- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#95904256 #10768 üzenetére
sztem egy 6600ra moddolt 6200-t mindenképp érdemes belepakolászni, már csak a hardveres SM3.0 miatt is.. lehet izomból ugyanúgy menne a gép egy Radeon 9500-el id, de ugye ott nincs SM3... Szal egy relatíve modernebb kártyának is lehet létjogosultsága... persze ezt a 6200@6600ot csak akkor ha nem jön össze a 2X-es AGP-s 7800GS
a 6600-7800GS közt is csak pszihés jelentőség lesz -
Nowhereman
őstag
válasz
#95904256 #10764 üzenetére
különben milyen táppal akarod megkínálni a kicsikét, mert az AT-s tápok 150-250W-osak voltak. És miért akarsz te ennyire nagy kártyát beleheggeszteni? Nincs kizárva hogy a K7-esben egy natur TNT2-es is nagyobb 3D teljesítményt hozna. K6 kategóriás 3D-mark világcsúcsra törsz?
-
-
válasz
#95904256 #10762 üzenetére
Igen jól rá jöttél! a bevágás a lényeg!
ELVILEG!!!! ha fizikailag belemegy a lapba a kártya, akkor annak működnie is kell...
szvsz ha tudsz venni 7800GS+-t amin megvan mind a 2 bevágás az azért van hogy támogatja a 2X AGP-t is...
Elárulod mire készülsz?
Amúgy meg na ne hogy létezik 2X AGP-t támogató 7800GS+
Tehát visszatérve az Epox lapra, én eddig bármilyen "bika" kártyát el tudtam benne indítani, ami belement fizikailag, tehát az 5900 ultra is pöccre indult benne
van egy 6800Gamer Editionom, amin az első bevágás nincs rajta, de ahol kellene lenni, ott nincs érintkező csak maga az üres NYÁK, és nem akarok hülyeséget beszélni de mivel fullso a kártya, a leírásában mintha olvastam is volan hogy supportolja a 2X AGP-t
szóval ha kivágnám ott a nyákot akkor lehet hogy működne is
Szóval tényleg érdekelne ha nem titkos hogy mire készülsz, hátha tudok segíteni a kicsiny VGA kártya gyűjteményemmel
snake1977! Adtam léggel már 2,4V-ot is neki.. szimplán nem indult el... Miután cmos clear megvolt, pöccre indult a gépfagyállóval bírta a 2,4-et még a 2,5-n is elindult de már nem segített neki!
Mondjuk egy cB0 steppinges coopermine lehet elégne a 2,2V-tól, de a cC0 és a cD0 bírja -
Nowhereman
őstag
válasz
#95904256 #10730 üzenetére
Egyszerű- olyat kell keresned, ami 2x agp-t támogat. R9700 pl belemehet. Mivel processzorhatárolt lesz a gép - még akkor is, ha valami szupi Ali-s alaplaban 600-ra húzott K6/3-assal is, ezért nem feltétlen lesz az erősorrend amit mondjuk egy izmosabb K7-el kapnál. Nekem a K6/2-500-vel a GfMx440 gyorsabb, viszont Kt333-Palomino2000-es társaágban már az ati 7500 volt a jobb. Ilyen szituban nem kizárt, hogy az elvetélt Kyro III-as simán leverte volna az többgenerációval újabb Radirokat, Geforceokat. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha a KyroII is elpáholná őket 3Dmark99-ben. A PCI-PCI-E átalakitó egy perverz őtlet, ami olyan mintha egy robogó üzemanyagellátó rendszerét kombinánád egy vadászgép gázturbinájával...
-
nandon
tag
válasz
#95904256 #10736 üzenetére
Nem láttam olyan HD3850-es AGP-s kártyát, ami fizikailag belement volna SuperSocket7-es lapba... ATI gpu-s kártyákból talán (a Rage-et leszámítva) 7000-es, 8000-es sorozat, valamint a 9k sorozatból a 9200/9250, 9500/9700, 9800-as GPU-val szerelt kártyáknál láttam erre alkalmas példányt, az RV350-nél (9550-9600) nagyon ritka volt! Az X1xxx-es, és HD2xxx-es szériáknál meg 'mégritkább'!
-
válasz
#95904256 #10730 üzenetére
mi az PCI-PCIe átalakító? de komoly
Én már raktam az Epoxba FX5900 ultrát, azzal szépen elindult. uyge az volt az uccsó 2X AGP-be működő VGA kari, na jó még az FX5950 ultra is az...
Belemegy még a Geforce 6200 is amiből lehet szoftveresen 6600-at csinálni, de az lutri ugyebár -
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #10638 üzenetére
Annak idején rendszeresen olvastam a pcx-ben(? vagy chip?) és itt ott a cikkeket, mindenhol dícsérték az iiyama-t, akkoriban még horror árakon voltak ezek a csúcs monitorok, de a tűéles kép és ha jól emlékszem 0.23 vagy 0.24 dotos képpontávolság miatt igencsak szemmel érezhető volt egy mezei és egy profi monitor között a különbség.
-
-
-
válasz
#95904256 #10576 üzenetére
Engem az szokott bosszantani az ilyenekben, hogy feltételezhetően a hülyének nézés tipikus esete forog fenn.
Jobb esetben a hirdető a hülye, és akkor természetéből adódóan nem lehet elmarasztalni azért, mert mindenki mást is hülyének néz, hisz neki az a normális.
Sajnos egyik esetben sem segít a hirdető felhományosítása, mert az első esetben nem hajlandó, a második esetben nem képes be- illetve felismerni, hogy iszonyat módon elrugaszkodott a valóságtól az árképzése.
-
kovy79
őstag
válasz
#95904256 #10555 üzenetére
Jaja, TM5800-as Transmeta proci van benne, VIA chipset-tel, 256MB DDR memóval (no és mostmár egy 40GB-s vinyó
). Pár infó (bár biztos más is megtalálta volna): [link1] [link2] A telepítésnek volt pár akadálya. USB-ről sehogy sem akaródzott felmenni az XP. Sem a jól bevált pendrive-ról, sem usb-s cd/dvd-ről. Állandóan kékhalálozott a telepítő. 5,25"-ös dvd-t ráaggattam az IDE kábel végére egy külső táppal (no, ekkor szépen nézett ki az íróasztalom a sok kábeltől), de akkor is kékhalálozott. Aztán kicseréltem (volna) az IDE kábelt 80 eresre, de ott a csatikon ugyebár az egyik lyuk ki van öntve, tehát Dremel-lel még ki kellett fúrkálnom mind a 3 csatit.
Ezzel megvoltam, de a BIOS nem látta a DVD-t, de boot után felajánlotta a virtuális ODD támogatást és dádámm! Ment, mint a karikacsapás!
Ahhoz képest, hogy sokan lehúzzák, elég fürge kis masina. Ha lesz időm, csinálok pár tesztet és beleteszem a PCI-os MX2 200-ast is!
-
válasz
#95904256 #10558 üzenetére
Bochs-ot hasznaltam. Win98 vigan megy, de a win7 a swap miatt nagyon lassu. Gyakorlatilag egy komplett ejszaka kellett, mire elindult es percekig tart, mire 1 ikonnal arreb navigalok. magyarul hasznalhatatlan es a printscren is ertelmetlen, mert a 640x480 alja kilog
a kepernyorol.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
#95904256 #10473 üzenetére
Én ahogy felhoztam, dobtam rá pasztát, mert mondtad, hogy nincs rajta, és röffentettem. Egy procit ismert csak fel, azt is 1800+-nak. Beleraktam egy 2400+-os thoroughbred B-s athlont, azt meg simán vitte. Van is fejvakarás azóta is.
Szerk.: alapból azzal próbáltam, de mondtam is, hogy nem indult, csak normál DDR-el, de azzal meg úgy, hogy nem számított neki melyik foglalatba rakom.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
#95904256 #10471 üzenetére
Ez az amit én sem értek. 2x küldött nekem a BIOS-os srác újra flash-elt chipet a lapba, de mindegyiknél ugyan az a boot block hiba volt. Egyébként a giga lapnál az a poén, hogy ami benne volt ugye 2db 3000+-os athlon, nah az egyiket 1800+-nak ismerte fel, a másikat meg egyáltalán nem. Kipróbáltam őket NF7-es deszkába, amit felismert 1800+-nak, azt az NF7-es simán kezelte 3000+-ként, viszont a másikról lekellet mosnom az ezüst lakkot, mert csak úgy volt hajlandó elindulni, amúgy sekép sehang.
-
cskamacska
addikt
válasz
#95904256 #10438 üzenetére
Emlékeim szerint 2300 MHz környékén, 3200+-osok talán picivel többet mennek, de nem sokkal. Léghűtéssel a vég valahol 2600MHz környékén van, de ehhez spéci tunyingos példány kell, a legtöbb kifúj 2400MHz körül.
Elnézésed kérem a vissza nem olvasó lustaságomért, de végül mi lett HD Radeont a duál Athlon gépbe projekttel? Csak sikerült működésre bírni, vagy buhera mellett sem indult két procival?
kovy79: Hőő PCI.
Egyébként egy ideig ment még a régi csatolgatás, MX420/FX5200 még talán itthon is előfordult, hogy a dömpingelt Radeon 7000/9200-asokról ne is szóljak.
2003-ban még középkategóriás FX5600/5700 sorozatból is csináltak PCI változatot az integrált grafikás csak PCI foglalatokkal rendelkező, olcsóbb, de márkás P4 gépek bővítésére.
Ami engem meglepett viszont, hogy elvileg az összes elsőgenerációs Radeonnak volt PCI foglalatos változata. Azaz a Radeon SDR/7000/7500(igaz olcsósítva)/7200 AIW(emelt órajelekkel!) változatból is biztosan volt PCI-os. -
válasz
#95904256 #10422 üzenetére
Altalaban egy jo kis adatbazis rendezesnel, vagy amikor HD filmet kodolsz at.
cskamacska: Tobb dolog miatt nem lehet fuggetlen a HW kartya sem az OS-tol (Marmint a mai 32-64 bites daraboktol):. Eloszor is kell hozza egy driver, masodszor valahogy a jelentenie kell az OS fele, ha valamelyik disk meghal.
Ha az EFI elterjedne, akkor ugye csak az EFI-hez kellene driver, az OS meg arra tamaszkodhatna.
Amugy van ilyen SIL vezerlore epitett szerverem. A RAID reszt nem hasznalom, csak mint SATA kontrollert. Linux software raid 10, amanda, 1G RDRAM, dual XEON, es 4db 1T-as tarsasagaban alkotja a backup nodeot.
-
cskamacska
addikt
válasz
#95904256 #10420 üzenetére
Mármint azon kívül hogy működik?
Eccer volt ilyen ócsókártyás rédem, egyik napról a másikra elfelejtette, hogy a lemezek össze vannak fűzve.
Nem azt mondom, hogy a csoda szervercuccok jobban működnek, mert leszámítva néhány régebbi SCSI cuccot(amik jobban mennek mint a PATA kortásak) nem volt pénzem drága RAID cuccra, hanem azt mondom, hogy az olcsó cuccok nem működnek.Egyébként a teljesen hardveres megoldás elvileg akár szoftverfüggetlen is lehetne, ami tök jó poén lehetne oprendszerek váltogatásakor. Ugyancsak elvileg az elérési sebesség is (sokkal) jobb egy hardveres raid kütyünél.
ui: SIL 3112 már a 2003-as NF7-S lapomon is volt, és bár nekem komoly gondom nem volt vele, másoknak annál inkább. Mint utólag kiderült, az natív alaplapi cuccoknál meg még lassabb is volt szegény.
ui2: Ahogy nézelődöm a VIA weblapján a VT6421(és más VIA) chipes SATA karikkal mostanság sok a gond, mert a TB körüli és annál nagyobb vinyókat már nem nagyon ismerik fel. Ha a SATA3-as vinyókról pedig lekopik a SATA 1-re visszaterelő jumper, akkor meg az egész kártyázás mehet a levesbe.Badman 4ever: én is ezzel kacérkodom már egy ideje, talán jobban megéri mint külön kártyák, pláne micro ATX lapban.
-
válasz
#95904256 #10420 üzenetére
A fake RAID a geped CPU-val vegezteti el a munkat, mivel nincs rajta sajat memoriaval rendelkezo RAID vezerlo. Ez azt jelenti, hogy nagy CPU terhelesnel lelassulhat a diszk alrendszered.
Gyakorlatilag semmi elonye nincs egy jo szoftveres RAID-el szemben, de rossz esetben hozza kot egy nem nyilt SW meghajtohoz es magahoz a HW-hez.
-
cskamacska
addikt
válasz
#95904256 #10414 üzenetére
Másfél éve már hülyének néztetek mikor aszondtam, hogy a (már 8 éve is gagyi) Silicon Image 3112 szintű megoldások 5-6000 forintos áron szerintem nem az év bizniszei, úgyhogy most inkább nem mennék bele, hogy miért várok egy elérhető árú, lehetőleg 64 bites PCI foglalatú, lehetőleg SATA II-es, minél inkább szoftverfüggetlen SATA RAID megoldásra, aminek nem gond a RAID 5 hardveresen.
Egyébként, ha már VIA, akkor van olcsóbban mindentazegyben kari: SATA IDE USB 2.0 combo bővítő PCI kártya
Időnként felbukkan plusz FireWire lukakkal is. -
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #10404 üzenetére
Ha úgy nézem nekem ingyen volt, és nem is ebből akarok meggazdagodni.
Én rajtad kívül személy szerint nem ismerek senkit aki komolyabban gyűjtené ezeket a ritkább dolgokat. Azt hiszem mindenhol az ország gazdasági helyzete a meghatározó, minél jobb az életszínvonal, annál többet megengedhetnek maguknak az emberek, pl. a hobbijuk terén. De nem megyek át gazdasági elemzőbe.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
#95904256 #10341 üzenetére
Közben én is utánanéztem, horror ára van, egy régi aukciót láttam 1400$-os árral, nem semmi. Azért sajnálom hogy a Pioneer-ba nem került be, bár szerintem akkor még féltek ettől a nagyon új technikától, vagy legalábbis találhattak hibalehetőséget.
Mindenesetre igazi kuriózum egy ilyen kis chip. -
snake1977
őstag
-
válasz
#95904256 #10248 üzenetére
Én múltkor vettem Németországból egy VIA processzort, ami az aukción 2000 Ft-ba került, de csak átutalással lehetett fizetni, aminek a banki költsége 5500 Ft volt. És akkor nem is azt a procit kaptam, amit szerettem volna, de 1-2 héttel később végre meg tudtam szerezni a rég áhított 800/133 Ezrát egy fórumtagtól, barter üzletben.
Fiúk, írjatok egy szavazatot az AMD K7 500MHz Slot A procinak!
A VGA szavazásban pedig kérek egy voksot az ATI Radeon 9700 Pro kártyának, azaz az R300 GPU-nak, amelynek és leszármazottainak köszönhetően az ATI olyat odavágott az Nvidiának, hogy az csak valahol a G70 környékén tudta egyértelműen visszavenni a koronát. (Igen, tudom, hogy jól sikerült az NV40, egyik személyes kedvencem, de az X800XT gyorsabb volt a PH-s tesztek szerint, mint a 6800Ultra.)
-
válasz
#95904256 #10202 üzenetére
Megint hangsúlyozom, hogy asztali processzorokról beszélek! Igen, jó volt a Pentium M, ez is van a PH-s tesztekben a P4 és az A64 ellenében,
zoltanz: A Voodoo 2 mellé jobban illik egy Riva TNT vagy TNT2 kártya!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
#95904256 #10062 üzenetére
140-es FSB-t eszi akkorugye?
Hogyér osztogatod?
vitko! amit akosf mond lapot, az az egyik legjobb alaplap sztem, lehet vele tuningolni rendesenBár az alaplapi cache elég sovánmyka illetve az ALI chipsettel én továbbra sem vagyok kibékülve...
De amúgy ténlyeg jó lap... esetleg javaslom, meg rajtam kívül még sokan az Epox VIA MVP3-as lapját
más:
Urak!
Windows 3.1 alá melyik a legmodernebb netböngésző?
olyan volna a kriály amin megy mondjuk még a youtube -
válasz
#95904256 #10045 üzenetére
jól hitted, nálam, mármint amikor szó szerint nálam van a cucc azaz a kezembe, vagy előttem működésközben, úgy nem is... a szekrényben állásukban viszont annál inkább
És egy jó sztori ebből kifolyólag:
mikor Megvettem a HD3870-es VGA karimat, nem sokáig volt rajta agyári hűtés.. akkor kezdtem vízezni a gépet, így hát az is megkapta... de a blokk lefogató csavaron volt egy iylen kis 1mm vastag gumigyűrű, amit nem vettem észre.. felfogadtam, gép indít, egyből leáll. an mi a fene? na mégegyszer... indítom a gépet, egy pillanatra van kép, megint leáll...
szórakozgatok vele, de ugyanaz.. leveszem a blokkot, vissza rakom, ugyanaz...
ismét leveszem, letörlöm a pasztát, újra pasztázom, vissza rakom, de még mindíg nem jó... mikor 3-jára leszedtem a blokkot, látom ám, hogy a paszta nincs elkenődve, akkor nézem hoyg lehet nem fexik fel a blokk? és lám tényleg.. a gumi gyűrű miatt 1mm-re volt a blokk és a GPU, amit pont nem vettem észre...
de volt olyan is, hogy ráfolyt a víz a NYÁK-ra, minek hála totál szétesett a kép, aszittem ki van száradva, hát nem volt... jahh és állandóan a gyári 775 helyett 930-as órajelen ment a kártya. szal tényleg nem volt kímélve...
Aztán mikor tönkre ment az alatta lévő X48-as lapom, szépen szétszedtem a gépet, és a 3870 szépen ment pihenni a szekrényre 1 hónapig gariba volt a lap, s mikor visszajött a lap újra raktam is össze, és lám, a gép nem indult... tönkre ment a 3870... igen.. 1 hónap állás vágta haza, az én baromkodásom meg simán kibírtavégülis azt is cserélték gariba
-
válasz
#95904256 #9991 üzenetére
akkor vegyél ilyen ventit ez 12ezret pörög
-
-
-
-
-
-
-
Penyus
senior tag
válasz
#95904256 #9737 üzenetére
Hijj ha belegondolok. Haver anno lomtalanitott. Osszerakott nekem egy autonyi cuccot. Odamentem hogy viszem el. Egy nexgen volt legfelul. Mar indultam volna mikor mondta hogy te figyelj ezt megse adom. Megtartom. Es azota se adja oda, pedig ez mar majd' 10 eve volt. Most hogy meglattam a hirdetest rairtam ircn de meg nem latta meg
-
-
válasz
#95904256 #9702 üzenetére
van azaz volt egy full réz thermaltake hűtésem... ránézésre nagyon hasonló mint amit linkeltél.. és a ventije is nagyon hasonló... majd ha jössz, akkor megmutatom hogy ez a venti milyen zajos, de szerintem egyről beszélünk
bakker ennek tényleg elviselhetetlen a hangja
snake1977! Igaziból semmi extra.. Asrock találmány, hogy a régi 939es lapod tovább tudd fejleszteni am2-es procikkal... adott hozzá az asrock ilyen kártyát, meg volt hozzá spéci foglalat az alaplapon.. belevágtad a kártyát bele a procit ramot oszt már ment is
megcsinálták ezt még régebben is mikor a S754-es lapba mehetett a S939-es kártya.
De azelőtt is volt az Asrocknak olyan lapja amin egyszerre S462 és S754 cpu foglalat volt fel lelhető -
neduddki
nagyúr
válasz
#95904256 #9688 üzenetére
HI!
sajnos tudom az arat:- (
holnap megrugdalom SzokeBaba-t hogy kap meg egy lapot Toled hetvegenkoszi
udv
neduddki
p.s. via-s fanok jelentkezeset varom akik le szeretnek meretni a cuccukat, ill. barmejj fogymero kolcsonzeset szivesen vennem non-pfc vs. pfc meres idejere:- )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest