- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #55489 üzenetére
Én is attól félek. Ez a hol szól hol nem szól dolog... DOS és WIN98 alatt is hasonlóan adja elő, pedig minden annyira egyszerű.
Friss Win98, beépített hang driver. Kártya nem ütközik semmivel. 220/5/1/5 alapbeállításokkal.
Riva 128 is a beépített driverrel megy.Szedtem le ZDOOM-ot többféle verziót, már előkészítettem, hogy éjjel még kipróbálom.
Aztán lehet debuggolni, valamikor kipróbálom egy tök másik gépben is az AWE64-et. -
válasz
DarthSun #55489 üzenetére
+ Még : a demoáradat jó része, amit küldtem az S7- en lassú lesz, régebbiek ok. P2/400 sokszor a minimum. PIII Copper és Pluto800- on már nincs sebességgond. A Winesek pedig inkább Awe- n jók. A Classic és Max midije nem megoldott Win alatt (kerestem, jó lenne egy célirányos synth a WDM mellé). A PnP az Utopiával már szépen hozza a GUS formát.
-
válasz
DarthSun #55486 üzenetére
a Win98SE upgrader is szivat.. iylen szól sérült egy cab file... hát persze
most előkotortam az eredeti CD-t, és újra neki esek...
Jahh a 486DLC-s GUS+AWE32-es gép évek óta teszi a dolgát, már 3 kiállításon is jelen volt és kiszolgálta a látogatókat (év közbe igaz csak porfogó szegénykém) De most a "demóidnak" szeretnék egy bika GUS+AWE32-es gépet, továbbá ha összejönne, ez váltaná le a 486DLC-s vasat... sok játékban ott figyel a natív gus support de a 486DLC már nem bírja.. illetve a kiállításon ugye lehet próbálgatni a GUS és AWE32 közötti különbséget, de ugye eddig csak Win3.11 alatt lehetett... azért egy 98SE mégis csak "felhasználó barátabb" lenne a látogatóknak.. szal ezért küzdök ezzel a projectel
Aztán az majd csak hab lesz a tortán kideríteni, hogy miért látott a Win98SE a Creative CT3990-esen csak 512KB memóriát (2X1MB SIMM van jelenleg benne) -
válasz
DarthSun #55479 üzenetére
nekem ez vákt be.... a LAN-t több Win3.11-es gépen is mindig 15-re raktam, soha nem volt gondom...
Viszont ez vicces, ezt írtad:Nálam 240, 10,3,4,0, és az SB mód a 7- es IRQ
10-es IRQ nem állítható, 9 és 11 van...
3-as IRQ sincs 5-el kezdődik
4-es DMA sincs, szintén 3 és 5 választható
0-s DMA sincs 1-től indul -
válasz
DarthSun #55477 üzenetére
nagyjából én is így szoktam csinálni.. AWE32 fel, elfoglalja ami kell neki, utána GUS-t a maradék erőforrásra... annyi hogy nálam a LAN IRQ-ja 15-ön van, ne zavarjon...
De a kérdés az, hogy ugyanez a felállás megy-e Win 9x alatt is?
Most akkor azt csinálom, hogy ezt a beállítást megnézemi, mit szól hozzá a jelenlegi Socket7 Win 98 alatt (nem fog menni) majd ugyanez a beállítás DOS/Win3.1 alatt..l. ha ott megy akkor a Win3.11-et felfrissítem Win98SE-re... meglássuk mit szól hozzá... ha úgysem megy, akkor még jöhet az, hogy megnézem egy P2-es 440BX-es lapban, vagy ahogy arn mondja, valami korai P1-ben akár Socket5-el... -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #55460 üzenetére
A config.sys-t és az autoxec.bat-ot a telepítő módosította, előtte kiszedtem belőle az SB16-os beállításokat.
SET BLASTER, SET SOUND be van állítva
először a CTCM/CTCU indul, kártya a 0-s PnP preset szerinti beállításokkal.
aztán a diagnose /s
aztán aweutil /sDUKE3D, BLOOD, szól rendesen AWE-val a 620-as címen.
TYRIAN telepítőjében is szól az FM és az AWE is.
diagnose-ban is szól minden.
Szerintem jól van telepítve és minden OK.DOS alatt DOOM2-nél:
-ha a Sound Blastert választom, akkor nem kér címet és szól az FM (CQM).
-ha az AWE32-t, akkor kér címet, 300, 310....330...360 stb. közül lehet választani. Jobb híján kiválasztom a 330-at, de úgy nem adott ki hangot, mert ilyenkor az MPU-401-en megy ki.Akkor szólal meg, ha az aweutilt simán elindítom, /s nélkül. Így, kapcsoló nélkül nem tudom, mit emulál, de a progi a memóriában marad és elég jó háttérzenéje lesz a DOOM-nak.
Akárhogy is nézem, ez így nem natív AWE32 support.Win98 alatt:
3 féle MIDI eszköz van:
-AWE64 MPU-401 kimenet
-AWE64 FM synth
-AWE64 Wave TableA fenti 3 MIDI eszközt szerintem a Windows alatti MIDI-s szoftverek használják, ilyenek nincsenek nekem úgyhogy nem tudtam még mivel tesztelni.
Viszont akármelyiket választom ki, ugyanúgy szól, ha a DOOM-ban a GM kimenet van beállítva. Tehát olyan, mintha nem számítana a kiválasztott MIDI eszköz, erre az emulációra gondoltam, hogy nem tudom, hogy hol lehet konfigurálni. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #55455 üzenetére
Megnéztem a Tyrian2000-et, mert azt tudtam beszerezni.
DOS 6.22 alatt szól minden. FM / EMU8k / GM emuláció.Csak azt nem értem, hogy a DOOM-ban (DOOM 2 és DOOM 1-ből SE verzió) ha AWE32-t választok, akkor miért csak a 3xx címet lehet választani, ha kiválasztom a 330-as címet, akkor nem szól, mert nyilván a MIDI porton megy ki a nagy semmibe.
Miért nem lehet a 620-as címet választani, ha már mindenütt azt írják, hogy van natív supportja a DOOM-nak.
Csak akkor szól, ha elindítom az AWEUTIL-t, mármint /S nélkül.Másik HDD-ről Win98SE alatt is szólnak a progik, ha General MIDI-t választok, ezek szerint ott alapból megy az emuláció?
Arra még nem jöttem rá, pedig kerestem, hogy ezt az emulációt, hol lehet konfigurálni? Ez AWE32 specifikus, vagy ez már Windows feature, tehát akármilyen hangkártyával így menne? -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #55449 üzenetére
Köszi, mindenkinek, végülis sikerült beüzemelni. Sajnos nem úsztam meg a manualok olvasását, de végülis így a legjobb.
A CTCM.ZIP tartalmát tettem fel aztán az SBBASIC.ZIP-et.
Elvileg a Creative saját DOS-os (demonstrációs) szoftverei PLAY.EXE és RECORD.EXE-je stb. használja az említett .SYS-eket. Hogy játékhoz kell e azt nem tudom, eddig az SB16-nál nem hiányoztak.
Ami furcsa volt, hogy AWE32-t kiválasztva a DOOM2 nem akart szólni (meg Warcraft se meg más se), mindenütt csak 300-330-as címeket lehet választani, az AWE meg 620-on van, aztán AWEUTIL TSR-el végülis elindultak. Natívba eddig még csak a DUKE3D szólalt meg.
Van még valami tipp tuti natívan támogatott DOS-os játékra? És nem natív, de ami jól szól?
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #55431 üzenetére
#55429) arn: ok, kösz az infót, arra jó volt, hogy ne adjam fel.
(#55431) DarthSun: ok, tehát ehhez már kellenek a CTCU-s PnP utilityk a konfiguráláshoz.
Mondjuk ezek nélkül is felismerte a DIAGNOSE.EXE, 8 és 16 bit hang OK, de midi lejátszáskor nem volt hangja.
Azt olvastam, hogy az AWEUTIL /s-t is futtatni, kell, hogy inicializálja az EMU8k-t, mert azon át vannak vezetve az CQM hangok, szerintem ez lehet a fő hiányosság nálam.Leszedtem az AWE64 Value CD-t VOGONS-ról, de abban nem találok AWEUTIL.EXE-t meg .COM-ot se. Leginkább windows driverek vannak rajta. Ha azt mondod, hogy kompatibilis az AWE32-vel, akkor megpróbálkozok azzal. Még belenézek valami GOLD-os driverbe, hátha az is tudja inicializálni DOS alá.
Melyik a preferált / legújabb driver?
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #55374 üzenetére
Igazad lehet, azt hiszem egy Riva TNT drivere van fent...
Lehet hülye kérdés, de az összes NV1 kártya PCI-os volt?
Mibe fájhat vajon egy ilyen? Csak mert nem nagyon látni belőle eladó példányt sehol... Ergo arra következtetek, hogy van annyira ritka mint egy Fury Maxx, így gondolom árban is...Személyes véleményem, hogy nem igazán szeretem a PCI-os kártyákat, ne kérdezzétek miért. Ha azt mondják nekem, hogy PCI, akkor egy univerzális foglalat jut róla eszembe és valamiért mindig egy S3 képe jelenik meg előttem.
-
arn
félisten
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #55154 üzenetére
Ja, utana lattam, hogy 640x480-ban ment.
A HW-botos srac valszeg a teszthez inaktivalta az SLI-t ezekszerint.
Bar vannak egy paran, akik az oldschool-os teszteket szoktak tolni, akiknel biztos vagyok, hogy hasznalnak valami egyedi optimizaciot/csalast, mert vannak olyan eredmenyek, amik uberelhetettlenek.
Gondolok itt a 2evvel ezelotti v5-os eredmenyekre, amikor 2600mhz-re huzott socket A-val meg v5-el jobb eredmenyt kapott, mint en a 3800mhz-re huzott E7600-al meg v5500 pci-al. -
flymi
addikt
válasz
DarthSun #55121 üzenetére
Ez egy MX440, nem egy Ti4200.
A kártya pontos neve Triplex Millenium Silver TX680. Eddigi 3dmark01SE méréseim alapján a legtöbb pontot szerző MX, de lehet az MX460-akat újra le kéne tesztelni, csak hát idő hiányában... Tegnap éjjel voltam, holnap nappalra megyek meg pénteken is, a hétvégém is el van bacarintva a szombat éjszakámmal. Elég húzós volt/lesz ez a két hét (11-24-ig, ez 14 nap, amiből 11 meló,
de remélem fizetésen is meglátszik majd valamennyire. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #55103 üzenetére
W98-al (SE) fél évig nem használtam, nagyon nem vált be, hiba-hiba hátán, kékhalál hegyek.... pppfff.
Aztán kaptam egy WIN ME SE-t, azzal nagyon ment, és nagyon ritka lett, hogy hibázott, kékhalálok eltűntek.
2001-ben feldobtam neki az első kiadású angol XP-t, kisérletképpen, aztán mivel bevált (csak kellett még a 64MB SDRam mellé tenni 256MB-ot), megkapta a magyar változatot.
Rengeteget játszottam rajta, S3 Savage 4 8MB AGP VGA-val, Star Wars 1 racer, Microsoft Pandora's Box, Claw, StarCraft 1 + Broodwar....
Az SC1 meg is ölte a CD meghajtómat, persze pont 1 hónappal a garancia lejárta után.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #55097 üzenetére
A lap BIOS-ban nem, ott max 15 volt.
Az XP mutatott többet.
Mondjuk, a W98 és a ME alatt nem volt több IRQ, csak amennyit az alaplap tudott.
Sound Blaster-hez:
Még az SB 128 PCI-hoz se volt jó az összes driver, ezzel XP telepitéskor szembesültem (W98 és ME alatt nem volt gond, a gyári driver cd azokét tartalmazta).
Kinomban leolvastam a vezérlőchip-ről a pontos modellszámot, és aszerint kerestem.
Az SB 128 PCI-os hangkeltőmet tudtam W7 X86 alatt is használni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #55083 üzenetére
Acorp 6BX81-es lapban (i440 BX) sikerült egyszerre hajtani XP alatt a GeForce2 GTS-t, 2 PCI-os hálókártyát (1 3com Gigabit és egy Realtek Fast Ethernet 100Mbit), Sound blaster 128 PCI hangkártyát és egy Yamaha OPL3 ISA hangkártyát.
Mondjuk, a BIOS-ban meg kellett verekedni az IRQ-ért.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #55059 üzenetére
Hozzam 97 oszen erkezett egy Cyrix PR200 konfig, de hogy mit valtott arra nem emlekszem sajnos. 386-486 kornyeken mar zavaros, hogy mi volt pontossan, de se vlb-s se pci-s konfig nem volt az tuti
Tavaly nyar vegen, osz elejen pattiontottam ossze egy kb ugyanolyan konfigot, a hazat is beleertve mint amim '97-ben volt (a Cyrixos). Amikor a datumot allitottam a biosban akkor jott a fless, hogy 20 eve pont egy ilyen konfg elott kockultam, erdekes elmeny volt
-
r0b3r
senior tag
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #55015 üzenetére
Á, erre a verébre nem kell ilyen ágyú
Mondom, hogy full pöpec 486SX33-mal.Ha meg brutál DOS kell, Tualatin vagy Palomino, Riva128-assal, hogy jó legyen az LFB sebessége is (nem tudom, miért sz@r@kodik a Radeon, pedig a legjobb BIOS abban van...).
Blood alá meg 3066-os Northwood, de ISA slottal, szigorúan NOLFB-vel, és sajnos GUS nélkül, mert az egy csomó chipseten (pl. TX, Aladdin5, i845) vagy 30% teljesítménycsökkenés ha streamel... (A Blood sajnos nem komálja a P35+Vortex2 kombót, pedig rettentő szépen folyik bármilyen Core2-vel 1600x1200-ban, és még szól is, csak elég sűrűn fagy
)
Apropó Cyrix. Nemrég futottam bele egybe, ami labilis volt 83MHz-es FSB-vel, pedig hivatalosan bírnia kellett volna. Szép lila kupakos MII 333+. Nagyon megnéznék egy ilyen 2.2V-os darabot, sajnos még soha nem találtam...
-
-
válasz
DarthSun #54913 üzenetére
Mindegyik gépen ugyanazt a drivert, és ugyanonnan másolva használtam, szal ezt kizárnám...
Viszont fogtam egy "sima" SB16 driver-t ez végig ment, nem is indít semmiféle Configuration Manager-t detektálta a kártyát, mely erőforrásokat használja, belevágta a config.sys-be hogy SET Blaster blablabla restart és tökéletesen végzi a dolgát
Gyönyörű szépen viszi ezt a Demo-t a 10Mhz-es 286-os az SB16-al és a jóféle CGA monitorral
Igaz nekem csak fekete-fehérbe megy, állítólag a színes módhoz kompozit kimenetet kéne használni...
Amit viszont még észrevettem, szegény 286, értem én, hogy abból is csak 10MHz, de hangkártyával a Stunts porig butított grafikával is diavetítés, kb 1 FPS-el ha mehetnagyon sok neki ez a kártya játékokhoz neki
-
válasz
DarthSun #54910 üzenetére
Egy nagyon hasonlót akartam életre keltreni én is... Na most az az érdekes, hogy annak ellenére, hogy nem futott végig a konfigurálás, bele túrt a config.sys-be és az autoexec.bat-ba.... gépet indítva indítaná a config.sys-ből a CTCM.exe-t, persze belefagy... na most ha F8-al indítom a DOS6.22-t és skippelem a config.sys eme részét, viszont ha hagyom elindítani az autoexec-ből a CTCM-et, úgy igaz, hogy vakarózik a gép 2 percet!!!! folyamatosan villogtatva a HDD LED-jét, de bebootol a DOS, és a Stunts és a Street Road 2 is szól a kis SB16-on...
NA de aztán az újabb csavar, hogy újraindítottam a gépet, s most bezzeg még így is belefagy a CTCM elindításba ahogy az előbb jó volt.. bakker... lehet valami ősibb drivert kéne elő vakarnom?! -
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #54815 üzenetére
Én Voodoo2-t TNT1-re (V550) cseréltem, pont a képminőség miatt.
Amikor 99 őszén haver vett egy TNT2 Vantát (Readys papírzacskós legolcsóbb fajta, ami azóta már a gyűjteményem gazdagítja, és tényleg nincs semmi gond a képével), nem kicsit volt jobb képe, mint a voodoon átjátszott S3-nak...
3D-ben akkoriban a Rogue Squadront, talán a Dungeon Keeper 2-t is, ja és az Aliens vs Predator-t toltam sokat kb. nyár eleje óta a voodoo2-n. Amikor amikor megláttam havernál a Vantán 800x600 32 biten, hát azok az színek és fények a voodoo fakó mosott egyhangúsága után, illetve 1024x768-ban egy internet explorert. Akkor gyorsan vettem egy használt V550-et (talán fele annyiba se került, mint az új Vanta, cserébe márkás és ugyanazt tudta, hol picit gyorsabb, hol picit lassabb) a voodoo mellé. Utána már nem is nagyon volt létjogosultsága a voodoo-nak. Glide-ban tényleg hasított előtte, de addigra már kikopott, hamarosan leváltottam a kettőt egy V770-re.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #54815 üzenetére
A RIVA128 volt egyértelműen rossz: [link] [link]
A TNT csak a korai driverekkel produkált hasonlót, az 50 akárhanyas, vagy 45-ös driverrel már oké a TNT is meg a TNT2 is.
Voodoo meg onnantól, hogy valami nem Glide, meghótt.Átlátszóságot meg a ködöt egyértelműen rontotta nV a sebesség érdekében, de ez mondom RIVA128 feature volt, meg korai TNT driver. TNT2 meg már végképp csak a hulladék termék miatt lehetett rossz. Ha szereztél egy márkásat, akkor nem. Nekem még M64-ből is van MSI verzió, semmi baja.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #54813 üzenetére
Most neztem meg par top 99es jatekot (q3, ut, revolt), egy diamond v2 es egy asus gf256 van a gepben, ips tftn neztem. En nem latok semmilyen jelentos kulonbseget a szinrenderben, sem a tonusokban, ellenben a v2 minden mas szempontbol rosszabb (texturaminoseg, fust, felbontas, sebesseg, etcetc) - igy ha latsz is esetleg vmit vhol, osszhatasban nem egy szint a ketto. A korabeli tesztek epp a tnt 3d kepminosegnek lelkedeztek, ha nekem nem hiszel olvass utana.
Ha a 2d kimenetrol van szo, az is befolyasolja ezeket a dolgokat, de ott a kartya designon tobb mulik, mint a chipen. Mar nem is emlekszem, hogy melyik gpunal, de vizsgaltak az analog kimeneteket ilyen szempontbol, hogy rossztol kitunoig kapott ugyanaz a chip mindent, attol fuggoen, hogy ki tervezte a kartyat.
Az v3 referencia stb kartyaja valoban az egyik legjobb 2ds kimenettel rendelkezik, de a 3d render ott sem az igazi. Demoscenenel a hianyzo ficsorok miatt sem volt ajanlott - de pl egy matrox g400 ha nem volt bugos - a remek 2ds kimenet mellett a 3d render is az egyik legjobb volt, de aztan ok is elvesztettek a fonalat.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #54795 üzenetére
Most milyen kepminosegrol beszelsz? Analog kimenetrol, vagy a 3ds keprol? A korabeli teszteket elolvashatod... [link]
Egy v2on eleve belyegmeretu texturak voltak. Nekem is most retrozasban van csak v2om, de en tenyleg nem ertem miert lelkendeznek ennek. Szerintem egy baromira korlatolt kartya, a 99es jatekok mar pocsekul neznek ki rajta, a tnt hasonlo sebessegben (d3d, nem glide - 99re az is kikopott), csak eppen sokkal jovoallobb. Lenyegeben mindent tud, amit a tnt2u, csak kb fele sebesseggel.
-
Tim82
félisten
válasz
DarthSun #54735 üzenetére
eBay-ről már olcsóbb, mint itthon (HA-n kb. egy élő s939-es X2 proci hirdetést látok).
Viszont kihasználom az alkalmat és újra bedobom az azóta sem megoldott problémát.
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #54632 üzenetére
Tudom.
Van 2 S478 gépem, és van 2 core2 is.
Az egyik S478 P4 3.2GHz, Asus v9999 6800 Geforce, RDRam
A másik S478 P4 3.2GHz p975 chipset, ATI 1950pro
A két core 2-es
X38 Xeon X3363@3.6GHz 8GB DDR2-1066 ATI 4870CF
EVGA NFORCE 790I FTW Xeon E5450@4GHz GTX295 quad SLI
Ja meg egy nforce 680i LT-T TESZTELEK most QX6800@3.4GHz procival és 7950gx2 Quad sli-vel.De most összedobtam egy Athlon 64 X2 S939 rendszert, és van egy elfekvő Asus P5p800 lapom, szóval kíváncsi lennék mit tud egy valódi 4 magos P4, meghúzogatnám a bajszát.
A legerősebb AGP rendszernek jó lesz (hibrid mókolmányok nem érdekelnek) van egy ATI 3850 AGP kártyám... -
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #54583 üzenetére
Sok brand gép úgy van megoldva, hogy a táp ventije szívja el a levegőt. Inkább p4-től nem szerencsés. Ugye a p3-as procik max 40w körül alakulnak, annyit meg még el tud tüntetni a venti.
Sőt sokszor integrált lapnálnál szeretem ezt a megoldást.
(#54582) envagyok És a SCSI hol van?
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #54484 üzenetére
Nekem ez van már kb 6-8éve. Eddig csak vezetékeket, vagy alaplapi elemet forrasztottam vele. Meg egy olyan ónszippantó, mint az előző hirdetésben linkeltetek.
Ilyennel neki mernétek állni a kondicserének?Bár attól tartok nem a forrasztó lesz kevés hozzá, hanem a kézügyességem.
Majd ha szükségem lesz kondicserére én is gyakorlok valami rossz lapon.
-
-
Laraxior
titán
válasz
DarthSun #54384 üzenetére
Tri-Channel az 1366-os foglalat, ott fillérekért kapsz 6/12-es CPU-t, a ram sem olyan vészes, az alaplapok pedig elég hamar elkelnek amik az aprón vannak, pont ezért, mert kispénzből lehet elég erős, és jól tuningolható gépet építeni. (133-as alap BCLK, de a legtöbb lap viszi a 200-at.)
Quad-Channel, már LGA2011 lesz, oda azért már kell anyagi bőven, hiszen a CPUt sem kapsz 10ezerért bele. Ez még a drágább kategória.Én személy szerint az 1366-ot favorizálom.
El is adtam a 'csába a 7700K konfigomat, miután benyögte az Intel, hogy a 6magos 8700K-hoz megint új alaplap kell, de ez még csak átmeneti, mert majd később jön a 8 magost támogató blabla...
Egyedül a fogyasztás, meg a melegedés ami hátrány, meg talán az M2 slotok hiánya az SSDnek.
PCI-E 2.0 nagyjából GTX1080-ig elég sávszélességet biztosít. Az 1080Ti már egy minimálisan lassul, de nem különösebben észrevehető.(#54383) sanchezsa: Akkor azt vedd meg gyorsan, főleg, ha tartozékos, nem csak az alaplap, ebayen nálunk mindig 150EUR felett mennek el. UD9-et meg még nem is láttam eladót, talán egyszer még a fénykorában itt az aprón.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #54369 üzenetére
Van egy masik Giga lapom is DS3 de gyel ujabb chipsettel. Mindketto sokat volt hasznalva, vinyo mozgatasok, adatmentesek miatt sok ki/be kapcsolgatason is estek at. Birtak
Sajnos ezzel a lappal van valami de nem volt idom foglalkozni vele. Egy E8400at tettem bele es nem indult vele. Utana mar semmivel sem. Cpu, tap, memok, vga, reset elem ki minde nyavaja megvot de nem indul. Meg egyszer nekiallok majd. Remelem nem halt el.
A DS3 meg kb ujkratol megvan, mar tizeneve es a dolgat.
-
snecy20
nagyúr
válasz
DarthSun #54304 üzenetére
Csak valami nagyon minimálisat, pedig 16MB-os MX200 és 64MB-os Gef3 Ti500 között elég sokszoros volt a teljesítmény szorzó.
Egy Geforce 3 alá akkor már azért nem ártott legalább valami 800Mhz, vagy inkább 1Ghz körüli procc hogy ki is fussa magát. Csak ezt akkor még nem annyira tudtam. -
snecy20
nagyúr
válasz
DarthSun #54295 üzenetére
Én olyan 2003 körül Pentium II 300 + Geforce2 MX 200 kombóból az utóbbit cseréltem a legcombosabb Gef3 Ti500-ra, és csak pislogtam hogy pont nulla volt a sebességnövekedés játékokban. Utána a Videokártyához kellett vennem egy teljesen új korszerű gépet.
Na ezért nem jó amikor olyan VGA-t teszel egy gépbe, ami a hardverkörnyezetét évekkel megelőzi és akkoriban még tervrajzokon se létezett.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #54147 üzenetére
Nem, ez nem egészen így van. Neked a driverrel egyáltalán nem kell foglalkozni, szép is lenne. A Windows vagy a Linuxos ablakkezelő biztosít egy absztrakt felületet erre. Aminek több kódútja lehet, a tiszta CPU-tól a Vsync OpenGL/D3D-ig, a megvalósítástól meg évjárattól függően.
Úgyhogy itt a GPU gyártójának kellett a drivert bedrótozni a Win GDI-be.CPU erő természetesen akkor is kell, ha hardvergyorsított.
Framebuffert meg nem tudsz system RAM-ból pótolni. Szóval ami a Windows desktopon van, annak kutya kötelessége beleférni a framebufferbe csont nélkül.
System RAM-os texture streaming az már az AGP. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #54144 üzenetére
Találtam egy ilyet.
Ennek alapján már a W98-nál is a driveren múlott, hogy van-e az ablaknál HW gyorsítás, vagy sem. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #54142 üzenetére
Win7-ig bezárólag meg le lehet venni ezt a beállítást. Sőt W10-en is, most néztem. Ez azért lep meg, mert a 10-ben már nincs az a gyári buta mód, ami felismeri, hogy ne erőltesd az Aerot, hanem alapból tolja az összes csicsát egy HWgyorsítatlan virtualboxon is.
Azért példálóztam vele, mert gyárilag ilyen, és nem véletlenül. Driver nélkül is, meg 1MB RAM-os 2D kártyákkal is mennie kellett, sőt, azok voltak többségben.Matroxtól se lehet elvárni, hogy rendes driver nélkül tudja ezt.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #54135 üzenetére
Szórakozásból mindössze.
Bár ha lenne kifejezett lassúsági verseny szigorú szabályokkal, akkor is érdekes lehetne.Van ilyen kártyám, és őszintén ritkának tartom egyáltalán a DX9-nél kisebbet PCI-E-nél. Nem hogy DX6
(#54136) zoltanz: Nem Radeon és nem GeForce-tól sokat ne várj Linux alatt (+GMA900 és up). Egzotikus chiphez a nyílt driverbe sok energiát nem fektettek. G200 amúgy is elég gyenge. Zárt driver, meg ha volt is, rég nem lehet használni.
XFCE-nél kell még lejjebb menni, Openbox, vagy ratpoison.
-
zoltanz
nagyúr
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #54126 üzenetére
Gigabyte P4 Titan GA-8IPE1000-G lapom van nekem is, dobozos. Ez lett a tesztlap az ABIT IS7-E helyett, aminek irtó hangos (csapágyas) a chipset hűtője.
Intel P4 3,4GHz/1M/800 SL7PP
Cooler Master Aero 4 (egyelőre szétcincált venti kábelezéssel sajnos)
Geil DDR 2x512MB 400MHz
Sata HDD-vel, ha már van ilyen fícsör rajta.
Házikója még nincs.VGA ugye ami változó, mert ebben szoktam kipróbálni az érkező AGP-s kártyákat, de ezt szeretem benne látni igazán:
Asus V9180 Video Suite, annyira lágyan és simán jár a ventije, hogy szinte hangja sincs. Na meg szívem csücske a szotyok MX széria, de ez egy prémium darab, bár sajnálom koptatni.Másik nagy kedvencem, bár már van egy éve is, hogy utoljára gépben volt:
Leadtek WinFast A400, ez egy sima mezei nVidia Geforce 6800. GT-ként vagy Ultraként sokkal jobban tetszene, meg igazából sehogy nem illik a gyűjteményembe, nem is egy csúcs darab, nem fűz hozzá semmilyen emlék, mégis valamiért megtartós fajta lett. Bár most nem rémlik, hogy legutóbb, mikor friss pasztát kapott utána adott-e képet, jövő héten meg kell nézzem.FX széria valamiért nem vonz, mondjuk egy 5900 Ultra vagy 5950 Ultrára nem biztos, hogy nemet mondanék, de többi hidegen hagy.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #54119 üzenetére
Van egy fx5900 nekem is , ráadásul nagyon spéci dobozhűtéses 2 ventis verzió, de ezen korszakos retró masinákba inkább ati 9800xt-t tettem a másikba meg GF6800-at. Pedig Gf fan lennék, de az fx5900 tényleg nagyon gáz , alig erősebb a gf4 4600-nál vagy egy 9600xt-nél.
Régen én is kihúztam a gf4 4600-al, utána gf6800 ge asus lett kilockolt shaderekkel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- C++ programozás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest