-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #24841 üzenetére
Nagyjából egyetértek, de azért kiegészíteném egy kis saját véleménnyel, tapasztalattal is.
Anno nagyon sok ilyen kártya volt nálam egyszerre, hát tesztelgettem őket.
Amiket leginkább összevetettem, az a GF4 pár verziója, 440-460, 4x-8x AGP, 64-128 bit, illetve az FX5200-ból néhány.
Amire jutottam: nem a GF4 a legnagyobb átverés, és itt most tisztán sebességbéli eltérésekről beszélek, hanem az FX5200, a maga 64 bitjével, 8x AGP-jével.
Sokkal használhatóbb, gyorsabb volt egy 64 megás, 128 bites bármilyen GF4, akár 4x AGP-s verzióban is, mint a next generation "nagyágyú" (értem ez alatt hogy ezt vegyétek tömegek, ez már GF5, Dx9-es, és olcsó is - persze hogy olcsó, ilyenért nekem sem lett volna pofám többet elkérni) 64 bites FX5200.
Ugyanez volt szerintem a Radeon 9200 sorozat is, a gagyi 64 bites tömeges verziójával, alig volt olcsóbb mint az egész jól használható 128 bites. -
válasz
Yutani #24286 üzenetére
az a baj hogy nem biztos...
Nagyon sok PCIe 1.0-s lap nem kajolja a HD5000-es és Geforce 400-as szériás VGA-kat....
pl a S939-esek nem eszik, aztán próbáltam NF590 SLI-s AM2-es lapban is HD5850-et, abban sem indult el.. és most ugrott be! DarthSun! nem fog menni! Nálam sem ment az 5850 az AM2-es Abitban
de sajna nem csak AMD platformnál van ez, konkrétan az intel 975X csippes lapnál van tapasztalatom, hogy a GTX200-as széria még megy de a 400-as már frankón nem.. lehet a P35-re is igaz ez
hasonló korú ATI csippes lapokra is igaz ez sajna.. konkrétan Ati Xpress X3200-as Abit AT8-32X-el próbálkoztam, s nem ette az újabb kártyákat...
Viszont érdekes módon a szintén ATI X3200 Xpress chippes S939-es DFI megettede nem jellemző hogy mennének... Az Asrocknál viszont vannak lapok ahol kaptak BIOS frissítést... lehet más gyártó, Giga vagy Asus, is adhatott ki régebbi lapjaihoz BIOS-t....
Aztán még lehet trükközni, hogy sima PCI-ba rakni egy másik VGA-t azt Win alatt át lehet már kapcsolni a PCIe-s kártyára is... de sajan ez sem garancia.... -
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #23377 üzenetére
Fagyi volt, vagy a telepítő már nem látta?
És Sata HDD-t lát ezzel a karival a SS7? Mármint telepítés szinten?Én ezzel próbáltam. Elveleg oda - vissza átalakít, bootol mindkét eszközről. Annó a Giga P35-ben jól is ment, de BF6-tal már nem csinál meg mindent. Pl Sata-s DVD-ről tudok vele telepíteni, de az SSD-t nem komálta azon kívül, hogy fellismerte a bios.
Elővenni sem szeretem, mert a srác akitől vettem itt a ph-n.... 2 évre rá elment.Kegyetlen az élet.
-
válasz
Yutani #23309 üzenetére
Tegnap sikerült a SIL3521 vezérlős PCI SATA kártyát elindítanom a SS7 rendszerben. Az volt a gond, hogy szarul van méretezve a kártya, ha fenn van a hátlapja, feszül a PCI slotban. LEvettem a hátulját, és így simán indult vele a gép, látta a 32GB-os Sandisk SSD-t. Próbáltam Windows 7-et telepíteni a gépre, de nem hagyta magát.
-
-
válasz
Yutani #23309 üzenetére
ha nem jön össze, akkor azt még meg lehet csinálni, hogy betolni a gép alá egy 4gigás HDD-t, majd egy 8-asat, 20-asat 40-eset, 80-asat, hogy gyorsul-e a konfig... ha végig gyorsul, akkor igen, az SSD hozhat még pluszt... szerintem már egy 20-as 5400-as és egy 40-es 7200as közzött sem lesz különbség
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Yutani #23299 üzenetére
ata 33 sztem max. 75mhz-s pentiumot elégíti ki.
ha azt nézzük, akkor az FSB 50, a PCI sebessége akkor 25, tehát annyi adat nem folyik át rajta.
100MHz-s pentium esetén az FSB 66MHz, PCI bus sebessége 33MHz, ami pont elég. Ennyi.
133 pedig pláne kihajtja. Cyrix/ST/IBM 6x86-pedig pláne. a 100MHz-s nek van NAGYOBB teljesítménye, mint egy Intel 133-nak! Kipróbáltam, és szerintel Yutani, Bacsis, és Frescho is.
Viszonz tuningot nem szereti.
a PR150+@120 megy PR166+@133-mat. PR200+@150-en instabil, hiába van rajta a Socket A-s borda, nagy ventivel!(ha jól emléyem, ezt majd még 1x lepróbálom.
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #23293 üzenetére
Én is próbáltam annó öreg gépet SSD-vel felturbózni. Nem ment.
BF6 + P3 1000, valami csoda bootolható ide/sata sata/ide átalakító, és 30G buffalo SSD.
Gép felismerte, telepítő elindult, de valahol a formázásnál mindíg fagyi volt.
Tudtam rá ghostolni imaget, de nem bootolt.
Aztán 2 nappal később a nagy gépemben spontán simán meghalt az SSD, de ez már egy másik történet.Amúgy egy ilyennel lenne még érdemes próbálkozni. Csak nem tudom mennyivel jobb mint egy gyorsabb HDD.
Szerk: 21 MB/s, az nem valami nagy szám. Ez mennyire esik le kis fájloknál? És ez elérési idő? Szerintem nem nyerünkvele sokat egy HDD-hez képes.
-
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani #22619 üzenetére
Kíváncsi lennék ha valaki írna egy driver-t, lehetne e valahol hasznosítani 2.0-ás Vertex Shader-eketa Matrox-ban.
Amúgy a Shiny-nek (kiadó) volt annó egy érdekes technológiája volt:
Állandó frame-rate érdekében a nem túl lényeges, alig látható objektumok poligonszámát futás közben csökkentik, így kímélve a processzort a sok számítástól. -
válasz
Yutani #22605 üzenetére
Igen, olvastam anno
, csak én keveslettem benne a kurrensebb játékteszteket, amik már shadereket is gazdagon tartalmaznak (pl Half-Life 2, Far Cry, Doom 3, Painkiller, Flatout stb), ill egy Aquamark3 teszteredmény is elfért volna, ami talán a legkifejezettebben DX8-as teszt.
-
válasz
Yutani #22605 üzenetére
Pont ugyanolyan 8500 LE volt sokáig a gyerek gépében, mint a tesztbn szereplő. Haver kidobta hogy rossz, pedig csak a D-SUBon nem volt kép, a DVI-n hibátlan volt
Tényleg, anno próbáltam javítani de nem sikerült, nem találtam semmi hibásat a rajta levő apró vackokból.
Mi lehetett a baja szerintetek? -
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani #21837 üzenetére
"Csak hogy ne legyen CPU limit! xD
Szerintem jobb eredményt kapsz, ha ekkora prociknál kikapcsolod a HW T&L-t, mert gyorsabban tudják etetni a GPU futószalagjait, mint maga a beépített T&L. Érdemes kipróbálni!"A 3D Analyze nevű app-al elvileg ki be lehet kapcsolgatni a T&L-t (de a Pixel Shader verziókat is), valamint emulálni is tudja ezeket és még az Anisotropic szűrőt is (áttolja a CPU-nak).
-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani #22097 üzenetére
simán lehet hogy használt cucc, csak másolta a többi kínából rendelgetős hirdetését... mindenesetre normális ember nyilván nem vesz ennyiért ilyesmit - aki ért hozzá és retrózik, az beszerzi a töredékéért, aki meg nem ért hozzá az nem fog a 7-8-10 éves konfigjánál drágább vidkártyát venni bele, olcsóbban kap egy komplett új erősebb gépet a sarki pécéstől...
-
-
válasz
Yutani #21902 üzenetére
Pont ezek az esetek, amik nem győznek meg - egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a golyóknak köze van a hibához. Nem lehet hogy azért javult a dolog mert a golyózásnál is hőt kap a GPU?
Nem lehet hogy golyózás nélkül is javult volna?
Simán lehet hogy tévedek, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve hogy gyakori lenne a golyók hibája.
Ezt igazolja a ólommentes olvadáspontja alatti javulás (hőlégfúvó, sütő), meg az általam ilyenkor alkalmazott próba is (ezt is írtam korábban, biztos fogtátok akkor is a fejeteket), amikor az átfújt videokártyát enyhén meghajtogatom. Ezzel igazából csak szimulálom az élethelyzetet, amikor óhatatlanul meghajlik a kártya kivétkor - berakáskor, vagy csak simán "nézegetéskor" egy-egy nehezebb hűtős kártya esetében.
De álló házban a saját súlyánál fogva is meghajlik a nehéz kártya. (Pont így derült ki egy kártya hibája egyszer, hajtogattam, de jó volt, viszont én álló helyzetben teszteltem, a tulaj meg álló házba rakta, ahol ugye vízszintesen áll a kártya, ott meg egyből kiderült hogy nem az igazi)
Ha ezek után is jó marad, akkor nincs forrasztási hiba, de ha könnyedén elrepednének a forrasztások, akkor azonnal meghalna, ami viszont nem igazán szokott megtörténni.
Nem állítom hogy nem létező hiba a forrasztás megrepedése, de valójában szerintem többször javulnak a hőtől a kártyák mint a végrehajtott reballtól. -
válasz
Yutani #21881 üzenetére
lehet hogy vannak alapkövetelmények, csak az Asrock lexarja!
pl a S754-es CPU-khoz készített Nforce3 250-es chipsetes AM2-es alaplap Phenom II X4 CPU támogatással
Asrock AM2NF3
Kit érdekel hogy 2GHz-es HT-n kommunikálna a proci és a chipset, elég oda a 800MHz isDe a másik nagy kedvencem a DDR2/DDR3 memóriákat is fogadó Nforce 630a chipsetes Asrock N68C-GS FX alaplap, ami még a legújabb Piledriver procikat is kajolja, de ha válság van akkor mehet bele az 1 magos K8-as 3000+-os Sempron is
Komoly kis lap, nincs oylan AM2/AM2+ AM3 illetve AM3+-os proci amit ne támogatna, beleértve az opteronokat is -
-
-
-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani #21821 üzenetére
ha masszívan túl tudja teljesíteni a frissítési frekvenciát - minden esetben elég a 16.666ms a következő kép renderelésére, akkor megkapod az eredményt amit látsz: ~60Hz=60fps...
próbáld meg feljebb tolni a beállításokat, felbontást, frissítési frekvenciát - provokálj ki egy olyan állapotot amikor már nem tud lépést tartani minden esetben a frissítési frekivel, és akkor jönnek az fps/tps/akcíódúsabb játékoknál igazán zavaró röccenések...
-
-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani #21306 üzenetére
a lent linkelt tábla alapján ~1g arany van benne, és feltehetően jóval kevesebb kiegészítő vegyszerre és technológiai lépésre van szükség a kinyeréséhez, mint mondjuk egy alaplap vagy vidkártya esetén
pont a cache valszeg nem sokat nyom a latba ilyen téren, mert ahhoz szilíciumból kell több és a kihozatali aránya volt annó csak rosszabb emiatt, de mire aranyat látott a tokozás, addigra nagyjából már csak jók maradhattak a szalagon
-
tpower
tag
válasz
Yutani #21149 üzenetére
nekem is pga vga-m volt rejtett ajtó mögött kis potikkal lehetett állítgatni. árát már nem tudom, de vmi 25e körül rémlik. együtt lett véve egy 520mb ide vinyóval. mekkora hely volt az akkor. mint most egy 1tb-os. akkor 30mb-os játékok voltak, most meg 30gb-os. pfff.... játékélményben a régiek jobbak voltak (saját vélemény)
-
válasz
Yutani #20869 üzenetére
A te tesztjeidet mindenki olvassa
De te 8500-asból is és Geforce3-ból is butított verziót teszteltél
Amúgy hozzáteszem, 2db 8500-asom van, ami 128MB-os, az egyik dobozos, mégis 8500LE órajelén ketyegMondjuk ha már elkezdtem akkor felrakom normál 8500-re az órajelét azt kész
viszont a TI500-as Geforce3 az télleg TI500-as órajelen járéééééés, meglessük, hogy mekkroa OC-t bírnak el, és úgy hogy viszonyulnak egymáshoz, jahh, és jóval újabb játékokkal tesztelek, szóval lesz értelme a méricskélésnek
-
válasz
Yutani #20785 üzenetére
semmmi ilyesmi.. mondjuk mert egy kártyán le akarok futtatni 2-3-4 3Dmark-ot és mindegyikről akarok "printszkrín"-t akkor így minden egyes 3Dmark lefutás után újra meg kell nyitni a GPU-Z-t újra be kell zárni.. ha nem fagyasztaná ki a tesztprogramokat, akkor elég lenne a teszt elején megnyitni és nem kéne állandóan a nyitogatással zárogatással tökölni... ennyi
nem nagy meló na de akkor is
-
zotyesz66
őstag
válasz
Yutani #20587 üzenetére
Az Epox nagyon értett hozzá, hogy lehet jó Via chipsetes lapot csinálni. Nekem ugyan sajnos nem volt, de láttam szutyok 693-as lapot tőlük ami hasított. Vagyis nem a lap volt a szutyok, hanem általában a 693-ast gondoltuk annak. Kár, hogy sok volt köztük a pufi kondis döglött.
-
válasz
Yutani #20573 üzenetére
Igen én is gondoltam rá, hogy egy és ugyanaz a kettő, de akkor mégis mi magyarázza, hogy Acorp lap egy olyan 5-10%-al gyorsabb a Voodoo kártyával az Asusnál, ill az Ali Agp control utilityben is van ilyen turbo mode, ami független a primary frame buffertől (mondjuk az Asus lapban meg kéne nézzem, hogyan van ez beállítva alapból, és ha tiltva van akkor a fentebbi szoftverrel manuálisan túlvezérelve kiderül a dolog), mondjuk az Asus lapot, csak 128 megával teszteltettem, és így a GTS majd 4000 pontot ment benne, tehát még így számít, hogy az alaplapi cache (512kb) mennyit tud bekesselni, ennél több memóriánál vissza lassul egy picit, persze nem olyan drámaian, mint K6-2-nél.
Bacsis; Viánál nem tapasztaltam laggolást, csak a fentebb leírt esetekben Ali chipsetnél. Viánál a memóriabeállításokkal kell szöszölni (2-2-2-5 + memory interleave enabler, ill. wpceredit-tel lehet még egy-két rejtett opiót előbányászni (pl read around write stb.)), ill van K6-2CXT prociktól fölfele egy util (MXK6OPT a neve), ami a write allocation-ont optimalizálja az aktuális vga-dhoz, ez 2D-ben kb +50-60%-ot jelent, de 3d-ben is hoz egy 5-10%-ot a konyhára.
-
-
válasz
Yutani #20510 üzenetére
Jól megy a Vista, csak tegyél alá 4 giga ramot, meg egy 10k RPM-es Raptort.. nekem így van, mostmár több mint 3 éves telepítés, betonstabil
igaz a Windows mappa már alulról karcolja az 50GB-ot
de kibírt 4!!!!!! alaplapcserét, volt hogy AMD-ről Intel platformra tértem át, átraktam a konfigot, simán betöltött felismerte az alaplapi eszközöket, restart, ment szépen.... Mondjuk amikor beraktam alá a 990FX-es Asrock lapot, akkor nyűglődött vele, nem szerette a HDD vezérlőt... úgy sikerült csak működésre bírni, hopgy landolt a HDD egy olyan gépben amivel elindult, akkor beírtam neki CMD-be egy jó hosszú parancsot, amivel legyalulta az összes feltelepített drivert magáról, restartolt, na akkro vissza a HDD a 990FX Fatal1ty-be, s úgy már betöltött.. igaz kellett neki vagy 20 perc elsőnek, szépen "össze szedte magát" mintha szűz első elindulás lett volna, de miután betöltött a feltelepített programjaim/ikonjaim mind a helyükön voltak
szóval azt is túl élte, Igaz hogy 10K RPM-es raptor ide vagy oda, kb 3-4 perc kell míg feláll a rendszer, de mivel nem kapcsolgatom egész nap ki-be a gépet, lesz*rom, azt a 3 percet kibírom, utána meg már szépen hasít
Szóval nem tudom mit rinyál a sok láma a Vista miatt, teljesen stabil megbízható és ha hardvered van alá akkro gyors oprendszerszerk: Jahh és gyűlölöm a Win7-et! fent van/volt pár gépemen, többek között az egyik 2 magos 939-esemen és lassú
még hogy gyors mi, pedig ott van a 2 magos proci meg a 2 giga ram alá
Arról nem beszélve hogy tök szar tálcája van, nem enged írni a C: meghajtó gyökerében mindent rendszergazdai jogokkal kell indítani, vagy pedig a parancssorba kell mindenféle marhaságot beírogatni, hogy meg tudd csinálni...szóval egy szar szutyok börtönt csinál a gépedből oprendszerMiért érzem hogy jól megköveztek
-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani #20451 üzenetére
thx, remek referencia lesz a saját tesztjeimhez... kíváncsi vagyok, hogy az SDRAM-os Palomino-hoz képest még mennyit hoz fel rajta a DDR-es Barton...
valamelyik 2.x everest-el néztem a sávszélt és az mondja 32 bitesnek mindkét kártyát telepítés után... mi a legújabb verzió, ami még 98SE-vel elindul? vagy még milyen programokkal érdemes ilyen paramétereket vadászni, ami megy 98SE alatt is?
-
-
válasz
Yutani #19904 üzenetére
szerintem meg jó játék
igazi NFS3 feeling
a zenék is nagyon jók, a grafika meg lemászik a monitorról, mi a bajotok vele?
Ranagol! Akkro viszont beszoptad... sajna ha nincs OC, akkor egy mezei 4200+ mezei 400-as ramokkal... hááát... az új játékokat télleg el lehet felejteni
-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani #19395 üzenetére
igen, sajnos van kifejezetten HDMI audio-t engedélyező DVI>HDMI adapter egyes ATi kártyákhoz - a 1st gen 2 DVI-s 4850-en se működik nélküle a hang. valószínűleg egyszerűen csak rövidre zár két használaton kívüli lábat - ha ezt nem érzékeli a kártya, akkor nem hajlandó hangot adni még akkor se, ha a monitor / TV EDID-je a túloldalon azt is mondja hogy fogadja. nemtom kinek mire volt ez így jó...
a TV-m egy 10 méteres DVI > HDMI kábellel van rádugva a gépre, és persze nem hajlandó alapból megszólalni. így most elég vicces a bekötése: kártya DVI kimenete - DVI>HDMI adapter - HDMI>DVI adapter - DVI>HDMI kábel a tévéig... így működik szépen a hang is
viszont egyik ismerősömnek volt egy asus 3650-e, amin 2 DVI volt, az egyik sárga, és erre dugva a hosszú DVI>HDMI kábelt szólt normálisan a hang, itt nem kellett semmit sehová adapterezni. így kéne működnie az összesnek, de valamiért bizonyos kártyák retardált kötekedősek
-
válasz
Yutani #19391 üzenetére
Elég retro volt, szerintem a 754 már abba tartozik, vagy nem
, de mindenesetre sokmindenre alkalmas ma is.Nekem R9700Pro van benne, ez nagyon király de a flasht még nem gyorsítja, ám az egész gép izomból szépen viszi a YT- ot.Majd később teszek bele valamilyen HDXXXX kártyát. A tesómnak nemrég vettünk mi is egy HD2600Pro- t, az már egész tűrhető. DVI-HDMI átalakítót meg a Tesco- ban vettem 2- őt is, HDMI kábellel együtt, aranyozott, akciós, occsóé'
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani #19391 üzenetére
Esetleg GeForce 210 annyira még nem retró kategória még.
"játszogatni is lehet vele (persze nem BF3), de netezésre, office-ra, filmnézésre teljesen jó."
Telefonnal is lehet már manapság játszogatni, netezni is majdnem hasonlóan.
Office -ozni nem szoktam telón, esetleg olvasni ilyesmit, de aszem az is megy, nem olyan komfortosan az igaz.
Youtobe-ozni egyebre is elég. -
pw12345
aktív tag
-
válasz
Yutani #19205 üzenetére
A BH6-ban nekem is 300A volt, termeszetesen 450-en jaratva. 4 honapot sporoltam ra es mindenkitol azt kertem Karacsonyra, igy meg egy Riva128-ra is tellett. Eleinte NT-vel, majd Windows 2000-el atom stabil szerkezet volt. Emlekszem, hogy a ket unnep kozott a teljesen kifosztott Ready-ben csak vivo-s Riva volt es memoriat is csak a hasznalt reszlegbol tudtak adni.
-
-
-
-
válasz
Yutani #18670 üzenetére
akkor inkább 2,8-as 400-as FSB-s norcit neki
viszont ha már ilyesmire fáj a fogunk... akkor én az Asus P4T533-C lapot választanám ebbe mehetne rendesen a 3,06-os 533-as FSB-s norci, 4X512MB 1066os Rambussal, meg HD3850-el -
válasz
Yutani #18513 üzenetére
A 3Dmark Vantage tesztjét annyira nem ismerem de a 3Dmark06 CPU tesztje azért annyira nem izzítja meg a procit
a Prime95 egy sec után elhsasal, a 3Dmark még akkro simán lefut
a 6hengeres fenomom 4,2-ig megy, ott még bőven 3Dmark06 stabil.. viszont ha ráengedek egy videó konvertálást, kb 5másodperc után eldobja magát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged