- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77575 üzenetére
Jajj, ilyen külön HDD tartó hungarocell pack.
olyat sokat láttam a boltban, imádtam őket, nagyon praktikus volt, és szemet gyönyörködtető, amint a zsír új HDD-k sorakoztak benne
Én sem vagyok sokkal magasabb annál, de legalább örülj neki, hogy nem vagy olyan mint barátnőm, akinek már egy székre állva is tériszonya van xDmemória : köszönöm
16GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ...
Komolyabbra fordítva a szót, persze, ha ismerőseim mondanak általam is átélt eseményt akkor megtudom mondani minimum is hónapra pontosan, hogy mikor volt. Nekem ebben nincs semmi ördöngösség... 1996 okt 17 óta így működik az agyam.
Egy másik topicban azon lepődtek meg, hogy bevásárláskor megyek, ledobálok a polcról mindent a bevásárló kosárba, ami kell, és pontosan tudom, hogy mi és hány ftnyi áru van a kosárban, sőt közben kiszerelések között is tudok dönteni ár/érték arányban, illetve fejben tudom, hogy milyen címletek és aprók lesznek a legközelebb a végösszeghez vagyis mit kell kikészítenem. (én meg azon, hogy ez nem evidens) De ez sem bonyolult, simán építesz egy "memória palotát" rosszabb esetben. Ezekután nem is említem, hogy szabadidőmben nyelveket tanulok, és már (részben utazásaimnak köszönhetően) mennyin megtudok szólalni... (keveset beszélek azért társalgási szinten)
Amúgy ha már itt tartunk a topciban korábban (E6600 CPU kapcsán) említett Bélának is van "szuper képessége" : neki nincs szüksége számológépre még tőlem is gyorsabban/jobban számol, oszt és szoroz fejben, de ami durva még : mondasz neki egy dátumot, megmondja milyen napra esett, illetve, hogy az adott év szökőév volt-e vagy sem. Fogalmam sincs, hogy hogy csinálja. (Gondolom ez is valami memóriapalota féle dolog lehet)
Sőt, ismerek egy lányt, V-t, aki elképesztően gyorsan olvas, és mégis fejből tudja mit melyik oldalon mit olvasott, ráadásul elképesztően jól is rajzol, akár emlékezetből is.
Meg egy másik lányt is, aki vagy 8 nyelven beszél, és szintén elképesztően rajzol... Szóval az én memóriám nem is olyan nagy számÉn meg pont inkább a menőkés típus vagyok
-
válasz
DarthSun #77566 üzenetére
3db tökegyforma 80GB Maxtorom maradt még szabadon, tiszta vinyó-milliomos vagyok. Találomra az egyiket be is fogtam :
Brutál szép állapotban kerültek hozzám, nem is törölgettem le, minimális kosz/por van rajta.
USB boot : error ocurred reading, vagy mi a túró üzenet, nem is foglalkoztam vele, elindítottam optikáról, megy a telepítés.
Azért kemény, a Win98 250GB vinyón van, az XP meg 80- ason leszFigyelem, fontos ! - a Win98 tehát a PMaster vinyón van, azt most lehúztam. A kábel PSlave dugójára tettem a Maxtort. Amiatt lényeges, mivel azt szeretném hogy önállóan is működjenek. Így BIOS- ból vagy POST F11- el válthatok az oprenszerek között. Ha a telepítés idejére fenthagyom a W98- as HDD- t, akkor arra készít bootválasztót az XP, ami van akinek kényelmes, nekem bosszantó, mert ha lehúzom a C: - t, akkor a D: sem indul. Érdemes tehát belegondolni telepítés előtt, hogy mi a végleges tervünk vinyókezelés szempontjából.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Én is USB-ről nyomtam fel az XP SP3-at az Asrock 4 core dual SATA-ra.
#77567KROK640: igen, kapnak még egy esélyt.
Vicces, az összes GF2/4 MX-en olyan kis ótvar kereplő van, mégis megy az összes, hangosak, de mennek.
V9550: remélem driverezve se pusztul majd, az FX5xxx anno kimaradt nálam, látva a harmatos a széria gyalázatos teljesítményét, ez alól talán a csúcs FX-ek voltak kivételek, de azok meg aranyáron voltak, GF3 Ti 200 volt sokáig, majd átmenetileg egy 4 Ti 4200 utána pedig már 6600GT (MSI NX - jóféle volt, sajna ez is ment piacra).
#77563KROK640: nem ígérek semmit, de van valahol elásva egy GA-P35C-DS3R lapom, amit nem tartok meg, felajánlom a projektre egy előzetes tesztelés után nagyon szívesen.
Az általam ismert hibája a következő: DDR2-es ramokkal meg sem nyikkant (mintha dög lenne a DDR2-t vezérlő rész), viszont DDR3-asal ment - BIOS-ig teszteltem anno, ha érdekel, újra előkeresem. -
KROK640
nagyúr
válasz
"Már kezdek full órajelen működni(éjszakai típus vagyok)"
Alapvetően én is, de munka mellett ezt nem nagyon lehet megtenni. (bár most épp táppénzen vagyokha jobban leszek, lehet h haladok valamit, de momentán mozdulni sincs kedvem a nagy gép mellől, persze a kedvenc topicomat meg nem hanyagolom el
)
Viszonyítási pontom már lesz, csak az legyen amit viszonyítok hozzá, rendben. Van némi elakadásom, max ha nem boldogulok, majd beröffentem ide... -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77552 üzenetére
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy mekkora eltérést jelentettek a "kis" E szériák az Athlon XPkhez képest, mert annak idején leginkább csak E6000-esekhez tudtam hasonlítani. Az E6400 2133MHZ VS Athlon XP 2669MHZ-nél meg reggeli volt, az E6400 a végén még a fogát is kipiszkálta az Athlon XP lábacskáival...
Az E2220-as projected egyébként az E2140-esemhez képest lenne érdekes, pláne, hogy az is egy durván tuningos proci. Csak sajna nincs hozzá alaplapom
(GigabyteGA-P35-DS3L (rev. 2.0) lap kéne hozzá leginkább) és ha jól emlékszem DDR2-es RAMom sincs egyáltalán, VGAból is egy abszolút korhűtlen HD6850-et tudnék beledobni... ejj és rendes tápom sincs hozzá, HDD is az Athlon XP-s projectből jönne szerintem, szóval ez majd egy kövi lépcső lesz.
Nyáron mikor Czo erre járt, akkor gondoltam összedobhatnánk, de kiderült, hogy neki sincs hozzá lapja, pedig ezért akkor szétberheltem volna az amúgyis félkész Athlon XP-s rendszert. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #77556 üzenetére
A gép kb. 5 évig nem volt üzemben. Rövid ideig ment az optikai PS/2 egérrel, azóta semmi...
A PS/2 csatlakozója ilyen mindenegyben pin header, nem lehet fordítva bekötni, meg nem is ért hozzá senki sem.Most nem szedtem szét tüzetesen megvizsgálni, mert a 3dfx tesztelése volt az elsődleges, de amúgy igen, ez lenne jelenleg a DOS és alap Windows gépem. Szóval ha nagy gáz van, akkor alaplapcsere lesz a vége.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #77554 üzenetére
Legutóbb követtem a leírásodat a NUSB résszel bezárólag. Ehhez szedtem le USA Win98SE lemezképet betaarchive-ról. A céleszköz pedig SD to IDE volt, 32GB-os class10-es.
Ennyire problémamentesen és gyorsan még AMD K6-2-re nem telepítettem Win98-at.Amúgy itt is lett egy érdekes hiba. Ez egy Asus P5A-B lap. PS/2 optikai egér volt benne, egyszer csak elszállt, azóta semmi. COM porton szintén semmi. Eszközkezelőben sárga felkiáltójel a PS/2-n, hogy nem jól működik. Azóta USB egeret használok.
Ez olyan hardverhiba lesz, amit esélytelen megjavítani?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77549 üzenetére
Nem másoltam fel a HDD-re a telepítő CD-t.
Régen is ment enélkül, ha felment rendesen, utána szoktam felmásolni az egészet, hogy kéznél legyen.
Az a fura, hogy vagy 5-ször is újraindítottam, és szépen bootolt és indult.
Onnantól rogyott meg (vagy csak egybeesés) hogy rádugtam egy 20 GB-os SATA HDD-t (első körbe erre raktam a szükséges bővítéseket+illesztőket).Az is fura, hogy nem kezelte a pendrive-ot, bár lehet csak azért, mert nincs natív USB támogatás, mármint chipset driver nélkül sanszosan itt nem megy.
Amúgy van valahol elásva egy eredeti W95 OSR2-es telepítő CD-m.
Anno, mikor ezt felraktam a PII-e sgépre, volt USB.#77551KROK640: kár a 3db X-esért... bár, azért még nem adtam fel, megnézem másik lapban is hátha nem szeretik egymást az Abit NF7-S 2.0-val, mert hát mit lehet tudni.
Azért, érdekes, hogy a HD 3850-ek csont nélkül indultak.
Meg a GF 7800 GS és az X1950 GT is - mondjuk ezt anno újonnan vettem, megvigyázott, kímélt példány, az újabb rev. GPU-val (kisebb csíkszélű gyártás, sokkal hűvösebb is), X év után saját dobozából szedtem elő ma.6600GT: ezen nem csodálkoztam kicsit sem, pláne hogy a neves példány egy Inno3D.... hát, khm, anno idejében 10-ből minimum a fele 3 hónapon belül ment vissza garanciába.
A GF3 Ti 200 majd kap valami becsületes hűtést, az a gyári kereplő a 64 MB-oson se húzta sokáig (sajna az anno ment piacra, bánom azóta is).
Anno a 64 MB-sre tettünk egy nem túl szép, de annál hatásosabb hűtést: táp 8 cm-es DC ventit kapott, rögtön OC barát lett, vitte a Ti 500 órajeleit bench alatt is stabilan.
Asus V9550:
Nem is néztem jobban utána, ez valami FX 58xx/59xx lehet ?A V3800 sárga nyákos, nincs segédtáp és a hűtése ugyanez csak 1 ventivel, de képet nem találtam hozzá (most nem vagyok otthon, hogy csináljak
).
Vagy benéztem a típusát.#77552DarthSun: hajajj, kb. végtelenbe és tovább.
Majd nézek bele valami Kingmaxot, kell legyen belőle 256/512-es.
Tesztállomás: naná, hogy megdicsértem, sokkal szebb mint az enyém szokott lenni.
Kritika: hjahh, ....
Van kedves "ismerősőm" akit meglehet te is ismersz Fülé-n keresztül, de nem kedvelem a srácot, mert különösebb ismeret nélkül lenézett, és ekézett a semmiért - bonuszként értékelem hogy mindezt a hátam mögött tette meg - pedig az Ő s*arja után kellett dolgoznom, és az ilyen a halálom... rég láttam olyan igénytelenül összerakott konfigot.Core 2 Duo és Pentium Dual Core:
Finoman szólva is agyoncsapnak minden korabeli AMD-t, nem véletlen használhatóak még ma is némi kompromiszzummal, a quad-ok meg pláne, ha meg még van kis OC is....Az a gazság, hogy volt anno P4-es NW és Presi CPU-s gépem is (3,0 és 2,8 GHZ), és meglepődtem hogy a kommersz irodista konfig "agyoncsapta" az 1,8 GHZ-es Conroe Celeronnal őket SC1-ben (multiplayer). Hát, khm...
W98/lovaggá ütés: előbb utóbb csak összekalapálom ám.
Anno is szívozott velem a W98, talán nem kedvelte a SLOT1-es BX-es lapot, nem tudom, ME-vel makulátlan volt (másokat meg az szivatott). -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77539 üzenetére
Jah, utólag észrevettem.
Ez az E2220 azért érdekes nekem Win XP-vel, mert az Athlon XP-s projectemben is a 9800PRO lesz a VGA(A GeF3 tartalék lesz).
Az oprendszer, meg gondolom nem árulok el nagy meglepit, XP lesz, bár épp a napokban gondolkodtam el, hogy vajon Win7-en milyen lenne? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77542 üzenetére
Mázli, hogy régen gyűjtőszenvedélyem volt.
Nézegettem az aprót, szerintem bezsákolok még pár korabeli nVidia VGA-t, 8xxx/9xxx szériát lehetőleg.W98: megtaláltam a valaha 21 éve használt telepítő CD-t, nekiugrok ezzel is még egyszer.
FDISK-el már sikeresen felparticionáltam a 80 GB-os HDD első 10 GB-ját, 2 darabba, hagytam helyet egy esetleges ME-nek is. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77543 üzenetére
DOS alatt sosem bencheltem, elég volt a VC/NC/DN bőven.Fáin tesztpad, mintha a sajátomat nézném.
Az AGP-s VGA vallató konfig a következő volt:
ALAPLAP: Abit NF7-S 2.0
CPU: AMD Athlon 2800+ (2,1 GHZ)
RAM: 2*1 GB 400MHZ Kingmax (333 MHZ-en)
TÁP: FSP 250-60MDN-120 (1) REV A FORTRON/SOURCE -
válasz
DarthSun #77498 üzenetére
Tehát hasít tovább a project.
DOS tesztek is lemérve.
Win és DOS teszteredmények bekerültek a táblázatba. A kék karakteres értékek linkek is egyben.DOS teszteknél FastvidOn, amelyiknél nem okoz képhibát, Doom1- et on/off- al is lemértem. Néhol brutális eredmények, de hát ez kell, illik az overkill géphez. Quake1 esetén a Timerefresh- ben a Vsync nem kapcsolható ki DOS alatt, defnek veszi az on- t, de még 1280x1024- ben is eléri a 60- at, tehát az LCD vert-frissítést. Emiatt csak Timedemot mértem, egyrészt szigorúbb, másrészt a VSync off - ellenőriztem, 320x200- ban 1000FPS fölé megy. 800x600- ban száguld, de még 1280- ban is játszható ezen a gépen softrenderrel is
A DOS session is eltartott egy darabig mire kitapasztalgattam a módszereket és a Fastvid használhatóságát.Kalandos volt. Néhány DOS- os képmentés ezekből, valamint újabb csendélet a konfigról, mivel a RAM és a hűtő változott.
Landmark, 245ezres videosebesség - brutál :
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77525 üzenetére
Vegyes érzéseim vannak a kapott eredménnyel kapcsolatban.
Összenézve a te méréseddel, az 9800-as Radeon 30000+ pöttyöt ad, szemben a HD3850 23000 pöttyével, miközben resultban a HD 3850 mindenhol nem gyengén ráver (kivéve a Game 1/Game 2 FPS-ét).
Túl jó neki a HD3850 ?
Vagy az XP alatti futtatás ? vagy mindkettő.#77526DarthSun: jaja, nemrég feltűnt, hogy a 2000 mostoha nagyon, én meg mit összeküzdöttem vele hogy menjen...
Más: Közbe folyamat jön le az Elianda pakk FTP-vel a háttérben, lehet ez fogta vissza az FPS-t ?
UPdate: újrafutattam a 2000-et, és jóval kevesebb a pötty (16791) , resultban ismét csak az FPS kevesebb, tehát az FTP-s háttérletöltés foghatja vissza mégis csak.
-
válasz
DarthSun #77516 üzenetére
Azert 98 idejeben mar javaban toltuk a WiFi-t. 97-98 koruli a sima 802.11, az ezredfordulora mar megvolt a 802.11b is. Nem sokkal ezutan mar a PDA-knal is megtalalhato volt a WiFi (van is WiFi-s SDIO kartyam Palm PDA-khoz es van valahol Windows Mobile PDA-khoz is itthon), a Windows Mobile 2003-as PDA-mon pedig mar beepitve volt a WiFi. De a nagy robbanas valamikor itt korul volt, amikor megjott a gyors, 802.11g is. A sima 802.11 es a 802.11b a 802.11g-hez hasonloan 2.4GHz-n ment, a 802.11a (ami oregebb, mint a b!) pedig 5 GHz-n. Nem veletlen, hogy a 802.11b terjedt el igazan. A radios dolgok nagyresze megmaradhatott a korabbi hardverbol. A legacy (sima 802.11) AP-t es a PCI kartyat (mind a ketto sima Prism chipes volt) sikerult joarasitva upgradelni 802.11b-re, amikor az megjelent. Az AP meghalt par ev utan, de a PCI kartya (Linksys WMP11) azota is megvan. Van hozza Windows 95 es 98 driver is. Mivel ugye XP SP2-tol van a Windowsban beepitett WiFi kezelo, az elotte valo rendszerekhez ugye a gyartok megoldasait kellett felrakni. Emiatt Windows 98 alatt ez a kartya nem tud csak WEP-et, XP SP2-vel es Linux-val viszont tud WPA1-et is (ami nem meglepo, mert nagyon leegyszerusitve a WPA1 az nem mas, mint periodikusan cserelgetett WEP kulcsok osszessege). Az atlagemberek elso WiFi-s cuccot egyebkent a netszolgaltatoktol kaptak a mikros internethez, mert a 802.11 hozta el az olcso mikros internetet. Abban az idoben tobb ismerosom is volt a dunantulon, akik ilyen mikros szolgaltatotol kapott pakkal kezdtek az ismerkedest a WiFi-vel (amirol akkor meg senki sem tudta, hogy 10 ev mulva mennyire fontos lesz
).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77509 üzenetére
Szép pakk.
TCMD-vel simán felcsatlakoztam XP alól a retromasináról, már mentek is belőle.
Böngészőt is találtam, ami nem nyafog hanem működik, Mypal.
Ráadásul sikerült wifi-vel megoldani a net-kapcsolatot, 90-120 Mbps sebességgel (150 Mbps-es a TP link USB-s adaperem, ami hajlandó volt XP alatt normálisan menni).Más:
Végre sikerült rábeszélnem a 3DMark2000-et, hogy elinduljon, oda kellett neki raknom hogy W98/ME komaptibilis módban fusson, s le is futott végre.
Már csak a 99MAX-ot kell meggyőznöm. -
válasz
DarthSun #77440 üzenetére
Megoldottam az UT4 kérdést, a DM-Rankin tracket le tudtam mérni, annyi hogy XP alatt is ezt kell majd tesztelni nyilván, hogy összevethető legyen.
Valamint a képmentésen is látszik hogy a Corsairokat 2x1GB KingMaxra cseréltem :
CL2.5-3-3-8 helyett CL2.5-4-4-7 lett a times. A sebesség nem változott, ellenőriztem. Corsair hibázott, nem jó ebbe a lapba a tuningram, vagy már gyengültek, 2.5-4-4-8- ra kellett tennem, a KingMax pedig bírja a 2.5-4-4-7- et. Így célszerű lett a csere, mivel dupla lett a mennyiség.
Win98 alatt tehát elkészült a méréssor. A Quake- k alatt szinte nem is látni a timedemokat, kb 1 mp alatt lefutnak
. Az UT pedig csak szimplán gyors. A 3DM03 fogja legjobban a gépet, valszeg ott már a 9800 is limitál, 3850- el majd jobb lesz.
Jön a DOS session, aztán XP install.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77491 üzenetére
Egyelőre elengedtem a W98-at, régen sem volt a zsánerem, mindig volt valami nyűgje...
Ugyanazon a hardveren a ME-nek viszont semmi gondja nem volt.
Tolom fel a W2000-et, imádtam ezt a rendszert, P4-en sokáig megvolt, XP mellett is még.Loew: látszólag lejön a pakk, de hibás az archivum.
#77493quailstorm: hát, ez csodás.
-
válasz
DarthSun #77484 üzenetére
Meg amúgy az újabb oprendszereknél is előfordulnak hasonló effektusok, nem instabilitásról beszélek most, hanem hogy valami nem fér össze egy másik programmal. Azért nem derült ki ez a konkrét UMark bug eddig, mert nem volt olyan erős Win98- as gépem, melynél az UT2004- et érdemes lett volna benchelni. Illetve a W98- as Prescottal igen, de ott gépbemutató volt csak, itt a 775 esetében pedig többféle set(procik/oprendszerek) versenyeznek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77481 üzenetére
Meglássuk, egyelőre halad szépen, frissítio a rendszerbeállításokat.
Még nem akarom elkiabálni.
Az USB-s telepítőt 2 lépcsőben kókányoltam össze, ez is okozhatja a bukást, mivel ugye még nincs fent, bármi lehet.#77482FoxiestFox: anno PII-vel W98-al kezdtem, de gyorsan repült le róla, és boldogan használtam vagy 2 évig Millenium-al (ami sokaknál egy határ kaka volt).
#77485KROK640: a maga idejében nem volt lé ilyenekre, ezeket pár éve gyűjtögetem, többnyire bagóért sikerült beszerezni.
A 80 GB-os HDD-nek szétdobtam 4 felé, az első partició 8 GB-os lett, FAT32-re formázva, erre tornázom a W98SE-t most.
Pl. a amit most nyaggatok a W98-al (XP SP 3 sikeresen fent van másik HDD-n, USB-ről), 5500ft volt postával.
CPU: Pentium Dual-Core E5200
Lap: Asrock 4Core Dual Sata2
RAM: 1 GB DDR1 400 MHZ Kingmax
VGA: Sapphire Radeon HD 3850 512 MB GDDR3 256 Mbit AGP
Hűtés: Valami 4 hőcsöves, réztalpas Arctic.Ehhez képest a Sapphire HD 4870 1 GB GDDR5 256 Mbit pci-e VGA 7000-ért méregdrága volt.
#77483DarthSun: anno Milleniumnál úgy csináltam, hogy az egész telepítő fel volt utólag másolva a HDD-re.
Update: 7 percnél beállt mint a gerely.
Kerestem még egy DDR1-es ramot.
Ezúttal egy 512 MB-os Corsairt, ezt még tavaly használtam a párjával NF7-s2 lapban, hibátlan volt. -
válasz
DarthSun #77476 üzenetére
Na rájöttél, hogy mégis egy falra hányt borsó az a rendszer?
Kb a szükséges rossz retró gaymingelni.
Mostanában egy zsák Win 95-ös Thinkpaddel baszkódom, gyönyörű hibátlan mind, egy se tojta össze magát telepítés után csak driverezéstől, vagy mindennapi használattól, ehhez képest a 98...Mondjuk már megszerettük egymást, csak ugye most lapcsere volt és újratelepítem az egészet majd ha szerzek két egyforma rendszer HDD-t a RAID-hez.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77479 üzenetére
XP-t sem raktam fel mióta is ? Mióta az első W7x86 ENG megjelent.
Update: kivettem a 2*1 GB-ot, tettem bele 1*512 MB-ot, és már mene is.
Közbe kiselejteztem 3 db 256 MB-os és 1 db 512 MB-os DDR2-es modult.
Update: leszedtem az általad linkelt javító csomagot és a Loew pakkot is.
De már megen valami trollság van, most meg azon nyafog, hogy nem tud a lemezre írni.
Vagy, elfuseráltam valamit a telepítő készítésénél. USB-ről mene.
Vagy nem 100%-os a HDD-m.
Újra nekiugrasztottam, folytatja a "Hardver beállításainak végelegesítése" fejezettel.
Lehet hogy a ram szivat ?
Kerestem bele 256 MB-os DDR1-est.
Azt elválik.Nem akarom elkiabálni, de fürgébb lett a telepítő.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77472 üzenetére
Szívat a W98Se...
Aszt írja, hogy nincs elég memória az inicializáláshoz....félig felküzdöttem - megerősítés lépésről-lépésremóddal, de ezzel jön vissza.
#77478DarthSun: na basszus... ez eszembe se jutott volna.
2*1 GB van benne.
Na, ezt még kipróbálom, több esélyt nem kap, ha így se, megy a W2000.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77452 üzenetére
Azért érdekes, hogy a gyártó oldalán nem találtam meg.
ATT-t sikerült leszedni valahonnan ? pedig a Guru3D oldaláról még sosem kaptam be semmi vírust, a link oda mutat.
#77453KROK640:Más: sikerült szert tennem egy Zalman 9700NT nVidia edition hűtőre, ez majd megy fel az FX-re végsőként, addig is bármelyik másik AMD-s AMx konfigra, sajna csak az AMD-s lefogatói vannak meg... végül is nem tragédia, van már egy ugyanilyenem, annak meg csak az inteles lefogatója van meg, az az X3360-at hűti az X38-as Asus P5E3 Deluxe lapon.
Találtam a házról egy bemutató videót, 2007 januári, ugyhogy korabeli biztosan a kuckó.
Azért, érdekes, hogy milyen patent cuccot tudtak alkotni már ilyen régen is, anno ebben a házban raktam össze előszőr a kályha FX-es gépemet, nem volt panasz a hűtésre.
Egyetlen hiányossága mai szemmel, az a kábelmenedzsment hiánya.Az enyém annyiban különbözik a videóban bemutatóttól, hogy a hátsó falon van két kör alakú kivágás, amiben van 2 gumis elem, a külső radiátoros vízhűtésekhez.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77445 üzenetére
A ház egyébként egy Antec nine hundred black steel.A felhasznált táp pedig a favorit Corsair VX450, cirka 13 éve használom, az utóbbi 5 évben többnyire tesztekhez.
ATT-t felraktam, mindenhez is hozzá lehet nyúlni a VGA-n, csak idő és türelem kérdése.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77437 üzenetére
Azért majd ezt a Penyát le fogom cserélni.
Minden tesztnél ugyanazt a CPU/GPU-Z-t használod ?
Más: MSI AB-vel és Speedfan-al is remekül tudom szabályozni a VGA ventijét, ez mennyire megszokott működés ?
Asszem, előkeresem az ATT progit, azzal mintha lehetett volna több profilt is belőni a radeon VGA-khoz. Mintha...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77418 üzenetére
THX!
Szívatott a technika... megborult a 2001se, előszőr azt hittem, hogy driver (mert arra hivatkozott), aztán eszembe jutott, hogy sanszosan nem szívleli egymást a 2000se és az overlay (Riva Tuner Staticstics Server - RTTS + Afterburner) progi.
Talált-süllyedt.Ezután viszont a sárkányos tesztnél bepöttyözött a kép, lila-zöldbe, aztán ki is lépett...
Na mondom,lehet hogy odavan a VGA VRAM-ja... MSI AB-vel levettem a VRAM frekit 900-ról 750 MHZ-re, így már hibátlanul végigfutott.
Sok vizet nem hiszem, hogy zavar a -150 MHZ ebben a tesztben.A végeredmény 32000 pötty magassága lett, most lefuttattam a 2003-at is, ebben 37138 pöttyöt dobott.
CPU-t nem bántottam, alapon megyen, ramok is amennyit beadott magának.
A 3DMark99MAX viszont fel se ment, talán rossz a telepítő, a 2000 felment, de nem indul el.
Hamarosan jelentkezem összerakott eredményekkel is.
VGA update:
Közbe, hogy nézegettem a HWINFO32-őt, feltűnt, hogy lehet csak szimplán túlmelegedett a VGA... GPU TS1 (MemIO) és a GPU TS2 (shader) szenzorok meglépték a 90 fokot...Úgy nézem a VGA VRM részén thermal pad van, meglehet cserés már.
Update 3D Mark 99 MAX: hajlandó települni, csak nem pendrive-ról...
El is indult, de hiányzik neki a DX6...
-
válasz
DarthSun #77381 üzenetére
Nem rossz, pár fokkal kisebb a procihő.
Finomítottam kicsit a RAM kezelésen, kicsit nőttek az eredmények :
Következő lesz a tesztsor kiválasztása, táblázatba foglalása, majd pedig ami nincs fent még a vinyón - install/besetupolás, majd a méréssor lezavarása/rögzítés/dokumentálás. Utána jöhet csak a procicsere. Az ilyeneknek csak sok szabadidő esetén szabad nekiállni. A RAMtimek tesztelése is sokáig tartott, de fontos, mert a rendszer stabilitására kényes vagyok. CL2.5,3,3,7 pld átment a MemTest- en, de Win/3D terhelésen már nem volt stabil. A CL2.5,3,3,8 úgy látom teljesen stabil, csak egy picin múlt, de órákat vett igénybe.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77399 üzenetére
Sajna nekem is továbbadós konfigok voltak, tehát bejöttek az alkatrészek, X összegért, és 3-5 nap múlva tovább ment egy komplett konfig X+10-20%ért mondjuk X% tuninggal összerakva, telepítve.
Meg ugye volt olyan is, hogy egyszerre három ilyen procim volt, de csak egy lapom hozzá...
Meg tuning versenyekre használtuk még őket, verseny előtt lett pár darab, ami verseny után ment el.Napira akkor is az Athlon XP-t használtam, ráadásul akkor még "csak" 2200MHZ-en.
De úgy voltam vele, ha nagyon akarnám lehetne egy ilyenem, csak még az Athlon XP is elég volt mindenre (viszonylag alacsony 1024-es felbontásban toltam akkoriban). -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77391 üzenetére
Nekem a Pentium D805 volt a nagy kedvencem! 2660MHZ-es alapórajele volt, két maggal, és egy csomó ment belőle 4GHZ-en vagy kicsivel afelett (4200 sem volt ritka).
Emlékszem volt olyan, hogy egyszerre 3db volt belőle nekem ami ment 4+ GHZ-en. Még 2005 novemberében. Uh, de jó kis időszak volt az ... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77390 üzenetére
Meglássuk.
A lap BIOS-ában nem tudtam szabályozni a CPU hűtő ventijét, az Arctic 7 piszok hangos maxon, de XP alatt a Speedfan most sem hagyott cserben.
Azért a a HD4870 van benne, mert ez biztosan jó, és előbb látni szerettem volna, hogy stabil-e a konfig.
A jött HD3850-et egyszer sikerült bootolásra bírnom, de ez édeskevés. A sajátommal ment sokáig, de egyszer az is "elveszett".
HWinfo32 mutat szépen, Coretemp is ok.
Melyik 3dMARK-al nézzek rá ?
2001SE megvan.Egyéb programok még ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77381 üzenetére
Szép-szép.
Ma beszereztem egy Sapphire Radeon HD4870 1 GB GDDR5-ös VGA-t, most ezt tettem bele a hibrid Asrock lapba.Sikerült kreálnom Rufus-al egy működő USB-s XP SP3 telepítőt is.
XP install megkezdve...Határozottan jobban pörög mint CD-ről.
A használt monitor (Samsung Snycmaster 204B) 4:3-as és 1600*1200-as max felbontású.
-
válasz
DarthSun #77363 üzenetére
Loew driver felröppent, kb 1mp alatt
AData viszont nem indult a lapban. A 2x512MB Corsairt tettem bele. 400MHz CL2, hát ebben a lapban CL2.5, 2- vel hibázik a MemTest. Mivel kisebb órajelű, visszaosztottam 333- ra, aztán az FSB emelése 252- re, 404MHz RAM/3033MHz proci órajelet eredményezett. Úgy döntöttem hogy ez elég is nekem, feljebb nem is próbáltam, mivel feszt emelni nem lehet ezen a lapon, valamint hurka hűtő van rajta(veszek ma, ha kapok valamelyik számtechben, az E6600 jobban melegszik gondolom, nagyobb cache, de avval is 3GHz- et tervezek).Végülis meg vagyok elégedve, nem semmi ilyen Win98- as eredményeket látni. Alapon is lenyomta ez a kis proci a @4GHz Prescottot, de azért itt már nagyon elhúzott
Egyszerű kis lap, de alapfeszen is, így 3GHz- en hajtva stabil.
Kíváncsi leszek mennyit tesz erre még az E6600
-
válasz
DarthSun #77334 üzenetére
Live 0100 DOS-hang rendben, szépen szól. Futólag DooM-Quake-Arkanoid próbák ok. Nem mindennel fog menni, de lényeg hogy ezen a lapon jó. Előtte a PCIe brand 775 gépen görcsöltem vele, ott nemok, de írta is valaki hogy PCIe konfigban nem működik. Régebbi lapokban pedig rapszódikus - saját tapasztalat.
Folytatás : Loew driver fel, AData belepattintás, tuning. Kísérlet, mivel ez a RAM válogatós, P4P800- ban pld bizonytalan volt, oda Geilt kellett tennem.
Lap és Proci fotói - ezt csak magamnak linkeltem ide(blog miatt), mivel az első hsz- t nem láncoltam a többihez.
-
válasz
DarthSun #77340 üzenetére
Az fdisk nem ir a disk vegere, csak az elejere (ott van a particios tabla), igy ott nincs mi elojojjon hibakent. A format pedig szinten csak a particio elejere ir, noha olvasasnal megprobalja vegigolvasni az egeszet, de az LBA28 bites hataranal o is atfordul es hulyeseget olvas. Nem ismerem a telepitesi metodikad, de ha az unofficialis service pack szerepel benne, akkor felmennek az alap ESDI driverhez az LBA48-as patchek is. Ha pedig egy patchelt lemezrol csinalsz szerintem dos boot floppyt, akkor azon mar a patchelt fdisk es format lesz.
A geped nem a controller miatt latja DOS-ban a pendriveot, hanem a BIOS tolja be ra a legacy disk emulaciot, es mivel DOS a BIOS-t hivogatja, ezert latja. Ha ezutan bootolsz egy Windowst az, ha nem telepitessz USB drivert, akkor irni is fogja, hogy az adott drive 16 bites kompatibilitasi modban van es valos modu drivert hasznal. Az USB-s periferiakhoz a BIOS "emulalja" le a keyboard interface es a PS2 modot is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77331 üzenetére
Ez olyasmi lehet mint nekem az ASUS A7N8X-E DLX lapom volt, noha az nem volt ilyen sokáig bontatlan.
2006ra az ASUS A7V8X-X teljesen megadta magát (villámcsapás miatt már gyengélkedett korábban 4IDE-ből 3 halott volt, nem mentek az USB-i és még sorolhatnám) és lapcsere mellett döntöttem. Mivel nem akartam az Athlon XP érából még kilépni, (pláne, hogy akkor már tudtam, hogy megy 2669-en is akár a proci, ami akkoriban mindenre is elég volt) elkezdtem NF2-es lapot keresni. (akkoriban nagy volt a vita, hogy KT880 vagy NF2-e? NF2 Ultra mellett döntöttem, mondván azzal tuti nem fogok mellé).
Igen ám, csakhogy akkoriban akinek NF2-es Athlon XPje volt az vagy egyszeri user, és még bőven elég volt neki a gép, vagy power user és már rég lecserélte, vagy pedig ha új gépet vett eleve S754/S939ben gondolkodott. Meg Intelbe. Emiatt NF2-es alaplapon konkrétan lehetetlen volt újan venni Debercenben NF2-es lapot akkoriban, a számtech boltok is mint "kifutott termék" hivatkoztak rá. Akkor volt olyan aki mondta, hogy van NF2-es mire odaértem NF3-assá változott... stb.
Végül már Szegedről tárgyaltam egy használt Abit NF7 elhozataláról, amikor hívott a mester h talált egy beragadt példányt. 16000ft-ért egy vadi új bontatlan lefóliázott ASUS A7N8X-DLX -ot. Persze, hogy azonnal kellett! Aztán fantasztikus érzés volt, kibontani, beépíteni.
Annál már csak az volt a fantasztikusabb, mikor WinXP telepítéskor a vadi új alaplap rendszeresen kékhalálozott. Végül a memóriát kellett másik slotba tenni és nem volt baj. Érdekes h később az összes memória slot tele volt, mégsem jött elő soha többet a hiba szerencsére -
válasz
DarthSun #77334 üzenetére
LBA eseten megint furcsa amiket irsz. A 98 egyaltalan nem tudja kezelni az 28 bites LBA feletti reszt sajat erejebol, a gyari beepitet IDE/ESDI driverrel. Ezen csak ugy tudsz tullendulni, ha olyan HDD vezerlot hasznalsz, amit nem a gyari beepitett IDE driver kezel, vagy megpatcheled ezt a gyari beepitett drivert. A BIOS support csak a bootolasi folyamat azon reszeig erdekes, amig nincs betoltve a driver. Tehat ha nincs BIOS supportod, akkor ha iras tortenne a disk LBA28 -on feluli teruletere, a BIOS HDD kezelo rutinjaival (DOS), akkor az fizikalisan rossz helyre fog irodni. Hogy ez ne tortenjen meg, kell a megfelelo BIOS tamogatas. Ezutan a DOS resze a Win9x-nek rendben fog menni, _de_ meg mindig problemat fognak okozni azok a szoftverek, amelyek kozvetlenul akarnak hozzaferni a lemezhez. Pl a scandisk.exe is ilyen, de ezt a patchek lecserelik a Windows ME-s verziora, ami mar rendben van (viszont nyilvan, a tobbi mas szoftver, pl norton disk editor meg tovabbra is problemas, ha nem lba48 kepes).
Folytatodhat a Windows boot. Nalam pl a VIA VT6421-es SATA/PATA PCI kartya drivere LBA48 kepes, tehat az ezen logo merevlemez a Windows 98 patchelese nelkul is rendben van. Ha jol latom, nalad Intel chipes az alaplap, az Intel ATA drivere (ami telepul vagy a chipset supporttal vagy az application acceleratorral es azok ujabb verziojaval) tartalmazza az LBA48 supportot, tehat ebben az esetben is rendben lesz a dolog. Ha viszont olyan IDE vezerlod van, ami a gyari beepitett ESDI/IDE vezerlot hasznalja (esdi 506), akkor azt patchelni kell. Ugyonigy a SCSI vezerlokkel is, csak ugye azokon nem segit az ESDI506 patchelese.
-
válasz
DarthSun #77319 üzenetére
Tehát a 250GB- os DeskStart választottam. Szépen és gyorsan felment rá a 98(UDMA is rendben megy). Természetesen egyben látja (nem az oprendszertől függ, hanem a BIOS+vezérlőtől, tehát a 98 még akár az 500GB- ost is látja egyben). A képmentésen látszik is, mellette pedig a 64GB- os pendrive NTFS- el :
Hangkártyával sincs semmi gond, prímán üzemel :
DOSdrivers emu is felment, de a DOS alatti hangot még nem próbáltam, ha szólni fog, akkor teljes a siker.
Futtattam 99 és 2001- et, egyelőre alapon, már 2.4GHz- en is lenyomja a Conroe mag a 4GHz- es Prescott erdményeit, pedig itt még csak negyed cache van, mint az E6600- ban. Annyi hogy a Radeont 398/351- en járattam, úgy ahogy a Prescott mellett, hogy összevethető legyen.
Tehát hasonlítás :Prescott @4GHz+R9800Pro - 3DM99 : 23037, az E2220+R9800Pro pedig :
Prescott @4GHz+R9800Pro - 3DM2001 : 19574, E2220+R9800Pro :
És ezt a procit is lehet tuningolni...bár nemtom hogy a 9800 mikor kezd majd limitálni
És jelentem stabil a rendszer, még a kb 8 évvel későbbi lappal is jól műkszik.
Live DOS hangpróba jön, ha az is ok, akkor mennek bele az 566- os RAM- ok, aztán egy kis tuning. -
válasz
DarthSun #77331 üzenetére
Amiket vettem jópár XGI Z11-es is bontatlan volt (4db). Ezek valami beragadt készletek. Inkább a low end cuccok ragadnak így be.
De eladtam már IBM SCSI 36gb-os 10k-s vincsit is bontatlan eredetit is.
Ami nagyon gyakori azok az újabb (max 10 éves) tálcás ES procik ezerszámra kínából bár az nem retró.
Apollo márka amúgy az a savageix noname. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77301 üzenetére
Nekünk az volt a véleményünk, hogy talán nem véletlenül került ez a példány egy IT-s újságíróhoz, hanem lehetséges, hogy volt benne szándékosság is. meg az is lehet, nem tudták, hogy mennyire tud menni, egy biztos 3GHZ-et azt az előző tulaj is tudta.
Próbálgassad, én még nem láttam olyan E6600-ast, ami ne ment volna legalább 3200MHZ-et.
Jaja, már volt téma
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #77306 üzenetére
Az vili hogy overpower ez a proci ezekhez a VGAkhoz. Csak ezt a lapot néztem ki univerzális tesztelő lapnak(ECS K7VTA3/KT333) az univerzális AGPje miatt. Én pont kártyaösszehasonlításokat akarok csinálni azonos konfigok mellett és azt érzem hogy valahol torzul a kép, ha nem a valós sorrendet mutatják a tesztek.Quake2 is jóval lassabb volt nekem mint a Philses reviewban. Szóval valamit szerintem nem elnéztem a Rage el hogy valamiért nagyon lassú.
Amúgy AGPs a rage 128 pro és az M64 is. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77277 üzenetére
Van egy haverom Béla, neki volt egy E6600-asa. Még Amerikából hozta, valami IT-s újságíróé volt, és tőle vette. Évszámot nem tudok, talán 2008 volt, lényeg, hogy akkoriban még nagyon is menő volt egy ilyen CPU. Rá volt írva a CPU-ra piros filccel, hogy "Runs at 3GHZ".
Több sem kellett havernak, nekiesett a tuningolásának amint hazaért Debrecenbe.
A CPU bámulatos eredményeket hozott, 3GHZ-en még alulfeszelve is ment, mire odaértem pedig már 4GHZ felett járt. Végül csúcs léghűtéssel 4800MHZ-en be is állt a napi használatra. (egyébként ez volt az a CPU amit ha tovább tuningoltunk, akkor valamiért lecsapódott náluk mindig a biztosíték. Nem tudom, hogy CPU okozhat-e ilyet, de nagyon gyanús volt, hogy az okozhatja).Na persze furdalta az oldalunkat a kíváncsiság, hogy mégis mennyi lehet a vége? mivel akkoriban könnyedén nagy mennyiségben tudtunk folyékony nitrogénhez jutni (épp Béla volt a "nitrogénes ember"em) adta magát, hogy nitrózzuk meg. (egyébként e miatt volt, hogy anno péntek délután összeraktam a Phenom 9500-as gépet, és szombat kora reggel már folyékony nitrogén alatt vallotta, hogy őt bizony nem érdemes tuningolni! (léggel 2400 volt a vége, nitróval 2800-on is indult, de 2700 volt csak stabil. Ez azért nem túl nagy szám egy 2200-as CPUtól).
Na szóval megnitróztuk az E6600-at, több lappal is próbáltunk. Nem húzom az idegeket, a legjobb eredmény végül 6600MHZ, azaz 6,6GHZ lett. Itt még bejött leszámolta a RAMot ám a HDD-t már nem látta. Az a gyanúnk, hogy itt sem a proci adta meg magát, hanem a lap ... Mi mindenestre örültünk, hogy "ez tényleg 6600-as"
Mivel érdekelt, hogy vajon megvan-e még a CPU míg írtam ezt a kommentet rákérdeztem a tulajnál, aki jelenleg Angliában dolgozik :
"Béla üzenete :
Igen, megvan még, a szüleimnél az egyik szekrényben egy dobozban. Egy DFI P45 alaplap és 4GB ddr2 van hozzá, valahol talán a hűtője is megvan. De nem tudom működik-e még, 2010 óta indítva sem volt".Szóval a CPU elvileg valahol Debrecenben még megvan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77283 üzenetére
Akkor a HD 4670 AGP gyengébb ?
Elvileg létezik HD 3870 AGP is.s775-ből ezt hajtom néha: Asus P5E3 Deluxe+Xeon X3360+4*2 GB DDR3 1600CL9.
s1366-ból: Asus P6T Deluxe+Xeon X5677+6*2 GB Corsair XMS 3 1600CL9
s2011v1: Shenzen Tech. E5 s1 - kínai X79-es lap (valójában Q67-es)+Xeon E5-1650v2+4*4 GB Crucial DDR3 1866CL13 REG ECC - megy benne és bootol is a Kingston A1000 240 GB NVMe SSD, quad-channel is ok.
s775/s1366 SATA SSD-vel, W10x64 PRO-vals1366-ból nemrég sikerült szerválnom egy jó kis kombót: Gigabyte GA-EX58 UD5 rev 1.0 + I7-960 + 6*2 GB DDR3 1600CL9 ramok (vegyesek, 2 db 2*3 GB-os KIT), de mennek szépen együtt.
#77285DarthSun: kár érte, a HD 3870 jó ügynök lehetett volna.
Érdekes lista, elég nagy szórás van a HD 3850-ek között.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77238 üzenetére
2008-as a készítés ideje, ha ez segít.
Asrock Alive Dual E-Sata II volt a lap, és 2*1 GB DDR2800-as a ram.
válasz
DarthSun #77229 üzenetére
Nekem anno a GeForce Fx 5900XT (ami most az 1.4-es P3-ban van) egy 2.4 GHz-s Northwoodban lakott (Abit TH7-II-Raid, S478, RDRAM), ez az Fx 5200 Go-s notebook pedig kilog a sorbol, mert 1.5GHz-s PowerPC processzora van (Apple PowerBook 12").
Kene keresni PowerPC Macen is mukodo korabeli jatekokat es osszebenchmarkolni, hogy ugyonaz a jatek, mit tud ezen a gepen es mit tudott egy PC-n. Viszont nem ertem. A gep azt irja, hogy GeForce FX Go5200, 10de:0329. Itt van ilyen, viszont a Wiki nem ir 5200-esbol Go-t.
Egyebkent ennel a sorozatnal a mobil GPU-nal a RAM chipek a GPU IC-re voltak helyezve, amolyan szendvicses megoldasban. Itt pedig a gep lelke lathato, a Motorola 7448B. -
-
válasz
DarthSun #77208 üzenetére
A fekete ver3.0-ásból fél éve még újat is lehetett kapni, valahol talán még most is lehet.
Ez pedig megjött eBay-ről:
Ez meg egy olyan érdekesség, ami kéne, de sokba kerülne eBay-ről ahhoz képest, hogy csak egy 64 bites FX5200:
Ha minden igaz, 4.5 ns-es BGA RAM-okat látunk itt, ami 4GB/s-es memsávszélre elég. (250*2*64/8)
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77201 üzenetére
... és ezek csak azok az országok voltak, ahol dolgoztam, de utazási céllal jóval több volt, 14 ország 3 kontinensen... és már tervben van a 15.
(és mindjárt itt is megkapom, hogy írjak cikket/blogot az utazásaimról, élményeimről)Persze, úgy vagyok vele, hogy akkor csinálom mikor kedvem és időm is van, a legurvább, hogy ez sokszor nagyon váratlan időben (pl hajnal 2kor mikor felébredek) jön elő, de olyankor nyilván nem csinálom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77190 üzenetére
Hát a hardvert szerintem sejtitek, de hogy mi vár rá... azt csak én tudom
Az a baj, hogy sokszor nincs időm vele foglalkozni, amikor meg van, olykor kedvem nincs. Ennek ellenére haladgat egy érdekes project, valamikor majd szórok már pár morzsátNe is mondd, nekem akkor is be kellett járni, mikor a legnagyobb lezárások voltak. Tavaly novemberben és decemberben pedig szombat-vasárnap is dolgoztam.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
-
válasz
DarthSun #77041 üzenetére
Az elvileg csak akkor kellene, hogy baj legyen, ha nem kell extra +12V -t radugn, nem? Marmint ha nem kell ra kiegeszito tap, akkor jo eros +5V kell a tapban, de ilyet inkabb 423-as es Slot-A es korai Socket-A-s lapoknal lattam. A tobbihez kb mindehez kell a kiegeszito tapcsati.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #77024 üzenetére
Igen, a 775i65G-nek jónak kellene lennie (minden revíziónak), 98SE alá, bár én magam sosem próbáltam, azon már csak XP-Win7 volt nekem, és nem gondoltam volna, hogy valaha bánni fogom hogy eladtam azt a borzalmat
Bár nekem az értéktelen első rev volt, az nem tud többmagost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Renault, Dacia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest