- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Exian
addikt
-
-
yodee_
őstag
Az MFM vinyó mindenképpen megy bele. Ha lassú lesz neki ha nem. 4x87 az mi és melyik foglalatba kell tenni? A 256 K az az üres ic foglalatokba megy? Elképzelhető hogy egy régi pentiumba van olyan? Illetve a kicsi DRAM-ok nem akarnak műköködni, csak a nagyok. Ez miért lehet?
-
A win 3.1 megy 286-osoan, a 3.11-hez már min 386SX kell, viszont a 3.0 akár XT-én is megy, verziónként kigyomlálták belőle élőszőr a real, majd a standard módot, hogy végül csak az enhanced maradjon.
Mondjuk a 3.0 real módjához nem sok progit írtak, de a 3.1 standard módja már jól használható egy erősebb 286-oson min 2 mega rammal, egyedül a tcp/ip hiányzik belőle nagyon, ami csak a 3.11-el használható.
yodee_: Ha ragaszkodsz az mfm-hez, akkor 386-os fölé tényleg fölösleges menni, bár a 486-os lapodba megpróbálhatsz egy 486SX-20/25-öt felhajtani, az még úgy talán nem annyira aránytalan. -
-
-
-
Egy SL22V engem érdekelne a meglévő mellé párba, vrm modul előkerült hozzájuk? Nameg most jövök rá, hogy egy borda+leszorítópáros sem ártana, mert csak ilyen mezei S7/S370/S462-re való hűtőim vannak.
Írd meg kérlek PÜ-ben, hogy mire gondoltál kb.
snake1977: MX460 nem volt olyan rossz cucc, bár nonamekre gyakran pakoltak lassú ramokat, amivel már kevésbé volt harapós, mivel alapon egy GF2 Ultránál is gyorsabb, csak éppen az árkategória amibe szánva lett, ott nem éppen volt versenyképes, GF3 Ti200 hasonló árban sokkal jobban megérte, de egy 8500LE se volt sokkal drágább. -
Write back felirat volt a legjellemzőbb, de később mindenféle nem létező gyártó nevet is rászitáztak, mondjuk ha jobban megvizsgálta az ember magán a cache chip anyagán és formáján is látszódott, hogy csak egy darab plasztik (meg kocogtatva is érződött a különbség, mint a dinnyéknél
), jelen esetben a cache chipek felirata valódi gyártóra utal (már ha jól veszem ki a nem túl éles képből), szvsz 99% hogy nem fék, de biztosat valóban csak egy tesztporgival lehetne mondani (a cachechk és speedsys is dosos és bőven ráfér egy bootfloppyra).
-
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
Akkor már csak azt kéne tudni, hogy melyiket vinné a compaq proliant 1600-as. Szerencsére BX chipset-es, szóval van esély rá, hogy akár az 1000-es eltudja vinni. Viszont a doksijában az van, hogy csak 600-as pentiumig zabálja őket, ami meg gondolom 100as FSB-s. Az 1000-es xeon meg 133-as.
-
-
Közben én is kicsit utána néztem és ez 300GL széria nem egy kiépítésben létezett, szóval amit fentebb írtam, az csak a Slot1-es verzió esetében áll, s370-nél valóban ki kell először deríteni, hogy egyáltalán fcpga ready-e vagy csak ppga Cerkát fogad. Bios frissítés után vmi nyamvadt "nemkárérte" fcpga Cerka alkalmas rá, ha nem nyert akkor sincs még minden veszve, mert ha a fesz ic tud 1.5-.1.8v körüli feszt kiadni magából akkor egy minimális barkáccsal (2 lábat kell összekötni, 1-et pedig leszigetelni) fcpga ready-vé tehető a cucc (én annó így használtam egy amúgy csak ppga-s ZM6-ot coppermine 700-as P3-assal, de más BX/ZX lap esetében is működött a dolog, persze csak ha tudott megfelelő feszt kiadni a lap, mert azért 2v hosszútávon nem egészséges a rézbányának).
-
-
-
-
van egy EGS Rackszerverem...
Bazi nagy PCI-X-es SCSI vezérlővel 256MB RAM van rajta...
2db 146GB 10K RPM RAID0-ban és 4db 300GB 10K RPM szintén RAID0-ban.. ezt tudják:Én többre számítottam, ennyit rgy 400-500-as 7200RPM-es SATA HDD tud.. sőőt...
Viszont legalább a sebeség szépen fixen marad nem lassulgat -
Én nem rég raktam össze egy elég böllér P1 233MMX Dual configot SCSI HDD-vel Voodoo1-el
Win2k került a gépre, aszsem 256MB EDO RAM társaságában, deeee az nem volt egy kapkodó villámugye Win9x kellett volna rá de akkor ugrik a Dual CPU támogatás, NT3.x vagy 4.0-nál meg a Voodoo tulajdonságaitól kellett volna búcsúzni azaz maradt a 2k...
Van egy halom régi PC Word-öm, egy 92-93-as számban írtak egy hírdetésben hogy 4processzoros!!!!! 486DX 50MHZ-es szerver eladó, mai szemmel nézve is piszok sok lóvettáért...
Szóval volt jahh egyértelmű... gondolom ilyen Unix meg eseetleg spéci OS2/Warp futhattak ezen... -
Hát amiben mindez benne lesz nem tudom akad-e, de amiben több dolog benne van az pl a Checkit (bár ez vga memóriát csak 256kb-ig tud tesztelni, bár foglalattól függően át lehet tenni másba is a memóriákat, Dipeseket 2/386-osba, sojosat Gravisbe, aminek a beépített tesztprogija elég jól kihozta nálam a hibás kockákat), de az orosz Speedsys vagy az Aidados sem rossz, vga teszthez dosos Pcpbench elég jó még az ilyen max 1-2-4 megásokhoz, mivel ha vga tudja lehet vele 1024x768 32biten is tesztelni akár.
Ganz[hun]: ha a tokozás, biosméret, programozási feszültség stimmel az eredetivel, akkor minden gond nélkül mennie kell. -
-
-
ahha köszi
és tényleg ott van a jumperok helye, lestem nem egyszer mégse' vettem észre.. msot hogy kép alapján megnéztem hol kéne lenni, így meglett
meg azt is kiszúrtam, hogy a az "R"-es lapon A7V-133 a típusjelzés, míg az enyém csak "sima" A7V, és akkor már meg is van, hogy miért nem bírja a 133-as FSB-t pedig pont most raktam rá fel a legfrissebb, beta bios-t de nem nyert...
Akkor asszem vissza cserélek egy Acorp lapra, az tudja legalábbis asszem a 133-as FSB-t, igaz a Thunderbirdem lock mentes, tehát itt is tudom járatni 1400MHz körül, de a RamDisk miatt kéne a minél gyorsabb memória, így 115MHz körül csak 46MB/sec-es tempóval tudok másolni, ami sztem nem valami sok -
-
Elvileg ilyen való bele, de amennyire utána olvastam az IBm PPro serverek (pl IBM PC 365) vrm moduljai is kompatibilisek vele...
-
-
Nagyon nem szeretem, de szerintem eredményesség szempontjából itthon a vatera a nyerő.
Ott még a rossz cuccokat is elviszik jó árában. (én sosem hirdettem ott, de látom a barátom miket mennyiért ad el ott)
Másfelől ha ritka a cucc, érdemes lehet megpróbálni az ebayt, az ottaniaknál sokkal kisebb súllyal esik latba hogy kaja vagy retro legyen ebből az ezresből. -
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
nekem Fenyő ajánlotta, elég jó, igaz a hibás szektort nem javítja, de végülis semmi nincs ami javítaán
de legalább télelg alaposan leteszteli az összes szektort, és ha xar, megjelöli B sectornak, nem úgy mint a Scandisk, ez télleg frankón leteszteli sé télelg csak a hibátlan szektorokat engedi használni
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
-
-
-
-
-
2 TAG IC van, egyik 15-ös másik 20-as
a SCSI ISA-s és saját BIOS-os.. sajna a VLB-s SCSI-t elvetettem, mert az optikától csak nyögött, adott neki betűjelet de fagyott tőle a gép, még akkro is ha csak a kártya a lapban volt, nem csinált semmit, aida-t is fagyasztotta folyamatosan... Na szóval Adaptec ISA-s kártya van benne
Video ROM Shadow enabled viszont van egy csomó olyan hogy Adaptor ROM Shadow, ezek mind Disbaled-en vannak -
nyertünk-nyertünk
Akkor úgy néz ki, mégis a telepítő-nek volt gondja
alaplap típust nem nagyon tudok mondani mivel ugye ezekre annyira túl sok nem votl ráírva
annyi hogy opti chipes, integrált 386DX40-es proci, és külön foglalat 387-nek ileltve 486SX/DX-nek.. ennyi.. sajn a 486DLC felejtős mert annak ninsc foglalata, illetve semiylen kerámia tokos 386-osnak csak a forrasztott proci van... 1 szem VESA busz... de lehet ezen kívül lesznek még több típusokból is -
Szóval összegezzük:
Windows3.11 telepítés nem sikerül, miután felmásolja a telepítő file-okat és átváltana grafikus felületre, a fentebb muttott hibaüzenettel elszáll, s mindig ugyanaz a hibaüzenet!
Cserélve volt: VGA kártya, memória, alaplap, komplett memória alaplap CPU kombó, próbálva SCSI-val, és az nélkül próbálva HDD-ről indítva a telepítést és optikáról, próbálva másik HDD-kre telepíteni, se MFM-re se IDE-re se SCSI-ra nem sikerült, próbálva szűz HDD-kre felrakni, jahh természetesen a HDD vezérlők is cserélve votlak, mindíg ugyanaz.. hát most itt állunk -
-
Mindíg belenyúlok az iylen opásokba
leszedem az autoexec.bat-ot meg a config.sys-t... már csak azért mert oké hogy kikaptam a kártyát a gépből de a driver attól még betöltődött, csak ugye szólt hogy nincs optika, de a kártya drivere elindult... lehet ez okoz valami gubancot... érzem ez lesz a megoldás, szal vagy késő este vagy holnap megírom mrie jutottam
lassan 2 hete küzdök a géppel, igaz napi max 1-2 órát, tehát nem 24órában, de a tervem ami lenne a gépből.. hát iylen tempóval haladva mondjuk fél évMás! 2 hét múlva lesznek nálam VESA buszos 386/486 hybrid alaplapok... Valakit érdekelne hulladék árban? természetesen működő lapról lenne szó...
-
-
-
Van Opti 495SLC-m, ls az nem teljesen olyan mint ez amit lefotóztam...
Az Opti 495SLC az pontosan az ami a második linkeden van.. az első linken lehet hogy úgy szerepel hogy Opti 495SLC, de nézd meg hoyg a 2 alaplap nem ugyanazviszont nem baj, mert az első link lesz az ami nekem kell
minnyá át is nézem mit találok
-
-
-
BGA-t én forrasztottam eleget, de nem ekkora óriás méretben, hanem telefon paneleken.
Tök csúcs a 2x2 mm-es BGA 3x4 lábbal, vagy az 1x1 centis saccra 400 fölötti lábbal.
Egyébként állítom könnyebb volt azokkal dolgozni, mint a nagy chipekkel, pl. északi híd, GPU - meg az se mindegy, hogy azok gyári új chipek voltak természetesen, golyókkal a hasukon. -
-
spista222
addikt
775-nél nekem is csak egy esetem volt de elég rossz hogy eddig tökéletesen működött aztán a vevő inkább kér valami megbízható csavaros hűtést és utána már hopp meg is fagyott.
478-al is szívtam eleget. Alaplap fektetve hűtő meghúzva nem indul, hűtő nem szorítva indul -> lap irány kuka.
-
spista222
addikt
Ezért szeretem az olyan VGA hűtő felfogatásokat amik nem a panelhez vannak húzva hanem a GPU háta mögött van egy gumi alátámasztás. Ezek talán kevésbé görbítik a nyákot persze ekkor is deformálódik a nyák de nem annyira.
Pl ez.Más is járt már úgy hogy a gyári 775-ös pöckös hűtő annyira megnyagdította az alaplapot hogy a csavaros merevítős hűtőlefogatással már nem működött rendesen az alaplap?
-
snake1977
őstag
Gyári bios van fent ezt ellenőriztem már, a kvarcot lehet akkor kicserélem rajta.
Peter789: Elem nem volt benne, de erre a célra van egy külön elemem ha régi lapot próbálok mindig azt teszem bele
Tpower: átnéztem, pillanat pákával át is mentem azokon amit gyanúsnak véltem de semmi változás. -
-
Ádyka
őstag
Mármint a lementett biosban állítgassam egy editorral, aztán visszaflash?
Everest kiírja az időzítéseit.Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Sapphire Radeon 9600 XT
BIOS verzió 008.017D.033.000
BIOS dátuma 2006/08/01 14:01
GPU kódneve RV360
Modell név P/N113-PC2050-94
PCI eszköz 1002-4152 / 174B-0200 (Rev 00)
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13 um
Busz típusa AGP 4x @ 4x
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 398 MHz (eredeti: 398 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 2 (v2.0)
Pixel árnyalók 4 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel kitöltési sebesség 1592 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1592 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 223 MHz (DDR) (eredeti: 223 MHz)
Effektív órajel 446 MHz
Sávszélesség 7136 MB/mpKihasználtság
Dedikált memória 6 MB
Dinamikus memória 1 MBMemória időzítések
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 5T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 17T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 15T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Write Recovery Time (tWR) 3T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged