- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tuti menne tovább is
kitesteltem, a lapom 320-as ref. clock-ot fut, mondjuk DFI, ennyit elvár az ember tőle
Bár frescho hulladék asrockja is megy 290-et
na mindegy, szal 320-at megy a lap, és meg is kapta a 13X320-at, itt még csak 1,58V-ot kapott, 2-3fok votl a proci prime95 futtatásakor... szal mehetett volna még tovább is a cundi, sztem 1,65-1,7 simán belefért volna, szvsz 4,3-4,5 tuti meg lett volna
snake1977! Remélem azé' marad neked is valami -
majd én, majd én
itten is van csak ez még OFF-nak számít -
-
-
régen-nagyon régen faszányosra megcsináltam.. oszt elraktam.. egyszer kb 4-5-6hónapja egy felindulásból előszedtem, monsom beröffentem.. asszem akosf akkortályt kezdte csapatni a super pi-t a 486osain... de szomoruan láttam, hogy az egész gép szoftveresen egy rakás... újra telepítettem, de a scsi hdd-k nem akartak rendesen működni... így megint elraktam...
ma sem foglalkoztam vele, még mindig ultra szarul vagyok -
neduddki
nagyúr
HI!
ha tunnad hogy mekkora:- )))
udv
neduddki
p.s. bacsis olvasd az alalt elvot:- ))) mod: konnyu anank aki odaszuletik:- )))
amug lehet hogy lesz vegre 533/256/133as procim:- ))) elleneben lapom meg minsig nincs:- (
-
-
-
törölt tag
Úgy érted skalpolás + hideglelés? Nem hinném...
Csak összeraktam az Aladdin7-es lappal a gépet és abba kellett a proci. A másik meg marad a fiókban, további tesztelés céljából.
Egyébként lehet, hogy még ma letesztelek pár socket7-es lapot K6-III+ 550@600 procival, mert iszonyú kíváncsi vagyok, hogy mit tud felmutatni ez a kiherélt ( 0 kB alaplapi cache ) Aladdin7-es lap. Ha lesznek eredmények, akkor logoutolom...
-
-
-
-
cedar mill tuning kicsit csúszik még, meg várom míg visszakapjam a procim, de utána neki hasalok annak is
jahh az 1925 is fagyállóval jött össze, az első az olyan 1880körül megadta magát, bedobtam a másikat a dual p3ból és az meg vitte az 1925-t... persze mindegyik tB1-es volt, de hát steppingen belűl is lehet különbség -
-
-
-
-
-
törölt tag
Az előbb teszteltem vagy egy órán keresztül egy sima kerámia tokos AMD K5-PR100-ast. Simán ment borda nélkül. Épp, hogy kézmeleg lett a tesztek végére. Igaz a gyárilag előírt 3,52V helyett csak 3,2V körül kapott, de csak ilyen beállítást találtam ezen az Epox lapon... Persze ettől még lehet, hogy a Pentium többet fogyaszt. Sajnos még mindig nem találtam róluk fogyasztási adatokat.
-
csak keményen
látom kezdesz ráérezni
És most estimesének OFF-ba elmesélem mi történt ma a gépemmel?
Szóval a Cruical ramjaim kicseréltem a-datákra, ezeket jobban eszi a lap. tolom a crysist, mivel a CF is faszán megy már, de egyszer csak lefagy... először azt hittem hoyg a 2. VGA-n alacsonyan megy a venti és túlmelegedtek a kártyán a ramok. De reset után a külső perifériák detektálása után restartolt a gép... majd megint majd megint.. pont mielőtt bootolna a gép.. mondom miva' szivatnak az új ramok is? kivettem őket majd vissza de ugyanúgy resetelgetés... toltam egy cmos clear-t ugyanúgy változatlan, na itt már paráztam... lehúztam a lapról az ide és sata eszközöket... hisz joggal gyanakodtam ilyesmire, hisz a hdd-k detektálása után tolta a resetet.. hát az sem seígtett.. kikaptam a VGA-kat majd csak egyet raktam vissza, de mindíg változatlan volt a helyzet...
elem ki/be, felkínálta után a gép melyik biost illetve elmentett beállítást állítsak vissza, deee akármit választottam resetelt a gép.. persze ha beléptem a biosba ott el volt végig... na mondom fasza gajjra ment a lap
most hazajötem, bekapcsolom, erre csont nélkül elkezdene bootolni, de szól hogy nincs boot eszköz.. visszatoltam a 4 memória modult, a hdd-ket meg a második vga-t majd bekapcs: a gép hibátlanul bootol, újraindítom belépek a biosba, a procit visszaraktam 4250-re s pöccre betöltött minden, totlam 1 óra crysist, minden tökéletesen ment...
hogy ez mégis mi volt... rejtély
és hogy ON is legyek: Fent van a K6-III+on a Win7, de most ezúttal már egy frissebbett a 7600as buildot raktam rá fel csont nélkül -
-
-
-
-
áhh felejtős, más a nyák, meg a sapphire vízzel sem bírja azokat az órajeleket...
amúgy rivatunerben leszabályoztam azonos órajelre a 2 kártyát 13percig fasza volt megynomtam egy gombot páff ,ár restartolt is.. de amúgyis mit bohóckodok itt az órajelekkel ha csont nélkül ment a 4850 mellett már 4870 is és semmi beállítás meg mókolás nem kellett CF enabled aztán ment is -
-
-
-
snake1977
őstag
A leírása szerint pIII coppermine-t elviszi, kár hogy a tualatinokat nem, azt hittem ez a chipset már támogatja. Egyébként az oldalon akadnak érdekességek, pl. 5ALI61-es lap 500Mhz-es k6-2-essel 990ft-ért..igaz az már elkelt, de megeshet hogy feltünik egykét okosság, én mindenesetre elmentettem, hátha lesz egy k6-III bagóért..
-
snake1977
őstag
Szimpla PSX játékokhoz elég egy 2,5-3ghz-es p4, legalább 512 ram, és 6600gt vagy jobb videókari, nekem 3000+ a64-en ment simán egy 7600GT mellett a psx 1-es játékok zöme, a plug in-nek nagyon sokat jelentenek, több fajta d3d vezérlő plug-in is kijött, némelyik közt akár 50% sebesség különbséget is tapasztaltam, ráadásul hab a tortán hogy többféle hang vezérlő plug-in is van, van amelyikkel tök süket pl.. csak audigy karikhoz jó, de ezt elfelejtik feltüntetni. Ha nem találnál megfelelő ps1 emut, csak dobj egy privit és küldök egy normálisat. / A psx 2-es emukat meg felejtsd el, ahhoz ahogy irták izom gép kell, és ráadásul nem is nagyon vannak fejlesztve az emulátorok, hogy kissebb gépigényt támasszanak. Például a gépemen a tekken 4 kb produkál 10-15fps-t és úgy 2-3 perc után óhatatlanul kifagy, van amikor előbb is, eredeti dvd romról játszva, na és a játékoknak csak elenyésző része fut bugok nélkül.
-
törölt tag
Az emulátor használja ki a négy magot, nem a PS2-es játék. A PC-n futtatot emulátor segítségével lesz egy virtuális PS2-őd, ami egy hagyományos PS2-nek fog tűnni a PS2-es programok felé. Maguk a PS2-es játékok már csak ezen a virtuális gépen futnak.
Tehát:
- Emulátor a PC-n fut,
- PS2 programok a virtuális környezetben.szerk.: Értelemszerűen, ha lassú a PC, akkor abból a PS2 programok nem vesznek észre semmit, csak te fogod úgy látni, hogy belassultak a játékok.
-
-
törölt tag
Szerintem az ideális az lenne, ha a maximális memóriakésleltetést mérnék a programok. Gondolom az Everestben is ezt szeretnék elérni. A hiba az lehetett, hogy az eddig alkalmazott algoritmusuk a Nehalem esetében erre nem volt alkalmas.
Egyébként a múlt hétvégén futtattam pár K6-os, Pentium és 6x86-os processzoron az Everest 5.00 memóriatesztjeit és a RightMark Memory Analyzer 3.80-at. Az RMMA majd kétszer akkora késleltetéseket mért ( egyszerre csak egy alkalmazás futott ). Majd lefuttattam egy saját memória sávszélesség és késleltetés ellenőrzést ( ez minden adott blokkot többféle módon vizsgál és a legrosszabb eredményt adó algoritmus legjobb eredményét veszi a blokk eredményének ), ami az RMMA-hoz egészen közeli eredményeket adott. Szóval az Everest 5.00 eredménye továbbra is csalókának tűnik, legalábbis ezen régi processzorok esetében. Este lefuttattam még ezen a T6400-ason is. Itt 10%-on belül volt az eltérés.
-
furcsa hogy össze van lapátolva, lehet mozgatni a gépet, nem fagy le, mert nem mozdul ki a VGA, nem fagy le mert nem lökődik meg a HDD, nem esek benne hasra a sötétben, ezt még szokni kell
most végülis csak 5HDD van benne, mert a másik 2-re nem futotta kábelből, majd veszek terminálót, s a 8as kábelre akkor rá tudom dugni az összes hdd-t s utána kész van ez a gép is
DarthSun! -
jahh nagy cimborám, ővele bizniceltem volna el.. de nem jött össze
skacok figyeljetek már!
MEnnyire ajánlott a 68pines scsi hdd kanóc végére terminálót rakni?
meeeeg ha én ráaggatok 1 kábelre 6HDD-t ami egy PCI csatis SCSI vezérlőre van aggatva nem fog belassulni a cucc?
így is van olyan, lehet szar a vinyó, hogy a másolás legjobb esetben 5MB, átlag 2-3, szóval van olyan hogy másol 100KB-al és kiírja hogy nem sikerült a késleltetett írás, közben a hdd olyankor olyan hangot ad mintha szalajtana
tegnap elégeltem meg a SCSI hdd-im, mondom elég volt belőlük, ott van a lapom az IDE raid majd tolok bele IDE-s vinyót de ma kaptam még 3SCSI hdd-t szal így lenne 6 jó volna ha tudnám rendesen használni őket -
inkább egy beugró FSP mint DEER....
csak nem akartam költeni a tápra, és most ez volt, de akkor marad a hangos öreg codegen és legközelebb elhozom a 250-es FSP-tszerk: Deer-hez még ennyit tápos topik aki szerint a deer jó olvassa el az első pár hsz-t
-
-
mióta 2 gyerekes családapa vagyok, azóta nem nagyon voltam "bulizni" mármint olyan buliba mire ti gondoltok
utoljára júniusba voltam buliba, méghozzá nálunk faintos kis lanparty, az ám az igazi buli, settlers3 közben jó hideg söröcske... Igaziból szerencsétlen K6-III+ csak ez időbe megy, viszont ilyentájt elég sokat
az elvont ötleteim csak úgy beugranak, van hogy álmomban -
-
-
semmi extra.. olyan slot1 átalakítóm van, amin lehet külön a feszt jumperolni.. na meg a biosbanis lehet állítani, így kapásból a bios úgy indul, hogy 2,05V és ezt tudom feltolni 2,5-ig
lehet ha tovább piszkálnám az átalakítón a DIP kapcsolókat tudna 3V-ot is
akosf! Folyamatban van a project,hogy azt is behozzam, de azért az elég messze van -
L4rs
tag
Hát igen. Néha kell pislogni is.
Volt, hogy azon kaptam magam, ki van száradva a szemem, mert kb 5 percig nem pislogtam, hát gondok voltak a látással elég keményen. Manapság sajnos nem van időm játszani, így nincs ami rontsa a szemem. Netezéskor meg ugye van idő inni, enni, nem úgy mint egy darálós kis DM közben.
Amúgy erről az elnevezős dologról jut eszembe, hogy más nem szokta becézni a dolgait?
Pl az asztali gépemben, amit most is használok, szétkopott a CM Aero 7 processzorhűtő, és időszakosan, hullámzóan ilyen kerepelő hangot ad ki (minimum fordulat közelében nem, mert akkor alig forog, maxon meg annyira forog, mintha fel akarna szálni). De pont olyan hullámzóan, mint ahogy a macska dorombol, és hasonló hangom is. Ezért hívom cicámnak.Csak semmi szexuális áthallás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest