- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, a Doom is "telítődik" 486 felett, a Pentiumra meg tényleg a Quake, Phenom-II+GTX580- nál mint fentebb is offoltam már az is 1600+ FPS- t hoz, feelingnek jó, de biztosan aránytalanná torzult mérés, sőt még a 3DM03- ig sem tükröz talán rendesen. A Core i5/i7- en a 3DM01 mérések is csak E-penis kategória.
486-P1- ről talán még a FinalReality ad reális képet.
Én csak ilyen kalandozás szerűen méregetek, nem készítek olyan precíz táblázatot mint Te, arról aláírom hogy valósabb következtetéseket lehet levonni.
-
-
DOS alatt Landmarkkal szoktam nézni, 486/5x86/PPro- ban is 10K+ erdményt ad mindegyik PCI video, sok gépben néztem. Szó is volt róla már itt a topikban hogy másnak sem mentek ezek többet. P1MMX- ben nemtom, részletes tesztje odébb lesz, de abban meg AGP- s VirgeGX2 van. P1 kategóriában a Cyrix M-II-400 lett nézve, de abban is AGP kártya van, úgy 100K fölé ment [link].
A 3DBench és DoomBench pedig eléggé rapszódikus értékeket hoz, VLB kártyáknál az utóbbiak tesztelése még hátravan, majd valamikor ha sorrakerülnek, a régi eredményekre nem emlékszem, csak a Landmarkra, hogy az rendre 20K+ körül volt.
-
A Riva128, Matrox Millenium, Radeon7000 PCI- sek(PPro- ban pld) és az S3(Trio64V+, V2, Virge) mindegyike 10+ ezret hoz Landmark2 alatt, az ET4000 és más VLB kártyák pedig 20+ ezret kapnak. Az ET4000- nél biztosan van gyorsabb, ahogy mondod, az én példányaim közül az ET4000 a leggyorsabb. Olyan nehéz már hozzájutni (vagy lehetetlen), hogy a meglévőknek is örülök, bár kellene még 2 gépbe, de már reménytelen.
-
Épp emiatt írtam hogy nem volt gyakori
, a cél tehát teljesült - egy kimaxolt XT.
(#59349) frescho : az A500- at nem ismerem, nem fűz hozzá nosztalgikus emlék, meg sztem használni/kezelni sem tudnám, ismeretek hiányában. Az EGA valamint a CGA, Hercules csatolókat pedig száműztem. Ha az XT- ben nem menne a VGA akkor az egész gépet ejtettem volna. Már csak az LCD képét tudom nézni, persze a régebbi prg- ok EGA vagy kisebb módjai nézhetők LCD- n is. Az Amigának milyen a kimenete ? VGA monitort meg tud hajtani ?
-
Itthon 91-ben örültünk egy XT-nek. Ami már magabiztosan le tudta nyomni az A500-at az a jól bevállt DX40-es config:
386DX40, 4MB RAM, 80MB HDD, SBPro (klón), VLB VGA
Ami gyengébb volt, az talán 1-2 dologban jobb lehetett, de az 500-as átlagban jobb volt. EGA grafikailag volt gyengébb, 286-ba ritka volt a hangkártya, max egy Adlib jutott, de az megint nem volt kanyarban. 386SX a VGA grafikával küzdött, ha scrollozni kellett, de stratégiában már jobb lehetett.
-
Ja, hát nálam egy brutál erős
OAK van benne, valamint CT1350B, azért a 80- as években még nem annyira gyakoriak. Supaplex persze újabb, de azt kipróbáltam, még a bloghoz, szépen megy [link], meg a CDMan- t is teszteltem akkor. A "gyors" VGA, CGA módban meghozza az eredményt. Van még Tridentem ami megy benne, de azt már túl gyorsnak találtam hozzá. Az OAK pont jó, kissé overkill de ok.
(#59346) r0b3r : az Adlib klón kompatibilitása kérdéses (tehát lövésem sincs), az SB2.0 biztos viszi az Adlib komp szintit, meg az SB PCM- et is.
-
r0b3r
senior tag
Játszani ott a többi, ez inkább csak azért van mert még sosem volt. Ehhez az XT-hez szeretnék majd később szerezni egy rossz állapotú korai fekvő házat, amit rendbe hoznék, újrafestetném, lehetőleg porfestéssel és átalakítanám ATX táposra. Fekete belsővel ahogy a mostani is. Ennél inkább az építés öröme van meg.
-
envagyok
veterán
Pedig a 8800gtx nem is a csúcs volt.
Én is sok berhált szeméttel találkoztam már.
Került hozzám vagy 20db, abból jó 4db
Gts még csakcsak akad, de szép eredeti gtx főleg dobozos nem igazán.
Ultra meg aztán főleg nincs@sancheza a Radeon 7500 is ritkább, kb gf gf2 sorozat, aztán mégiscsak ára.
@arn: nálam a HD2900XT meglepően jól teljesít. -
r0b3r
senior tag
Régi driveot sokszor könnyebb szerezni, mint a házhoz való 5,25-ös takaró lapot.
Bár tudom, te alapból nem veszel hiányos házat.
(#59267) envagyok
Mivel sokszor én is alig értem a google fordító által kiadott "Magyarított" szöveget, így gondolom angolra fordítva is ez lehet.
-
Sanchez638
addikt
-
133- as Copperem van dögivel. Csak nem cseréltem ki mert 133- as ramból már nincs szabadon BX ready. Illetve van egy Micron CL2- es, de az meg sztrájkol most, nem megy többet mint a DELL- ek. Az is lehet hogy a lap is megfáradt, nemtom, de most nincs kedvem átszerelni a tartalékra. Vagy levehetném a gépet, és a tartalékot meghajtani egy 1000- es 133- as Copper+Micron 133/CL2 rammal, ha megy, akkor cserélni a lapot. Bár sok macerát nem ér meg, elegendő nekem a 930- on pörgő proci is a V2SLI- hez. Teszteredmény meg már van 1GHz- en.
-
BX- es, a BE6- os. 133- on futtassam ? Ha hibázik a Memtest, honnan tudom meg hogy a ram vagy esetleg más okozza ? Ez a lap egyébként bírja a magas FSB- t, meg a tartalék is, csak már megfelelő ramom nincs hozzá. A 3. BE6, mely másik gépben van, nem bírja csak a 124- et max, 133- on el sem indul.
Tényleg ezek ECC- s ramok, a biosban érdemes bekapcsolni az ECC felügyeletet ? Természetesen nem registeredek csak sima. Mintha úgy emlékeznék hogy az ECC lassítja.
-
envagyok
veterán
Inkább 30%
Ha magánszemély küldi, magasabb az értékhatár, és used/gift felirat esetén ajándéknak számít. Jó kérdés melyik vámos tud beárazni egy v5-öt, és mennyire. Múltkor nekem tudományosan megmagyarázta egy érdeklődő hogy 15-öt ér az enyém, mert már vett annyiért. Kaptam 30-as ajánlatot is. Akkor most 15,30,75ezer a vám alapja? -
envagyok
veterán
Ezen csodálkozom én is. 2.-3. Rész egy csomó vga tesztbe benne van, pedig szart se érnek, az 1-ről meg egy említés sincs sehol.
A hardverkövetelmények meg nevetségesek :
Supported OS: Windows 98se/ME/2000/Xp
Processor: Intel Pentium 3 / AMD Athlon 500Mhz
RAM: 96 Mb RAM
Video Card: 16 MB video card with DirectX 8.1 compatible drivers
Sound Card: DirectX 8.1 compatible soundcard
CD / DVD Drive: 16x Speed
Hard Drive 1.8Gb free Hard disk space
Peripherals: Keyboard and mouse
Recommended Hardware Requirements:Supported OS: Windows 98se/ME/2000/Xp
Processor: Intel Pentium 3 / AMD Athlon 700Mhz
RAM: 128 Mb RAM
Video Card: 32 MB video card with DirectX 8.1 compatible drivers
Sound Card: DirectX 8.1 compatible soundcard with surround sound support
CD / DVD Drive: 32x Speed
Hard Drive 1.8Gb free Hard disk space
Peripherals: Keyboard and mouse -
envagyok
veterán
Elvileg mikor kijött, gf4, Radeon 8500 volt a csúcs, és P4 2.8GHz
Múltkor kipróbáltam core2 géppel és 9600GT VGA-val, azzal már az unofficial remastered javított grafikai patchal is flottul ment.
Most fent van a P3 1.4s-es gépen gf4 4600ti, és a P4 3.2-esen is egy gf7900gs+ agp kártyával.
Lemezem őket mindjárt. -
Megint igen. De csak azért van mert megérdemlem
, feeling, meg miért ne. A kombináció lefed viszonylag nagy időintervallumot. A Glide- al jól futókat egészen a már viszonylag erősebb D3D- ig - Ti4200. A Copper tűrhetően kihajtja az utóbbit is, a legjobb/leggyorsabb/legmegbízhatóbb retro a korában, a BX chipsettel. Valamint a BE6- ban eléggé vissza is lehet lassítani doshoz, egész régi programok is elfutnak.
Ismerem az akkori Cerka erényeit, de nekem nem jött be, volt hogy a bios is befagyott vele, pedig belőttem korrekten, laza időzítésekkel indultam, 66FSB- vel ok, de 100- on már bukott, mérgemben bedobtam a helyére a P-III- at, aztán semmi gond.
(#59100) Ranagol_5 : nyomozok tovább, csak először kerítek egy 40- es vinyót, leGhostolom a jelenleg belőtt Wint a driverkavarás előtt hogy ne fussak bele a teljes újrainstall szépségeibe.
(#59101) r0b3r : szerintem érdemes foglalkozni vele, az ilyen kaliberű lapok is ritkulnak.
-
hogy utana ki mit lat bele, az mar a sajat dolga - a lényeg, csak a saját véleményem, aztán aki akarja osztja, vagy nem. A chipset bugokat tapasztaltam, kihívás kikerülni, a BX a legkompatibilisebb, szinte még a hulladékot is megeszi
(#59059) siti : ott nyilván irónikus a jelző, én kedvelem a cuccaikat.
(#59060) r0b3r : szaggatni fog, emlékeim szerint P-II + GeF2- vel már ok
-
Persze, nyilván, de tudod az időgép nálam pontatlanabb beállítású mint Nálad. Azért sokan vették a xar Cyrix, AMD procikat is. Jó hát tuti jobb volt az MMX, de utána a legjobb dobás a BX+Copper volt, akkor megfizethetetlen, jelenleg retroként még olcsó (ki tudja meddig...).
szerk : a nagy órajelű K6-III+ - ban azt bírom hogy az AMD sokáig foglalkozott vele, a Cyrix hamar rosált, de a legnagyobb órajelű SS7 modelljei mára már ikonikusak és drágák. Őket meg a viszonylag kis fejlesztőgárda dícséri, nem semmi amit alkottak.
-
Ranagol_5
őstag
Hat 100-150 dodot siman adnek erte. 6-7k szokott lenni a posta ha megegyezel az eladoval a modjarol. Egy v5 5500 meg nagyon hianyzik a gyujtemenybol. De ilyen 350 meg 400 dollaros arakon nincs az az isten, es ahogy nezem ezt mas is igy gondolja, mert van fent 2 kartya amit egy ideje nem visz el annyiert senki. Szerintem ez is max 200 dollarig fog felmenni.
-
envagyok
veterán
@cbmfan- MSI
@Flymi, igen, saját termés, most kivettem a gf2 ultrát, hogy voodoozzak
@r0b3r, igen, a voodoo5 -re nagyon vigyázok
@arn, igen a proci kicsit később jött ki, írtam is, hogy 1000-es s370 P3 illett volna, az 2000 márciusi.
Hangkártyánál az a gond, hogy az sblive 98-as, az audigy meg 2001-es. Nem tudom mi volt 2000 elején jó cucc hangban, van egy diamond mx300, de az is öregebb. A dream PC-t most retró szemmel értettem, hiszen gf2-t ha elég a pro,ti, vagy gts nagyon könnyű beszerezni, az ultrára nekem is 2 évet kellett várnom.
De én betegesen vonzódom a videókártyákhoz, azok közül is a technikai különlegességekhez.
Azért szoktam a 2 magos gtx295,9800gx2,hd5970, HD6990,3870x2,stb karikat is párban használni -
r0b3r
senior tag
Ismerős volt a lap, gyorsan megkerestem az enyém képét, de csak hasonló.
(#58985) DarthSun
A felső kártya egypetéjű ikertesója nálam van.
Még a bordák színe is ugyanaz.
-
Gombelem problémamentes, nem is tudom hogy kifolyhat-e, gondolom nem. A legrégebbi lapoknál rákényszerültem a hordós akkusra (eltávolítva), 286, 386- ban ritka lehet a gombelemes. De pld a SIS471- es 486 is hordós (volt), annyira ritkák már az ilyenek hogyha nincs még marás, akkor megtartom.
Legjobban az XT lapomon döbbentem meg, gombelemes -
Drága. Kínából olcsóbb, de itthon 2K felett van darabja. Macerás, kiszerelni a lapot, beforrasztani. Akkor inkább a 200 Ft- os elemtartó + 2 AA elem de akár akku is, ha valaki fél a töltőáramtól, de annyit nem mennek a retro gépeim, sima elemmel sincs gond, sokkal egyszerűbb a csere is.
-
Mennyibe kerülnek ezek ? Mintha úgy látnám hogy a weblap a gyártóé, de javíts ki ha tévedek. Akkor pedig nemtom hogy magánszemély rendelhet-e ? Mondjuk nekem nem kell, csak kérdem.
(#58974) siti : nekem is van egy olyan lapom melyen nincs is fedélzeti elem/akku, csak külső betápnak tüskék. Mint fentebb írtam elemtartót használok, a sokszori forrasztás sem biztos hogy jót tesz neki, meg ahhoz ki is kellene emelni a lapot az összerakott gépekből.
-
r0b3r
senior tag
Nem tudom, honnan szoktad kinyomozni ezeknek a Budget házikóknak a korát, de ezen egy árva dátumot nem találok, de még a tápon sem. Tápon belül talán lenne, de azt nem szedtem szét.
Egyetlen dátum a floppy meghajtón volt, 9205. Gondolom az, vagy ennél picit fiatalabb lehet a reális, mivel a barnulásból ítélve egykorú a géppel.Valaki pár hónapja beírta ide, hogy ez a nyíregyházi 2B Kft. még mindig létezik.
(#58926) siti
Képet adott a gép amikor megkaptam, de huzamosabb tesztelés után csíkozni, hullámozni kezdett. Látni rajta egy púpos gyanús kondit, talán annak a cseréje megoldja. Egyelőre még nem foglalkoztam vele, csak kicseréltem a kártyát.
-
A csak XP-től felfelé működő pl. vga driverek okán új távlatok nyílhatnak meg az öreg konfig használóinak. Igaz nem 8 mhz-en, hanem bőven 100 mhz felett.
Nem tudom, az északi híd igényel-e drivert, mert ha nem, akkor a déli híd funkciók tán kiválthatók lennének kártyákkal, pl. IDE vezérlő. -
flymi
addikt
Lehet meg kellett volna nézni frissített gpu-z mellett is, basszus most néztem végig az összes eddig tesztelt quadro xgl-t és mindnél sdr-t ír...
Talán nem szereti a quadro-kat.
Na ez a faxa, hogy csak most vettem észre. Mondjuk igazából lényegtelen, mert 3dmark lefutott, a többi meg nem igazán számít. -
flymi
addikt
Nekem ez az egyetlen épségben lévő retró gépházam amiben egy BH6 konfig csücsül. Grand Kft matricás,
már ha tevékenykedtek anno, mikor ilyen gépházak voltak divatban és a matrica nem csak később került rá.93-ban kezdték, szóval lehet.
Imádom ezeket a régi gépházakat, főleg azokat a bitang nagyokat/magasakat csak sajnos helyszűke miatt mindig lebeszélem magam róla, hogy vegyek párat. Pedig lenne mit beléjük pakolni. Mindig jobban vonzottak, mint az aprócska kuckók, amibe úgy kell belefeszegetni az alkatrészeket.
-
No, igen, náluk melóztam másodállásban, mármint mikor már EXCOM lett. Előtte a társtulajdonosnál (egy másik cég), aztán a két tulaj összeállt és megalapították az ESCOM megszűnésekor az EXCOM- ot, néhány jogot meg is vásároltak a Németektől, pár évig így ment, aztán végül különváltak.
-
Ja, az 5800- as, emlékszem. Az 5950 is hasonló hajszárítóval megy, de kicsit halkabb, idleben csend van, terhelésen meg kerregő hang. Ha szembejönne egy 9800Pro én is elfogadnám, de melegszik az is, a 256 bites SE- n is tűzforró a RAM. A light 9800 ok, csökkentett órajelek, de arra is tettem nagyobb ventit.
(#58765) sanchezsa : a SATA- ra váltás idejéből rémlik hogy 1TB- os SATA- t adtak 500GB- os IDE- ért
-
Az évszámokat elfelejtem nézni. Az FX5950U- t is lenyomja a 9800Pro [link], pedig az FX- ek egy kicsit később is jelentek meg, viszont tényleg az FX hűtése sokkal komolyabb, az 5950U- ból csak kölcsönbe volt nálam, melegedés miatt nem fog tönkremenni. Tehát ha sikerül a Radeonból szerezned jól működőt, javaslom hogy valami jobb hűtéssel használd. 2004- ben már a népkártya, a 6600GT is elérte a 9800Pro teljesítményt [link], a 6800GT pedig minden tekintetben elhúzott [link].
Mozgalmas időszak volt ez is, váltogatták egymást a modellek, a 2004- es csúcskártyák megjelenése egyazon napra van datálva, az adatok szerint még vezet a Radeon, árban melyik volt olcsóbb -
A 9800Pro ?, persze de gyenge a hűtése, nehéz találni működőt. De midíg van egy nagyobb hal, azt meg lenyomja az NV6800GT, vagy az ultra, azoknak jobb a hűtésük is. Valamint az FX5900XT is hosszabb élettartamra számíthat, szintén jó hűtéssel, ha gyengébb is teljesítményre.
-
Jó lesz az, a 423- as lapon nekem is enyhén púpos az egyik kondi, de megy mint a golyó.
(#58740) flymi : valószínű hogy nem tudja belőni, a 98- at sokszor nem is olyan egyszerű, figyelni kell a megfelelő sorrendre, DirectX, chipset driver, video driver. Ha pedig volt már más video is előtte beinstallálva akkor registry gyomlálás, vagy oprendszer reinstall, különben tipikus lehet ez a lefagyás/újraindulás, stb.
(#58741) frescho : tapasztaltam én is hogy tesztekben többet, mert a játék folyamatosnak tűnik az MX400- al is.
-
-
A Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Pro- t használtan vetted, vagy megmaradt az egykori példányod ? Én nemrég vettem használtan, azért az még elég jól szól mai mércével is. A házat amiben van meg helyben vettem, Thermaltake M9, 5K HUF- ért, és még 3 db jól működő DVD író benne grátiszba + kábelek. Nemtom mikori ház, de ha a hozzászólásokat nézem, 2008- as talán. Azért vannak időeltérések mert a proci benne 2010- es, az X-Fi 2005- ös, az alaplap 2012- es, ha jól emlékszem. Ha így nézzük kisebb eltérések Nálad is lesznek, nem tudod bepréselni egyazon évbe az összes alkatrészt.
3 másik ilyen félretronak megy egy Aerocool használt (ez asszem talán 2005-ös lehet) és kettő új Sharkoon jutott. Ár/minőség viszonyban meg kinézetre a Sharkoonok jönnek be a ma is kapható kategóriából, olcsóbbak mint az Antec, persze tudom Neked érdektelen ha eltér az évjárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest