- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #56707 üzenetére
P2 folytatása. Korához képest owerkill videora cseréltem az MX400- ast.
Eredmények változása :
3DM99 : 2921 -> 3008
3DM2000 : 2795 -> 2938
3DM2001 : 1235 -> 2749A 2001- ben ugrott nagyot, talán a GPU RAM sávszél
, ennek screenshotját másolom be :
A konfighoz inkább a 3DM99 illik, játékok melyek használják a TL- t már viszonylag lassúak lehetnek ezen a procin, bár az 2001- es eredmény meglepett. Driver ugyanaz a 2003- as ver, mivel a Ti200 is benne van már. A gépben lesz egy darabig, DOS alatt mérek, régebbi progik/gamek kompatibilitását nézem, aztán csere > GeF4Ti4200 > GeFFX5700- ra
, meglátjuk mit lép...
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56553 üzenetére
http://goughlui.com/2013/03/01/hard-drive-disassembly-the-ibm-deathstar/
https://en.wikipedia.org/wiki/Deskstar
Hát nem tudom, majd utána olvasok ennek a Raptor jelenségnek. Addig is alaposan tesztelem.
Teleírtam, checksum generálás, ellenőrzés. Jó gyorsan megy ennél a vinyónál, mert kicsi és gyors. Nem melegszik különösebben, 35 fokos.
SMART önteszt sikeres.
Elérési idő szórása jó kicsi: 0.5ms.R9800 PRO, akkor próbát teszek vele. Nyilván nem akarom ebben a konfigban használni... A 3DMark teszthez viszont kell valami 3D-s VGA. Az a tippem, hogy ez se fog menni, de azért megpróbálom.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56534 üzenetére
A Made in Hungary a hírhedt DeathStar (TM) sorozat ? Vagy az valami későbbi ?
Más.
Mai szerzemények:
A nagyteső holnap érkezik. (SATA3 / 300GB / 32MB)
Sose volt még szerencsém Raptorhoz.
Bekapcsolom felpörög. Sokkal hangosabbat vártam, semmivel se hangosabb, mint a halkabb 7200rpm vinyók.
Másolok rá, akkor 120MB/s megy, időnként halkan kattan, ahogy mozdul a fej, ez normális.
Viszont, amikor tétlen, akkor folyamatosan darál, mint amikor "full stroke" tesztet nyomatnak. Cifrázza is. Pont olyan a hang mint amikor a 90-es években szétswappelte a HDD-t a Win95 8MB RAM mellett.
Tehát nem az a hang, mint amikor sérült a felület és kattog/kopog, hanem normális intenzív HDD használat hang. Ahogy újra írok/olvasok róla, akkor azonnal végrehajtja a műveletet és kb. 20-30mp-ig csendben van. Aztán újra darál, szüntelenül, most várok hátha abbahagyja, de nagyon kitartó.
Nem akarom elhinni, hogy ez így normális.
Most abbahagyta 15 perc után...
Aztán újabb 10 perc után megint rákezdett és 1 perc után abbahagyta. Azóta OK.IDE DVD író:
Ahogy megláttam az eladónál, csak annyit tudtam mondani, hogy ez szép. Pont mint a Vatera reklámban.
Az állapotára gondoltam (karcmentes, pormentes, és nincsnenek belerozsdásodott ujjlenyomatok.)
A hétvégén szembesültem vele, hogy egy db működő IDE DVD íróm sincs. Remekül működik, Athlonkával CD-t írtam, meg DVD+RW-t olvastam/töröltem, írni nem tudtam, mert nem volt hozzá progi.Más.
Vasárnap még volt egy kis idő az NF7-S után a K6-2 konfiggal foglalatoskodni.
Akartam végezni K6-2 @ 300MHz vs. K6-2+ @ 300MHz tesztet 64MB és 256MB RAM-al...
Két probléma van:1. VRM melegedés. A K6-2 procival is 85 fokos a VRM ez még nem izgat, de a K6-2+-al 105 fokos, megy stabil, de így nem maradhat.
Sajnos lineáris stab van rajta. 3.5V megy be és 2 vagy 2.2V jön ki, ahogy jumperelem. Ezrelék pontossággal!Viszont 10-12A áramot igényel a proci és a feszültség különbséggel beszorozva ez 15-18W környéke ami borda nélkül a NYÁK nem vezet el/ad le hatékonyan. Nincs valakinek erre valami jó tippje, mit lehetne tenni? Nem jut eszembe jobb, mint hogy egy másik FET-et bordára teszek és vezetékkel bekötöm. Vagy a lap hátuljára valami 30x30x10mm borda, de félek, hogy ez nem sokat fog segíteni.
2. Nem akar menni a TNT, SS7-ben
-a kártya jó, BH6-ban működik
-van kép, BIOS, boot képernyő windows logo stb.
-szabvány VGA-ként lehet matatni a Win98-ban,
-PnP detektálja,
-Aida64 vagy everest mutatja a kártyát
-fent van a VIA 4in1 driver
-referencia drivert felteszem (40.xx-es meg valami régebbit is próbáltam)
-újraindítom.
-újraindulás közben fekete képpel lefagy
-reset
-utána újraindulás után közli, hogy: nem megfelelő a VGA beállítás (vagy valami ilyesmit) ezt persze buta standard vga driverrel 640x480x16 színben. beállítom a felbontást, újraindítom és ugyanaz, mint 3 ponttal ezelőtt.Egyébként így néz ki, kb. fellelt állapot + kis tisztogatás, új HDD, és talán a hűtőt cseréltem egy halkra:
Még valami Hangcucc kell bele, de előtte a lapot ki kell szedni, átkondizni a VRM kröl szétfőtt kondikat és a VRM-el is valamit kezdeni. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #56502 üzenetére
Én azt a gtx295 Quad SLI-t szeretném végre beüzemelni 1 táppal (2 táppal már próbáltam)
Szerintetek egy 700w-os be quiet táp eleg hozzá? 56A-t tud 12v-on (672w) és egy 4x4GHz re húzott E5450 mellé. 2x8pin pcie csati van rajta gyárilag, szóval még 2x6pin átalakítót kellene még rakni rá. -
válasz
DarthSun #56468 üzenetére
Young timer, azaz már átmeneti státuszú. Még találsz hozzá alkatrészt. Procit is, persze nem mindent, mert egy izmosabb P3 már ritka, de Celeron meg slotket is akad még. Kezelni viszont már egyszerű. Fel lehet rá rakni simán utolsó szériás 98-at vagy Win 2k-t. Van USB vagy akár DVD-vel is etetheted. TCP hálózatot feléleszteni nem kaland és PCI/AGP kártyából is akad még. Jokeph Dual Xeonja vagy a Phenom II-őd például ebbe nem fér bele. Azok akár mai alkatrészeket is megesznek, simán elfut rajtuk egy mai Windows, youtube ...
Retró: Küzdeni kell vele és információt vagy alkatrészt azt biza vadászni kell vagy kiénekelni más szájából. PC vonalon ilyen pl. MFM vinyó élesztgetés vagy egy 486 VLB-s gép 2-3 kártyával, esetleg 6x86 mellett GUS+Voodoo V2 páros. Persze itt is lehet csalni és bevált konfiggal indulni (TX-es lap, P233 MMX, S3, 32MB RAM, 1.2G HDD ...). Kb. olyan mint az autók között veteránozni mondjuk egy Bogárral. Van hozzá minden, nagyjából adja a feelinget, de nem annyira elismert, mint mondjuk egy hírhedten rohadó Lancia Stratos vagy egy kétütemű Volvo. Cserébe szívás is kevesebb van. Ha összeszedted az alkatrészeket már-már youngtimeres magasságokig lehet eljutni, csak drágábban.
arn: De ahogy írtam. K7-et is elolvasom addig amíg 1-2 van belőle. Amikor már a csapból is az folyik 2 hétig, akkor átugrom. Aztán lehet, hogy 2 hónap vagy fél év után keresem vissza, mert emlékszem, hogy ott volt szó K7-ek grafitozásáról vagy mobil verzió szorzó hergelésről. Pont ezért nincs értelme határokat húzogatni. Elég nagyfiúk vagyunk, hogy ne nézzük le a másik bitfaragását. Gondolom egy Enterprise átfestegetést még elolvasnátok. A Spectrum issue-k közötti különbségek fejtegetése még elmenne, de a HT-1080Z ROM térképének leírását 1-2 embernél több nem nyálazná át.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #56474 üzenetére
Micsoda overkill VGA.
A XEON mellé egy snassz X500-as Radeon van rakva, csak hogy legyen kép.
Azon nincs mit nagyon lejjebb húzni.
A monitor meg egy hagyományos CRT 19"-os IBM.
Van egy AM3-as Opteron 1381-es konfig is, az most pihenőzik, 4*1 GB Corsair XMS2 DDR2 800-as rammal eghy Asus M3A78-EM lapban. Igazi multimédiás cucc.
Az IGP egy HD3200-as Radeon, szódával elmegy (azért a G41-es X4500-assal felveszi a versenyt).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #56472 üzenetére
Csemege lett volna, eredetileg valóban W2000-el terveztem, majd próbára megnéztem volna W2003 server-el is.
Ráadásul, a lapon volt integrált 50+68 pin SCSI vezérlő, Adaptec valamelyik, és nekem lett volna hozzá plextor cd/rw 2db, meg 2 db IBM DNES ULTRA 9GB-os 68 pines HDD.
Eme sorok egy "youngtimer" P5Q+XEON X5482+4*1 GB 1066 DDR2-es összeállításról íródtak.
120 GB SSD + 2 TB HDD társaságában.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #56454 üzenetére
Nálam a dos az már nagyon retro, a win95-98-me plusz pentium 1,2,3,4 geforce 1-2-3-4-5-6 esetleg 7 vga-val még retró (13 éves korig kb), és a felpumpált 775 rendszereim (Nforce 790i + GTX295 quad sli, 4GHz Xeon, Giga X48 + 3870X2 + 3.8GHz Xeon) pedig Youngtimer
Ja és a C64 pedig őskövület, ritkán, de azzal is jókat szoktam szórakozni.
DOS-al a középsuli óta nem próbálkoztam, nekem elsőre nagyon macerás, ha használom is, inkább a 486-os IBM laptoppal win95 és 3.1 dos módjával. -
válasz
DarthSun #56429 üzenetére
- arn táblázatát nézve, 3DM99- ben a P2/400 és PIII/500 gépei elhúznak a TNT kártyákkal is. 3DM2000 - az MX- es gépem megy többet, a P2/400 ellen dupla pont, a P-III- nál pedig kicsit több. Az Aida nem jól írja ki, ez az MX 64bit DDR, nem pedig 128bit SDR, bár a teljesítmény talán hasonló
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #56414 üzenetére
Ez az uj is jo !
Ma neztem meg en is. Vegre megcsinaltak, hogy ne verje agyon display drivert xp alatt !
Cpuz nekem nem szokott hulyeskedni pedig en kb. sosem hasznalok kulon drivert. Legtobbszor vgan kivul nem telepitek semmit win install utan. (Nem kizart, hogy pont ezert mukodik jol... :s ) -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56411 üzenetére
A CPU-Z 1.74.0 az megy többnyire. Ha épp nem fagyasztja le a gépet indulás közben a CPU detektáláskor.
A K6 gépre Win98-hoz leszedtem az 1.58-at az megy rendesen.A GPU-Z ami nem akar menni. Induláskor mindig ezt írja ki:
"An unrecoverable error has occured @ 0x5c61F9 in GPU-Z.
Do you want to submit the crash information to the developer?" -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56403 üzenetére
Én sem tudtam idáig. Egy 2004-es hozzászólásban olvastam:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/147381-30-dual-channel-mode-dimmsA kézikönyvben viszont tényleg írják, hogy:
2x 1GB DDR400 OK
3x 1GB DDR400 NEM OK
3x 1GB DDR333 OKTalán azzal függ össze, hogy 3db kétoldalas modul már sok a chipsetnek 400MHz-n.
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #56342 üzenetére
Nekem proci es szabadido is kell hozza
TX-be eleg lesz a K6-2+ vagy K6-3-ra menjek inkabb ra?
K6-2+ mobil proci amugy? Ha fel lesz telepitve az Amd procesor driver akkor vissza fogja venni orajelet ha nincs terheles? Vagy TX lapban errol ne is almodjak?
Minimalisan milyen gyari orajelut nezzek? TX-ben ugye max 6x83=500 MHz-en lehet jaratni oket. Egy 400 MHz-es K6-2+ vagy K6-3 menni fog 500-on?
Jelenlegi 450-es K6-2-m siman birja ezt az orajelet
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #56294 üzenetére
Igen. Pont erről lenne szó
: Kimaxolni a legjobb P1 chipsetet
A meglévő K6-2-450-em pont ebben a 6x83=500 MHz beállításban üzemel, és természetesen látja a beletett 2x128 MB RAM-ot, de ahogy utána olvasgattam hiába van benne 64 MB-nál több, csak az első 64 MB-ot tudja cachelni a lap. Max ha BIOS-ban állítok a cache elérésen akkor 128 MB-ot.
A kérdés az, hogy változik-e ez ügyben bármi ha 128 vagy 256 KB integrált L2 cahce-et tartalmazó K6-2+ vagy K6-3 procit teszek bele?
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56206 üzenetére
Próbáltam, nem segített.
Ami végül segített: BIOS update. Így legalább van K6-2+ és K6-3+ support is.
Utána telepített valami "alplap erőforrást" és újra megtalálta és telepítette a FDD controllert és soros/párhuzamos portokat. Érdekes módon a HDD vezérlőt és semmi mást nem találta meg újból. Ettől függetlenül a DMA bepipálódott.
9MB/s-ről (kikapcsolt DMA) 15MB/s-re gyorsult (bekapcsolt DMA), 100% CPU terhelés mellett. A HDD 40MB/s körül tudna az elején, UDMA/100-as. (Másik HDD-vel is ugyanez a helyzet.)
Ez a 15MB/s eredmény 100% CPU-val ez reális? Mondjuk már úgyse tudok mit csinálni, mert kifogytam az ötletekből.
Everestben továbbra is üres szürke képernyő van a SMART és ATA infó ágaknál. Bosszantó, mert úgy emlékszem, annó simán ment Win98 alól a SMART nézegetés, bár az is lehet, hogy akkor már XP volt. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #56215 üzenetére
Az egvilagon semminek nem lesz gondja attol. Alapfeszen jocskan emelheto altalaban az nb es ami a lenyeg, hogy lathato javulast okoz ha kicsit nyitunk rajta. Am3-asoknal oriasi hatasa van a ram / imc allitgatasanak a cpu teljesitmenyere. (Legyen ez merheto vagy csupan erzesre javulas. Pl. direktebb, feszesebb munka). Az egyik "alapja" az nb freki. Ha nem kell emelni vnb-n, erdemes emelni egy picit az alapon ugy vettem eszre. Tulzasokba nem kell esni, de egy picike emeles erezheto tud lenni. Hamarosan ujra befogom az X6-ost egy kicsit 24/7-re. Imadtam allitgatni, kiserletezgetni kulonfele beallitasokkal, finomhangolni azt a procit. Pofatlanul jo cucc az !
Ezert is kapok a fejemhez, mikor hallom az "Amd ram" kifejezest es ezek tipikusan az 1333 c13-as ddr3-asok...
Pont, hogy ott lenne tobb foganatja egy 1333c6-nak legalabb, Intelnel joval kevesbe. Ezt sosem tudtam lemodellezni, hogy mi miatt alakult ki ez az Amd ram story... -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #56210 üzenetére
Valami energigazdalkodashoz lesz koze, de ez az a kategoria, hogy ha megtudod, mi volt, legyszi akkor se mondd el !
A lenyeg, hogy muxik jol most mar !
Cpuhoz raktal fel barmi drivert ? Akar cnq vagy barmi ?
Meg valami : letolnad ezt 2400-as nb frekivel ? Nem kell feszt emelni meg oda sztem. -
válasz
DarthSun #55977 üzenetére
Nos ez a pár napja jelzett problémám megoldódott. Nem fogjátok elhinni mi volt a gond. Mivel egy mérsékelt tuningot adtam a gépnek, a proci gyári szorzóját a névleges 14.5x - esre állítottam fixen. Ez a Win8.1- nek nem is okozott gondot, de XP esetén nem volt kép. Auto- ra kellett tenni a proci szorzóját a biosban, így is tartja a 14.5- es értéket, de mostmár az XP is ok. Hát nem gondoltam volna
, ilyent még nem tapasztaltam soha. Tehát teljesen ok az XP is így már.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56144 üzenetére
Feltettem az említett cuccokat.
Már a VIA 4-in-1 után működött a restart in MS-DOS mode.Következő problémahalom:
1. Ha bepipálom a DMA checkboxot a VIA ATA driverben, akkor a Win98 boot képernyőnél lefagy már az elején 1mp után. (Csökkenetett módban újra kell telepíteni a VIA drivert, pipa nélküli DMA beállítással, hogy magához térjen.)
Így meg 9MB/s a HDD sebesség 100% CPU terheléssel.
Elvileg mennie kellene az Ultra DMA-nak, a HDD biztosan tudja.2. Superpi (1.5 mod verzió), elindul de invalid page access errorral leáll 1mp után, sose fut le
3. Nem megy a SMART, valami régi AIDA-val próbáltam, amiben úgy emlékszem működött Win98 alatt a SMART, itt nem mutat semmit.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #56162 üzenetére
Mondjuk végül is elég lesz az 1 GB, az legalább gyors. Ha jobban belegondolok, az i845PE lap + 1,8 GHz@3,06 GHZ Nortwood Pentium mellett is sokáig 512 MB ram volt, utána is csak 1 GB, annyival is nyugdijaztam, és ment minden, utolsó VGA abban egy 6600 GT 128 MB MSI volt.
Természetesen, XP SP3 van fent.
Azért, ha rá tudom beszélni a W7 x86-ot, oda már kell a 2 GB, azt majd egy 500-as HDD-re rakom fel, S-ATA természetesen.
Melyik CPU-Z-t és milyen egyéb teszt progikat érdemes használnom ?
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56108 üzenetére
Tényleg jó fürge, ahogy bootol, meg minden, tiszta P2.
És eddig meglepően stabil.4.3 Quantum CR-en van a rendszer. W98 SE. 2004-es újratelepítés. 2006-ig volt használatban.
Egy 20GB Barracuda IV-re fogom tenni a friss rendszert, hogy az se legyen szűk keresztmetszet.A VGA-t, akartam is kérdezni. Egy AGP-s Trio3D-t tett bele az eladó, driver nélkül így inkább visszaraktam a gyári kártyáját (Trio64V2). Nyilván valahogy meg tudnám oldani (floppy-n, CD-n), de nem tervezek hosszabb távra a Trio3D-vel, bár jó kis kártya, kizárólag csepptantál kondi van rajta, abból is 11db.
Van benne ugye AGP 2x.
Viszont gondolom jó gyenge lehet a tápellátás, mármint a 3,3V, amit az alaplap csinál a kártyának meg mindennek az AT táp 5V-jából.
TNT1 vagy TNT2 akad szabadon, ezekre gondoltam. Talán ezek illenek hozzá. vagy egy Voodoo3. (de az nincs) -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56097 üzenetére
Valami érdekes RAM volt benne:
SDRAM foglalatos EDO RAM 60nS chipekkel 1996-ból. 18db chippel.Kerestem bele olyan PC133-as 128MB SDRAM-ot, amit lát is.
4 félével próbáltam:
1. a jobbfajta Samsungot csak 64MB-nek látja (4chipes 7nS)
2. JC chipes noname RAM: sekép sehang
3. NANYA chipes az megy 100MHz CL3-on. CL2-n sajnos csak kettőt csippan bekapcsoláskor
4. hynix chipes, az megy 100MHz CL2 / 8nS BIOS beállítással (az ASUS TX97-ből tettem át próbából, de oda úgyis overkill volt, úgyhogy oda jó lesz a NANYA)A proci:
3x100 bootol 2.0V-on is. (az alap fesz. 2.2V), két kör memtest lefutott.
3.5x90-en 2.4V-on instabil. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #56086 üzenetére
Ott a kártyám a kommentek között. Nem vagyok jó angolból, de úgy látom nem támogatott. A vaterán hirdetett 8900c meg "autodetect 8 bit".
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #56084 üzenetére
Szépen lassan szereznem kell mindent, úgy tűnik még az elindításához is.
Bár most, hogy belegondolok az eladó által készített fényképen sem volt rajta billentyűzet, csak egy 16 bites Trident kártya.
Emlékeztem, hogy van itthon egy darab 8 bites kártyám. Kiderült, hogy egy Citygate D10 EGA kártya printer porttal.
Ahhoz is sűrűn találni monitort.
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #56076 üzenetére
Nagyon jó ez a blog, sok hasznos dolgot megtudtam belőle. Pl a 720-as lemezek készitését ki is probálom.
Te is úgy erőltetted rá az AT tápcsatlakozót az XT lapra?
Egyébként ugyanilyen St351A/x vinyóm van bele.
Cl-Gd5422 16 bites videokártyáit bele merjek próbálni a lapba? Van esély, hogy támogatja a 8 bit módot? Ha nem jó bele, akkor nem tesz tönkre, csak egyszerűen nem indul el, ugye? -
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #56043 üzenetére
Köszi! Elkezdtem a tesztelést tegnap.
Hardverek és beállítások jelenleg az alábbiak:
CPU Athlon XP-M 2600+ 11x200=2,2 GHz 1,6V VCore mellett
Memo 2x1GB Kingmax PC3200 Dual Channel, 3-3-3-8 időzítés és 2,5V feszültség mellett
Asrock K7NF2-Raid lap, Samsung SSD 830 64 MB, TP Link WN951N wifi kártya (utóbbi Win-ben letiltva egyenlőre)
OS: WinXP SP3Sajnos fenti beállításokkal kb. 40 perc után lefagyott Prime95. WinXP maga nem, de hibajelző ablakot dobott fel, hogy a Prime95.exe-t, az ntlib.dll-t és több más process hibázott. Hőfokkal szerintem nem volt gond, nyitott házzal teszteltem, max 50-52 fokra melegedett fel a CPU, a hűtőn lévő Artic venti csak 1600-ig pörgette fel magát, értékelője a CPU hűtő bordái közé van beszuszakolva.
2x is nekifutottam a Prime95 tesztnek fenti beállításokkal és mindkétszer 40 pár perc környékén fagyott ki.A BIOS-ban van egy ún. Compatibility mód beállítás a memóriára. Ez valójában asszzinkron működést jelent DRAM : FSB arányt 1:1-ről 4:6-ra módosítja, azaz memóriák csak 166 MHz-en futnak ekkor.
Ezzel a beállítással nem jelzett hibát a Win, igaz 80 pár perc után leállítottam, mert már nagyon áslmos voltam.
Jól sejtem, hogy memória hiba lesz? Ez azért érdekes, mert önállóan bootoló MemTest x86 nem jelzett hibát a sziknron beállítással sem...
Az alábbiak szerint akarnám belőni a gépet:
1) Prime95 futtatása 3-4 óráig asszinkron memóriabeállításokkal. Ha lefut akkor erős a gyanú, hogy memória hibás, de legalábbis nem bírja a DDR400 3-3-3-8 beállítást dual channelben.
2) Memória feszültségét emelném és teszteltném DDR400 3-3-3-8 beállítást dual channelben, mert végül ez a cél. Ha működik örülök, ha nem akkor mivel érdemes folytatni?
2A) Időzítések még lazábbra vétele?
2B) Single channel mód? (Olvastam, hogy K7-nél nincs sok hozzáadott értéke a dual channel-nek. Ez tényleg így van, semmilyen körülmények között nem vesztek teljesítményt sinlge channel miatt?)
2C) Egy-egy memóriamodullal történő tesztelés (szinkron módban 1,5V-on 3-3-3-8 időzítés mellett), hogy kiderüljön melyik hunyó?Jó lesz így? Egyéb ötlet?
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #56014 üzenetére
Olvastam azt a hsz-t, és akartam is írni, hogy nekem is ez van, csak elsodorta az élet...
Vajon mi lehet ezen anomáliák oka?...
Most egyébként erről az Athlon XP-s géről írok a fentebb már leírt beállításokkal. Aida stabilitástteszt futott vagy 75 percet, aztán idle-ben volt vagy fél órát a gép, azóta meg folyamatosan netezek a gyanús wifi káértyával, és nincs fagyás egyáltalán
Összességében több mint 5 órája megy már. Nyilváníthatom stabilnak?
-
válasz
DarthSun #55983 üzenetére
Win8.1 alatt a kis tuninggal is stabil, órákig ment a 3DM03, régi játékokkal nem lesz gond. Filmek FHD- ban is lazán folynak. YB, böngészés is gyors, teljesen jó napi használatra.
Egy 03- as eredmény FHD- ban, úgyis eddig defaultban szoktam csak futtatni, van még azért erő a kis 8600GTS- ben :Az egyik CPUz rossz fülön maradt...
, mindegy a lényeg látszik.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #55977 üzenetére
Csak tuning alatt hal be vagy xp alatt mindig ? Illetve már egyből os elején lehal a kép, amikor megkapná az asztal felbontását vagy akkor még ok, aztán egyszercsak eltűnik ?
Egyébként 1xx-es driverrel, xp alatt pont ugyan ezt lehet produkálni ha indítasz egy újabb gpu-z -t. Nem tudom, mi okozza, mivel a régebbi gpuz használata megoldotta a hibát, én erre menekültem. -
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #55968 üzenetére
Értelmezné egyáltalán egy modernebb lap...? Van az említett P1-es lapok BIOSában bármi, ami kezelne egy ISA slotba helyezett többmegás memóriatömböt? Vagy simán megfeledkezne róla, és használná az alaplapba dugott SIMM-eket? Esetleg összeakadnának azon a címen, ami a hártyán be van állítva(?)?
Azt most hagyjuk, hogy milyen lassú lenne egy lassú 16 bites buszon keresztül elért memória
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #55871 üzenetére
Mindenképpen teszek fel 3.11-et, ez volt az első gépem még kisgyerekként, az volt rajta meg DOS6.22, de akkor még csak Hercules monitor.
Akkor elhalasztom a beszerzést egyelőre. Trident ahogy olvastam GUI gyorsítást se tud, vas tényleg gyenge. Pár ilyen dolgot akarok rajta megnézni, mint korabeli CAD vagy MatLab, JPG nézegetés nem cél.
Hogy mikor kerül sorra az meg passz, kb. innentől 1 év. -
flymi
addikt
válasz
DarthSun #55850 üzenetére
Is-is.
Nem szereti, ha hazajön és nem tud belépni a szobába a "vackaimtól".Én se szeretném, ha hazaérve a sminkes meg egyéb szépészeti kellékek miatt nem tudnék ledőlni vagy a székembe huppanni és megnézni egy-két részt valamelyik sorozatból. Szóval kipakol, tesztel, majd elpakol. Így korrekt.
Persze ha lenne egy saját kis (hűtött/fűtött) zugom, kuckóm vagy műhelyem, nevezze mindenki aminek akarja, akkor nem lenne ilyen gond. Az emeleti előszobai szekrény is tele van olyan hw-el, amiket nem akarok télen a mínuszokban kint tárolni a padláson (mobo-k, vga-k).
Most meg már a gyerekszobát kell lassan tervezgetni, szóval a kis hobbi sarkom további elnapolás sorsára jut. -
-
Alpi.
addikt
-
-
válasz
DarthSun #55693 üzenetére
Belőttem a ZDoom- ot a kiskedvenc Vistás gépemen is, itt még nem volt használva rendesen. Így hát belehallgattam néhány rövid játékmenettel ismét a fentebbi fontokba, megint konstatáltam hogy a méret növekedésével bizony javul a minőség. Csak a Musyng Kite- ig próbálgattam, mivel ebben a gépben csak 4GB ram van. A Roland egy már jó minőség, ahhoz képest hogy befér az ISA Awe 28MB- jába, az Arachno már sokkal profibb, a Musyng Kite meg már olyan szint hogy talán nem is illik a Doom1 egyszerűségéhez
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #55515 üzenetére
Mostmár lassan 40-nél járok, de legalább van egy HDD-m ami tökéletesen konfigolt.. igaz az AWE32 még nincs mellette...
Jahh, kipróbáltam, átraktam disabled-re a jumpert a CT3990-esen, és tényleg látja a 2MB RAM-ot... szal köszi
Még fog bele pörögni a projectbe amúgy jópár óra... megint a GUS-os konfig lesz az amibe a legtöbb órát ölök a kiállításra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel I5-6400
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest