-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #77967 üzenetére
Érdekelt volna, de azért, mert szeretem a 9600 XT-ket is. Pontban viszont szerintem nagy lenne a difi egy sima 9600-hoz (FireGL T2-64s) képest, és nehéz lenne abból következtetni vissza a kicsire. Olyanod esetleg nincs? Nagyon gyakori kari a 9600-as, mégse szerzik be sokan pont az átlagossága miatt. Tömegcikk még mindig.
9550-em nekem is halt meg tán egy éve, asszem be is írtam ide.
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #77956 üzenetére
Hát ezért a kártyáért tényleg kár... Kezdjek aggódni az enyémért? Sapphire fekete nyákos BGA RAM chipes kártya, alig melegszik. Sajnálnám mert nagyon szépen megy.
Megjött a Medion kártya, szerencsére hibátlan, de így csak gyorsan bedobva 25000 alatt volt a 3DM2k1 eredmény. Kicsit többre számítottam. Valami 2007-es Omega driver van fönt XP alatt.
Az is fura hogy W98 alatt az utolsó 6.2-essel nem megy, BSOD van. Föl kellett tenni a Medion drivert, azzal jó. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77956 üzenetére
Visszanéztem, és tényleg, nem jelzi mérés közben, de a végeredményben benne van.
Kíváncsiságból nekiálltam megmérni az i5-7600K-ba rakott Intel HD630 Graphics-ot is, már csak azért is hogy hogy viszonyul egy mai IGP (a HD630-hoz képest jelentősen csak a legújabb UHD750 erősebb desktop CPU fronton - ez jelenleg csak a 11. gen Intel CPU-kban van, a régebbi félretro/retro VGA-khoz mérten.
A mérések jelenleg default ram clockkal (képeken majd látszik, DDR4-2133CL15, dual-channel), IGP-nél számít a ram-sávszél játék tapasztalataim alapján, ezt anno megerősítettem mérésekkel is a amd_ryzen_5_3_2_g_raven_ridge_am4 topikban. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77941 üzenetére
Közben volt egy kis anomáliám a 9600GT-val, játék közben és a 3DMark2001-ben a Nature testrnél is elkezdett random háromszög objektumokat megjeleníteni, a játék nem, de a 2001 az ki is lépett.
Aztán eszembe ötlött, hogy anno ilyen hibát túlmelegedésnél/túlhúzásnál láttam még a GF3 Ti 200-nál.
a túlmelegedést megoldottam, túl közel volt az R9 380-as, nem kapott "levegőt" a 9600GT, így ideiglenesen kivettem, most már rendben vannak a hőfokok, idle 40-43 fok, játék/bench alatt max 70 fok.3DMark2001: úgy néztem, ebben a benchben limitált az FPS, 999-nél többet nem jelez ki, pedig a 9600GT több helyen is nyomott 1000-1200 FPS-t is.
-
válasz
DarthSun #77935 üzenetére
Kicsivel több, mint 1% javulás, nem nagy ügy, pláne azt nézve, hogy haXolt az XP. De persze ez is valami, és legalább a Tiéd is hasonló ugrás.
Ma este PIV-ezés lesz, már eldöntöttem.
Aztán meg terveben van egy modderkedés, de lehet, megkérek helyben valakit, aki nálam szebben forraszt. Nem tudom, csinált -e már valaki ilyesmit, szeretnék egy DMS-59-es kimenetet D-Sub-ra cserélni. Elvileg nem nagy ügy, gyakorlatilag viszont az, mert az egyszerűbb forrasztásaim is nagyon rondák.
Róla lenne szó:Itt meg a DMS-59 pinout:
Még idén jó lenne VGA-t csinálni a DMS-59 helyére. -
válasz
DarthSun #77883 üzenetére
E6600/@2610MHz/Radeon9800Pro/WinXPSP3
E6600/@2610MHz/Radeon9800Pro/Win98SE
E6600/@2610MHz/Radeon9800Pro/DOS7.1
tesztsorok lemérve, a táblázatba beírva.Született néhány konklúzióm
- 3DM99 és 2000 alatt az E6600/@2610MHz/Radeon9800Pro/Win98SE set nyert, az összes variációt is nézve
- DOS Q1 szoftrender alatt pedig vesztett, úgynézki hogy ez CPU freki függő, és a nagyobb L2 nem számít
- a videokártya előnyt a HD3850 inkább 3DM2001/2003 alatt tudta prezentálni, ezekben ő nyert, nagy fölénnyel, későbbi teszt, későbbi kártya - ez lehet az oka. Illetve a Quake tesztekben is elhúzott, és UT2004- ben is csak egyszer tudta lenyoni a R9800Pro(XP alatt)
- DOS alatt mindkét procival vesztett a 3850, valszeg újabb kártyán nem/kevésbé támogatottak a DOS üzemmódok, valamint sztem a kártya SpeedStep- je lowban tartja a frekijét DOS alatt, a 9800 pedig a névlegesen fut(hat).Képmentés-sorozat a mostani 3DMarkokról
-
válasz
DarthSun #77936 üzenetére
De pont az lenne a lényeg hogy menjen az integrált X300.
Ismersz, nem a sebesség a lényeg nálam hanem hogy a lehető legtöbbet kihozzam a hardverekből, mármint az adottságaikból.
Legtöbben az AT 486, P1 lapokat csupaszon hirdetik, nálam a lehető legtöbb kivezetés jár hozzájuk, ideértve az USB-t is, hangkártya kivezetést is, meg a PS2-t is - azt is átvezetékelem rendszerint az alaplapnak megfelelően mert sose jön a hozzávaló... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77927 üzenetére
Athlon II X3 455+4*2 GB 1333-DDR3+Asrock 970 Extreme 4 kombón simán fut a W10x64.
Úgyhogy szerintem igen.#77928DarthSun: hoppá.. nem nagy difi azért.
Legrégebbi cucc, amin sikeresen telepítettem W10x64-et, igaz ez még a 1506-os BUILD volt):
Asus IMISR-VM lap + Core 2 Duo T8100 + 2*2 GB DDR2-667 SO-DIMM ram, és egy 120 GB-os Kingston Hyper X SATA SSD. A képet a GM965-ös chipsetbe pakolt GMA3100X adta.
De raktam bele anno egy Galaxy 7900GS 256 MB GDDR3 256bit VGA-t, ez még tesztelésre vár.
Régebbi konfigokra elképzelhető hogy a legújabb BUILD nem megy fel/hibázik, régebbiek biztosan felmásznak (1506/1607/1709).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77923 üzenetére
A kedvenc AM3-as lapom - Asus M4A79T Deluxe - ebbe majd kell szerváljak valami jóféle Phenomot, mert jelenleg a legerősebb CPU-m bele egy Athlon II X3 455.
#77921Czo: 1066/1200-as DDR2-höz képest kb. semmit nem dob a DDR3, viszont CPU-t húzni jobban kedvelem, 1600-as DDR3-al könyebb az élet, több a lehetőség az FSB OC miatti visszaosztásra, nem kell lemenni a béka segge alá vele.
800-as DDR2-vel nagyon jó ramoknál is limitbe futottam, 1066-osal már okés volt többnyire.Giga lap: sajna DDR3-ból max 4 GB (ha csak nincs valami hack, amiről nem tudok).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77914 üzenetére
Anno az első képsornál, mind a 3 VGA-ra volt külön monitor is dugva, a HD630 Intel-en böngésző futott, az R9 380 a HWINFO64-et nyomta fullscreenben, a GTX 1070-en meg ment közbe a játék.Ki kellett vennem az R9 380-at,mert nagyon közel voltak egymáshoz,és elmelegedett a 9600GT, idle-ben volt közel 60 fokos, játékban meg 80+, 85 fok felett elkezdett a kép "hibás" lenni, ahogy hűlt vissza a kép is helyreállt.
GPU-Z render alatt nem hibázott (2 perc nyúzás).#77915quailstorm: ki fogom próbálni, van a készletben FX5xxx valamim pci-e, azt is bedobom ebbe a konfigba.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77911 üzenetére
Ha van elég slot, simán.
Korábban teszt céljából GTX 1070 volt az nVidia tábor képviselője, ebben tudtam tesztelni, különösebb bontogatás nélkül.így nézett ki az R9380+GTX1070:
R9380+GT9600 most:
Maga a Gigabyte GT9600 512 MB GDDR3 256bit (gyárilag Zalman hűtővel szerelt):
Ez a garázsgépem, i5-7600k+Asrock Z170 OC Formula páros open-air Aerocool Strike-X "házban" - nagyon könnyű szerelgetni - a lapon van 4 pci-e fizikailag x16-os slot, és meglepődtem, de a 9600GT W10x64 alatt gyári driverrel még támogatott - meg is kapta.
Sőt, ha jól láttam, FX5xxx a legalja, bár ehhez már csak w8.1x64 van (de akár mehet W10x64 alatt is - a HD3870-et is így beszéltem rá a W10x64-re), natívan W10x64-hez 8000-es sorozat és felette. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77893 üzenetére
Lassan lesz annyi teszt, hogy érdemes lesz őket összevetve kielemezni.Retro tesztjeim: végetér az éjszakás hét, utána ömlesztem ismét a tesztsorozatokat.
Egyelőre csak leltározgattam, de találtam egy érdekességet azért, s működik is, az előtelepített IDE HDD-n lévő XP és a SATA HDD-n lévő W7x64 is szépen elindult rajta.
C2D E7400 CPU volt benne (megy talonba), de hivatalosan nem támogatott, s csak 1,6 GHZ-en ment vele, de hibátlanul...
Megkapta a Q6600-at.
2*2 GB 800-as ramokkal kezdtem, majd megkapta a 4*1 GB Crucial 1066-os ledes ramokat, képeken már ezek vannak.Ki ismeri fel a lapot ?
-
válasz
DarthSun #77883 üzenetére
Köszi!
Úgy 2000 ponttal lett több, mint amire számítottam.
Ma nincs sok időm, de holnap este én is tesztelgetni fogok, több konfig is foglalkoztat.Pentium III-assal kapcsolatban lenne is egy kérdésem: RDRAM-al -és ugye azt fogadó lappal- szerintetek jobb minimum fps-eim lennének, mint SD-vel egy Intel 815-ben? Tökre szeretem a P3-akat, de a "körítést" hozzájuk már általában nem. Vagy vadászhat az ember hónapokig valamire, amit éppen szeretne (pl. DDR-es lapra).
-
válasz
DarthSun #77880 üzenetére
Előkészültem, kicseréltem a kártyát. Éjjel (vagyis nekem nappal) majd végigmérem. De...mivel Fred23 az E6600/R9800Pro/3DM2001/XP eredményt várja régóta türelemmel, ezt lemértem sürge, és Neki dedikáltan teszem fel
3 féle driverrel néztem, eddig az jött le hogy a 7.8- al a legjobb a 2001. A C2D talán kihozta elég jól a tartalékot belőle - tipp, mert nemtom hogy hol van a kártya határa. Lehet hogy van benne még, 3+ GHz- es Wolfdale esetleg kimutatná
Néhány tracket toltam Quake és Doom- al DOS alatt. Hang ok, sima SB- re lőve és MT32->GM- re váltva is szépen szól. Nem is tudom melyik jobb, a hagyományosabb vagy modernebb szinti. Quake meg jól játszható 1024- ben is szoftrenderrel, 9800Pro- n és a HD3850- en is. 1280- ban is tűrhető, de ott már azért határon van, Win alatt 3D gyorsítással viszont nem gond a FHD sem.
-
válasz
DarthSun #77805 üzenetére
E6600/@2610MHz/RadeonHD3850AGP/WinXP SP3
és
E6600/@2610MHz/HD3850AGP/DOS7.1
tesztsorok lemérve. Táblázatba bevéstem.
Ez a set XP alatt magasan vezet az összesített pontokban, DOS alatt pedig az utolsó a jelenlegi állás szerint.
Valamint a Shiny teszten látszik hogy telítődött, 1250- ig tud mérni és slussz...
Meg pld Aida relatíve kevesebbet adott, de azért Quake soron látszik(meg az UT2004- en is) hogy jobb proci még alacsonyabb órajelen is mint a 2220- as.
Amiről készítettem képmentést, a táblázatból is elérhető szokás szerint, de ide is bepakolom direktbe, had virítsanak az eredmények :A 2001 volt már, de így együtt lesz a többivel
Mivel a legbrutálisabb a Q2 Timerefresh, erről is készítettem shootot - 2245FPS
, 6szor mértem, az első alacsonyabb picivel, aztán végig tartja :
Jön a kártyacsere R9800Pro- ra és 3 sorozat mérés van hátra vele - E6600+9800Pro /W98/DOS/XP - aztán kész is a project.
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #77871 üzenetére
"szerk : meg az AGP bevágásokat is ellenőrizni kell még, hogy melyik lap(ok)ba tehetőek ezek a régi kártyák."
ezért örültem meg az ECS K7VTA3/KT333nak hogy sikerült beszereznem, amin univerzális AGP slot van amivel elvileg tudok majd minden AGPs kártyát tesztelni,
A kapott palominó proci helyett sikerült egy t-bredet beszereztem, de még nem volt időm belerakni. Bár nem tuningos alaplap ez, de valszeg tudok picit húzni rajta hogy minél több karihoz elég legyen a procierő. -
ityam
őstag
válasz
DarthSun #77861 üzenetére
Szia!
Én sem értek hozzájuk. Én egyszerűen csak kíváncsi vagyok mit tudnak.A bátyám comodore64 el kezdett és én csak felhasználó voltam ekkor.
bátyámnak volt 286, 386 és 486 is amit persze én is használtam.
Nekem az első gépem ami a bátyámtól független volt(valszeg megörököltem tőle) az a 200 MHz MMX es gép s3 trioval. Ehhez kaptam bátyám haverjától kölcsönbe egy voodoo1 et amit nem akartam visszaadni, mert olyan pluszt adott amit nem tudtam akkor elképzelni hogy ilyen létezik.
Az első saját vásárlású kártyám anno(voodoo1et leszámítva, mert hát azt meg kellett vennem az okozott sokk hatására) a tnt2m64 volt. ezzel elvoltam anno és jó sebessége volt az aktuális játékokban(CRT korszak és szerintem 800X600 volt a max. tesómnak volt full extrás MAG minotora 1280X? felbontással akkor). A tnt2m64 et váltottam radeon LE(DDR)re ami még ámulat volt nekem az aniso filtering miatt.Abban az időszakban az FSAA népszerűsítése volt a menő, de az aniso filteringet senki nem preferálta(ez akkor csak az FSAA melletti plusz volt jellemzően). Én meg örültem hogy jó sebességű aniso filteringet be tudtam kapsolni a radon LE(Meg hát menő volt hogy letiltott hyperz volt a radeonLEben amit softhackel tudtam aktiválni, ha minden igaz)men.
A radeon LE nekem annyira tetszett anno hogy nehezen szabadultam tőle. Akkor a kyro2 volt a kuriózum de féltem tőle a T&L hiánya miatt amit a radeonLE tudott ügyebár.Most már beszereztem kyro 1 és 2t is hogy le tudjam tesztelni, de a rage128 pro az totálisan kimaradt nekem anno(valszeg tnt2m64ról nem is lett volna jó alternatva). A rage fury MAX az termésetesen akkor is hűha kártya volt nekem és szemeztem vele de t&L hiánya miatt nem vállaltam be anno.Abban az időszakban nem is tudtam szerintem a rage128 proról. Most viszont kíváncsiságból szeretném letesztelni.Lehet buta voltam hogy tnt2m64 et vettem amikor a rage128Pro jobb alternatíva lett volna(illyen távból persze már nem emléxem hogy amikor a TNT2m64 létezett és megvettem akkor létezett e egyáltalán a rage128 pro).Anno sulis osztálytásnak tnt2 ultra volt amit istenkirálynak mondott és ahhoz kicsit legalább hasonlított névben a tnt2 M64 így ha tudásban nem is de TNT2 névben legalább tartottam a lépést.
Anno tényleg nem is volt ismerős a rage128 pro nekem(csak a rage fury maxről) így most kíváncsi vagyok hogy mit tudott anno, amiről nem is tudtam.
Kérdésere hogy ezek jók vagy kommerszek nem tudok válaszolni. Bennem is csak a kérdőjel van. Én szívesen letesztelném mindegyiket, de annyi privát probléma van az életemben hogy időm sajnos nincs rá.
Ha majd egyszer időmilliomos leszek és neked sem kellenek ezek a karik akkor szívesen kölcsönkérem egy teszt erejéig őket és akkor formálni tudok róla véleményt. Perpill nekem is csak kíváncsiság hogy mit tudnak ők. -
ityam
őstag
válasz
DarthSun #77858 üzenetére
köszönöm az ingyenes HDD sentinel linket.
A gigabyte rage128 pro kari próbálgatását sajnos feladom. Valszeg 64 bitesre csinálták meg a karit ami nagy kár. A jó memóriacsipeket(6ns) amibol 4db van feláldozni 64 bites memvezérlőhőz az vétek.
Most ha minden igaz sikerült egy rendes rage 128prot szereznem, ami a hwinfo alapján is 128 bites. Már várom hogy megérkezzen.
Mindenesetre érdekes lesz nekem ezt is kitesztelnem hogy egy ilyen őskövületen mekkora difi van egy 64 vs 128 bites memvezérlő között.Csak fáj a szívem hogy azokat a kor szerinti jó memóriákat elpazarolták egy 64 bites kártyához. Persze a fő szívfájdalmam hogy ezért kell egy másik rage128 prot szereznem, hogy megtudjam mit tud egy rage128 pro kari.
Nagy csúnya fekete pont a Gigabytenak amiért ilyen karit adtak ki. Félek hogy nem hibás a kártya csak hibásan adták meg a paramétereit.
Sajnos neten sehol sem sikerült fellelnem GPUz vagy HWinfo képet a Gigabyte GV-AG32S kariról, ami alapján kiderülhetne hogy ez tényleg egy fullos rage128 pro,128 bites memvezérlővel, vagy csak nekem van valami torzszülött példányom. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77805 üzenetére
Előhúztam az X79-es szörnyeteget, hát cumiztatott rendesen s még nincs vége, egyelőre megy, 7 modullal. Kopp-kopp-kopp...
3DMark 2003 és 2006 lefutott, több pontot inkább a CPU miatt kaptam, a VGA-ban nem nagyon volt nagy difi az E6700-hoz képest, ami maradt benne azt sanszosan kitiporja belőle majd az E7500 is. -
válasz
DarthSun #77790 üzenetére
Kísérleteztem vele. 296- al még bootol, de nem stabil 3D alatt. Emiatt egyből 2MHz- et vettem vissza, azon tuti stabil, tehát 294 a vége. Bár a 2001 pontja csak 100- al nőtt. Tehát inkább visszatettem 290- re, azon fogom végigtesztelni. Lényegében elsőre, saccra eltaláltam korábban. A kísérletezés csak arra volt jó, hogy tudom, nem koppon jár, a 290 biztonságos.
A RAM is 2.5-4-3-8- on stabil ebben a magasságban, szűkebbre is lehet venni, de ott már látni bizonytalanságot(néhol kis képhiba). Így is príma teljesítményt ad.Az 566- os AData nem indul a lapban, valszeg az XMP- t olvassa ki, oda meg nem elég a fesz, de mindegy is mert az NB úgysem bírná a velük járó magas frekit. Esetleg 400 környékén hozna CL-2-2-2-6- ot...annyi haszna lenne ha indulna, de így is elégedett vagyok.
-
Lalaland
tag
válasz
DarthSun #77796 üzenetére
Köszi a kopirajtot© is!
Igen, Win7 alatt csökkennek a pontszámok. A legnagyobb baja még a lapnak, hogy semmilyen feszemelési lehetőség sincs benne, elég fapad. Auto/Low/High a CPU fülnél nem sokat ér. A 3fázisú VRM meg csoda hogy viszi a quadokat egyébként. Ez még Pentium4 szintű/chipes lap csak Asrockék mókoltak.
Bocs, nem Setfsb, hanem Clockgen mindig keverem..Onnan az utolsó előtti PLL a listából.
#77795jokeph : szupi kincsesláda! X5482=QX9770 ez szép szörny. X5492-re vadásztam egy időben, mikor már lement az lga775 őrület egy EP45 Giga lappal 4x2GB 1066-os Corsairrel.. -
válasz
DarthSun #77789 üzenetére
Gyorsteszt alapján stabil, sztem ilyen beállításokkal 24/7- ben is.
Elképesztő a gyorsulás a 400MHz- el magasabban hajtott 2220- hoz képest.
A C2Duo nem xarral dobálózik.
Hasonlítás :
E2220/@3007MHz/RadeonHD3850AGP/WinXP SP3/3DM2001 : 32303 - at hozott.
Az E6600/@2610MHz/RadeonHD3850AGP/WinXP SP3/3DM2001 pedig :41861-32303=9558 plusz pötty 400MHz- el alacsonyabb órajelen.
Az FPS- ek néhol brutál magasak voltak, 1000- be majdnem belecsapott 1-2 helyen.Megfigyelhető még hogy az E6600 a lap szerint közel 0.1V- al kevesebb feszt kap, mint az E2220, vagy a diodák jeleznek másként - tuning szempont kérdés.
Ha így marad, talán akkor is elég a gépezet Win98- hozEddig sikeresnek néz ki a project. Tehát már így is ok, kérdés hogy merjem-e feljebb állítani
, vagy inkább nem kéne kinyírni a lapot...
-
válasz
DarthSun #77788 üzenetére
Szerencsére a times állítható, manualra is engedi. A 177 fix ramkezdés viszonylag magas, de bepróbáltam :
Bios FSB : 290
Ramtime : 2.5-4-3-8 DCh - ezt tudom hogy 400- ig biztosan bírja stabilan
Ramfreki így 193(DDR386) lett
CPU : 2610 MHz lett.A rated FSB így viszont már elvileg 1160, ez asszem csak a procira hárul. Az NB(most 290MHz) viszont gőzöm sincs meddig biztonságos, egy ilyen kis lapon - ez kérdés is egyben, mivel a 775- ben kezdőnek számítok.
NB bordája kézre langyos így, bármeddig foghatom így, bírja az ujjam.
Mindenesetre a memtest hiba nélkül lement ezen setekkel, de feljebb nem merem tenni, csak szakértői válasz után.Tolok valami tesztet 2610MHz- en, megnézem ez mire elég.
-
válasz
DarthSun #77750 üzenetére
Indult rendben.
Mindent alapra tettem egyelőre. Ram-frekit kiszürkíti a bios és automatikusan 177(DDR355)- re tette, visszaosztás automatikusan. De ami kemény hogy CL2.5-2-2-6- ra passzírozta a timeket, há' 355- ön bírja is, memteszt 2 fullpass eddig, de hogy fogom én ezt tuningolni ? Remélem FSB emeléskor lazábbra veszi ezt a vad időzítést.
Közben néztem XP alatt egy gyors 3DM99- et, alapórajelen többet hoz mint a tuningolt E2220.
Meglátjuk bírja-e a chipset és a ram, meddig megy, óvatosan adok neki egy kicsit. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77784 üzenetére
Köszönöm. (és azt is, hogy van ez a topic!)
Igen, én is ezt vettem észre...
Leginkább a magas órajelnek köszönhetik. Az Athlon XP-t ma úgy kapcsoltam ki, hogy "we have big plans".
De jó lenne valami komoly memória hozzá. Tudtok ajánlani valami 500-ast amit ebayen vagy valahol keressek?
közben nagybácsi leszek pár órán belül -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77780 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
Rendszeresen kerülök itt a fórumon velük összütközésbe. Az egyik legrosszabb h hatalmas pofa is jár hozzá. Ismerem bányászt aki KUSSol, csendben teszi amit tesz, és majdem elnézést kér még, pedig régi VGA-kon teszi ám ezt. (a gyűjtő... akiről még hallani fogtok)Ha rajtam múlna, már nem lenne ez a szar. (nem is mondom legutóbb mit mondott az egyik szarfejű, mert mindenkinek pill-s kéne)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77757 üzenetére
Ha gondolod, akkor a QUAKE demokkal is mérhetek, csak add meg a linkjüket.
Ha van szándékod és energiád feltenni egy komplex táblázatba, szívesen rendelkezésedre bocsájtom az összes jelenlegi és jövőbeni bench eredményeimet, részletes konfig leírással.PCI-E VGA-t tudok még tesztelni s775 (P35/45/X38/n590 SLI) s1366 (X58) és s2011v1 (X79 - egyelőre Q67-es kínai lapban) platformokon is , elvben az XP 32bit ezeknél is támogatott OS.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77762 üzenetére
Sikeres futtatás, elég brutál lett.
#77763C4mp3r: pontosan egy ilyenem van, ami egyelőre lógóban van, mert sanszos hogy dög, csak az enyém AGP-s.
#77766DarthSun: meg-meg, pedig közbe futott pár dolog, pl. chrome 40+ ablakkal+YT zene, stb.
Nekiálltam rostálni a PCI-e VGA-imat, hát, lesújtó eredmény...
X600 Radeon - bizonytalan, tovább kell majd néznem még...
Point Of View GS 7800 - kukagyanús, indul vele a gép, de már BIOS-nál szét van esve a kép.MSI NX8800 GS - detto.
Sapphire X1650 PRO - kisipolva.
X600-nál gyengébb karik 2 db - kisipolva.Sapphire Radeon HD 3870 512 MB GDDR3 256 bit - ez működik, egyelőre WDDM driverrel.
-
C4mp3r
addikt
válasz
ha mar 3850 akkor hozok en is egy 03 tesztet a regi MSI 1950 Pro-val. kicsit huztam is rajta. lesz tobb idom nyomok meg tobb tesztet, felek a proci kicsit keves lesz hozza.
p.s.: a chipset huton egy borda van emiatt nem tudom a PCI-E x16 slotba tenni csak az x8-ba, de nem hiszem, hogy az nagoyn befolyasolna a teljesitmenyt
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77757 üzenetére
Jah, hogy kell az UT2004 játék maga is hozzá.
#77758Lalaland: lesz róla,még a retro teszt gépben van.
A referenciához képest lényegesen erősebb.
Addig is, 2 fellelt kép a netről:
Roppant masszív VGA, tetszik nagyon, és lement minden teszt vele hibátlanul.#77762DarthSun: már jön is le a demo, azt kipróbálom a "félig modern" gépen először.
Aztán feldobom a retro gépre is, most még az elején vagyok, méréshez visszarakom a 7600GS-t is.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bravissimo !
A tesztpad még mindig odaver, pláne a VGA.CPU csere: ha végeztem a tesztsorokkal, megejtem. A Q6600-at még nem találtam meg, de lehet hogy jobban járnék a Pentium-Dual Core E6700-al. +700 MHZ defclk az E5200-hoz képest, a többi paraméterük egyezik.
A Q6600 és az E5200 egy magon kb egál, az E6700 viszont durván +30%, és nem kell OC-zni sem semmit, bár érdekes, mert a lap supportjában nem szerepel.Az UT-s bencheket merre találom ?
-
válasz
DarthSun #77656 üzenetére
Még mindíg volt tartalék a 2220- asban, nem semmi, pedig csak amolyan Conroe Celeron
.
E2220/@3007MHz/RadeonHD3850AGP/WinXP SP3 és
E2220/@3007MHz/HD3850AGP/DOS7.1 tesztsorok lemérve, a táblázatban pedig rögzítve.HD3850 XP alatt nyert a R9800Pro- val szemben, DOS alatt pedig kevéssel, de veszített. A 3DM03 nagyot ugrott, valamint a Quake FPS- eseket is érdemes nézni.Q2 1855FPS a StartTime pld
A főbb tesztek képmentéseit ide is beszúrom (de a táblázatból is elérhetők) :Következik a procicsere...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77744 üzenetére
Elvileg az ETH decemberben áll át a POS rendszerre. Ha van egy kis mázlink, akkor rajta maradnak a bányászok, és eladják a kártyákat (hiszen akkor már nem lesz szükséges), és a jövő év első negyedében komoly VGA áresés lehet (sőt talán karácsonykor is csak stagnálni fog). Ha nincs szerencsénk, elkezdenek mást bányászni
Ez persze csak feltételezés, de ami manapság megy itt, már nem lehet tudni.
Tavaly novemberben nem vettem kártyát, mert jajj jön a karácsony felmegy az ára, aztán a novemberben 60 ezres kártyát most is még 222 ezerért árulják. -
-
Lalaland
tag
válasz
DarthSun #77678 üzenetére
Köszi szépen, igazából a lap köré próbáltam maximalizalni a gépet. Ez a qx6800(azért lett ez mert ritka volt nagyon, itthon nem is lattam belőle csak a kistesot-qx6700et). hivatalosan támogatott legerosebb cpu a lapba. Egyébként elindul qx6850el is csak visszaosztott FSB-vel. A ramot automatikusan visszaosztja, mivel tuningnak minősül a 1066os fsb innentől nem lehet állítani a ram aranyt. Igy csak az idozitessel tudok sajna játszani.
A gpuz rosszul írja, nem annyi a default orajel, csak bekavart neki a rivatuner oc. Ez a Sapphire kék hűtős változat is 700as órajelű volt, csak radobtam a normal órajelű változatot, mert tesztek alapján tudja. Van egy másik fehér matricás valtozatom is ami gyári órajelű, nem tudott több pontot 3Dmarkban az sem. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77719 üzenetére
7600GS ki, 7800 GS be.
Érdekes anomáliára leltem, 3D mark 99 csont nélkül lefutott (naná,hogy elsőre nem kapcsoltam ki a vsync-et az nV vezérlőpultban), most futja 2. kört.
Viszont, ha a GPU-Z render ablakát megnyitom, instant újraindult a gép...
Illetve W7x86 alatt (igaz WDDM driverrel) néha "maszatolt" a kép, de csak akkor ha progrma indult felugró ablakból, rövid fekete csíkok jelentek meg, egymáshoz képest eltolva, sok sorban és csak a felugró ablakban. remélem nem a 7800 GS döglődik, nagy kár lenne érte, értelmes ventiszabályzása van, nem is vészes a hangja, és nem is nagyon melegszik.
3DMark99 ismét lefutott hiba nélkül, vsync nélkül, híztak is a pontok.
6000 pár pötty vs 29000 pötty magassága. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77723 üzenetére
Nekem is öröm, hogy egy ilyen jó topic létezik
nem véletlenül a kedvencem az egész PH-n
ma (mivel táppénzen vagyok sajnos
) gondoltam haladok az Athlon XP projecttel... Az a baj, hogy tényleg rendkívülit szeretnék letenni a topic "asztalára".
De csak felcsapta az agyamat az, hogy nem működtek dolgok, úgy, ahogy elképzeltem
Most muszáj félre tennem és gondolkodnom.
Cipruson ilyenkor úsznék egyet a Tree FIG bay öbölben, de most sajna ez nem áll rendelkezésre...(kellett nekem MO újra
)
Legfeljebb ha nem jön össze ami akarok (NE MÁR!!) akkor beszámolok, hogy mi lett volna, és a régi történeteimmel támogatom a topciot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77719 üzenetére
Sajnáltam volna az alaplapot megölni CPU OC-val, a VGA-t meg pláne.
Nem sok hybrid lap futkos...
A régi lapom lenne jó alap még, AMD-hez, Asrock Alive-Dual ESATA II.
Másrészről anno P4 idejében a VIA-s lapok OC potenciáljában folyamat csalódnom kellett, nForce és Intel az oké volt, SIS langyos víz. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77715 üzenetére
Kövi sornál figyelek majd a 99 "háklijára" is.
CPU-Z "huncutsága" a 2001-nél feltűnt, előtte nem figyeltem, onnantól viszont végig.
Ha az adott CPU-Z ablakon váltok egy bármely másik fülre, majd a kívántra vissza, már helyesen jelenik meg a tartalom.
A konfig összeségében a HD3850-el sokkal "smoothabb", pl. böngészésnél, a 7600GS-el kissé döcögős, de használható azért. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77695 üzenetére
Eredményhirdetés, 99,00,01,03,05,06-al mérve, minden a képeken:
Kérlek nézd át őket, meg van-e minden ami kell.És egy félmodern mérés 06-al, grátisz meg mert miért ne:
Javítás az utolsóhoz: rossz a GPU-Z kép, nem váltottam adaptert, bár az Intel Graphics HD 630 is így menne...
Ez a helyes, R9 380 4 GB:
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77695 üzenetére
Igyekszem.
Minden 3Dmark alapon hagyva fut, standard licenszesek.
Eddig jól viselkedik az Inno3D 7600GS, 60 fokos sem volt a GPU maximuma,utolsó,2006-os teszt fut, ennél bekapcsoltam az extra tesztsort is, a többinél nem engedte csak pro licensszel lehetne.
A 2006-ot is csak azért, mert a 7600GS is 2006-os (saját bios-a legalábbis).#77696Fred23 és #77654KROK640:
Pár kép az Asus geForce trióról:#77699DarthSun: a linkelt oldalon lévő kulcsokat használtam. Akkor valamit tutira benéztem, talán a 03-nál.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77687 üzenetére
Megy a 2001 is, újra kellett indítanom, mert kidobott, elfelejtettem, hogy összeveszik az overlay progikkal (MSI AB+RTTS).
De akkor már feltelepítettem XP alá is az Audigy2-őt, hadd szóljon.
Amúgy kipróbáltam a PCI-os Raillinket, itt is ugyanazt csinálja, lehet hogy döglődik a cucc (eszerint nem a W98SE a problémás neki).2003-at még lenyomom azért.
CPU/RAM/LAP marad végig egyelőre - semmi tuning se a CPU-n, se a ramokon, aztán megnézem még az FX5xxx-el és kíváncsiságból meg mert imádom a 3 Ti 200-al, ezek után AGP-s Radeonok vissza, azaz X1950GT és HD3850 valamint még ezek előtt tesztelem a 7800 GS-t.
-
Lalaland
tag
válasz
DarthSun #77662 üzenetére
Az a kép volt hirtelen kéznél, de szabin vagyok így ráértem egy újabb tesztre.
Ugyanolyan Asrock 775i65g 2.04 lapom van amivel Te és jokeph is most tesztelteltek. Pont azért szeretem ezt mert rengeteg évet lefed, 98-tól win10-ig, és mindent felismerve használom penta-bootba. (Dos, ME, XP, 7, 10 utolsó AGP verzio)
A Vga Oc nem sokat hozott a konyhára, hiába lefut a teszt akár 800-as Gpu-n, már jóval kevesebbet dob. A RAM időzítésekkel érdemes játszani, mert nem a legalacsonyabb CL a leggyorsabb..érdekes. A quadnak ez a régi 865ös P4 chipset+VRM nagyon elavult és koppon jár, +melegszik. De szerencsére működik!:
-
válasz
DarthSun #77651 üzenetére
Vagy ott van még az univerzális ftp. Nem titkosított, de azt tényleg szinte minden kezeli ami régebbi. UNIX vagy 16 bites, ha van IP-je tuti van hozzá ftp kliens.
jokeph: Akkor fogj még egy olcsó cuccost ami wifi-ből csinál rezes hálót. Én a műhelyben így csináltam netet, a wifi a szemben lévő házról pattant vissza. Lassú volt, de működött.
All: Látnátok a zacskós kártyáimat. Már nem emlékszm kitől vettem egy nagy nejlon bevásárló táskányit. Egyszer ki kellene szortírozni, de ezek csak PC cuccok. Ha már PC, akkor érdemes figyelni a tápokra és a kondikra. A Varta mellett ezek is szépen tudják eregetni a levüket és alattomosan tönkreteszik a gépeinket. Az SMD kondis alaplapokra is igaz ez. Tegnap egy Mac II-őt szétszedve fogadott olyan látvány, hogy elborzadtam.
-
Lalaland
tag
válasz
DarthSun #77657 üzenetére
Sziasztok! Nekem ez az egyik kedvenc gépem, próbáltam kihozni belőle a maximumot. A hűtésre figyelni kell, léggel használom ([Zalman] , sok házventivel). A lap a memóriára nagyon háklis, nekem is hibázgatott 400 as CL2-es Corsair-el, ami bevált a kék Geil CL2,5-es 400.
Van benne még jócskán tartalék és a kártyát nem is húztam, pedig emelt feszt kap Biosban:
(Tudom, nem a Te féle képernyőmentésed, tavalyi kép)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77653 üzenetére
Hát, az a baj, hogy vasbeton mestergerendák vannak a födémben elrejtve.
Nem szeretnék ementálit csinálni,és a parkettát is sajnálom fent.#77654KROK640: sok-sok éve jó áron mentek, akkor bezsákoltam őket, főleg AGP-seket, épp gyűjtői szenvedélyem volt.
Meg rengeteg alaplapot, főleg P4-est, jópár s462-est és AM2-est.
Volt az egyik pakkban egy Soundblaster Audigy2 (SB0160), benn van a retro konfigban és működik W98 alatt.#77655KROK640: a fő gépnél nálam is így van. a kábelben azért jobban bízok. TV is kábellel van rákötve, mert biztos ami sicher.
Nálam mezei XP SP 3 van. Valahol megvan a Freedom telepítője is, egy halom másikkal (95/ME/W7x86/64-all/2003/2008/2012), meg kellene őket találnom.
W98SE: úgy néz ki stabil a rendszer.
LAN/WIFI akkor felejtős, sajna korabeli 8/9 series Radeonom nincsen.
Melyik nVdia VGA-val toljam meg ?
GF2 MX 440/3 Ti 200/FX5xxx és 7600GS/GT, ezek esélyesek.Ha ez megvan, áttérek XP-re, ugyanezekkel, majd megy bele az X1950GT/HD3850 AGP, utána meg majd pár pci-e ami működik, zárónak a HD 4870-el.
Az erősebb VGA-kat érdemes lenne lemérnem XP alatt proci cserével Q6600-al is ?CPU-t nem tudom érdemes lenne-e piszkálni/bírná-e a lap.
-
válasz
DarthSun #77656 üzenetére
XP alatt kicsit visszább kellett venni(2 mag miatt talán) az FSB- t, 9800Pro mellett némelyik tesztnél 250- re. HD3850 mellett 251 a max stabil, úgynézem evvel semmi nem hibázik. A HD3850- en csak kicsit toltam, ez az egy van, kímélem. Asszem ezen felállásban ez lesz a max 2001 result :
Ezen már csak az E6600 javíthat, feltéve ha a chipset bírni fogja a magasabb FSB- t.
-
válasz
DarthSun #77604 üzenetére
E2220/@3033MHz/Radeon9800Pro/WinXP SP3 tesztsor lemérve, a táblázatba be is véstem. Az XP mindössze 2 tesztpontban veszített, a többiben meggyőző lett a fölénye, a 2. mag rásegít azért, akkor is ha a retro tesztek egy magot hajtanak aktívan, kivétel az Aida teszt, sztem ott megy a 2 core.
Összesítésben azonban sztem nem nagyon marad el a Win98, jó kis oprendszer (az XP most pld problémásabb volt, nehezebben tudtam belőni, volt egy kis xopacs, pedig általában problémamentes szokott lenni)
Ami nincs a táblázatban - lemértem a vinyókat is, nem túl gyorsak, UDMA2- ben mennek csak, nemtom miért. Feltettem az Asrock oldalán levő drivert is, ugyanaz a helyzet vele, mint a driverpakkból telepítettel. Végülis elég, teszik a feladatukat és hibátlanok, nekem megfelel...
Valamint egy mini stress, látszik hogy 50 fok alatt marad a CPU, elég lesz a hűtő az E6600- hoz is sztem :
Mivel lefutott az aktuális tesztsor, előkészültem a következőhöz, a 9800- at átcseréltem a 3850- re. Csak egy ízelítő eredmény, még finomításra szorul, de már azért látszik hogy a 9800 ki volt hajtva, mert van ebben a kis prociban erő, kissé megugrott a 3DM2001 pont
:
A következő fázis tehát hogy végigmérem a 3850- el (DOS alatt is
), majd utána célszerű a procicsere E6600- ra (foglalat, hűtőlefogató kímélése).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77651 üzenetére
Ez egy stabilan szégyenlős doboz volt, ugyanis ezen van már régóta a nagy gép billentyűzete.
Az a bibi a kábeles motyóval, hogy egy szinttel lejjebb vagyok, és a nagy gép is wifin fogja a jelet, nincs kábel.
Átellenesen vagyok a ház sarkaiban a modemhez/első routerhez képest+egy szinttel lejjebb is.
Wifi is csak úgy van itt, hogy a felettem lévő helyiségben anno a padláson keresztül átvezettem az UTP kábelt, arra most egy TP Link 703E router van dugva, és annak már itt is fogható a wifi jele rendesen.
Nem volt humorom átfúrni itt is a plafont (még). -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77638 üzenetére
Geforce 2/3/4/FX van.
Radeon7/8/9 nincsen.SB128PCI:sikeres driver telepítés után fagyás... lehet hogy dög a kari...
van még egy Audigy2-es, ezt is megnézem, SB0160.Az Edimax WIFI cucc feltelpült, hálót megtalálja, de nem enged csatlakozni....
Lehet hogy valami hálózati kacat hiányzik a rendszerből ?#77641Czo: ezen még emésztek egy sort.
Korábban egy retro korú XP-s géppel ment.
Az adapter max 54Mbit-et tud, Edimax EW-7128g (Ralink).Update: úgy néz ki az Audigy2 okés, legalábbis hiba nélkül feltelepült és van hang is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77636 üzenetére
Nincs bizony, sőt az X1xxx szériának sem.
Legutolsó amihez van az az X8xx.
Van is egy X800GTO VGA-m, pci-e, de sajna kukabuvár, sanszosan ramhibás, driver nélkül is telepöttyözi kis idő után a kijelzőt.Hangom is úgy lesz, (HD ALC-khez sem találtam W9x drivert, csak "sima" AC97-hez)hogy beledobtam az ős SB128 PCI karit, ezt még 2000-ben vettem a PII-es géppel, W7x86-ig használtam 10+ éven keresztül (CT4810).
GeForce 3 Ti 200-hoz csak írtak.
Találtam egy régi PCI-os WIFI kártyát, erre is rápróbálok, az USB-s TP link TL-WN723n-hez sincsen W9x driver.
Jövő héten megjön a 9600GT 512 MB, talán ehhez is létezik driver.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77633 üzenetére
Freedom XP ?
Anno használtam, nagyon bejött a felülete, és stablan futott.W98SE: egyelőre stabilan fut, pár dolgot sikerült feltennem az SP3-ból, többek között a corepack-ot.
Hatalmas cumizás után végre megy az USB2 is, tudom végre a pendrive-ot használni.
Teljesen elkényeztett az XP óta a többi OS is, nem kellett már rég ennyit machinálnom egy eszköz miatt.
VGA: nem biztos, hogy a HD3850-et életre fogom tudni kelteni W98 alatt.
-
válasz
DarthSun #77625 üzenetére
Pont tegnap este töltöttem le több ilyen módosított XP-t, szóval lehet még bőven válogatnia annak, aki keresgél.
Viszont van, ami vírusos/trójais, szóval nem árt a figyelem. Ma hajnalban például telepítettem volna egy MicroXP-t is, a Windows 11 talált benne trójait ( G:\$OEM$\INST\ITEMS.exe-ben Trojan:Win32/Malat ). Néha kamu riasztás az ilyesmi, de azért no.
Aztán amire még érdemes figyelni, ha penre írja az ember a telepítőt, nem cd-re/dvd-re, hogy Rufus benézi az usb-t, és a 0x81-et teszi be elsőre, amivel leáll/hat a telepítés. Tegnap nekem akkor lett jó, mikor 0x80-ra állítottam. USB boot-ot meg Ploppal csináltam, mert az sajnos nincs a régi Optiplexben.
Mai cél, hogy találjak egy olyan oprendszert a GX150-re, amit simán visz a P3-am is, de ez az oprendszer ne legyen DOS alapú. Alapból Windows 2000 szokott lenni rajta, de már annak a sebességével se vagyok teljesen elégedett; villámtempót szeretnék, de minimum legyen vele olyan az élmény, mint amit 3.2 GHz-es PIV mellett élek meg XP alatt. Linuxok is szóba jöhetnek, de a boot ideje is számít.
Kigyűjtöttem már vagy 10 módosított Win2000-t és XP-t, majd meglátjuk... -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #77607 üzenetére
Ne is mondd..
Állásában behalt most egy.
Iszonyat megritkultak az eladó jobbfajta 775 lapok.
Nv 6800-7800-8800-9800 kártyák is elfogytak. Ami még megy, szinte mind gyűjtőknél.
Szerintem ezek (2005-2010) ritkább cuccok lesznek mint most a gf2u, gf3ti500. Mert azokból is kevés fogyott ugyan új korában, de ott még volt ólom a forrasztásban, meg messze nem ekkora hőtermeléssel működtek, töredék számú alkatrészből álltak, a nyák is kevesebb réteg volt, egyszerűbb. -
válasz
DarthSun #77601 üzenetére
Eddig úgy néz ki megoldottam. Az a helyzet hogy mivel XP alatt aktív a második CPU mag is, más RAM időzítés kell neki. 2.5-4-4-7 helyett 2.5-4-3-8- ra tettem, így már lefutott a 3DMark2001 összes tesztpontja, a 6.2- es driverrel, és több pöttyöt is kaptam mint 98 alatt :
Persze ettől még nem biztos hogy stabil is mindenben a gép, úgyhogy tolok valamit stabilitásra, 1-2 órát, ha ok, akkor lefuttathatom a tesztsort. Majd következik a kártyacsere HD3850- re.
-
válasz
DarthSun #77586 üzenetére
XP alatt egyelőre nem sikerül stabilizálni a 3D- t. 2001 fagy néha, nem teljesen stabil. Eredmény is kisebb mint 98 alatt, a 6.2- es driverrel is. Magasabb driverek még kevesebbet hoznak, de a főtesztek lefutnak, a körhinta/8light- nál fagy csak. XP alatt gördülékenyebb szokott lenni ez, most meg görcsölök vele, a 98- al kevesebb gond volt
. Logikai hiba lehet, BIOS/hardveres setek nem változtak. Előbb-utóbb megoldom, csak sok időt visz el.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77598 üzenetére
Visszaraktam a 2*1 GB ramot, gond nélkül indul vele a patchelt W98SE.
Legalább ez működik.
Ahogy néztem, ALC 888 az nem fog menni (HDAUDIO), remélem találok olyan VIA chipset drivert ami fel is megy és jó is lesz, mert alapból ehhez a laphoz W2000 az alja.#77599nakos1212: ennyire lassú nem lehet... most csak a DX9-et választottam be, 10 perc után is ugyanaz... semmi.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77591 üzenetére
"Mégtöbb lóvét, energiát, munkaerőt kéne a tudományos kutatásokra átcsoportosítani." ahogy mondod.
Először az NVidia bukott le vele, és annak hatására, vagy attól függetlenül csinált az ATI is, a két lebukás nagyon közel volt egymáshoz. Aztán sosem derült ki, hogy azért csalt az NVidia mert az Ati is (mindenesetre ők dobták fel az NVidiát) vagy az Ati is csalt, és az NVidia után nekik is a driverekire néztek?
(de szerintem valahol az állhat a legközelebb az igazsághoz, hogy az Ati kiszúrta csalást, megcsinálták ők is a csalós drivereket, majd bedobták az NVidiát a "vízbe", az meg magával rántotta őket) -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77584 üzenetére
Ez gyorsan fejlődik, nem rég még olyan dolgok sem voltak mint pl a Higgs Bozon.
De, ha ebben a témában érdeklődsz, akkor inkább öcsémet kellene keresned, ő ugyanis elméleti fizikus, és mellesleg reaktor technikában érdekelt."Ha ezt nem tudjuk megoldani, nem tudunk téridő manipulációkat sem. Itt ragadunk egy haldokló bolygón. Tehát nem lesz AthlonXP sem..." - ez maximum korreláció több szempontból is. Már az első modat is, a másodikat ha tényként kezeljük, még Athlon XP-t akkor is vihetünk magunkkal az űrbe.
Na, tegnap este meddig ment a tesztelés?
#77583 envagyok : nem is hallottam erről a regamexről. Bacsisnál meg nem voltam, pedig elakartam vinni egy gépet is, de aztán másképp alakult, úgyhogy nem mentem végül. Regamex nevéből valami gamer kiállítás, retro gamek, pár éve Debercenben volt, régi konzolokon meg C64-en leehtt játszani, nem volt túl nagy durranás.
-
válasz
DarthSun #77571 üzenetére
XP felment rendben. A driverpakk a 8.9- es Catalystot tette fel, ez kapásból lefagyott a 3DM2001- el. Felülírtam a 6.2- vel(mivel 98 alatt is avval teszteltem), evvel lefut a 2001, de kisebb a pont, mint 98 alatt...hát ez még egy kis meditálást igényel. Variálok majd, meglátjuk...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #77575 üzenetére
Jajj, ilyen külön HDD tartó hungarocell pack.
olyat sokat láttam a boltban, imádtam őket, nagyon praktikus volt, és szemet gyönyörködtető, amint a zsír új HDD-k sorakoztak benne
Én sem vagyok sokkal magasabb annál, de legalább örülj neki, hogy nem vagy olyan mint barátnőm, akinek már egy székre állva is tériszonya van xDmemória : köszönöm
16GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ...
Komolyabbra fordítva a szót, persze, ha ismerőseim mondanak általam is átélt eseményt akkor megtudom mondani minimum is hónapra pontosan, hogy mikor volt. Nekem ebben nincs semmi ördöngösség... 1996 okt 17 óta így működik az agyam.
Egy másik topicban azon lepődtek meg, hogy bevásárláskor megyek, ledobálok a polcról mindent a bevásárló kosárba, ami kell, és pontosan tudom, hogy mi és hány ftnyi áru van a kosárban, sőt közben kiszerelések között is tudok dönteni ár/érték arányban, illetve fejben tudom, hogy milyen címletek és aprók lesznek a legközelebb a végösszeghez vagyis mit kell kikészítenem. (én meg azon, hogy ez nem evidens) De ez sem bonyolult, simán építesz egy "memória palotát" rosszabb esetben. Ezekután nem is említem, hogy szabadidőmben nyelveket tanulok, és már (részben utazásaimnak köszönhetően) mennyin megtudok szólalni... (keveset beszélek azért társalgási szinten)
Amúgy ha már itt tartunk a topciban korábban (E6600 CPU kapcsán) említett Bélának is van "szuper képessége" : neki nincs szüksége számológépre még tőlem is gyorsabban/jobban számol, oszt és szoroz fejben, de ami durva még : mondasz neki egy dátumot, megmondja milyen napra esett, illetve, hogy az adott év szökőév volt-e vagy sem. Fogalmam sincs, hogy hogy csinálja. (Gondolom ez is valami memóriapalota féle dolog lehet)
Sőt, ismerek egy lányt, V-t, aki elképesztően gyorsan olvas, és mégis fejből tudja mit melyik oldalon mit olvasott, ráadásul elképesztően jól is rajzol, akár emlékezetből is.
Meg egy másik lányt is, aki vagy 8 nyelven beszél, és szintén elképesztően rajzol... Szóval az én memóriám nem is olyan nagy számÉn meg pont inkább a menőkés típus vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged