ignite), de azokból egyelőre nem várhatunk sokat. (Elvégre még a FIFA14 se jön abban a formában PC-re.)
-
#130-ban linkeltem a 4.7-et
mondom, én amellett vagyok most, hogy elvileg a 7950-emet azért kihajtja (és gyakorlatilag is gyorsabb mint a 635-ösöm ddr2-vel
). van benne technológiai fejlődés, hsa, true audio. Ráadásul mantle alatt remélhetőleg normálisan össze is tud majd dolgozni egy erősebb vga-val (elvégre a mantle-t úgy reklámozzák hogy lineárisan skálázódik, a 28 CU-m mellé kapnék még 8-at a kaveriből, még ha lassabb is)Kérdés, megér-e ez nekem annyi többletet, ami egy FX8320-al szemben lenne. Mert akárhogy is nézzük, az cpu szinten erősebb, nem is kicsit, és még olcsóbb is. viszont erősen tesztfüggő, hogy ki mit mutat be. egyes teszteken mutatják hogy milyen béna és gyenge a kaveri 1280-ban low-on, csak cpu-ra hagyatkozva, máshol meg azt, hogy 270X vagy 280X mellett gyakorlatilag 10-15% a lemaradása csak a 8350-hez képest ha meg van hajtva a kártya (fullhd, high és társai). Mantle teszt meg még nincs
Szóval a döntéssel mindenképp megvárom a mantle teszteket, addig úgysem lesz kaveri raktáron sem ha akarnék venni akkor sem

-
leviske
veterán
Itt a 4,7GHz. || Itt az 5GHz. (
) || Itt pedig egy 4,5GHz-es, ahol ténylegesen végig is néznek pár dolgot az adott órajelen és összevetik az ugyancsak 4,5GHz-re húzott Trinity-vel, de ez utóbbi már Decemberi (függetlenül ettől mondjuk reálisnak tűnik).MOD: Valamelyik tesztben amúgy írják, hogy vannak meglepő lépcsőfokok feszültségadagolásnál, mert van ahol elég +0,005-öket lépni és van, ahol 100MHz emeléséhez is megköveteli a rendszer a +0,1V-ot. Ilyen határ van pl a 3,5-3,6GHz között és gondolom az ezek alatt az órajelek alatt teperő procik ezért tudnak bevetődni a 45W-os TDP osztályba.
Szóval szerintem nem annyira hihetetlen, hogy van aki el tudja érni az 5GHz-et, csak kellően meg kell lökni hozzá a procit.
-
kireka
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Nincs meg a link a 4,7 GHz-s kaveri-ről . Nem is nagyon hiszek benne, lehetséges -de nem gondolom általánosnak- azt meg hogy könnyedén 5GHz inkább hagyjuk. Ez a 28nm bulk, a magbonyolítás, meg a tranzisztorok összezsúfolása sajnos nem az órajelről szól.
CPU-ban alapórajelen és tuningolva is itt-ott visszalépésre számítok a 6800k-hoz képest, persze többnyire kb. egál, azaz+10% IPC és -10% órajel, és néhol megvan az előrelépés. Sajnos ott tartunk, hogy az intel fele annyi maggal, kisebb órajelen is erősebb tud lenni, ráadásul már az elérhető órajelben is az.
Már én is fontolóra vettem egy intel+kis dvga-t APU helyett, de ezek az innovatív technológiák azért megérhetnek egy kis felárat és "csak" az upgrade-et kell feláldozni, azaz később nem vehetek bele 80.000Ft-os CPU-t
A régebbieknél játékoknál messze nem skálázódik ki sajnos az a 33%-al több számolóegység, vagy a közel 2x tranzisztorszám
Sőt maga a GLOPS-ban mért eredmény is csak 10%-ot javult, ahogy néhány játéknál az elérhető fps is ennyivel nőtt, általában azért többet.
Az IGP-ben viszont megvan a várt tuningpotenciál (720->1150 !!! ) és ez látszik is az eredményeken :-) -
válasz
Menthirist
üzenetére

-
Sztenn
tag
Online boltbol rendeltem, szal... szerintem is az lesz, hogy elballagok egy szamtechboltba (meeert itt kint sok kocka haverom nincs
) es ott megkerdezem mibe fajna... mert az fix, h fajni fog...
amugy ebbe a lapba fog belemenni, de meg varok egy hetet a procivasarlassal, hatha lesz olcsobb is... 
-
-
leviske
veterán
-
-
-
-
leviske
veterán
Ezt a színvonalat hagyjuk meg a bejelentés topikjának, ha nem nagy kérés. (Nem, igazán nem szükséges válaszolni.)
(#130) Menthirist: A következő lapon meg a Crysis 3-ban képre pontosan ugyanannyit dob medium beállítások mellett. AC4-ben meg az összes AMD processzor kikap. Tomb Raiderben meg 3fps-en belül van a i5-4670-el. A konklúzió meg az, hogy minden játéknak más igényei vannak.
Ennek ellenére R9 280X-ben én csak akkor gondolkodnék, ha Mantle játékok vannak leginkább tervben, és azokról meg csak a Catalyst 14.1 megjelenése után fogunk látni bármit.
(#129) Lord Vader:

-
válasz
Menthirist
üzenetére
plusz azért a 7850k-t itt felvitték 4,7-re
-
ahogy nézem, itt is erősebb karival (280X) tesztelték, míg azt mondják ugyanitt, hogy a haswell i3 4340 méréseik szerint teljesen kihajtja a 280X-et.
mondjuk azokat az agregált frame időket olvassa le a chartról akinek hat anyja van

viszont úgy néz ki, hogy a húzott 7950-emhez (amit saccra R9 280-nak mondanék) játékokban hozná a 8320-hoz képesti kb 10-15% közelítást. Igaz az olcsóbb, de lehet a hsa és a true audio megérné. A játékokhoz meg jó 40+ fps-re mantle nélkül is ahogy látom.
-
Alister71
nagyúr
Ez már a Kaverihez jött.
-
Tibi71
csendes tag
Sajnos nagyobb volt s fustje mint a langja. Kerdes mi lesz az ara.

-
-
leviske
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Van még ilyesmiből több is. Kb innentől lehetett tudni, hogy DX játékokban R9 270X-nél erősebb kártyát maximum akkor van értelme a gépbe tenni, ha fullHD felett játszik az ember.
MOD: Bár a mostani tesztek bizonyítják, hogy azért DX11 alatt is van élet, hiszen DX9-ben, procilimites beállításokban micsoda különbségeket ki lehet pofozni a tesztrendszerekből!

-
utóbbit én is néztem, de ott meg az a fura hogy szintetikusban nincs nagy lemaradás, abban az 1 db játékban meg fele annyi fps.
a hardware canucks-on is i3 és fx4300-6300 közé/köré teszik játékban, ugyanakkor máshol 270X mellett nem is olyan vészes, bár nem írnak semmit, hogy milyen beállítások mellett
eredeti link -
leviske
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Azért figyeled a SC2 eredményeket is? Elég hajmeresztő, hogy a tesztben sikerült determinálni olyan beállításokat, ahol az i5-4570>X780Ti pároson 23 fps-el fut.
BF4 kapcsán már kongana a vészharang, ha nem lennék elégedett átlag 70fps-el, ami a Kaveri-vel jön DX alatt és ezen még a Mantle kitudja hogy fog változtatni...Amúgy meg általánosan még mindig az a baj a teszttel, hogy egy GTX780Ti-t ki a fene vesz meg azon célból, hogy 1280x720-ban játsszon vele?
De legalább a BF4 már nem DX9 cím, ez hatalmas előrelépés az eddigi tesztekhez viszonyítva.
MOD: Itt egy teszt, ahol belengetik, hogy 280X mellett is kipróbálták, és 5GHz-re is sikerült felhúzni, aztán mindkettő kapcsán kimerülnek az eredmények egy-egy kis táblázatban, részletek és beállítási adatok nélkül.
-
ezek alapján nem igazán bírja a játékokat diszkrét vga-val:
bf4 single player 780Ti mellett i5 4570 88-124 fps, FX6350 mellett 75-107 fps, 7850K: 51-71 fps
crysis 3: i5 4570 57-66 fps, FX6350 mellett 44-53 fps, 7850K: 33-38 fps
szerk: bár lentebb meg azt írják hogy hülyeség, szóval fene tudja.
-
O_L_I
őstag
Kaptam választ az ASUS-tól.
A jelenlegi BIOS-ban hibás a Kaveri iGPU támogatása eztért csak D-Sub porton keresztül működik.
Jelenleg egyezetet az ASUS és az AMD de még nem tudni mikor jön javított BIOS.Így akinek nincs dGPU-ja az most ne vegyen A88XM - PLUS-t a Keverije mellé.
-
dettó. engem is az ehhez hasonló játékok lehető legteljesebb kihasználásához érdekelne valami. ebben van trueaudio, amit a felsorolt játékok közül van ami támogat, tetszene a videoframe-beszúró cucca is, ugyanakkor még egy ideig nem lesz itt a kánaán hogy minden játék mantle meg hsa alatt fusson, szóval kellene erő a többihez is, hogy kihajtsa a karimat. az se baj, ha nem kellene alaplapot cserélni esetleg később.
esetleg amúgy lehet hogy mégsem lesz ördögtől való dolog egy gyengébb gpu részű kaveri diszkrét gpu mellé. egy 7700-as pl olcsóbb (az utolsó 7850k és mostani 7700 között 10k a difi, 56k vs 46k), ugyanakkor cpu ereje van, a tudás is adott, de "csak" 384 gcn maggal "száll be" a játékba 512 helyett. húzni meg ahogy olvasom a 7850k-t se lehet nagyon, mert nagyon növeli a fogyasztást és a hőt.
-
leviske
veterán
Azért beletelhetett egy kis munkába így elírni.

Az viszont sajna engem nem érdekel, hogy DX alatt mennyire pörög. Pláne a tesztelt DX9 alatt... Nem DX9-es játékok miatt tervezem a gépfrissítést, mert amíg a BF3 elfut lazán a mostani gépen, addig a DX9/10 korszak maradványai se jelenthetnek gondot.
Nekem Battlefield 4, Mass Effect Next, Dragon Age 3, Titanfall, Withcer 3 és esetleg Thief alatt nyújtson jó teljesítményt, ott is elsősorban dGPU mellett. Ezek közül két cím van, amikkel kapcsolatban a Gaming Evolved program nem merült fel, de a konzolok végett így is lehet reménykedni. -
actival63
aktív tag
-
ha valaki lát amúgy dgpu-val végzett teszteket (meg hogy hogy viselkedik egy erősebb vga mellett a 7850k), az ne tartsa magában

-
Fiery
veterán
"Az Anandtech-féle kiírásokat nem teljesen értem. WinRAR alatt miért az IGP-k neve van kiemelve és a processzorok neve a háttérben? Mintha pepitában azt akarnák sugallni."
Eliras, a WinRAR nem hasznal GPU-t, nincs ertelme a GPU-t feltuntetni ott eleve.
"Mindenesetre a Mantle/BF4 nélkül ezek számomra egyszerűen nem eredmények, mert ilyesmit is vártam DX alatt."
Azert jo latni, hogy DX alatt is mar szepen porog a Kaveri iGPU-ja. A Mantle(-t hasznalo jatekok) meg a HSA sem keszult el idoben, de addig is DX alatt is jol megy a Kaveri, nincs itt gond szerintem.
-
Akkor a fene tudja. Lehet marad hogy FX8320-at veszek. némileg olcsóbb, és erősebb proci. Mantle támogatásom megmarad a 7950 miatt, no meg elvileg a sok magot is szereti a mantle. Viszont azért még várok pár dGPU-s tesztre, hogy egyrészt mennyire tudná kihajtani a 7950-emet (ami sok hozzá, azt is felesleges megvennem), és hogy valójában mit is ér ez a dual graphics bármilyen gcn kari között...
-
leviske
veterán
Az Anandtech-féle kiírásokat nem teljesen értem. WinRAR alatt miért az IGP-k neve van kiemelve és a processzorok neve a háttérben? Mintha pepitában azt akarnák sugallni, hogy az Intel HD vackok erősebbek.
Az meg, hogy az Iris Pro-t sikerült játékok alatt győztesként kihozni... bennem némi kétségeket szül.Hogy a HWCN-en a korrektség jegyében GeForce-ot raktak a rendszerbe (megspékelve DX9-ben futtatott játékokkal), nehogy "negatívan" beleszóljon a még ki sem adott Mantle, arra már nem is tudok mit reagálni.
Mindenesetre a Mantle/BF4 nélkül ezek számomra egyszerűen nem eredmények, mert ilyesmit is vártam DX alatt.
(#114) Menthirist: Pedig Fiery már jó rég lenyugtatott mindenkit Kaveri témában, hogy CPU erőben ne várjunk semmit. Ez a rendszer játékra lett szánva, azon belül is a Mantle alapú játékokra. Azokból egyelőre egy kerek semmit kaptunk.
-
Hát annak ellenére hogy milyen szépen írnak a PH-n abu-ék róla (szokás szerint), az anandtech tesztjei alapján nem valami acélos... cpu téren sok helyen még a 6800k is előzi tiszta erőben...
-
Azt hittem teszt is lesz

-
és pontban kettőkor teszt
olvasom is 
-
Fiery
veterán
-
Fiery
veterán
A savszelesseg nem valtozik jelentosen, ha a kesleltetes nemileg valtozik (CL9 vs. CL11). Sokkal jelentosebben tud valtozni a savszelesseg, ha architekturalis fejlesztesek tortennek, meg persze ha a memoria orajel valtozik.
A WinRAR meglepoen lassu eredmenyeket tud adni Kaverin (pl. 6800K vs. 7850K), alaporajelen is. Tuningolni mi nem probaltuk a Kaverit, sz'al passz, de most mar csak par perc, es jonnek a review-k tomegevel elvileg

-
leviske
veterán
Ezt nem teljesen értem. Régebben a DDR3 teszteknél pont azt méregették, hogy mennyivel nő a sávszélesség, ha CL11 helyett CL9-es memóriát használ az ember azonos órajel mellett. Vagy ez meg megint egy más téma, aminek az L2 cache-hez köze sincs?
Így, hogy magasabb a késleltetés tuning mellett, mit befolyásol végül is? Lassul pl WinRAR alatt?
-
leviske
veterán
És ez kb mekkora valós sávszélesség-csökkenést okoz? Vagy amiket kijelez a program, azokba már a késleltetés bele van számolva? (Nem értek hozzá, de érdekel.
)MÁS:
Összeszedtem pár lap fontosabb adatait, ha esetleg valakinek jól jön.
ASRock FM2A88X-ITX+ | 4+2 VRM | mini-ITX [iPon]
ASRock FM2A88M Extreme4+ | 4+2 VRM | mATX [iPon]
ASRock FM2A88X Extreme6+ | 8+2 DIGI VRM | ATX (+Purity Sound) [iPon]
ASRock Fatal1ty FM2A88X+ Killer | 8+2 DIGI VRM | ATX (+Purity Sound & Killer™ E2200) [iPon]ASUS A88XM-PLUS | 4+2 DIGI VRM | mATX [iPon]
ASUS A88X-PLUS | 4+2 DIGI VRM | ATX
ASUS A88X-PRO | 6+2 DIGI VRM | ATXGigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 4+2 DIGI VRM | mini-ITX (+ 802.11ac) [iPon]
Gigabyte F2A88XM-D3H | 4+2 VRM | mATX [iPon]
Gigabyte F2A88X-D3H | 4+2 VRM | ATX [iPon]
Gigabyte G1.Sniper A88X | 4+2 VRM | ATX (+ AMP-UP & OP-AMP) [iPon]
Gigabyte F2A88X-UP4 | 6+2 DIGI VRM | ATXMSI A88XI | 4+1 VRM | mini-ITX (+ 802.11ac)
MSI A88XM Gaming | 4+2 VRM | mATX (+ Killer NIC & MSI Audio Boost)
MSI A88X-G43 | 4+2 VRM | ATX
MSI A88X-G45 Gaming | 6+2 VRM | ATX (+ Killer NIC & MSI Audio Boost)Jó pár lapot kihagytam tudom, de csak pár emlegetett kategóriából szedtem össze 1-1 darabot. Gigabyte-nál azért linkeltem többet, mert jelenleg ők is vannak a legtöbb alaplappal jelen (meg hát tanulságos az összehasonlítás).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

léghűtés, semmi extra? Akár 4 magon kihajtva? Kezdek meglepődni ezen a 28 nm-en, 5GHz a jól bevált, agyoncsiszolt 32 SOI HKMG-n is komoly.

Mindenesetre biztató, hogy a Thief egy Kaveri + 280X kombón futott a CES-en. Ez csak jelenthet valamit...