-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52809 üzenetére
Fene tudja, az AthlonXP már csak Linux-xal használható érdemben (friss szoftverekkel, átlagfelhasználásra gondolok).
P4-re azért (SSE2) vannak friss szoftverek (böngésző stb) Win-nel is, bár elég mazochista dolog ilyet használni nap mint nap. (most nem azokra gondolok akik hobbiból nyúzzák) De ismerek ilyeneket azért. (nem azért nem vesz jobbat mert nem telik rá, minden csak attól függ mihez képest viszonyítunk) -
-
-
laskr99
addikt
-
-
quailstorm
félisten
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52495 üzenetére
Elvileg tied is 1998-as, valami G200 lesz, az újabb rev 1999-ben jött, de biztosat csak pl Everest 4.6 tud (megy Win98-on is).
Többféle VRam-mal szerelték őket Samsung stb, ezen egy A betű van és annyi, hogy Japan.
Ahogy nézem a teszteken azért a Voodoo1 -nél Ati Rage Pro-tól jobb, Riva128-nál nem, (de akkoriban azoknak csapnivaló driver-ei voltak.) -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52492 üzenetére
A VRam rekord 142 MHz (64 bit) nekem lemegy a teszt 143-al de csíkoz, olyan 135 körül tetőzik hibátlanul.
hwbot.org
Alap órajel 84/112 GPU nálam kicsit megy 100 fölé mivel szinkronban lehet csak őket emelni.
Quake 2 -ben hasonló eredményre képes így mint egy TNT2 Vanta 16MB. Pedig fele VRam van és kéminőségben korának legjobb kártyája, ha így veszük nagyon Zoral: [link] -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52451 üzenetére
A hálókari feltelepítve Win98Se-re.
A szintiket még próbálgatom.
A Matrox G200 8MB-ot sikerült tuningolni Powerstrip-pel, nem is akár mennyire. A VRam-ot rekord közelre sikerült eljuttatni, úgy, hogy lefut a Quake II timedemo is.
Sajnos nem tudtam leválasztani a GPU-t, pedig ott még van tartalék, most 20 fölötti FPS-vannak 800/600-ban P2 Celeron-nal. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52449 üzenetére
Az a szinti érdekes lehet nekem.
Közben találtam még egy PCI 2.1-est ugyanolyan és működik is.
Nem tudom mit kell nézni az egyik Acorp (realtek chip rtl8029as) a másik SMC (a fém hátlapba ez van bele gravírozva: SMC EZCard 1208BT). Vagy az érdekes amit az XP kiír?Valami feelinges 5¼ -es ~5 GB Quantum Bigfoot illene még a masinához. Valamint volt egy vintage computer-es egérpadom, jól mutatott volna egy képen egyben.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52438 üzenetére
Köszi!
Valamint quailstorm-nek is a felvilágosítást.
Nemgond, még örülök is neki ez így különleges, amúgy nem vészes csak nem olyan részletes mint amit megszoktam.
A lapon sajna nem megy az USB egy kondi hiányzik a foglalatoknál, de egyéb gondot nem okoz, azért egy lan kártyát teszek majd még bele. Van egy integrált hangkeltő C-Media CMI 8338 is mellé, majd megesem mit tud. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #52406 üzenetére
COM-os egér az az adatbuszból kapja az áramot,
nem fog átalakítóval menni. De fog ahogy elnézem. A másik irány az viszont kizárt, hogy magától működjön, egy optikai egér akár 10-szer annyit eszik, mint egy golyós.
PS/2 to USB (passzívan) meg csak akkor működik, ha az USB-s egérben van PS/2 vezérlő is. -
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #52382 üzenetére
Nah most van valami. Ugyen a lapnak van valami IDE azonosító cucca, azzal szokom felismertetni.
Szerintem valami anomália van.
(#52381) RexMaximus:
Én is jártam már így, viszont cserébe akkor én is kölcsön kértem valamit.
Viszont egy eredeti NFS Underground 2 maradt nála, ami fontos lett volna ha vissza kerül. Én kértem egy NWN DIamond Edition-t
-
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #52292 üzenetére
jó lesz az minőségbiztosításnak is
félévente van 1-1 alibi tárgyunk. de mivel mindenhol katalógus van, és bent kell lenni, ezért úgy döntöttünk csoport társammal, hogy egy 2v2 heroes meccset tolunk 130%-os hard botok ellen ezeken , ha már minden más tárgy ideg örlő, legalább itt pihi
talán diploma osztóig végzünk
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #52255 üzenetére
Jomultkor neztem mar, csak akkor meg ghzes p3al es gf2gtsel.
486 40-63w (min programok startjakor, max bekapcsolaskor)
P3 59-90w (win idle, 3dmark)De nem tudom, hogy akkor milyen kartyak voltak benne, illetve a tap ujabb volt, biztos hatekonyabb vmivel. Korhubb tappal valszeg meg rosszabb lenne, illetve a gf256 is hirhedt zabagep volt a maga koraban. Majd csinalok lehet egy kartya fogyasztastesztet ebben a gepben.
A 2006os masinan azert csodalkozom, mert kb 2/3ara tippeltem volna idle. Ok, a proci 130w tdp, de a kartya csak 155w, ami kicsit messze van a te 580adtol (244w).
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #52251 üzenetére
thx, a haz uj, amugy max jol puceralok
mertem fogyasztasokat:
1999 Q4 - Pentium III
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04
Processzor Intel Pentium III 700B
Processzor hűtő SECC2
Memória Toshiba PC100 SDRAM 8ns 64M x2
Videokártya Asus V6600 32M AGP
Videokártya Diamond Monster 3D II 12M PCI
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE32 CT3910 ISA
Hangkártya Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA
Hangkártya Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G
ODD HP SureStore CD-Writer Plus 8100i 24x4x4x CD-RW IDE
Ház In Win IW-A500
Tápegység Enermax EG365AX-VE(G)min 86w (win98se idle)
max 117w (3dmark 2000)
74% min/maxkivancsi voltam "kazankara" is... a max fogyasztason annyira nem csodalkoztam, de az idle kicsit ledobbentett. nem emlekszem, hogy vmelyik gepem is ennyit zabalt volna, tuningolva sem. lecsekkoltam a biost is, hatha vmi nincs bekapcsolva, de ez ennyi.
2006 Q4 - Core 2 Quad
Alaplap Asus P5W DH Deluxe
Processzor Intel Core 2 Extreme QX6700
Processzor hűtő Zalman CNPS9500 AT
Memória Corsair XMS2 DDR2 800 1G 2x
Videokártya Asus EN8800GTX 768M PCIe
Hangkártya Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic SB0460 PCI
HDD Western Digital Raptor WD1500ADFD 150GB SATA
HDD Western Digital RE2 500G SATA
ODD Pioneer DVR-111D DVD writer IDE
Ház Chieftec Mesh CA-01 Big Tower
Egyéb USB Card reader
Tápegység Corsair CMPSU-520HXmin 205w (winxp idle)
max 347w (3dmark 2006)
59% min/max"modern" gepem - kb 2013as szint
core i7 4770 [zalman cnps10x performa] msi h87m-g43 [intel h87, uatx] 16g crucial vlp ddr3-1600 [2x8g, cl9, 1.35v] msi r9 270x gaming 2g [1080/5600 Mhz] samsung 840evo 250g ssd [sata6] wd red 3tb [sata6] asus dvdrw [sata, 20x] fractal design define r4 [be quiet sw2 140 + be quiet straight power e9 580w]
+ Intel wifi kartya
+ sound blaster zmin 44w (windows 10 idle)
max 175w (3dmark timespy)
25% min/max -
válasz
DarthSun #52238 üzenetére
Viszont a Phenom II X2 550 BE+HD3650- en már 2x lement tesztelésképpen az Alien Covenant 720p KMPlayerrel, gond nélkül. Minden progi ugyanaz, a driverek kivételével természetesen, bár a chipset driver megegyezik a GTX285- ös géppel, mert az alaplap ugyanolyan - MSI KA780G. Lehet hogy X-akta lesz ez.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #52232 üzenetére
Az egész gép instabil,? Nem inkább a tápegység? Ezek már inkább a 12V -ot használják, régebbi tápok 5 V-ra vannak kimaxolva.
Nemtudom milyen tápegység van benne, de próbáld meg a VGA-kat egy molex-4Pin/6/Pin adapterről terhelni, mer ha kétágas, akkor az általában a 12V2-n van. Feszek stabilak amúgy? -
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #52227 üzenetére
SS7-es konfigot is tervezek epiteni, van egy MSI MS-5169 lapom hozza, csak K6-III proci nincs sajnos. De nem is hiszem, hogy lesz, eleg ritka joszag mar
.
Milyen bigyulakbol all az SS7-es tornyod?
(#52228) bacsis
Valoban
Most elbizonytalanitottal, lehet nem is Abit, hanem Asus (P4T talan) lapom van 423-ban...
-
erer1000
őstag
-
quailstorm
félisten
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #52027 üzenetére
Mint emlitettem nem a tuning a lenyeg, inkabb a HW felhozatal. En sem hiszem, hogy mindet meg fogom huzni, de azert van 1-2 olyan cuccom, aminek nem arthat.
A masik, hogy dual procis retro cuccokat vajon mivel lehetne tesztelni? Pl dual socket A vagy slot A vagy s370.(#52028) flymi: Kepeket majd lehet tenni a hozzaszolasokhoz. Hatarido pedig nem lesz.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #51915 üzenetére
Persze hogy van mindenfele alacsonyabb orajelu, csak ez volt a legnagyobb orajelu elso kiadasu coppermine proci, ami tuning nelkul ment a bxben (733as volt a parja 133as fsbvel - rdramhoz). Gyk a topproci volt 99ben, utana parhavonta jottek a magasabb orajeluek, ahogy javult a kihozatal, 1133ig (slot1bol 1000ig).
-
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #51864 üzenetére
Power managerben már minden tiltva meg ignore-on van, ezzel kezdtem. CPU-t még cseréltem is a jumperelésen túl. Köszönöm, SD-vel még valószínűleg megpróbálom, bár bosszankodok rajta, mert pont az EDO lenne a poén benne, olyan szépek, sárgásak, 50ns-esek... Ráadásul akkor is ezek voltak benne, amikor tök jól ment és agyba-főbe benchmarkoltam, aztán egy Cyrix alatt elkezdett slowdown-ozni, amit a P100-zal és a K6-tal se hagyott abba (természetesen mindegyiket bejumpereltem, fsb-szorzó-feszültségre tekintettel). Grrr.
Ja igen, és 83 legszorosabb időzítésekkel le is goldmemoryztam a 4*8 50ns EDO-t még az elején.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #51846 üzenetére
Pöpec.
ahol a riválisok találkoznak.
Képem sajna nincs róla, Inno 3D GeForce 3 Ti 200-on feladta a harcot a pici ventilátor, kapott egy tápegységből egy 8 CM-es ventit, 4 csavarhelyénél zsugorcsővel felpányvázva.
Innentől kezdve csendes lett, hűvös, és filléres tétel volt a ventilátor pótlása, jobban bírta a tuningot is.
-
Spec
őstag
válasz
DarthSun #51770 üzenetére
Biztos nem valami csúcskategóriás ház volt, de csak van valami gyártója, típusa. Próbálok ráakadni a neten, csak nem nagyon tudom mi alapján keressem. Ezt a képet is véletlenül találtam meg. Egy az egyben ilyen volt amúgy, gombok, minden, csak az a brand matrica nem volt az én gépemen, mivel az egyedi építés volt.
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51759 üzenetére
Cserebere nem nagyon divat, legalábbis elég ritkán botlok bele ilyesmibe. Mindenki pénzt akar látni. Meg elég nehéz is összehozni, hogy mindenki jó cserét csináljon, így a pénz csak amolyan közvetítő ebben. Szerencsére nem ebből kell megvennem a napi betevőt.
Egy kétajtós szekrény van telepakolva nálam. A dobozos alaplapok meg néhány érdemes vga pedig egy kisebb szekrényben a tetőtéri előtérben, szóval terjeszkedek. Na meg a kibelezett, atomjaira szétszedett gépházak hevernek még szerteszét, modding célból. Régóta.
Nemrég böngésztem a bejegyzéseket, a tiéd is. Egy 700+ darabos cpu gyűjtemény azért simán elfér egy íróasztalban. Persze neked ott vannak a komplett gépek is.
Asszony múltkor kis kockámnak hívott, szóval szerintem lassan megszokja. Meg aztán amíg azt látja, hogy a közös számlára jön is pénz és nem csak megy, addig nincs is miért szólnia. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #51722 üzenetére
persze, hogy hasznaltam, a retropcimen is mindig futtatok stabilitastesztet (memtest86, prime, furmark, 3dmark loop)... mongy a 486on csak doomot szoktam, ott nehez megallapitani, hogy mire erzekenyebb.
a 90es evekben, azt is nehez volt megtalalni egy tuningolt gepnel, hogy mire erzekenyebb, igy ezek a stresszprogramok anno nagy segitsegek voltak tuningnal. mostanaban inkabb csak arra hasznalom, hogy rendesen mukodik e a (tuningolatlan) gep.
van a jatekokon tul is elet
ezek a stresszprogramok sem ugy szulettek, hogy "nah most irjunk egy jo kibaszos programot", hanem a hetkoznapi alkalmazasokat kezdek el celzottan hasznalni ilyen celra (anno ennek megtalalasa is a te feladatod volt), vannak olyan felhasznaloi programok, amik hasonloan meggyotrik a gepet - ha neked eppen erre van szukseged, akkor nem hasznalod, mert "art" a gepnek?
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51706 üzenetére
Az egyik legfontosabbat nem írtad le, milyen hűtő van rajta?Sima alu borda, megnéztem a bejegyzést.Valami bika tuning példány, víz, kompakt vagy gyári?
Tényleg össze kéne rakni, de annyi féle variációs lehetőség van (nálam ugye főleg hűtőből nagy a választék), elég nehéz dönteni, melyik felállás a legszebb/legjobb.Majd csinálok egy kisebb tesztet azokkal a coolerekkel, amik elérhetőek a piacon, de veszek bele 1-2 ritkább példányt is. Mondjuk az összesről található a neten teszt, de most már engem is piszkál, h melyik mennyire képes lehűteni a kazán 3,4 presit. Fesz mókolás nélkül mennyit lehet rajta húzni vajon?
Csak az azonos körülményeket lesz nehéz biztosítani (szobahőmérsékleten), mivel nincs légkondi, de majd megoldom valahogy.
Mivel lehet jobban terhelni a procit? Nem akarom szénnérommá tesztelni (superpiről hallottam, h károsíthatja, hazavághatja), de jó lenne picit terhelni. -
-
-
válasz
DarthSun #51683 üzenetére
Az azért meglepett volna, ha te nem tudod ilyen pontosan.
Most van benn a 0100, jajj de szeretem a hangját, hogy lehet neki igazi mélyet és magasat adni, nem csak a középtartományt akarja eladni annak...Hát azért az alaplapi nem teljesít így, szerintem egy mai lap se hozza ezt a hangot. Persze valami belépőszintű cucc nem árt, amin meg is lehet hallani, illetve egy veszteségmentesen tömörített zene.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #51631 üzenetére
sokkal tobb lesz az...
kart nem teszel benne, max ha szar minosegu vmi, vagy alul van meretezve.
visszakerestem:
inditatok el a prime95ot large fftn, meg utana eloterben a furmarkot. aztan nezzetek a fogyasztasi adatokat :Ðsikerult 435 wattot kicsalni belole (q6600 @3.6g, 4850 @720/2200). viszonyitasul: 3dmark2k6 262w.
oh de jo is volt a hwsws kozosseg akkor... [link]
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #51586 üzenetére
Menni megy, csak konnyu megfektetni... nem a hwen mulik. Amugy a korabeli hweken annyira nem is gyors, eloszor en is meglepodtem, hogy a ghzes p3on es a gts2on hogy szakit egy 2003as vinyoval es 256m rammal. Aztan, hogy kezdtem visszalepkedni a 99es gep szintjere kezdett mar emlekeztetni arra, amilyen az emlekeimben volt
-
válasz
DarthSun #51618 üzenetére
Samsung tccd chippel.
Ddr1-ből azok vitték a legnagyobb órajeleket. Igaz cas3-al.
Vetélytársa hynix d43 és d5 amelyek kisebb cas-al is vittek nagyobb órajelet.
Nálam adata 566-os tccd ment 640-en.
Asszem basics csinált valami 700 feletti.
Btw most nekem ddr3l-ból van Samsung csodaramom. Ddr3l ecc 1600 megy 2600-on. -
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #51559 üzenetére
Az a baj, hogy vidéken van a gép, nem tudom megnézni, de emlékeim szerintem melegedett ez is
Tim82 mestertől származó (ezúton is köszönet érte) gyári rézmagos eredetileg 95W-os FX procihoz való hűtő van a procin. Ennek olyan a kialakítása, hogy a venti által a hűtőn átfújt levegő a hűtő mind a 4 oldalán egyenletesen távozik, és kicsit megfújkálja a foglalat közvetlen környékén lévő összes alkatrészt is, így a mosfet-eket is. Az már más kérdés, hogy a hűtőből meleg levegő jön ki, így terhelés alatt ez a megoldás inkább csak ront a helyzeten szerintem
Hamarosan új elsőtápos házba költözik a gép, az alaplap bal felső sarka felett, ahol jelenleg a táp van pedig egy nagy 12 cm-es házhűtő venti lesz, ami kiszívja majd a meleg levegőt onnan.
Azt hiszem maradok az olcsóbb alu verziónál, mert abból elég egy csomag is, ráadásul a maradék jó lesz a K7 gépembe, amin maga a NB és a CPU hűtő is szürke alu színű így még designos is lesz
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51505 üzenetére
Akkor te is azt mondod, hogy hagyjam a fenébe az egészet? Mert ha azt nézzük, még a cakkpakk 40 dollár sem sok érte, de nem akarom, hogy egy ilyen "nyerjen".
Ha eleve ennyit akart érte, akkor miért nem rakta fel fix árasra?! Komolyan bosszús vagyok az ilyenek miatt... -
válasz
DarthSun #51488 üzenetére
az én IBM XT 5160-asom is teljesen gyári
Mondjuk a szoftvereket már én nyaltam fel utólag, ez igaz
szerk: de főleg laptopjaim amiken a gyári eredeti szoftverek vannak.. pl az egyik gázplazámás Toshiba T3200-asomon DOS3 van. a Compaq Portable III-asomon francia DOS6.20 van, sok kommerszebb laptopomon DOS5.0 stbstb... -
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51465 üzenetére
Hát ja. Majd megérdeklődöm. Kár lenne, ha nem kapnám meg. Hercules hangkari. Nem nagyon értek hozzájuk, de 1ft-ért nem kérdés, h jó vétel volt. Bepattintanám valamelyik régebbi lapba, ha eljön az ideje.
Gyári 775 hűtőről le lehet szedni a felfogató lapot roncsolás nélkül a borda aljáról? Hogy van hozzá rögzítve?
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51463 üzenetére
Apránként nem nagy tételek. Csak nem szabad összedani.
Lesz még egy csereberém is, hibrid s478 alaplapot (AGP+pci-e) kapok vga-ért cserébe.
1ft-ért nyertem egy hangkártyát is kábé másfél hete. Személyes átvételt beszéltük meg, mert nincs messze. Nem sokára rá kitiltották a piacról valamiért. Nem tudom így hogy fogok hozzájutni a megnyert termékhez. -
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51461 üzenetére
Kösz. Akkor elrontottam a link szúrást.
Én sem értem. Mondjuk 9 pozitív értékelése van csak, de a hozzáállása kritikán aluli.
Ha bármi gebasz lesz, jelentem és megy a negatív.Más újság is van. Szereztem egy CM Jet 7 CPU hűtőt Vateráról. 500 volt a kikiáltási ár, 2k a fix, hát megvettem, mielőtt más teszi.
Ma pedig egy Apple Powermac G4-et nyertem meg. 733MHz, 512 ram, 41gb hdd, Mac OS 9.2.2.
Elvileg 2001? Quicksilver, de a hdd 2002-es, nem tudom, nem-e nyúltak a konfighoz, vagy eredetileg ez volt az összeállítás. Még nem volt Apple cuccom, ha megtetszik megtartom, még nem volt ilyen os-hez szerencsém. A gépház makulátlan, igaz monitor, periféria nincs hozzá. -
-
-
válasz
DarthSun #51426 üzenetére
Köszönöm szépen, a tippet, segített
Igaz csak fél lépésel vagyok előrébb, mert igaz stabilan bootol a gép mindig és pár játékkal több elindul, de így is va negy csomó ami nem, hiába van hercules módja... inkább annak tudom be hogy egyszerűen hiányoznak a hercules módhoz a játékok file-jai... pl a street Road ezt ki is írja...
Szóval CGA-ban gondolkodom, de egyelőre nem ad képet a monitor...
Ez majd egy külön háború lesz közte és köztem -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest